Szerződésmódosítás: Big Ben is belement

Írta: r.baggio — 2013. február 28., 20:45

Mivel a csapatérdek úgy kívánta, a Steelers irányítója, Ben Roethlisberger is beleegyezett szerződése átstruktúrálásába.

Március 12-én nyílik meg a szabadügynök-piac, és ezen időpontra kell az NFL gárdáknak 51 legjobb játékosuk bérét a fizetési sapka alá szorítani. A New Englandnél Tom Brady hajlandó volt komoly áldozatot hozni (bár mint azóta kiderült, természetesen sokkal rosszabbul nem járt az új kontraktusával), míg Pittsburghben szintén a QB mutatott követendő példát társainak. Roethlisberger szerződésmódosításával* a franchise 2013-ra 6 millió dollár körüli összeget szabadított fel, és ha Antonio Brown és Lawrence Timmons után LaMarr Woodley-val is sikerül megegyezniük, kis mozgástérhez juthatnak a holtszezonban az acélvárosiak.

* részletesebben lásd az első kommentet


Hozzászólások

több mint 11 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 3 — vaccpáör fan
Nagy különbség van az átstruktuálás és a csökkentés között. Roethlisberger nem veszített pénzt, csak könyvelési technika a sapka tehermentesítésére, ami semmilyen áldozatot nem jelent a játékos részéről. Bár az alapfizetése 2013-ban 11.6 millióról 2.6-ra csökkent, viszont ezt a 9 milliót bónusz formájában megkapta azonnal, ami 3-3-3 millióval számít bele a sapkába a szerződés hátralévő három éve alatt. Így jön ki a 6 millió felszabadult összeg.

A nagy garantált összeg miatt azon lehet vitatkozni, hogy Brady vajon mennyi pénzt veszített azzal a szerződéshosszabbítással, de a két eset nem tartozik egy kalap alá és nem szerencsés összemosni a kettőt.