College football beharangozó 2016 II. - Big Ten erősorrend

Írta: empty taxi — 2016. augusztus 30., 17:12

Mi újság van északon?

College football beharangozó 2016 II. - Big Ten erősorrend

Folytatódik a 2016-os egyetemi fociidény felvezetése az ACC-s beharangozó után következzen a Big Ten!

1. Ohio State Buckeyes

Rengeteg tehetség hagyta el a Buckeyest az elmúlt idény után. A támadósorban megmaradt az irányító J.T. Barrett, valamint a támadófal belsejében Pat Elflein és Billy Price személyében két leendő profi ügyködik. Az elkapósorban van nagy káosz, nem igazán tudni, hogy az alábbi névsorból ki fog tudni kiemelkedni: Corey Smith, Curtis Samuel, Parris Campbell, Austin Mack, Dontre Wilson. Mindent elmond az OSU merítési lehetőségeiről, hogy Joey Bosa, Adolphus Washington, Joshua Perry, Darron Lee, Eli Apple, Vonn Bell, valamint a koordinátor Chris Ash távozása után is komoly esély van arra, hogy Buckeyes védelem statisztikailag fejlődni fog a 2016-os idényre. A Tyquan Lewis, Sam Hubbard és Nick Bosa alkotta trió valóságos terror lesz az ellenfél irányítójára, Raekwon McMillan személyében egy All-American kaliberű MLB fogja össze ezt a védelmet és a szenzációs Malik Hooker vezette másodvédelemben is óriási potenciál lakozik. Ehhez még tegyük hozzá azt is, hogy Greg Schiano személyében kiváló koordinátorral gazdagodott Urban Meyer stábja.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: J.T. Barrett (QB), Billy Price (OG), Pat Elflein (C), Sam Hubbard (DE), Tyquan Lewis (DE), Raekwon McMillan (MLB)

2. Michigan Wolverines

Az előző idényben a támadósor mérkőzésről mérkőzésre fejlődött. A támadófal a közelmúltban tapasztaltakkal ellentétben úgy tűnik, hogy rendben van, 4 kezdő is visszatért, mehet a futójáték. Passzokkal több kiváló célpont is kereshető, jelesül Jehu Chesson, Amara Darboh és az össszekötő Jake Butt, úgyhogy már csak egy kezdőirányítót kellene a találni, ha minden igaz ez a szerep Wilton Speighté lesz. Don Brown személyében új koordinátora van a védelemnek, ő tavaly az ország legjobb védelmét hozta össze a Boston College-nál. A Wolverines védelme tavaly 4. lett összesítésben és 1. passz ellen, azaz koránt sem gyenge egységet vesz át Brown. A Jabrill Peppers és Jourdan Lewis vezette secondary az egyik legerősebb a konferenciában, akárcsak a Chris Wormley fémjelezte védőfal, gond a linebackereknél lehet, ahonnan három kezdő távozott, itt Ben Gedeonnak kellene átvenni a vezérszerepet, illetve Peppers is fel fog tűnni az LB-sorban.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Jehu Chesson (WR), Jake Butt (TE), Erik Magnuson (OT), Chris Wormley (DT), Jabrill Peppers (OLB/S/CB/KR/WR), Jourdan Lewis (CB)

3. Michigan State Spartans

Az előző idényben jellemző volt a spártaiak támadósorára, hogy akkor volt igazán jó, amikor nagyon kellett. Erre az évre elvesztette ez az egység Connor Cookot, Aaron Burbridge-et, Jack Conklint és Donavon Clarkot is. Amiben bízhatnak az MSU drukkerek az az, hogy L.J. Scott vezetésével továbbra is fantasztikus RB-rotáció áll rendelkezésre, illetve Tyler O'Connor is nagyon jól helyettesítette Cookot az Ohio State ellen. A legkevésbé Burbridge pótlása tűnik megoldottnak, nem igazán látni ki lehet a következő playmaker az elkapók között. A védelemből csak Shilique Calhoun számít jelentős távozónak, de Malik McDowell személyében továbbra is a DL-ben található a védelem legnagyobb sztárja. Ha Ed Davis vissza tud térni a linebacker-sorba, az hatalmas pluszt jelenthet. A legnagyobb probléma a cornerbackekkel van, tavaly az Alabama ellen Jake Cokerből csináltak Tom Bradyt. Ha sikerülne egy jobb secondaryt összekovácsolni, akkor a védelem a 2013-as formájában tündökölhet.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: L.J. Scott (RB), Josiah Price (TE), Brian Allen (OG), Malik McDowell (DT), Riley Bullough (LB), Demetrious Cox (FS)

4. Nebraska Cornhuskers

Az ACC-hez hasonlóan a Big Tenben is a konferencia három legjobb csapata egy csoportban van és az erősorrend 4. helyén mutatkozik be a másik csoport, jelen esetben a Big Ten Nyugat. A támadósorban lehet reménye a Huskers drukkereinek, elvégre 447 yardot tettek meg átlagban az előző idényben és 8 kezdőjátékos visszatér az egységbe. Az irányító Tommy Armstrong egy mindenre képes playmaker, aki utolsó idényének fut neki Lincolnban. A Jordan Westerkamp vezette elkapósortól szintén várható a tavalyi produkció megismétlése. Problémás lehet, hogy 3 kezdő is távozott a támadófalból, ráadául nem igazán látni, hogy ki lesz a Nebraska következő sztárfutója, jelenleg az elkapásoknál is veszélyes Terrell Newby van a depth chart élén. Fontos lenne az eredményes futójáték, az elmúlt idényekben jellemzően akkor nyertek meccseket, ha hatékonyak voltak a földön. Tavaly futás ellen jó volt a védelem, passz ellen rossz. Nem volt nyomás az ellenfél QB-ján tavaly, így hiába vannak Nathan Gerry vagy Joshua Kalu személyében tehetséges játékosok a secondaryben, annyi idő van passzolni, hogy valamelyik elkapó csak elszakad. Ráadásul erre az évre Maliek Collins és Vincent Valentine személyében távozott a kezdő DT-páros, azaz még kevésbé tűnik félelmetesnek ez a védőfal. Az imént szóba került Gerry egyébként az egyik legjobb elkapóval, Brandon Reillyvel egyetemben kihagyja a Fresno State elleni szezonnyitót a csapatszabályzat megszegése miatt. A linebacker-sor csupa szürke eminenciásból áll, Josh Banderastól várnák, hogy előlépjen vezérnek.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Tommy Armstrong (QB), Jordan Westerkamp (WR), De'Mornay Pierson-El (WR), Josh Banderas (LB), Joshua Kalu (CB), Nathan Gerry (SS)

5. Iowa Hawkeyes

Az Iowa támadósora nem volt igazán robbanékony vagy különleges az előző szezonban, mégis mindig megtalálták az adott pillanatban a megfelelő játékot, így folyamatosan tudtak haladni. 2016-ban is valami hasonló várható, ráadásul a főszereplők többsége felszedett +1 év tapasztalatot. Az irányító C.J. Beathard első kezdőéve jól sikerült, ráadásul Matt VandeBerg személyében a kedvenc célpontja is visszatér. LeShun Daniels és Akrum Wadley személyében megbízható futói vannak az Iowának, ahol hagyományosan kitűnő támadófal ügyködik, idén ráadásul csak a center Austin Blythe pótlását kellett megoldani. A Nebraskához hasonlóan az Iowa támadójátéka is akkor igazán eredményes ha megy a futójáték, amibe Beathard is be tud segíteni. Fantasztikusan szerepelt tavaly a védelem (csak a legfontosabb pillanatokban omlott össze). Josey Jewell egy egész jó linebacker-sort vezet, a védőfal talán gyengült egy kicsit, de Jaleel Johnson személyében itt is van egy leendő profi középen. A secondary pedig országos szinten is kiemelkedő: itt van a legjobb DB-nek járó Thorpe Award címvédője, Desmond King, párja Greg Mabin szintén nem jön zavarba a sok passztól, ami felé száll és a safetyk között is van egy kiválóság Miles Taylor személyében.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: C.J. Beathard (QB), Cole Croston (OT), Sean Welsh (OG), Jaleel Johnson (DT), Desmond King (CB), Greg Mabin (CB)

6. Wisconsin Badgers

Tavaly megtörtént az elképzelhetetlen: a Wisconsin futójátéka nem működött, részben a támadófalban uralkodó káosznak, részben Corey Clement sérülésének köszönhetően. A végzős futó újra egészséges és ultramotivált. A támadófalban a center Dan Voltz váratlan visszavonulása borzolja az idegeket, így a 3 redshirted sophomore és a redshirted freshman LG Jon Dietzen mellett az a Ryan Ramczyk lesz a vakoldali tackle, aki ugyan junior, de eddigi 2 szezonját a UW-Stevens Point egyetemen töltötte a tavalyi redshirt éve előtt. Ilyen rutintalan fal mögé nem csoda, hogy végül Bart Houstont nevezték ki kezdőirányítónak a távozó Joel Stave helyére, ő már 15 meccsen pályára lépett Badgers-mezben, más kérdés, hogy volt olyan alkalom, hogy mindezt punterként tette... Ha ez nem lenne elég a legjobb elkapó Alex Erickson is lediplomázott, a Robert Wheelwright, George Rushing, Jazz Peavy trióból kellene valakinek pótolni őt. A védelem éléről távozott Dave Aranda az LSU-hoz, a helyére Justin Wilcoxot nevezték ki defensive coordinatornak. Aranda védelme tavaly a legkevesebb pontot kapta az FBS-ben és sokan nem várnak jelentős visszaesést a koordinátorváltás után sem, elvégre Joe Schoberten kívül az összes tehetség visszatért a front7-be. Vince Biegel, T.J. Edwards, Chris Orr vagy Jack Cichy személyében kitűnő linebackerekkel van felfegyverezve az egység. A secondaryből 3 kezdő távozott, de Sojourn Shelton személyében a konferencia egyik legjobb cornerbackje maradt meg hírmondónak.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Bart Houston (QB), Corey Clement (RB), Troy Fumagalli (TE), Vince Biegel (OLB), T.J. Edwards (ILB), Sojourn Shelton (CB)

7. Penn State Nittany Lions

Egy egészen borzasztóan teljesítő támadósor élére érkezett új koordinátor Joe Moorhead személyében. Moorhead elsődleges feladata lenne az egység felgyorsítása, ehhez persze először is azt a támadófalat kellene rendbe hozni, amelyik meggátolta Christian Hackenberg kiteljesedését. Erre az évre már legalább némi rutint magára szedet a lövészárokban küzdő ötös (ráadásul Matt Limegrover személyében egy rutinos pozíciós edző is érkezett a segítségükre), így talán nem esélytelen, hogy az új irányító, Trace McSorley segítségével megnyújthassák a pályát. A támadófal és az irányító övezte kérdőjeleken kívül egyébként van bőven playmaker a keretben, elég csak a futó Saquon Barkleyra vagy a Chris Godwin - DaeSean Hamilton elkapóduóra gondolni. Tavaly egészen varázslatos dolgokat mutatott be a védelem, pláne azt figyelembe véve, hogy mennyi időt kellett a pályán tölteniük. Nem is csoda, hogy a Tennessee lecsapott a DC Bob Shoopra, a linebacker-edző Brent Pryt léptették elő a helyére. A legtöbb meló a védőfallal lesz, elvégre onnan Anthony Johnson, Carl Nassib és Anthony Zettel személyében három igen komoly név is távozott. Ha ennyire kiürül egy egység gyakorta nyúlnak az edzők JUCO-transzferekhez, Tyrell Chavis személyében érkezett is segítség a Nassau CC-ból. Ellenben a linebacker-sor a hagyományoknak megfelelően erősnek tűnik, egészen addig, amíg a Jason Cabinda - Nyeem Wartman-White - Brandon Bell trióból meg nem sérül valaki. A secondary is a csapat erősségének számított tavaly, Jordan Lucas távozása után is van ok a bizakodásra, hiszen Marcus Allen és Grant Haley személyében maradtak még minőségi játékosok.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Saquon Barkley (RB), Chris Godwin (WR), DaeSean Hamilton (WR), Brandon Bell (OLB), Jason Cabinda (OLB), Marcus Allen (FS)

8. Northwestern Wildcats

A Northwestern úgy hozott össze pozitív mérleget tavaly, hogy a támadósor nem sok minden csinált. Clayton Thorsontól feltétlen több mélységi passzjátékra van szükség, freshman szezonjában, azt tette, amit kellett, nem kockáztatott, de csak a Wildcatsé volt a 4. legkevésbé hatékony passzjáték tavaly az FBS-ben, persze az elkapók közül sem ártana valakinek előlépni. A támadás fókusza valószínűleg továbbra is a Justin Jackson vezette futójáték lesz, ehhez a támadófal is meg szokta adni a segítséget. Az NU defense az országos elitbe tartozott tavaly mind futás mind passz ellen, ennek a legfőbb oka az volt, hogy a Pat Fitzgerald-éra legfizikálisabb védelme volt a 2015-ös. A linebacker-sor a defense legnagyobb erőssége, Anthony Walker a Butkus Award (ország legjobb linebackere) egyik legfőbb várományosa, mellette Nate Hall is szépen fejlődik. A védőfallal akad némi gond, pedig fizikai paramétereiket tekintve jó játékosok alkotják az egységet, a legtöbb pass rusht egyébként Ifeadi Odenigbotól várnák. A Wildcats szerencséje, hogy a secondaryjük van olyan erős, hogy komolyabb pass rush nélkül sem jön könnyen zavarba.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Clayton Thorson (QB), Justin Jackson (RB), Solomon Vault (WR/KR), Anthony Walker (MLB), Matthew Harris (CB), Godwin Igwebuike (S)

9. Minnesota Golden Gophers

Tracy Claeyst végül meghagyták a főedzői székében, amit tavaly Jerry Kill egészségügyi problémái miatt örökölt meg ideiglenesen. Viszont változás volt az offensive coordinator személyében, Jay Johnson érkezett, aki az elmúlt 5 évben a Louisiana-Lafayette-nél dolgozott hasonló pozícióban. 103. helyen végzett az offense az FBS-ben, tehát érthő a döntés, főleg úgy, hogy mind a passzal mind a futással gondok voltak. Az elsődleges cél a futójáték beindítása lenne, elvégre a 2 sophomore, Shannon Brooks és Rodney Smith személyében korrekt futópárosa van a csapatnak, ráadásul az irányító Mitch Leidner sem veszélytelen lábbal. Persze ehhez kellene, hogy az óriás RT Jonah Pirsigen kívül legyen értelmes támadófalember a csapatban, JUCO transzferekkel próbálták meg orvosolni a problémát, végül Garrison Wright és Vincent Calhoun is a kezdőben találta magát LT ill. RG poszton. A Gophers elkapói kellő tapasztalattal rendelkeznek, azonban a kvalitásuk nem az igazi. Rég volt olyan jó secondary Minnesotában, mint a a tavalyi Eric Murray fémjelezte egység, ahol távozók mellett meg kell említeni a sérüléséből visszatérő söprögetőt, Damarius Travist is. A linebacker-sor nagy távozója De'Vondre Campbell, aki sokat blitzelt, így a pass rush is megérezheti a hiányát, persze Cody Poock és Jack Lynn személyében maradtak tapasztalt linebackerek a keretben. A védőfal sikeressége pedig elsősorban az Ekpe-testvérek, Scott és Hendrick teljesítményén múlik.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Mitch Leidner (QB), Shannon Brooks (RB), Jonah Pirsig (OT), Jack Lynn (LB), Jalen Myrick (CB), Damarius Travis (S)

10. Indiana Hoosiers

Tavaly több, mint 500 yardot átlagolt a Hoosiers támadóegysége, amiből viszont olyan alapemberek távoztak mint Nate Sudfeld, Jordan Howard vagy Jason Spriggs. Nyilván Spriggs pótlását nem tudják ugyanolyan szintű játékossal megoldani, ennek ellenére várhatóan jó lesz ez az OL, négyen is végzősök a kezdőből, az RG Dan Feeney talán az ország legjobb guardja jelenleg. Kevin Wilson feje legalább az elkapók miatt nem kell, hogy fájjon, a három legeredményesebb reciever visszatért 2016-ra is, közülük leginkább Simmie Cobbsot kell kiemelni, nagyon veszélyes mélységi célpont. Devine Redding 2015-ben is 1000 yard fölé jutott, így Howard távozása talán nem olyan nagy érvágás. A legnagyobb kérdés pedig, hogy a JUCO transzfer Richard Lagow a testalkatán kívül másban is hasonlít-e Nate Sudfeldre? Nem nagyon látni a változást abban a trendben, hogy a védelem olyan gyorsan nyeli be a pontokat, ahogyan offense szerzi azokat. Különösen passz ellen volt borzasztó az egység tavaly, konkrétan a 2. legrosszabb az FBS-ben. Ennek megfelelően történt is egy koordinátorcsere, Tom Allen legutóbb a USF-nél töltött be hasonló pozíciót, sémaváltás is történt, 4-2-5 lett az alapfelállás. Pozitívum, hogy 8 tavalyi kezdő idén is rendelkezésre áll, közülük ráadásul négyen DB-k, kiemelkedik közülük a fiatal safety Jonathan Crawford. A linebacker-sor Indiana-léptékkel mérve feltétlen telített, Marcus Oliver, Clyde Newton vagy T.J. Simmons pályára lépésénél sem kell pánikolni. Ellenben a védőfal tavaly is csak 13 sacket termelt és egyedül a nose tackle Ralph Green maradt meg hírmondónak.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Devine Redding (RB), Simmie Cobbs (WR), Dan Feeney (OG), Ralph Green (DT), Marcus Oliver (LB), Jonathan Crawford (SS)

11. Maryland Terrapins

Az egyik legkevésbé hatékony passzjáték volt tavaly a Marylandé, ennek fő oka a megfelelő irányító hiánya, az idényt Perry Hills-szel kezdik, de mind ő, mind a vetélytársa Caleb Rowe is bemutatta már, hogy inkább az interceptionökben és nem a TD-passzokban vannak otthon. A dolog azért is tragikus, mert ragyogó képességű elkapók vannak a keretben és maradnak így kvázi parlagon. A futók közül Brandon Ross távozott, de ha a támadófal erőteljes játékra lesz képes, akkor nem az RB-ken fog múlni a marylandi futójáték. A védelemben több kiváló edző is dolgozik, az új koordinátor például az egykori Syracuse HC, Scott Shafer és a vezető edző D.J. Durkin is védelmi szakember. Összesen 5 kezőjátékos tért vissza erre az idényre és olyan neveket kellene pótolni mint Quinton Jefferson, Yannick Ngakoue vagy Sean Davis. A védelem legnagyobb sztárja a cornerback William Likely, aki ráadásul az egyetlen DB a tavalyi kezdőből. A linebacker-sortól várnák, hogy a defense erőssége legyen, Jermaine Carter (ő egyébként Vince Carter unokaöccse) és Jalen Brooks sincs messze a konferencia elitjétől. Ngakoue és Jefferson távozását a pass rush meg fogja érezni, de Azubuike Ukandunak hála legalább futás ellen stabilnak tűnik az egység.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Levern Jacobs (WR), D.J. Moore (WR), Michael Dunn (OT), Azubuike Ukandu (DT), Jermaine Carter (MLB), William Likely (CB)

12. Illinois Fighting Illini

Lovie Smith érkezésével új támadókoordinátora lett az Illinoisnak a Petrino-tanítvány Garrick McGee személyében. McGee számára ideális irányító Wes Lunt, az egykori Oklahoma State-játékos még úgy is képes lehet a megfelelő szőnyegbombázásra, hogy legjobb célpontja, Mike Dudek egész évre kidőlt. Ráadásul a támadófal elég jó az Illininél így elég ideje lesz Luntnak passzolni, valamint Ke'Shawn Vaughn vezetésével konzisztens lehet a futójáték is, ami az előző idényben hiányzott. Lovie Smith egykori játékosát, a 4-szeres All-Pro linebackert, Hardy Nickersont nevezte ki védőkoordinátornak, itt is a Smithtől megszokott Tampa-2-es védelemmel lehet számolni. Tavaly jól szerepelt a védelem, de Jihad Ward és Clayton Fejedelem személyében kulcsemberek távoztak, így várható némi újjáépítés. A secondaryben Tyler Barton lehet a vezér, a linebacker-sor közepére érkezett a Caltől a DC fia, Hardy Nickerson Jr., és a védőfal is jó lehet még Ward hiányában is, köszönhetően Jarrod Clementsnek és Dawuane Smootnak, bár nem ártana ha Smoot mellé egy másik pass rusher is felnőne.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Wes Lunt (QB), Ke'Shawn Vaughn (RB), Austin Schmidt (OT), Dawuane Smoot (DE), Jarrod Clements (DT), Hardy Nickerson Jr. (MLB)

13. Rutgers Scarlet Knights

Az első Big Tenben eltöltött év után rögtön edzőcsere következett, Chris Ash, a korábbi Ohio State DC lett a vezetőedző. Sokak meglepetésére a Houston Cougars WR-edzőjét, a rendkívül fiatal Drew Mehringert nevezte ki Ash támadókoordinátornak, akivel szemben az az elvárás, hogy New Jerseyben csinálja meg a helyi Ohio State-et. Ehhez persze kellene egy J.T. Barrett-szinten mobilis irányító, ami nincs. Chris Laviano lesz a kezdőirányító, aki koránt sem egy szobor, de azért nem a mobilitás a legfőbb erőssége. A Josh Hicks - Robert Martin futópáros mindenesetre képes levenni a terhet Laviano válláról. A Chris Muller vezette támadófal csupa rutinos emberből áll, nem lehet számukra gond a spread offense-re történő átállás. A támadók egyetlen komoly vesztesége Leonte Carroo, de mély a Rutgers WR-sora, így ha nincs is Carroo-szintű tehetségük másik, azért képesek lehetnek megoldani a pótlását. Persze egyértelmű, hogy futójáték stabilizálása lesz az első számú feladat 2016-ban, tavaly is azokon meccseken nyertek, ahol Hicks és Martin is szépen szállította a yardokat. Az átlagos támadósor mellé egy rettenetes védelem párosult 2015-ben, ezen Jay Niemann hívatott változtatni, aki az előző 5 évet a Northern Illinois védőkoordinátoraként töltötte. A secondary ráadásul vezér nélkül maradt, hiszen Davon Jacobs a transzfer mellett döntött. A linebacker-sor is kérdőjeles, fiatalok, aktív játékosok alkotják, de nagy játékokra igazán senki sem képes. A legkevesebb gond a védőfallal lehet, ahová sérülése után visszatér Darius Hamilton.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: Chris Laviano (QB), Janarion Grant (WR) Chris Muller (OG), Quanzell Lambert (DE), Darius Hamilton (DT), Isaiah Wharton (CB)

14. Purdue Boilermakers

Nem igazán volt pozitívum a Purdue tavalyi támadójátékában, így nem meglepő, hogy lecserélték a támadókoordinátor John Shoopot, az már inkább, hogy belső megoldást alkalmaztak és a TE-edző Terry Malone-t léptették elő. Az irányítóknál tiszta a kép, a redshirted sophomore David Blough fogja megkapni a lehetőséget, ráadásul nagyon új elkapókkal sem kell összeszoknia. A támadófalnak nagyon nem megy a futásblokolás, így hiába van Markell Jones vezetésével tehetséges futószekciója Boilermakersnek, ez így nem sokra lesz elég. Jó lenne ha Malone a támadójátéknak legalább az egyik felét rendbe tudná hozni, ehhez vagy kevesebb eladott labda kell Bloughtól vagy pedig az OL-nek kell nagyobb lyukakat nyitnia Jonesnak. A védőkben több van, mint ami tavaly kijött belőlük, így nem csoda, hogy Ross Els személyében itt is új koordinátort neveztek ki. A legnagyobb gond az volt, hogy hiányzott a védelemből a szükséges kegyetlenség, ez leginkább futás ellen ütközött ki. A Purdue védőfalemberek képzésében hagyományosan erős és talán most jött össze a legjobb állomány a Darrell Hazell-éra alatt. Jake Replogle az egység vezére, de a junior defensive endtől, Gelen Robinsontól is sokat várnak. A linebacker-sornak nagy segtség lehet, hogy Ja'Whaun Bentley visszatér a térdsérüléséből, a front7 összességében is a gárda legerősebb pontjának tűnik. A secondaryben a két kezdő CB lediplomázott, a helyükön rotációt fognak alkalmazni, reagálva az éppen feltűnő matchupokra.

Játékosok, akikre érdemes figyelni: David Blough (QB), Markell Jones (RB), DeAngelo Yancey (WR), Jake Replogle (DT), Ja'Whaun Bentley (MLB), Leroy Clark (SS)


Hozzászólások

több mint 7 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 25 — Bears & Illinois fan
Úgy látszik Lovie Smithtől már nem tudok szabadulni, mindenütt feltűnik....😊
Kíváncsi vagyok, hogy a konzervatív felfogásával mire megy majd az NCAA-ben

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png