USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 5 éve
pfefe8 Pittsburgh Steelers 1 287
BLM Nobel Peace Price jelöléséről mik a vélemények?
Nekem kicsit azért sok, amilyen tüntetések voltak ahol leégették a városokat...
Heisman
Tudod az elmúlt 10 év béke Nobel-díjasait?
Fontos egy ilyen díj számunkra?
Obama is kapott három perc elnökösködést követően.
És?
Számít?
Sobri Jóska
Ráadásul bárkit lehet jelölni, nem is nehezen. Putyin is esélyes 😊
A baj az lenne inkább ha megkapnák, de nem hiszem, hogy erre sor kerülne
Klaci79
Igen, az lenne az igazán nagy baj
Heisman
Ha Obama megkaphatta, akkor ők is megérdemlik..

Steelers fan
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
Heisman
És?
Számít?
Sobri Jóska
Klaci79
Igen, az lenne az igazán nagy baj

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 902
Heisman
És?
Számít?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Heisman
És?
Számít?

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 099
Heisman
Kicsit?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
😀

24.hu/elet-stilus/2021/01/30/qanon-saman-tanuskodas-donald-trump-impeachment/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26
Napi bulvár:  telex.hu/kulfold/2021/01/30/donald-trump-kgb-beszerveztek-40-eve-oroszorszag-putyin

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 531 — zászló zászló szív
Ricky Vaughn mehet börtönbe, mert vicces mémeket posztolt.

Biden's America.
Cubehor
Zsidókon viccelődsz, börtön
Muszlimokon viccelődsz, lefejeznek vagy felrobbantanak
Feketének viccelődsz, rasszista vagy

Fehéreken viccelődsz, trendi faszagyerek vagy, csak így tovább!
warr_b
Tényleg csak puszta kíváncsiságból...mondj már nekem egy fehér viccet, mert nem olyan körökben mozgok, ahol ilyeneket hallok.
Klaci79
 youtu.be/AMJWeluZ3tI

Tessék, itt egy jó fekete vicc is:
 youtu.be/wZXoErL2124

Egyébként korunk legnagyobb fehér gondolkodója 10:38-tól elmondja mi is a baj:  youtu.be/1CYi5T0yTl4

Szerk.: az igazsághoz hozzátartozik, hogy "Rickey Vaughn" után évek óta nyomoznak, és tavaly októberben már megtalálták őt meg néhány haverját. A memejéik elég szarok, szóval engem nem zavar, ha egy ideig nem posztolnak 😀

Egyébként nincs fehér/fekete/zsidó vicc. Van jó vicc meg szar. Ezek szarok, Ricky Gervais, Dave Chappelle meg jók. Meg David Cross, Jim Jeffries, Bill Burr, a Monty Python, Sarah Silverman stb viccesek, és legtöbben viccelnek mindennel is.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
 www.huffpost.com/entry/politico-ben-shapiro_n_60009e8dc5b6efae62f6f2f7
 news.yahoo.com/100-politico-staffers-send-letter-223556215.html

shapiro egy pojáca, de ez a hiszti sztem felesleges

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Biden's America.
Cubehor

warr_b
Tényleg csak puszta kíváncsiságból...mondj már nekem egy fehér viccet, mert nem olyan körökben mozgok, ahol ilyeneket hallok.
Klaci79
Én csak zsidó vicceket tudok, de azt nem merek írni 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve

Biden's America.
Cubehor

warr_b
Klaci79
peter griffin

több mint 5 éve

Biden's America.
Cubehor

warr_b
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Biden's America.
Cubehor

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve

Biden's America.
Cubehor

Hű de viccesek...

Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Cubehor Los Angeles Rams 325

Biden's America.
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 159
csak a jobbos oldalakat bannolja a social media

www.wsws.org/en/articles/2021/01/23/pers-j23.html
 nypost.com/2021/01/22/twitter-suspends-antifa-accounts-with-over-71k-followers/
Negritis
Milyen bájos, hogy a Facebook letiltja a háborúellenes oldalakat
több mint 5 éve

Negritis
Már nagyon várom a fb törvényt...vajon hogy hajtják be a büntetéseket? Judit asszonyság jól kitalálja majd 😊
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Egy vírust vagy a természet szorít vissza (megemelkedő hőmérséklet, kedvezőtlen körülmények), vagy a vakcina, vagy az immunitás. A lezárás nem.
peterk2005
De.
De ezt a kört már lefutotuk többször, leírtam miért lehetséges, azt is, hogy hogyan, de ha az objektív körülmények közé beleveszed, hogy ilyet egyetlen politikai vezetés se lép meg Európában azt elfogadom.
De Vietnámban, Új-Zélandon sikerült.
Amelyik két ország cáfolja a fenti állításodat, hogy a lezárás nem szorít vissza vírust.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Virtuális megoldásokról vitáztok, mert egy országban ezek a megoldások nem segítenek megállítani a vírust, ehhez az egész világnak egyszerre kellett volna ugyanezeket a szabályokat meghoznia. Ami utópia. Ennél az is reálisabb megoldás lett volna, ha az elején megfogják, még Kínában.

És egyébként sem reális, mert nem lehet leállítani egy hónapra sem egy országot. Az élelmet elő kell állítani, szét kell teríteni, a szemetet össze kell szedni, fűteni kell, áramnak kell lennie, az iskolákat ugyan át lehet állítani távoktatásra, de távgyógyítani, távműteni nem lehet, az egészségügynek működnie kellene. Ami bőven elég aktivitás ahhoz, hogy egy vírus túlélje azt az 1 hónapot. Papíron eltűnne, lemenne az esetszám alig kimutathatóra, de tök mindegy, mert nyitás után újra terjedésnek indulna.

Egy vírust vagy a természet szorít vissza (megemelkedő hőmérséklet, kedvezőtlen körülmények), vagy a vakcina, vagy az immunitás. A lezárás nem.

(Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a korlátozások feleslegesek. Nem azok, csak nem hiszem, hogy a vírus teljes visszaszorítására bármilyen formájú korlátozás alkalmas, kivéve ha még a legelején, az első epicentrumot képesek vagyunk hermetikusan lezárni. Utána már csak a kordában tartás módja lett volna más a fokozatos és teljes zárás esetén. Előbbivel az van, amit tapasztalunk, teljes zárás esetén pedig nagy hullámok, majd szünetek váltanák egymást.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ismerősök lassan 10 hónapja élnek Marylandben, mint a remeték. Havi 2-3 vásárlás mellett ki sem mozdulnak otthonról, a rendelt cuccokhoz sem nyúlnak napokig...de ez már más téma 😊
Klaci79
Nem is kapták el a vírust.
Talán ha mindenki így tenne pár hétig, meg is állna a terjedése.

Sobri Jóska
Igazad van, én mindig egyetértettem abban veled, hogy le kellene kicsit állítani mindent, hogy ne terjedhessen. Persze nem 10 hónapra.
Sajnos azonban az is igaz, hogy sokan nem tudnak otthonról dolgozni (ismerős pont tud, pénzügyi terülten csak számítógép meg internet kell hozzá).

Klaci79
Sose mondtam 10 hónapot.
Kb. 1 elég volna, már eléggé jól ismert a vírus terjedése, tudható, hogy annyi megállítja.
A nagy többség nem tud otthonról dolgozni, nyilván abban az 1 hónapban nem dolgozik.
Akár van állami/munkahelyi támogatás, akár nincs, hosszútávon az egyén és az állam is jobban jár 1 hónap teljes zárlattal (1 hónap bevételkieséssel), mint azzal, ami az elmúlt 10 hónapban ment, és nem 1 hónapnyi bevétel esett ki.
Csak ugye ehhez kell egyet nyelni egy kis komfortszintet visszalépni és előre gondolkodni, nem hinni, meg bízni, meg reménykedni.
Sobri Jóska
Tudom, hogy nem 10 hónapot mondtál, félreérthető voltam. De igen, 1 hét felkészülés után mindenit bezárunk 1 hónapra, max mentők, tűzoltók, rendőrök, erőművek stb. lehet sokat segített volna.
több mint 5 éve
Ismerősök lassan 10 hónapja élnek Marylandben, mint a remeték. Havi 2-3 vásárlás mellett ki sem mozdulnak otthonról, a rendelt cuccokhoz sem nyúlnak napokig...de ez már más téma 😊
Klaci79

Sobri Jóska
Igazad van, én mindig egyetértettem abban veled, hogy le kellene kicsit állítani mindent, hogy ne terjedhessen. Persze nem 10 hónapra.
Sajnos azonban az is igaz, hogy sokan nem tudnak otthonról dolgozni (ismerős pont tud, pénzügyi terülten csak számítógép meg internet kell hozzá).

Klaci79
Sose mondtam 10 hónapot.
Kb. 1 elég volna, már eléggé jól ismert a vírus terjedése, tudható, hogy annyi megállítja.
A nagy többség nem tud otthonról dolgozni, nyilván abban az 1 hónapban nem dolgozik.
Akár van állami/munkahelyi támogatás, akár nincs, hosszútávon az egyén és az állam is jobban jár 1 hónap teljes zárlattal (1 hónap bevételkieséssel), mint azzal, ami az elmúlt 10 hónapban ment, és nem 1 hónapnyi bevétel esett ki.
Csak ugye ehhez kell egyet nyelni egy kis komfortszintet visszalépni és előre gondolkodni, nem hinni, meg bízni, meg reménykedni.

több mint 5 éve
Klaci79

Sobri Jóska

Ami vicces, hogy innen küldjük nekik a maszkot, mert kint nem tudnak olyat kapni ami kényelmesen viselhető.
És akkor most jogosan megkérdezhetnéd, hogy minek nekik maszk havi 3 vásárláshoz?
És igazad van....fogalmam sincs mire használtak vagy 50 db textilmaszkot ketten az elmúlt 10 hónapban 😊
több mint 5 éve
Oszinten kerdem, szerintetek az veletlen, hogy Trump nagy kritikusai, demokrata kormanyzok es polgarmesterek Biden beiktatasa utan 2 nappal ujra engedelyezik az ettermek stb kinyitasat? Chicago, LA, NY, Baltimore, egesz NY allam, Michigan allam stb...

Keves gusztustalanabb dolgot lattam eddig politikaban, mint hogy inkabb kicsinaljak a kisvallalkozokat meg az alkalmazottaikat, csak az elnokvalasztasig nagyobb legyen az elegedetlenseg Trump-pal szemben.

Ugyanezt erzem amugy azzal akpcsoaltban is, hogy az Amazon Biden beiktatasa masnapjan leveelt kuldott neki, amiben Bezos felajanlotta a ceg segitseget a vakcinak szetosztasaban. Ezt Trump alatt miert nem tettek meg? 😀 Mar akkor is ugyanigy segithettek volna.
undisputedly
Ezt nem hallottam, de az tuti nem Bidentől jött az ötlet. Most látom épp az American Airlines részvényeken, hogy árazzák már a teljes zárlatot USA felé.
Elég furcsa, ha tényleg így működik a dolog ahogy leírod, én erről még nem tudok. (ami nyilván nem jelenti azt, hogy nem így lesz)
Klaci79
Biztosan nem Bidentol jott. Ez inkabb a demokratak osszezarasa. Ha valaki szerint veletlen, hogy a drakoi szigorral bezaro demokrata kormanyzok es polgarmesterek a Biden beiktatas masnapjan kb hirtelen visszavonjak a rendelkezeseket es kinyitnak, annak lenne egy gyonyoru Steindl altal tervezett epuletem a Duna partjan amit szivesen eladnek 😊

Amugy az is erdekes, habar ez tipikus politka es optics, de jol mutatja mennyire butak es hiszekenyek az emberek, hogy Biden ugye vegig azzal kampanyolt, hogy valasszak meg es leszamol a coviddal, majd 2 napja hirtelen 180 fokos fordulatot vett a narrativa, szerinte nincs mit tenni szovetsegi szinten, hogy megvaltoztassak a virus lefolyasanak iranyat 😀
undisputedly
Ez honnan?
Én olvasok sokat Biden döntésekkel kapcsolatban, de ilyet még nem találtam...
Klaci79
 www.cnbc.com/2021/01/22/biden-says-nothing-can-change-the-trajectory-of-covid-pandemic-over-the-next-several-months.html
undisputedly
Köszönöm!
Azért az én olvasatomban ez eléggé messze van a 180 fokos fordulattól. De biztos én látom rosszul. Pusztán csak újabb szigorítások nem lesznek, azon kívül, hogy pl Trump ugye feloldotta volna a beutazási tilalmat.
Illetve az amerikai légitársaságok, hajózási társaságok papírja is esik a tőzsdén, mivel nem jönnek a könnyítések, csak az elegendő oltás után.
Most ugye Biden arra a lehetetlen feladatra koncentrál, hogy 100 millió oltás 100 nap alatt.
Erre tényleg nem mondanék, még 90 fokos könnyítést sem, még ha egyébként pl Hollandiához, Lengyelországhoz hasonlóan látják ott is, hogy már sokáig nem tarthatóak a szigorú korlátozások (amiket egyébként sokan be sem tartanak szándékosan).
Klaci79
Korabban szoszerint arra kerte a szavazokat, hogy szavazzanak ra, o legyozi a virust, Trumppal ellentetben akinek a lelken szaradnak a halalok mert felrekezelte. (O amugy talan Trumpra nem kente egy az egyben a halalokat, marmint ilyen koltoi tulzassal).

Majd most szoszerint azt mondja, hogy nem tudnak mit csinalni, a virus lefolyasat a kovetkezo honapokban nem tudjak befolyasolni.

A 100 millio oltas 100 nap alatt jol hangzik, de mar elotte is kb 1 millio per nap kapacitassal dolgoztak, szoval ebben sincs semmi uj,

A par napja kozzetett Biden-plan meg egy az egyben ugyanazt tartalmazza amit Trump terve csinalt. Szoval akkor hol van itt a megfekezes meg az egyutt legyozzuk? (nyilvan csak politikai marketing volt)
undisputedly
Biztos az volt, bár én magyarként nem folytam bele programokba. Nem tudom konkrétan mit ígért és azt sem, hogy mi az ami eleve teljesíthetetlen.
Azt látom azért a "keményebben" védekező országoktól, hogy ha ennyire felfutott a járvány, már nem tudsz vele mit kezdeni. Nálunk is az oltásra várakozás van. Gondolom Fauci is nagyjából ennyit tudott már hozzátenni. Az biztos, hogy Biden kevés dolgot tehet, nagyrészt ez már el lett kefélve, Trumpnak is köszönhetően sajnos.
Klaci79
En azt latom eddig, hogy minden orszag ugyanazt az utat jarta be kb, mindegyik a sajat populacios sajatossagainak megfeleloen, de nem volt olyan megoldas, amit politikai akarat hianyaban nem vetettek be valahol, es segitett volna megallitani (eltekintve ugye a kiindulo Wuhantol ahol a komcsik mismasolasa szabaditotta ki a szellemet a palackbol).

Ergo bebizonyosodott, hogy csak kamuzott az oreg a kampanyban, palira vette a szavazokat, de az egesz media narrativa, hogy ezt nagyon lehetne mashogy is, es minden Trump hiabaja, hamis volt.

Biden beismerte, hogy a 2 honapja mondottakkal ellentetben nicns itt semmilyen csodaszer.
undisputedly
Na-na!
Azért ezt az egészet Trump nagyon csúnyán cseszte el. Későn tett lépéseket és gyengéket, amiket aztán szigorítani kellett, miközben egyébként folyamatosan baromságokat beszélt és fenyegette az embereit leváltással.
Ne csináljunk már úgy, mintha párhuzamos valóságban élnénk.
És főleg úgy ne tegyünk, mintha Biden lenne a hibás azért, ami Amerikában Covid kapcsán műveltek.
Nincs egy hete, hogy Biden az elnök, tehát akármit is mondott a kampányában, nem kenheted rá ugyanúgy a szart, mintha neki kellett volna bármit csinálni. Az meg tökéletesen látszódik, hogy a nép büntette Trumpot a járványkezelés miatt és volt is mit büntetni rajta bőven.
Klaci79
Marmint milyen lepeseket? A limitalt travel ban-t amit a demokratak foggal-korommel elleneztek? Vagy amikor kritizalta Pelosit aki arra szolitotta fel az embereket, hogy ne hoggyenek Trumpnak, es foto opra ment a kinai negyedbe SF-ben?

Ne felejtsuk el azert, hogy a kormanyzok jogkorebe esett a legtobb rendelkezes meghozatala, szovetsegi rendszer van USA-ban. Ventillatort nem adott? Mert de, adott.

A vilag tobbi resze, azsia bizonyos pontjait leszamitva ugyanugy kezelte a virust. Mindenhol folyamatos szigoritas volt, ahoygyan haladt elore a timeline. Persze Trump elcseszte, mert nem hitte, hogy vilagmeretu gebasz lesz, de ne gonoljuk mar, hogy a demokratak barmi mast csinaltak volna. Ok meg Trump vedelmi intezkedeseit is rasszistanak neveztek es harcoltak ellene.

Es szepen elkanyarotunk a lenyegtol, hogy Biden hazudott. Nincs es nem is volt semmilyen terve, pontosan tudta, hogy nem lehet mit tenni, vakcinazni kell aztan annyi, es most be is ismerte.
undisputedly
Nem tudom, hogy feltűnt e, de gondolom a Te figyelmed sem kerülte el, hogy nem Biden volt az elnők az elmúlt 1 évben, nehezen okolható a Covid problémákért, AKÁRMIT IS MONDOTT! Ellenzékből könnyen beszél az ember.
Azt meg inkább el sem kezdem sorolni, hogy mennyi baromságot mondott Trump ezekkel kapcsolatban, mert nincs annyi időm.
Nem csak az utazási tiltásokra gondolok, de például ha már szóba hoztad, a magyar kormány ebben is sokkal hamarabb lépett.
Hogy a demokraták mit és hogyan csináltak volna, abba pedig ne menjünk bele, mert ez nem a Delphoi jósda és nincs is jelentősége.
Az amerikai nép megbüntette Trumpot és kész ennyi...lehet ezen rugózni.
Biden pedig már többet tett a covid ellen azzal, hogy kötelező maszkviselést rendelt el. Vajon ha ezt Trump megteszi, hol tartana a járvány...ezt sem tudjuk meg soha.
Kicsit olyan óvodás szintű már ez a Biden hazudott, Biden hazudott....