Bowl beharangozók [01/03]

Az Orange Bowlban az Ohio State és a Clemson, a Cotton Bowlban az Oklahoma State és a Missouri mérkőzik meg egymással.

Bowl beharangozók [01/03]

AT&T COTTON BOWL

Oklahoma State Cowboys vs. Missouri Tigers

Mikor?
Magyar idő szerint 2013. január 4-én, szombaton, 1:30-kor. A mérkőzést a FOX közvetíti.

Hol?
Az idei lesz sorozatban az ötödik olyan alkalom, amikor nem az eredeti helyszín, a névadó dallasi Cotton Bowl, hanem az arlingtoni AT&T Stadium ad otthont a mérkőzésnek. A Dallas Cowboys 105 ezer férőhelyes arénája nem csak a Cotton Bowl révén kapcsolódik az egyetemi futballhoz: itt került sor az eddigi utolsó két Big 12 döntőre, a Cowboys Classic elnevezésű sorozat keretein belül a 2009-es megnyitás óta minden idényben játszanak itt egy mérkőzést a nyitó fordulóban (a következő szezonban épp az Oklahoma State játszik a nagydöntős Florida State-tel), 2014-től pedig visszatér a stadionba az Arkansas - Texas A&M rivalizálás (Southwest Classic).

Kik játszanak?
A szervezők hagyományosan a Southwest Conference bajnokát hívták meg, mellettük pedig többnyire egy SEC- vagy egy rangos független csapat kapott invitálást, majd az SWC megszűnése után a Big 12-vel kötöttek szerződést. A jelenlegi meghívási rendszer értelmében a rendezők a BCS Bowlok után a Big 12-ből elsőként, az SEC-ből másodikként választhatnak csapatot.

Díjazás:
A résztvevő egyetemek jutalma 3.375.000 dollár, a játékosok ajándékcsomagjának tartalmát azonban ezúttal sem hozták nyilvánosságra a szervezők. Tavaly iPad Mini táblagépet, Beats by Dre fejhallgatót, valamint Fossil karórát kaptak a játékosok.

A csapatok:


OKLAHOMA STATE COWBOYS (10-2, 7-2 BIG 12)

Út Arlingtonig: Az idény előtt sokan a Big 12 egyik fő esélyesének tartották a Cowboyst. A nyitó fordulóban meggyőző sikert arattak Mike Gundy tanítványai a Mississippi State ellen semleges pályán, szeptember végén azonban a szezon korai szakaszának egyik legnagyobb upsetjébe futottak bele; 30-21-es vereséget szenvedtek a gyengélkedő West Virginia otthonában. A váratlan botlást követően a cowboyok lassan, de biztosan összeszedték magukat, sorra hozták a kötelező meccseket, az alapszakasz végére pedig olyannyira jó formába lendültek, hogy előbb 38-13 arányban söpörték el a Texast, majd egy héttel később 49-17-es kiütéssel szakították meg a Baylor veretlenségét. A Bears elleni bravúrgyőzelemnek köszönhetően az utolsó fordulónak úgy vághatott neki a Cowboys, hogy amennyiben nyernek, garantált a - megosztott - Big 12 bajnoki cím és a Fiesta Bowl meghívó. A Bedlamen azonban az Oklahoma kibabrált velük, az állami riválistól elszenvedett vereség következtében pedig nem csak a főcsoport-elsőségről, hanem a BCS Bowl szereplésről is lecsúszott a stillwateri alakulat.

Húzónevek: Clint Chelf (QB), Desmond Roland (RB), Josh Stewart (WR), Calvin Barnett (DT), Caleb Lavey (MLB), Justin Gilbert (CB)

Erősségek: Clint Chelf aránylag megbízható irányító, aki a passzjáték mellett futásból is képes veszélyeztetni. Josh Stewartnak, valamint Tracy és Charlie Moore-nak köszönhetően átlagon felüli elkapósor áll a QB rendelkezésére. Desmond Roland a szezon második felében bizonyította, hogy feature backként is bírja a terhelést, ráadásul az utolsó hat meccsen 12 touchdownnal járult hozzá a támadósor eredményességéhez. A támadófal futás- és passzblokkolásban is remekül teljesít, az alapszakaszban például mindössze 11 sacket engedtek. A Big 12-ben a Cowboys védősora kapja átlagosan a legkevesebb pontot, ami köszönhető egyrészt a nagyszerű red zone defense-nek (41.46%-ban szereznek touchdownt az ellenfelek ilyen szituációkban, ami a legjobb mutató az FBS-ben), másrészt annak, hogy az egyik legjobb turnover mutatóval rendelkeznek az országban - 30-szor szereztek labdát, míg a támadósor csak 15-ször adta el a játékszert. A Jim Thorpe Award döntős Justin Gilbert cornerbackként és kickoff returnerként is az FBS elitjéhez tartozik; egyetemi karrierje során összesen 8 touchdownt szerzett visszahordásból. Josh Stewart révén punt return terén is kimagasló színvonalat képvisel a speciális csapatrész.

Gyenge pontok: A támadósor 3rd down hatékonysága (38.51%) hagy némi kívánnivalót maga után. Nincs olyan védőjátékos a csapatban, aki folyamatosan képes nyomást helyezni az ellenfél irányítójára, emiatt pedig meglehetősen labilis a Cowboys passzvédekezése. Puntnál egyrészt Kip Smith rúgásonkénti átlaga is gyenge, másrészt sok yardot is enged visszahordásból a speciális egység. A kicker Ben Grogan 10/16-os mutatója jelzi, hogy mezőnygól-kísérleteknél is van miért aggódniuk a Pokes szurkolóinak.


MISSOURI TIGERS (11-2, 7-1 SEC)

Út Arlingtonig: A 2012-ben 5-7-es mérleggel záró Mizzou második SEC-s idényében a nagydöntős szerepléshez is közel került. Október elején a Vanderbilt idegenbeli kiütésével is begyűjtött már egy komolyabb skalpot a Tigers, első igazán hangzatos sikerét azonban a következő játékhéten, a Georgia legyőzésével aratta Gary Pinkel együttese. A Dawgs felülmúlásával bizonyították a tigrisek, hogy számolni kell velük az SEC East első helyéért folytatott versenyfutásban, ugyanakkor joggal vetődött fel a kérdés, hogy a megsérülő James Franklin távollétében képes lesz-e fenntartani remek formáját a gárda. Egy héttel később a Floridát is legyűrték, majd végsőkig kiélezett mérkőzést vívtak a South Carolinával, de hosszabbításban alulmaradtak Steve Spurrier alakulatával szemben, jóllehet a Gamecocks korábbi, Tennessee elleni veresége miatt a Mizzou változatlanul saját kezében tartotta sorsát. Könnyűszerrel léptek túl a Volunteersen és a Kentucky-n, majd a visszatérő Franklinnel a soraiban két rangsorolt vetélytárs, az Ole Miss és a Texas A&M ellen sem botlott a Tigers, így bejutottak a főcsoport döntőjébe, ahol az SEC trónja mellett az esetleges nagydöntős fellépésért is harcolhattak. Atlantában parádés meccset játszottak az Auburnnel, Gus Malzahn együttesén azonban már nem sikerült felülkerekedniük (42-59), de a Missourinál így is abszolút pozitívan értékelhetik ezt a szezont.

Húzónevek: James Franklin (QB), Henry Josey (RB), Dorial Green-Beckham (WR), Michael Sam (DE), Kony Ealy (DE), E.J. Gaines (CB)

Erősségek: A Missouri az SEC egyik legjobb és legkiegyensúlyozottabb támadóegységét vonultatja fel. James Franklin nagyszerű dual threat QB, és bár mellette Dorial Green-Beckham és a súlyos sérülésből visszatérő Henry Josey számít az offense két legnagyobb sztárjának, de mögöttük is bőven átlagon felüli felhozatal áll a Tigers rendelkezésére mind elkapó, mind running back poszton. Az Oklahoma State-hez hasonlóan a Mizzou is országos szinten top 5-ös turnover mutatóval büszkélkedhet. Michael Sam és Kony Ealy az FBS egyik, ha nem a legjobb edge rusher párosát alkotja (előbbit az év legjobb védőjátékosának választották az SEC-ben), nekik köszönhetően rengeteg sacket és negatív yardos szerelést ér el a tigrisek védőegysége. A kimagasló színvonalú pass rush mellett a secondary tagjainak is elévülhetetlen érdemei vannak a sok labdaszerzésben; a defensive backek között a Tigers első számú cornerbackje, E.J. Gaines jár az élen négy interceptionnel.

Gyenge pontok: A támadófal futásblokkolás terén remek munkát végez, pass protectionben azonban vannak megingásaik. Túlzás lenne azt állítani, hogy kritikus pont a red zone defense, de ha valamiben, ebben javulhatna a Tigers védőegysége. A komplett speciális egység nagy jóindulattal is csak átlagos színvonalúnak minősíthető: kickoff visszahordások során még viszonylag elfogadhatóan teljesítenek, de minden más statisztikai mutatóban legfeljebb alulról súrolják az FBS középmezőnyét.

 

Érdekességek:
- Mivel a Texas A&M tavalyi szereplése után ezúttal a másik ex-Big 12 csapatot hívták meg a szervezők az SEC-ből, evidens, hogy a Cotton Bowl két aktuális résztvevőjének párharca gazdag múltra tekint vissza: 51 alkalommal találkozott már egymással az Oklahoma State és a Missouri, 28-23 az örökmérleg a Tigers javára.
- Az Oklahoma State háromszor, a Missouri kétszer szerepelt eddig a Cotton Bowlban; nyerni a Cowboys és a Tigers is csak egyszer tudott.
- Korábban olyan legendás játékosok szereztek már MVP-címet a Cotton Bowlban, mint Bobby Layne (Texas), Doak Walker (SMU), Jim Brown (Syracuse), vagy Joe Montana (Notre Dame).
- Cowboys-győzelem esetén az Oklahoma State négy éven belül harmadszor nyer legalább 11 meccset egy adott szezon során. Mike Gundy 2005-ös kinevezése előtt egyetlen idényben sem ért el 11 győzelmet az 1901-ben megalapított csapat.
- Gary Pinkel jelenleg holtversenyben a Missouri történetének legtöbb győzelmet számláló vezetőedzője; hozzá hasonlóan Don Faurot is 101 meccset nyert a tigrisek élén. A Tigers a futballprogram története során másodszor érhet el egy idényen belül 12 győzelmet.
- A mérkőzés kommentátora Gus Johnson és Charles Davis lesz.

Az esélyekről:
Az alapszakasz utolsó fordulójára még mindkét csapat úgy készült, hogy egy győzelemmel konferencia-bajnoki címet szerez és egyúttal biztosítja BCS Bowl szereplését, de végül az Oklahoma State és a Missouri is lecsúszott a főcsoport-elsőségről, illetve a kiemelt utószezonbeli mérkőzésen való részvételről. Ha a szezon előtti várakozásokat összevetjük a végkifejlettel, egyértelműen a Cowboys játékosai lehetnek csalódottabbak, de azon túl, hogy a motivációs tényező a Tigers mellett szól, gyakorlatilag teljesen kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Vass Ádám (vassadi)

 

DISCOVER ORANGE BOWL

Clemson Tigers vs. Ohio State Buckeyes

Mikor?
Magyar idő szerint január 4-én szombaton 2:30-kor az ESPN-en. A kommentátorállásból Joe Tessitore és Matt Millen, az oldalvonal mellől Maria Taylor jelentkezik. Magyarországon a Digi Sport 1 élőben adja a találkozót, a mérkőzés szakkommentátora bowl.hu szerkesztője, Rajnai Gergely (Rajna) lesz.

Hol?
A floridai Miami egyik elővárosában, Miami Gardensben. 2011-es becslések szerint kicsit több, mint 100 ezer lakosa van a városnak, Miami vonzáskörzetében egyébként körülbelül 5,5 millióan élnek. A mérkőzést a Sun Life Stadiumben rendezik, ez a Miami Dolphins és a Miami Hurricanes otthona. 2001-02 között a FAU Owls, valamint 1993-2011 között a Florida Marlins MLB csapat hazai pályája is ez a stadion volt. 1990-2000 között itt játszották a ma Russell Athletic Bowl néven ismert mérkőzést. Az Orange Bowlt 1996 óta rendezik itt, az egyetlen kivétel az 1999-es mérkőzés volt (Florida-Syracuse 31-10), ekkor a Dolphins playoff-meccse ütközött az Orange Bowl időpontjával, így a meccs ideiglenesen visszaköltözött a régi helyszínére, a Miami Orange Bowl stadionba.

Díjazás:
A másik három BCS-bowlhoz hasonlóan az Orange Bowl-szereplésért is 17 millió dollár üti a csapatok markát, ennél többet csak a nagydöntős egyetemek kapnak. A játékosok ajándékcsomagot és Tourneau karórát vihetnek haza.

Orange Bowl történelem:
1935-ben játszották az első mérkőzést a "Narancs Kupáért", de a találkozónak volt elődje, 1932-ben már Palm Festival Game néven rendeztek Miamiban egyetemi összecsapást az alapszakasz után, hogy nyújtsanak egy kis szórakozást a világválság közepette. Ezekben azonban még garantált hely járt a Miami University-nek. 1935-től azonban már nem volt lefoglalva a Hurricanes számára az egyik hely, így innentől számítanak ezek a mérkőzések hivatalos bowlnak, amelynek a környék sokat termesztett gyümölcse után az Orange nevet adták. 1968-tól az egyik résztvevő a Big Eight konferencia (a mai Big 12 elődje) bajnoka volt, amennyiben annak nem volt kötelezettsége a döntőben. 1994-ben és '95-ben a Bowl Coalition rendszer részeként bajnoki döntő is volt ez a találkozó, 1998-tól viszont megérkezett a BCS rendszer, és az akkori szabályok szerint vagy bajnoki döntőként, vagy a Big East (ma AAC) és az ACC konferencia győzteseinek összecsapásaként funkcionált. Így került sor három további döntőre (1998, 2001, 2005) az Orange Bowl keretei között, 2006 óta a négy BCS bowl (a Rose, a Fiesta és a Sugar még) egyike a mérkőzés. Az ACC bajnoka jelenleg is automatikus meghívott (ez idén a Clemson), az ellenfél azonban egy szabadon (általában a BCS rangsor elején rangsorolt csapat valamelyike) választott meghívott csapat. Az összecsapást 1989-től egészen 2010-ig a FedEx, a világ egyik legnagyobb szállítmányozási cége támogatta névszponzorként. 2011-től azonban a Discover pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég a főmecénás, ezzel a hivatalos név is Discover Orange Bowlra változott. A BCS-korszak lezárultát követően is kiemelt jelentőséggel bír majd az Orange Bowl: egyike lesz annak a hat bowlnak, melyek között a következő szezonban induló College Football Playoff elődöntőit fogják rotálni. Legelőször a 2015-16-os szezonban rendeznek itt elődöntőt.

 

A csapatok:


CLEMSON TIGERS (10-2, 7-1 ACC)

Út Miami Gardensig: 6 győzelemmel indították a tigrisek a szezont, ebből ki kell emelni a #5 Georgia elleni 38-35-ös sikert, valamint a Syracuse és a Boston College elleni sima győzelmet. Ennek a sorozatnak az 5. kiemelt, későbbi nagydöntős Florida State vetett véget, 51-14-re nyert a Seminoles az ACC Coastal csoportjának csúcsrangadóján. Ezek után nyilvánvaló volt, hogy a BCS bowl kétféleképpen jöhet össze a Clemsonnak: egyrészt az FSU döntőbe jut vagy esetleg at-large helyen. A Tigers ennek érdekében össze is rakott egy négyes győzelmi szériát (dicséretes dolog a Maryland és a Georgia Tech elleni fölényes siker), az utolsó fordulóban viszont az állami rivális #10 South Carolina 31-17-re győzedelmeskedett ellenük. A Florida State nagydöntős lett, így a második legjobb mérleggel rendelkező ACC-csapat azaz a Clemson kapott meghívott az Orange Bowlba. Jelenleg a BCS-rangsor 12. helyét foglalják el.

Támadósor: A Tajh Boyd irányította passzjáték az országos elitbe tartozik, mind Boydot mind a két legjobb elkapóját draft scout szemmel is lehet figyelni, Sammy Watkins (1237 yard 10 TD) egyenesen 1. körös tehetség, de Martavis Bryantet (800 yard 5 TD) is elviheti valaki a harmadik napon. Boyd egyébként mobilis irányító, szüksége is van erre, hiszen a támadófala idén eddig 33 sacket engedélyezett. Futásblokkolás terén egy kicsivel jobbak Brandon Thomasék, Roderick McDowell ennek ellenére relatíve kevés labdát kap, pedig megfelelően pótolja Andre Ellingtont, a cseréi közül a sophomore Zac Brooksra érdemes figyelni. Összességében ez egy igen erős spread offense, amely a 9. legtöbb pontot átlagolja az országban.

Védelem: Az utóbbi években megszokotthoz képest kifejezetten korrekt védelmet raktak össze Clemsonban. Engedett yardokban passz ellen 11.-ek, futás ellen 50.-ek a 123 csapatos FBS-ben, mindemellé a 17. legkevesebb kapott pontot átlagolják és a 24. legtöbb labdát szerezték. A védelem 4-3-as alapfelállású. A védőfal legjobb játékosa a szintén 1. körös tehetségnek számító RDE Vic Beasley (12 sack, 19 TFL, 4 FF), a túloldalt Corey Crawford kezd, középütt pedig a junior Grady Jarrett mellett Josh Watsont, DeShawn Williamset és D.J. Readert rotálják. A linebacker-sor eléggé színtelen-szagtalan, viszont legalább rutinosak: a két szélső LB Spencer Shuey és Quandon Christian egyaránt redshirted senior és az MLB Stephone Anthony is redshirted junior. A secondary legjobb játékosa a cornerback Bashaud Breeland (4 interception, 10 elütött passz), a párja Darius Robinson, a két söprögető pedig Robert Smith és a 6-4 magas true freshman Jayron Kearse.

Speciális egység: Chandler Catanzaro személyében nagyon jó rúgója van a Clemsonnak, valószínűleg a nyáron már valamelyik NFL-csapat edzőtáborában találkozhatunk a nevével. A sophomore punter Bradley Pinion viszont borzalmas, szerencséjére egész jó coverage csapat van mögötte. Adam Humphries személyében van a csapatnál egy országosan is kiemelkedő számító punt returner. A kezdőrúgások visszahordásánál viszont bajban vannak, az egyik legrosszabb átlagot produkálják az FBS-ben, Sammy Watkinst, T.J. Greent, Germone Hoppert és Martavis Bryantet is kipróbálták ezen a poszton, mérsékelt sikerrel.

Edzők: Dabo Sweeney vezetőedző megítélése vegyes, évek óta elit kerettel rendelkezik a Tigers, a főedzői regnálása alatt végig bowl-eligible volt a csapat, de eddig csupán 2011-ben tudta konferenciagyőzelemre vezetni a csapatát. Munkásságát ebben az évben Bobby Dodd Coach of The Year Awarddal jutalmazták, ez annak az edzőnek járnak, akinek a tanítványai a pályán, a tanteremben és a közösségben egyaránt kitűnő munkát végeznek. Swinney bowl-mérlege 2-3. A támadókoordinátor Chad Morris harmadik éve van a csapatnál, 2010-ben a Tulsánál töltött be hasonló pozíciót, előtte 16 évig volt különböző texasi középiskolákban vezetőedző, 169-38-as rekordot tud felmutatni. A védőkoordinátor Brent Venables a diplomája megszerzése után 1993-ban az alma materénél a Kansas State-nél kezdett dolgozni, mint LB-edző. 1999-ben csatlakozott az Oklahoma stábjához, mint LB-edző és defensive coordinator, a jelenlegi állását 2012 óta tölti be.


OHIO STATE BUCKEYES (12-1, 8-0 BIG TEN)

Út Miami Gardensig: Veretlenül zárták az alapszakaszt. A komolyabb Big Ten csapatok az Iowát és a Penn State-et simán, a 23. kiemelt Wisconsint és az ősi rivális Michigant pedig szoros csatában győzték le. Ezután következhetett a konferenciadöntő a 10. kiemelt Michigan State Spartans ellen, velük viszont nem bírtak, 34-24-es vereség lett a vége. Jelenleg a BCS-rangsor 7. helyén állnak, az at-large meghívójuk jogosságához kétség sem fér.

Támadósor: A 3. legtöbb pontot átlagolják az FBS-ben és a 3. legtöbb yardot futják átlagban. Az első számú futó Carlos Hyde (1408 yard, 7.7 yard/carry, 14 TD) mellett a dual-threat QB Braxton Miller is 1000 yard fölé jutott a földön és ehhez 10 futott touchdown is társul. Hyde mögött Jordan Hall személyében (536 yard 6.6 yard/carry, 8 TD) kiváló change-of-pace opció is rendelkezésre áll. Miller kevesebbet passzol, mint fut, de azt kellően pontosan teszi, a 22/5-ös TD/INT aránya pedig egészen impresszív. Ha passzolásra adja a fejét Miller, akkor elsősorban a Philly Brown – Devin Smith elkapóduót keresi. A támadófal nagyon jó munkát végez, emellett rutinos is, csak az RT Taylor Decker nem végzős. Jack Mewhort (LT) TOP10 tackle a legtöbb draftrangsorban, mellette Andrew Norwell bal oldali guard és Corey Linsley center is elkelhet a játékosbörzén. A támadósor nagyon jól vigyáz a disznóbőrre, holtversenyben a legkevesebb labdát adták el Big Tenben.

Védelem: 21.3 pontot átlagol a védelem, a 6. legkevesebb yardot futják ellenük, és a passz elleni védekezésük sem rossz, idén már 22 labdát szereztek. Leggyakrabban a 4-3-as és a 4-2-5-ös felállást használja az OSU. A védőfalban Michael Bennett DT-t (7 sack), a linebacker-sorban Ryan Shazier WLB-t (134 total tackle, 94 solo tackle, 22.5 TFL, 4 kiharcolt fumble), a secondaryben Bradley Roby CB-t (3 INT, 13 leütött passz) érdemes figyelni. Két nagy hiányzója van a védelemnek: a kiváló free safety Christian Bryant még szeptember végén dőlt ki bokasérüléssel, azóta Corey Brown játszik a helyén, a másik pedig az idén 8 sackig jutó defensive end, Noah Spence, aki az Orange Bowlon kezdi meg hárommeccses eltiltását, a helyén Jamal Marcust és Steve Millert fogják rotálni.

Speciális egység: Dontre Wilson kirúgásoknál, Philly Brown pedig puntoknál kiváló visszahordó. A rúgó Drew Basil nem egy elit tehetség, de vannak nála sokkal rosszabbak a mezőnyben. Az ausztrál freshman punter Cameron Johnston előtt pedig fényes jövő áll. A coverage egység kirúgásoknál kiváló munkát végez, puntoknál viszont hajlamos bealudni.

Edzők: Urban Meyer az egyik legjobb vezetőedző az egyetemi futballban. Ez a 12. idénye főedzőként (2001-02 Bowling Green, 2003-04 Utah, 2005-10 Florida, 2012- Ohio State), a legrosszabb idénybeli mérlege egy 8-5 a 2010-es Floridával, a bowl mérlege 7-1. A Utahval Fiesta Bowlt (2004), a Floridával 2 bajnoki címet (2006, 2008) és 1 Sugar Bowlt (2009) nyert. Az előző évtized legjobb edzőjének választotta a Sporting News és a Sports Illustrated is. Tom Herman és Ed Warriner ill. Luke Fickell és Everett Withers személyében 2-2 támadó- és védőkoordinátort foglalkoztat az OSU. A két DC-ben közös, hogy a 2011-es szezonban mindketten vezetőedzők voltak, Fickell itt az Ohio State-nél, Withers pedig a North Carolinánál. Utóbbi jövőre újra lehetőséget kap főedzőként a másodosztályú James Madisonnál.

 

Érdekességek:
- Az Orange Bowl szereplési rekordere az Oklahoma 18-cal, amiből 12-t meg is nyert a Sooners, ami szintén rekord.
- A Clemson eddig négyszer járt itt, 2 győzelem (1951, 1982) és 2 vereség (1957, 2012) a mérlegük. A legutóbbi, 2012-es látogatásuk alatt már Dabo Swinney volt a vezetőedző, a mérkőzés elég csúfos véget ért a tigrisek számára: a Geno Smith vezette West Virginia 70-33-ra győzött.
- Az Ohio State-nek ez lesz a második Orange Bowlja. Az elsőn, 1977-ben a Coloradot verték 27-10-re.
- Eddig egyszer találkozott a két csapat, az 1978-as Gator Bowlon, az viszont az egyik leghíresebb meccs a college football történetében. A mérkőzés utolsó drive-jában a clemsoni védő Charlie Bauman lefülelte az OSU irányítójának, Art Schlichternek a passzát. Bauman a labdával az oldalvonal felé vette az irányt, pont arra, ahol a Buckeyes kispadja volt. Ahogy odaért az Ohio State legendás vezetőedzője Woody Hayes fogta magát és bemosott egyet Baumannek, a meccset 17-15-re a Clemson nyerte. A 65 éves Hayest a következő nap kirúgták, előtte 28 éven keresztül volt a csapatnál főedző, ezalatt 5 bajnoki cím (1954, 1957, 1961, 1968, 1970), 13 konferenciagyőzelem, és 205 győztes meccs fűződött a nevéhez, ezek az adatok a mai napig iskolarekordok.
- Az Ohio State-nek ez a 43., a Clemsonnak pedig 36. bowl-meccse, ezzel az FBS örökranglistáján a 9. ill. a 17. helyet foglalják el.

Az esélyekről:
Az Ohio State-nél kérdés, hogy mennyire fogják fel csalódásként, hogy nem jött össze a nagydöntő, másképpen fogalmazva mennyire lesznek motiváltak a vadgesztenyék. Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy Urban Meyer személye garancia arra, hogy egy teljes fordulatszámon pörgő OSU-t fogunk látni. A Clemsonnál is a szezon feléig nagydöntőben reménykedtek, de náluk kissé már leülepedhetett a sokk, amit a fontos meccseken szerzett vereségek okoztak. A Buckeyes még nem találkozott ilyen jól passzoló, a Tigers pedig ilyen jól futó csapattal, úgy gondolom, hogy a statisztikailag egyébként nem rossz védelmeknek most inkább statisztaszerep jut és egy sokpontos, látványos találkozóra van kilátás, ahol egy kicsit esélyesebbnek tűnik a colombusi alakulat.

Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Utah Utes 241 — Tang Clan
Ha valakit érdekel, milyen cuccokat kapnak a játékosok a Cotton Bowl részvételért:---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
toxique Las Vegas Raiders 27 — A Cowboys szimpatizáns
Köszönöm a beharangozót! Legalább az egyiket szeretném élőben látni, remélem, hogy kijön rá a lépés (még a Texas AM meccsét is ma fogom megnézni).