2016 NFL előzetes - 27-29.

Írta: Höri — 2016. augusztus 21., 23:12

Újabb nappal és előszezon fordulóval jutottunk közelebb az új bajnokság kezdetéhez.

2016 NFL előzetes - 27-29.

29. Dallas Cowboys 

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Tony Romo

RB: Zeke Elliott, Alfred Morris

WR: Dez Bryant, Cole Beasley

TE: Jason Witten

OL: Tyron Smith, LaEl Collins, Travis Frederick, Zack Martin, Doug Free

DL: [Randy Gregory], Cedric Thornton, Tyrone Crawford, [Demarcus Lawrence]

LB:  Sean Lee, Anthony Hitchens, Justin Durant

DB: Brandon Carr, Byron Jones, Barry Church, Orlando Scandrick

 

Legfontosabb távozó: Greg Hardy (DE)

Nincs ugyan csapata Hardy-nak, de nem fogják visszaigazolni, hiába a legnagyobb hiányposzt az eltiltások miatt a DE. A többi poszton nem sokat változott a helyzet, de inkább javult. 

Instant Impakt Újonc™: Ezekiel Elliott (RB)

Tavaly Todd Gurley lett az év támadó újonca, annak ellenére, hogy a draft top2 választása irányító volt. Ehhez 13 meccs alatt 1106 yardra és 10 touchdownra volt szüksége. Ne lepődjünk meg, ha Elliott nemcsak megközelíti, hanem túl is szárnyalja ezeket a számokat. A régen látott gyenge 2015-ös idényben a Cowboys sok ízben megénekelt támadófala Darren McFaddent is 1000+ yardos idényhez segítette, szóval az elvárások magasak a rookie felé, de teljesíthetők. 

Miről szól majd a szezon?

1. Tony Romo egészségéről. Az irányítóját vesztett Cowboys fejetlen csirkeként rohangált és bizonyára nem akarnak még egy hasonló évet átélni. Ami érdekessé teszi a történetet, hogy két kör után az előszezon MVP-je a Cowboys QB, Dak Prescott és bár a 4. körös választottól nem vártuk, hogy ilyen gyorsan ilyen érett játékot nyújtson, könnyen lehet, hogy már karierje ezen pontján alkalmasabb a beugró szerepkörre, mint bármelyik tavalyi csere quarterback.

2. Kevesebb szó esett róla, de Dez Bryant idénye is megrövidült egy lábsérülés miatt. Az előidény alapján Dez visszanyerte a korábbi formáját és továbbra is lehet kalkulálni a cirkusz elkapásaival az alap játékok mellé.

3. Eltiltások. Lawrence, Gregory, McClain - utóbbi visszatérésére kicsi az esély. Gregory eleve csúszott a drafton mert visszatérő füves, és lassan az a helyzet, hogy hiába a tehetsége, ha sosincs pályán. Így, hogy a Boys legvékonyabb posztján tiltatja el magát a két top játékos, csőstül jött a baj. Ryan Russell és a könnyűsúlyú Benson Mayowa örökölhet jónéhány snapet és Crawford is kikerülhet a szélre, ha úgy hozza a sors.

4. Egy ország szurkol Jaylon Smith felépüléséért. A második körben ledraftolt linebackernek lenne helye nem csak a rotációban, de a kezdőcsapatban is, viszont május óta nem jöttek kedvezőbb hírek a visszatérésével kapcsolatban. Az utolsó egyetemi meccsén térdszalagját szakító MLB legkorábban Hálaadás környékén kerülhet pályára, ha egyáltalán.

5. Mennyit ér az összeszokottság? Ha megnézzük a 2014-es, 12-4-es idény húzóneveit, szinte ugyanazt kapjuk mint most, a Murray - Elliott cserével. Tényleg csak egy ép Romo kell hozzá, hogy a mérlegük megforduljon? Ők hisznek ebben, hiszen nem mentek bele komoly vérfrissítésbe. Az okot értjük, de a bajnoki ablak szűkül, ki tudja hány erős idény maradt Wittenben és Romóban, lehet ez lesz az utolsó.

 

28. Jacksonville Jaguars

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Blake Bortles

RB: Chris Ivory, TJ Yeldon

WR: Allen Robinson, Allen Hurns

TE: Julius Thomas

OL: Kelvin Beachum, Luke Joeckel, Brandon Linder, AJ Cann, Jermey Parnell

DL: Dante Fowler, Malik Jackson, SenDerrick Marks, Jared Odrick

LB:  Telvin Smith, Paul Posluszny, Myles Jack

DB: Jalen Ramsey, Tashaun Gipson, Jonathan Cyprien, Prince Amukamara

 

Legfontosabb távozó: Stefen Wisniewski (C)

Nem érte váratlanul a csapatot a center távozása, hiszen eleve egy évre írt alá tavaly. Rajta kívül elment még pár sokat játszó, de nem sok hasznot csináló elem. (Beadles, Branch, Anger) 

Instant Impakt Újonc™: Jalen Ramsey (CB), Myles Jack (LB), [Dante Fowler (DE)]

A draft top5 tehetségéből kettőt sikerült megszerezni a védelembe, az egyiket ráadásul a 36. helyen. Amennyiben Jack végigdolgozza a szezont, egy nagy lépéssel közelebb kerül a Jaguars, hogy okosabbnak tűnjenek a liga többi csapatánál. Hogyha nem, akkor... még mindig ott van Ramsey, akinek ezen a poszton nehéz lesz az év újonca díjért versenybe szállni, hiába várja mindenki azt, hogy azonnal shutdown corneri tulajdonságokat csillogtasson. Technikailag Fowler is újonc, hiszen a 2015-ös 1/3 nem szerepelt hivatalos meccsen eddig a ligában és az elvárások az ő irányába sem kisebbek.

Miről szól majd a szezon?

1. Legfőképp arról, hogy elkezd-e nyerni a csapat. Gus Bradley a legnagyobb túlélő a ligában, de még egy alsóházi idény után talán már ő se húzná tovább. Utoljára 2007-ben játszottak playoff meccset a jaguárok és 2009 óta nem volt pozitív mérlegük. 

2. Hasonlóan sok pénzt költöttek mint korábban, de most sokkal jobb játékosokra. Malik Jackson, Ivory, Amukamara, Gipson vagy Beachum is fontos láncszem volt korábbi csapatában. Ki tudja hozni a korábbi formáját és ki olvad bele a szürkeségbe? Ha a többséget nem csak a pénz motiválja, akkor gyorsan tettenérhető lesz a változás.

3. Rengeteg a fiatal tehetség is az új arcok között és nagy kérdés, hogy a fentebb említett három védő közül ki milyen gyorsan tud berobbanni az elitbe. Óriási volt a szakadék tavaly a két csapatrész között az offense javára és a holtszezon alapján okkal várják, hogy a rés most megszünjön. Az összeszokatlanság ugyanakkor biztosan faktor lesz az év elején.

4. Folytatódik-e a karrier- és franchise-csúcsok döntögetése a Bortles-Allen-Allen triónak? A viszonylagos eredménytelenség mellett egyénileg többen is ligaszinten top teljesítményt hoztak hétről-hétre, amit nem lesz könnyű felülmúlni, hiszen immár biztosan rajta vannak az ellenfelek radarján ezek a játékosok.

5. Bortles remek adatait az is árnyalja, hogy így is a legtöbbet terrorizált irányítók között volt a ligában. A sok változó egység mellett a támadófalban radikális változás nem lesz, marad a bizakodás, hogy Doug Marrone befektetett munkája egy szilárdabb pass protectionnel megáldott évet jelent majd.

 

27. Baltimore Ravens

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Joe Flacco

RB: Buck Allen, Kenneth Dixon

WR: Steve Smith Sr, Kamar Aiken

TE: Ben Watson

OL: Ronnie Stanley, Marshal Yanda, Jeremy Zuttah, Vlad Ducasse, Rick Wagner

DL: Timmy Jernigan, Brandon Williams, Lawrence Guy

LB:  Terrell Suggs, CJ Mosley, Zach Orr, Elvis Dumervil

DB: Jimmy Smith, Eric Weddle, Matt Elam, Lardarius Webb

 

Legfontosabb távozók: Kelechi Osemele (OL), Daryl Smith (LB), Will Hill (SS), Eugene Monroe (OT)

Olyannyira érzékenyen érintette az együttest Osemele távozása, hogy fel kellett használni az 1/6-os választást a pótlására. Ezek után már nem volt nagy vállalás önként lemondani a túlfizetett Monroe-ról, és Smith-Hill duót is saját döntésként bocsátották el eltérő okok miatt. Lényeg, hogy egy újabb mélyrepülést aligha lehet majd erre a névsorra fogni. 

Instant Impakt Újonc™: Ronnie Stanley (LT)

Őt lehet egyedül biztonsággal mondani, hiszen a Ravens draft 2. napja kissé fejvakarós lett a Kaufusi-Correa párossal. Ami előny, hogy a többiek közül mindenki lehet meglepetésember, mert jó posztokra erősítettek. Kiemelkedő lehet Kenneth Dixon ebből a brancsból, hiszen a megfáradt Forsett Trestman rendszerében nem sokat ér, de Tavon Young (CB), Chris Moore (WR) vagy Matt Judon (edge) is lehet kellemes meglepetés, a poszt nélküli Keenan Reynolds meg igazi fekete ló.

Miről szól majd a szezon?

1. Hasonló a helyzet, mint Dallas-ban. Mennyit számít majd egy ép bőrben lévő Joe Flacco? A különbség, hogy a Ravens a 10. héten is elég ramaty mérleggel állt, amikor Flacco kiszállt a versenyből. Önmagában azzal nem mondunk sokat azzal, hogy az 5-11-es mérlegen biztosan javítani kell akkor, ha a franchise QB végig rendelkezésre áll, de vajon van-e annyi ebben a keretben, mint mondjuk 2014-ben, amikor a későbbi bajnok Patriots ellen ők jelentették a legnagyobb kihívást az AFC-n belül.

2. Hogy áll az öregek felépülése? Steve Smith Sr és Terrell Suggs előre bemondták, hogy az előszezont már nem nekik találták ki, így még nem tudunk biztosat mondani afelől, hogy mennyire kezdik majd rozsdásan az idényt. Flacco szintén kihagyta az előző két hetet, de őt kevésbé kell félteni, Breshad Perrimant viszont egyre jobban, mert a tavalyi 1. körös WR NFL debütálása nagyon távolinak tűnik.

3. A nagy bukdácsolás fő oka az volt tavaly, hogy a labdás emberek közül senki sem volt megbízható. Fel tud most nőni valaki a feladathoz? Létszámban már megvannak, hiszen tight endként Watson, Gillmore, Pitta vagy Maxx Williams is valamelyest potens játékos és a futók között is decens rotáció állhat össze, főleg ha a hazatérő és lefogyott Terrance Westből is kihoznak valamit. A nagy kérdés az elkapók között van, hiszen Mike Wallace pusztán az AFC North levegőjétől nem feltétlen lesz hasznosabb, mint Minnesotában vagy Miamiben, Smith és Perriman problémájáról pedig már volt szó.

4. Eric Weddle az egész szabadügynök-piac egyik legnagyobb neve volt és azt várják tőle, hogy az egyébként egybentartott secondary játékába értelmet hozzon. Azt tudjuk, hogy egy jó Weddle képes úgy játszani, mint mondjuk Ed Reed tette ugyanitt, de ettől még csak reménykedni lehet benne, hogy a folyamatos cornerback-vadászatnak vége lesz és összeáll egy működőképes hátsó négyes-ötös.

5. Nem a legnépszerűbb ember Dean Pees a védelem élén, hiszen az állomány összeállításával és használatával is meggyűlt a baja az évek során, mégis élvezi a bizalmat tovább. Aláássa-e a csapat sikerességét az, hogy nem variáltak az edzői stábban vagy idénre kiteljesedik a terv, amit tavaly nem láttunk kibontakozni?


Hozzászólások

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
"A DE Kaufusi akár a kezdőcsapatban is találhatja magát, ha gyorsan fejlődik"
Inkább IR-en mert kitört a bokája.

több mint 7 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Milyen jó hogy nem írtam be a kezdőbe!

több mint 7 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Linder lesz a center (és Cann az RG), szegény Bowanko jó eséllyel idén pályára se lép a deréksérülése miatt.
több mint 7 éve
Peter Baltimore Ravens 2
Webb tavaly év vége óta safetyt játszik.Wright a másik kezdő corner jelen állás szerint.