Sorozatajánló: The Agent

Írta: Höri — 2015. augusztus 13., 19:24

Kedden 22 órakor nem csak a Hard Knocks-ot lehet nézni Amerikában, mint futball tematikájú műsort. Egy új dokureality az NFL ügynökök munkájába enged bepillantást.

Sorozatajánló: The Agent

Az Esquire Network nem sok saját gyártású programmal jelentkezik heti szinten, de a futballal már korábban is kapcsolatba kerültek. A Friday Night Tykes című, szintén dokureality-jük már a harmadik évadján is túl van. Ott hat san antonio-i gyerekcsapat életét követik a kamerák, amiben 8-10 éves fiúk igyekeznek elérni a teljesítőképességük határát a futballpályán. A koncepció érdekes volt, de pár rész után úgy éreztem, hogy egy részben benne volt minden, nem hatott meg különösebben, hogy a Junior Broncos vagy a Junior Colts lesz a térség királya, így gyorsan kiszálltam.

 

A The Agent pont ezzel a szegmenssel tud viszont berántani: az itteni figurákat ismerem. Nyilván nem olyan részletességgel, ahogyan a műsor majd megjeleníti őket, de például egy Tevin Colemanről a Bowl.hu olvasó nagy eséllyel képben van, hogy kicsoda. (Draft/prospect ismertetők menüpont)! Ahogy a cím is mutatja, itt nem a játékosok, hanem az ügynökeik vannak a középpontban, egészen pontosan négyen.

 

Négy különálló történetszálon folyik a mesélés heti 44 percben, nem teljesen egyenlően elosztva. A fonalat a tavalyi futballszezon 4. hetében vesszük fel. Leendő újoncokra koncentrál a műsor, akiket az ügynökök igyekeznek aláíratni magukhoz. Veteránokat csak érintőlegesen látunk. Feltűnik Pacman Jones egy golf rendezvényen, vagy Cody Latimer pár mondat erejére, de ő is csak azért, mert az ügynöke szeretné a cimboráját, Tevin Colemant is magáénak tudni.

 

Mivel ez volt a pilot epizód, minden ügynök bemutatkozik, de nagy vonalakban én is megteszem ezt velük itt, hátha meghozom a kedvet a műsorhoz.

 

Ed Wasielewski támadja a legnagyobb vadat a már szóbakerülő Coleman személyében. Az Indiana 2000 yardos futója természetesen a legnagyobb ügynökségek radarján is ott van, így nagy fegyvertény lenne megcsípni, tekintve, hogy az itteni négy ügynök közül egyik sincs a csúcsragadozók között.

 

Sunny Shah azzal szerzett nevet magának, hogy 2009-ben ő képviselte Eugene Monroe-t, a Jaguars 1/8-as választottját, és 2010-ben is volt egy top15-ös embere. Most azt a Lynden Trailt nézte ki magának, aki a Florida Gators-ból átíratkozott a Norfolk State egyetemre, ahol még tévéközvetítés sincs a meccsekről, így nagyszerű under-the-radar lehetőségnek tűnik a korábbi 5 csillagos recruit felkarolása.

 

Peter Schaffer az első rész alapján úgy tűnik, hogy vaktölténnyel lövöldözik, hiszen arra a Connor Halliday-re hívták fel a figyelmét scout ismerősei, aki ugyan NCAA rekordot döntött az egy meccsen passzolt legtöbb yarddal, de Mike Leach-tanítványként nehéz lesz levetkőznie a system-QB stigmát. Ráadásul Leonard Williams eltöri majd a lábát rövidesen. Schaffer már 1988 óta van a szakmában, 1997-ben Barry Sanders-t a legjobban fizetett játékossá tette, az ő embere volt Joe Thomas 1/2-esként, és az ügynöksége olyan további tehetségeket képvisel mint Phil Taylor, Brandon Browner, Hakeem Nicks vagy CJ Anderson, de ezeket csak a bióból olvasom ki, nem a műsorban hangzott el.

 

A legkevesebb időt Jeff Guerriero kapta az első részben. A Louisiana vonzáskörzetében lévő aranybányából merítő ügynök pár éve 6. helyig repítette Barkevious Mingót, most viszont első lépésben a Mississippi State fegyelmezetlen centerét, Dillon Day-t írja fel a noteszébe.

 

Tegnap a Hard Knocks kapcsán megjegyeztem, hogy elmaradt a nagy underdog story felvezetése. Itt most viszont megvan, hiszen aki követte a draft procedúrát, az pontosan tudja, hogy mi lesz Trail, Halliday vagy Day sorsa, viszont itt sokkal érdekesebb lesz látni, hogy egy hátsó körös prospecttel mit lehet csinálni, hogy felkeltse a csapatok érdeklődését. Bepillantást nyerhetünk nem csak az egyetemista játékosok otthonába, de a felkészülésükbe is a szezon végéhez közeledve, az all-star meccsekre, a combine-ra, a draftra és várhatóan minden részben fel fognak tűnni új fiatalok, akikre le lehet csapni.

 

Ellentétben mondjuk a Ballers világával, itt nem az lesz a kérdés, hogy miként kell seggére vágni a dohánynak, hanem, hogy miként lehet felszínen maradni egyáltalán és eljutni az NFL álomig. Nem árulok el nagy spoilert azzal, hogy most, augusztus 13-án már minden résztvevő valamelyik NFL edzőtáborban izzad, de hogy miként jutottak oda, azt izgalmas lesz végignézni.

 

Az Esquire Network honlapján minden tortúra nélkül meg lehet nézni a premiert!           


Hozzászólások

több mint 6 éve
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Érdekes! Hogy aztán a sorozat is az-e (nekem), vagy csak te írtad le érdekesen, az majd kiderül. 😀


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Belenézünk mindenképp... 😀

RiseUp!!