A hét legjei - 4. forduló

Írta: Höri — 2013. október 2., 05:18

A negyedik játékhéten is akadtak kiemelkedő teljesítmények, nagy bukások és vicces jelenetek, íme az általunk kiválasztott "legek" kategóriánként

A hét legjei - 4. forduló
A hét támadója: Peyton Manning QB, Denver Broncos (327 passzolt yard, 4 TD)
Bár lehet, hogy volt a héten kiemelkedőbb egyéni teljesítmény, mint Manning eheti produktuma, azonban mindenképp ki kell emelni a Denver Broncos irányítóját. Manning folytatta három hete tartó kiváló sorozatát könnyed játékkal osztott ki 4 TD passzt három negyed alatt, a szezon egynegyedénél 16 TD átadásnál jár 0 interception mellett, minden létező passzrekord komoly veszélyben lehet, ha továbbra is ilyen formában játszik a Broncos 18-asa.


A hét védője: Patrick Peterson CB, Arizona Cardinals (2 szerelés, 2 interception, 2 elütött passz)
Sok védő teljesített kiválóan a 4. játékhéten, így nem volt egyszerű a választás. Végül is azért döntöttünk úgy, hogy a Cardinals játékosa kapja az elismerést, mert igen ritka, hogy egy védő gyakorlatilag egyedül fordítsa meg egy mérkőzés menetét, márpedig az Arizona harmadéves CB-je ezt hajtotta végre. Nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük, hogy a Cardinals soha nem fordította volna meg a Tampa Bay elleni meccset, ha Peterson nem szerez labdát az ellenfél vörös zónájában, majd ezt még megfejelte azzal, hogy második interceptionjével le is zárta az összecsapást.


A hét újonc támadója: Le’Veon Bell RB, Pittsburgh Steelers (57 futott, 27 elkapott yard, 2 futott TD)
Ezúttal nem volt szükség olyan eget rengető produkcióra ahhoz, hogy valaki a hét újonca lehessen a támadók közül, így a Steelers futójának szolid bemutatkozása cím elnyeréséhez. Bell játékában nyoma sem volt korábbi sérülésének, a támadófal gyenge játéka ellenére korrektül hozta a yardokat, a passzjátékban is hasznosnak bizonyult, a két futott TD pedig csak hab volt a tortán- Mindenképp elmondható, hogy nem rajta múlott a Pittsburgh veresége.


A hét újonc védője: Kiko Alonso LB, Buffalo Bills (5 szerelés, 2 interception, 2 elütött passz)
Félelmetes formában játszik az egykori oregoni linebacker a Bills színeiben, négy mérkőzés után már a negyedik interceptionjénél tart, elévülhetetlen érdemeket szerzett a bajnokverésben, valamint abban, hogy a buffalói védelem az őrületbe kergette a legutóbbi Superbowl MVP-jét, Joe Flaccót.


A hét edzője: Mike McCoy, San Diego Chargers
Eddig méltatlanul kevés szó esett a Chargers új főedzőjéről, aki már azzal kiérdemelné az elismerést, hogy Philip Riverst visszaemelte az NFL kiemelkedő irányítói közé. Azonban amit ezen a héten nyújtott, külön kalaplengetést is megérdemel, hiszen a szünetben olyan jól változtatott a csapata játékán, hogy a 17-0-ra megnyert második félidővel a Chargers gyakorlatilag állva hagyta a vendég dallasiakat. Ennek következtében viszonylag sima San Diego siker született vasárnap este, McCoy csapata pedig kapaszkodhat a remek erőkből álló Denver Broncos és az igen kellemes meglepetést okozó Kansas City Chiefs után.


A hét meccse: Houston Texans – Seattle Seahawks 20-23 (hosszabbítás után)
Sokáig elég egyoldalúnak tűnt az összecsapás, a hazaiak parádés első félidőt produkáltak, 17 ponttal is sikerült elhúzniuk, azonban köszönhetően a Seahawks védelmének és a Texans támadók szarvashibáinak a vendégek meg tudták fordítani a mérkőzést és drámai végjátékban a győzelmet is megszerezték. Aki teheti, tekintse meg felvételről ezt a derbit, garantálom, hogy jól fog szórakozni.


A hét játéka: E.J. Manuel és a forró krumpli
A további szavak helyett beszéljenek az alábbi képek:


A hét legfurcsább TD-je: Stafford fumble, Stafford TD, no comment


A hét citromdíjasai: Greg Schiano (Tampa Bay Buccaneers) és Gary Kubiak (Houston Texans)
Lehet az irányítók butaságára, ügyetlenségére fogni a Texans és a Bucs vereségét, de véleményem szerint jóval nagyobb a felelőssége ebben a kérdésben a csapatok edzőinek. Manapság komoly divat lett szidalmazni a konzervatív játékstílust, de három perccel a mérkőzés vége előtt passzjátékot hívni hétpontos előnyben a saját térfélen főbenjáró bűn, pláne olyan támadósorok ellen, amelyek képtelenek voltak állandó jelleggel mozgatni a labdát, így joggal lehetett volna bízni a védelmekben. Egyik edző sem így cselekedett, a futball istene pedig meg is büntette mindkét szakembert.
 
Kocsis Gábor (Gabokocka)

Hozzászólások

több mint 10 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Normál esetben a Chargers 4-0-al áll, és akkor nem is rugaszkodtam el tényleg a valóságtól. És mindezt úgy, hogy az elejétől fogva sok a fontos sérült!
2 nagyon peches meccs volt a 2 vereség, igaz, az elsőben (Houston) még a kezdeti bénázás is benne volt, de a Titans meccs hozva volt már a végén...

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 10 éve
Fredo 8
A Hou-Sea végeredménye hibás
több mint 10 éve
fdave Dallas Cowboys 1
forró krumpli 😀
több mint 10 éve
Kicsit haza beszélek, de nálam a hét újonc támadója Kenbrell Thompkins lenne. 6 elkapás 127 yard 1 TD.