A 10. játékhét legkiemelkedőbb történései, teljesítményei

Írta: gabokocka — 2013. november 15., 00:53

A legutóbb technikai okokból elmaradt a heti toplista, ezúttal azonban újra jelentkezünk. Ráadás NCAA!

A 10. játékhét legkiemelkedőbb történései, teljesítményei

A hét mérkőzése: San Francisco 49ers – Carolina Panthers 9-10

Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, igazi védelmi háborút kőkemény ütközésekkel, 10 sackkel, 4 labdaszerzéssel, kevés ponttal. A mindvégig kiélezett összecsapáson az döntött a vendégek javára, hogy Cam Newton a második félidőben a harmadik kísérletekre rendre talált magának játszótársat, míg a 49ers semmilyen passzjátékra nem volt képes.

A hét támadója Drew Brees QB, New Orleans Saints

Brees ahogy a hazai primetime meccseken általában, úgy most vasárnap este is sebészi precizitással osztogatta a passzokat, neki köszönhetően a Szentek támadósora úgy ment át a Dallas védelmén, mint kés a vajon. 4 TD passz, 40 első kísérlet, 49 pont a táblán, beszédes számok

A hét védője: Vincent Rey LB, Cincinnati Bengals

Beugróként Rey olyan teljesítményt nyújtott, ami hosszútávra garantálhatja a kezdőpozíciót a csapatban. 15 szerelés, 3 sack, 1 interception, azt hiszem ez a no comment kategória, még akkor is, ha vesztesen kellett elhagyja a játékteret Baltimoreban. Azt hiszem Maualugát sem sokat látjuk már a Bengals kezdőjében.

A hét újonc támadója: Tavon Austin WR, St. Louis Rams

Amikor a Rams vezetői Austin mellett tették le a voksukat az idei drafton a nyolcadik választási lehetőséggel, valami ilyesmi teljesítményt várhattak tőle. Kár, hogy erre a tízedik meccsig kellett várni, de jobb később, mint soha. 3 TD-t (2 elkapott, egy punt return) szerzett Colts otthonában, mélységi passzoknál tarthatatlannak bizonyult, vagyis majd mindent felvillantott abból, amit az egyetemi évek alatt láthattunk tőle.

A hét újonc védője: Paul Worrilow OLB, Atlanta Falcons

Az apró termetű linebacker bejátszotta az egész pályát a Seahawks ellen, 19!!! szerelést mutatott be, az már az ő balszerencséje, hogy méltó társa nem nagyon akadt, így a Seattle feltörölte az Atlantával a Georgia Dome gyepszőnyegét. Ha a rengeteg szerelés mellé nagy játékok is párosulnának, Worrilow hosszú távú megoldást jelenthetne a Falcons számára Weatherspoon mellé a linebacker sorba.

A hét edzője: Gus Bradley, Jacksonville Jaguars

Ide süllyedtünk… A viccet félretéve az elsőéves főedző remekül felkészítette a pihenőhét alatt csapatát a Tennessee Titans játékából és a forduló tán legnagyobb meglepetését okozva a Jacksonville-nek sikerült megszereznie első győzelmét. Most hétvégén az Arizona ellen nem is tűnik olyan reménytelen küldetésnek megduplázni a győzelmek számát, a Nagy csapatból pedig tudjuk, hogy két győzelem az már sikersorozat.

A hét támadó és védőegysége: New Orleans Saints/Carolina Panthers

Nem nagyon szoktunk ilyen címeket osztogatni, azonban ezúttal ez a két egység valami egészen kiemelkedőt produkált a hétvégén. A Saints támadói lábtörlőnek használták a Cowboys védelmét, NFL rekordnak számító 40 első kísérletet értek el, csak a takarító nem szerzett TD-t, Mark Ingram élete meccsét játszotta, egyszóval lesöpörték az ellenfelet a pályáról. A Panthers védelme ezzel ellentétesen gyakorlatilag alig engedte levegőhöz a 49ers támadóit, Luke Kuechly és Thomas Davis vezetésével csírájában elfojtották a Frisco minden próbálkozását, három mezőnygólon és alig több mint 150 total yardon tartva a jobb sorsra érdemes 49ers támadósort.

A hét meglepetése: Nincs nyeretlen csapat a forduló után

Amikor már arról kezdtünk volna beszélni, hogy Jacksonville versenyben lesz a 0-16 mutató eléréséért, meglepő győzelmet aratnak a Tennesse otthonában, a Tampa pedig végre nem szerencsétlenkedte el a meccs végét, így nem tudtak lépéselőnybe kerülni az 1/1-es draftcetliért folytatott harcban. A forduló előtt kevesen fogadtak volna, hogy a játékhét után nem lesz nyeretlen csapat a ligában, nos most mégis ez a helyzet. Any given Sunday!

A hét elkapása: Golden Tate, Andre Johnson és A.J. Green

Itt nem tudtunk dönteni, három olyan elkapás is volt a hétvégén, ami nem mindennapi – mindegyik más-más okból különleges – így hármas holtversenyt hirdettünk:

  


 

Az elmúlt college football forduló legjobb jelenetei egy videóban (bowl.hu egyedi válogatás, korábbi részek ITT):