TNF beharangozó - 15. hét

2016. december 15., 15:30

Új edző, új remények.

TNF beharangozó - 15. hét


Jeff Fisher 4 és háromnegyed év és 77 mérkőzés után többé nem a Rams főedzője, miután hétvégén a Falcons ellen gyalázatos teljesítményt nyújtva 42-14-re kikaptak hazai pályán. Azon a meccsen egyébként a védelem nem is nyújtott annyira rossz teljesítményt, a sok eladott labda miatt viszont folyamatosan a pályán voltak, és hamar elfáradtak, a secondaryben pedig voltak hiányzók, amiket Matt Ryan kihasznált. A másik oldalon se sokkal szebb a helyzet, hatalmas pofont kaptak a Green Baytől a Lambeau Fielden, Russell Wilson 5 interceptiont dobott, a védelem pedig 3 TD-t engedett Rodgers-nek. Az offense egyébként nagyon gyengén teljesít idegenben, idén negyedszer fordul elő, hogy 10 pontot vagy annál kevesebbet szereztek. Szerencséjükre a csoport megnyerése így sem bizonyulhat problémának, egy mai győzelemmel biztosan ott lesznek a rájátszásban.
Hiányzók akadnak mindkét oldalon, a hazaiaknál CJ Prosise (RB) talán a playoffban térhet vissza, a csere futó Troymaine Pope IR-re került, Will Tukuafu (FB) szintúgy, és Brock Coyle (LB) valamint Damontre Moore (DE) besorolása kérdéses. A vendégek oldalán Cory Harkey (FB/TE) került sérültlistára, és hárman kaptak kérdéses besorolást: Brian Quick (WR), EJ Gaines (CB), és Matt Longrace (DE).

Hogy a Rams támadósora mivel fogja feltörni a Legion of Boomot, valamint az eddig jól teljesítő front7-t, nagy kérdés, mivel Goff, Gurley, Austin, és úgy en bloc az egész offense a liga legrosszabb alakulata megtett yardokban és sikeres harmadik kísérletekben is. Az újonc irányítóra szabott egyszerű playbookot nem lesz nagy feladvány megoldania Shermanéknek, főleg, ha hamar hátrányba kerül a csapat és Goffnak sokat kell passzolnia. Persze a másik oldalon is találunk egyértelmű párharcot, a Rams védőfala klasszisokkal jobb a Seahawks támadófalánál, és ugyanúgy dominálniuk kellene, mint az első meccsen. Ha ez megvan, jöhet a nehezebb feladat, Russell Wilsont földre vinni. Ha nem sikerül, meneküléséből könnyen találhat magának célpontot Baldwin, Graham, vagy Kearse személyében. És hiába a jó a vendégek statisztikái a védelmi oldalon, ha a támadósor nem tesz fel pontot plusz még el is adja a labdát, megint rengeteget kell a pályán lenni, és az ugyanolyan eredményhez vezethet, mint múlt héten.
A Seattle 16 (!!) pontos favorit, ami az utóbbi idők egyik legnagyobbika, az over/under pedig 39 pont. Nem valószínű, hogy ez lesz a forduló legszorosabb meccse, de John Fassel eddigi ST coach bemutatkozását érdemes lehet megtekinteni, ráadásul az utóbbi 5 összecsapásukból négyet a Rams nyert meg.