A draft tíz legmeglepőbb választása

Írta: mustaine — 2017. április 30., 20:24

Összegyűjtöttem az idei draftról néhány picket, amin nem látszott első ránézésre, hogy mi értelme van.

A draft tíz legmeglepőbb választása

Ma hajnalban John Elway leadta a 2017-es draft utolsó választását, amivel Chad Kelly egykori Ole Miss irányítót szerezte meg a Denver Broncosba. Megpróbáltam összeszedni a megelőző 252 pick közül azt a néhányat, amiről kívülállóként elég nehéz eldönteni, vajon mire gondolt a general manager.

10. Ryan Anderson, OLB (Alabama) - Washington Redskins 2/49
A Washington a második körben passzsiettetőt húzott. Nem biztos, hogy ez volt a legnagyobb hiányposzt a keretben, hiszen Ryan Kerrigan és Preston Smith mellett idén talán Junior Galette is visszatér a pályára. Ráadásul voltak bent Andersonnál magasabban értékelt passzsiettetők, de az is nyilvánvaló, hogy például safety poszton sokkal rosszabbul állt a Redskins.

9. Ryan Ramczyk, OT (Wisconsin) - New Orleans Saints 1/32
A Saints taktikája a legjobb elérhető játékosok megszerzése volt ezen a drafton. Az első kör végén a Patriotstól szerzett pickkel Ryan Ramczyket húzták, ami luxusnak tűnik annak tudatában, hogy nincs elég passrusherük. A támadófalba egyébként nem árt az erősítés, hiszen Terron Armstead túl gyakran sérült, Zach Strief pedig a harminc rossz oldalán van. A két éve draftolt Andrus Peatből valószínűleg inkább guardot csinálnak, mert a fal szélén nem túl hatékony.

8. DeAngelo Yancey, WR (Purdue) - Green Bay Packers 5/175
A Packers szeret elkapót húzni, de Yancey az ötödik kör végén szintén meglepő pick. A később hetedik körben kiválasztott Malachi Dupre jobb elkapó nála, és valószínűleg előtte is lesz majd a depth charton. Ők ketten az ötödik vagy hatodik helyért fognak harcolni a rosterre kerülésért.

7. Alvin Kamara, RB (Tennessee) - New Orleans Saints 3/67
Néhány nappal azután, hogy leigazolta a Saints Adrian Petersont két évre, a csapat draftolta Alvin Kamarát a Tennessee egyetemről, ráadásul a csapatnál szolgál Mark Ingram is. Edgerusher még mindig nincs elég a Saintsnél minőségben és mennyiségben sem, de három jó futójuk már van. Kár, hogy a védelem az utóbbi 5 szezonban ligaalja volt.

6. Donnel Pumphrey, RB (San Diego State) - Philadelphia Eagles 4/132
Az Eaglesnél hiányposzt volt a futó, de nem világos a számomra, hogy miért Pumphreyra esett a választás. Jelenleg a kivágás szélén álló Ryan Mathews mellett a tavaly draftolt Wendell Smallwood áll a depth chart élén, és a csapatnál van Pumphrey tíz évvel idősebb és sokkal jobb verziója, Darren Sproles is. Azonban a draft után sem tiszta, hogy ki fogja az első labdacipelést kapni a nyitómeccsen. Nem Pumphrey, az szinte biztos.

5. Ryan Switzer, WR (North Carolina) - Dallas Cowboys 4/133
A Dallas is hasonló dolgot követett el, mint az Eagles az előző pickkel, kihúzták jelenlegi játékosuk hasonmását. Cole Beasley mellé Ryan Switzer is megérkezett, akivel egyébként nem lenne baj, ha ki tudna állni elég safetyvel a Cowboys. Switzer valószínűleg visszahordóként kerülhet rosterre, miközben Byron Jones szomorkodik, hogy nem draftoltak neki elég korán kispajtást a safetysorba.

4. Colin Holba, LS (Louisville) - Pittsburgh Steelers 6/213
Ne már, egy long snapper? A Steelers úgy gondolta, Patriots üzemmódba kapcsol és draftcetlit áldoz a Louisville long snapperére. Nem vállalok nagy kockázatot, ha azt mondom, Holbát ugyanúgy leigazolhatták volna a draft után, ahogy ezzel a hatodik körrel kiválasztották. Más kérdés, hogy még voltak bent használható játékosok.

3. Adam Shaheen, TE (Ashland) - Chicago Bears 2/45
Ahhoz nem fér kétség, hogy kellett a tight end a Bearsnek, de a secondary olyan rossz állapotban van, hogy a második körben jobban tették volna, ha oda választanak ki inkább valakit. A safety sor romokban van és cornerback sincs elég a csapatnál. Shaheen nem rossz prospect, az egyetemi harmadosztályból érkezett, viszont a második kör közepén meglepetést okozott a draftolása.

2. Marcus Maye, S (Florida) - New York Jets 2/39
A Jets Maye draftolásával megszerezte a negyedik kezdőcsapatba nevezhető safetyjét is, miközben választhattak volna a roster összes többi pontjára a védőfalat kivéve. Azóta kiderült, hogy Calvin Pryorra már nem számítanak, de ha már a secondaryre esett a választás, jobb döntésnek tűnt volna valamelyik cornerbacket elvinni, mert ezen a poszton borzalmasan állnak.

1. C.J. Beathard, QB (Iowa) - San Francisco 49ers 3/104
Championship. Beathardról szerintem senki nem gondolta, hogy draftolni fogják, John Lynch mégis megtette. Az Iowa egykori játékosa, Ricky Stanzi és Curtis Painter szerelemgyereke Brian Hoyerrel és Matt Barkleyval fog a kezdőcsapatba kerülésért harcolni. Nem kérdés, hogy kellett irányító a 49ersnek, de Peterman és Kaaya a legtöbb boardon jóval előrébb volt rangsorolva, mint Beathard. John Lynchnél nem.


Hozzászólások

több mint 5 éve
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 8 — Jó ötletnek tűnt!
Beathard <3

Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Beathardnál mi röhögés kitört nálatok XD De én is majd leestem a kanapéról 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 23 — Őf*szkalapsága
hát igen ez a legszebb amikor armchair elemzők röhögnek ki NFL csapatokat 😀 No offenz 😀

több mint 5 éve
Natloz Arizona Cardinals 8
8. DeAngelo Yancey, WR (Purdue)

A leírás hozzá egészen magamra emlékeztet, amikor elbambulok Fantasy draftkor, lejár az időm, és kihúzom az első nevet, akit meglátok a listán, majd utána veszem csak észre, hogy "vazzzeee, hiszen vannak még nála jobbak"

Just a simple Lineman... ZP#76

több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 11 — Steelers fan
Holba needre jött. A franchise long snapperünk Warren 36 éves, a cseréje Harrison 39, muszáj volt ide egy ember. Tomlinék biztos nem akarták kockáztatni hogy valaki feltradeljen érte, és behúzták tutira 😀
több mint 5 éve
rva Dallas Cowboys 22 — Me for President!
Switzer valószínűleg Whitehead helyét veszi át a rosteren az ötödik elkapóként és visszahordóként.