Előszezon előtt - AFC Dél

A visszatérni látszó Colts-hegemónia árnyékában kezdik a csapatok a felkészülést.

Előszezon előtt - AFC Dél

Houston Texans
Az edzőtábor kezdete: július 25.
Helyszín: Methodist Training Center, Houston, Texas

Legfontosabb párharcok:

1. Safety: Sokat erősödött ez a részleg a holtszezonban, a sok új ember miatt pedig nehéz megmondani, pontosan hogy is állnak majd fel itt a houstoniak. Free safety poszton Kendrick Lewis és Chris Clemons tapasztalt veteránok, körülbelül hasonló képességekkel, ráadásul ott van a tavaly magát a kezdőbe beverekedő, pozitív jeleket és kijavítandó hibákat egyaránt mutató másodéves Shiloh Keo is. A strong safety elvileg biztosan DJ Swearinger, de meg lennénk lepve, ha az előbb említett trióból nem próbálnának ki valakit ellene.

2. Bal oldali guard: Brennan Williams kivágása után a támadófal négy posztján tulajdonképpen biztos kezdők vannak, de a bal oldali guard helyén komoly kérdőjelek vannak. A tavaly borzalmasan szereplő Wade Smith utódja Ben Jones vagy Xavier Su’a-Filo lehet. Jones másodéves, eredetileg center, de már tavaly is guardként volt kénytelen beszállni és remekül illik a rendszerbe. Su’a-Filo újonc, az egyik legtehetségesebb belső falember volt az idei játékosbörzén, de még bele kell tanulnia a houstoni rendszerbe, így valószínűbb, hogy az első játékhéten még a padon kezd.

3. Védőfal: JJ Watt az egyedüli biztos pont itt, pedig Rome Crennel 3-4-es védelmébe masszív falemberek kellenek. A keretben az egyedüli nose tackle jelenleg Jerrell Powe, aki inkább csereszintű játékos, az újonc Louis Nix ugyanis egyelőre sérült. Éppen ezért várhatóan Powe mellett más alternatívákat is ki kell próbáljon a texasi gárda. Watt párja a túloldalon pedig úgy tűnik, Jared Crick lehet, de az ő képességei egyáltalán nem olyan kiemelkedőek, hogy ne lehessen kiszorítani, erre Ricardo Matthews és Tim Jamison pályázik elsősorban.

Tippelt kezdő 22:
Fitzpatrick, Foster, Andre Johnson, Hopkins, Duane Brown, Ben Jones, Myers, Brooks, Newton, Graham, Griffin
Watt, Powe, Crick, Mercilus, Reed, Cushing, Clowney, Jackson, Joseph, Swearinger, Clemons

Indianapolis Colts
Az edzőtábor kezdete: július 24.
Helyszín: Anderson University, Anderson, Indiana

Legfontosabb párharcok:

1. Guard: A fal belseje hosszú ideje problémás Indianapolisban, és idén sincs tökéletes megoldás. Donald Thomas ígéretesnek tűnt a tavalyi év elején, de hamar lesérült, a felépülése után pedig nem biztos, hogy ideális lesz. Hugh Thorntont a tavalyi drafton korán húzták, de kiderült, hogy technikailag és mentálisan egyáltalán nincs felkészülve az NFL-re. Most hasonló körülmények között jött Jack Mewhort, akinek az igazi posztja a fal szélén van, de a profik között középen is kipróbálná magát. Ezen három úriemberből kettő a kezdőben fogja találni magát szeptemberben, komoly párharcok várhatóak, amelyekbe esetleg a veterán és sérülékeny Lance Louis is beleszólhat.

2. Free safety: LaRon Landry helye biztos, de hogy mellette ki kezd, azt Antoine Bethea távoztával nagyon nehéz megjósolni. A két fő utódjelölt Delano Howell és Mike Adams. Howell tavaly mutatott pozitív jeleket, de nem számít kezdőkaliberű névnek, míg Adams rutinos veterán, akitől szintén nem várható kiugró teljesítmény. Semmiképp nem ez lesz a húzóposzt a Coltsnál, de legalább az edzőtáborban jó meccseket vívhatnak a jelöltek.

3. Külső linebacker: Elvileg Robert Mathis és Erik Walden személyében van két biztos kezdő a Coltsban, de Walden nem a legjobb a posztjáb, Mathis pedig el van tiltva az alapszakasz első négy meccséről. Mathis pótlása tulajdonképpen lehetetlen, de valaki meg fogja próbálni. Erre a legtöbb esélye a tavaly korán draftolt Björn Wernernek van, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket első éve során, ráadásul főleg Mathis túloldalán játszott. Ezért a gyengébb egyetemi csapatok ellen remeklő, az NFL ritmusát felvenni készülő újonc, Jonathan Newsome megnehezítheti a dolgát. Akárhogy is, Mathis nélkül nem lesz az igazi az Indianapolis védelme.

4. Védőfal: A Coltsnál továbbra sincs megnyugtató megoldás nose tackle poszton, de Josh Chapman szinte rivális nélkül vág neki az edzőtábornak (azért Montori Hughes megszorongathatja, ha egészséges). A defensive end poszton viszont kellemesebb kérdések merülnek fel, ugyanis Arthur Jones szerződtetése sok lehetőséget nyújt az edzői stábnak. Cory Redding és Ricky Jean-Francois is használhatóak ezen a poszton, így kemény küzdelem lesz minden snapért.

Tippelt kezdő 22:
Luck, Richardson, Wayne, Nicks, Hilton, Castonzo, Donald Thomas, Holmes, Thornton, Cherilus, Dwayne Allen
Arthur Jones, Chapman, Redding, Walden, D’Qwell Jackson, Freeman, Mathis, Toler, Vontae Davis, Landry, Mike Adams

Jacksonville Jaguars
Az edzőtábor kezdete: július 25.
Helyszín: EverBank Field, Jacksonville, Florida

Legfontosabb párharcok:

1. Külső linebacker: A Jaguárok védelmében nem sok öröme volt az előző szezonban a szurkolóknak, ennek megfelelően változtatások történtek több poszton is. A külső linebackereknél is ez a helyzet, de az egyik korábbi kezdő, Geno Hayes is versenyben van pozíciója megőrzéséért. Az igen gyenge teljesítményt nyújtó Hayes-szel szemben azonban jó eséllyel pályázik a kezdőcsapatba kerülésre az újonnan beszerzett Dekoda Watson (ő sérülése miatt legalább az edzőtábor nagy részét ki kell hagyja) és a tavalyi egyetemi bajnokcsapat (a Florida State) védelmének vezére, Telvin Smith is. A Jaguars védőinek képességeit ismerve nem esélytelen a Seattle-ben kiegészítő embernek számító John Lotulelei és az eredetileg középső linebacker, LaRoy Reynolds sem.

2. Jobb oldali guard: A Jacksonville legnagyobb problémája évek óta a támadófal, de szépen-lassan kezd épülni egy NFL-szintű egység itt. A jobb oldali guard posztja azonban most is igen nagy kérdőjel, és egyik versengő játékos sem tartozik az NFL legígéretesebbjei közé. Brandon Linder újonc, a draft egyik nagy meglepetése volt, amikor a harmadik körben került kiválasztásra, ugyanis technikailag sok problémája van még és atletizmusa sem kiemelkedő. Riválisa az NFL-ben eddig csak epizódszerephez jutó Jacques McClendon, így elvileg Lindernek be kéne tudnia verekednie magát a kezdőbe, de ez nem egy lefutott csata.

3. Free safety: Johnathan Cyprien kisebb-nagyobb hibái ellenére bevált tavaly, így csak a párját kellene megtalálni. Tavaly a válasz Josh Evans volt, aki passz elleni védekezésben minősíthetetlenül rossz, de továbbra is az egyik jelölt a kezdőcsapatba kerülésre, hátha másodévesen érettebb játékot tud nyújtani. Esélyesebb nála a seattle-i kukából elhozott Winston Guy, aki jóval tehetségesebbnek tűnik nála, de a párharc csak az edzőtáborban dől el.

Tippelt kezdő 22:
Henne, Gerhart, Shorts, Robinson, Lee, Joeckel, Beadles, Brewster, Linder, Pasztor, Marcedes Lewis
Alualu, Marks, Miller, Bryant, Watson, Posluszny, Telvin Smith, Gratz, Mike Harris, Cyprien, Guy

Tennessee Titans
Az edzőtábor kezdete: július 25.
Helyszín: Saint Thomas Sports Park, Nashville, Tennessee

Legfontosabb párharcok:

1. Cornerback: Jason McCourty kiváló játékos, de Alterraun Verner távozásával nincs kezdőszintű párja. Számos fiatal várja azonban a bevetést, és az edzőtáborban meg is kezdhetik a párharcot. Tommie Campbell a speciális csapatrészben és korábbi edzőtáborokban bizonyított, de cornerbackként a pályán rendszeresen csalódást okozott, idén talán javíthat. Jóval valószínűbb, hogy az új kezdő a tavaly folyamatosan fejlődő Coty Sensabaugh, vagy a másodéves, atletikus Blidi Wreh-Wilson lesz. A párharc vesztesei is kapnak majd játékidőt, hiszen nickelback és dimeback is kell a csapatba.

2. Belső linebacker: A Titánok 3-4-re állnak át, így elég homályos, pontosan ki milyen szerepet kap a védőfalban és a linebacker-sorban. A frissen hozott Wesley Woodyard minden bizonnyal komoly szerepet kap, de az komoly kérdés, hogy ki kezd majd mellette. Tavaly két játékos váltotta egymást belső linebackerként: Moise Fokou volt a megbízhatóbb, Colin McCarthy az egészségesebb, mindketten kapni fognak lehetőséget a bizonyításra. A favorit viszont Zach Brown, aki a tavalyi év második felében visszaesett valamelyest, de az egyik legtehetségesebb védő Nashville-ben, így nehéz őt nem a pályán tartani. Ami ellene szól, az az, hogy csak 4-3-as külső linebackerként szerepelt eddig.

3. Jobb oldali tackle: Taylor Lewant az első kör kilencedik helyén választotta ki a Titans, vélhetően azért, hogy az öregedő Michael Roost pótolja a jövőben a bal oldali tackle kulcsfontosságú posztján. Roos állása azonban idén még teljesen biztos, Lewan viszont van olyan jó, hogy már újoncként stabil kezdő legyen. Egyetemi karrierje és képességei alapján kiszoríthatja a hatalmas pénzért szerződtetett Michael Ohert, aki tavaly kiábrándító szezont produkált Baltimore-ban. Annyi biztos, hogy mindenképpen pénzkidobás lesz ezen a poszton, hiszen egyik aspiráns fizetése sem kifejezetten a padra való.

4. Védőfal: A sémaváltás a legtöbb kérdést a védőfalban veti fel. A csapat klasszisa, Jurrell Casey nem igazán illik 3-4-be, vélhetően ingázik majd a nose tackle és a defensive end posztja között. A rendszert már ismerő Al Woods helye is biztos mellette, de nagy kérdés, hogy tud-e alkalmazkodni Derrick Morgan, az örök reménységnek számító passrusher. Ropati Pitoitua megbízható futás elleni védekezést hozott 2013-ben, feltehetően sok lehetőséget fog kapni defensive end poszton, és valahol Karl Klugnak is helyet kell találni. Komoly rotációra lehet számítani az egész alapszakasz folyamán, de a kép már az edzőtábor alatt is sokat tisztulhat.

Tippelt kezdő 22:
Locker, Sankey, Washington, Hunter, Kendall Wright, Roos, Levitre, Schwenke, Warmack, Oher, Delanie Walker
Pitoitua, Casey, Woods, Ayers, Woodyard, Zach Brown, Phillips, McCourty, Wreh-Wilson, Pollard, Griffin

 

Rajnai Gergely (Rajna)


Hozzászólások

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Rajna, Mike Harris nem hogy kezdeni nem fog, valószínűleg keretre fog kerülni...
Alualu Red Byrant cseréje. Clemons lesz a tervek szerint a másik kezdő DE, OLB poszton Hayes lesz Telvin helyett (egyelőre) a SLB, ha Dekoda nem épül fel, akkor helyette meg átmenetileg Reynollds. Gratz párja alap esetben Ball, vagy ha ő nem épülne fel teljesen akkor Will Blackomon vagy Demetrius McCray lesz,
több mint 9 éve
Rajna Tennessee Titans 8 — Nega Scott
Rajna, Mike Harris nem hogy kezdeni nem fog, valószínűleg keretre fog kerülni...
Alualu Red Byrant cseréje. Clemons lesz a tervek szerint a másik kezdő DE, OLB poszton Hayes lesz Telvin helyett (egyelőre) a SLB, ha Dekoda nem épül fel, akkor helyette meg átmenetileg Reynollds. Gratz párja alap esetben Ball, vagy ha ő nem épülne fel teljesen akkor Will Blackomon vagy Demetrius McCray lesz, iktriad
Kösz, igazából a kezdő 22-t ránézésre raktam össze, nem tudtam, hogy Harris ekkora trágyában van, illetve hogy Clemons több, mint rotációs arc. OLB-ben nemtom mi lesz, de szerintem senki, azért is írtam a párharcot, a két tippelt kezdő az tényleg csak tipp.

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Semmi baj. Mondjuk Clemons esetében a szerződése (4 évre 18 millió $) eléggé önmagáért beszél, hogy milyen szerepkörben szántuk. OLB poszton tényleg nagy harc lesz, elsősorban a két eredetileg kezdőnek tervezett játékos(Watson, Hayes) egészségügyi problémái miatt. Ha felépülnek, akkor Hayes és Watson lesznek a kezdő OLBk
több mint 9 éve
Robilluma Pittsburgh Steelers 6 — Whatever it takes
Kizárt, hogy Casey NT-t játsszon, a 10,5 sackes legjobb pass rusher a védőfalban nem fogja nose-ként végiggürcölni a meccset (a base D-ben). Nem véletlenül fogyott le 290-re:
Titans DL Jurrell Casey has dropped 15 pounds since last offseason, and will play around 290 this season.
Woods RDE-nek alkalmatlan, LDE vagy NT lesz Hortonnál (is). Szerintem Pitoitua/Woods - DaQuan Jones/Woods - Casey lesz a fal. Hill is talán odafér LDE-be vagy nose-ba, Klug pedig RDE cserének.
Sztem Morgan is sokkal jobb LOLB lenne, mint Ayers, aki sztem a sémaváltás legnagyobb vesztese, mert pass rushernek nem jó, belülre meg nem való. 43 OLB az ő posztja, más nem igazán. Wimbley-re is kíváncsi leszek, hátha feltámad a 34-ben.
Woodyardot valószínűleg a Daryl Washington/Robertson posztra igazolták Hortonnak, szóval a Buck LB poszt a kiadó sztem, érdekes lesz így a szitu, mert Brown és McCarthy sem oda való, inkább Woodyard szerepére. Aztán persze lehet, hogy két nagyon atletikus LB lesz a kezdőben. Ha viszont mégsem, akkor a Buck posztra ideális alkatú és játékú Avery Williamson is talán beleszólhat a dolgokba Fokou mellett.

A Texans-nál Fiedorowicz-nak rookie-ként is simán le kellene tudni hagyni Grahamet a kezdőért és csalódott lennék, ha Su'a-Filo nem kezdene Ben Jones ellenében a fizikális támadójátékot preferáló BoB-nél. Ezért húzták 2/1-re a sok needjük mellett.


If you are looking for the identity of the Steelers franchise in 2013, just stop it.
- 2013 Pittsburgh Steelers running game: 86,4 yard/game, 27th in the league (3,5 y/c, 29th).
- 2013, Steelers@Patriots 31-55, 610 total yards by the Patriots. More points and more yards than any team ever had amassed against a Steelers franchise in business now for 81 NFL seasons.
- The Steelers' run defense allowed 115,6 yards per game (4,3 y/c) in 2013.
WAKE UP TOMLIN!