TNF beharangozó - 12/24

Írta: empty taxi — 2015. december 24., 12:33

A szentestére is jut NFL, ráadásul egy nagy presztízsű csoportrangadó.

TNF beharangozó - 12/24

Oakland Raiders - San Diego Chargers
2015. december 25., 2:25 (O.co Coliseum, Oakland) - tv: sport2

Oakland Raiders

- Mi történt a múlt héten: 30-20-as vereség otthon a Green Bay Packerstől.

- Hiányzók: Mario Edwards Jr. (DE) IR-en landolt a héten, Nate Allen (S, térd) a biztos hiányzó, Neiko Thorpe (CB, nyak) pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Derek Carr az Amari Cooper-Michael Crabtree párossal kiegészülve potens passzjátékra képes, a földön pedig Latavius Murray a 1000 yardot ostromolja.

 

San Diego Chargers

- Mi történt a múlt héten: talán az utolsó meccsét játszotta a Qualcomm Stadiumban a franchise, ebben az esetben méltóképpen sikerült búcsúztatni a legendás stadiont, 30-14-re győztek a Miami Dolphins ellen.

- Hiányzók: Melvin Gordon (RB) IR-en landolt a héten, King Dunlap (T, boka), Kyle Emmanuel (LB, agyrázkódás) és Sean Lissemore (NT, váll) biztosan nem kihagyja a mai meccset, Ladarius Green (TE, boka) pályára lépése pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Philip Rivers ebben a csapat számára eredménytelen évben is szép statisztikákat mutat föl, ebben sok célpont segíti: Steve Johnson, Malcom Floyd, Dontrelle Inman, Danny Woodhead, Antonio Gates és a ma kérdéses státuszú Ladarius Green. Gordon kiválásával több labdacipelésre számíthat Danny Woodhead és Donald Brown is.

Érdekességek:
- Az örökmérleg 60-50-2 a Raiders javára, viszont a legutóbbi 24 összecsapásból 19-szer a San Diego jött ki győztesen. Egyszer találkoztak a rájátszásban, az 1980-as szezon AFC-döntőjében 34-27-re nyert a későbbi Super Bowl győztes Raiders.
- A legtöbb 300+ passzolt yardos mérkőzés franchise rekordját Dan Fouts tartja 8-cal 1980-ból, a legtöbb 400+ passzolt yardosét pedig Rivers 3-mal 2013-ból, ma mindkettőt beállíthatja Philip Rivers.
- Jason Verrett bátyja, Tre a Raiders front office-ában dolgozik.
- A Chargers ST coordinatora Kevin Spencer 1995-97 között három idényen keresztül dolgozott a Raiders védelmi edzői stábjában. A Chargers DL-edzője Don Johnson 2007-08 között a Raiders DT-edzője volt. A Raiders defensive assistantje Sam Anno 1992-93 között a Chargers long snappere volt.
- A San Diego jobboldali tackle-jét Joe Barksdale-t 2011-ben a Raiders draftolta 3. körben, újoncidényét Oaklandben is töltötte.
- A Chargers elkapója Vincent Brown a tavalyi szezont Oaklandben töltötte.


Legutóbbi találkozásuk:
A 7. héten futottak össze utoljára, Derek Carr 3 TD-passzt osztott ki, a 3. negyed végén 37-6-ra is vezetett az Oakland, a végeredmény 37-29 lett nekik.


Mi történhet most?
A rájátszás esélytelen mindkét csapatnál, de presztizs hatalmas ebben a párharcban. Kulcsfontosságú lehet, hogy melyik csapat vigyáz jobban a labdára, nem valószínű, hogy konstans 3 & outok kierőszakolására lesznek képesek a védelmek, viszont 1-1 labdaszerzéssel maguk mellé állíthatják a momentumot. Az Oakland kerete az egészségesebb, de a Bolts-nál számíthatnak Philip Rivers decemberi mojo-jára.