TNF beharangozó - 5. hét

Írta: Löfli — 2016. október 6., 14:37

Alsóházi NFC West csoportmeccsel kezdjük a hetet.

TNF beharangozó - 5. hét

San Francisco 49ers – Arizona Cardinals
2016. október 7. 02:30, Levi’s Stadium, Santa Clara (TV: Sport2, ÉLŐ) + twitter

 

San Francisco 49ers:

- Mi történt a múlt héten: 14-0-ra vezettek a Dallas Cowboys ellen, utána viszont megállt a tudomány, az utolsó pontjaikat a harmadik negyed elején szerezték, a védelem pedig nem tudta feltartóztatni Elliottot és Prescottot, 24-17-es vereség lett a vége, így sorozatban harmadjára kaptak ki.

- Hiányzók: NaVorro Bowman (LB) Achilles-szakadás miatt idén már nem játszhat, DeForest Buckner (DE) lábsérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót, Jimmie Ward (DB) pedig combizom sérülés miatt nem játszik ma hajnalban. Glenn Dorsey (DT), Vance McDonald (TE), és Jeremy Kerley (WR) játéka pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Nehéz kérdés, ugyanis úgy a 28. a szerzett yardokban a csapat, hogy két olyan csapatot előznek meg, akik eggyel kevesebb meccset játszottak. Carlos Hyde a lehetőségekhez képest elég jó számokat hoz, és a Cardinals védelme egyelőre nem a futás megállításáról híres.

- Legfontosabb párharc: Az arizonai cornereknek elvileg nem lesz nehéz dolga a 49ers elkapói ellen, ezért a támadófalnak kell majd utat nyitnia a vendégek front7-je ellen. A Bills ellen akadtak problémák, de Todd Gurleyt 33 yardon tartották. Most Hyde-nak, és esetenként Draughn-nak és Gabbertnek kell yardokat termelnie, főleg a 3. kísérleteknél szokott hibázni az Arizona, ezt kell kihasználniuk.

 

Arizona Cardinals:

- Mi történt a múlt héten: Megint a kulcsszituációkban hibázott az offense, hiába tettek meg 420 yardot, csak 13 pontot tudtak feltenni a táblára, az utolsó percekben pedig a védelmet is feltörte Keenum, 17-13-ra kaptak ki.

- Hiányzók: A vereségek mellett a sérülések is rendesen sújtják a csapatot, a legfontosabb hiányzó természetesen Carson Palmer (QB), aki agyrázkódás miatt el sem utazott a csapattal. Chris Johnson (RB) és Tyvon Branch (DB) IR-re került, közülük az egyik 8 hét múlva visszatérhet. Darren Fells (TE) és Ed Stinson (DT) váll, valamint lábujj sérülés miatt nem játszanak, és az újonc Robert Nkemdiche (DT) elvileg felépült, de Arians nem akarja a Niners zone-read támadósora ellen játszatni.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Palmer és Chris Johnson kiesésével még több labdát kaphat a másodéves David Johnson, aki négy hét alatt 510 scrimmage yardnál és 3 TD-nél tart, ráadásul a 49ersé a legrosszabb futás elleni védelem jelenleg. Ha Stanton biztonsági passzaival még haladni is tudnak, még több hely nyílhat Johnson előtt, könnyen a mérkőzés legfontosabb játékosa lehet.

- Legfontosabb párharc: Futásblokkolásban jó a vendégek támadófala, passzoknál viszont kevésbé, Palmert az első négy héten tizenkétszer sackelték, és folyamatosan nyomás alatt volt, szinte minden oldalról, de leginkább a jobb oldali tackle-t DJ Humphriest tudták megverni. Stantonnak mindenképpen kelleni fog egy jól tartó fal, különben az eddiginél is pontatlanabb lesz, vagy belehajszolják olyan passzokba, amiknek leginkább interception lesz a vége. Ráadásul a hazaiaknál visszatér Aaron Lynch, aki tavaly az egyik legjobb passzsiettető volt a csapatban.

 

Érdekességek:

- Drew Stanton az egyetlen irányító a 2007-es classból, aki még játszik az NFL-ben.
- A két csapat 50. egymás elleni találkozója lesz ez, 29-20-ra a San Francisco vezet.
- A fogadóirodáknál 4 pontos favorit az Arizona, a szerzett pontok over/under-je pedig 42.
- Folytatódik az egy csapatos Color Rush, a két csapatnak hasonló színösszeállítású mezt tervezett a Nike, így csak a hazai 49ers különleges mezét láthatjuk, a Cardinals a szokásos idegenbeliben játszik.

 

Legutóbbi találkozásuk:

Egy nem túl színvonalas találkozón, tavaly november végén 19-13-ra nyert az Arizona.

Mi történhet most?

A csütörtök esti meccsek alapból az alacsony színvonalukról híresek leginkább, ebből az irányító-párharcból pedig tényleg nem lehet optimistán várni a hajnali találkozót. Mindkét csapatban rengeteg kulcsjátékos sérült le, így a „Next Man Up”-mantra mindkét gárdára érvényes lehet, az a csapat kerülhet előnybe, akinek a cseréi élni tudnak a lehetőséggel, és nem hibáznak fontos playekben. A hazaiaknál Gabbert cseréjét követelik az első hét óta, egyszer nem dobott 250 yard felett, cserébe az utolsó három meccsén mindig dobott interceptiont. Hamarosan be kell látnia Chip Kellynek, hogy Gabbert még game manager QB-nak sem jó, és be kell küldenie Kaepernicket, ha akar még valamit a szezonból. Ha csak vereségeket, akkor maradhat az ex-Jaguars játékos a kezdőben. A másik oldalon Stantonnak múlt héten nagy nyomás alatt kellett játszania, ha az elején hamar megszereznék a vezetést, már nyugodtabban tudná olvasni a játékot, és hozná az elvárható game manager szintet, ami egy veterán backuptól elvárható lenne. Sok passzjátékra tehát ne számítsuk, főleg, hogy mindkét együttes inkább a futásvédekezés ellen gyenge; Chip Kelly philadelphiai futás elleni védelme tavaly tökutolsó volt, most ismét erre a nem éppen megtisztelő címre hajtanak a nyugati parton. Minden adott, hogy két fiatal futóról szóljon az este, amelyikük kevesebb hibával hozza le a találkozót, vagy több nagyobb playt csinál, amivel jobb helyzetbe hozza a támadósorát, a meccs embere lehet és megszerezheti a második győzelmét a csapatának. Az Arizonának kötelező lenne hoznia ezt a meccset, ha életben akarják tartani a playoff-reményeiket, a 49ersnek pedig remek lehetőségük van, hogy megszakítsák a három meccses vereség-szériájukat, divíziórangadó lévén biztosan parázs, feszült találkozót láthatunk majd.