2018 NFL Mock Draft 1.0

Írta: empty taxi — 2017. október 24., 12:35

Kikből lehetnek a jövő sztárjai?

2018 NFL Mock Draft 1.0

Előre jeleznénk, hogy a 2018-as draftig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán/Ohion/Mississippin, viszont szeretnénk Titeket képbe hozni azzal, hogy jelenleg kik számítanak az egyes posztokon a legjobb játékosoknak. A neveknél szereplő egy csillag azt jelzi, hogy az illető junior, a két csillag pedig azt, hogy az illető (redshirted) sophomore, tehát ezen játékosok részvétele a jövő évi drafton nem biztos.

  1. Cleveland Browns: Josh Rosen*, QB (UCLA)
    Természetes tehetséget tekintve a legjobb irányító a classban, a fejével pedig nem gondolnám, hogy nagyobb aggályok lennének, mint Jameis Winstonéval voltak anno, aki szintén 1/1-re vittek és utólag ez jó döntésnek tűnik.
  1. San Francisco 49ers: Sam Darnold**, QB (USC)
    Helyi QB-nak mindig magas a marketingértéke, ami a nem túl eredményesen induló Lynch-Shanahan-éra elején elcsendesítheti a szurkolókat.
  1. New York Giants: Trey Adams*, OT (Washington)
    Ereck Flowers nem megoldás, Adamset sokan Taylor Lewanhez hasonlítják.
  1. Indianapolis Colts: Mike McGlinchey, OT (Notre Dame)
    Bajban voltam, hogy mit húzzak a Coltsba, per pillanat nem látok se CB-t se ILB-t, akiért TOP5-ös picket adnék. Andrew Luck megvédése ez a vállmizéria után pedig kulcskérdés. Abból pedig nem lehet baj ha húznak még egy Castonzot.
  1. Cincinnati Bengals: Quenton Nelson, OG (Notre Dame)
    Kiment az a két tackle, akiért jelenleg TOP15-ös picket adnék, de feltétlen a támadófalhoz akartam nyúlni a Bengalsnál tekintettel arra, hogy Clint Bolingon kívül nincs korrekt OL-jük. Nelson a maga posztján talán még nagyobb tehetség is, mint a két tackle, hátránya, hogy csak guardként bevethető, viszont talán ő a leginkább NFL-kész támadófalember az NCAA-ben jelenleg. Sokan Logan Mankinshez hasonlítják.
  1. Tampa Bay Buccaneers: Bradley Chubb, DE (NC State)
    A 4-3-as defensive end prototípusa, erős, fürge, bull rusha és rip move-ja is rettegett. Nem véletlen, hogy az NC State meccsein kiszúrták már pl. Steve Keimot (Arizona Cardinals GM) vagy Marty Hurneyt (Carolina Panthers ideiglenes GM). Bátyja, Brandon Chubb egyébként a Detroit Lions linebackere.
  1. Arizona Cardinals: Lamar Jackson*, QB (Louisville)
    Cardinalsból Cardinalsba, ez kétség kívül stílusos. Jackson megosztó prospect, nem véletlen mondják rá, hogy Michael Vick magasabb kiadásban. Carson Palmer után éles váltás lenne az Arizona támadójátékában, de Bruce Arians komoly támadószakember.
  1. Chicago Bears: Christian Kirk*, WR (Texas A&M)
    Kellene egy első számú elkapó Chicagoba, Kirkről mindent elmond, hogy alkata és játéka után a „Baby Beckham” becenevet kapta.
  1. New York Jets: Saquon Barkley*, RB (Penn State)
    A támadósorban kevés a tehetség, Barkley a legnagyobb a bent maradtak közül. John Morton támadókoordinátor úgy gondolom eddig felülteljesített a rendelkezésére álló kerettel, most legalább kapna a keze alá egy futót, aki olyan erős, mint Marshawn Lynch és úgy vált irányt, mint LeSean McCoy.
  1. Baltimore Ravens: Equanimeous St. Brown*, WR (Notre Dame)
    Breshad Perriman bustgyanús, kellene helyette egy jó, magas elkapó. Double teamek ellen is konstans tudott szeparálódni az Irish színeiben, ugyanakkor a Notre Dame gyenge passzjátéka limitálta tündöklését.
  1. Oakland Raiders: Roquan Smith*, ILB (Georgia)
    NaVorro Bowman érkezése megmutatta, hogy egy jó linebacker megdobja az Oakland védelmét, nálam egyértelműen Smith a class legjobb off-ball LB-je, játéka Deion Joneséra emlékeztet.
  1. Los Angeles Chargers: Da’Ron Payne*, DT (Alabama)
    Brandon Mebane már nem fiatal és egyébként is akadnak gondok a Chargers futás elleni védelmével, már pedig Payne ezen a téren egészen kiemelkedő.
  1. Denver Broncos: Josh Allen*, QB (Wyoming)
    Ha Elway nem hajlandó feladni a Lynch-projektet, akkor elmaradhat az 1. körös QB-választás. Teszem hozzá, hogy Allen kapcsán ilyen Lynch-szerű „kényszer 1. körös” irányító minősítés jár a fejemben. Kedvelői az új Ben Roethlisbergert látják benne, aki még atletikus is. Tény, hogy Big Benhez hasonlóan kis egyetemről érkezik, bivalyerős karja van és nagyon nehéz földre vinni, ugyanakkor nekem személy szerint vannak kétségeim afelől, hogy Allen pontossága valaha fel fog-e érni Roethlisbergeréhez.
  1. Washington Redskins: Derwin James*, S (Florida State)
    Óriási steal. Elképesztő tehetség, mindkét safety poszton, nickel cornerként és dime linebackerként is tündököl az FSU-ban, továbbá visszahordónak sem utolsó. Nem egy elemző tartja jelenleg az ország legjobb védőjének.
  1. Atlanta Falcons: Minkah Fitzpatrick*, S (Alabama)
    Nem látni olyan needet, amit feltétlen az 1. körben kell megoldania a Falconsnak, ezért nyugodtan BPA-zhat. Fitzpatrick napjaink prototípus free safetyje lehet: center fieldertől slot cornerig bármit rá lehet bízni, mérete, sebessége és football IQ-ja is igen jónak számít, két hátrányt szokatak vele kapcsolatban emlegetni: egyrészt söprögetőként rutintalan, másrészt emberezésnél azért zavarba hozható.
  1. Detroit Lions: Arden Key*, DE (LSU)
    Teryl Austin kezébe tényleg Key lehet a kulcs ahhoz, hogy újra a liga legjobb védelmei között üdvözölhessük a Lionst. Az idei szezonja haloványabb az LSU-ban, de konstans duplázzák, ezt nem igazán tehetik meg a profik között ha a túloldalán lesz egy Ziggy Ansah.
  1. Dallas Cowboys: Maurice Hurst, DT (Michigan)
    Fürge védőfalember, aki a fal szélén és közepén is bevethető, illik Rod Marinelli sémájába. Édesapja a New England Patriots cornerbackje volt, bekerült a franchise-nál az évtized csapatába a 90-es években.
  1. Cleveland Browns (via Houston Texans): Calvin Ridley*, WR (Alabama)
    Ha már szereztek franchise irányítót, a liga legrosszabb elkapósorát se ártana fejleszteni. Ridleyt előszeretettel hasonlítják Reggie Wayne-hez, ugyanolyan szép mozgása van és az útvonalait is hasonlóan pontosan futja. A csatolt videóban leginkább Tarvarus McFaddennel kerül szembe.
  1. Tennessee Titans: Tarvarus McFadden, CB (Florida State)
    Ha már szóba került McFadden. Adoree Jackson személyében megpróbálkoztak a legalacsonyabb 1. kört érő cornerrel legutóbb, ami annyira nem vált be eddig, most jöjjön a legmagasabb. McFadden ideális ellenfél birkózni a line of scrimmage-en egy DeAndre Hopkins-szal vagy egy Allen Robinsonnal. A linkelt videóban Calvin Ridleyvel találkozik igen gyakran.
  1. Carolina Panthers: Clelin Ferrell**, DE (Clemson)
    Julius Peppers úgy futballozik, mintha 1990-ben született volna, de az igazság az, hogy mindez 1980-ban történt. Egyelőre nehéz eldönteni, hogy Ferrellből vagy csapattársából Austin Bryantből lesz jobb pass rusher.
  1. Green Bay Packers: Will Hernandez, OG (UTEP)
    Ha megsérül Aaron Rodgers jogos igény a támadófal javítása, mivel tackle poszton jól állnak a sajtfejűek, ellenben belül 2 év alatt 2 elit guardot engedtek el, jogosnak tűnik ez a választás. Nem mellesleg Hernandeznek nem lesz ismeretlen az sem, hogy Aaron Jonesnak kell törni az utat.
  1. Jacksonville Jaguars: Hayden Hurst*, TE (South Carolina)
    Irányító nem igazán maradt, így a támadósor másik nagy hiányposztjára szegeződik a figyelem. Hurst elkapásban és blokkolásban is használható. Minden valószínúség szerint kihagyja a senior évét, elvégre már 24 éves. Későn kezdte az egyetemet, ugyanis középiskolából kikerülve 2012-ben a Pittsburgh Pirates választotta ki az MLB Draft 17. körében és csak 2015-ben tért vissza a footballhoz.
  1. Miami Dolphins: Josh Allen, OLB (Kentucky)
    Mert egy Josh Allen nem elég az 1. körbe. Per pillanat pass rusherként tündököl, de sokan úgy gondolják, hogy Lawrence TImmonshoz vagy Haason Reddickhez hasonlóan belőle is off-ball LB-t fognak képezni a profik között, mindenesetre a pályán Zach Cunningham-szintű sebességgel közlekedik.
  1. New Orleans Saints: Parris Campbell, WR (Ohio State)
    Az utóbbi két drafton előszeretettel húzott korai pickkel az Ohio State-ről a Saints, most sincs ez másképp. Brandin Cooks hiányát megérzi Brees, így nem árt a helyére egy gyors elkapó.
  1. Buffalo Bills: Nick Chubb, RB (Georgia)
    LeSean McCoy tankja kiürülőben, Chubbon nem látszik a korábbi térdsérülése, igazi ágyúgolyóként közlekedik a pályán. Egyébként az 1/6-ra kimenő Bradley Chubb Nick unokatestvére.
  1. Seattle Seahawks: Martinas Rankin, OT (Mississippi State)
    Kristálytisztán a legnagyobb need. Atletikus, gyorslábú falember, aki passz- és futásblokkolásban is jártas.
  1. Minnesota Vikings: Christian Wilkins*, DT (Clemson)
    Sharrif Floyd nem tiszta, hogy valaha tud-e még játszani, Wilkins hasonlóan nagy tehetség, pass rushban talán még jobb is.
  1. New England Patriots: Denzel Ward*, CB (Ohio State)
    Malcolm Butler távozása a levegőben lóg, Belichick előszeretettel alkalmazza Urban Meyer neveltjeit, a kör bezárul.
  1. Pittsburgh Steelers: Clayton Thorson*, QB (Northwestern)
    Állítólag ha nem kap 1. körös besorolást, visszatér végzős évére a Northwesternre Thorson, ami a mostani szezon alapján rá is férne. Rossz támadófal és lyukas kezű elkapók „segítik” a munkáját, de akkor is a jelenlegi 8/9-es TD/INT aránya elkeserítő a tavalyi 22/9 után. Tény, hogy szűk ablakokba tud bedobni elképesztő sebességű labdákat, minőségi a mechanikája, szupererős a karja, okos, atletikus, ráadásul mélyen vallásos keresztény, ami az interjúkon szintén jól mutat. Benne van, hogy franchise QB lesz belőle, de az is, hogy ő lesz a 2018-as draft Christian Hackenbergje.
  1. Los Angeles Rams: Ken Webster*, CB (Ole Miss)
    Tavalyi ACL-szakadása után állítólag még nem 100%-os, ennek ellenére lenyűgöző, amit nyújt, fürgesége és fordulékonysága így is látványos. A linkelt videóban pedig arról tesz tanúbizonyságot, hogy tudja, milyen a jó CB technika. A Ramsnél pedig a franchise tag alatt játszó Trumaine Johnsonnak igen gyenge szezonja van eddig.
  1. Buffalo Bills (via Kansas City Chiefs): Carlton Davis*, CB (Auburn)
    EJ Gaines jól helyettesíti Ronald Darbyt, de lejár a szerződése, ráadásul ezen a poszton a mélység sincs meg igazán a Billsnél.
  1. Philadelphia Eagles: Derrius Guice*, RB (LSU)
    Nincs feature back az Eagles keretében. Guice egyszerre kemény és fürge futó, nem mellesleg az LSU színeiben egy meccsen futott legtöbb yard örökranglistáján a TOP3-ban kétszer találjuk meg a nevét, közben olyan futók játszottak korábban Baton Rouge-ban mint Leonard Fournette, Jeremy Hill, Alfred Blue vagy Spencer Ware. Úgy fut, mint Marshawn Lynch és mellé egy kifejezetten érett személyiség: az apját meggyilkolták és utána az őt egyedül nevelő édesanyja inspirálta.

Hozzászólások

több mint 6 éve
Cancel Culture 3 — into the glory ride
Seattle elcseréli az 1. kört valami tök értelmetlenre... mondjuk Gronkra.... vagy QB-t draftol

Sending out an S.O.S
több mint 6 éve
Fattyu New Orleans Saints 11
Köszönjük!

több mint 6 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
A Jags a South Carolinaból draftolna? 10/10

több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 29 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nagyon köszönjük!!! Természetesen én Barkleynak örülnék a legjobban, de ő erősen álom kategória.
több mint 6 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Na megint jovok kotozkodni😅 Sry empty, elore is

Rosen meg Darnold az idei év Kizerei (hatalmas potencial- ami soha nem fog kijonni)
Josh Allen és Clayton Thorson UDFA szint.
Mayfield meg sehol, nem is értem (mint a tavalyi mockodban Mahomes)

A Miami pick meg, hát LB-bol kivetelesen eleg jol allunk (Timmons,Alonso,Maualuga, McMillan, Anthony, Misi).

Egyebkent a QB/n kivul tetszik, köszi az energiat!!
több mint 6 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Köszi szépen a mock draftot Empty!
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Köszi a mockot! Van min csámcsognunk 😊

Amúgy, ha már tavaly Hooker volt az egyik lehetőség, és bent lenne Derwin James....OMG, tuti nem hagynám bent, DT jöhetne 2.körben ilyen esetben! Végül idén nincs nagy gáz S poszton nálunk, de James egy meccset befolyásoló tényező lehet, míg egy DT...A S fontosabb poszt, elférne a csapatban, jobb játékos, mint Payne...és FSU! 😊
Látom Mayfield nálad sem 1. körös...ok, nem valami magas, de nah...

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — Scream and scout
Mayfielddel nekem az a bajom, hogy az utóbbi évek prospectjei közül a játékát két emberével tudom párhuzamba állítani, az egyiket Johnny Manzielnek, a másikat Robert Griffin III-nek hívják, kettőjüknek volt összesen 1 jó NFL-idénye.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Köszi a belefektetett munkát,jó lett!A Packers nem ilyen magasan fog választani,sajnos!!!Szerintem OLB lesz a húzás!

[color=zöld][/color]Sajtfej!
több mint 6 éve
bowI 1
Köszi a mock draftot! 😊

Nem örültem, hogy pont előttünk kiviszik Barkley-t. Nagyon szeretném a Ravens-be látni, bár erre kicsi az esély. Meglepődnék ha ilyen későn vinnék. Szerintem nagyon korán ki fogják vinni, de ne legyen igazam.
több mint 6 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 8 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
nem fogjuk Allent húzni, nem ismerem igazán, de amilyenek vagyunk, biztos nem jön az 1. körben QB

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart
National Teams : HUN, ESP, Players : Håland, Vardy, Szoboszlai, Bardhi, Kroos, Ramsdale, Saka, Zaccagni
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz