TNF beharangozó - 12/17

Írta: Löfli — 2015. december 17., 13:30

Elérkeztünk az utolsó csütörtök esti "Color Rush" összecsapáshoz.

TNF beharangozó - 12/17

St. Louis Rams – Tampa Bay Buccaneers
2015. december 18., 02:25 (Edward Jones Dome, St. Louis) - tv: sport2

St. Louis Rams

- Mi történt a múlt héten: Todd Gurley ismét bejelentkezett az év támadó újonca címért, 140 yardot és 2 TD-t szerzett, a Rams pedig megszakította 5 meccses vereségi sorozatát.

- Hiányzók: Mindenki egészséges, egyedül Janoris Jankins kérdéses agyrázkódás miatt.

- Kire figyeljek, mikor náluk a labda: Todd Gurley. A hazaiak támadósorának hatékonysága még mindig az újonc futón múlik, viszont a Tampa Bay a nyolcadik legkevesebb futott yardot engedte eddig. A vendégeknél ugyan a kezdő linebackerek hiányozni fognak, így „csak” a Gerald McCoy vezette védőfalon kell áthámoznia magát Gurleynek.

 

Tampa Bay Buccaneers

- Mi történt a múlt héten: Nem tudták megállítani Breeséket, 24-17-re kaptak ki otthon, ezzel minden bizonnyal elszállt az esélyük a rájátszásra.

- Hiányzók: Bruce Carter (LB) lábsérülés miatt kétséges, Lavonte David (LB) pedig bokasérülés miatt kérdéses. Vincent Jackson elkapó térdsérülése miatt valószínűleg idén már nem játszhat. A DT Akeem Spence bokasérülés miatt fog hiányozni.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Doug Martin. A negyedéves futó már ezer yard fölött jár, és az utolsó négy mérkőzésén mindig 80 yard felett zárt. Ráadásul a vendégeknek nem kell egyedül a futásra támaszkodnia, ugyanis Jameis Winston is egyre megbízhatóbban játszik, és a Jenkins nélküli másodvonal könnyen zavarba hozható.


Érdekességek:
- Eddig hússzor találkoztak az alapszakaszban, 12-8-ra a Rams vezet. Az utolsó három összecsapásukat mind a Rams nyerte.
- Mark Barron, a St. Louis linebackerét az első kör hetedik választásával húzta a Tampa Bay 2012-ben, tavaly cserélték el.
- A Tampa Bay utoljára 2007-ben szerzett húsz pontnál többet a Rams ellen.


Legutóbbi találkozásuk:

A tavalyi szezon második fordulójában játszottak egymással legutóbb, akkor egy utolsó perces Zuerlein mezőnygóllal nyert a Rams 19-17-re.


Mi történhet most?
Sok futás, kevés pont. De az is lehet, hogy az ellenkezője fog megtörténni a védelemből hiányzó játékosok miatt, de így a szezon vége felé valószínűleg már a motivációval is gondok vannak. Papíron ugyan mindkét csapat bejuthat még a rájátszásba, de erre minimális az esély, viszont a fiataloknak remek fejlődési lehetőség a találkozó. Winstonnak ugyan nem kedvező a matchup, mivel Vincent Jackson nem játszhat, és Aaron Donald folyamatosan a nyakán lesz, de Mike Evansban bőven benne van pár nagy játék. A Bucs védelme ugyan nem a leghatékonyabb, Brees ellen nem meglepő módon szenvedtek, de Case Keenumot hatástalanítani nem a legbonyolultabb feladat, inkább Gurley-re kell összpontosítani. A két csapatnak alacsony létszámú a rajongótábora, ráadásul az új Star Wars részt is most mutatják be, nem lepődnénk meg, ha a kommentek számában negatív rekord születne az eredménykövetőben.