Előszezon előtt - NFC Dél

Jövő héten már fociznak.

Előszezon előtt - NFC Dél

Atlanta Falcons:
Az edzőtábor kezdete: Újoncoknak július 22, többieknek július 24.
Hard Knocks első adás: augusztus 5.
Helyszín: Atlanta Falcons Training Facility, Flowery Branch, Georgia

A legfontosabb párharcok:


1. Belső linebacker: Sean Weatherspoon számára már azelőtt véget ért az idény, hogy egyáltalán az edzőtábor elkezdődött volna, így komoly lyuk tátong a védelem tengelyében. Az egyre inkább 3-4-es formációt öltő védelemben kellően masszívnak tűnik a védőfal, de a LB-sor nem tűnik acélosnak. Pat Angerer igazolásával némi rutin érkezett ebbe a csapatérszbe, ami nem hátrány, hiszen másodéves játékosok, Paul Worillow és Joplo Bartu lesznek a főbb riválisai a kezdőbe kerülésért. Prince Shembo, egy idei negyedik körös újonc sem esélytelen a csapatba kerülésre, azonban azt meg kell hagyni, bárki is lesz kezdő, Weatherspoon hiány feltehetően meg fog látszani a csapat játékán.


2. Tight End: Tony Gonzalez visszavonult, a tavalyi drafton pedig az esetleges utódnak hozott Levine Toiloloról nem tudni mennyire áll készen arra, hogy átvegye az ő szerepét. Érkezett még Bear Pascoe a Giantsből, de ő inkább a futásblokkolásban nyújthat jelentős segítséget, szóval nagy kérdés, hogy ki lesz az, aki kulcsfontosságú szituációkban nagy segítségére lesz majd Matt Ryannek. Nem lenne meglepő, ha idén jóval kisebb tehet hárulna a passzjátékban a TE-ekre a Falconsnál.

3. Free safety: Thomas DeCoud tavalyi gyenge teljesítménye és idei vaskos fizetése együtt túl sok volt a vezérkarnak, lapátra tették a két éve még probowlba kerülő safety-t, azonban a helyettesének a kiléte még nem tisztázott. Legjobb eséllyel Dwight Lowery indul harcba ezért a posztért, azonban az ő egészségi állapota messze van az ideálistól. Az újonc Dezmen Southward, vagy az eddig kevés szerepet kapó Kemal Ishmael jöhet még szóba, mint kezdő FS, egyikük sem tűnik egyelőre életbiztosításnak. Ha Lowery egészséges tud maradni, akár erőssége is lehet ennek Nolan védelmének, azonban ha nem így lesz, lehetnek gondok ezen a poszton bőven, nehezen hihető, hogy Southward vagy Ishmael jelenleg kezdő kaliberű játékosok lennének. 

Tippelt kezdő 22: 
Ryan, S.Jackson, D.Freeman, R.White, J.Jones, Toilolo, J.Matthews, Asamoah, Konz, Blalock, Baker
Ty.Jackson, Soliai, Babineaux, Umenyiora, Worrilow, Bartu, Biermann, Alford, W.Moore, Lowery, D.Trufant

Carolina Panthers:
Az edzőtábor kezdete: Július 24.
Helyszín: Wofford College, Spartanburg, South Carolina

A legfontosabb párharcok:
1. Támadófal: Elég ramaty állapotban van a Párducok támadófala, gyakorlatilag csak Ryan Kalil, a kíváló center a biztos pont, mindenki másnak küzdenie kell a csapatba kerülésért. LG poszton Amini Silatolu biztos befutónak tűnik és a játékával sincs különösebb probléma, azonban eddigi két profi szezonját is a sérültlistán fejezte be, nem ártana egy teljes idényt a pályán töltenie. A kezdő RG pozíció megszerzésére Trai Turner pályázik jó eséllyel, a futásblokkolásban vitézkedő újonc falembernek Chris Scott kell kiszorítania a csapatból, nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Kulcskérdés lesz, mennyit képes fejlődni Nate Chandler egy teljes offseason alatt, mint potenciális LT, hiszen ő csak tavaly óta szerepel a támadófalban, előtte DT poszton szerepelt. Ennek ellenére nagy lehetőségeket lát benne Ron Rivera stábja, komolyan gondolják, hogy ő lehet a megoldás Newton vak oldalán. Legnagyobb riválisa a posztért folytatott harcban Byron Bell lesz, aki már három éve kezdő RT a Panthersnél, azonban itt is a liga hátsó felébe tartozik, nem valószínű, hogy a másik oldalon sokkal jobban tudna teljesíteni. Garry Williams-szel érdemes még számolni, sok poszton bevethető veterán játékos, azonban nála is rendszeresek az egészségügyi problémák, ritkán tud egészséges maradni egy teljes idényen keresztül, de ha sikerül neki, bármelyik G vagy T poszton harcban lehet a csapatba kerülésért ebben a sok kérdőjellel tarkított egységben.

2. Elkapósor: A teljes brigád lecserélésre került a sikeres 2013-as évad után, bár tény, hogy nem ez a poszt volt a csapat erőssége. Nevekre semmivel nem tűnik gyengébbnek a Kelvin Benjamin-Cotchery-Avant-Underwood négyes, mint volt tavaly a Smith-LaFell-Ginn-Hixon kvartett, persze Steve Smith nem csupán egy elkapó volt, hanem a csapat élő legendája, az ő kiválása sokáig mély nehezen gyógyuló seb lesz a Panthers szurkolók szívén. Feltehetően Benjamin és Cotchery lesz a két kezdő, Jason Avant dolgozhat majd slotból, míg Underwoodra mint szituációs mélységi opcióra tekinthet a szakmai stáb. Nem túl veretes névsor, nyilván sok nyom majd a latba az egész brigád megítélésénél Benjamin fejlődése, azonban ha működik az, amit Riveráék terveznek, bőven sikeres lehet a Carolina ezzel a WR-sorral is.

3. Secondary: Hasonló a helyzet, mint az elkapóknál, bár itt azért maradt mutatóba néhány név tavalyról. Melvin White szinte biztosan kezdő CB lesz csakúgy, mint 2013-ban, a párja Antoine Cason lehet, aki egy rosszul sikerült arizonai kitérő után próbálja majd meg visszanyerni San diegói formáját. Charles Godfrey egy achilles-szakadás, egy masszív fizetés csökkentés és egy poszt váltás után próbál visszakerülni a csapatba, az újonc Bene Benwikere pedig nickel pozícióba szeretne odaférni. Safety poszton két korábbi divízió rivális veterán, a Saintsből érkező Roman Harper, és az Atlantából Charlotte városába költöző Thomas DeCoud lehet kezdő, ha a depth charton maguk mögött tudják tartani a fiatalokat, név szerint Robert Lestert és Tre Bostont. Valótlanság volna azt állítani, hogy a Panthersé a liga legerősebb hátsó négyese, azonban tavaly is elég volt egy hasonló tehetségi szinttel megáldott alakulat, Ron Riveráék hisznek benne, hogy a bivalyerős front seven mögött egy jól felkészített, de kevéssé tehetséges egység is sikeres lehet. 


Tippelt kezdő 22:
Newton-Williams-Tolbert-Olsen-Benjamin-Cotchery-Chandler-Silatolu-Kalil-Turner-Bell
Johnson-Lotulelei-Edwards-Hardy-Davis-Kuechly-Klein-White-Cason-Harper-DeCoud

New Orleans Saints:
Az edzőtábor kezdete: Újoncoknak július 20, többieknek július 24.
Helyszín: The Greenbrier, White Sulpher Springs, West Virginia

A legfontosabb párharcok:

1. Center: Elengedték De La Puentét, és a helyére a szintén semmiből előkerülő Tim Lelito épülhet be legnagyobb eséllyel, ugyanakkor a korábban sikeresen ügyködő Jonathan Goodwin visszatért a Superdome-ba, így van konkurencia.

2. Running Back: A legfőbb esélyes Khyri Robinson rá, hogy kiemelkedőt alkosson, és megnyerje magának a labdabirtoklások nagy részét. A veterán Pierre Thomas és a már rutinosnak számító Mark Ingram mellett ebbe a párharcba már nem szól bele Darren Sproles, akinek különleges feladatköre volt, érdeklődve várjuk, hogy ebből mennyit vesz át a WR, Brandin Cooks.

3. Cornerback: Jelentősen megváltozhat a pályára kifutó névsor a playoffban látotthoz képest. Stanley Jean-Baptiste egy korai draftpick volt, felépült Pat Robinson és elhozták Champ Bailey-t is, aki ha felépül, akkor a nickelback poszton akár a legjobb opció is lehet. Keenan Lewis és Corey White munkája nincs veszélyben, de mögöttük lesz verseny.

Tippelt kezdő 22:
Brees, K.Robinson, Colston, Stills, Cooks, Graham, T.Armstead, J.Evans, Lelito, Grubbs, Strief
C.Jordan, J.Jenkins, A.Hicks, Gallette, Lofton, Hawthorne, V.Butler, K.Lewis, Byrd, Vaccaro, C.White

Tampa Bay Buccaneers:
Az edzőtábor kezdete: Újoncoknak július 21, többieknek július 24.
Helyszín: One Buccaneer Place, Tampa

A legfontosabb párharcok:

1.Quarterback: Eleinte úgy tűnt, hogy Josh McCown harc nélkül kiérdemli a kezdő posztot, de ne legyünk benne teljesen biztosak, hogy Mike Glennon kiesett a pixisből. Egy erős előszezon mindenképp segíthet visszaállítani az ázsióját, és meggyőzni a franchise-t, hogy ő a jövő embere, és be/vissza kell állítani a csapatba.

2. Running back: Doug Martin jelentős előnnyel indul, de ki tudja milyen erőállapotban, és Mike James is műtét után tér vissza, szóval Bobby Rainey és a frissen draftolt Charles Sims akár előnyre tehet szert az edzőtábor elején. Ha mindenki bevetésre kész, élmény lesz nézni ezt a rotációt.

3. 3. Wide Receiver: Az biztos, hogy Mike Evans és Vincent Jackson kezdenek a szélen, de hogy a harmadik helyre ki ér oda, jelenleg nagy talány. Szinte minden keretben lévő játékosnak van esélye labdába rúgni, ami ritka dolog. Hosszú távon Robert Herronra építenek, de hogy első edzőtábora végén elég meggyőző lesz-e, az eléggé kérdéses.

 

4. Offensive Guard: Carl Nicks hosszú rágódás után elhagyta a csapatot, akárcsak a sokáig fontos láncszemnek számító Davin Joseph. Így most nem túl erős renoméval bíró játékosok versengenek a kezdő helyekért, és ketten befutnak majd a Meredith, Cousins, Omameh, Edwards négyesből.

Tippelt kezdő 22:
McCown, D.Martin, Rainey, V.Jackson, M.Evans, Seferian-Jenkins, A.Collins, Omameh, Dietrich-Smith, Meredith, Dotson
M.Johnson, G.McCoy, A.Spence, Clayborn, David, M.Foster, D.Fletcher, Verner, Goldson, Barron, Banks

 

Kocsis Gábor (Gabokocka) & Herczeg Ádám (Höri)


Hozzászólások

több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 10 — SuperLOL
Fejlécben a jobb felső kép nagyon jó! "Brees, aki abszolút nem érti a feladatot. Ő a csapat szellemi vezére." 😊


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president!
Fejlécben a jobb felső kép nagyon jó! "Brees, aki abszolút nem érti a feladatot. Ő a csapat szellemi vezére." 😊ulpianus
Vagy csak előrébb jár a többi "zseni"nél.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
Fejlécben a jobb felső kép nagyon jó! "Brees, aki abszolút nem érti a feladatot. Ő a csapat szellemi vezére." 😊ulpianus
Vagy csak előrébb jár a többi "zseni"nél.gaben
De csak az is lehet h a QB-nak más az edzés vagy Brees már kitalálhat magának más fajta edzést. ^ ^