A hét témái - 2015, I. rész

2015. november 4., 17:43

Az NFL szezon féltávjához érve új heti rovatot indítunk, a legégetőbb kérdésekről fejtik ki szerkesztőink véleményüket.

A hét témái - 2015, I. rész

- Harc a PO-ért
- Titans edzőváltás
- Vernon Davis csapatváltás
- 49ers irányítóváltás
- Manziel a Browns kormánynál
- A Bell nélküli Steelers

 

  1. Több csapat is playoff(közeli) helyen áll azok közül, akik tavaly messze voltak onnan: Oakland, NY Jets, St. Louis, Minnesota, NY Giants (Philadelphia, Washington). Válassz egyet, amely szerinted ott lesz az alapszakasz végén is a top12-ben és egyet, amely tuti szerinted le fog olvadni az idény második felére!


empty taxi (Papp Gábor):
Oaklandben támadóoldalon a kulcsposztokon Donald Penn kivételével mindenhol fiatal és tehetséges játékosok vannak (Pennre is csak a fiatal nem igaz), ennek megfelelően tőlük várható, hogy a szezon folyamán ahogy egyre többet játszanak együtt, annál inkább összecsiszolódtak és ez által javul a teljesítményük. Az egyre inkább 3-4-re hajazó védelem pedig úgy tűnik jobban tudja palástolni az off ball linebackerek és a cornerbackek hiányosságait, mint a szezon elején látott 4 emberes front.
A másik oldalt a Ramsnél látom a leolvadásra a legnagyobb esélyt, hiába van náluk Todd Gurley ill. Aaron Donald személyében liga legjobb 25 év alatti támadó- ill. védőjátékosa. Egyszerűen a divíziójukat a Cardinals-szal és a Seahawks-szal túl kompetitívnek gondolom ahhoz, hogy tartósan versenyképesek legyenek más NFC-s wild card helyre ácsingózó csapatokkal (Vikings, Falcons), a Cardinalst pedig a menetrendje miatt nem gondolnám, hogy le lehet taszítani a csoport trónjáról.

 

gabokocka (Kocsis Gábor): Nagyon rosszul kezdte a szezont a Minnesota a Frisco otthonában, azonban ezt követően olyan erényeket csillogtatnak, amilyeneket már az idény kezdete előtt sokan vártak tőlük. Kemény védelem, erős futójáték egy visszatérő Adrian Petersonnal, az egészet nagyszerűen menedzselő Bridgewaterrel és egy felkészült szakmai stábbal. Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy picit megráncigálják Aaron Rodgersék bajszát az NFC North trónjáért folytatott harcban, de végül egy wildcard helyre mindenképp jók lesznek a nehéz sorsolás ellenére is.
A Giants szerintem csak azért tud ott lenni a playoffért folytatott harcban, mert Romo hosszabb időre kiesett, ellenkező esetben nehezen kerülne szóba a nevük a rájátszást illetően. Valami mindig hiányzik, hol a védelem, hol a támadók játszanak teljesen szétesően, valahogy nem áll össze egésszé az Óriások csapata annak ellenére sem, hogy Eli Manning idén kifejezetten jó teljesítményt nyújt. Victor Cruz és JPP visszatérése akár drasztikus javulást is hozhatna, azonban én nem hiszek már Tom Coughlinékban, szerintem már nem tud megújulni és ez lesz az utolsó szezonja a rutinos edzőnek a Giants élén 7-9 körüli mérleggel.

 

gabtsi (Zandler Gábor): Az Oakland alapkövei a helyére kerültek úgy tűnik, mind a támadófal mind a QB kiválóan teljesít, emellé egy jó futó és egy kiváló elkapó is kapcsolódik. A labda másik oldalán Aldon Smith-szel és Khalil Mack-kel a védelem is megfelelő lehet arra, hogy sok év után újra playoffba jusson az együttes.
Ellenben a Jets játéka a szezon végére véleményem szerint kiismerhetővé válik, és az irányítóteljesítmény drasztikus romlásával a rájátszásról szőtt álmok is hamar tovaszállnak. Hiába jó a védelem, sokkal jobb támadóalakulatok vannak a versenyt futó csapatok között, ami döntő lesz.

 

mustaine (Szőke Ádám): A Raiders támadósora nagyon összeállt, és Derek Carr jelenleg a tavalyi class legjobb irányítója, szerintem ligaszinten is a legjobb tíz között van. Ráadásul Crabtree és Cooper hozzák azt, amiért szerződtették őket, Latavius Murray pedig a néhány hibája ellenére megbízhatóan tudja szállítani a yardokat. A remek offense alapja természetesen az, hogy a támadófal majdnem hibátlan munkát végez (összesen 10 sacket engedtek). A korábbi évekkel ellentétben a szabadügynök-igazolások Lofton kivételével egytől egyig beváltak, Crabtreetől kezdve, Aldon Smithen és Rodney Hudsonon át egészen J'Marcus Webbig. Számomra egyértelmű playoff esélyesnek tűnnek, a támadók viszonylag sok yardot és pontot termelnek, a védelem pedig kezd felnőni a feladathoz.
A Jetstől regresszióra számítok, Fitzmagic sérülése rányomja a bélyegét az offense szereplésére. Az új irányítóval, legyen az Geno, vagy akárki más, kevésbé tudnak sikeresek lenni ha náluk lesz a labda a védelmi dominancia ellenére.

 

Rajna (Rajnai Gergely): Csapat, ami jó marad: Jets. Masszív védelem, jól összerakott támadósor, ha Fitzpatrick vagy Smith egészséges, akkor a hátralévő ellenfelek jelentős részét el kéne kalapálniuk. A Vikingst mondtam volna keret alapján, de nekik brutális a menetrendjük
Csapat, ami visszaesik: Rams. Mindig marad a középszer, most sem látom, hogy Gurley miatt bekövetkezne a csoda. Vannak könnyű és nehéz meccseik, nem hinném, hogy végül pozitív mérleggel zárnak majd, de hét győzelmet szinte biztos összeraknak.

 


 

  1. Milyen lépésnek tartod Ken Whisenhunt kirúgását? Érett már vagy kapkodás?


empty taxi:
Ambivalens érzéseim vannak a döntéssel kapcsolatban. Egyrészt való igaz, hogy Whisenhunt az utolsó arizonai éveiben és Tennessee-ben sem tudott versenyképes alakulatot faragni, ugyanakkor egy újonc franchise irányítót kapott a keze alá, akivel egy fél szezont tudott eddig dolgozni, de azt se végig Mariota sérülése miatt. A Titans vezérkara (talán joggal) nyerhetőnek érzi az AFC Déli csoportját, így léptek egy merészet és az eddigiek alapján talán nem túlzás azt állítani, hogy Whisenhunttal valószínűleg ez nem jött volna össze.

 

gabokocka: Nyilván nem túl impozáns a 3-20-as mérleg a csapat élén, azonban azt is látni kell, hogy kinevezésekor egy igen gyenge keretet örökölt, ami azért valamicskét konszolidálódott a kezei alatt. Persze ez eredményekben eddig nem tükröződött, de nem is jutott túl sok idő neki, hogy Mariotával közösen dolgozhasson. Az első fordulóban megmutatta, hogy képes még normális gameplant összerakni és azt végrehajtani, nem hiszem, hogy Mularkeyvel előrébb lesz a csapat. Aztán hogy a következő offseason mit hoz, azt nehéz megjósolni, de ritkán szokott sikerre vezetni, kétévente új edző készíti fel a csapatot.

 

gabtsi: Kétoldalú a dolog, mert egyfelől az eredmények (akár a Titans-nél, akár már a Cardinals időszak végén) nem azt mutatták, hogy nagyon érdemes lenne a csodára várni. Ugyanakkor az újonc QB kiválasztása után, ilyen gyorsan megszabadulni egy edzőtől nem biztos, hogy szerencsés. Valószínűleg az a tény, hogy semmilyen szinten nem tudott versenyképes lenni a Titans, még egy Houston ellen sem, kiborította a vezetőket és bíznak egy Miami jellegű pálfordulásban.

 

mustaine: Az kétségtelen, hogy győzni nem tanította meg a nashville-i csapatot, így véleményem szerint védhető döntés Whisenhunt eltávolítása. Más kérdés, hogy irányító nélkül nehéz nyerni, olyan pedig nem volt neki tavaly. Mariota draftolása jelenthette volna a fordulópontot, aki az első néhány meccsen nagyon jól is játszott, utána azonban a sérülése rányomta a bélyegét az egész offense teljesítményére. Mettenbergerrel továbbra is nyeretlen a Titans.

 

Rajna: Vegyes érzéseim vannak. Egyrészt rá kell nézni Whiz mérlegére a Titansnél, vagy az utóbbi két meccsen a támadók teljesítményére (elvégre a védelemért kevésbé felelős), és egyértelmű, hogy kudarc volt a szerződtetése.
Másrészt a csapatépítés remekül ment vezetése alatt: Sankey-n és Oher-en kívül nem volt rossz igazolás vagy vállalhatatlan drafthúzás, voltak jó pickek, a csapat sokat fiatalodott, van franchise QB és a liga jobbik felébe tartozó védelem is. Van mire építeni; sokkal rosszabb volt a helyzet, mielőtt jött, mert alig volt használható fiatal játékos a keretben. Nem volt reális elvárás, hogy második évére rájátszásba vezesse a Titánokat. Érdekes lett volna megnézni, még egy holtszezon és még egy év fejlesztés után mire lett volna képes.
Ami dönthetett, az a csoport állása. A Colts és a Texans romokban, a Jacksonville javulgat, de nem playoff-kaliber még, két győzelemre a rájátszást érő hely. Mariotával voltak jó meccsei a támadóknak, a védők pedig majdnem mindig helytálltak. Kis szerencsével és összeszedett játékkal még összejöhet valami idén. Az is tiszta, hogy Whizzel nem. Ezért jött Mularkey, aki az idei eredményeken sokat nem tud rontani, de az építkezés folytatása nem lesz könnyű új edzővel, új felfogással.

 


 

  1. Vernon Davis a Broncos futballistája lett. Jönni fognak tőle a Julius Thomas-i számok vagy Peyton vele se fog feltámadni?


empty taxi:
Szezon közbeni cserénél az elcserélt játékos általában visszafogottabb teljesítménnyel kezd, hiszen új terminológiát kell megtanulnia és új playbookot kell elsajátítania, ezek alapján Davistől nem várható komoly teljesítmény. A mérleg másik serpenyőjében viszont ott van az a tény, hogy Gary Kubiak támadófilozófiájában komoly szerepe van a tight endeknek, így akár telitalálat is lehet a csere. Én azon a véleményen vagyok, hogy Davis képes lesz hozzátenni a Broncos támadásaihoz, de a go-to-guy szereptől igencsak messze lesz.

 

gabokocka: A Davisért adott ellenérték gyakorlatilag a nullával egyenértékű, így mindenképp be kellett próbálni az üzletet, még akkor is, ha Davis nem fog tudni hozzátenni a csapat játékához. Azonban szerintem nem így lesz, noha Julius Thomas közeli számokat nem fog hozni, de az biztos, hogy megbízható célpont, Manning hanyatló teljesítményére mindenképp jó hatással lesz. Ráadásul egy jó TE-et Kubiak remekül fog tudni használni, a futójáték feljavulása is aranyat érhet a rájátszásban.

 

gabtsi: Véleményem szerint Vernon Davis megszerzése inkább szól az ő blokkolási képességéről, mint sem arról a hiányról amit Julius Thomas távozása jelentett az elkapások területén. A ligából származó hírek szerint Davis futball IQ-ját nem a legnagyobbak között jegyzik, kérdés, hogy a Broncos-nál alkalmazott terminológiát milyen gyorsan lesz képes elsajátítani. Ha túl sokat nem várnak tőle, azt képes lesz hozni, de csodát senki se reméljen.

 

mustaine: Úgy gondolom, ez lehet Manning utolsó, vagy utolsó előtti szezonja, feltámadást nem várok tőle, de kiegyensúlyozottabb teljesítményre még képes lehet. Davis egy biztos célpont, aki segíteni fogja az offense teljesítményét, Gary Kubiak egyébként is imádja a három tight endes felállásokat. Davis is hasonló átmeneten halad keresztül, mint Manning, talán már ő sem a régi fényében tündököl, de be fog épülni az offense-be.

 

Rajna: Peyton feltámadásának nem egy új célpont a kulcsa, a dobómozdulatát és a lábmunkáját nem tudja feljavítani Davis. A Friscóban látottakhoz képest előrelépést várok, be fog csúszni egy-két TD, de Julius Thomasi számokra nem számítok.

 


 

  1. Kaepernick a padra szorult, a mindig éles Blaine Gabbert mögé. Lesz változás a játékukban vagy emberileg lehetséges Kaepnél gyengébb teljesítményt nyújtani Gabbertnek?


empty taxi:
Ha Blaine Gabbert lenne a csereirányítóm, akkor még EJ Manuelért is tradelnék, ezzel mindent elmondtam. Az ex-Missouri QB alapvetően hajlamos pass rush szellemeket látni, a gyenge 49ers támadófal miatt pedig nem csak szellemek fogják üldözni, így összességében én teljes impotenciát várok a Gabbert vezette Frisco támadósortól.

 

gabokocka: Ez a csere nem Gabbertről szól, ha Curtis Painter lett volna backup QB, akkor is váltanak. Nem az a feltétlen cél, hogy idén több meccset nyerjenek, hanem hogy Kaepernick feje kitisztuljon, jövőre újult erővel álljon csatasorba egy lehetőleg normálishoz közelítő kerettel és stábbal. Aztán, ha az új szakmai vezetés (mert ne legyen illúziónk, Tomsula nem hosszútávú megoldás) nem vele képzeli el a jövőt, akkor még mindig el lehet passzolni, jelentkező biztos lesz rá.

 

gabtsi: Nehezen értelmezhető döntés, bár valószínűleg jobb képe van a 49ers vezetésének Gabbert jelenlegi állapotáról. Kaepernick játékának is számtalan gyenge pontja van, de erőssége is legalább ennyi, talán érdemesebb lett volna azokat erőltetni, ahogy anno Harbaugh is tette. Nem gondolom, hogy Gabbert megváltást jelent majd, az eddigiekhez képest.

 

mustaine: Gabbert semmilyen helyzetben nem jobb, mint Kaepernick, szerintem ezzel mellélőtt Tomsula. A támadókoordinátoron és az offenzív játékhívásokon érdemesebb lett volna elgondolkodni, mert egyáltalán nem Kaepernick erősségeire épített. Viszont így nem várták tőle joggal azt a sikerességet, amihez korábban a read option játékok vezettek.

 

Rajna: Kaep ültetése inkább pszichológiai szempontból fontos. Egyrészt mindenki felé megérkezhet az üzenet, hogy új kezdet van, mindenki adjon bele mindent, másrészt Kaepernick már nem volt népszerű az öltözőben (mondjuk nem hinném, hogy mindenki vezérként tekint Gabbertre, de ki tudja).
Viszont azt láttuk, hogy Gabbert kvalitásai nem NFL-szintűek. Azt sem mondhatjuk, hogy sokkal jobb keret lenne mellette, mint Jacksonville-ban volt. Semmi esélyt nem látok arra, hogy jó számokat hozzon, de talán a többiek játékát egy kicsit javíthatja. A 49ers szezonja kuka, és ez a szezon elején is biztos volt, nem elsősorban irányítókérdés.

 


 

  1. Csütörtökön ismét Johnny a Bengals ellen, a tavalyi 70 yard a kiindulópont. Tudnak majd kompetitív meccset játszani vagy "közteharminc"?


empty taxi:
Simán nyer a Cincinnati. A Cleveland védelme az egyik legdurvábban alulteljesítő egység az egész ligában, nem valószínű, hogy meg tudja állítani a számos playmakerrel és kiváló támadófallal felfegyverzett Bengals offense-t. A barnák győzelméhez az kellene, hogy tudják tartani a lépést a pisztolypárbajban, azonban ehhez konzisztensen jó játék kellene Johnny Footballtól, amit azonban még nem láttunk tőle a profik között.

 

gabokocka: Nem szerencsés szituáció a liga egyik legjobb csapata ellen backup QB-val pályára lépni rövid héten, ráadásul úgy, hogy teljesen más stílust képvisel a beugró, mint az elődje. Engem meglepne a szoros meccs, igazából azt várom, hogy a nagyszünetre eldőljenek a lényegi kérdések és a Bengals könnyedén alakítsa 8-0-ra a mérlegét.

 

gabtsi: Nem valószínű, hogy Johnny-n fog múlni a mérkőzés kimenetele, bármilyen fontos pozíció is az iránytóé. A legnagyobb baja a Barnáknak, hogy a védelem is maga alatt teljesít, ami egy olyan támadógépezet ellen, mint Hue Jackson legénysége végzetes lehet. Nem valószínű, hogy McCown meccsben tudná tartani őket egy pontgazdag meccsen, ha ez lesz a forgatókönyv csütörtökön Manziel sem lesz megváltó.

 

mustaine: Nem hiszem, hogy a Browns bármilyen formában meg tudja szorongatni a Bengalst, és ez McCownnal sem lenne másképp. Johnnytól a tavalyi botrányosan gyenge játékától többet várok, szerintem jobban fog teljesíteni, de egy-két labdavesztést így is az ő számlájára lehet majd írni. A Benjaminnak előrehajított hosszú labdái a szezon elején is működtek, ebből most is láthatunk majd párat.

 

Rajna: A Bengals jobb, mint tavaly, szóval elvileg simán kéne nyerni. Johnny Football nem jó opció, Barnidge-nak nem fogja tudni dobni a hosszú labdákat, de Benjaminnak egy talán beleférhet. Mindenesetre ez kevés, mert a clevelandi védelmen át kéne gázoljanak Hillék, ez bőven elég kéne legyen egy sima Cincinnati sikerhez.

 


 

  1. Big Ben nélkül 50%-kal végzett a Steelers, most Bellt kell nélkülözni. Kivonhatjuk őket a favoritok közül és a Wild Card harcból?


empty taxi:
Úgy gondolom, hogy a Steelers bejut a rájátszásba. Egyrészt a passzjátékuk van olyan szinten, hogy ha egydimenzióssá válna az offense-ük, akkor is tudnának meccseket hozni, másrészt a támadófaluk jó munkát végez futásblokkolásban, így DeAngelo Williams is képes lesz megfelelő kiegészítő szerepkört nyújtani a Big Ben-féle passzjáték mellé. Harmadrészt a Pittsburgh védelme várakozáson felül szerepel idén, többet tesz hozzá a csapat teljesítményéhez, mint azt előzetesen várták. Ezeket figyelembe véve szerintem van elég tartalék a keretben ahhoz, hogy meglegyen a playoff. Ráadásul az AFC-ben kisebb verseny várható a wild card helyekért idén, igazából én az 1. kérdésben említett Raiders mellett egyedül a Dolphinsban érzem még azt a potenciált, hogy a csoportgyőzteseken kívül megelőzze a Steelerst, de ott is összességében jelenleg több kérdőjelt látok.

 

gabokocka: A várakozáson felül teljesítő védelemnek köszönhetően a Bell nélküli Steelers is vastagon esélyes a rájátszásba kerülésre, elvégre a támadósor egy-két héten belül (amint Big Ben lerázza magáról a rozsdát) újra kiemelkedő teljesítményre lesz képes, miközben a riválisok egyike sem mutat olyan teljesítményt, ami azt jelezné, hogy nem fog odaférni wildcard helyre a Pittsburgh. Persze ott már olyan ellenfelekkel fognak szembekerülni, amelyek ellen kevés lehet a sérülésektől sújtott alakulat, de jövőre mindenképp számolni kell velük, Mike Tomlin ismét remek csapatot kezd összerakni.

 

gabtsi: A csoport bajnoki címének megvédésére ugyan vajmi kevés az esély, de a rájátszás tekintve az AFC középmezőnyét igenis realitásnak tűnik, még Bell elvesztésével is. Jó csapat a Steelers, a védelem is meglepően jó, ami az alapszakaszban bőven elég lehet. Ugyanakkor a rájátszás már más kávéház, ott minden apró előny, amit egy-egy sztár jelent a csapatának nagy jelentőséggel bír. Bell kiesésével valamelyest kiszámíthatóbbá válhat a játék, hiszen a harmadéves sztár futó nagy előnye, hogy bármilyen formációból és személyzettel képes nagy játékokra, ami mindenki dolgát nagyban megkönnyíti. DeAngelo Williams nem nyeretlen kétéves, de egy jóval egyszerűbb és könnyebben levédekezhető fegyver Todd Haley kezében. Amíg azonban Big Ben járni képes, semmiképpen nem lehet leírni a Pittsburgh Steelers-t.

 

mustaine: Szerintem nem. Bell fontos láncszem, de DeAngelo Williams már megmutatta, hogy képes őt pótolni. A szezon előtt is favoritnak gondoltam a Steelerst, és ez most sincs másképp. Véleményem szerint kulcsfontosságú volt, hogy Big Ben nélkül is tudjanak győzni legalább egy vagy két meccsen és ez sikerült is. Számomra elég jól körvonalazódni látszik, hogy a Raiders mellett a Steelers lehet a másik Wild Card csapat az AFC-ben, ráadásul vasárnap egymás ellen játszanak.

 

Rajna: Én a szezon elején nem hittem a Steelers-ben, de a védelem bizonyított (a várakozásokhoz képest), múlt héten is meccsben tartották a csapatot. Bell kiesése fájdalmas, de Williams is egész szépen dolgozik; fontosabb lenne, ha Big Ben javulna fel a tavalyi szintre a Bengals elleni katasztrófa után. Ha a védelem tartja a lépést, akkor a rájátszás még meglehet, de ha el is jutnak oda, akkor sem hiszem, hogy nagy menetelésre készülhetnek, ahhoz azért még mindig kevés ez a defense.


Hozzászólások

több mint 8 éve
jaja New York Giants 1
Én csak most ismerkedem az am-focit, ez a második szezon amit figyelek és nézem a mérkőzéseket. Valamit nem értek, senki sincs megelégedve a Bronkos irányítójával, a csapat mérlege 7;0, akkor mi is a baj?
több mint 8 éve
egozo Tennessee Titans 6 — Titans fan
Whizzel kapcsolatban mindenki másfél évet emleget, csak azt felejtitek el, hogy már kér offseason van mögötte, és a tavalyi évben is az általa összeállított csapat volt, nem úgy ült bele egy más által összeszedettbe. Tehát nem másfél éve volt, hanem két offszezon, és ezen felül másfél idény. Ez alatt nem sikerült fal és secondery kezdeményt összehoznia és az utolsó meccsei ugyanolyan reménytelenek voltak, mint a tavalyiak.
több mint 8 éve
jaja: az ok egészen prózai, nem Manningen múlnak idén a pontok. Ha két éve követed az NFL-t, akkor még láthattad a rekordokat halmozó Manninget, és azt aki idén alig dobálja a td-ket, vagy a yardokat. A fizikai állapota már nem NFL szintű: kiöregedett, a többször műtött nyaka, a keze gyengesége mind azt mondatja, hogy vagy tavalyelőtt mondhatni a csúcson, vagy tavaly a playoff előtti teljesítmény-töréskor abba kellett volna hagyni. Természetesen a 7-0-ás mérleg szép, de főleg a futójáték termelékenységének köszönhető, illetve a brutális védelemnek, ami nem hagyja élni az ellenfél offense-zét, és pontokat is bőven szerez. Illetve a mázli faktor is szerepet játszik. Szóval az eredmények, ha néha neccesen is, de jönnek, viszont Peyton papa sajnos csak asszisztál hozzá.
több mint 8 éve
az elég erős volt tőled, hogy a futójáték termelékeny Denverben. Finoman szólva sincs olyan szinten, mint tavaly. A meccseket 1-2 kivétellel a védelmük hozta le. Kérdés, hogy ez a védelem meddig képes együtt maradni (gondolok itt sérülésekre), illetve a PO. Az mindig más. Szinte borítékolható, hogy ott lesznek a PO-ban, kérdés, hogy lesz-e pihenőhetük az 1. körben, mert ugye van még ott egy Pats, és egy Bengals, akik pályáznak erre. A másik, hogy idén játszanak otthon a Patsszel. Ha ugyanúgy ellehetetlenítik az offensüket, ahogy a Packersét is (mondjuk a Packers offense-szel valami nincs rendben, ez már látszott a Chargers elleni meccsen is), akkor elhiszem, hogy ez a védelem az évszázad eddigi legjobb védelme. Mert valljuk be, ligaelit offense még nem volt velük szemben, és a Patsnek sajnos az van (nem szeretem őket - és ez még enyhe túlzás - , ezért a sajnos).
több mint 8 éve
bizony ... peyton papa szeme még a régi, de a labdák sajnos már egyáltalán nem úgy szállnak

de a broncos ezt az évet vele fogja végig játszani, el nem tudom képzelni, hogy leültetik, akár még a mostaniaktól is gyengébb meccsek ellenére sem

the MAAAD
több mint 8 éve
shagi, igazad van😛 azóta belenéztem a statisztikába:d lackothemad: de hogy utána mi lesz...? Osweiler, akiről nehezen lehetne elképzelni, hogy franchise arc lesz, vagy esetleg Kaepernick megunja az újdonsült kispadot a 49ers-nél, oszt év végén, észhez térve, vált egyet hozzánk?😛
több mint 8 éve
elway bácsi még manning-el akart nyeretni egy sb-t, a hogyan tovább kérdést meg egyelőre még jegelik, de most úgy tűnik, hogy abban a székben pont jó ember ül, úgyhogy nem aggódok a jövőt illetően

a futkorászó gyrossütő-t meg nem szívesen látnám denverben, szerintem ugyanúgy nem "jó" franchise arc, mint os a nagy varázsló (vagy akár tebow, bármennyire is kifutotta neki az a fél szezon)

the MAAAD