TNF előzetes 2017 - 13. forduló

Írta: mustaine — 2017. november 30., 13:25

NFC East derbi vezeti fel az első decemberi játékhetet.

TNF előzetes 2017 - 13. forduló

 

02:25 Dallas Cowboys - Washington Redskins (AT&T Stadium, Arlington)

A tizenharmadik hét következik, bő egy hónappal a rájátszás előtt jónéhány csapatot ki lehet húzni az esetleges résztvevők közül. A ma esti 5-6-os mérlegű rangadón a Redskins látogat Arlingtonba, a Cowboys otthonába, a tét pedig gyakorlatilag nem kisebb, minthogy melyik egyesület folytathatja a Wild Card helyekért való küzdelmet.

Ami a fontosabb hiányzókat illeti, dallasi oldalon Ezekiel Elliott még mindig hat meccses eltiltását tölti, Sean Leenek combhajlító-sérülése van és La’el Collins játéka kérdéses. Rajtuk kívül a Cowboysnak le kellett mondania a veterán futó Darren McFaddenről, aki a héten jelentette be visszavonulását. A Redskinsnél sem valami jó a helyzet, mert a 15 sérültlistán lévő játékoson kívül további hiányzók is vannak. A tight end Jordan Reed a nyolcadik hét óta nem játszott, Chris Thompson futó már IR-en van, a bal oldali tackle, Trent Williams sem valószínű, hogy pályára lép.

 A Skinsnél előlépett azonban a futó Samaje Perine, aki száz yardot termelt múlt héten a Giants ellen és Jamison Crowder is jobban teljesít a tőle elvártnál az előző néhány fordulóban. Hogy sikerüljön a támadójátéknak megfelelő ritmust adni, Kirk Cousins számára Vernon Davis jelenti a biztos célpontot, akit a nehezebb helyzetekben is bátran kereshet. Perine-nak egyébként most is jó napja lehet, mert a Dallas átlagosan 143 yardot engedett futásokból az előző három meccsén. Az átlagot a Falcons és az Eagles elleni meccsek tornázzák fel, míg előző héten a Chargers a secondaryjüket égette. Nehezíti Cousins dolgát, ha Trent Williams nem lesz bevethető állapotban, a dallasi pass rusht annak DeMarcus Lawrence-nek neve fémjelzi, aki a második legtöbb sacket szerezte idáig ebben a szezonban.

Ami a Cowboys futójátékát illeti, Alfred Morrisra és Rod Smithre lehet számítani leginkább, akiknek jobb napot kellene kifogni a középszerű Redskins futásvédelem ellen, hogy Dak Prescottot tehermentesítsék. Prescott egyébként egész komoly hullámvölgybe került, nehezen védi meg a fal és a futójáték sem olyan, mintha Elliott játszana, ezért több nyomás került rá minden értelemben. Nincs jó periódusban a másodéves irányító, az előző három meccsen 14-szer sackelték, 5 interceptiont dobott és 3 fumble-t vétett, miközben ezeken a meccseken mindössze egyetlen futott TD-t tud felmutatni.

A teljes képet nézve az előző héten sem a Cowboys, sem a Redskins nem játszott jól, viszont a nehézségek ellenére a Redskins győzni tudott, míg a Cowboys vereséget szenvedett. Ezen a héten sincs egyszerű helyzetben egyik alakulat sem, a Washingtonnak a sérülések mennyisége okozza a problémát, Dallasnak pedig a kulcsjátékosok kiesése.


Hozzászólások

több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 30 — Így remélem megfelelek nektek.....
Köszönjük!

Esetleg a 18:30-s kezdést lehet, érdemes lenne átírni 2:25-re, mert én is néztem, hogy mi van. Csak benne maradt az előző cikkből 😛?