TNF beharangozó - 9. hét

2016. november 3., 17:51

Újabb NFC South csoportmeccset láthatunk főműsoridőben.

TNF beharangozó - 9. hét


Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons

2016. november 4., 01:25, Raymond James Stadium, Tampa (TV: Sport2, ÉLŐ)

A 9. játékhét csütörtöki nyitómérkőzésén ezúttal az NFC South érdekelt, a 3-4-gyel álló Bucs fogadja a csoport éllovasát, az 5-3-as mérleggel büszkélkedő Atlanta Falconst. A múlt héten ellentétes utat járt be a két együttes: a Bucs két győzelem után hazai pályán kapott ki hosszabbításban a Raiderstől 30-24-re, míg a Falcons két szoros vereség után tudott javítani, Matt Ryan utolsó perces game-winning drivejával 33-32-re legyőzte a Green Bay Packerst a Georgia Domeban.

A Bucsnak komoly problémái akadnak a futók terén, ugyanis Doug Martin combhajlító sérülése nem jött rendbe, Charles Sims már IR-en van, a duót jól helyettesítő ex-Falcon JaQuizz Rodgers pedig lábfej sérülése miatt nem hadra fogható, így a draftolatlan újonc Peyton Barber és a szintén volt atlantai Antoine Smith lesznek a Bucs futói a mai napon. A védőfal centrumából Clint McDonald esett ki comb sérülés miatt, míg az elkapók közül Russell Shepardnek a csipőjével vannak problémái. A bal oldali defensive endnek William Gholstonnak pedig a bicepsze fáj, s kérdéses besorolást kapott. A Falcons háza táján sincs kolbászból a kerítés, a futó Tevin Coleman és a rutinos pass rusher Dwight Freeney lábsérülés, a kezdő tight end Jacob Tamme pedig vállsérülés miatt hagyja ki a mai mérkőzést.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Bucs győzelméért nem csak Tampában szorítanak nagyon, hanem a Saintsnek és a Panthersnek is jól jönne a Falcons veresége, s meglehetősen összesűrűsödne a csoport féltávnál. Ehhez feltétlenül az kellene, hogy Jameis Winston jó napot fogjon ki, a tavalyi 1/1-es választott második szezonja egyenlőre nem hozta meg azt az áttörést, amit a biztató rookie évet követően vártak tőle. Ugyanakkor a Falcons passz elleni védekezése egy jó táptalaj lehet egy erős teljesítménynek, amire szüksége is lesz a Bucsnák, látva, hogy a futóknál minőségi játékosok kénytelenek kihagyni az összecsapást. Mike Evans másik oldalán azonban nem tudnak olyan valid 2. számú célpontot felmutatni a kalózok Vincent Jackson sérülése óta, mint pl. Mohamed Sanu személyében az ellenfél, s ez megkönnyítheti a Falcons védelmének dolgát.

A Bucs védelme sem tartozik a liga krémjéhez, legutóbb Derek Carr több, mint 500 yardot passzolt ellenük, ez nem túl jó jel a Falcons elleni meccs előtt. Kyle Shanahan támadó koordinátort tavaly még rengetegen kritizálták, idén azonban a liga leghatékonyabb egységét tudhatja magáénak. A legtöbb yardot és legtöbb pontot átlagolják mérkőzésenként, Matt Ryan és Julio Jones párosa pedig szinte megállíthatatlannak tűnik, mellé pedig még egy korrekt futójátékot is feltudnak mutatni. Ezek alapján sima kettesnek vehetnénk a találkozót, de nem szabad elfelejteni, hogy a két együttes a nyitófordulóban már összecsapott, akkor a Tampa Atlantában tudott diadalmaskodni 31-24-re. Azon a mérkőzésen a Bucs védelme lenullázta a Falcons futásait, Julio Jonest 4 elkapáson és 66 yardon tartotta, míg Winston 4 TD passzt osztott ki, és nem sackelték. Vic Beasley és a Falcons pass rush azóta már aktivizálta magát, Winstonról pedig elmondható, hogy nem igazán érzi a zsebet, és a támadófal sincs a helyzet magaslatán. Összességében egy pontháborúra van kilátás, ahol egyértelműen a Falconsnak áll a zászló. A Bucs védelmének gyökeres fordulatot kellene vennie 4 nap alatt, hogy megfelelően kordában tartsák Ryanékat, s Winstonnak is azt az arcát kellene elővennie, amit az első heti mérkőzésükön mutatott. S akkor persze még mindig ott van Roberto Aguayo...


Hozzászólások

több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 13 — SHAMEFUR DISPRAY!
Antone Smith, i nelkul 😊

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)