TNF beharangozó - 12/26

Írta: mustaine — 2015. december 26., 15:10

Rájátszás a tizenhatodik héten.

TNF beharangozó - 12/26

Philadelphia Eagles - Washington Redskins
2015. december 27., 02:25 (Lincoln Financial Field, Philadelphia) - tv: sport2

Philadelphia Eagles

- Mi történt a múlt héten: Vasárnap este az Arizona Cardinals látogatott Philadelphiába, a mérkőzés a Northern Iowa egyetemről érkező újonc futóról, David Johnsonról szólt, aki 187 yarddal és 3 touchdownnal járult hozzá a vendégek 40-17-es győzelméhez. A Pintyek ezzel megnyerték a divíziójukat, míg a Sasok lépéshátrányba kerültek a Washingtonnal szemben.

- Hiányzók: Seyi Ajirotutu boka-, Bennie Logan comb-, és Byron Maxwell vállsérülés miatt egyszer sem edzett a héten, ennek ellenére mindhárman kérdéses besorolást kaptak. Sam Bradfordnak a bal válla fáj, viszont egész héten edzett, Eric Rowe pedig agyrázkódást szenvedett a Cardinals ellen, de valószínűleg este már bevethető lesz.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A running back trió lassan duóra csökken DeMarco Murray mellőzésével, azonban a másodéves elkapó, Jordan Matthews megmutatta a Cardinals ellen, hogy jó formába lendült. Sam Bradford szerepe továbbra is kulcsfontosságú, és a két tight endet is érdemes figyelni, mert fontos szerepet kaphatnak.

 

Washington Redskins

- Mi történt a múlt héten: A Washington hazai pályán, Kirk Cousins vezetésével 35-25-re győzte le a Buffalót. Ez az első szezon, hogy Cousinsra az első meccstől fogva a kezdőcsapatban számítanak, nem hiába, hiszen a negyedéves irányító meghálálja a bizalmat. A múlt héten négy passzolt és egy futott touchdownnal vette ki a részét a győzelemből.

- Hiányzók: Perry Riley lábsérülés miatt biztosan nem játszhat. Kérdéses Dashon Goldson, Ryan Grant, Matt Jones, Josh LeRibeus és Morgan Moses játéka. Mivel probable besorolást kaptak, valószínűnek tűnik, hogy Will Compton, Kedric Golston, Jason Hatcher, DeSean Jackson, Frank Kearse, Ryan Kerrigan, Jordan Reed, Keenan Robinson és Chris Thompson játszhatnak.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Kirk Cousins parádés formába lendült, és ha sikerül átmentenie a múlt heti produkcióját erre a fordulóra is, szinte borítékolható a Redskins támadójátékának jó teljesítménye. Az irányító segítségére lesz a Phillybe dupla motivációval visszatérő DeSean Jackson, a tight end Jordan Reed, aki két touchdownt kapott el a Bills ellen, és természetesen Pierre Garcon, akinek visszafogottabb szezonja van, de így is veszélyes célpontnak mondható.


Érdekességek:
- Az örökmérleg Redskins dominanciát mutat, 83 washingtoni győzelem mellett 73 philadelphiai siker és 5 döntetlen született.
- DeMarco Murray 3.4, Alfred Morris 3.6 yardot átlagol a szezonban. Mindkét játékos esetében career low számokról beszélhetünk.
- A Redskins 2012 óta nem győzött három meccsen egyhuzamban. Ha ma sikerülne nyerniük, megdőlne ez a statisztika.
- Ebben a szezonban Kirk Cousins minden idegenbeli meccsen legalább egy eladott labdával büszkélkedhet.
- Az Eagles a második a ligában elejtett passzokat tekintve.
- Chip Kelly minden hazai meccsét behúzta eddig a Redskins ellen.
- Kirk Cousins statisztikái idén hazai pályán: 16 TD, 2 INT, 74.7%, 8.44 YPA. Idegenben: 6 TD, 9 INT, 64.0%, 6.47 YPA.


Legutóbbi találkozásuk:
Ebben a szezonban a negyedik héten találkoztak Washingtonban, ahol a hazai csapat 26 másodperccel a vége előtt fordította meg az állást egy hatperces drive után, melynek végén Pierre Garcon kapta el Kirk Cousins passzát. Az irányító remek játékot mutatott: 46 passzkísérletéből 31 talált célba, és a passzolt touchdownja mellé egyet futott is, de ami a legfontosabb, hogy nem adta el a labdát. A Sasok irányítójának, Sam Bradfordnak szintén jó napja volt, három passzából is pontok születtek. Ezt a vendégek rúgójátékosa, Caleb Sturgis már nem mondhatja el magáról, hiszen egy mezőnygólt és egy extrapontot is kihagyott.


Mi történhet most?
Gyakorlatilag a tizenhatodik héten megkezdődik a rájátszás mindkét csapat számára, hiszen amelyik alakulat ma nyerni tud, a kezébe veszi a sorsát az utolsó forduló előtt. Olyannyira, hogy washingtoni győzelem esetén már biztossá válik a fővárosiak playoff szereplése, viszont az Eaglesnek még a Giantset is felül kell múlnia az alapszakasz utolsó hetén. Nem könnyű megjósolni, mit láthatunk ma, hiszen az Eagles pályán mutatott teljesítménye pont olyan rapszodikus, mint Chip Kelly játékospolitikája. Amikor legutóbb győzött a Skins Philadelphiában, 2012-t írtunk, ráadásul ebben az évben oda-vissza sikerült felülmúlni a Testvéri Szeretet Városának footballcsapatát - egy washingtoni győzelemmel ez most is megtörténhet. Fontos megemlíteni DeSean Jackson visszatérését Phillybe, akinek nagy meccse lehet, ha ismét Jaylen Watkinsnak vagy az exwashingtoni E.J. Biggersnek kell külső cornert játszania Byron Maxwell sérülése miatt. Az Eagles elsősorban futásokkal fog operálni, Ryan Mathews és Darren Sproles kaphatja a főszerepet DeMarco Murray újdonsült kegyvesztettségének következtében. Meggyűlhet a baja washingtoni támadófalnak Fletcher Coxszal, aki élete szezonját futja, azonban a Sasok belső linebackerei finoman szólva is formán kívül vannak. Bár az NFC Eastről beszélünk, kétségtelen, hogy ez a szezon első rájátszásmeccse, ami hihetetlen izgalmakat ígér, kiélezett találkozóra van kilátás.


Hozzászólások

több mint 7 éve
H_Marko Houston Texans 8 — Póker Champ
TNF?

több mint 7 éve
r.baggio Washington Commanders Utah Utes 241 — Tang Clan
A múlt héten ugyanez volt, jó reggelt! 😊 A TNF-es programcsomagba tartozik ez is, a kommentátorok és apró változtatással a logó ugyanaz, mintha csütörtökön rendeznék a meccset.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
YOU LIKE THAT?

több mint 7 éve
H_Marko Houston Texans 8 — Póker Champ
shame on me