NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Gyurma Pappa

New Orleans Saints Tulane Green Wave

Gyurma Pappa
Lakhely
Pécs
Utoljára láttuk
5 órája
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
12 442Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Ijesztő, hogy mennyire sokféle idegesítő módon tudunk meccseket veszíteni

2 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Látom jó volt a buli, mindenkinek megártott az esőzés? 😄

Amúgy én vagyok az egyetlen, aki nem is érti, mit akar ozi írni? Oké hogy félig ruszki és esetleg nem is anyanyelve a magyar, de nekem nem állnak össze a szavai értelmes mondandóvá... 😕
warr_b
Nem. Én is csak pislogok mivé eszkalálódott ez a helyzet.
zinedine5
napok óta próbálom megérteni hogy mi történik, de inkább már átlapozom a flame-t

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
 444.hu/2022/09/30/nagy-marton-hol-van-itt-az-europai-szolidaritas-nemetorszag-jobban-jar-a-tobbiek-meg-pusztuljanak

Hát, vicces, mert tök igaza van sok mindenben, de nem tudom mikor fogják megérteni, hogy a Google fordító tök jól lefordítja angolra/németre/franciára a leiratot.

szerk.: És azért azt hozzátehette volna, hogy erről az egészről jó nagy részben a főnöke tehet, mert az elmúlt 12 évben ő volt a az egyik motorja annak, hogy összeszerelő üzem legyünk

Szerkesztette: Gyurma Pappa

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
vannak ilyen emberek is 😊
 www.tiktok.com/@jankasebestyen?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.napiszar.com%2F&referer_video_id=7137571041160858886&refer=embed&referer_url=https://www.napiszar.com/mi-szarunk/
NB2
Jajj, ő egy Megafonos TikTokker. Igazi szégyen a nő 😀

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
És? Akkor nem fog ott ülni az elnökök között? Akkor nem fogja megkapni azokat a dokumentumokat, amiket nagyon nem akar senki, hogy Kínához azonnal eljusson? Akkor nem lesz benn a NATO-ban? És nem fogja azokat a doksikat is megkapni? Mostmég csak feltételezik, hogy olykor olykor, néha néha, egy egy dokumentumot, infót, adatot kiad olyan helyre ahova nem kéne, vagy csinál olyasmit amit nem kéne ,mondjuk ebben azért ugye nem ő lenne az egyetlen. De ha Kína közvetlenül fogja, komoly nagyságrendben finanszírozni a rendszert, akkor ez nem feltételezés lesz, ezt mindneki tudja. Ha már, akkor valószínűbb, hogy az USA itt ennél a pontnál közvetlenül beavatkozik semmint engedi, hogy egy NATO ország kínai payrollon legyen.

A presztízs egy dolog, hogy szerintem az EU ezt egyszerűen nem engedheti meg magának. Vagy megengedheti, de akkor ahogy írod, kvázi ès közvetetten de ki kell basznia minket az unióból. Egyébként ez is évek lenne, amíg kormányok jönnek, mennek, és akármi is lehet.

Másrészt én értem, hogy ov a patás ördög és külpolitikai zseni (nagyon nem az) de az, hogy ez a helyzet előállt nagyrészt nem az ő sara. Ugyanúgy, ahogy szükség van egy nagyhatalomra aki odabasz az örményeknek/azerieknek ha elkezdik ütni egymást, ahogy az USA belterületnek kezeli közép-Amerikát, ugyanúgy valakinek rá kellett volna csapnia Viktor buksijára, hogy nana, eddig vitya. Csakhát ez határt nem húzta meg senki. Majd most kiderül, hogy az unió mint politikai szervezet képes-e egyáltalán ilyesmire vagy az USA-nak kell közbelépnie.
MC12
Az első bekezdést nem értem, miben mondd nekem ellen, de oké.

A másodikat sem.

A "másrészt" viszont egy érdekes felvetés, és erről sokat beszélgettünk már itt. Orbán Krisztián beszél mindig arról, hogy a csendőr visszahúzódásával ugye felbátorodtak az olyan vezetők, mint Putin vagy Erdogan illetve ugye kisebb léptékben OV. A németek már csak gazdaságilag nagyhatalom, Merkel elbaszott politikája egy iskolai bully szintjére süllyesztette őket az Unión belül, és magát az Uniót is egy béna kacsa szintjére lavírozta.

És tényleg az az USA dolga, hogy ő tartson rendet? A kérdés költői, mert természetesen az. A egy-egy ország személyes tragédiája ('56, csak hogy ne menjünk messzebb), ahol a nagyhatalmi érdekek mentén lett elintézve egy nemzet sorsa mindig fáj, de a realitás az sajnos ez. A II. vh-t is az döntötte el a "jófiúk" javára, hogy az USA beavatkozott, mint a világ leggazdagabb országa.

OV sara az lenne, ha olyat lépne, amivel kiesik az ország a nyugati országok sorából. Ha elmegy Kínába pénzért, az az lesz. Orbánnak szerencséje volt Merkellel, illetve azzal, hogy a neoliberális gazdaságpolitika lett a német külgazdaságban a vezető elv. Az üzleti élet átvette ott is a tényleges irányítást, már a németeknél is a gazdaság csinál politikát, nem a politika szabályozza a gazdaságot. És amíg nem térnek le az országok a neoliberális útról, addig újabb és újabb válságok fognak eszkalálódni. Gyakorlatilag kódolva van a rendszerben. Ha OV-t leszabályozzák majd jönnek a szerbek, vagy majd Mianmarban egy újabb népirtás, esetleg majd az oroszok megtámadják Kazahsztán is náci irtással.

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Tök jó házakat néztem Eszéken.
Gyurma Pappa
Hívott a Mészáros - Szíjj duó a labdarúgócsapathoz bedolgozni ? 😉
bobi0092
Jó az IT klaszterük, olcsón tudnék irodát bérelni náluk.

Szíjjal most üzletelt az egyik ügyfelünk, feltűnően korrekt volt. A legutóbbi Mészáros üzletben kicsit ment a szarakodás, ugye a túlpapírozási mánia ezeknél a korrupt pénzből finanszírozott ügyeknél, de miután már vérképet is adott az ügyfelünk, szépen ki is fizették a zsét. Azon a szinten, ahol mi létezünk, a Mészáros meg a Szíjj csak egy a sok közül. Jelenleg mélyépítésben nincs más megbízó, így elkerülhetetlenek.

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
 nepszava.hu/3170752_magyarorszag-europai-unio-tamogatas-kina-panda-kotveny

Izé.
warr_b
Nos, ez illetve ennek az egyre komolyabb eshetősége veszélyesebb, mint bármi, ami ma történt. 10-12 milliárd euró nem tétel Kínának és OV gondolkodás nélkül felveszi, ha az EU visszatart pénzeket.
Ahogy hallottam, most éppen azt akarja elérni, hogy 0 euró legyen amennyit visszatart Brüsszel, vagy felvesszük a kínaikatól - de ezt meg az EU (közvetetten a NATO) nagyon nem akarja és nem akarjàk elhinni, hogy tényleg elmegy a kínaikhoz. Ha eddig azt hittük, hogy az elmúlt hónapok szóltál a “ki rántja el előbb a kormányt”-ról, akkor nézzük csak meg a következő heteket.
MC12
Azt gondolni, hogy a kínai feltételek jobbak lesznek, mint az EU feltételei, igen naív elképzelés. Kínának nincsenek barátai, csak érdekei. Többször kifejtettem: egyelőre nem érdekeljük annyira az amerikaiakat, hogy közvetlenül beavatkozzanak bármibe (GDP arányosan alacsonyak a Mo-i usáiai befektetések, cég szinten az állam részéről a ne-basztassuk-egymást status quo teljesen jó), de ha egy NATO és EU tagország elmegy Kínába pénzért, azt közvetlenül az ő érdekszférájukba történő beavatkozásként fogják értelmezni.

Magyarország nem Törökország. A törökök a NATO második legnagyobb hadserege, ráadásul kvázi a legfontosabb ellenpólusa Közel-Keleten az orosz/iráni nyomulásnak. Ha ők izmoznak, ott az USA is elgondolkodik, hogy mit lehet és mit nem. Ha a németek üzletelnek a kínaiakkal, amíg azt az amerikaiak gondos elkerülésével teszik, nincs gond. De Magyarország csak egy idegesítő kullancs, aki egyre rosszabb helyeken mászkál.

Nem csoda, hogy nem hiszi el senki, hogy elmegy a kínaiakhoz OV. Az már nem a fal. Az azon túl van. Korábban írtad, hogy ez presztízs veszteség lenne az EU-nak stb., ez nem így látom. Miért lenne az? A Bizottság, az EP stb. nagyon világosan beszél jó ideje. Ha OV elmegyek a kínaiakhoz, azt simán árulásnak fogják tekinteni.

Mindenben van első. A 7-es cikkely végrehajtásában is. Tök jó házakat néztem Eszéken.

4 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó


Olvasgatok
Gyurma Pappa
Arkagyij Babcsenko - Jelenetek és háborúból és Szvetlana Alekszijevics - Fiúk cinkkoporsóban könyveket még csapd hozzá.
deyell
azzal a két könyvvel pont el lehetne takarni azt a két éktelenkedő foltot a kanapén
r.baggio
4 gyerek van, látnád a kanapét. Ez az én fotelem, de én nem eszek benne

4 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Olvasgatok
Gyurma Pappa
Balettzokniban? 😀
bobi0092
Napi legjobb meta poén volt, köszönöm 😂

4 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
...
Olvasgatok
Gyurma Pappa
Sehol egy ÖKM, Tutti-frutti?!
Vitézlő Titoknok tomz
Szopok eleget

Legkedveltebb fórum hozzászólások

6 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Akkor csak én vagyok mazochista, eszembe sem jut elmenni.

Imádom, amikor karizmatikus egyház tagja képmutatással vádol, ennél soha semmi nem viccesebb. De hadd válaszoljak hosszabban.

Bezzeg csendben vannak, amikor felveszik a CSOK-ot, meg babavárót, meg autótámogatást, SZJA-visszatérítést, családi adókedvezményt, hagy ne soroljam.#JC6
És akkor ellenzékiként kötelezően 100-ast tankoljak ezentúl? Vagy esetleg fizessek több adót, csak mert ellenzéki vagyok? Így kell lázadni a rendszer ellen?

Az örök kedvencem: amikor azt mondtam a neoliberalizmus felkent papjainak (Pécsi Közgáz oktató gárda), hogy bizony a baloldali gazdaságpolitika és a kapitalizmus kritika igenis helyén való, akkor azt kaptam vissza, hogy majd akkor pofázzak, ha dolgoztam. Most, hogy 20 éve dolgozom, azt kapom, hogy mit balosozok én, hát vállalkozó vagyok, osszam szét a cégem. Sosem tudok megfelelni senkinek 😕

Ez a toposz, hogy csak az a jó baloldali/ellenzéki aki éhezik, és szenved, mert a cél ezt kívánja, annak visszakérdeznék, hogy nem az a jó keresztény, aki szegény? Most ez hogy is van? Miért van az, hogy az újegyházak papjai pont a szegénységi fogadalmat hagyják ki mindig. Ki is az álszent?

Biztos, az ellenzékiek tehetnek arról, hogy a CSOK beleépült a piaci árakba, ahogy a babaváró is. Biztos az ellenzékiek tehetnek arról, hogy az SZJA visszatérítést hozzánk vágták (amit én egyébként egyből továbbutaltam az Emberség Erejével Alapítványnak, mert azok a srácok tényleg tesznek valamit). Itt élünk, az a reális elvárás, hogy "ohh ellenzéki vagyok, akkor fizetek több adót, rohadjon meg az állam"? Ezt így hogy képzeled?

Aztán, amikor visszanyal a fagyi, akkor maga vagy a sátán meg ugye az ország narancsos fele csakis agyhalottakból, írástudatlanokból áll, mert olvastak pár kommentet meg a 444-et, ahol fullba nyomták, hogy mennyire elmaradott a vidék. #JC6
Féligazság, féligazság mindenhol. Olvass már vissza, hányszor írtuk le, hogy a Nagykörúton belülről nem lehet választást nyerni? Hányszor kell még leírni, hogy a Jámbor Andris az egyetlen értelmes politikus, aki tényleg belátta, hogy végig kell gyalogolni a körzetet, hogy működjön.

0/24-ben siránkoznak, hogy mennyire szar meg elvannak képedve, hogy hogy lehet megint 2/3-ad, pedig ők elmentek szavazni, azon kívül viszont szart sem csináltak, nem álltak be aktivistának, nem kampányoltak, nem tolták a baloldal szekerét, sem anyagilag, sem semmilyen más módon, csak okoskodtak egy amerikai foci fórumon, mert itt királyok lehetnek. Otthon maradt 2 millió ember. Miért nem nyertétek meg őket?
Nevetséges. A nagy liberálisok oldalakon keresztül csak sírni tudnak, meg másokat ekézni, meg nekik semmi sem jó. Hát Feritek elmondta: el lehet menni. Menjetek, ne csak a klaviatúrán keresztül legyen nagy a szátok. #JC6
Ez nettó baromság. A politikai aktivizmus nem ott kezdődik, hogy lemész, és járod az utcákat. Azzal, hogy a Mércét támogatom, vagy hogy a Szikrát támogatom, azzal, hogy itt leírom, hogy mit gondol a világról aki valóban baloldali (a fórum a 90%-a jobbközép liberális, leginkább a francia-europér vonalhoz tartozik). A politikai aktivizmus számos formát felvehet, Zizek elhíresült mondása, hogy "Don't act. Just think." vagy Chomsky, aki azt mondta, hogy "First think, then act".

Itt lehetünk királyok? Ember, 17 család megélhetése függ tőlem, 4 gyerekem van, rendszeresen írok véleményeket balos szervezeteknek, amikor kérdeznek, saját időmben viszem el az adományokat az Igazgyöngynek, befogadtunk már a negyedik ukrán menekült családot egy-egy hétre, 39 évemből 10 évet önkénteskedtem, dolgoztam áldozatsegítésen, drogprevención, segítettem a szcientológia áldozatainak visszaintegrálódni. Minden évben elmegyünk egy közeli árvaházba, ahol a gyerekeim a saját játékaikat adják oda, én meg félévente leviszem a tankönyveket, amit az iskolában kidobtak volna, mert nekik ez is segítség. Ez nagyrészt mind aktivizmus. Az abba vetett hit, hogy egy jobb jövő akkor jön el, ha az elesetteket segítjük. De nem random, hanem célirányosan.

Az elmúlt 3 évben átálltam arra, hogy anyagilag támogatok szervezeteket, ügyeket, ez tény, ezt hívják egyébként gazdasági aktivizmusnak.

Jelenleg nincs olyan párt, aki szívesen támogatnék munkával vagy pénzzel. A Szikrásoknak adtam egy szemmel látható összeget, de ők nem párt.

3 országban van cégem, elmehettem volna többször is, de maradtam. Engem érdekel a nyomor, és érdekel, hogy embereket kihozzunk onnan.

Nem ismersz te senkit, csak sértegetsz névtelenül egy fórumon. Nagy király vagy, mert le bírod írni, hogy mindenki hülye.

Álszentek vagytok és képmutatók.
UFF.
#JC6
Mesélj, kérlek. 137 mp-be került beírni az Ungár posztra, hogy "kis homo". Képmutatás, pff.

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Megszületett a negyedik fiam, majd 4kg, csodálatosan jól van mindenki, én már rendeltem marhaoldalast, vettem normális faszenet, szóval én is lassan csodálatosan leszek 😀

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Sokadszor mondom: sok csapat szurkolói mindenüket odaadnák ezért a 15 évért. 4 éve még csodával határos módon fordítottunk a Vikes ellen, aztán csodával vesztettük el, 3 éve inkább hagyjuk, tavaly és idén pedig egyértelműen Brees hanyatlásán ment el a meccs (mondjuk teszem hozzá, hogy 3 éve is meg kellett volna nyerni 2 TD előnyből). Idén egyértelműen contender csapat volt, jövőre meglátjuk. Ezen a meccsen is, annyi minden pattanhatott volna másképp, annak ellenére hogy Brees nem játszott jól, hogy még akár nyerhettünk is volna. De őszintén szólva majdnem mindegy, mert semennyire sem hiszem, hogy Packers idén verhető az NFC-ben. | (Mondjuk Ariansnál idegesítőbb edző továbbra sincs az egész ligában, és hogy megint el fogja hinni mindenki, hogy mekkora zseni, közben meg... De ennél többet nem akarok vele foglalkozni.) |

Az biztos, hogy nem véletlenül nem voltunk hajnaldóak Irelandet odaadni senkinek, ha el is vesztünk játékosokat FA szakaszban, drafton nagy hangsúly lesz.

Mindegy is. Féltem mi lesz majd Brees után, hogy majd újra szerelembe kell esnem a csapattal, de ez a védelem, Kamara, az OL, Thomas ha egészséges könnyedén megnyertek maguknak. Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség. És csak hogy ne én mondjam:Az első meccs, amit kvázi véletlenül láttam a Falcons elleni homecoming meccs volt, akkor még semmit nem tudtam a sportról, de az energia, ami a Domeból a tévén keresztül is átjött, az fenomális volt. Az első meccs, amit szándékosan néztem meg az Eagles elleni dívizió kör volt, aztán meg a Bears elleni konferencia döntő (utána a SB, de arra nem vagyok büszke). Utána kezdtem el én is játszani, 91-es számban, és rendeltem meg a Deuce meg Bush mezemet, aztán egy 9est is, természetesen. 2007-2008-ban kocameccs nézés volt, illetve főleg tenyardtorrent, aztán rájöttem a streamelésre (köszi, itt mindenekinek ezért), és gyakorlatilag 2009-től 2018-ig majd minden meccset élőben néztem, keltem, szenvedtem stb. A mai napig nem tudok nem felkelni, ahogy látszik, illetve nagyon meg kell erőszakolnom magam, hogy tudjak aludni, ha Saints meccs van, bár az NFL maga már évek óta nem köt le annyira. Nem tudom, hogy ez meg fog-e változni jövőre, amikor már nem a Kapitány irányít, de azt tudom, hogy sokkal idegenebb lesz a csapat. Most is fura, ha nem a 9-es van a center alatt, az hogy abszolút ne ő legyen ott, elképzelhetetlen egyelőre.
Annyiban revidiálom magam, hogy nekünk, szurkolóknak, annyiból jobb volt, hogy visszatért még 2 évre, mert így könnyebb a váltás. Ha 2018-ban a Rams meccs után visszavonul, biztos nagyobb lett volna az űr. Ez az év messze nem volt tökéletes, sérülések, COVID, szurkolók nélküli meccsek, mind nagyon szarul jöttek ki, ha az előző 3-ből csak az egyik nincs, sokkal simább lett volna az alapszakasz is. De mégis ez a Kapitány utolsó éve, szóval erre azért annyira rossz szájízzel nehéz emlékezni.
A Saints, New Orleans, de szerintem az egész liga sokat köszönhet Breesnek, és szerintem mi, itt a fórumon, főleg akik 10-13 éve itt vannak, elmondhatjuk ugyanezt.

Viszlát Kapitány! WHO DAT

(És ha azok után, hogy ennyit gépeltem, nem vonul vissza, akkor már tényleg ideges leszek)

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Megint ide írom: megszületett a második gyermekem, alig egy órája 😊

11 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Eszméletlen vicces, ahogy egyre jobban belelovalljátok magatokat. Van egy érzelmi döntésetek (utáljátok a MZP-t), és eljutottunk oda, hogy Ő, csakis Ő az egyetlen, aki miatt az ellenzék szétesik, mert Ő, csakis Ő hazudik, nem tartja, amit mondd, és MZP maga a minden ami rossz, de egyébként mindegy is mit csinál, mert folyamatosan racionalizálni akarjátok majd, hogy miért is rossz ő.

Én sem vagyok híve Péternek, fura is lenne, hogy egy balos, agnosztikus ember egy jobbos, keresztény politikusért rajongjon, de nem is is nézem ennyire rossz szemmel minden mozdulatát mi ti ketten.

Félreértés ne essék, én jól szórakozok, gyakorlatilag olyan mélyen benne vagytok a saját véleményspirálotokban, hogy mindegy mit mondd bárki más, mindig lesz válaszotok.

Csak egy felvetés: ha hátrébb lépnétek 2-t, és megnéznétek a saját álláspontotokat, lehet hogy segíteni feloldódni...

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Kisfiam:Sosem mutattam neki, hogy így, de hát őstehetség az őstehetség 😊

több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
nos, igyekszem nagyon hasonlítani a Kapitányra, de mivel olyan irányító már nem leszek, szóval marad a gyerekszám 😊

péntek hajnalban megszületett a harmadik fiam 😊

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Ebben zseniális Orbán, hogy megtalálja a megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el.
Sobri Jóska
Ne má'. Ezt most azért te sem hiszed el, hogy a "30 km-es határátlépés" egy megvalósítható protokoll.

Orbán abban zseniális, hogy ELHITETI, hogy "megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el". 1,5 m-es távolságtartás volt előírva, de a fodrász nyitva lehetett. 😀

Orbán és kommunikációs terének zsenije abban rejlik, hogy az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy csinálnak valamit. Közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt munkahely védelem, közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt mikrovállalkozás mentés, közben meg nem. És lehetetlen bizonyítani az ellenkezőjét, úgy hogy azt széles tömegek is megértsék.

NA ebben zseniális Orbán Viktor, nem a pragmatizmusban. Abban te vagy zseniális, már ne vedd tolakodásnak. | (magamat még sem írhatom 😛 ) |

8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Egy évvel ezelőtt, amikor Brees visszavonult, ezt írtam:
Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség.
Gyurma Pappa
Nem sok minden változott meg bennem. El lehet kezdeni merengeni, hogy miért pont most miért amikor szarban van a csapat (egyébként csak szerződés alakítgatással tudunk csinálni 100m pluszt, nem én mondom, főoldalon volt a cikk), de szerintem aki látta az elmúlt két évet, látta Paytont az oldalvonal mellett, annak nem kell túlmagyarázni. Talán a Dolphins elleni hazai volt az, ahol az arcán volt minden fájdalom és fáradtság, és meg is értem.

De most tök őszintén szólva, kicsit sem érdekelnek a független, racionális merengések a csapat jövőjéről. Egyrészt too soon, a szakítás után sem sétálsz oda a haverodhoz, és mondod, hogy "pont most, amikor születésnapod lesz egy hét múlva" (megtörtént eset), mert ez pont nem érdekli a haverodat épp. Másrészt meg nem is érdekel.

Sean Payton 2006-ban úgy jött NOLA-ban, hogy semmi nem volt a csapatból és a városból sem. Idehozott egy irányítót, akiről lemondott a liga, felépített egy csapatot, amelyik a legendás Peyton Manninget verve nyert Super Bowlt, majd amikor az a csapat szétesett pár év múlva, nekiállt egy újjáépítésnek, és felépített újra egy nyerő kultúrát.

Sean Payton nem tökéletes. Nem is lehetne messzebb a tökéletestől. Nagyképű, szemtelen, sokszor túlságosan is magabiztos, makacs és bizony sokszor rossz értelemben maximalista. De 16 év alatt sokat változott, és ami a legfontosabb, hogy ez a csapat és ez a város sokat köszönhet neki. Sokszor felállhatott volna egyébként, és sokan lehet fel is állnak, vagy nem írnak alá ennyire hosszú szerződést ezzel a franchise-zal. Nem túl szexi piac, egy olyan város, ami hamarosan elsüllyed. Ő maradt. Nyilván nem szívességből, és nem kívánom felkenni ezért, de racionálisan azért vannak vonzóbb helyek New Orleans-nál.

Sean Payton zsenije egyértelmű, hozzáértése a játékhoz megkérdőjelezhetetlen. De igazi ereje mindig is abban volt, hogy motiválni tudta a srácokat, össze tudott rakni egy csapatot, fel tudott építeni egy közösséget. A legtöbb játékos, aki elment innen, nem tudott rosszat mondani (Eli Apple te meg kapd be), és ez főleg Payton érdeme.

Nekem hiányozni fog. Nem azért, mert hogy a csapat most jó lesz vagy sem, hanem azért mert ő a Sean Payton. Ő a főedzőnk, ő az ember, akivel azonosulni tudok szurkolóként, ő az, aki nélkül még nem teljesen tudom, hogy miként fogom rávenni magam, hogy meccseket nézzek.

Bassza meg, még mindig abban bízok, hogy csak viccelt.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 442 — Egyéb témák lakó
Na ez van. Nem akartam előre károgni, de kb. erre az eredményre számítottam. Zimmer nagyon jól ismeri Paytont, és pontosan tudta miként kell tönkretenni a játékunkat.

Jó idény volt, örülök, hogy visszajöttem fórumozni.

Ki kell emelni, hogy egész jó volt a bíráskodás, ez így fair, ha ezt is leírjuk. Persze, lehet károgni egy-egy meg nem dobott holdingért vagy egy-egy egyéb szabálytalanságért, de az mindig van.

Sok franchise ölne ezért a 13 évért. Lehet sírni a kihagyott lehetőségeken, de ezen a meccsen nem tudok dühöngeni (ahogy a két évvel ezelőtti Vikes meccset is meg tudtam emészteni, gyorsabban, mint a tavalyit), ezt mi vesztettük el. Csalódott vagyok-e? Igen. Többet vártam? Igen. Ezt meg kellett volna nyerni? Igen. De nem sikerült.

Nem fogom playról playra, meg játékosról játékosra elemezni, hogy ki mit baszott el, aki látta a meccset, az tudja.

Na, WHO DAT.