Draftvisszatekintő - 2004

Sorozatunkban ezúttal egy esztendőt visszalépünk, 2004 következik.

2004 különleges draft volt, már az első választásnál is olyan dolog történt, amire ezen kívül csupán egyetlen precedens van az NFL történelmében: az első helyen elkelt játékos addig elégedetlenkedett, amíg el nem passzolták. Ez az üzlet a liga következő éveit jelentősen befolyásolta, máig nagy hatással van az erőviszonyokra, de ezen kívül még számtalan érdekesség tarkította ezt a játékosbörzét, nézzük tehát az első kört pickenként:

1/1: San Diego Chargers
Eredeti választás:  Eli Manning QB Ole Miss
Javasolt választás: Eli Manning QB Ole Miss

Meglepő lehet, de bennhagytam Manninget 1/1-nek. Miért? Bár nyivákolása miatt kénytelenek voltak elcserélni, kiválóan jöttek ki az üzletből: övék lett Philip Rivers, aki gyengébb elkapókkal produkál jobb számokat Manningnél, ráadásul még napjaink egyik legjobb passrushere, Shawne Merriman, valamint a Chargers Pro Bowler rúgója, Nate Kaeding is ezen üzlet kapcsán került Kaliforniába. A San Diego tehát megkapta ettől a választástól amire vágyott, még ha nem is úgy, ahogy elképzelte: egy új franchise alapjait.

1/2: Oakland Raiders
Eredeti választás: Robert Gallery OT Iowa
Javasolt választás: Philip Rivers QB North Carolina State (1/4 Giants)   

Hiába gondolták sokan a draft előtt, hogy Gallery lehet a jövő Jonathan Ogdene, ennek az elvárásnak az Iowa falembere nem tudott eleget tenni: sem a bal-, sem a jobboldalon nem állta meg a helyét, és bár mostanában guard poszton már tűrhető teljesítménnyel rukkol elő, a Pro Bowl-szinttől még nagyon messze van.  A Raiders-nek kellett ugyan valaki a falba, de irányítójuk sem volt, és máig is csupán a csalfa reménnyel kecsegtető JaMarcus Russell-ben bíznak a szurkolók, Rivers viszont hosszú távra megoldhatta volna a helyzetet a center mögött. Ezt követően pedig jöhetett volna a fal tisztességes helyrerakása.

1/3: Arizona Cardinals
Eredeti választás: Larry Fitzgerald WR Pittsburgh
Javasolt választás: Larry Fitzgerald WR Pittsburgh

Az idei szezonnal egyértelművé vált, de tulajdonképpen újoncszezonja óta szinte biztos volt: a Cards ezúttal nem hibázott, korszakos elkapót, a franchise arcát szerezték meg a harmadik pickkel. Fitz nem csak a draft előtt tűnt a class legjobb receiverének, hanem utána bizonyította is kvalitásait, egyetlen problémája a zsíros szerződése, de a liga egyik legjobbjának ezt is megbocsátjuk.

1/4: New York Giants
Eredeti választás: Philip Rivers QB North Carolina State
Javasolt választás: Bob Sanders S Iowa (2/44 Colts)

Nem volt olyan nagy az a QB need, mint gondolták a Nagy Almában, Warner máig remekel, így ráértek még irányítót választani. A védelemben azonban voltak még lyukak, és ma sincs igazán meggyőző safety a liga egyik legmélyebb csapatában. Sanders viszont nagy steal volt az Indy-től, ha éppen nem sérült bejátssza a pályát, és ritka hatékony fegyver a futás és a passz ellen is, ráadásul igazi vezér, első körbe való játékos.

1/5: Washington Redskins
Eredeti választás: Sean Taylor S Miami (FL)
Javasolt választás: Sean Taylor S Miami (FL)

Nehéz dolog erről a választásról beszélni, hiszen ismerjük Taylor tragikus sorsát. Remek safety volt, rengeteg potenciállal a fejlődésre, így nem volt szívem az emlékét bemocskolni azzal, hogy valaki mást húzok a helyére. Nyugodjon békében.

1/6: Cleveland Browns
Eredeti választás: Kellen Winslow II TE Miami (FL)
Javasolt választás: Vince Wilfork DT Miami (FL) (1/21 Patriots)

Lehet, hogy kedvenc katonánk Pro Bowler és kiváló képességekkel rendelkező tight end, de egyrészt a személyiségére és a posztjára nem lehet építeni egy franchise-t. Wilfork méretei és dominanciája azonban hosszú időre biztosíthatta volna a védelem hatékonyságát, valamint a 3-4-es védekezésre való könnyű alkalmazkodást, hiszen a legfontosabb pozíciót, a nose tackle-t játssza úgy, ahogy rajta kívül kevesen tudják. Szóba jöhetne még jónéhány védő, de Wilforkra csapatot lehet építeni, és ez a draft elején rendkívül fontos.

1/7: Detroit Lions
Eredeti választás: Roy Williams WR Texas
Javasolt választás: Shawn Andrews OT Arkansas (1/16 Eagles)

Hát igen, a Lions és az elkapók... bár Williams esetében nem nyúltak nagyon mellé, jó kis játékost szereztek meg személyében, nemrégiben pedig jó áron el is tudták passzolni, de a fal erősítése fontosabb feladat az újabbnál újabb WR-ek beszerzésénél... Andrews pedig hosszú távra megfelelően blokkolt volna az épen aktuális irányítónak és futónak, már ha a sérülések elkerülik, és nem kell kihagynia egy teljes szezont (mint például a tavalyit hátfájdalmai miatt).

1/8: Atlanta Falcons
Eredeti választás: DeAngelo Hall CB Virginia Tech
Javasolt választás:  Jared Allen DE Idaho State (4/126 Chiefs)

Hall adottságai megfelelőek voltak, de a személyisége már kevésbé, így hosszú távon nem jelenthetett megoldást a Sólymok számára, és máig lyukas a secondary-jük. Ennek ellenére az idei szezon megmutatta, hogy egy remek passrusher (John Abraham) sokat lendíthet a defense produktumán, Allen pedig még Abrahamnél is nagyobbat lökhetne az ekkor még Michael Vick-vezette Falcons-on.

1/9: Jacksonville Jaguars
Eredeti választás: Reggie Williams WR Washington
Javasolt választás: Roy Williams WR Texas (1/7 Lions)

A Jaguárok évek óta törekednek egy jobb elkapósor kialakítására, de minden kísérletük kudarcba fullad, Williams esetében sem történt ez másképp. Talán névrokonával, Roy-jal többre mentek volna, és a következő években sem pazarolták volna erre a posztra pickjeiket és pénzüket.

1/10: Houston Texans
Eredeti választás: Dunta Robinson CB South Carolina
Javasolt választás: Darnell Dockett DT Florida State (3/64 Cardinals)

Nehéz ennek a Texans-nak választani, hiszen egy lyukkal teli csapatról van szó, főleg a támadófal volt lyukas, de oda ez a draft nem szolgáltat annyi tehetséget, mint a védelembe. Dockett egy domináns defensive tackle, enélkül pedig nehéz hatékony védelmet kiépíteni, így mellette döntöttem, bár még sok-sok opció volt a pakliban.

1/11: Pittsburgh Steelers
Eredeti választás: Ben Roethlisberger QB Miami (OH)
Javasolt választás: Ben Roethlisberger QB Miami (OH)

Big Ben számai talán nem lenyűgözőek, de Acélváros futballfanatikusai nem hiszem, hogy bárki mást választanának itt. Ezen pick óta kétszer nyert két különböző főedzővel Super Bowlt a Steelers, pedig a támadófal nem mindig muzsikált a legjobban, így akár oda is húzhattak volna valakit, de irányító nélkül biztos nem indultak volna meg a bajnokság felé vezető úton.

1/12: New York Jets
Eredeti választás: Jonathan Vilma LB Miami (FL)
Javasolt választás: Jonathan Vilma LB Miami (FL)

Nehéz értékelni Vilmát, mivel első éveiben kitűnő tacklegyár volt, aztán jött Eric Mangini és vele a 3-4-es rendszer, Vilma pedig eltűnt a süllyesztőben, igaz, idén New Orleans-ban kedvelt 4-3-as szisztémájában már ismét remekelt. Úgy gondolom, ha a Nay Almában nem változtatnak a védelem felállásán, Vilmának nem lett volna gyenge szezonja, így jó picknek tartom.

1/13: Buffalo Bills
Eredeti választás: Lee Evans WR Wisconsin
Javasolt választás: Chris Snee OT Boston College (2/34 Giants)

Evans nem rossz WR, legalábbis kitűnő elkapásokra képes, de nem elég kiegyensúlyozott ahhoz, hogy ilyen magasan legyen kiválasztva. Sokkal fontosabb feladat a fal megerősítése, és az idén már Pro Bowl-szereplésig jutó Snee megfelelően tudott volna betömni egy lyukat a korántsem tökéletes falban.

1/14: Chicago Bears
Eredeti választás: Tommie Harris DT Oklahoma
Javasolt választás: Tommie Harris DT Oklahoma

Nem volt már benn értelmes irányító, így megfelelő lesz a háromszoros Pro Bowler Harris ezen a helyen. Bár 2008 nem az ő éve volt (sérülésekkel küszködött, és kisebbfajta balhéi is voltak), azért előtte, és - a Bears-drukkerek reményei szerint - utána is domináns defensive tackle-ről beszélünk.

1/15: Tampa Bay Buccaneers
Eredeti választás: Michael Clayton WR LSU
Javasolt választás: Steven Jackson RB Oregon State (1/24 Rams)

A Bucs hiába kereste az öregedő Galloway utódját, Clayton személyében nem találta meg. Azóta Antonio Bryantben reménykednek Floridában, de egy jó elkapónál mindig fontosabb egy jó futó. Cadillac Williamst 2005-ben húzta be a Tampa, aki ugyan az év újonca is volt, de azóta sérülései miatt nem jelentett megoldást, Jackson viszont a class legjobb futója, a gyengécske Rams-ben ugyan nem mindig tud szemkápráztató számokat produkálni, de a Kalózokkal sikeresebb lehetne az elkapásban sem rossz running back.

1/16: Philadelphia Eagles
Eredeti választás: Shawn Andrews OT Arkansas
Javasolt választás: Wes Welker WR Texas Tech (UDFA Dolphins)

Andrews már nincs ekkor benn, és hozzá hasonló kaliberű falember sem talán, viszont az ebben a szezonban a Super Bowl-ig menetelő Sasok számára nagy segítség lehetett volna Welker. TO is ekkor érkezett a csapathoz, de láthattuk az elmúlt idényben, hogy Welker pont egy klasszis elkapó árnyékában érzi jól magát, így több célpontcriminal mindsot biztosítva McNabb számára.

1/17: Denver Broncos
Eredeti választás: DJ Williams LB Miami (FL)
Javasolt választás: Nathan Vasher CB Texas (4/110 Bears)

A Broncos próbált erősíteni a linebacker-soron, de hiába próbálkozott a biztosnak tűnő Miami egyetemmel, amelynek csodacsapata sok játékost prezentált az első körökbe, Williams mégsem lett az a tacklegyár, akire számítottak. Champ Bailey párja azonban ekkor még nem volt meg, a későbbi körökben próbálkoztak is megtalálni ezt az embert, de próbálkozásaik kudarcba fulladtak. Vasher azonban Pro Bowler corner, és jól végezhetné a dolgát máig a Mile High Stadiumban.

1/18: New Orleans Saints
Eredeti választás: Will Smith DE Ohio State
Javasolt választás: Shaun Phillips DE Purdue (4/98 Chargers)

Kellett a Saints-nek egy passrusher ekkoriban, és ma sem jönne olyan rosszul, bár Smith nem rossz a posztján, az alulértékelt Phillips szerintem jobb teljesítményre képes, de Shawn Merriman remeklése miatt róla kevesebb szó esik. Persze, ezt 3-4-es szisztémában hajtja végre, de 4-3-ban játszott az egyetemen, és a Purdue történetének legtöbb sackjét szedte össze, így bátran állíthatjuk, hogy vele jobban járt volna a New Orleans.

1/19: Miami Dolphins
Eredeti választás: Vernon Carey OT Miami (FL)
Javasolt választás: Michael Turner RB Northern Illinois (5/154 Chargers)

Carey jól végzi a dolgát, de ekkor még nincs Ronnie Brown Miamiban, Turner pedig betölthetné ekkor még üres helyét, ma már tudjuk, mire képes, a tavalyi szezon egyik legjobb futójáról beszélünk, minden bizonnyal a Fins-nél sem bánnák, ha a kötelékükben lenne.

1/20: Minnesota Vikings
Eredeti választás: Kenechi Udeze DE USC
Javasolt választás: Jake Scott OG Idaho (5/141 Colts)

Udeze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Minnesotaban, viszont a draft nem bővelkedik szuper defensive endekben, és amúgy is, a támadófalba sokszor fontosabb erősítést találni, mint egy passrushert megszerezni. Ne feledjük, Steve Hutchinson ekkor még Seahawks-játékos, így a fal rászorul Scottra, aki kitűnően blokkol mind a passznak, mind a futásnak, ezt a Colts-nál és tavaly a Titans-nél is bizonyította.

1/21: New England Patriots
Eredeti választás: Vince Wilfork DT Miami (FL)
Javasolt választás: Sean Jones S Georgia (2/59 Browns)

Wilfork kiment, és bár nagy szüksége lenne egy friss arcra a Pats-nek a védőfal közepén, már nincs benn egyetlen gigantikus nose tackle sem, így inkább választottam a lyukas secondary-be egy társat Rodney Harrison mellé. Jones és Harrison kitűnő, látványos és agresszív párost alkotnának egészen napjainkig.

1/22: Buffalo Bills
Eredeti választás: JP Losman QB Tulane
Javasolt választás: Matt Schaub QB Virginia (3/90 Falcons)

Hát igen, Losman sem lett az, akinek a Bills várta.. de talán Schaubbal jobban jártak volna. Atlantában Vick mögött ugyan csupán epizódszerepekhez jutott, de Houstonban Andre Johnsonal már bizonyítja, hogy kezdőszintű quarterback, rajta kívül pedig ez már nem mondható el senkiről.

1/23: Seattle Seahawks
Eredeti választás: Marcus Tubbs DT Texas
Javasolt választás: Chris Cooley TE Utah State (3/81 Redskins)

Tubbs sérülésekkel küszködött egész karrierje során, amely igen rövidre sikeredett. Viszont Jerramy Stevens nem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint azt annak idején prognosztizálták (elsőkörös választás volt), Cooley viszont az elmúlt években a liga legjobbjai közt van számon tartva a tight end poszton, sokat segíthetett volna mind Matt Hasselbecknek, mind Shaun Alexandernek abban, hogy a Seahawks megnyerje a 2005-ös Super Bowlt.

1/24: St. Louis Rams
Eredeti választás: Steven Jackson RB Oregon State
Javasolt választás: Dunta Robinson CB South Carolina (1/10 Texans)

Jackson már nincs benn ekkor, és igazán más jó futó sem, így a Rams lecsap Robinsonra, aki nem rossz CB, és az elkövetkezendő években folytatott - eredménytelen - hajszát a cornerbackek után rövidre zárják St. Louis-ban, hosszú távra megoldják a secondary - egyik - problémáját.

1/25: Green Bay Packers
Eredeti választás: Ahmad Carroll CB Arkansas
Javasolt választás: DeAngelo Hall CB Virginia Tech (1/7 Falcons)

Carroll bizony nem vált be, a Sajtfejűeknek pedig ekkor nagy cornerback-éhségük volt, annyira nagy, hogy Hall hatalmas szája sem lehet akadály kiválasztásában. Talán Green Bay elég kis város ahhoz, hogy csak játsszon, és akkor talán Charles Woodson sosem kerül Wisconsinba.

1/26: Cincinnati Bengals
Eredeti választás: Chris Perry RB Michigan
Javasolt választás: Nick Hardwick C Purdue (3/66 Chargers)

Bizony, a jelenleg jól muzsikáló Chargers franchise alapjai ezen és az ezt követő drafton lettek letéve, nem is csoda, hogy több pickjüket ellopom más csapatok számára. Kevesebb szerencsével járt a Bengals, Perry nem lett szuper húzás, nem vált be, hiába próbálkoztak vele évről évre, de ekkor még amúgy sem volt akkora szükség futóra Cincinnatiben, hiszen egy csúcsformában lévő Rudi Johnson ott volt a gárdának. Ellenben igazi centere nem volt a csapatnak, Hardwick pedig kitűnő blokkoló, volt már Pro Bowler is, talán ő jobban emgvédte volna Carson Palmert, mint akik az utóbbi években ezzel próbálkoztak...

1/27: Houston Texans
Eredeti választás: Jason Babin DE Western Michigan
Javasolt választás: Jacob Bell OG Miami (OH) (5/138 Titans)

A sors fintora, hogy ez a pick a Tennessee-től került Houstonba, és az ellenérték többek között az az ötödik körös választás volt, amellyel Bellt húzták a Titánok...  azt a Bellt, aki a Titans-ben kitűnően végezte a dolgát, különösen a futást segítette jól, és a Rams-ben is a gyenge fal jobb elemei közé tartozott, így a lyukas Texans-falat is erősíthette volna. Babin nem giazán vált be, már több csapatot is megjárt, kiegészítő játékos jelenleg Kansas-ben.

1/28: Carolina Panthers
Eredeti választás: Chris Gamble CB Ohio State
Javasolt választás: Vernon Carey OT Miami (FL) (1/19 Dolphins)

Gamble megfelelően produkált a Párducok számára, azonban ekkor igen csehül álltak a tackle poszton, talán rosszabbul, mint a secondary-ben. Carey az utóbbi években megbízhatóan telejsített Miamiban, így a Panthers számára is hosszú távú megoldást jelenthetett volna.

1/29: Atlanta Falcons
Eredeti választás: Michael Jenkins WR Ohio State
Javasolt választás: Chris Gamble CB Ohio State (1/28 Panthers)

A Falcons-nak bizony nagyon kellett egy cornerback ezen a drafton, ezért is választották olyan hamar Hallt. Viszont így, hogy elvettem tőlük, a másik elsőkörös pickjükkel már muszáj Gamble-t húzniuk, aki a legjobb ezen a poszton a bennmaradók közül.

1/30: Detroit Lions
Eredeti választás: Kevin Jones RB Virginia Tech
Javasolt választás: Willie Parker RB North Carolina (UDFA Steelers)

Az Oroszlánok itt is mellényúltak, a hipersérülékeny Jones nem lett megoldás a running back posztra, ellenben Parker mellett minden csapat elment a draft során, így szabadügynökként verekedte be magát a Pittsburgh-be, majd később a Pro Bowl-keretbe is, minden tekintetben jobb teljesítményt nyújtva, mint elsőkörös kollégája.

1/31: San Francisco 49ers
Eredeti választás: Rashaun Woods WR Oklahoma State
Javasolt választás: Bernard Berrian WR Fresno State (3/78 Bears)

Woods bizony nagy bust lett, részben sérülései miatt is, de lényeg a lényeg, a Niners nem azt kapta tőle, amit várt. Amit vártak, az inkább egy Berrian-szintű receiver lehetett, aki előbb a Bears-ben, majd manapság a Vikings-ban bizonyítja, hogy nem - csak - az irányító teszi az elkapót.

1/32: New England Patriots
Eredeti választás: Benjamin Watson TE Georgia
Javasolt választás: Kellen Winslow II TE Miami (FL) (1/6 Browns)

A Pats egy jó elkapó tight endet keresett Daniel Grahamet kiegészítendő, és Watson úgy-ahogy jól muzsikál az utóbbi években. Azonban Winslow képességei jócskán felülmúlják Watsonéit, így az ő választásai logikusabbnak tűnhet, és Randy Moss-ból kiindulva Bill Belichickék talán kezelni is tudnák a Pro Bowler játékost, így igazi steal lehet az első kör végén.

Az első körbe több pick nem fért már, a másodikon fussunk csak keresztül, kommentár nélkül:

2/33: Arizona Cardinals
Eredeti választás: Karlos Dansby LB Auburn
Javasolt választás: Karlos Dansby LB Auburn

2/34: New York Giants
Eredeti választás: Chris Snee OT Boston College
Javasolt választás: Gibril Wilson S Tennessee (5/136 Giants)

2/35: San Diego Chargers
Eredeti választás: Igor Olshansky DT/DE Oregon
Javasolt választás: Igor Olshansky DT/DE Oregon

2/36: Kansas City Chiefs
Eredeti választás: Junior Siavii DT Oregon
Javasolt választás: Will Smith DE Ohio State (1/18 Saints)

2/37: Detroit Lions
Eredeti választás: Teddy Lehman LB Oklahoma
Javasolt választás: Madieu Williams S Maryland (2/56 Bengals)

2/38: Pittsburgh Steelers
Eredeti választás: Ricardo Colclough CB Tusculum
Javasolt választás: Jason Peters OT Arkansas (UDFA Bills)

2/39: Jackonville Jaguars
Eredeti választás: Daryl Smith LB Georgia Tech
Javasolt választás: Daryl Smith LB Georgia Tech

2/40: Tennessee Titans
Eredeti választás: Ben Troupe TE Florida
Javasolt választás: Eugene Amano OG/C Southeastern Missouri State (5/239 Titans)

2/41: Denver Broncos
Eredeti választás: Tatum Bell RB Oklahoma State
Javasolt választás: Jerricho Cotchery WR North Carolina State (4/108 Jets)

2/42: Tennessee Titans
Eredeti választás: Travis LaBoy DE Hawaii
Javasolt választás: Corey Williams DT/DE Arkansas State (6/179 Packers)

2/43: Dallas Cowboys
Eredeti választás: Julius Jones RB Notre Dame
Javasolt választás: Julius Jones RB Notre Dame

2/44: Indianapolis Colts
Eredeti választás: Bob Sanders S Iowa
Javasolt választás: Erik Coleman S Washington State (5/143 Jets)

2/45: Oakland Raiders
Eredeti választás: Jake Grove C Virginia Tech
Javasolt választás: Sean Locklear OG/OT North Carolina State (2/84 Seahawks)

2/46: San Francisco 49ers
Eredeti választás: Justin Smiley OG Alabama
Javasolt választás: Justin Smiley OG Alabama

2/47: Chicago Bears
Eredeti választás: Tank Johnson DT Washington
Javasolt választás: Nate Kaeding K Iowa (3/65 Chargers)

2/48: Minnesota Vikings
Eredeti választás: Dontarrious Thomas LB Auburn
Javasolt választás: DJ Williams LB Miami (FL) (1/17 Broncos)

2/49: Cincinnati Bengals
Eredeti választás: Keiwan Ratliff CB Florida
Javasolt választás: Benjamin Watson TE Georgia (1/32 Patriots)

2/50: New Orleans Saints
Eredeti választás: Devery Henderson WR LSU
Javasolt választás: Lee Evans WR Wisconsin (1/13 Bills)

2/51: Baltimore Ravens
Eredeti választás: Dwan Edwards DT Oregon State
Javasolt választás: Rex Hadnot OG Houston (6/174 Dolphins)

2/52: Dallas Cowboys
Eredeti választás: Jacob Rogers OT USC
Javasolt választás: Travelle Wharton OT/OG South Carolina (3/94 Panthers)

2/53: Seattle Seahawks
Eredeti választás: Michael Boulware S Florida State
Javasolt választás: Robert Gallery OT Iowa (1/2 Raiders)

2/54: Denver Broncos
Eredeti választás: Darius Watts WR Marshall
Javasolt választás: Robert Geathers DE Georgia (4/117 Bengals)

2/55: Jacksonville Jaguars
Eredeti választás: Greg Jones FB Florida State
Javasolt választás: Greg Jones FB Florida State

2/56: Cincinnati Bengals
Eredeti választás: Madieu Williams S Maryland
Javasolt választás: Shawntae Spencer CB Pittsburgh (2/58 49ers)

2/57: Tennessee Titans
Eredeti választás: Antwan Odom DE Alabama
Javasolt választás: Mike Karney FB Arizona State (5/156 Saints)

2/58: San Francisco 49ers
Eredeti választás: Shawntae Spencer CB PittsburgLBh
Javasolt választás: Andy Lee P Pittsburgh (6/188 49ers)

2/59: Cleveland Browns
Eredeti választás: Sean Jones S Georgia
Javasolt választás: Scott Wells OG Tennessee (7/251 Packers)

2/60: New Orleans Saints
Eredeti választás: Courtney Watson LB Notre Dame
Javasolt választás: Demorrio Williams LB Nebraska (4/101 Falcons)

2/61: Kansas City Chiefs
Eredeti választás: Kris Wilson TE Pittsburgh
Javasolt választás: Landon Johnson LB Purdue (3/96 Bengals)

2/62: Carolina Panthers
Eredeti választás: Keary Colbert WR USC
Javasolt választás: Jacques Reeves CB Purdue (7/223 Cowboys)

2/63: New England Patriots
Eredeti választás: Marquise Hill DE LSU
Javasolt választás: Marquise Hill DE LSU (hasonló eset sajnos, mint Sean Taylor)

Ennyit tehát 2004-ről. Emlékezetes draft volt a sok szokásos tehetség és természetesen az 1/1 körüli botrány miatt is, valamint a floridai Miami egyetem rekordja miatt is (hat játékosuk is az első kanyarban talált gazdára). Remélem, ez a visszatekintő azoknak is érdekességként szolgál, akik ekkor még nem követték az NFL-t, és azoknak is, akik végigizgulták a játékosbörze eseményeit öt éve.

Rajnai Gergely (Rajna)