21. St. Louis Rams

Írta: Fucu — 2013. augusztus 14., 22:33

Idén is nekik lesz a legjobb mérlegük az NFC Westben?

21. St. Louis Rams

 Kulcsjátékosok: Sam Bradford (QB), Jake Long (LT), Chris Long (DE), Robert Quinn (DE), James Laurinaitis (MLB), Cortland Finnegan (CB)

Fontos távozók: Steven Jackson (RB → Falcons), Danny Amendola (WR → Patriots), Quintin Mikell (S → csapat nélkül), Craig Dahl (S → 49ers), Brandon Gibson (WR → Dolphins)

Idén draftoltak:
1/8. - Tavon Austin, WR (West Virginia)
1/30. - Alec Ogletree, OLB (Georgia)
3/9. (71.) - T.J. McDonald, S (USC)
3/30. (92.) - Stedman Bailey, WR (West Virginia)
4/16. (113.) - Barrett Jones, OG (Alabama)
5/16. (149.) - Brandon McGee, CB (Miami, FL.)
5/27. (160.) - Zachary Stacy, RB (Vanderbilt)

Kiemelt meccsek:
Szeptember 26. vs. 49ers (TNF)
Október 28. vs. Seahawks (MNF)
November 3. vs. Titans

2012 dióhéjban
Összességében jó eredménnyel zárult Jeff Fisher első éve a St. Louis élén, jó alapnak bizonyulhat a jövőre nézve. Némi meglepetésre a csoporton belül 4-1-1-es mérleget hozott össze a Rams, ami megsüvegelendő teljesítmény, különösen a 49ers és a Seahawks teljesítményének tükrében. Több szoros vereségük is volt a szezon során, de így is pozitívum - bár papíron nem az - a 7-8-1-es mérleg.

Az edzői stáb:
Jeff Fisher második évét kezdi meg a Rams élén. Korábban 16 évig a Titans (illetve jogelődje a Houston Oilers) vezetőedzője volt. Első éve mondhatni jól sikerült, a 7 győzelem javulás a korábbi évekhez képest. A támadó koordinátor idén is Brian Schottenheimer lesz, a védekező koordinátor személye viszont változott. Tavaly ugye szerződtették Gregg Williamst, de kicsivel később kirobbant a Saints-es „bounty botrány” ami miatt eltiltást kapott, így nem tölthette be a pozíciót. Idén az a Tim Walton lesz a DC, aki az elmúlt négy évben a Detroit Lions secondary edzője volt. Igaz, hogy a hivatalos státusza segéd-vezetőedző, de Dave McGinnis is besegített tavaly a védelem trenírozásába és valószínűleg így lesz idén is. A speciális csapat élén John Fassel áll, aki az egyik legjobb special team edző a ligában. Második évét kezdi meg a Ramsnél és előtte három évig a Raidersnél töltötte be ugyanezt a pozíciót.


Jeff Fisher

Támadósor
Távozott egy ikon, Steven Jackson, aki néha szó szerint a hátán cipelte a Ramst az utóbbi években. Innentől Sam Bradfordé a csapat, ha Ő is úgy akarja. Tavaly már jóval több passzjátékot hívtak, mint korábban, és Jackson nélkül ez az arány várhatóan tovább nő majd.
Jóllehet igazi első számú elkapója még mindig nincs a Ramsnek, de az elkapósor fiatal és sok potenciállal rendelkezik. Kezdőként Chris Givens-t és a 2013-as első körben draftolt Tavon Austint mondhatanánk, de a több elkapós felállásoknál Brian Quick is sokat lehet a pályán. A tight endek is inkább a passzok elkapásában jeleskednek, mint a futás blokkolásban. A szabadügynökpiacról érkező Jared Cook és Lance Kendrick újabb célpontok Bradford számára. Tehát minden adott egy passzorientált támadó alakulathoz.
Még a támadófal is. Ez évek óta kritikus pont a Ramsnél, ami idén végre lehet, hogy stabilizálódik. Jake Long érkezett a bal oldali tackle posztra, aki ha egészséges tud maradni, remek fogás Fisheréktől. A korábbi LT, Rodger Saffold, némi huzavona után a jobb oldalra került és ezzel jobbnak mondható szélső védelmet kap Bradford. Igaz Saffold az első előszezon meccsen vállsérülést szenvedett és legjobb esetben is csak az alapszakasz első mérkőzésére épül fel. Ha ez mégsem történne meg, akkor a 2011-be n draftolt Joe Barksdale kezd majd a helyén, ahogy az előszezon további részében. A középső hármasnál már csak a bal oldali guard személye a kérdéses, aki lehet Shelley Smith vagy a korábbi első körös Chris Williams. Úgy hírlik, hogy utóbbi az esélyes a kezdő posztra. A center továbbra is Scott Wells, amennyiben ép és egészséges marad, míg jobb oldali guardként Harvey Dahl szerepel. Ez a fal alkalmas arra, hogy időt biztosítson Bradfordnak.
Hogy a futójátékot mennyire fogják segíteni még kérdéses, csakúgy, mint a kezdő futó kiléte. Tavaly Jackson mögött a hetedik körben behúzott Daryl Richardson szépen teljesített és valószínűleg ő kezd, de a labdacipelések el lesznek osztva Isaiah Peaddel. Aki viszont az alapszakasz első meccsén eltiltás miatt biztosan nem játszhat, így az újonc Zach Stacy rögtön bizonyíthat.


Tavon Austin

Védelem
Jeff Fisher, mint védelemben (azon belül is a védőfalban) jártas edző nagy hangsúlyt fektetett a D-Line erősítésére. Tavaly már látszott a fejlődés és idén sem számítunk rosszabb teljesítményre az első négy embertől. A két szélen Chris Long (jobb szélen) és Robert Quinn igyekeznek az ellenfél irányítóját az őrületbe kergetni, de előbbi futás ellen is megbízhatóan teljesít. Középről a tavalyi első körben draftolt Michael Brockers és Kendall Langford próbálják meg áttörni a támadófalat. A kezdő négyes mögött olyan megbízható cserék kaphatnak majd szerepet, mint William Hayes vagy Eugene Sims, esetleg ha felépül sérüléséből Jermelle Cudjo.
Évek óta csak a középső linebacker poszt az, ami biztos pont, James Laurinaitis személyében. Tavaly Jo-Lonn Dunbar egész jól teljesített az egyik oldalon, de idén az első négy mérkőzésről eltiltás miatt hiányozni fog. A harmadik pozíció üres maradt egészen a draftig amikor is a második első körös draftcetlivel a kicsit balhés, de remek fizikai adottságokkal megáldott Alec Ogletree került kiválasztásra, hogy betöltse a hiányposztot. A mélységet leginkább az egy hónapja a Ramshez visszatérő Will Witherspoon jelenti majd és egyből a kezdőbe találhatja magát minimum az alapszakasz első négy találkozóján, mint Dunbar helyettese.
A cornerback sor egy Bradley Fletcherrel lett szegényebb, akinek a helyét (ami tavaly a slot CB volt) Trumaine Johnson vagy az idei játékosbörzén elvitt Brandon McGee veheti át. A kezdők személye nem változott, továbbra is Cortland Finnegan és Janoris Jenkins tartózkodik a depth chart első, illetve második helyén. A safety-knél új kezdőket avatnak idén, ugyanis mindkét starter távozott a csapatból. Darian Stewart rendelkezik kezdő tapasztalattal, de párja, az idei harmadik körben draftolt T.J. McDonald egyáltalán nem, legalábbis profi szinten.


defense

Speciális csapategység
A rúgóegység változatlan tavalyhoz képest. Nem is volt ok másra, ugyanis a két újonc remekül teljesített 2012-ben. Greg Zuerlein nagyon erős lábbal megáldott rúgó, akinek a célzással sincs baja, a szezon elején pedig játszi könnyedséggel rugdosta az 50 yard feletti mezőnygólokat. A szezon során elfáradt és volt pár hibája, de második évében ezeken javíthat. Johnny Hekker is remek idényt tudhat maga mögött. Puntonként 45,8 yardot átlagolt és mint kiderült, a trükkös játékok alkalmával a keze sem remeg meg, ha passzolni kell. A long snapper a csapatnál harmadik évét taposó Jake McQuaide. 
A visszahordásokat minden bizonnyal Tavon Austinra bízzák, ez is az egyik fő ok, amiért korán draftolták. Ha esetleg nem bírná a rookie a terhelést (ne feledjük a támadójátékban is fontos szerepet szánnak neki), akkor Isaiah Pead a kezdőrúgásoknál, míg Austin Pettis punt visszahordásoknál segíthet be.

Summa summárum és prognózis
Jó úton halad a Rams, hogy felzárkózzon az NFC West első két csapatához. Ha Sam Bradford fizetéséhez méltóan teljesít idén, akkor megszorongathatják a 49erst és a Seahawksot is, mint arra már tavaly példákat is láttunk. Az egyértelmű, hogy a támadójáték Bradfordon áll vagy bukik. A védelem is fejlődik, de aggodalomra ad okot a rettentő vékony safety sor.
A csoporton kívüli találkozók közül az erősebb csapatok ellen mindig idegenben játszanak és ne feledjük a 49ers és Seahawks elleni két-két meccset sem. Tehát a menetrend nehéz, de benne van minimum egy 8-8-as mérleg ebben a keretben.

 

St. Louis Rams
briareos
22.
empty taxi
17.
gabokocka
22.
gabtsi
22.
habi
16.
kristof
22.
rajna
17.
shawnka
18.
vassadi
20.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
21. St. Louis Rams
22. Kansas City Chiefs
23. Detroit Lions
24. Philadelphia Eagles
25. Buffalo Bills
26. Tennessee Titans
27. Cleveland Browns
28. San Diego Chargers
29. Arizona Cardinals
30. New York Jets
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Kiss Ferenc (Fucu)


Hozzászólások

több mint 10 éve
A címet nem nagyon , értem de szerintem Jackson nélkül a tavalyinál rosszabb mérleget fog hozni a Rams ( 7-9,6-10). Go Pats 😊
több mint 10 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
Olvasd át újra a "2012 dióhéjban" részt!


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Kössz szépen 😊