Draft értékelő IV. - NFC South

A Buccaneers, a Falcons, a Panthers és a Saints draftjának értékelése.

Draft értékelő IV. - NFC South

Atlanta Falcons

22. Desmond Trufant, CB, Washington
Komoly lyuk keletkezett az idei offseasonban CB poszton, ezt hivatott Trufant betömni. Nem biztos, hogy minden áron fel kellett volna jönni érte, azonban rossz picknek semmiképp sem nevezném, sőt…

60. Robert Alford, CB, Southeastern Louisiana
A második CB kiválasztása tovább növelte a kétkedésemet a korábbi feltrade helyességében, azonban Alford is olyan játékos, aki véleményem szerint sok csapat draft boardján magasabban volt, mint a második kör vége.

127. Malliciah Goodman, DE, Clemson
A secondary rendbe tétele megtörtént, a negyedik körben a pass rush megélénkítését is tervbe vették Goodman kiválasztásával. Úgy érzem, hogy ő inkább 4-3-ba illik, kérdés, hogy mennyire gondolják komolyan a 3-4-re való átállást a Georgia Dome-ban.

133. Levine Toilolo, TE, Stanford
Nem Toilolo lesz Tony Gonzalez utódja, azonban szükség volt a poszt mélyítésére, még ha ezt akár megejthették volna egy kicsit később is a fontosabb needeket jobban előtérbe helyezve.

153. Stansly Maponga, DE, TCU
Még egy passrusher, ráadásul Maponga már inkább elképzelhető 3-4-ben, bár jó pár hozzá hasonló méretekkel megáldott játékos szerepel 4-3-ban DE-ként. Az ötödik kör második felében teljesen rendben van Maponga kiválasztása.

243. Kemal Ishmael, DB, Central Florida
Ishmael draftja nem túl logikus választás korábbi CB pickek és Motta későbbi kiválasztása fényében, de a hetedik kör végén bőven belefér.

244. Zeke Motta, S, Notre Dame
Motta kifejezetten jó értéknek számít a draft végén, egy jól sikerül training camp után akár a harmadik számú safety poszt is meglehet neki.

249. Sean Renfree, QB, Duke
Sikerült boldoggá tenni a Duke rajongókat, és talán sikerült egy backup irányítóra szert tenni. Ez is valami.

Jól sikerült draftot tudhat maga mögött a Falcons, ami egy picit lehúzza az értékét a szememben, az az indokolatlannak tűnő feltrade az első körben, illetve nem hiszem, hogy négy újonc DB el fog férni az 53-as rosteren.
Értékelés: B


Carolina Panthers

14. Star Lotulelei, DT, Utah
Ennél jobban nem is tervezhette volna az első kört a Panthers vezérkara, a sokáig 1/1 várományos Star Lotulelei egészen a 14. pickig csúszott. Nem elég, hogy a csapat egyik legnagyobb hiányposztjára sikerül húzni, ráadásul olyan játékost, aki az egész draft class egyik legjobbja minden posztot figyelembe véve.

44. Kawann Short, DT, Purdue
A második körben már nehezebb volt megfelelő játékost választani, sorban vitték el a riválisok a Panthers számára megfelelő prospecteket. Azonban így is sikerült Short személyében egy kiváló játékossal bővíteni a keretet. Noha Short ugyanazon a poszton is szerepel, mint az első körben kiválasztott Lotulelei, bőven elfér még a rotációban, és ha minden jól alakul, egy draft alatt sikerül az egyik leggyengébb csapatrészt erősséggé varázsolni.

108. Edmund Kugbila, OG, Valdosta State
A negyedik körben előtérbe került a támadófal is a védőfal restaurálását követően, azonban Kugbila kiválasztását nehéz nem reachként értékelni. Nagyon nyers játékosról van szó, akiben bár elég nagy potenciál van, jelenleg még messze van attól, hogy kész játékosról beszélhessünk. Egy-két körrel később is elvihető lett volna, nem lesz egyszerű számára áthidalni az egyetemi másodosztály és a profi liga közötti különbséget.

148. A.J. Klein, LB, Iowa State
Az utolsó két választásnál nem nagyon foglalkoztak a needekkel a Párducoknál, ami nem feltétlen probléma, pláne egy olyan LB kiválasztása esetében, aki a ST-ben és a LB-sor minden posztján bevethető. Így amennyiben ismét sérülés miatt kell átalakítani ezt az egységet, egy fiatal, reményteli tehetség vár majd bevetésre.

182. Kenjon Barner, RB, Oregon
A liga egyik legtúltöltöttebb backfieldjére sikerült még egy embert draftolni, aki bár hasznos kiegészítő ember lehet, nehéz elképzelni, hogy epizódszerepnél többre vinné. Talán hasznosabb lett volna egy támadó falember, vagy egy defensive back draftolása.

A Panthers már az első két pickjével letutizta az idei draftot, ha a maradék három draftcetlivel cheerleadert választanak, akkor is eredményes játékosbörzét zártak volna. Nem így tettek a Párducok, de az tény, a harmadik nap nem alakult olyan fényesen, mint az első kettő, de azért az ekkor draftolt játékosokból is válhat hasznos csapattag.
Értékelés: B-

New Orleans Saints

15. Kenny Vaccaro, S, Texas
Sok opció volt az 1/15-ös pick felhasználására (OT, DT, OLB, S), végül mégis a secondary megerősítése mellett tették le a voksukat a Saints vezetői. Nem reach, stealnek sem nevezném, needre is érkezett, azonban én mégsem vagyok elájulva ettől a választástól, egyszerűen nem érzem Vaccaróban, hogy képes lesz jelentős javulást előidézni a secondary játékában.

75. Terron Armstead, OT, Arkansas-Pine Bluff
Ez a választás viszont nagyon tetszik. Bushrod távozása miatt nincs épkézláb LT-je a csapatnak, még Armstead sem az, viszont meg van benne a lehetőség, hogy egy évtizeden keresztül megoldja ezt a posztot. A draftclass legatletikusabb OT-je, szerény véleményem szerint zseniális pick a harmadik körben, pláne azok után, milyen OT run volt a draft legelején.

82. John Jenkins, NT, Georgia
Jenkins is kiváló pick, nem igen volt domináns NT a keretben a draftig, most úgy tűnik sikerült megtalálni. Annyi kérdés merülhet fel Jenkins-szel kapcsolatban, hogy tudja-e hozni rendszeresen a versenysúlyát, ha igen, akkor NFL szinten is igen hasznos játékos válhat belőle.

144. Kenny Stills, WR, Oklahoma
Nem ártott az elkapósor frissítése sem, Stills bőven megérte az ötödik körös picket, a Saints támadójátékát ismerve lesz is lehetősége bizonyítani már az idei szezonban is.

183. Rufus Johnson, DE/OLB, Tarleton State
Biztosan beleszerettek az interjúk során, nem rajta fog múlni a class sikeressége, és legalább komoly needre érkezett.

A draft közepén nagyon jó játékosokat sikerült választani, azonban én a safety és a pass rusher választásának helyét megcseréltem volna. Persze lehet, hogy Vaccaro idővel rám cáfol, de engedtessék meg nekem egy kis szkepticizmus.
Értékelés B-


Tampa Bay Buccaneers

43. Johnthan Banks, CB, Mississippi State
Banks játékát nagyon kedvelem, nem lepne meg, ha kiszorítaná a kezdőből Eric Wrightot, kifejezetten jó választásnak tartom a Mississippi State CB-jét a második körben.

73. Mike Glennon, QB, North Carolina State
Amennyire bírom Bankst, annyira antipatikus Glennon, nem hiszem, hogy belőle franchise QB lehet. A szándék egyértelmű, Freeman mellett/után keresik az alternatívát, de nem gondolnám, hogy Glennonban kincsre leltek.

100. Akeem Spence, DT, Illinois
A védőfal stabilizálása lett volna talán a draft legfontosabb feladata a Bucs részére, a negyedik körben neki is láttak. Spence nagyjából a helyén kelt el, nincs nagyon mit kifogásolni ezen a picken.

126. William Gholston, DE, Michigan State
Gholston méreteit tekintve prototípus 4-3 DE, meglátjuk mit sikerül Schianóéknak kihozni belőle.

147. Steven Means, DE, Buffalo
Means egy kicsit alulméretezett, tehetségben se biztos, hogy azon a szinten van, hogy rögtön segíteni tudjon a csapatnak (sőt, lehet később sem), de legalább itt is érződik a törekvés, oda kellene érni az ellenfelek irányítóihoz. Nem állítom, hogy Meansszel könnyebb lesz.

189. Mike James, RB, Miami
Mivel Blountot bagóért elpasszolták a draft után Bostonba, érthetővé vált James draftolása, kiegészítő szerepkörre talán még jó is lehet.

Ha Revist is hozzáveszem ehhez a classhoz, egész pofás brigád, azonban nélküle, szigorúan a most draftolt játékosokat tekintve szerintem a divízió leggyengébb draftja lett. Ez azért nem azt jelenti, hogy nagyon rosszul sikerült, azonban a csoport többi tagja véleményem szerint jobban gazdálkodott a lehetőségeivel.
Értékelés: C+

Legbiztosabb pick: Star Lotulelei
Legnagyobb upside: Terron Armstead
Legkockázatosabb: Mike Glennon
Legjobb trade: John Jenkins
Legnagyobb reach: Edmund Kugbila

 

Kocsis Gábor (gabokocka)


Hozzászólások

több mint 11 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 27 — Sic semper tyrannis!
Star miatt jobban fogom figyelni idén a Pantherst. Én őt szerettem volna a Raidersbe nagyon. De mivel a Panthers is szimpatikus, így örülök hogy odakerült.
több mint 11 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Vaccaro mosolya nem tűnik őszintének a fényképen. 😀

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 11 éve
D11 Tampa Bay Buccaneers Miami Hurricanes 9 — Kalóz Kapitány
A Bucs draftjai mindig bejövősek szoktak lenni más csapat szurkolóinak is. Ez most nem az. Banks, Spence és James ebben a sorrendbe elég húzások szerintem. De a Glennon, Means és Gholston 3as, főleg a needek és annak ismeretében, hogy kik voltak még bennt, véleményem szerint katasztrófális pickek.
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 2 — #neverpunt
Lehet ekézni a Vaccaro-picket, de Jarvins Jonest kivéve se OT, se OLB, se olyan NT nem volt már bent, aki ne lett volna reach (Floydról úgy tartják 34-re alkalmatlan) vagy jobb lenne sokkal, mint a 3. körben behúzott Armstead vagy Jenkins.
Egy safetyben erős class talán legjobb safetyjét hoztuk el. Legfeljebb csak azt lehet kifogásolni, hogy pont ezért sokkal nem rosszabb S hátrébb is elérhető lett volna.
Glazer (aki elég járatos a Saints ügyeiben) írta, hogy Paytonék sokkal magasabbra osztályozták Vaccarot, mint J. Jonest, így egy percig se volt dilemma, ki is jöjjön 1/15-re.
Az érkezett UDFA-s linebackerekkel együtt szerintem csak ízlésbeli kifogás található a Saints idei újoncain. Összesen 5 pickkel a tarsolyban ennél sokkal többet nehéz lett volna kihozni az idei évből.