Gyurma Pappa

New Orleans Saints Tulane Green Wave

Gyurma Pappa
Lakhely
Pécs
Utoljára láttuk
8 órája
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
7 541Utolsó 10 fórum hozzászólás

13 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
A Tiamat's Wrath-szel olyan 8. könyvet tett le a James S.A. Corey szerzőpáros, hogy egykori mesterük (Martin) igen nagy bajban van nálam elvárás szintjén 😊

Amikor legutóbb írtam róla, még csak a közepén tartottam, most fejeztem be és, szerintem sikerült megírni nem csak ennek a 8 könyvnek a legizgalmasabb utolsú 150 oldalát, de ilyen hosszan elnyújtott sorozatban ennyire jó "szakaszt" még nem olvastam. Nem nagyon tudom, ki lehet-e ennél többet hozni a point-of-view karakterekből, mint amit itt kihoztak. Az idővel való játék, a szereplők tudásával való bánásmód, nagyon jól sikerült. Martin ugye a 2-3. könyvben volt ennek a csúcsán, itt ezt is meghaladta.

Érdekes látni, hogy alakult át az Expanse sorozat: az első könyv egy neo-noir detektív regény volt, a második egy politikai-kém história, a harmadik egy zseniális karakterdráma. A negyedik könyv volt az egyetlen, ahol a történet elnyomta a karakterfejlődést (ebben is hasonlítanak a mesterükre, a karakterek fejlődése sokkal fontosabb, mint történet sok esetben), és ez a könyv a "legponyvább", kicsit hajaz a 80-as, 90-es évek sci-fi ponyvájára. De fontos volt, mert előkészítette a zseniális 5-6. könyvet, ahol újra előtérbe kerül a karakterdráma, de közben egy olyan grandiózus űropera-háborús regény hibrid bontakozik ki, ami kis túlzással letehetetlen. Aztán egy soft reboot után a 7. könyv története kb. 2 oldalra is elférne, de olyan méretű világ(újra)építés zajlik le (amit egyébként a 6. könyv csodálatosan, az epilógusban előrevetít), ami szerintem példaértékű, és pl. a SW széria is tanulhatott volna belőle (nyilván a Corey szerzőpáros merített a korábbi SW Extended Universe tapasztalataiból). A 8. könyv pedig egyértelműen a csúcsa a sorozatnak. High sci-fi, politikai dráma, erős karakterek, és ahogy írtam a végére egy igen jó történetet, nagyon jó megírva. Számos fontos kérdésre nem adott választ a sorozat, de a 2. trilógia és szépen le lett zárva a 6. könyvben, itt sem tartok tőle, hogy nem fog sikerülni.

Elvileg jövőre jön a befejező kötet, de eddig nem nagyon volt olyan, hogy ne késtek volna 3-6 hónapot, szóval inkább 2021-re várom. Akinek van rá ideje, javaslom, hogy pótolja addig ezt a 4534 oldalt. Én angolul olvastam, állítólag nem rossz a magyar fordítás sem.

15 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
...
Ez van, a világ változik. Muszáj lesz alkalmazkodni.
peterk2005
Ez tény.

Kína nagyon komplex helyzetben van, és a fő probléma éppen az, hogy a belpiac nagyon nagy, és lehet dollár milliárdos cégeket építeni, de ebből nincs konkrét hozzáadott értékük, mert ugye a belpiacra épülő növekedés elsősorban az árak emelkedése hajtja. Amíg Kína exportból oldja meg a jólétet (pl. iPhone-kat használnak, japán autókkal járnak), addig a helyi cégek, akik helyieknek adja el, gyakorlatilag "pénz-az-ablakbant" játszanak. Nézd meg ezt kicsiben: hány "milliomos" magyar cég van, akik a belpiacból szépen megélnek, de igazi növekedésük nincs, mert ugye az csak exportból lehetséges, az az "új" pénz.

Szóval Kína legfőbb problémája az, hogy a belső fogyasztásra épülő gazdasága nem lesz erősebb export nélkül. Kína az elmúlt években került "pozitívba" a GNP/GDP arányban, ami azért fontos, mert ugye ez mutatja, hogy a hazai vállalatai külföldön mennyi pénzt termelnek meg. Ez most kb. +0.4%, az USA ugyanezen mutatója +2.5%. És ez GDP arányosan értendő, tehát még mindig látszik, hogy mennyire nyomasztó is, az amerikai cégek dominanciája (csak viszonyításként mondon, hogy Mo-n ez a mutató -5%-on áll, csak hogy el tudjuk helyezni).

15 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
a fő probléma hogy most már pontosan látjuk a Huawei(és kína) milyen pontokban függ a nyugattól
nah ezek meg fognak szűnni középtávon onnantól meg nem lesz fegyver az USA-nak
Negritis
Ez nem ennyire egyszerű. Kína is komolyan szenved a munkaerőköltség drágulásától, és bármilyen hihetetlen a munkaerő-hiánytól is. Ott is az alacsonyképzettségűek is menekülnek a partvidékre, a jobban fizető állások felé, és dobják le magukat a sorról. Most már korátsem a párthoz hű, "klasszikus" kínaiak dolgoznak a gyárakban, hanem a sokkal kevésbé elkötelezett, szándékosan szegénységben tartott kisebbségek, mit-ad-Allah, pl. muzulmánok.

Az USA gazdasági fölénye nyomasztó és egészségtelen a világ egészét tekintve. De nem az a megoldás, hogy létrejön egy hasonlóan nyomasztó és egésztételen ellenpólus, hanem pont az lenne a megoldás, ha szétkennék a gazdaságot a világon, és a globálisan megoldandó kérdések globálisan lennének megoldva, a lokálisan kezelendők meg lokálisan.

Az Obama kormányzat ebbe az irányba tett lépések, ezt most a nacionalizmus nevében Trumpék visszacsinálják. Hogy ezzel mi a baj? Hogy a jövedelemkoncentráció továbbra is ugyanott marad, ezzel fokozva pl. a migrációt, lehetetlen helyzetbe hozva a kisebb országokat, ráadásul ezek a nacionalista politikák nem tudják kezelni a globális válságokat sem. Röviden.

Visszakanyarodva: nem gondolom, hogy a következő évszázadban Kína meg tudja közelíteni az USA gazdasági fölényét, amíg a jelenlegi világrend áll.

15 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
...
Tomcsik
A Saints meccsre annak idején volt két felesleges jegyem, simán leadtam 90%-os áron Viagogo-n, egy nappal a meccs előtt. Szerintem nem csak én árultam, szóval bőven ráérsz venni.

15 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
a google nem a öngmagában a huawei license miatt lobbizik sztem
hanem hogy ha a huawei megcsinálja a saját op rsz-ét
akkor amint kész a teljes kínai piac átáll
ami 2 dolgot jelent:
- rengeteg bukott license
- rengeteg bukott bevétel a play store-ból
- egy erős háttérrel rendelkező konkurencia
Negritis
Nem értem ezt a sírást a Huaweiért. Kurva veszélyes kínai telót venni adatvédelmi szempontból, nem véletlen tilos ilyet venni pl a közszolga vagy néhán országban, az usaban meg ugye en bloc be van tiltva. Szvsz Trump ebben speciel pont jó helyre ütött.
Amadeus
Nem azzal van a probléma, hogy ha tiltanak valamit, ami mondjuk kémkedik utánad. Ez teljesen oké. Ha ez így lenne ténylegesen, akkor érthető is lenne. De nincs így. Nézd majd meg egyszer a fogyasztási adatokat egy telefonon. Messze a Facebook fog vezetni. Majd egyszer ne indítsd el 3-4 napig, és nézd meg, hogy kb. ugyanúgy áll a fogyasztása a per nap. Akkor ki is kémkedik?

Trump nem ütött jó helyre, mert ennek az egésznek SEMMI köze nincs az adatvédelemhez. A Huawei csak egy eszköz Trumpék kereskedelmi háborújában. Borzasztóan veszelyés politikai haszonszerzésre használni kereskedelmi eszközöket. Gyakorlatilag az újratárgyalt egyezmények egyikse sem tartalmaz érdemi változást.

Szóval nem, Trump itt sem jól járt el.
Gyurma Pappa
 edition.cnn.com/2019/06/29/business/huawei-trump-us-goods/index.html

Ugye, milyen gyorsan javítgatják ki a biztonsági réseket?

Az egész parádé csak egy farokméregetés. Minimális elmozdulás lesz a tényleges kereskedelmi hatásokban. A lényeg az, hogy bilaterális egyezmények legyenek, mert ott könnyebb zsarolni a partnereket, mint a multilaterális egyezményekben, ahol olyan hülyeséggel kell foglalkozni, mint konszenzus meg megegyezés meg ilyenek. Egy USA méretű kereskedelmi hatalomnak ez természetesen érthető reakciója (most hogy ez jó-e vagy sem, azt nem itt fogom levezetni, annyi időm nincs, röviden: nem), de hogy egy M.o.-féle porszemnek rossz, ez biztos.

17 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
 444.hu/2019/06/23/a-rendszervaltas-utani-legnagyobb-tuntetest-tartottak-pragaban-miutan-kiderult-hogy-unios-penzek-jutottak-a-miniszterelnok-kornyezetehez
Vrij6
egy Vitya itt is megszervezné, ha ő lenne ellenzékben, csak hát van egy apró bibi...
slowmotion
Itt akkor lenne tüntetés, ha az derülne ki, hogy nem oda kerültek a pénzek.

Mondjuk arra is kíváncsi vagyok, hogy a közmédiában bárhol megemlítik-e a tüntetést és az okát.
gabokocka
Imádom a cseheket, de mielőtt elkezdenénk őket hozsannázni, érdemes megemlíteni, hogy '17-ben az ANO Babiš vezetésével úgy nyerte meg a választásokat, hogy a személye ellen az európai uniós támogatásokkal való visszaélés gyanúja miatti eljárás már folyamatban volt és erről mindenki tudott.
Bár a csehek mindig is kicsit különcök voltak. Náluk mai napig megmaradt (kisebb-nagyobb változásokkal) a hivatalos kommunista párt és a '17 előtt rendre masszívan 10% felett teljesítettek (jelenleg olyan 7-8%-on állnak).
Tito05
 index.hu/kulfold/2019/06/28/babis_tuntetes_csehorszag_magyarorszag_osszehasonlitas_orban/

szépen összeszedték

Azt kell látni, hogy Prága 1997-ig kb. azért lehetett az K-EU-i szervezettbűnözés központja, mert nem csak hogy nyilvánosságra hozták az ügynökaktákat, hanem konkrétan lefejezték az egész titkosszolgáltatot. Innentől kezdve nem volt semmi kérdés, hogy az államhatalom képes lesz-e megtartani a hatalmát.

A dolog igazi érdekessége, hogy Babiš viszont tagja volt a kommunista pártnak 89 előtt, és nyilván lehetett ennek némi köze az Agrofert sikereihez (egyébként az egész Agrofert ügy megérne egy elemzést). Szóval Babiš inkább GYF-ra hasonlít karrierjét tekintve, mint OV-ra.

A másik, hogy az ANO győzelméhez bizony nagyban hozzájárult, hogy a helyi "Mediaworks" Babiš tulajdonában van, és hát ugye a migránsok.

A jelenlegi tüntetések mentén ugyanúgy látszik a töréspont Prága és a vidék között, mint ahogy Mo-n is létező problémák ezek.

23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Akkor én is bedobok egy kérdést!

Nálatok melyik sorozat, mely évada 10/10?

Nálam Leftovers s2+Daredevil s3!
steelwolf
True Detectives S01
Dexter S01
IT Crowd S02
Firefly 😕

23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
minisorozat, antalogóia kategóriában ajánlom a Love, Death Robots-t netflixen
Negritis
Meg volt. Nekem kicsit egyenletlen volt. 6/10-t többet nem ért

23 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Kellene egy kis segítség!
Kinek mi a kedvenc top 3 sorozata Ever!?
Szabó családtól a Trónok harcáig minden ér!!Koszi
yooker
Nálam ez így nem megy, nem tudok almát a körtével 😊

Dráma:
Nip/Tuck
Sherlock
The Shield
(+1 West Wing, - utolsó két Sorkin nélküli évad)

Sitcom/vígjáték:
Monty Python's Flying Circus
Better Off Ted
Arrested Development
(+ The Comeback)

Mini sorozat és Antológia:
Hatfields & McCoys
Black Mirror
True Detectives (s01, ott kellett volna abbahagyni)

Guilty Pleasure:
Friends
Dawson's Creek
Hearthbreak High (Szívtipró gimi, aki 90-es években volt kistini és nem nézte az hazudik vagy nem nézhetett tévét 😀 )

Nem felnőtt animált:
Pokemon Original Series
Voltron
Dragon Ball Z

Felnőtt Animált:
Rick & Morty
Family Guy 1-3 évad
Archer

szerk. megj: tudom a Sherlock minisorozatnak tűnhet inkább, de ugye a britteknél rövidebbek a sorozatok, így nálam az már inkább sima sorozat

Szerkesztette: Gyurma Pappa

1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
a google nem a öngmagában a huawei license miatt lobbizik sztem
hanem hogy ha a huawei megcsinálja a saját op rsz-ét
akkor amint kész a teljes kínai piac átáll
ami 2 dolgot jelent:
- rengeteg bukott license
- rengeteg bukott bevétel a play store-ból
- egy erős háttérrel rendelkező konkurencia
Negritis
Nem értem ezt a sírást a Huaweiért. Kurva veszélyes kínai telót venni adatvédelmi szempontból, nem véletlen tilos ilyet venni pl a közszolga vagy néhán országban, az usaban meg ugye en bloc be van tiltva. Szvsz Trump ebben speciel pont jó helyre ütött.
Amadeus
Nem azzal van a probléma, hogy ha tiltanak valamit, ami mondjuk kémkedik utánad. Ez teljesen oké. Ha ez így lenne ténylegesen, akkor érthető is lenne. De nincs így. Nézd majd meg egyszer a fogyasztási adatokat egy telefonon. Messze a Facebook fog vezetni. Majd egyszer ne indítsd el 3-4 napig, és nézd meg, hogy kb. ugyanúgy áll a fogyasztása a per nap. Akkor ki is kémkedik?

Trump nem ütött jó helyre, mert ennek az egésznek SEMMI köze nincs az adatvédelemhez. A Huawei csak egy eszköz Trumpék kereskedelmi háborújában. Borzasztóan veszelyés politikai haszonszerzésre használni kereskedelmi eszközöket. Gyakorlatilag az újratárgyalt egyezmények egyikse sem tartalmaz érdemi változást.

Szóval nem, Trump itt sem jól járt el.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Megint ide írom: megszületett a második gyermekem, alig egy órája 😊

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Kisfiam:Sosem mutattam neki, hogy így, de hát őstehetség az őstehetség 😊

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
nos, igyekszem nagyon hasonlítani a Kapitányra, de mivel olyan irányító már nem leszek, szóval marad a gyerekszám 😊

péntek hajnalban megszületett a harmadik fiam 😊

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Aki kint volt, egy kis élménybeszámolót elfogadunk! 😊

krixtofer
Mi a párommal lecsúsztunk a Regent Street nagy részéről, végülis 17:30-ra értünk oda a tervezett 15:00 helyett, de így is látszott, hogy nagy tömeg volt, elég sok programmal, lehetőségekkel stb.

Másnap a meccs helyszínre elég korán kimentünk (11:00 körül ott voltunk), zavartalan volt a kijutás a metróból, simán eljutottunk a stadionig. Az Offical Tailgate-nél volt egy kis sorban állás a biztonsági motozás miatt, meg aztán "kicsit" hosszabb a shopnál, de végül tudtunk vásárolni egy-egy ereklyét a feleségemmel. A tailgate jól meg volt szervezve, voltak programot is szép számmal, bár mi annyira nem voltunk erre kíváncsiak, az erre érzékenyek biztos jól érezték magukat. Elmentünk kajálni, utána irány a meccs.

Féltünk, hogy mennyi idő lesz bejutni, hát kb. semmi idő nem volt nagyon gyorsan és hatékonyan működik a beléptetés, könnyen megtaláltuk a helyünket, minden király volt, pedig az 5.-en ültünk.

Most lehet, hogy nem ez volt az évszázad meccse, de pl. a Crawley INT pont előttünk történt, később a Kamara TD is, szóval én azért elégedett voltam. Épp azt mondtam a többieknek a meccs után, hogy ha minden héten játszunk egy ilyen unalmas 20-0-át én nagyon jól el leszek akár a Super Bowlig is, őszintén szólva annyira nem vágyom izgalmakra az elmúlt évek meccsei után.

Végig NO-i családok előtt ültünk, jókat kommentáltak, elröhögtünk velük, ment a mini whodat chant, szóval elég jól éreztük magunkat a középszar meccs ellenére is. Én még nem láttam élőben NFL meccset, nekem egy csomó minden új, de legalább már tudom, hogy mi megy a stadionban a Dodge Ram meg a Papa John's reklámok alatt.

Láttam élőben mozogni a srácokat, láttam dobálózni a Kapitányt, Jordan sack dance-t, a pálya szélén ugráló Sean Paytont stb. Azt tudtam, hogy egészen más, mint TV-n keresztül (azért 3 szezont én is "játszottam", "edzésködtem"), de az egész atmoszféra nekem tetszik. Sajnáltam (de a feleségem jobban le lett lombozva ettől), hogy a Miami volt a hazai csapat, de legalább biztossá vált, hogy előbb-utóbb el kell mennem a Superdome-ba meccset nézni (bár eddig sem volt ez igazán kérdés).

Amit még el kell mondanom a meccsről, hogy a kiléptetés az valami nagyon király volt. Voltam nem egy több tízezres rendezvényen, de ennyire simán kijutni még sehonnan sem sikerült. Mindenhol volt valami bottle neck (Prágában a metró, Spielbergben a sár miatti lassú haladás, Budapesten ugye egy koncert lényegesen kisebb), de London ezt nagyon profin oldotta meg. Lassítás nélkül értünk el a metróig, ott egy kicsi tumultus volt, de az első szerelvényre simán felszálltunk, nem volt tömegnyomor stb. De megállni, várni stb. sehol nem kellett.

Ezután elmentünk egy sportbárba, ott ittunk bár sör a Fórumos csapattal, megnéztük a esti (délutáni) meccsek végét, mi pedig mentünk haza aludni a nejemmel, reggel 4:40-kor már mentünk a Stanstead felé, szóval hiába szerettünk volna nagyon maradni, nem lehetett (így is 16:30-ra értünk haza Pécsre).

Összességében, ha valaki gondolkodik rajta, hogy jövőre menjen esetleg más csapat meccsére, én nagyon ajánlom, jó élmény, London szintén fasza hely turistáskodni (élni nem tudom milyen, turistaként nagyon királyul bántak velünk mindenhol), az NFL és a helyi szervezők is jó munkát végeznek. Az, hogy esik, meg borús meg fúj a szél, whatever. 😊

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Együttérzésem.

De én megfejtettem az igazi összefüggést: ha valami olyan neved van, mint a Hazafiak, Szentek, akkor hatalmas büntetésre számíthatsz. Ha valami madárról nevezed el a csapatod, vagy telefontöltőről, akkor nincs semmi gond. Szóval lehet, hogy az NFL csapatot kellett volna Pelicansnak átkeresztelni, a New England meg lehetne mondjuk Salmons vagy Gulls vagy nem tudom milyen állat él a közelben.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Nah, de komolyra fordítva:
Ti mit gondoltak, ha a Jobbik nyerne (adná az ég😊 ) akkortól szerintetek újra előjönne a sárga csillag? Az utcán cigányokat vernének az emberek, vagy mégis mit hisztek?
Nem lenne hetenként holomegemlékezés, az tuti. Nem kapnának a zsidók több 10 milliárdot mert nekünk még mindig vezekelni kell. Lennének olyan (szerintem tök egyértelmű és jogszerű) intézkedések, amik lehet épp a cigányságot hátrányosan érintené. De ha magyar, kínai, sváb, üzbék, örmény vét a törvények ellen, azt ugyanúgy büntetné!
A rendőrség tekintélyét pl sürgősen visszaállítani. Aki büntettet követ el, azt megbüntetni és sorolhatnám és sorolhatnám. Az átlag ember kb nagy ívben lesz...á a gazdasági, politikai simliket, ha az ő élete folyna egy normális kerékvágásban.NB2
Mindig jókat röhögök, hogy ezzel nyugtatjátok magatokat. Elmondom mi lenne:
1. év: Káder rendszer kiépítése. Sürgősen leváltani mindenkit a közigazgatásban, odatenni a teljesen hozzá nem értő, de hűséges embereket, majd beletanulnak. Szopás a költségvetéssel,mert ez azért mégsem annyira egyszerű, hogy multik haza, meg EU nem kell. Új adó ötletek, majd azok elvetése. Szenvedés valami "rendpárti" törvénnyel, amit a Fidesz többségű alkotmánybíróság és OV köztársasági elnök visszadobál. Bejelentik a Közgép csoport/Élios/Market teljes NAV átvilágítását.
2. év: Miután a zárszavazás után derült ki, hogy kurva nagy gáz van az összetákolt költségvetéssel, január-február ennek toldozásáról szól. A közigazgatásban a káderek lassan tanulnak, az index és az origo már naponta hoz le cikket arról, hogy késik a táppénz/nyugdíj/pályázati pénz, a NAV töketlenkedik, hiába a nagy elszámoltatás, csak nem találnak semmit. Egyre cikibb, már a kuruc is kritizál. A fontos közbeszerzéseket folyamatosan nyeri a "Turul Kft.". Rendpárti intézkedések keretében átnevezik a rendőrség rendvédelmi osztályát Csendőrségnek. Nagy ünnepség, új egyenruha, közben leépítés, mert valahonnan finanszírozni kell, hogy nem termelékeny magyar cégeket pumpálja a kormány pénzzel.
3. év: Egyre nagyobb a ciki: a káderek még mindig tök hülyék, mert ők az "új" elit, és előtte ugye általában más területen dolgoztak, de a NAV 3 éve nem működik rendesen. A köcsög index lehozott egy cikket, hogy magasabb a cigánybűnőzés, mint korábban bármikor, mivel tavaly elvettük az összes segélyt, bezártuk a közmunkraprogramot. Kellett a "Magyarok Nagy Bejövetele" szoborcsoportra, amit a román-magyar határon, óriási nemzetközi ellenszélben húztunk fel.
4. év: Választási év! Cukiskodás, 1,5 gyerek után is jár 534234 eFt családtámogatás. Végre sikerült kiírni az első Árpád-terv (leánykori nevén Széchenyi 2027) pályázatait, ahol lehet lovasíjászatra pályázni! A káderek végre beletanultak, elmúltak a kezdeti nehézségek. A nép mondjuk "Szeretünk Ferit!" skandálja mindenhol, de kit érdekel? Jó kis négy év volt, na húzás vissza ellenzékbe, ott azért kényelmesebb az élet.

Hagyjuk már a hülyeségeket, hogy majd "jön a Jobbik és rend lesz!". Mitől lenne az, és miből finanszíroznád? A rendőrség tekintélye attól függ, hogy hány embert ítélnek el (büntetnek meg)? Úgy tudtam az a bíróság dolga, egyébként.

Szép dolgok ezek, én jót röhögök azon, ahogy a Jobbik már elhiszi hogy kormányzóképes erő (nem az), és ezért mindent elkövet a centrumhoz dörgölőzve.

5 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Még mielőtt felmerülne, hogy ez a konkrét play elég lenne ahhoz, hogy ne nézzek focit többet. A helyzet, hogy évek óta elégedetlen vagyok a PI szabályokkal, és ez a meccs csak jól példálozza, ez az eset jól mutatja, hogy mi is a gondom.

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, nem hiszek abban, hogy belenyúlnak szisztematikusan a meccekbe. Abba hiszek, hogy az nfl jelen formájában túl bonyolult, és követhetetlen... a bíróknak.

Lehet azon vitatkozni, hogy Brees és Payton jól döntött-játszott, de jelenleg felesleges, mert megcsináltuk a playt, csak a zebrák elvették. Innentől minden más vita felesleges.

Az már személyes probléma, hogy nem szeretnék már annyit éjszakázni sem, 3 gyerek, 2 munka mellett, nem annyira fér bele.

A fórummal meg az a gondom, hogy amíg nincs moderáció, addig 11 éves köcsögök fognak írogatni a topikokban, és 3. hozzászólásban elküldeni a faszba 8-10 éve nyugalomban fórumozókat.

több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys


Ahogy megígértem, itt a gyermek az eredeti Saints merchandise-ban, már tanítom neki, hogy WHO DAT 😊

(nekem nem tölti be a képet, ha nektek sem, itt a link alul)

 picasaweb.google.com/115887730464017838596/Ivan?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO6jsv_pgJKkWQ&feat=directlink

több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
Nem tudom, nekem így hirtelen pár térfelújításon meg hogy nyugat fele a határon nem kell megállni, más pozitívum nem igazán jut eszembe Uniós pályafutásunkról. A másik oldalon viszont élelmiszeripari és egyéb uniós szemetek tömkelege, felesleges fasz szabályozások, az átlagos életszinvonal ugyanúgy lófasz mint előtte. Valaki legyen már olyan kedves és világosítson fel, miért kellene nekem annyira örülni az EU-s tagságunknak, vagy mi az a nagy haszon, amit a csatlakozásunk hozott. Hozzáteszem, hogy ilyen szempontból teljesen mindegy hogy melyik balfasz banda volt éppen az ország élén. Rajtuk kívül komolyan nem tudom ki járt jól az EU-val? Egyébként kiváncsian várom, meddig lesz ez a multikulti is még erőltetve, ahogy hallom/látom nem igazán jött be. Mondjuk könnyeket nem fogok ejteni értük, de hosszú távon nem hiszem hogy a németek nyertek a sok törökkel vagy a franciák mondjuk az algériaiakkal.Dub
Az elmúlt 10-12 évben a csatornázások döntő többsége EU-s pénzből lett megvalósítva. Azért szűkölnek most a OV-ék is, mert a Kohéziós pénzek 100%-ban az EU-tól jönnek, ebből lehet csatornázni, utat építeni, teret felújítani, elkerülő utat építeni.

A Strukturális alapból mennek a GOP-ok, meg az egyéb vállalkozás segítő programok, amikből szép számban akad. Elég komoly pénzek mennek kutatásfejlesztésre, ami támogatás nélkül a világok sehol sem működik. A németeknél, az EU-s pályázatok 90% visszatértendő hitel vagy támogatás (kedvezményes kamattal), addig a K+F pályzatok továbbra is vissza nem térítendő formában működnek. 2013-tól kb. ez lesz az helyzet náluk is.

A Szociális alap nyomja a pénzt a Start-programba, a Támopba, amiből lehet képzésre járni, meg járulék kedvezményt osztogatni.

Több alapból finanszírozott projektből lehet kórházat, iskolát felújítani.

Azok a részletszabályok ("felesleges fasz szabályok" ) 75%-át az EU csak javasolja, de a mindenkori magyar közigazgatás, amikor jó tanulót játszott, és túlteljesített, ahol csak lehetett. Az egységes vámszabályozás, az egységes Hozzáadott Érték Adó (áfa) irányelvek sokat segítettek a kereskedelemben.

Az, hogy EU szerte papírok nélkül lehet utazni, miután évtizedekig csak azok utazhattak, akik vagy elég fontosak vagy túl idegesítőek voltak a rendszernek, aztán meg a magyar = cigány elv keretében a seggünkbe is benéztek, bizony nagy élmény volt és szerintem marad is. Ráadásul a 21. században ez az egy lehetőségünk maradt arra, hogy "visszacsatoljuk" az elvett magyar területeket.

Az életszínvonal szar? Nézd meg az nem EU tag horvátokat vagy az ukránokat (akiknek 1000-szer több természeti kincsük van), hol tartanak ők? És nem mind EU tag akar lenni? Nem tudhatjuk, milyen lenne, ha nem léptünk volna be. Én nem szeretnék úgy élni, ahogy ők (nem, a horvátok sem élnek magasabb színvonalon, mint mi, a tengerparti rész nem egyenlő egész Horvátországgal)

Elárasztanak a szar termékek? Melyikek? Inkább szar kínai cuccokat kell csak venni? Mert az nem EU, és a csatlakozás előtt is jött be a távol-keleti import. Én inkább veszek EU-ban gyártott műszaki cikket, mint kínait. Vagy inkább veszek lengyeleknél bőrkabátot, mint kínait.

Mitől lesz feltétlenül jobb minőségű, ami magyar? Amikor a Mari néni a vásárban pontosan ugyanolyan felműtrágyázott paradicsomot árul, mint amit a Tescoban megkapsz, csak két nagy különbség van: egyrészt a Tesco adózik utána, másrészt olcsóbban adja, mint Mari néni, aki őstermelő, és a kisfia két évente vesz új BMW-t. Hagyjuk már ezt, hogy a magyar jobb, meg a magyar gazda az faszább. Ez nem igaz feltétlenül. Sőt, a "nagy" tömegek, akik azt mondják, hogy megvennék a drágábbat is, ha magyar, általában hazudnak, csak mondom.

EU országaiban (Spanyolország, Olaszország, Németország, Franciaország, Ausztria, csak amikben a családtagjaim vagy én jártunk az elmúlt 3 évben) megteszik azt, hogy a boltok, bolthálózatok polcain előnyben részesítik a saját termékeiket, és érdekes módon náluk a szomszédban termelt zöldség (bor, hús, sorolhatnám) olcsóbb, mint az import. Hogy miként csinálják? Nem egy-két év alatt akar a gazda/termelő/üzem meggazdagodni, hanem már a családja, több generációra visszamenőleg is ezt csinálta, így ő tudja, hogy holnap is ott lesz. Nálunk az elmúlt 40 évnyi kommunizmus ezt nem tette lehetővé, illetve kihaltak ezek a családok. Az a bizonytalanság, amire a OV kormány csak rátett egy lapáttal, hogy nem tudhatod, holnap mikor tipor el valaki, vagy jön a Közgép vagy Fideszes új földesúr, és veszi el ami a Tiéd. Ez nem az EU hibája, és persze csak részben a rendszerváltás utáni kormányoké.

Végezetül pedig egy idevágó videó:

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 7 541 — Proud Father of Three Boys
...
Sobri Jóska
Az Uber legkomolyabb előnye a klasszikus taxivállalkozásokhoz képest abban van, hogy van és számít a közösségi visszajelzés. Egészen egyszerűen kiiktatja a csalást a végfelhasználó felé. Arról nem az app tehet, hogy a magyar adórendszer képtelen alkalmazkodni, sőt képtelen felfogni bármit, amiről nincs legalább 2-3 oldalas törvény vagy rendelet. (Most nem kezdem el összehasonlítani a kontintetális meg az angolszász adórendszert, de pl. jellemző, hogy ahol az utóbbi van, ott nincs komolyabb gond ezzel a kérdéssel.)

A shared economy-t sem az Uber találta fel, ez egy létező üzleti modell, ők mindössze betaláltak egy olyan niche market-ot, ahol ez sikeres tudott lenni. És hangsúlyozom, nem azért mert gyorsan lehet vele pénzt keresni, hanem azért, mert egyszerűen a felhasználók könnyedén tudják értékelni, kiszűrni a nem megfelelő szolgáltatást nyújtót. Itt azonnali a visszajelzés, mire az ÁNTSZ/NAV/fogyasztóvédelem kitalálja, hogy megvizsgál valakit, addigra már lehet hogy a probléma fel sem deríthető. A shared modellnél ez nincs: 1 csillag és már meg is van nézve, hogy mi a gond.

Érdekes, hogy ezt te mint kapitalista pont nem érted, vagy nem akarod érteni, ez a piaci szabályozás.

"Használd csak paraszt a saját kocsidat überezésre, neked úgyis gyorsan kell a pénz és fogalmad nincs az amortizációs és egyéb, hosszabb távú költségekről!" - innováció, na persze
baggio
Ez igaz a taxisokra is, legalább ennyire (mit sírtak, hogy nem lehet a lerúgott Ladával 2016-ban taxizni), sőt, pont a fent leírtak miatt ez sokkal jobban igaz rájuk, hogy nem is érdekli őket az autó állapota. Ez az érv nem érv, amit leírtál, sőt.

Én viszonylag sokat Ubereztem és taxiztam is Bp-n, Eu-ban, utóbbival elég vegyes tapasztalataim vannak (Amszterdamban le akartak húzni, a csávó ütögette az órát, hogy biztos elromlott azért nem számol eleget, Párizsban képtelenség taxit fogni, Svédországban annyira drága, mint egy félországon átívelő vonatjegy, amikor kint éltem a "black cab"-ek hordták az embereket éjszaka minden hova, és még sorolhatnám, nyilván volt egy csomó probléma mentes, de főleg itthon ugye), előbbivel egyetlen rossz élményem volt (Bp-en, a sofőr csávó és haverom versenyezhettek volna a részegségben, ki is szálltunk félúton), jeleztem az Ubernek, két nap múlva kaptam egy elég komoly bónt (mások is jelezték aznap este az embert).

Nyilván kár, hogy elmentek, de egyébként meg nem sajnálom, mert nem sokára ki fog derülni, hogy a taxisok semmit sem javulnak, és azzal, hogy itt volt az Uber legalább rávilágított arra, hogy bizony a taxis törvény (rendelet?) nem oldott meg semmit.