Baker Mayfield a Panthersnél!

Draft elemzés - AFC West

A draft lecsengett, Höri már megírta az értékelését, most azonban kicsit játékos-specifikusabb szempontból néznénk meg a dolgokat, hogy az OTA-k megkezdésével is legyen miről olvasni. Sorozatunkat az AFC Nyugati csoportjával kezdjük.

Draft elemzés - AFC West

Denver Broncos23. Shane Ray, OLB, Missouri
A Gary Kubiak-Wade Phillips duó houstoni regnálása idején az első két nap húzták a front7-be J.J. Wattot, Whitney Mercilust és Brooks Reedet is. Figyelembe véve azt, hogy DeMarcus Ware 33 éves, időszerű volt utód után nézni. Nem mellesleg Rayé a leggyorsabb első lépés az összes idei pass rusher prospect közül. Nem utolsósorban ez az egyetlen Broncos-pick, ami számomra nem tűnik reachnek.

59. Ty Sambrailo, OT, Colorado State
A szurkolók szemében gyakran plusz pont ha a GM egy helyi egyetemről draftol valakit. Sambrailo egy kifejezetten okos falember, akinek az atletikus képességei is megvannak a zónablokkolási sémához. A legnagyobb kérdés vele kapcsolatban, hogy az ereje elég lesz-e a profi szinthez.

92. Jeff Heuerman, TE, Ohio State
Mélységi célpontként bevethető összekötő nem volt a Denver keretében, így érthető Heuerman (korai) draftolása. Végzős szezonjában sérülten szerepelt, ez rányomta a bélyeget a játékára. Elkapások mellett blokkolásban is tehetséges játékos, kétségtelenül van benne potenciál, de túl sokat sérült. Az újonc edzőtáborban is szétszakította a térdét, ezért a következő szezonban nem fogjuk látni.

133. Max Garcia, C, Florida
Gino Gradkowski volt az egyetlen center a keretben, így várható volt, hogy draftolnak valakit. A probléma az, hogy Garcia a Kubiak-féle sémához túlságosan nehézkes, ráadásul itt véleményem szerint még reach is.

164. Lorenzo Doss, CB, Tulane
Nehezen érthető, hogy mi szükség volt az Aqib Talib - Chris Harris - Bradley Roby - Kayvon Webster - Tony Carter kvintetthez még egy cornerbackre, aki valószínűsíthetően még egy körrel később is elérhető lett volna. Doss egyébként playmaker volt az egyetemen, csak a fizikális adottságai és a technikája sem túl jó.

203. Darius Kilgo, NT, Maryland
Egydimenziós run stuffer. Wade Phillips sémájába nem kell a 319 fontos Kilgonál nagyobb nose tackle, ez tény. Sylvester Williams kezdőhelyét nem nagyon fogja veszélyeztetni, Marvin Austinnal küzdhet a depth chart 2. helyéért.

250. Trevor Siemian, QB, Northwestern
John Elway szinte minden drafton beruház egy irányítóra, hátha megtalálja Peyton Manning utódját. Brock Osweilerben vagy Zac Dysertben még benne is volt, hogy idővel kezdőszintre fejlődnek, ezt Siemianben nagyon nem látom.

251. Taurean Nixon, CB, Tulane
Ő volt Doss párja az egyetemen, rosszabb játékos volt, viszont neki jobbak a fizikai adottságai.

252. Josh Furman, SS, Oklahoma State
Darian Stewart nem egy életbiztosítás, így várható volt, hogy hoz egy söprögetőt a Broncos. Ami meglepő, hogy egy igazi box safetyt draftoltak Furman személyében és nem egy olyan prospectet, akire rá lehet bízni, hogy ő legyen az utolsó ember a pályán.

Összegzés:
A posztokba nem igazán lehet belekötni, viszont Rayt leszámítva az összes húzás reach, akiknél bőven lehetett volna jobb értéket választani az adott helyen. Az utolsó négy játékosnál az UDFA-piacon jobbakat lehetett volna találni.

Mit hallgattak a War Roomban? S Club 7 - Reach
Kansas City Chiefs18. Marcus Peters, CB, Washington
Mint utólag kiderült a Sean Smith - Phillip Gaines - Jamell Fleming - Marcus Cooper négyest a csapat vezetősége sokkal negatívabban ítélte meg, mint a nagyközönség. Peters tehetsége elvitathatatlan, Sean Smithre hasonlít egyébként abból a szempontból, hogy hajlamos többet képzelni magáról, mint amire képes.

49. Mitch Morse, C, Missouri
Eric Kush volt az egyetlen center a keretben, így kellett valaki. Morse atletikussága figyelemre méltó, Andy Reid pedig kedveli az ilyen centereket. Mondjuk a Raiders-féle Dan Williams - Justin Ellis zsírhegy számára nem fog nagy problémát okozni a hátratolása. Idővel kezdőjátékos lehet belőle, de a 2. körben készebb játékost kellett volna választani véleményem szerint.

76. Chris Conley, WR, Georgia
A Bengalshoz hasonlóan a Chiefsnél is szeretik az ex-Georgia játékosokat, elég csak Justin Houstonra, Sanders Commingsra vagy Conley egykori irányítójára, Aaron Murrayre gondolni. Az ex-Dawgs játékos hihetetlen gyors, illik Andy Reid rendszerébe, ráadásul magas is és az egész draft egyik legokosabb játékosa. Reidnél utóbbi is gyakorta szempont. Nem mellesleg a keret egyik legnagyobb hiányposztjára érkezett.

98. Steven Nelson, CB, Oregon State
Igazi bunyós corner, az ilyeneket szeretik KC-ben. A testalkata nem üti meg azt a szintet, amit Bob Sutton általában elvár a szélső hátvédektől, ezt viszont kompenzálja a hozzáállásával és a játékstílusával.

118. Ramik Wilson, ILB, Georgia
Ahogy említettem korábban, itt is kedvelik a Georgia-játékosokat. Wilson tökéletes párja lehet Derrick Johnsonnak, futás ellen elképesztő hatósugara van. Itt talán még reachnek minősül Wilson, viszont a koncepció kétségtelenül látszik a választás mögött.

172. D.J. Alexander, ILB, Oregon State
Annyi pozitívumot tudok elmondani ezzel a választással kapcsolatban, hogy így legalább Steven Nelson nem érzi diszkriminálva magát, hiszen a másik 3. körös pickhez, Conleyhoz hasonlóan neki is draftolták az egyik csapattársát. Alexander egy gyors linebacker, akiből hasznos special team játékos lehet. A probléma ezzel az, hogy ilyeneket UDFA-ként is találni.

173. James O'Shaughnessy, TE, Illinois State
Anthony Fasano kivágása után kellett egy összekötő a Chiefsnek. Én személy szerint nem tartom sokra O'Shaughnessyt, de egyesek szerint kifejezetten hasonlít a skillsetje Ladarius Greenére, aki a csoportrivális Chargerst erősíti.

217. Rakeem Nunez-Roches, DE, Southern Miss
Az se lett volna meglepő, ha már 2 körrel ezelőtt kiválasztja valamelyik csapat. Belső pass rushban segítségére lehet a Főnököknek, Allen Baileyvel és Mike Catapanoval kell majd megküzdenie a 3. downos snapekért.

233. Da'Ron Brown, WR, Northern Illinois
Nagyon jó kezű elkapó, aki viszont lassú és pontatlan route futó. Elfért a mélyítés a WR-sorba, de voltak bent nála jobb játékosok is.

Összegzés:
A posztoknál maximum a sorrendbe lehet belekötni, de összességében rendben van ez az osztály. Itt is vannak reachek, de ellentétben a Denveri hátsó körös játékosokkal itt Nunez-Roches személyében sleeper jelölt is van.

Mit hallgattak a War Roomban? Blue Stahli - Corner
Oakland Raiders
4. Amari Cooper, WR, Alabama
Derek Carr kapott végre egy első számú elkapót. Cooper magassága vagy mért ideje nem kiemelkedő, de a pálya bármely pontján veszélyes és kitűnő route futó.

35. Mario Edwards Jr., DL, Florida State
Kissé tweenernek tűnik Edwards, de az upside-ja elég magas. Egyértelmű, hogy az Oakland nem rögtön szándékozik Super Bowlt nyerni, így inkább egy kissé projektszagú, ám hatalmas potenciállal bíró játékost választott a 2. kör elején.

68. Clive Walford, TE, Miami
Mychal Rivera tud elkapni, Lee Smith tud blokkolni, Walford mindkettőben jó. Hozzá hasonló játékos nem volt a Raiders keretében, de poszt szempontjából lehetett volna racionálisabban választani a 3. körben.

128. Jon Feliciano, OG, Miami
Walford csapattársa, méretei alapján egyértelműen illik a Raiders mauler falába. Ugyanakkor véleményem szerint túl sok vele a munka (erőnlétileg és technikailag egyaránt) ahhoz, hogy 4. kört érjen.

140. Ben Heeney, ILB, Kansas
Nagyon vékony volt tavaly az Oakland LB-sora, nem meglepő, hogy a késői körökben erre a posztra is gondoltak. Heeney esetében én még azon sem csodálkoztam volna, hogyha már a második nap kiválasztják. Nem egy elit atléta, de nagyon jó ösztönökkel rendelkezik, idővel átveheti Curtis Lofton helyét.

161. Neiron Ball, OLB, Florida
Reggie McKenzie nem kivételez semelyik floridai powerhouse-szal, a Florida State és a Miami után a Floridáról is választ játékost. Ballnak tehetsége alapján feltétlen helye van a ligában, de számomra túl nagy az egészségügy kockázat (korábban volt agyműtéte, a tavalyi szezon közben a térde sérült meg úgy, hogy műteni kellett) ahhoz, hogy picket áldozzak rá.

179. Max Valles, DE, Virginia
Jó választás. Kell a pass rusher az Oaklandnek és Valles itt jó értéket képvisel. Egyelőre még inkább atléta, mint futballista, ugyanakkor annyira nincs vele sok munka, mint számos hasonló értéken kimenő passzsiettetővel.

218. Anthony Morris, OT, Tennessee State
FCS csapatból fizikálisan fejletlen falemberre nem szokás draftpicket kiadni.

221. Andre Debose, WR, Florida
Ball sem marad csapattárs nélkül. Debose veszélyes visszahordó, de az ő múltja sem mentes a sérülésektől. Én személy szerint érte sem adtam volna picket.

242. Dexter McDonald, CB, Kansas
Ő Heeney csapattársa volt az egyetemen, McDonald egy nagy és gyors cornerback, akinek a technikáján még dolgozni kell.

Összegzés:
Sok választása volt a Raidersnek, éppen ezért furcsa számomra, hogy nem választottak futót, muníció lett volna rá. Nem mellesleg Duke Johnson vagy Karlos Williams személyében még a floridai powerhouse-ok is adtak prospectet erre a draftra. Az első két nap értékre bőven rendben volt, de a harmadik nap Heeneyn és Vallesen kívül nem nagyon látok mást, aki esetleg viheti valamire a profik között.

Mit hallgattak a War Roomban? Flo Rida - My House
San Diego Chargers
15. Melvin Gordon, RB, Wisconsin
Villámgyors futó, aki szűk lyukakon is átcsúszik. Keveset használták elkapásra (ez San Diegoban változni fog), ennek ellenére látszott rajta a folyamatos fejlődés. Nem mellesleg a Chargers ebben az offszezonban egy hatalmas támadófalat épített, pont olyat ami mögött Gordon brillírozott az egyetemen. Ráadásul megfelelő futójáték mellett Philip Rivers vállán is kevesebb a felelősség.

48. Denzel Perryman, ILB, Miami
Jó játékos Perryman, csak Donald Butler, Manti Te'o és Kavell Conner mellé semmi szükség nem volt rá. A cover képességeit az elhangzottak alapján többre értékelik a Chargersnél, mint ahogy én gondolom.

83. Craig Mager, CB, Texas State
Nyers játékos Mager, de mellette agresszív és gyors. Személy szerint inkább a támadófalat vagy a WR-sort mélyítettem volna ezzel a választással, illetve voltak olyan CB-k is bent, akik jelenleg előrébb tartanak Magernél, mindenesetre a benne rejlő potenciál elvitathatatlan és Patrick Robinsont vagy Steve Williamset nem is lehetetlen lenyomni a nickel posztért.

153. Kyle Emanuel, OLB, North Dakota State
Melvin Ingram és Jerry Attaochu személyében két fiatal és sérülékeny OLB áll a depth chart élén, Emanuel illik a felsorolásba.

192. Darius Philon, DE, Arkansas
Kendall Reyes szerződése 2016-ban lejár, Philonnak egy éve van fizikálisan erősödni, játékstílusa alapján ő lehet Reyes utódja.

Összegzés:
Ezt a draftot látva felsejlik a Chargers-szurkolók előtt az előző GM, A.J. Smith szelleme, rá volt jellemző, hogy egy tetszetős első és harmadik nap közé sikerült beiktatni egy második napi ámokfutást. A második napi luxushúzások azért fájóak különösen, mert kevés választása volt a San Diegonak és azért a támadófalra vagy az elkapóállományra ráfért volna még a mélyítés.

Mit hallgattak a War Roomban? Gergely Róbert - Emanuelle


Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 7 éve
Gróf de sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 21 — capitaine du château de Vienne 1487
Nemúgyvót, hogy az emanuellezésér ban jár?

Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — 2021/22: best soccer season ever
Nemúgyvót, hogy az emanuellezésér ban jár?sutianap
Feszegetem a pofonos ládát 😀

cause every little word can hurt us, we pull away and lose on purpose

New York Averages
több mint 7 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 8 — Picksburgh
Meghalok

általában elvár a szélső hátvédektől
több mint 7 éve
deyell Las Vegas Raiders 3
Heeney: "Nem egy elit atléta" szerintem elég jó atléta -  www.mockdraftable.com/player/4919/ RB-ként kezdte, aztán váltott LB posztra.

és a felmérőinek eredménye a pályán is látszik, megvan az "oldalvonaltól oldalvonalig" sebessége. ami vele a baj az, hogy kicsi, nem valami erős, ezért a blokkokról gyakran nem tud lejönni. no meg a karjai elég rövidek, bár ez Borlandnál például nem volt gond. szerintem WLB posztra ideálisabb, mint középre, aztán majd meglátjuk.