Draft 2009 - szerkesztői vélemények

Ennek a folyamatosan bővülő cikknek a keretében a szerkesztőink véleményét ismerhetitek meg a draft első két körének választottjairól.


1. Detroit Lions: Matt Stafford (Georgia) - gsn

Első benyomás
Ebben a draft classban nem igazán volt olyan játékos, aki egyértelműen kiemelkedett volna, így a Lionsnak sok lehetősége volt, amikor az 1/1-est kiválasztották. Egy teljesen összeomlott franchise újjáélesztését érdemes egy LT, vagy QB pickkel kezdeni, hiszen ők a legfontosabb játékosok. A Lions végül így is tett, Stafford húzásával. Talán lehetett volna LT-t választani, hiszen a támadófal is kérdéses, de úgy gondolom, jó döntés a Georgia egyetemen pro-style offenseben bizonyító Stafford kiválasztása. Néha kissé pontatlan, nem volt igazán domináns NCAA szinten, de a scoutok közül kevesen vonják kétségbe azt, hogy ő ebben a classban a leginkább érett az NFL-re, és a legtehetségesebb. Jó választás, és úgy gondolom, leginkább a nyilvánosságra került szerződés miatt fordul elő pár negatív hang a Lions pickjével kapcsolatban (6 év/78 m$/41,7 m$ garantált).

Értékelés: A-

Mi jöhet ezután?
A Lions mindent meg fog tenni két falának erősítéséért véleményem szerint. LT vagy DT pick lehet a következő. Mindkettő stabilizálná az adott falat, sokat segítene a támadójáték, vagy a védelem teljesítményének javításában.

2. Jason Smith (OT, Baylor) - gsn

Első benyomás
Szinte egyértelmű volt az OT pick, hiszen elengedték Orlando Pacet. Nagyszerű húzás, bár Eugene Monroet jobb futásblokkolónak tartottam, és alkalmasabbnak a Rams offensebe, de nem lehet kétségbe vonni a Smithben rejlő nagyobb lehetőségeket.

Értékelés: A

Mi jöhet ezután?
LB vagy WR pick következhet, mindkettő nagy need.