Előszezon előtt - AFC Kelet

"Itt keleten a helyzet változatlan"

Előszezon előtt - AFC Kelet

New England Patriots
Az edzőtábor kezdete: július 20. az újoncoknak, 23. a többieknek
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough, Massachusetts

A legfontosabb párharcok:

1. WR: Tavaly rengeteget szenvedett az elkapó sor és Tom Brady. A fiatalok (Boyce, Thompkins, Dobson) még nem sajátították el a kellő kapcsolatot az irányítóval, Amendola folyamatosan sérült volt, egyedüli megbízható célpont Edelman volt. Nos, ebből az ötösből mindenki maradt, míg új arcként a tapasztalt Brandon LaFell és az újonc Jeremy Gallon igyekszik beilleszkedni a rotációba. Ahhoz, hogy a tavalyinál is merészebb céljai legyenek a Hazafiaknak, legalább 2 játékosnak meg kell közelítenie a rengeteget foglalkoztatott Julian Edelman szintjét.

2. CB: A liga egyik legjobb rotációja van kialakulóban a Hazafiaknál. Ezt azonban csak az 5. héttől láthatjuk, hiszen Brandon Browner csak ekkortól tud majd Darrelle Revis mellett játszani. A slot corner posztért is óriási verseny fog zajlani, hiszen tavaly a másodéves Alfonso Dennard és az újonc Logan Ryan is sok életképes dolgot tett le az asztalra, így Kyle Arringtonnak fel kell kötnie a gatyáját, hogyha sokat akar játszani.

3. DT: Vince Wilfork és Tommy Kelly az idény elejében nagyon jól játszottak, ám mindkét veterán sérülés miatt ideje korán kivált a rotációból. Fő kérdés, hogy ők milyen állapotban térnek vissza. Mögöttük harcolhat ki magának elég szép játékidőt az újonc Dom Easley, illetve a két másodéves, Sealver Siliga és Chris Jones. Utóbbi két játékos már tavaly is szép dolgokat hajtott végre a veteránok sérülése után, teljesítményük valószínűleg csak jobb lenne megfelelő rotáció mellett. 

4. Oline: Tavaly a támadófal nem hozta az elvárt szintet. Nate Solder a baloldalon játszott stabilan, míg sérüléséig Sebastian Vollmerrel sem volt gond a jobboldalon, majd az őt helyettesítő Marcus Cannon is stabil pozícióval rukkolt elő. Elsősorban a fal belsejével volt a gond. Ennek orvoslására érkezett 3 újonc is a drafton (Flemming, Halapio, Stork), közülük nem lenne meglepetés, hogy ha legalább egyikük komoly játékidőt harcolna ki magának. A veteránoknak (Mankins, Connolly, Wendell) ezzel tehát fel van adva a lecke, a tavalyi formájukon nagyot kell változtatniuk, ha lényegi időt/roster helyet akarnak megszerezni maguknak.

+1: Mindenképpen említést érdemel majd a Ryan Mallett-Jimmy Garoppolo verseny a csereirányító posztjáért. Túlzott jelentősége valószínűleg nem lesz az idei szezonra, azonban mindenképpen média figyelmet fog kapni a két játékos teljesítménye.


Tippelt kezdő 22:
Brady-Ridley-Gronkowski-Edelman-Amendola-Dobson-Solder-Mankins-Wendell-Connolly-Vollmer
Ninkovich-Wilfork-T.Kelly-C.Jones-Collins-Hightower-Mayo-Revis-Browner-D.McCourty-Harmon

Miami Dolphins
Az edzőtábor kezdete: július 24. egységesen
Helyszín: Doctors Hospital Training Facility, Davie, Florida

A legfontosabb párharcok:

1. Oline: Ritka, amikor egy teljes csapatrészt teljes egészében lecserél a vezetőség. Nos, Miamiban ez a helyzet a támadófallal. Mike Pouncey maradt egyedül a tavaly leszerepelt egységből, ám ő megsérült és az idény első részében nem játszhat. A támadófal összerakása lesz a legnagyobb feladat az edzőtáborban, hiszen a többi csapatrész többé-kevésbé adott egy sikeres alapszakaszhoz. Azonban először az újoncoknak be kell illeszkedniük a veteránok mellé, megtalálni a kellő kommunikációt és megfelelő felállást. Egyedül Brandon Albert és Shelley Smith helyét vehetjük biztosnak a kezdőben, mögöttük azonban csak kérdőjeleket és pozíciós csatákat találunk.

2. #2CB: Adott egy remek képességű első számú corner Brent Grimes személyében, mögötte azonban már nem látni, hogy kik is lesznek a biztos rotáció tagjai. Cortland Finnegan az utóbbi szezonokban egyre gyengülő teljesítménnyel rukkolt elő, ám még így is neki van a legnagyobb esélye Grimes mellett a legtöbbet játszani. A másodéves, tavaly majdnem visszavonuló Jamar Taylor feltehetően új lendülettel veti magát a játékba és tekintve, hogy mögöttük már tényleg nincsen sokat látott veterán vagy magasan draftolt fiatal, nekik van a legnagyobb esélyük megszilárdítani a CB pozíciót. A 16 millió cap-space azonban lehetővé tenné egy veterán játékos leigazolását a későbbi keretszűkítések után, ami mindenképpen ráférne az egységre.

3. RB: Szabad a verseny a kezdő pozícióért is. Knowshon Moreno kezdeni jött Miamiba, ám sérülése miatt eddig nem tudott edzeni új társaival. Mellette még szóba jöhet Lamar Miller, aki már tavaly is a legtöbb yardot szállította a csapatban és Daniel Thomas, aki még mindig keresi egyetemi önmagát. Mögöttük még akár meglepetést is okozhat Mike Gillislee, aki első szezonjában gyakorlatilag pályát sem látott.

4. Csere LB: Biztosnak tekinthetjük a kezdő hármast. Ellerbe-től valószínűleg többet vártak a szurkolók a zsíros szerződése után, ám annyira nem volt rossz, hogy meginogjon kezdő posztja. Mellette még Koa Misinek és Philip Wheelernek biztos a kezdő posztja. Mögöttük azonban nagy a talány, rengeteg fiatal játékos érkezett az amúgy is rutintalan rotációba, itt lesz az egyik legnagyobb harc a keretbe kerülésért, hiszen a kezdők mögött akár 3 hely is szabadnak tűnik.

Tippelt kezdő 22:
Tannehill-L.Miller-Clay-M.Wallace-Hartline-B.Gibson-Albert-B.Turner-S.Smith-D.Thomas-James
Wake-Starks-Odrick-Vernon-Ellerbe-Misi-Wheeler-Grimes-Finnegan-R.Jones-Delmas

New York Jets
Az edzőtábor kezdete: július 22. az újoncoknak, 23. a többieknek
Helyszín: SUNY Cortland, Cortland, New York

A legfontosabb párharcok:

1. CB: Az utóbbi 1 évben távozott Darrelle Revis és Antonio Cromartie is, ez minden secondaryt megviselne. Az egyik kezdő poszt így is megoldott, hiszen Dee Milliner tavalyi évben már bontogatta szárnyait a védelem hátsó alakzatában, lassan igazolva magas draft pozícióját. Mögötte Dimitri Patterson lehet állandó szereplője a CB sornak, ő azonban inkább a pálya belsején érzi otthon magát, mint sem kívül. Kívülre Kyle Wilson marad kezdő tapasztalattal, mögötte szinte csak tapasztalatlan, fiatal játékosok vannak, akiknek bőven lesz lehetőségük beverekedni magukat a csapategységbe. Jelenleg túl nagy név nincsen Milliner mögött, ám Rex Ryan és edzőcsapata garanciát jelent a remek corner nevelésre.

2. OLB: Nem lövök túlságosan mellé, hogy ha azt mondom, a védőfal az egész liga talán legtehetségesebb egysége. Ennek ellenére nem jött meg a kellő produkció irányító-siettetésben egyik OLB-től sem. Jelenleg a keretben 7 játékos található erre a posztra és szinte egy kezdő pozíció sincs lefoglalva. Talán Coples áll ehhez legközelebb, de neki is nagyot kell javulnia, hogy ha meg akarja tartani helyét a csapatban. Ha az újonc Trevor Rilley fontos szerepet fog megszerezni magának már első szezonjában, azon ne lepődjünk meg, hiába került kiválasztásra csak a 7. körben. 

3. QB: Geno Smith a kezdő irányító, ezt már mindenki elismerte, kicsit lassan túl sokszor is. Michael Vick nem véletlenül érkezett New Yorkba. Nem mondom, hogy egy megváltó irányító lehet, de mindenképpen harcra fogja késztetni Genot. Az egészséges rivalizálás pedig valószínűleg jól fog jönni a másodéves irányítónak, aki idén már egy megerősített elkapó sorral futhat neki a szezonnak.

4. RB: Érkezett az utóbbi szezonokban egyre gyengébb Chris Johnson és Daryl Richardson, ám jelenleg egyikük sem képvisel egy kimagasló szintet. Tavaly leginkább Chris Ivory mutatott életjeleket futó poszton, ám úgy gondolták a vezetők, hogy kell egy kis vérfrissítés ebbe a csapatrészbe is. Több, nagyjából egy kaliberű futó van a csapatban, ám ne lepődjünk meg, hogy ha CJ2K megkülönböztetett szerepet fog kapni és minden bizonnyal ő lesz az idény elején a csapat kezdő futója. Mögötte azonban bárki kiharcolhat magának egy masszívabb carry számot.

Tippelt kezdő 22:
G. Smith- C.Johnson-Cumberland-Decker-Hill-Kerley-Ferguson-Winters-Mangold-Colon-Giacomini
Wilkerson-Harrison-Richardson-Pace-D.Harris-D.Davis-Coples-Milliner-K.Wilson-A.Allen-Pryor


Buffalo Bills
Az edzőtábor kezdete: július 16. az újoncoknak, 19. a többieknek
Helyszín: St. John Fisher College – Pittsford, NY 

A legfontosabb párharcok:

1. Safety: Ki fog kezdeni Aaron Williams mellett? A liga egyik legjobb söprögetője, Jarius Byrd távozott a csapattól, ami valószínűleg meg is fogja viselni a hátsó alakzatot. Egy rutinosabb veterán Da’Norris Searcy a legesélyesebb, hogy kezdjen Williams mellett, mögöttük két másodéves játékos, Duke Williams és Jonathan Meeks vár bevetésre. A két fiatalnak azért nem lehetetlen a feladat, hogy beelőzzék Searcy-t a kezdő pozícióért folytatott harcban.

2. LB: A remek újonc szezont produkáló Kiko Alonsot kell pótolni a LB sorban. Az örökmozgó LB ACL szakadást szenvedett, s pótlása eléggé nehéz lesz. A veterán Keith Rivers indul a legnagyobb eséllyel a kezdő pozícióért folytatott versenyben, ám az újoncok, Preston Brown és Randell Johnson is megkapja majd az esélyt a bizonyításra. Továbbá a napokban érkezett Stevenson Sylvester is beleszólhat a csatába, ám ez egyelőre eléggé távolinak tűnik.

3. WR: Sammy Watkins egy olyan kaliberű újonc, aki biztosan el fog foglalni egy kezdő helyet. A másodéves Robert Woods is rengeteg szép dolgot produkált újonc évében, ő is megfelelően lesz foglalkoztatva. Mike Williams csere útján került Buffaloba, ő is minden bizonnyal megéri a keretszűkítést. Mögöttük nagy csata lesz a rosterre kerülésért folytatott csatában, egyedül talán a szélsebes Marquise Goodwin érezheti magát kissé biztonságban.

4. LG: Chris Williams ügynöke érti a dolgát, hiszen egy 13,5 milliós szerződést tudott kiharcolni ügyfelének. Ő messze nem ér ennyit. Ez a szerződés azonban biztosan pozíciós előnyt jelent neki és valószínűleg ő kezdi meg a felkészülést az első csapattal. Mögötte azonban ott van az újonc Cyril Richardson, akit előzetesen szinte mindenki 2. napos prospectnek gondolt, ám végül is csúszott egy keveset. Ennek ellenére eséllyel indul Williams ellen és hosszútávon mindenképpen az ő kezdetése lehet indokolt.

Tippelt kezdő 22:
Manuel-Spiller-Chandler-Watkins-Woods-M.Williams-Glenn-C.Richardson-Wood-Urbik-Kouandijo
Lawson-Dareus-K.Williams-M.Williams-Bradham-Spikes-Rivers-McKelvin-Gilmore-A.Williams-Searcy

 

Király Szabolcs (Habi)


Hozzászólások

több mint 8 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Én azt olvastam, hogy az önkéntes edzéseken Cyril Richardson nagyon szenvedett, így Chris Williams kirobbanthatatlannak tűnik.

több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tavaly a Jets a liga talán legunalmasabb 8:8-át hozta össze. Idén ezzel szemben akár a legérdekesebb 8:8-at is produkálhatják. 😊


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
VincentQB10 Chicago Bears 2 — keresztessy_96@yahoo.com
Maci-drukkerként nagyon fáj a szívem Pryorért, irigylem a Jetset miatta.
több mint 8 éve
toam New York Jets 5 — Suck for ?????
Tavaly a Jets a liga talán legunalmasabb 8:8-át hozta össze. Idén ezzel szemben akár a legérdekesebb 8:8-at is produkálhatják. 😊peterk2005
no offense, de inkább legyen unalmas a csapatom mint szar 😀 tavaly a szoros meccseken többnyire nyertünk, így jött össze a mérleg, szóval hülyén hangzik, de idén a 8:8 előrelépés lenne sztem 😊
több mint 7 éve
Tommmy New England Patriots 1
Sziasztok! Vki tudna nekem xbox360 madden15 jatekban segiteni? T