TNF beharangozó 2014/5. hét

Írta: Höri — 2014. október 2., 15:26

Csütörtökön a nagy riválisok szoktak találkozni és az egyik általában kiüti a másikat. Reméljük ma nem lesz ilyen egyoldalú a történet.

TNF beharangozó 2014/5. hét

Green Bay Packers - Minnesota Vikings
2014.10.03. magyar idő szerint 02:25, Lambeau Field, Green Bay, WI (Tv: Sport2)

Kimondottan rossz ütemben kerül megrendezésre a Minnesota Vikings szempontjából ez a mérkőzés. Alig volt idő kiélvezni a Falcons elleni diadalt, ami Teddy Bridgewater első győzelme volt, máris itt van a fontos rangadót nyerő Packers következő akadályként. A legjobb játékosát eleve nélkülöző Vikings könnyen lehet, hogy 3. számú irányítójával kell, hogy kiálljon, mivel a Cassel helyére beugró Bridgewatert a 4. negyedben le kellett cserélni vasárnap és 4 nap nem elég a bokasérülése kikúrálására. Hét nap lehet elég lett volna. Így most Christian Ponder vár bevetésre, aki a 3. számú quarterbackek között egész potensnek számít, de ez nem sokat ér ha első számú védelemmel kell szembenéznie.
Hogy mennyire fontos Teddy játéka már első évében a csapatának, jól mutatja, hogy debütálása alkalmával 558 yardot tett meg csapata, ami a franchise 4. legjobb eredményét jelenti. Nyilván ez szól valamelyest az Atlanta szellős védekezésének, de Adrian Peterson nélkül nagyon rá van szorulva a Vikes, hogy legalább a center mögött legyen valaki, aki meccsben tudja tartani övéit. Hétfőn és kedden nem edzett a draft 1/32-ese, szóval ha vállalja is a játékot, biztos, hogy nem lesz ereje teljében. A Falcons ellen nem adott TD passzt Bridgewater, de futott egyet és 317 passzolt yarddal röpítette előre övéit, főleg Jairus Wrightra alapozva. Az előlépő WR 132 yardot írhatott be magának 8 elkapása után, és könnyen lehet, hogy az új irányítónál ő lesz a go-to-guy, nem Patterson vagy Jennings. Peterson mellett Rudolph is hiányzik a nyerőemberek közül, de a klasszis futót legalább sikerült pótolni az előző meccsen. A szintén újonc Jerick McKinnon a yardokat, Matt Asiata a touchdownokat szolgáltatta, szóval ha nem lesz elég éles a Packers védelme, akkor meglephetik őket. Labdaszerzésekben most is jól állnak Wisconsinban, amire nagy szükség is van, hiszen a futás megállítása nekik megy a legrosszabbul az NFL-ben. 
A Packers főleg támadójátékban volt kiemelkedő a Chicago Bears elleni 38-17 alkalmával. Aaron Rodgers 4 touchdownnal hallgattatta el kritikusait, passer ratingben pedig feljött a liga 2. helyére. Jordy Nelson élre állt az elkapók között 33 behúzott labdával és 459 yarddal, és ugyanúgy 2 TD-vel vette ki a részét a sikerből mint Randall Cobb. A következő lépés az lenne, hogy a futást is visszabillentsék a tavalyi formájában, Eddie Lacy ugyanis még az 50 yardot sem érte el egyik találkozón sem, és csak 28. helyen vannak a futást illetően a sajtfejűek. A Bears elleni futott yard különbség (56-235) a mai meccsre is irányadó lehet.
A Vikings találkozott már pár olyan csapattal, amelyik szintén a passzra szokott építeni. Falcons, Saints, Patriots - mégse tudott egyik se 300 yard fölé menni Mike Zimmer tanítványai ellen. Amiben viszont javulniuk kell, az a 3rd levédekezése, hiszen ebben csak 1 csapat rosszabb náluk - a mai ellenfél Green Bay Packers. Chad Greenway csapatkapitány törött bordával és kézzel nem bevethető, de hiányában valamivel gyorsabb védelmet lehet összeállítani, még ha rutintalanabb is.
Az elmúlt 20 évben csak négyszer tudott nyerni a Vikings a Lambeau Fielden, és az esélyek most se nekik kedveznek. Ha a Packers jól játszik, akkor biztosan övék lesz a győzelem, ha viszont a korábban látott fejetlenség lesz úrrá a védekezésen és megint egyoldalúvá válik a támadójáték, akkor lehet a Minnesotának keresnivalója. Főleg ha Bridgewater vállalni tudja a játékot.


Hozzászólások

több mint 5 éve
De! Reméljük 😊
több mint 5 éve
KmetyG Minnesota Vikings Minnesota Golden Gophers 11 — gergokmety@yahoo.com
Jarius Wright csak, hogy pontosak legyünk.
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Jarius Wright csak, hogy pontosak legyünk.KmetyG
Byrd hibája!