Fredo

Fredo
Utoljára láttuk
4 napja
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
201


Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 2 éve
Fredo 201
Sziasztok! Sport 1-es stream létezik?
több mint 4 éve
Fredo 201
OFF!

Fredo!

Gurulos fociban hany sztart mondjak, akinek a wikioldalan tobb csapat is fel van sorolva? Az is ugyanolyan uzlet. Van nemzeti valogatott(!), ahol a fel csapatot magyarazni kell, mikepp is lett hazafi.
ulpianus
Igen van olyan francia válogatott kép hogy nincs rajta fehér ember (mondjuk az az afrikai gyarmati múlt miatt van nagyrészt) de divat lett mindenhol a honosítás.
Hogy ne offoljuk teljesen szét a topikot: akkor annyit azért elismertek, hogy gurulós fociban mondjuk egy BL győzelem után a szurkolóknak nem kell félni hogy szétkapják a csapatot, de itt a fizetési sapka miatt sokkal rosszabb a helyzet.
több mint 4 éve
Fredo 201
Ez nem teljesen igaz. Nagyon sok játékos kötődik a klubbjához és nehezen vált, vagy akár belemegy paycutba vagy szerződés átstrukturálásba, hogy maradhasson. Neked se mindegy hogy 120 000ft kapsz vagy 200 000. Azt is számold bele hogy egy NFL playa átlag 30 év kora körül abbahagyja...Addig mivel milliókat keres nyílván lesz egy életvitele, amit aztán nehéz lesz fenntartani a visszavonulása után... Ha nem hozzák ki a lehető legtöbbet a karrierjükből gyakran elfogy az a sok lóvé. Egy felmérés szerint a visszavonult játékok nagy részének anyagi gondjai vannak 10 évvel a visszavonulás után. Persze van aki okosan bánik vele és befekteti, de sok ugyebár partyzik, autókat vesz stb... Nézd a nagypályások sorozatot és kaphatsz egy kis betekintést az életükbe...Mellesleg a gurulós fociban sincs ez másképp sőt...
Tomcsik
Pont erre utaltam: az hogy 120 vagy 200 e ft per hó az nagyon nem mindegy. De hogy 3,5M vagy 4M Ft annak szerintem kisebb a jelentősége. De lehet hogy csak én gondolom így.
A gurulós focival tényleg nehéz hasonlítani mert ott kisebb a játékoskeret létszáma és nagyobb a GM-ek mozgástere (elit kluboknál) szóval ott ha akarnak valakit élethosszig magukhoz láncolnak úgy hogy eszébe se jusson elmenni...
Amúgy a játékos vs klub pénzharc vica versa működik, mert a csapatok is szó nélkül lemondanak akár sokat és jól teljesítő klasszisokró isl ha már úgy ítélik meg, hogy nem érik meg a pénzüket.
Ennek a sorozatnak utána nézek, de nehogy már sajnáljam őket mert elk*rják a pénzüket. Tudom sokan nem túl erősek fejben,de aki egy éltere való pénzt keres 1 év alatt az nehogy már sírni kezdjen.
több mint 4 éve
Fredo 201
Miből gondolod, hogy a draftnak kisebb lett volna eddig a prioritása. Szerintem egyáltalán nem. És vegyük ide az UDFA-k megtalálását, kinevelését is, ha az igazolás vs kinevelést állítjuk szembe egymással. Szerintem a kinevelés is volt olyan sikeres, mint a free-agency tevékenység.
peterk2005
Nem követtem 100%-osan de Manning, Welker, Sanders, Ware leigazolása számomra a FA tevékenység hangsúlyosabb voltára utal.
több mint 4 éve
Fredo 201
Az is érdekes kérdés, hogy az eddigi játékospolitika (jónevű FA-k igazolása, a draft kisebb prioritása) megváltozik-e.
Valamennyire offtopik téma, de most a Denvernél elég aktuális: nekem aki a gurulós focin szocializálódott olyan furcsa ez a kőkemény matek a játékosok részéről. Arra gondolok hogy a játékosok nagy részének szinte semmilyen kötődése nincs a csapathoz érzelmileg. Profik, meghalnak a pályán a csapatért, de ha a szomszédban 2 dollárral többet ígérnek mennek tovább. Olyan orbitális pénzeket keresnek, hogy érdekes belegondolni abba, hogy szinte nem mindegy hogy 4M vagy 5M dolllár per év? Az ottani átlagkereset 100X-osa vagy 125x-ese? Én nem biztos hogy mennék SB győztes csapatból mondjuk a Titans-ba kicsit többért, de az NFL-ben ez mindennapos.
több mint 5 éve
Fredo 201
Öregedtem pár évet, de megérte ( Manninget tizenéve "követem") Tudom hogy utolsó (előtti) meccse volt ezért szurkoltam nagyon neki. Iszonyatosan nagy meccs volt, óriási taktikai harc. Ha pár éve azt mondja nekem valaki hogy a NE a futást próbálja fogni Manning ellen hogy had dobáljon azt hülyének néztem volna de ma konkrétan ez volt a helyzet.
Bárki lesz az ellenfél underdog lesz a Denver, de nem baj. Hátha megint fasza game plan-t sikerül összerakni (és reméljük, hogy az első snap is sikerül)
több mint 5 éve
Fredo 201
Győzelem: 1 seed
Vereség + Kansas vereség : 3 seed meccs Denverben a Pittsburgh-al
Vereség + Kansas győzelem 5 seed meccs idegenben Houston-ban

Kemény verziók
több mint 5 éve
Fredo 201
Csak a rövidített game pass-os változatot láttam (ami minden play-t mutat de csak nagyon keveset ismétel) de még így is szembeötlő volt a különbség. Én egy impresszív, önbizalommal teli offense-t láttam olyat amilyet idén ezelőtt még egyszer sem. Nem a futás nélküli PM keresi DT-t vagy Sanderst játékot, hanem: rövid passzok, TE passzok, futáska. Haladás konstansan földön és levegőben.
több mint 5 éve
Fredo 201
Furcsa kettősség van most a Denverrel kapcsolatban. Egyrészt minden héten háború van: 6-0 Másrészt tényleg vak aki nem látja a hibákat.
Nehéz helyzet mert adva van - szerintem - minden idők legjobb irányítója aki tényleg nem hozza a szintet (mármint egy elit csapat szintjét). Minden NFL csapat legfontosabb pontja az irányító (nem is cserélgetik gyakran) . Nekünk fotelszurkolkolóknak könnyű azt mondani, hogy cseréljék le (nálam mondjuk szó se lehetne róla) de ki az az edző aki felvállalja, hogy 6 győzelem után lecserélje a legendáját? Ha Gabbertnek hívnák akkor se cserélnének amíg nyer a csapat.
De tegyük fel cserélnek (szerintem 0% rá az esély). Beáll Oswi, kikapnak vele (benne van a GB ellen) Mit csinálsz? A lelkileg földbe döngölt legendát visszateszed? próbálkozol még Oswival? Csak a problémát generálod... Nem véletlen hogy csak nagyon indokolt esetben cserélnek irányítót (sérülésen kívül) Győzelmek után én nem emlékszem hogy valakit is kiraktak volna.
Nem tudom jó példa e de kicsit a focikapusság ilyen: ha nyer a csapat, de ő betliizik nagy eséllyel a köv. meccsen is ő véd. Viszont ha kikap a csapat akkor 2-3 vereség után az edzők meggondolják a lecserélését.
Mi a megoldás? Fogalmam sincs. Manning tapasztalatával elvileg kéne, de mégse se látszik javulás, sőt konstans a szenvedés középgyenge csapatok ellen.
több mint 5 éve
Fredo 201
Erdekes hivas persze. Plane az utobbi evek ultraknzervativ szenvedesei mellett. De ez foci, agresszivnak kell lenni. Ez tetszik ebben az uj stabban. Az agresszivitas a jatek minden elemeben:
PM_the_sheriff
Tudom, hogy akkor a futásból megcsinált first down fel se merült. De akkor is furcsa a 35 jardos passz 😊 10-15-ösre gondoltam volna max 😊

Érdekes filozófiai kérdés amit írsz. Hányszor láttam én is ( Manning-et követem bő 10 éve) kézifék-behúzást száguldó offenzen... Ugyanígy hányszor láttam szinte vesztett helyzetben brilliáns GW drive-okat. Véleményem szerint az NFL-ben akkora a tét, hogy az edzők nagy része a kockáztatás fogalmát nem is ismeri. Szinte az összes szituációban előzetes statisztikai adatok alapján döntenek a nagyobb esély javára... Aztán amilyen a matek: akik bevállalnak rizikósabb dolgokat és vesztenek rajta azok is a konzervatívokat erősítik.
Pl. Anno NE-IND 4&2 Belicsek nem puntolt, de mivel nem jött be, jöttek a károgó kárörvendők egyből.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 7 éve
Fredo 201
Manning nagy játékos, de zseninek nem tartom, éppen azért, mert az a mentális képesség nincs meg benne, ami ahhoz kell, hogy a képességeit ki is tudja használni.Burkus
Ezzel én is vitatkoznék. Korszakos zseni aki teljesen más dimenzióban van. kb. mint fociban Messi. Csak Messinek nem kellett a Villarealban játszania egész életében 😊
Off itt, de PM MVP címeit a 2011-es Colts legalizálta az emelyik 2-14-es mérleggel zárt PM nélkül ugyanazzal a kerettel amelyikkel ő egy évvel azelőtt PO-ba jutott...
Brady is nagy játékos, eredményesebb i,s de szerintem az ő zsenijének egy részét BB szolgáltatja vagy teszi hozzá. Nemcsak Brady hanem a csapat más részeinek más NFL csapatnál jobb menedzselésével. A kettejük ereje tette a Pats-et naggyá. Érdekes felvetés, hogy mire mennének egymás nélkül.
több mint 7 éve
Fredo 201
Remélem Tomlint megbünteti a liga. Nem Steelershez méltó dolog az ilyen.
több mint 7 éve
Fredo 201
A képen csak én látok 10 NE játékost? Vak vagyok vagy mi?
több mint 7 éve
Fredo 201
a filmekből megtanultam, hogy mindig a "hátvéden" múlik a meccs. abban meg jobbak vagyunkMiska84
filmekben? 😀😀😀

Luck>Kaep? kifejtenéd miért?petey
Ez komoly vagy csak felhívás keringőre? 😊
több mint 5 éve
Fredo 201
Öregedtem pár évet, de megérte ( Manninget tizenéve "követem") Tudom hogy utolsó (előtti) meccse volt ezért szurkoltam nagyon neki. Iszonyatosan nagy meccs volt, óriási taktikai harc. Ha pár éve azt mondja nekem valaki hogy a NE a futást próbálja fogni Manning ellen hogy had dobáljon azt hülyének néztem volna de ma konkrétan ez volt a helyzet.
Bárki lesz az ellenfél underdog lesz a Denver, de nem baj. Hátha megint fasza game plan-t sikerül összerakni (és reméljük, hogy az első snap is sikerül)
több mint 7 éve
Fredo 201
Gratula a csapatnak, kívánom Manningnek, hogy mutassa majd meg egy ilyen csapattal mint ami nekünk volt, hogy nah ő valaki. NB2
Szerintem a kétezres évek második felében párszor megmutatta. Általában hasonló eredménnyel (kábé 12-4 es alapszakasz aztán 1 vagy 0 győzelem a PO-ban)
több mint 7 éve
Fredo 201
Még az itteni tippjátékban se bőgtem le, pedig ennyi szaki között arra számítottam, hogy jó, ha nem leszek tökutolsó. 😊peterk2005
NFL tippjátékban szaki? Nem hogy itt, de még az USA-ban sincs olyan...
Hányszor láttunk "kinti" NFL közvetítés előtt elemzéseket esélylatolgatásokat amelyek totális hülyeségnek bizonyultak a meccs után...
több mint 7 éve
Fredo 201
Nb2, Grafi. Máskor is másoktól is hallottam már ilyeneket és meg akarom kérdezni. Most a Ridley fumble kapcsán. Ti komolyan gondoljátok hogy két negyeddel előbb volt dolgok hatással vannak a végeredményre. Persze hat rá, de szerintem semmi köze a végjátékhoz hogy mi volt 10 drive-val azelőtt.
több mint 7 éve
Fredo 201
Durva a régi játékosok mezei mennyire bagóért mennek...
40 usdért bagó...Stev85
én innen fogok, ez az igazi ajándék 😊

 www.jerseysretailer.com/p.php/Indianapolis-Colts-%2312-Andrew-Luck-White-NFL-Jerseys--p--18924.htmlMiska84
Szállítás mennyibe van? Kerestem az oldalon, de nem nagyon találom.psychocska
Szerintem csak akkor írja a szállítást ha megrendeled és jelzed nekik Magyarországra kéred.
De 25Usd a shipping. De még így is baráti ár.Stev85
nekem él kinn egy barátom NY-ban, neki linkeltem, azt mondta US-ben 10 item felett ingyenes. összeszedünk az amerikai focicsapatunkban (szekszárd badbones) ennyit, leadom neki, decemberben hazahozza, ugyebár súlya nincs.
tehát nem tudom mennyi Mo-ra ha egyet rendelsz vagy akár 10et..Miska84
Sziasztok!
Én is nézegetek mezeket mostanság, de ez nagyon furcsa árak számomra. Más oldalakon 100-134-250 dollár a mezek ára, itt meg 20,5 ?!? Nem kerek itt valamiFredo
Igen, a 100-134-250 dolláros mezek, azok az eredeti mezek, ezek több, mint valószínű, hogy replikák, azaz teljesen úgy néz ki, mint az eredeti, csak hát nem az😀FearTomi
Én azt hittem a 250 dolláros az igazi a100-134 meg a replikák. Akkor ezek a replikák replikáinak az utánzatai lehetnek ennyiért 😊
több mint 7 éve
Fredo 201
Cam Newton vagy Eli?ThundersNFL
Egyik se? 😊 Nehéz kérdés. Hangyabokányival talán Newton.