TNF beharangozó - 10/29

Írta: r.baggio — 2015. október 29., 11:53

A megtáltosodó Miami az AFC East trónjára is benyújthatja az igényét a New England legyőzésével.

TNF beharangozó - 10/29

New England - Miami
Pittsburgh-North Carolina, TCU-West Virginia, Arizona State-Oregon (NCAA)

 

New England Patriots – Miami Dolphins
2015. október 30., 1:25 (Gillette Stadium, Foxborough)

New England Patriots

- Mi történt a múlt héten: A múlt hét nagy rangadóján Brady vezérletével 30-23-ra verték a csoportrivális Jets-t és így továbbra is veretlenek.
- Hiányzók: Jelenlegi információink szerint Marcus Cannon, Rufus Johnson és Jabaal Sheard nem játszik és kérdéses Brandon Bolden, Dion Lewis, Keshawn Martin és Shaq Mason játéka is.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A New England esetében ez már szinte a kire nem kell figyelni rovat lehetne, most Brandon LaFell-t emelnénk ki az elkapósorból. A veterán játékos a múlt héten tért vissza és bár rengetegszer megtalálta őt Brady a passzaival, ezekből ő nagyon sokat elejtett. Ha a dropjai számát csökkenti, ahogy visszaszokik a játékba, akkor egy újabb veszélyes fegyver állhat majd Brady rendelkezésére.

 

Miami Dolphins

- Mi történt a múlt héten: Kiütötték a Houston Texans-t, Tannehill tökéletes passer ratinggel zárt, Miller 175 yardot futott, 44-26 lett a vége.
- Hiányzók: Egyedül Brice McCain szereplése kérdéses, a többiek játékra készek.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jarvis Landry eddig is a kiemelkedőbb játékosok volt említhető, ezen a meccsen pedig az ő képességeit sokszorosan lehet majd kamatoztatni a vékony New England másodvonal ellen. Eric Decker múlt heti példáján láthatjuk, hogy slotból azért verhető a Patriots, ezt ki kellene használnia a Miaminak, ha a győzelemért akarnak harcba szállni.


Érdekességek:

- Tom Brady eddig 8-0-lal áll a csütörtöki mérkőzésein és 112-es QB-mutatója van ezeken a meccseken.
- A múlt héten a Miami futója, Lamar Miller a második játékos lett az NFL történetében (Chris Johnson után), aki egy meccsen hozott össze egy 50+ yardos elkapott, és egy 85+ yardos futott TD-t.
- Ez lesz a 100. egymás elleni találkozója a két csapatnak, az örökmérleg 52-47 a Miami javára.


Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly decemberében játszották utoljára egymással a csapatok, a delfinek akkor elég jól megfogták a Pats O-t, mégis kiütéses győzelmet szereztek a bostoniak, a vége 41-13 lett.


Mi történhet most?

Dan Campbell színre lépése óta mindkét meccsét megnyerte a Dolphins, de sem a Tennessee, sem a Houston nem titulálható azért nagy erőpróbának. A parádés formában levő New England más történet, itt viszont előzetesen senki nem is vár a Miami W-t, persze kétségkívül a győzelem a cél a floridaiak számára, de nem ez lesz a legfontosabb mérkőzésük a wild card harcban. A támadósor remek szereplése elengedhetetlen, hisz a Patriots O-tól várhatjuk, hogy feltesz a táblára 25-30 pontot. Lamar Miller játéka lehet a kulcs, hiszen jó futójátékkal megalapozható a támadósor előrehaladása és az órát is lehet futtatni, ami Brady ellen nem hátrány. A másik oldalon a támadófal áll majd nehéz helyzetben, mert a Delfinek védőfala úgy döntött, hogy elkezd játszani, Wake és Suh is terrorizálni akarja majd Brady-t. A Patriots-nak a Dolphins hátvédsor gyengeségét kell kihasználnia, főleg Grimes túloldalára érdemes majd figyelni. Összességében esélyesebbnek tűnik a Patriots, de a Dolphins-nak is megvannak az eszközei, hogy megállítsák őket, kérdés, hogy ki tudják-e ezeket aknázni.

 


 

00:00 North Carolina Tar Heels @ Pittsburgh Panthers – tv: ESPN

Tar Heels: 6-1, 3-0 az ACC-ben (vereség az idénynyitón a South Carolina-tól)
Utolsó mérkőzés: 26-13-as győzelem a Virginia ellen

Panthers: 6-1, 4-0 az ACC-ben (vereség a #10 Iowától)
Utolsó mérkőzés: 23-20-as győzelem a Syracuse ellen

Kire figyeljek? UNC: Ryan Switzer (WR/PR), Quinshad Davis (WR), Landon Turner (OG), Jeff Schoettmer (ILB) – Pitt: Tyler Boyd (WR), Adam Bisnowaty (LT), Matt Galambos (MLB), Lafayette Pitts (CB)

Miért nézzem? Az ACC Coastal divíziójának első helyéről döntő egyik legfontosabb meccs a Heinz Fielden két tavaly óta sokat fejlődő programmal (főleg a védelmek terén).


00:30 West Virginia Mountaineers @ TCU Horned Frogs – tv: FOX Sports 1


Mountaineers: 3-3, 0-3 a Big XII-ben
Utolsó mérkőzés: 62-38-as vereség a #2 Baylor ellen

Horned Frogs: 7-0, 4-0 a Big XII-ben
Utolsó mérkőzés: 45-21-es győzelem az Iowa State ellen

Kire figyeljek? WVU: Rushel Shell (RB), Nick Kwiatkoski (MLB), Daryl Worley (CB), Josh Lambert (K) – TCU: Trevone Boykin (QB), Josh Doctson (WR), Aaron Green (RB), Derrick Kindred (SS)

Miért nézzem? 2012-ben egyszerre csatlakozott a két csapat a Big XII-hez, és bár azóta meglehetősen ellentétes pályán mozognak (elég csak a csoporton belüli mérlegekre tekinteni), három egymás elleni találkozásuk összesen 5 ponton múlt. Drámára idén is van bőven esély.

 

03:30 Oregon Ducks @ Arizona State Sun Devils – tv: ESPN

Ducks: 4-3, 2-2 a Pac 12-ben
Utolsó mérkőzés: 26-20-as győzelem a Washington ellen

Sun Devils: 4-3, 2-2 a Pac 12-ben
Utolsó mérkőzés: 34-18-as vereség a #13 Utah ellen

Kire figyeljek? UO: Royce Freeman (RB), Tyler Johnstone (LT), Evan Baylis (TE), DeForest Buckner (DE) – ASU: D.J. Foster (WR), Christian Westerman (OG), Jordan Simone (SS), Lloyd Carrington (CB)

Miért nézzem? Kevesen gondolhatták a csütörtök esti programok idény előtti összeállításakor az ESPN-nél, hogy az októberi 29-i duplázásnál ez lesz az érdektelenebb összecsapás, de erről van szó. Előzetesen a Ducks-nál és a Devils-nél is a Pac-12 trónja volt a cél, ehhez képest most a negatív mutató elkerülése a tét, mondjuk épp ilyenkor szokás igen szoros és változatos küzdelembe bocsátkozni.