Draft értékelő III. - NFC East

Az NFC keleti csoportja következik.

Draft értékelő III. - NFC East

Washington Redskins

51. David Amerson, DB (North Carolina State)
Igen érdekes felállásokat produkáltak tavaly a secondaryben, így nem meglepő, hogy az első húzás ide érkezett. Több poszton is bevethető játékos lévén azonnali segítséget nyújthat Halléknak.

85. Jordan Reed, TE (Florida)
Fred Davist jól használták tavaly, viszont kérdéses a jövője, míg a másik TE, Paulsen inkább blokkoló, így jött egy biztos kezű, sokoldalú tight end, némi izom azonban még szükséges rá.

119. Phillip Thomas, S (Fresno State)
Említettem már a secondary problémáit, Thomas itt már stealnek számít, igazi playmaker safety, jó labdaérzékkel, már első évében komoly játékidőre számíthat.

154. Chris Thompson, RB (Florida State)
Helut és Roystert nem tekinthettük megfelelő RB depthnek, pedig ez Shanny rendszerének komoly alapja, várható volt tehát egy futó húzása, de véleményem szerint itt találhattak volna jobb játékost is.

162. Brandon Jenkins, OLB (Florida State)
Orakpo és Kerrigan mögött nem volt minőségi csere, Jenkins személyében ennél több is érkezhet, amennyiben egészséges tud maradni és bizonyítja tehetségét.

191. Bacarri Rambo, S (Georgia)
Pályán kívüli ügyei miatt komoly red flaggel rendelkezett, sokat is csúszott, de itt már bőven bevállalható, amennyiben meg tudják fegyelmezni, sokat nyerhetnek vele.

228. Jawan Jamison, RB (Rutgers)
A leginkább fejvakarós pickjük, 3rd RB-t ugyan szokás itt draftolni, de talán voltak nagyobb needjeik is.

Összegzés:
A csapat legnagyobb gondjai a secondaryben voltak, három olyan játékos is érkezett ide, aki komoly arculatváltást hozhat. Egy-két éven belül akár mindannyian kezdhetnek, de a sérülékeny társak mellett már idén is kinéz nekik néhány starter meccs. A támadóknál érdekes módon senkit nem hoztak a támadófalba, de a running back duplázás helyett akár WR is jöhetett volna. Nem nagyon reacheltek, sőt, a két safety szerintem elég nagy steal.
Értékelés: B+
Mit hallgattak a War Roomban? Brand New - Secondary


New York Giants

19. Justin Pugh, OL (Syracuse)
Az első draft nap egyik legnagyobb reacheként gondolnak rá sokan, ám személyisége és sokoldalúsága meggyőzte a stábot, ráadásul helyi srác (bár Eagles szurkoló). Az elképesztő OL-runban nem érte meg kockáztatni, amennyiben tényleg őt szerették volna, de talán maradtak bent jobb opciók.

49. Johnathan Hankins, DT (Ohio State)
Chris Canty pótlására két ex-Sas DT is érkezett, így talán kissé luxus-picknek tűnhet, de hosszútávon mérlegelve már nem annyira. A Giants mindig fontosnak tartotta a futás megállítását már a LOS-on, ebben mindenképpen jó lehet Hankins. Arthur Brown kihagyása viszont nem biztos, hogy jó ötlet volt.

81. Damontre Moore, DE (Texas A&M)
Egyetemi szinten rendkívül produktív pass-rusher volt, amire mindig van igény a Nagy Alma kékebbik felén, a felmérőkön mutatott gyatra teljesítménye azonban egészen a harmadik körig repítette a TOP10-ből. Itt viszont már kiváló érték, és nagyszerű társaktól tanulhat, egyértelműen steal.

110. Ryan Nassib, QB (Syracuse)
Nem túl szimpatikus módon lett üdvözölve, miszerint soha nem szeretnék pályán látni, noha egyértelműen Manning cseréjének szánják. Ő is Coughlin alma materéről érkezett és még fel is cseréltek érte, évekre megoldhatja a backup posztot az egyesek által akár 2. körbe is várt játékos.

152. Cooper Taylor, S (Richmond)
Magas, erős és gyors fehér safety, viszonylag ritkaság az ilyen, de Fewell rendszerében könnyedén megtalálhatja a helyét (főleg Phillips távozása után). Némi reach, és szívproblémái is lehetnek a későbbiekben.

225. Eric Herman, OG (Ohio)
Sleeper guard, rendkívül erős és tapasztalt, minimum hasznos csere lehet már az első évétől kezdve.

253. Michael Cox, RB (Massachusetts)
Az egykori michigani transfer semmiben nem kiemelkedő, méreteit leszámítva. A poszt rendben van, a játékos már kevésbé, az előszezonban kiderülhet, hogy miért érte meg rááldozni az utolsó előtti picket.

Összegzés:
A linebacker sort már hagyományosan elfelejtették, ez idén talán minden eddiginél jobban visszaüthet. A CB sort tavaly rengeteg sérülés környékezte, ide sem érkezett erősítés, ellenben a két falat megfelelő mélységgel látták el. A Pugh pick után a következő három körben javították a reach-steal arányt, ezért sem értheti őket komoly kritika.
Értékelés: B
Mit hallgattak a War Roomban? Mic Righteous - Sack City


Dallas Cowboys

31. Travis Frederick, C (Wisconsin)
A letrade jó ötlet volt (bár kissé olcsó), a pick maga már nem annyira tetszik. Valószínűleg a következő választásuknál is találtak volna azonnal bevethető centert, Cyprien kihagyása pedig sokáig fájhat még.

47. Gavin Escobar, TE (San Diego State)
Witten sem mai gyerek, így pótlásnak sem rossz, de vele állítólag jóval több két TE-s felállást várhatunk tőlük.

74. Terrance Williams, WR (Baylor)
Az egész draft egyik legjobb pickje szerintem, újabb nagyszerű célpont a franchise QB fizetésű Romonak.

80. J.J. Wilcox, S (Georgia Southern)
Sensebaugh elküldését is hibának gondoltam, ha Wilcox-al szeretnék pótolni az pedig még nagyobb baj. Ráadásul 3-4 jobb játékost is választhattak volna a poszton.

114. B.W. Webb, CB (William & Mary)
A helyén húzták ki, nickel felállásoknál már idén is sokat lehet a pályán megfelelő munkamorállal, a sérülékeny secondarybe mindenképp okos választás.

151. Joseph Randle, RB (Oklahoma State)
Murray képtelen egészséges maradni, Jones, Dunbar és a többi fogalmatlan után igazi felüdülés lesz Randle pályára kerülése, jól kiegészítik egymást.

185. DeVonte Holloman, LB (South Carolina)
A sémaváltás után szűkében voltak a rendszerbe illő játékosoknak, különösen OLB poszton, a hatodik körben kevés jobb ilyen játékost találhattak volna.

Összegzés:
Nagyon jól sikerült megerősíteni a támadósort a skill posztokon, de talán nem ennek kellett volna a fő prioritásnak lenni. Kezdő szintű S nem érkezett, a védőfalba egyáltalán nem húztak és még egy O-lineman is elfért volna talán, bár ilyen kevés pickel nem voltak könnyű helyzetben.
Értékelés: C+
Mit hallgattak a War Roomban? 30 Seconds to Mars - Attack


Philadelphia Eagles

4. Lane Johnson, OT (Oklahoma)
No-brainer, Herremans visszamozoghat guardba, Peters túloldalán pedig nincs kétségem felőle, hogy jó lesz, a tavalyi legnagyobb problémát (támadófal) ezzel és a sérültek visszatérésével feltehetőleg meg is oldották.

35. Zach Ertz, TE (Stanford)
Casey és Celek duójából mostmár így trió lett, jól variálhatóak, de elég mély volt a TE class, szerintem elég lett volna később is húzni.

67. Bennie Logan, DT (LSU)
Nálam ez elég nagy reachnek tűnik, és rendszeridegen játékos is, de ha Kellyék látják benne a 3-4 DE-t (NT-t?), ám legyen, a DL-be legalábbis mindenképp kellett pick.

98. Matt Barkley, QB (USC)
Nagyot néztek néhányan, mikor feljöttek érte, úgy látszik, nincs túl nagy bizalom Vick és Foles felé, a Nassib húzáshoz hasonlítható (vagy fordítva), a negyedik körben megérte.

136. Earl Wolff, S (North Carolina State)
Az FA piacon viszonylag rendbe tették a safety posztot, Wolfftól pedig nem várhatunk óriási karriert, valami „tökösebb”, Rambo-szerű húzást jobban díjaztam volna.

212. Joe Kruger, DE (Utah)
A testvére is nagyon túlértékelt, egyelőre még a posztjában sem vagyok biztos, de a génjei megvannak egy közepes pass-rusher kineveléséhez.

218. Jordan Proyer, CB (Oregon State)
Fogalmam sincs miért csúszott ennyit, nyilván steal, de gyanús, hogy minden más csapat inkább békén hagyta. A posztra már jóval hamarabb húztam volna, de nickel/dime szerep akár így is elérhető számára.

239. David King, DE (Oklahoma)
Még egy pick a védőfalba, ormótlan nagy hegy, más előnyéről egyelőre nem tudok, ők talán igen.

Összegzés:
Kelly láthatóan biztonsági húzásokat csinált az első draftján, négyen is a PAC12-ből érkeztek, feltehetőleg mindegyik játékost kellően ismeri. A támadósor az első két választással rendbe lett szedve, de csak a pickeket nézve is egyértelmű a front7-ben uralkodó káosz, és a secondaryt illetően is maradtak kételyeim a draft után.
Értékelés: B-
Mit hallgattak a War Roomban? Pitbull - I Know You Want Me

 

Varga Kristóf (kristof)


Hozzászólások

több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
"franchise QB fizetésű Romonak"

Ez a burkolt fikázás óperencián innen és túl nem állja meg a helyét egy "NFL szakértő" ujjából. Ha valaki még nem unja akkor szkanderozat még azon, hogy ELIt vagy sem, de aki több mint 7 éve megkérdőjelezhetetlen kezdő QB egy új szerződéssel az ab ovo franchise QB.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
"franchise QB fizetésű Romonak"

Ez a burkolt fikázás óperencián innen és túl nem állja meg a helyét egy "NFL szakértő" ujjából. Ha valaki még nem unja akkor szkanderozat még azon, hogy ELIt vagy sem, de aki több mint 7 éve megkérdőjelezhetetlen kezdő QB egy új szerződéssel az ab ovo franchise QB. gyeek
nem tartom magam NFL szakértőnek, ellenben Romo az én szememben is franchise irányító. köszönöm. a kritikát.
több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Always glad to help. 😊

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 50 — The Mathematician
vannak a fix franchise QB-k : Rodgers, Brady ...
és vannak az annak vélt-fizetés szerint franchise QB-k : Romo, Cutler, Flacco,...
minden érdemét elismerve Romonak, mikor pár éve utolsó percben 3ból 3x dobta rá Champ Baileyre a győztesnek szánt TD passzt mer é a Tony Romo és végül int lett belőle, nah azért az jelzés értékű volt
és ezen kívül is vannak vele fenntartások

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
vannak a fix franchise QB-k : Rodgers, Brady ...
és vannak az annak vélt-fizetés szerint franchise QB-k : Romo, Cutler, Flacco,...
minden érdemét elismerve Romonak, mikor pár éve utolsó percben 3ból 3x dobta rá Champ Baileyre a győztesnek szánt TD passzt mer é a Tony Romo és végül int lett belőle, nah azért az jelzés értékű volt
és ezen kívül is vannak vele fenntartásokNegritis
Na, miből lesz a cserebogár? 😊 Romo franchise QB, ahogy Flacco és Cutler is. Amelyik QBval ugyanis circa egy évtizedre tervez a csapat vezetősége és az adottságaihoz illesztik a playeket és megfelelő játékosokat draftolnak köré, az bizony franchise QB, a fizetésük pedig ennek a következménye, nem fordítva.
Az immár lassan 4 éves (az pont két pár, már akkor is franchise QB volt egyébként) Bailey-s megmozdulás meg inkább kócs Garrett zsenialitását dicsérte, a többi mezei rosszindulat szvsz (pl. drámai hatást fokozandó, az utolsó perc az emlékeidben valójában 3. negyed, nem dobta Romo 3szor egymás után Bailey felé a tojást és a meccs egy Sam "Drogbáró" Hurd dropon ment el az endzoneban). Azért vicces látni, hogy "független" Romo héterek milyen messze tudnak visszanyúlni az emlékeikbe ha egy failről van szó.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 12 — Vikings fan
vannak a fix franchise QB-k : Rodgers, Brady ...
és vannak az annak vélt-fizetés szerint franchise QB-k : Romo, Cutler, Flacco,...
minden érdemét elismerve Romonak, mikor pár éve utolsó percben 3ból 3x dobta rá Champ Baileyre a győztesnek szánt TD passzt mer é a Tony Romo és végül int lett belőle, nah azért az jelzés értékű volt
és ezen kívül is vannak vele fenntartásokNegritis
Te kevered a ligaelit QB és a franchise QB fogalmakat. Aki odakerül egy csapathoz és fixen 5-7 éve bíznak benne és még mindig őt akarják akkor nehogymár ne legyen franchise QB...
Az meg hogy x éve rádobta Baileyre és int lett nem is értem hogy jön a franchise QB-hez ?
Mellesleg tavaly is sokkal értebb volt már.
több mint 10 éve
Snagal Baltimore Ravens 5
vannak a fix franchise QB-k : Rodgers, Brady ...
és vannak az annak vélt-fizetés szerint franchise QB-k : Romo, Cutler, Flacco,...
minden érdemét elismerve Romonak, mikor pár éve utolsó percben 3ból 3x dobta rá Champ Baileyre a győztesnek szánt TD passzt mer é a Tony Romo és végül int lett belőle, nah azért az jelzés értékű volt
és ezen kívül is vannak vele fenntartásokNegritis
Romo, Cutler, Flacco... olyan mint a logikai teszteken, melyik nem illik bele a felsorolásba.
Flacco és a másik két QB között van némi külömbség, néhányszor eljutott már a playoffba a csapattal és a superbowl győzelmet már nehéz lenne arra is fogni, hogy csupán a védelemnek köszönhetik... ráadásul MVP is lett hogy csak pár dolgot mondjak így hirtelen. Hogy megéri a pénzét vagy sem az külön vita téma, (szvsz soknak tartom)... de hogy ebbe a felsorolásba messze kiemelkedik az biztos.
(Rivers pl sokkal jobban illik a felsorolásba Romo és Cutler mellé)
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
vannak a fix franchise QB-k : Rodgers, Brady ...
és vannak az annak vélt-fizetés szerint franchise QB-k : Romo, Cutler, Flacco,...
minden érdemét elismerve Romonak, mikor pár éve utolsó percben 3ból 3x dobta rá Champ Baileyre a győztesnek szánt TD passzt mer é a Tony Romo és végül int lett belőle, nah azért az jelzés értékű volt
és ezen kívül is vannak vele fenntartásokNegritis
Na, miből lesz a cserebogár? 😊 Romo franchise QB, ahogy Flacco és Cutler is. Amelyik QBval ugyanis circa egy évtizedre tervez a csapat vezetősége és az adottságaihoz illesztik a playeket és megfelelő játékosokat draftolnak köré, az bizony franchise QB, a fizetésük pedig ennek a következménye, nem fordítva.
Az immár lassan 4 éves (az pont két pár, már akkor is franchise QB volt egyébként) Bailey-s megmozdulás meg inkább kócs Garrett zsenialitását dicsérte, a többi mezei rosszindulat szvsz (pl. drámai hatást fokozandó, az utolsó perc az emlékeidben valójában 3. negyed, nem dobta Romo 3szor egymás után Bailey felé a tojást és a meccs egy Sam "Drogbáró" Hurd dropon ment el az endzoneban). Azért vicces látni, hogy "független" Romo héterek milyen messze tudnak visszanyúlni az emlékeikbe ha egy failről van szó.gyeek
nem, az tényleg utolsó perc volt, az Austin breakout előtti utolsó meccs a Mile High-ban (2009 wk4, aka Roy Williams rib breaker game, aka Cowboys secondary humiliation by Brandon Marshall Pt I).
az említett Marshall TD után Romo végigvitte a pályán a csapatot (közte talán egy 4th down conversionnel Hurd felé, ami erősen 30+ yard volt, ha nem 50), és a végén kettőből kettő passz dobott Hurdnek. aki egyébként nem kapta el, de erősen amiatt, mert Bailey mindkétszer úgy ütötte el a labdát, hogy a másik kezével átkarolta Hurd-öt.
volt tényleg egy Champ pick, de az úgy jött össze, hogy a receiver fordulás közben elcsúszott, amúgy csak a tackle-t keresgélhette volna Bailey, mert jó három méterre állt az emberétől.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
Frici személyisége és sokoldalúsága nem győzhette meg úgy Jerryéket, mint Pugh-é Maráékat? Frici is tud játszani guardot és centert is, ráadásul kib*szott erős, és ezt egy olyan helyen érte el, ahol egyébként egész értelmes falembereket tudnak nevelni...
ahol egyébként Frici harminc helyes reach, ott Pugh hatvanas, ráadásul Fricivel csomagban sikerült megszerezni WIlliams játékjogát is.

nem értem, melyik ujjatokból szopjátok ki ezeket az okosságokat...
több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Slowmotion, utánanéztem a meccsnek, nem a levegőbe beszéltem. Az eredeti tézis szerint Romo háromszor dobta Baileyre a labdát az utolsó percben aminek INT lett a vége -- ez nem állja meg a helyét. Hurd kezei közt volt a labda, hiába védekezett jól Bailey, egy jó elkapónak rutin feladat a behúzása. Más kérdés, hogy miért nem futottak vagy ha már passzolnak akkor bárhova csak ne Bailey felé (pláne ha Hurd az elkapó) de mint mondtam ez Garrett felelőssége volt.
 www.nfl.com/gamecenter/2009100410/2009/REG4/cowboys@broncos#menu=highlights&tab=recap

Ennyit a múltról. 😊


A cikkre térve hozzátenném az elhangzottakhoz, hogy a Cowboys draft boardján Vaccaro távozása után nem volt már olyan safety aki megért volna nekik egy első körös picket és bár én nem bántam volna Cyprien leigazolását, a vezetőség szerint nem passzolt volna Kiffin sémájába, ellenben Wilcox pickjénél több pacsi csattant el, mint egy orosz férfi néptánc bemutatón, szóval a Cowboys stábja szerint stealnek számított.

Frederick a pozíciójának legjobbja volt idén, de mivel nem valamelyik szakértői körökben felkapott csapat draftolta, az többett hangzott el, hogy mekkora reach. Ha pedig valaki mást húznak helyette és Freddy-t valaki más igazolja le, akkor kifogytak volna az általuk preferált azonnal bevethető falemberekből.

Az Escobar pick a legnagyobb homály majdnem mindegyik drukkernél, ő ugyanis a 3. TE (Fasano, Bennett, Escobar) akire kidob a csapat egy második körös picket, azzal a céllal, hogy majd nyomaták a Patriots-féle offenset. Eddig is ez volt a haditerv az elődökkel, egyértelmű bukás volt az eredmény. Fasanot sikerült Miamibe transzferelni, de JJ sajna nem ment bele egy Marty B tradebe ami a napsütéses Cincinnattibe küldte volna.

Nagy kérdés még, hogy Floydot miért nem választották 1/18nál (1-technique vs 3-technique vs tehetség), ezt is csak a jövő tudja majd igazolni, a mérleg egyik serpenyőjében Floyddal, a másikban Frederickkel és Williamsszel.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
Slowmotion, utánanéztem a meccsnek, nem a levegőbe beszéltem. Az eredeti tézis szerint Romo háromszor dobta Baileyre a labdát az utolsó percben aminek INT lett a vége -- ez nem állja meg a helyét. Hurd kezei közt volt a labda, hiába védekezett jól Bailey, egy jó elkapónak rutin feladat a behúzása. Más kérdés, hogy miért nem futottak vagy ha már passzolnak akkor bárhova csak ne Bailey felé (pláne ha Hurd az elkapó) de mint mondtam ez Garrett felelőssége volt.
 www.nfl.com/gamecenter/2009100410/2009/REG4/cowboys@broncos#menu=highlights&tab=recap

Ennyit a múltról. 😊 gyeek
a kettőt én is mondtam, de szerintem attól még erősen kétséges volt az utolsó 2 defensive play - Newman ellen pl játékonként 3 zászló repült volna.
a legszebb az egészben, hogy Austin a bal oldalon olyan gyönyőrűen egyedül volt, hogy egy akkora helyre még én is be tudtam volna dobni a tojást, pedig elég nagy lenne a szórásom.

Nagy kérdés még, hogy Floydot miért nem választották 1/18nál (1-technique vs 3-technique vs tehetség), ezt is csak a jövő tudja majd igazolni, a mérleg egyik serpenyőjében Floyddal, a másikban Frederickkel és Williamsszel. gyeek
ha 3-4 marad a séma, akkor valószínűleg Floyd a választott, de úgy ítélték meg, hogy Kiffin 4-3-ába nem ő passzol a legjobban.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
gyeek
és arra írtam a választ, hogy nem a harmadik negyedrő volt szó, hanem tényleg utolsó percről. viszont a két passzban, meg hogy egy értelmes WR behúzza a passzt, abban igazad van - no de Hurd nem hiába nem lett még csak második számú WR sem.