Gyurma Pappa

New Orleans Saints Tulane Green Wave

Gyurma Pappa
Lakhely
Pécs
Utoljára láttuk
7 órája
Regisztrált
több mint 16 éve
Fórum hozzászólások
12 982Utolsó 10 fórum hozzászólás

20 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Az identitas politika a 60-as es 70-es evek fekete, noi, meleg es egyeb marginalizalt csoportjainak a mozgalmaival indult -> aligha jobb oldali blokkokrol beszelunk.
undisputedly
(nem ellenvélemény, színesítés)

A vita nagy része nem érdekel, mert megkövült álláspontok nem közelítenek, ehhez viszont van egy kis színes történelmi mesém: a 80-as évek volt egy fekete, leszbikus mozgalom Amerikában, akik először beszéltek arról, hogy tök jó, mert az ő identitásuk az bizony ütközik nyilván, úgy mint feketék (a fehérekkel), mint nők (a férfiakkal) és a mint leszbikusok (a heterokkal). Szóval eredetileg, mozgalmi szinten az identitáspolitika pont olyan szinten volt érdekes, hogy az ennyire marginalizált csoportok keresték a helyüket.

Na, ebből csinálta a kapitalista mainstream nagy politikát. A ki-kezdte kérdéshez annyit, hogy az eredeti identitás politikai törekvések szigorúan a jogegyenlőségre hivatkoztak, arra hogy a saját identitásukat, jogaikat stb. meg tudják élni. Az őseik, a polgárjogi mozgalmak is erről szóltak, és nem a mai értelemben vett politikacsinálásról.

A "másik oldal" (a demokraták eredetileg bizony a "másik oldal" voltak, ezért nem szorítkoznék csak a repik reakcióira) mindig is szerette a fearmongeringet az egyes marginalizált csoportoknál. A feketék bűnözők, a homoszexuálisok = pedofilok (igen, ez a 80-as években már megjelent tézis), a bevándorlók elveszik a munkát stb., ez nem új dolog.

Az új dolog az, ahogy a választók viselkednek. Korábban tök egyszerű volt: adócsökkentés párti vagyok, ezért a repikre szavazok. Adót emelnek mégis? Akkor takarodjon az elnök. Mára, a közösségi média és hálók korában ez megváltozott. A mai választó viselkedés azt nézi, hogy azok akik olyan mint én, kire szavaznának. Simán elnézik Bidennek a csóró melósok (bőrszíntől függetlenül), hogy sorra törik le a sztrájkjogokat, mert a demokraták a feketék pártja. Simán szavaznak a szabadsághívő fehérek a hegyvidéken Trumpra, annak ellenére, hogy Trump adócsomagja nagyon keményen megüti őket, de Trump az igaz amerikaik pártja.

Tehát ha úgy nézzük, történelmileg az identitáspolitika sokkal inkább szólt az egyének helyzetről, ma inkább szól a tömegvélemény helyzetéről. Baloldali (az igazi, nem a szélsőséges progresszív amerikai) dilemma az, hogy mit is kezdjünk ezzel. Egyfelől érthető az egyéni megélési szándéka a saját lelkivilágával kapcsolatban. Másfelől, hogy ezt a világgal úgy akarjuk megértetni, hogy megsértődünk a misgenderingen, ráadásul HANGOSAN ÉS ERŐSEN, az már problémás. Azért problémás, mert nagyon komolyan eltereli a figyelmet lényeges kérdésekről, és társadalmi vitákat nem jó helyen gerjeszti.

Most sem arról vitatkozik undi és peterk, hogy pl. a 8-8 órás munkát végző szülők mellett értelmezhetetlen nemi szerepek helyett találjunk már ki valami jobbat, valami felszabadítóbbat, hanem hogy ki kezdte először a transzjogokat behúzni a közvitákba. Beszéljünk már arról, hogy minként használja ki a nőket a mai társadalmi berendezkedés és miként tesz rájuk nagyobb súlyt, mit eddig a történelemben bármikor, és majd ezután beszéljünk arról, hogy a transznők nők-e. Beszéljünk már arról, hogy tényleg 60e Ft-os anyasági támogatást kell-e adni egy főállású anyának 2023-ban, ha úgy dönt, hogy inkább neveli a 1-2-3-4-5-6 gyerekét. Beszéljünk arról, hogy hol kezdődik a társadalom szerepvállalása, hogy tényleg attól lesz több gyerek, hogy több adókedvezményt adunk, az amúgy nagyon kevés bérből. De Amerikában is, a faji kérdések sokkal inkább gazdasági kérdések ma már, meg sokkal inkább szólnak az esélyek egyenlőségéről, mint arról, hogy mit tanítanak az iskolában. Sorolhatnál.

Na, majd ezután beszélgessünk a transzjogokról.

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Ezzel semmiben nem mondasz ellent.
undisputedly
nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben

és sajnos nem mi tartjuk fogva a demiket 😕
Gyurma Pappa
Ez vilagos, en is ezt irtam. Marmitn, ha a szocdem alatt te azt erted, amilyen allaspontot altalaban kepviselni szoktal az itt megvitatott temakban, amit inkabb centrista-balosnak neveznek.
undisputedly
ja, forradalmárnak öreg vagyok, a rendszer revíziójában hiszek és nem a lefejezésekben 😊 erősen rendszerkritikus vagyok, már ami a kapitalizmust illeti, de nem hiszek a "jajj, járjunk gyalog lenruhában" vonalban, mert szerintem ez csak bűntudat

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Ezzel semmiben nem mondasz ellent.
undisputedly
nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben

és sajnos nem mi tartjuk fogva a demiket 😕

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.
undisputedly
ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
Negritis, a vajda
En ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.

Az en olvasatomban a demokrata part egy jo evtizede elkezdett ezekkel a temakkal szavazatot maximalizalni es a fokuszuk mostanra teljes mertekben az LMQWERTY es egyeb, borszinen alapulo identitas politizalasra szukult. Ezek sok esetben olyannyira szelsosegesek, hogy a tarsadalmi ertekekrol maskent gondolkodok, tobbnyire republikanus szavazok elkezdtek ellenreakciot adni. Ennek amugy van egy tarsadalmi es egy politikai vetulete is. Hogy ez a politikabol indult, a tulnyomo reszt balos vagy szelbalos akademiarol, vagy a hasonlo civil szervezetek oldalarol, az jo kerdes, szivesen olvasok errol, mert az en szememben az teny, hogy az elmult 5-10-15 ev tarsadalmi kozbeszede a valos es jelentos problemakrol (gazdasagi vilagvalsag okozta kereseti egyenlotlensegek, kozeposztaly leszakadasa, fogyasa; a tarsadalom koros egeszsegugyi problemai, mitn beteges elhizas, opioid pandemia, oktatasi reform szuksegessege; a nyugati demokracia modelljen alapulo vilagrend kihivoira adando valasz stb.) aranytalanul athelyezodott olyan temakra, mint pl jelenleg a transz kerdes az USA kozbeszedeben. Ami ugye egyreszt mar azert hulyeseg, mert az elobbiek kiemelkedoen fontos kerdesek, es ezek kozul alig 1-2 (globalis felmelegedes es kornyezetszennyezes) kapja ugyanazt a figyelmet, mint a nemi identitas abnormalis szintre emelese ami a jozan esszel megy szembe.

Persze ha valaki ertekkozpontusag teren a skala bal oldalan van, akkor o lathatja ezt maskent, en igy latom. Az en szememben a baloldalon az a szelsoseges kisebbseg lett urra, akik ezeket a temakat driveoljak. Plusz amugy Biden is szep megtestesulese ennek a politizalasnak. Semmi masrol nem szolt a kampanya, mitn hogy borszin es nemi identitas menten nyilatkozgatott, valasztott alelnokot, utotte Trumpot stb.
undisputedly
Hello, itt a szélsőbal!

Nem mi vagyunk, bocsi. A szélsőségesen liberális, főleg fehér, jómódú egyetemi eredetű "woke" közösség nem egy radikális kisebbség: ők a liberálisok eszköze arra, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy az öreg Joe és a demokraták elnöki/törvényhozási szinten feküdtek megint keresztbe a vasutas sztrájknak. Csak egy példa.

De akkor beszéljen helyettem Zizek: "There is a double paradox here. Western political correctness (“wokeness”) has displaced class struggle, producing a liberal elite that claims to protect threatened racial and sexual minorities in order to divert attention from its members’ own economic and political power. At the same time, this lie allows alt-right populists to present themselves as defenders of “real” people against corporate and “deep state” elites, even though they, too, occupy positions at the commanding heights of economic and political power."

Röviden: egykutya mind, de nem mi vagyunk, bocsi. Ez bizony a mainstream. Szerintünk a gender ideológia is csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy milyen is a nők valódi gazdasági helyzete, és amíg mindenki vitatkozik a közös wc-kről, nyugodtan lehet 3 állásban egyszülős anyaként 50 éves meghalni. Akciós a téma legjobb magyarnyelvű könyve.

2 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
 telex.hu/belfold/2023/05/25/nezopont-intezet-elemzes-varga-judit-ep-valasztas-2024

Ja, emlékszem! Meloni is nagyban támogatja OV törekvéseit! Meg a lengyelek is!

Nagyon királyok a külpolitikai elemzéseik
Gyurma Pappa
'szuverenista vetoszovetseg'. atyauristen.
csebi
jó, hát valami nevet adni kellett neki. az, hogy "Viktor nedves álma" nem hangzik túl jól.

muszáj a holdudvarnak elbábozni, hogy nem halott teljesen az Uniós tagságunk.

2 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
 telex.hu/belfold/2023/05/25/nezopont-intezet-elemzes-varga-judit-ep-valasztas-2024

Ja, emlékszem! Meloni is nagyban támogatja OV törekvéseit! Meg a lengyelek is!

Nagyon királyok a külpolitikai elemzéseik

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=557536906584804&id=100069854983963

Long story short:
Majd ha ezek az emberek gondot fognak okozni mas orszagokban vagy ott elfogjak oket, akkor a kormany egybol el kezd migransozni meg jajveszekelni, mutogatni h lam-lam…

Azt persze mar nem fogjak emliteni h ezeket az embereket mi gyujtottuk be es engedtuk el.

Ha nincs EUs penz, akkor kuzdjetek meg veluk ti.
Lúdas Solymi
Tűpontos. És felmerül a kérdés, hogy milyen szintig érdemes még basztatni OV-t. Meddig éri meg nem odaadni a zsét? Ezt azért még én se gondoltam, hogy meglépik ennyire direktben - mondjuk logikus, hogy ennek csak ennyire látványosan van értelme - pedig én sokmindent el tudok képzelni a nerről.

Kibaszni nem tudják, a rendszer úgy ahogy de elfinanszírozza magát, ellenben ez már nem “morális” kár az EU-nak, hanem nagyon is kézzelfogható az emberkereskedők, potencionális terroristák ráengedése a többi országra más szint. Szóval ők nem küldenek pénzt, aminélkül ha szarul is, de elvan a rezsim, cserébe kapnak a nyakukba egy valag bűnözőt nem éppen a zsebtolvaj kategóriából. Hát, ők tudják. Ahol ilyen ötlet van, ott van ennél komolyabb is.

Statuáljanak példát és buktassák meg OV-t vagy egyezzenek meg vele, de ez a puhapöcsű, “szabok 32 mérföldkövet de útközben kitalálok még 12-t és nem adok pénzt - bebebeeee” - szánalmas.
MC12
Alapvető félreértés van abban, hogy mi az Unió célja a kifizetések felfüggesztésével (az átengedésről később): az Uniót nem az érdekli, hogy OV rendszere fenntartható-e vagy sem, sőt őket az sem érdekli, hogy Magyarország egy fasiszta féldiktatúra. Nem véletlenül, a fasizmus és annak hatalomgyakorlása kiválóan megfér a kapitalista rendszerben, és ugye tudjuk, hogy a német gazdaság nélkül nincs Uniós döntés. Másrészt igazából nekik tök mindegy.

Ami nem tök mindegy, hogy az Unió maradék 490 millió polgára és annak választói akarata mit gondol a választott képviselőiről és úgy általában a nagybetűs Nyugati berendezkedésről. Az Unió egyetlen jól megfontolt és egyébként jól artikulált érdeke, hogy maximálisan úgy csináljon, mint aki tényleg el akarja számoltatni a KK-EU rendszereket. Másik előnye, hogy bizony így sokkal könnyebb rávenni a jövőbeli román vagy szlovák miniszterelnököt, hogy nem érdemes külön úton járni.

Ez nem puhapöcsség. Az Uniónak nem érdeke lezárni ezt az ügyet, neki az az érdekük, hogy stabilan tudják hozni azt a képet, hogy igenis, nem fizetnek, amíg OV nem áll be a sorba, legalább a legfontosabb kérdésekben.

Az elengedéshez annyit, hogy ahogy Csebi megírta, a legtöbb embert a másik irányba engedték ki, másrészt meg azon kívül, hogy szépen összerakott propaganda videót láthattunk, attól tartani, hogy polgári titkosszolgálatok nyugatabbra tőlünk nincsenek erre felkészülve, elég naív gondolat (2022-ben a pozsonyi nácin kívül nem is volt merénylet, 2021-ben meg egy késelés volt Párizsban). Tehát nagyjából bárkit engedtek át nyugat felé, ez maximum egy weird-flex-and-not-okay pillanata volt a NER-nek.

5 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Eddig az volt amúgy a mondás, hogy a Fidesznek az a jó, ha a tüntetésre rátelepszik az ellenzék, mert akkor egyből össze lehet mosni velük, most meg már az a jó, ha nem telepszik rá? 😀
Jughead
?

Épp ezt mondom, hogy Fidesz azt akarja megakadályozni, hogy politikai cselekvés legyen a tüntetésből. Ha egyetlen politikai szereplő sem megy a közelükbe, abból nem lesz érdekérvényesítés. A Fidesznek álom lenne, ha az ellenzék ráülne erre a tüntetésre.

De a világ az nem egy statikus halmaz, ami mindig ugyanaz. A tanártüntetéseknek nem volt túl nagy társadalmi támogatottsága, de ha egy teljes generáció fordul ellened, ott azért jó lenne, ha nem lenne akik képviselik őket. Míg a tanároknál az volt a jó, hogy összegyurcsányozták őket, most az a cél, hogy egyik számottevő politikai párt se legyen a Gen Z pártja.
Gyurma Pappa
Most akkor továbbra se értelek. Azt írod most, hogy a Fidesznek az az álom, ha az ellenzék ráül a tüntetésre, közben meg az az alapállításod, hogy a Fidesznek az a célja, hogy az ellenzéket távol tartsa a tüntetésektől.
Jughead
A Fidesz célja, hogy távoltartsa az ellenzéket a fiataloktól. Összemosod a tüntetést és a szavazókat, a kettő nem ugyanaz.

Elmondom más példával: a NYT azt nyomja, hogy minden Trump szavazó KKK utód, és ha Trumpra szavazol akkor te is KKK tag vagy. Ezzel szemben a repik azt mondják, hogy Trump szavazók az igaz amerikaiak, és ha Trumpra szavazol, akkor igaz amerikai vagy. A kérdés az, hogy melyiket hiszed el.

A Fidesz összekoszolja a fialatok, mert ők erőszakosak, és akik velük vannak, azok is erőszakosak. Akarsz erőszakos pártra szavazni, kedves özv. Kertvényessyné Szűcs Imola? Vagy szavazol arra, akik a béke és rend pártján vannak. Mert a mi szavazóink odatartoznak, tartozz te is oda, ne az erőszakos fiatalokat támogató MOMO-hoz.

5 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
egyik számottevő politikai párt se legyen a Gen Z pártja.
Gyurma Pappa
majd az MZP tudod 😉

amugy ez egy igen nehez kerdes, es vszeg te jobban tudod nalam, de nekem ugy tunik, hogy Gen Z aztan tenyleg part szempontbol sokszinu, es elter a nagyobb partoktol (asszem a Hazank meg a Kutyak a legjobbak naluk). de egyreszt eleg alacsony a partpolitikai aktivitasuk (nem csak az, hogy aktivistak legyenek hanem szavazasra hajlandoak) plusz kiallnak egy-egy konkret dolog miatt mint az oktatas, de nehezen kepzelem el, hogy nagy szamban letaboroznanak egy partnal. egyszeruen tul formalis nekik nemcsak egy DK de mar a Momentum is. pedig ott hiaba csak mondjuk 10-15 ev a kulonbseg a partelit es koztuk valojaban hatalmas szakadek van kozottuk. egyertelmuen latszik ebben az ahogy a Momentum keptelen politikai toket ebbol csinalni barhogy probalkozik. sztem nem is nagyon tudnak ezt kutatni, elemezni, hogy mi kell annyira szethuzo a generacio.
csebi
Épp ez a lényeg. Hogy nincs egységes párt, aki mögé beállnak, és a Fidesz ezt meg is akarja tartani így. Nekik tökéletes lesz, hogy a MH viszi a vidéki 20 éveseket, a Kutyák meg a városiakat, a többi meg nem megy szavazni.

A Momentum PONT ott van, ahol lenni akar. 5-8%-os, városi liberális párt, nekik ennél több nem jut. A DK igyekszik megnyeri, azt a szerepet, hogy "ha utálod Orbánt, szavazz ránk". A Fidesz koszolós taktikája pont emiatt működik.

Nem húz szét ez a generáció jobban, mint bármelyik másik. Csak ilyen most a politika természete.

Most nem állok neki hosszan erről írni, de a kutatások mint olyanok, egyre kevésbé érdekesek. Lehetetlen rendesen közvéleménykutatni. Olvasd el a Csigó cikket, amint linkeltem. Nagyon jó időben szálltam ki 😊

5 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
csak ha lengyel baratainkat nem igazan erdekelte a csaladi-istentiszteletes temaju roadshow akkor miert eppen a Bizottsagot erdekelne?
csebi
Ez abból szempontból miért érdekes, hogy OV mit gondol a világról? 😊

Ő most flörtölni próbál. Az, hogy ez működik-e, más kérdés.
Gyurma Pappa
azert erdekes, mert ha elfogadjuk, hogy OV azert realisan nezi a dolgokat (en tovabbra is tartom, hogy a maga matrixaban igenis racionalisan hoz donteseket meg ha egyeni korulmenyek arnyaljak is a donteshozatalt) akkor felmerul a kerdes, hogy ha sokadik flortolesere kap visszautasitast akkor miert eroltetne tovabb? vszeg akkor a flortolesi taktikan kell majd valtoztatnia.
csebi
De abban meg nem tud. Ahhoz ki kéne gyúrnia magát, letenni az alkoholt és megtanulni táncolni.De ő inkább inni akar, meg bulizni, de szigorúan a pultnál elveri apu pénzét. Aki most nem akar többet adni.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Akkor csak én vagyok mazochista, eszembe sem jut elmenni.

Imádom, amikor karizmatikus egyház tagja képmutatással vádol, ennél soha semmi nem viccesebb. De hadd válaszoljak hosszabban.

Bezzeg csendben vannak, amikor felveszik a CSOK-ot, meg babavárót, meg autótámogatást, SZJA-visszatérítést, családi adókedvezményt, hagy ne soroljam.#JC6
És akkor ellenzékiként kötelezően 100-ast tankoljak ezentúl? Vagy esetleg fizessek több adót, csak mert ellenzéki vagyok? Így kell lázadni a rendszer ellen?

Az örök kedvencem: amikor azt mondtam a neoliberalizmus felkent papjainak (Pécsi Közgáz oktató gárda), hogy bizony a baloldali gazdaságpolitika és a kapitalizmus kritika igenis helyén való, akkor azt kaptam vissza, hogy majd akkor pofázzak, ha dolgoztam. Most, hogy 20 éve dolgozom, azt kapom, hogy mit balosozok én, hát vállalkozó vagyok, osszam szét a cégem. Sosem tudok megfelelni senkinek 😕

Ez a toposz, hogy csak az a jó baloldali/ellenzéki aki éhezik, és szenved, mert a cél ezt kívánja, annak visszakérdeznék, hogy nem az a jó keresztény, aki szegény? Most ez hogy is van? Miért van az, hogy az újegyházak papjai pont a szegénységi fogadalmat hagyják ki mindig. Ki is az álszent?

Biztos, az ellenzékiek tehetnek arról, hogy a CSOK beleépült a piaci árakba, ahogy a babaváró is. Biztos az ellenzékiek tehetnek arról, hogy az SZJA visszatérítést hozzánk vágták (amit én egyébként egyből továbbutaltam az Emberség Erejével Alapítványnak, mert azok a srácok tényleg tesznek valamit). Itt élünk, az a reális elvárás, hogy "ohh ellenzéki vagyok, akkor fizetek több adót, rohadjon meg az állam"? Ezt így hogy képzeled?

Aztán, amikor visszanyal a fagyi, akkor maga vagy a sátán meg ugye az ország narancsos fele csakis agyhalottakból, írástudatlanokból áll, mert olvastak pár kommentet meg a 444-et, ahol fullba nyomták, hogy mennyire elmaradott a vidék. #JC6
Féligazság, féligazság mindenhol. Olvass már vissza, hányszor írtuk le, hogy a Nagykörúton belülről nem lehet választást nyerni? Hányszor kell még leírni, hogy a Jámbor Andris az egyetlen értelmes politikus, aki tényleg belátta, hogy végig kell gyalogolni a körzetet, hogy működjön.

0/24-ben siránkoznak, hogy mennyire szar meg elvannak képedve, hogy hogy lehet megint 2/3-ad, pedig ők elmentek szavazni, azon kívül viszont szart sem csináltak, nem álltak be aktivistának, nem kampányoltak, nem tolták a baloldal szekerét, sem anyagilag, sem semmilyen más módon, csak okoskodtak egy amerikai foci fórumon, mert itt királyok lehetnek. Otthon maradt 2 millió ember. Miért nem nyertétek meg őket?
Nevetséges. A nagy liberálisok oldalakon keresztül csak sírni tudnak, meg másokat ekézni, meg nekik semmi sem jó. Hát Feritek elmondta: el lehet menni. Menjetek, ne csak a klaviatúrán keresztül legyen nagy a szátok. #JC6
Ez nettó baromság. A politikai aktivizmus nem ott kezdődik, hogy lemész, és járod az utcákat. Azzal, hogy a Mércét támogatom, vagy hogy a Szikrát támogatom, azzal, hogy itt leírom, hogy mit gondol a világról aki valóban baloldali (a fórum a 90%-a jobbközép liberális, leginkább a francia-europér vonalhoz tartozik). A politikai aktivizmus számos formát felvehet, Zizek elhíresült mondása, hogy "Don't act. Just think." vagy Chomsky, aki azt mondta, hogy "First think, then act".

Itt lehetünk királyok? Ember, 17 család megélhetése függ tőlem, 4 gyerekem van, rendszeresen írok véleményeket balos szervezeteknek, amikor kérdeznek, saját időmben viszem el az adományokat az Igazgyöngynek, befogadtunk már a negyedik ukrán menekült családot egy-egy hétre, 39 évemből 10 évet önkénteskedtem, dolgoztam áldozatsegítésen, drogprevención, segítettem a szcientológia áldozatainak visszaintegrálódni. Minden évben elmegyünk egy közeli árvaházba, ahol a gyerekeim a saját játékaikat adják oda, én meg félévente leviszem a tankönyveket, amit az iskolában kidobtak volna, mert nekik ez is segítség. Ez nagyrészt mind aktivizmus. Az abba vetett hit, hogy egy jobb jövő akkor jön el, ha az elesetteket segítjük. De nem random, hanem célirányosan.

Az elmúlt 3 évben átálltam arra, hogy anyagilag támogatok szervezeteket, ügyeket, ez tény, ezt hívják egyébként gazdasági aktivizmusnak.

Jelenleg nincs olyan párt, aki szívesen támogatnék munkával vagy pénzzel. A Szikrásoknak adtam egy szemmel látható összeget, de ők nem párt.

3 országban van cégem, elmehettem volna többször is, de maradtam. Engem érdekel a nyomor, és érdekel, hogy embereket kihozzunk onnan.

Nem ismersz te senkit, csak sértegetsz névtelenül egy fórumon. Nagy király vagy, mert le bírod írni, hogy mindenki hülye.

Álszentek vagytok és képmutatók.
UFF.
#JC6
Mesélj, kérlek. 137 mp-be került beírni az Ungár posztra, hogy "kis homo". Képmutatás, pff.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Megszületett a negyedik fiam, majd 4kg, csodálatosan jól van mindenki, én már rendeltem marhaoldalast, vettem normális faszenet, szóval én is lassan csodálatosan leszek 😀

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Sokadszor mondom: sok csapat szurkolói mindenüket odaadnák ezért a 15 évért. 4 éve még csodával határos módon fordítottunk a Vikes ellen, aztán csodával vesztettük el, 3 éve inkább hagyjuk, tavaly és idén pedig egyértelműen Brees hanyatlásán ment el a meccs (mondjuk teszem hozzá, hogy 3 éve is meg kellett volna nyerni 2 TD előnyből). Idén egyértelműen contender csapat volt, jövőre meglátjuk. Ezen a meccsen is, annyi minden pattanhatott volna másképp, annak ellenére hogy Brees nem játszott jól, hogy még akár nyerhettünk is volna. De őszintén szólva majdnem mindegy, mert semennyire sem hiszem, hogy Packers idén verhető az NFC-ben. | (Mondjuk Ariansnál idegesítőbb edző továbbra sincs az egész ligában, és hogy megint el fogja hinni mindenki, hogy mekkora zseni, közben meg... De ennél többet nem akarok vele foglalkozni.) |

Az biztos, hogy nem véletlenül nem voltunk hajnaldóak Irelandet odaadni senkinek, ha el is vesztünk játékosokat FA szakaszban, drafton nagy hangsúly lesz.

Mindegy is. Féltem mi lesz majd Brees után, hogy majd újra szerelembe kell esnem a csapattal, de ez a védelem, Kamara, az OL, Thomas ha egészséges könnyedén megnyertek maguknak. Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség. És csak hogy ne én mondjam:Az első meccs, amit kvázi véletlenül láttam a Falcons elleni homecoming meccs volt, akkor még semmit nem tudtam a sportról, de az energia, ami a Domeból a tévén keresztül is átjött, az fenomális volt. Az első meccs, amit szándékosan néztem meg az Eagles elleni dívizió kör volt, aztán meg a Bears elleni konferencia döntő (utána a SB, de arra nem vagyok büszke). Utána kezdtem el én is játszani, 91-es számban, és rendeltem meg a Deuce meg Bush mezemet, aztán egy 9est is, természetesen. 2007-2008-ban kocameccs nézés volt, illetve főleg tenyardtorrent, aztán rájöttem a streamelésre (köszi, itt mindenekinek ezért), és gyakorlatilag 2009-től 2018-ig majd minden meccset élőben néztem, keltem, szenvedtem stb. A mai napig nem tudok nem felkelni, ahogy látszik, illetve nagyon meg kell erőszakolnom magam, hogy tudjak aludni, ha Saints meccs van, bár az NFL maga már évek óta nem köt le annyira. Nem tudom, hogy ez meg fog-e változni jövőre, amikor már nem a Kapitány irányít, de azt tudom, hogy sokkal idegenebb lesz a csapat. Most is fura, ha nem a 9-es van a center alatt, az hogy abszolút ne ő legyen ott, elképzelhetetlen egyelőre.
Annyiban revidiálom magam, hogy nekünk, szurkolóknak, annyiból jobb volt, hogy visszatért még 2 évre, mert így könnyebb a váltás. Ha 2018-ban a Rams meccs után visszavonul, biztos nagyobb lett volna az űr. Ez az év messze nem volt tökéletes, sérülések, COVID, szurkolók nélküli meccsek, mind nagyon szarul jöttek ki, ha az előző 3-ből csak az egyik nincs, sokkal simább lett volna az alapszakasz is. De mégis ez a Kapitány utolsó éve, szóval erre azért annyira rossz szájízzel nehéz emlékezni.
A Saints, New Orleans, de szerintem az egész liga sokat köszönhet Breesnek, és szerintem mi, itt a fórumon, főleg akik 10-13 éve itt vannak, elmondhatjuk ugyanezt.

Viszlát Kapitány! WHO DAT

(És ha azok után, hogy ennyit gépeltem, nem vonul vissza, akkor már tényleg ideges leszek)

több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Megint ide írom: megszületett a második gyermekem, alig egy órája 😊

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Eszméletlen vicces, ahogy egyre jobban belelovalljátok magatokat. Van egy érzelmi döntésetek (utáljátok a MZP-t), és eljutottunk oda, hogy Ő, csakis Ő az egyetlen, aki miatt az ellenzék szétesik, mert Ő, csakis Ő hazudik, nem tartja, amit mondd, és MZP maga a minden ami rossz, de egyébként mindegy is mit csinál, mert folyamatosan racionalizálni akarjátok majd, hogy miért is rossz ő.

Én sem vagyok híve Péternek, fura is lenne, hogy egy balos, agnosztikus ember egy jobbos, keresztény politikusért rajongjon, de nem is is nézem ennyire rossz szemmel minden mozdulatát mi ti ketten.

Félreértés ne essék, én jól szórakozok, gyakorlatilag olyan mélyen benne vagytok a saját véleményspirálotokban, hogy mindegy mit mondd bárki más, mindig lesz válaszotok.

Csak egy felvetés: ha hátrébb lépnétek 2-t, és megnéznétek a saját álláspontotokat, lehet hogy segíteni feloldódni...

több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Kisfiam:Sosem mutattam neki, hogy így, de hát őstehetség az őstehetség 😊

több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
nos, igyekszem nagyon hasonlítani a Kapitányra, de mivel olyan irányító már nem leszek, szóval marad a gyerekszám 😊

péntek hajnalban megszületett a harmadik fiam 😊

3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Megígérem, visszafogom magam. Disclaimer: talán a profil képem alapján nem sejthető, ezért elmondom, hogy én az egyik legnagyobb Sean Payton rajongó vagyok az egész világon. Ennek ellenére vagy talán épp ezért nagyon igyekszem objektív maradni.

Ha már Helmut tartott történelem órát, tartok én is.
2006-ban Sean Payton és Drew Brees egy lesajnáló mosolyt kaptak az idény elején - nyilván nem ok nélkül. Aztán Payton tudott húzni valami egészen meglepő O-t, ami akkor nem volt még különösebben divatos: elkapó RB-k, PA-k hegyek, Drew Brees földöntúli pontosságának kihasználása stb. Már ebben az évben is látszott, hogy nehéz eset: rábaszta a telefon Bush ügynökére, kvázi nyíltan összeveszett a csapat legnagyobb sztárjával (Horn), kezdő HC-hez képest igen nyersen bánt az újságírókkal stb. De a játékosai szerint kiváló motivátor, értette a játékosait és első perctől kezdve jól kijött Brees-zel. Akkor az a Bears D túl nagy falat volt, a hideg sem tetszett, már az NFC döntő is hatalmas eredmény volt azzal a csapattal.

Aztán jött a 2007-2008-as szezon, a meglepetés ereje alább hagyott, és Payton elkezdte kiépíteni apránként a csapatot. Itt muszáj beszélni egy fontos dologról, ami a Payton és a Saints kezdeti sikereihez hozzájárult: az egyetemi scouting. Jahri Evans, Carl Nick, Colston, csak hogy legismertebb meglepő draftokat mondjam. Később voltak ennek a mentalitásnak visszafelé elsült elemei (Davenport, Payton Turner, csak hogy a menő elsőkörös DE projekt draftokat mondjam), de a korai sikereihez nagyban hozzájárult, hogy talált olyan játékosokat kulcs pozíciókra, akiken mások átnéztek. Brees 2008-ban majdnem megdöntötte Marino rekordját, tehát nem az O-val volt a baj, hanem a semmilyen D-vel.

És akkor megérkezett Greg Williams. | nem akarok a bountryról beszélni, meggyőződésem, és az azóta megismert tények is ezt támasztják alá, hogy semmi olyan nem történt, ami más csapatnál ne lenne, sőt a Saints volt az egyik legkevésbé büntetett csapat a ligába, szóval csináljunk úgy, hogy nem volt | Összerakott egy elég jó védelmet, felismerte, hogy a fő erénye a labdaszerzés lesz, és be is jött. Egyébként a SB év Brees közel sem legjobb éve volt, de nem is számított ez annyit.

2010, SB hangover, nagy nehezen beverekedte magát a PO-ba a csapat, egy kínszenvedés volt sok szempontból az az év, és el is jutunk Payton NFL karrierjén első igazán nagy buktájához, a Seahawks elleni vereség. Ha lehet olyan mondani, itt kezdődött a negatív legenda, és nem ok nélkül, ez a meccs, a sokkal gyengébb Seattle ellen nagyrészt Payton és az egoja hibája volt. Hagyta magát belevinni egy olyan meccsbe, ami nem a Saintsnek kedvezett, lement a porba birkózni, beleállt hogy megmutassa, neki nagyobb - mindezt úgy hogy az utolsó héten a kezdők fele lesérült, 0 egészséges RB és egy nagyon fáradt D állt rendelkezésre.

2011, talán a valaha volt legdominánsabb O teljesítmény a Saints életében, de a ligában is top5 örök ranglista szerintem (nem néztem meg, lényegtelen, hadd legyek elfogult) - de az egy olyan év volt, hogy a 13-3 is csak egy 3. helyre elég. Így látogattunk egy SF, a korszak legerősebb védelméhez, ki is fújták a meccs elején Payton és Brees orrát, 17-0, 6 eladott labda, ennek ellenére 2 perccel a vége előtt a Saints vezetett 32-29, de Williams akkor talán először bemutatta élete nagy mutatványát a 8 emberes blitzet, amikor az ellenfélnek egyetlen értékelhető elkapója van, akire ráállított egy futás ellen jó S-t. Ezt a meccset Payton a maga részéről megnyerte...

2012 nem történt meg.

2013-ban új D koord, a kevésbé ismert és szeretett Ryan tesó, meglepetés ereje beüt, az akkori középszerű játékosokból álló D képes elég jó lenni Payton O-jához képest, PO-ba jut a megváltás évben, de sajnos a későbbi SB győztes Seahawks túl jó volt már akkor is, bár még így is kevésbé kapott ki, mint három héttel később a Broncos. (bocs)

2014-ben nagy meglepetésre Ryan nem képes megismételni az előző év teljesítményét, de más gondok is voltak. Aztán a szezon végén robbant a bomba, Payton elkezdte kipuccolni a problémás játékosokat a rosterről. Sosem lett kimondva a rebuild, de lényegében ez történik, 2015-2016-ban legendásan rossz volt a védelem, de Brees vezette O azért nem volt annyira szörnyű.

Aztán jött a beérett 2017, Ireland érkezése után elkezdődött az új Payton korszak. Kamara, MT, új fal, stb. Nem fogom leírni, korábban bekerült már a lista, hogy minden nehézség, Brees öregedése stb. ellenére a Saints domináns tudott maradni, de beszéljünk arról, amiről mindenki szeret, a PO vereségekről.

2017-ben 7 pontos underdogként mentünk a Vikingshez, ennek ellenére Payton megnyerte a meccset, és az egyébként az egyik legbiztosabb szerelő játékos kihagyott egy szerelést, és így még sem mi mentünk tovább. 2018-ban a Rams 3,5 pontos favoritként jött a Dome-ba, de no call előtti drive-ban állva hagyta a Rams-t Payton, nyilván nem kellett volna összeesni, de alapvetően egy erős csapat ellen nyerő pozícióba tudta navigálni a csapatot. 2019 viszont már egyértelműen Payton hibája volt. Zimm kifújta az orrát, kihúzta a Saints O méregfogát (OL), és képtelen volt Payton változtatni, ez a vereség egyértelműen az ő hibája. 2020-ban azt gondolom, hogy ha védelem leszedi a labdákat, amiket Brady a kezükbe dobott, vagy talán az is elég, ha Cook nem dobja el a fumble, nyilván nincsen ha. Ez az a meccs, amiről nem tudom eldönteni, hogy Payton nem volt képes nyerő pozícióba manőverezni a csapatot vagy Brees személyes hanyatlása volt a gond. A Bucs se, volt túl jó, de ők nyertek.

2021-ben, kórház csapattal, gyakorlatilag egyetlen meccsen múlt a PO, azt gondolom, hogy nincs az a HC aki abból az évből többet hoz ki.

Szóval ennyit a történelmi áttekintésről. Véleményem szerint Payton nem vesztette el a mojot, sőt van abban a tankban még. Hogy jót fog-e tenni neki a levegő változás vagy sem, azt nem tudom megmondani. Az, hogy mit hoz ki RW-ből, még kevésbé. de ha valaki képes megfordítani egy franchise-t, és fenntartani évtizeden át, akkor az ő lesz.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Ebben zseniális Orbán, hogy megtalálja a megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el.
Sobri Jóska
Ne má'. Ezt most azért te sem hiszed el, hogy a "30 km-es határátlépés" egy megvalósítható protokoll.

Orbán abban zseniális, hogy ELHITETI, hogy "megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el". 1,5 m-es távolságtartás volt előírva, de a fodrász nyitva lehetett. 😀

Orbán és kommunikációs terének zsenije abban rejlik, hogy az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy csinálnak valamit. Közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt munkahely védelem, közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt mikrovállalkozás mentés, közben meg nem. És lehetetlen bizonyítani az ellenkezőjét, úgy hogy azt széles tömegek is megértsék.

NA ebben zseniális Orbán Viktor, nem a pragmatizmusban. Abban te vagy zseniális, már ne vedd tolakodásnak. | (magamat még sem írhatom 😛 ) |

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 982 — Egyéb témák lakó
Egy évvel ezelőtt, amikor Brees visszavonult, ezt írtam:
Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség.
Gyurma Pappa
Nem sok minden változott meg bennem. El lehet kezdeni merengeni, hogy miért pont most miért amikor szarban van a csapat (egyébként csak szerződés alakítgatással tudunk csinálni 100m pluszt, nem én mondom, főoldalon volt a cikk), de szerintem aki látta az elmúlt két évet, látta Paytont az oldalvonal mellett, annak nem kell túlmagyarázni. Talán a Dolphins elleni hazai volt az, ahol az arcán volt minden fájdalom és fáradtság, és meg is értem.

De most tök őszintén szólva, kicsit sem érdekelnek a független, racionális merengések a csapat jövőjéről. Egyrészt too soon, a szakítás után sem sétálsz oda a haverodhoz, és mondod, hogy "pont most, amikor születésnapod lesz egy hét múlva" (megtörtént eset), mert ez pont nem érdekli a haverodat épp. Másrészt meg nem is érdekel.

Sean Payton 2006-ban úgy jött NOLA-ban, hogy semmi nem volt a csapatból és a városból sem. Idehozott egy irányítót, akiről lemondott a liga, felépített egy csapatot, amelyik a legendás Peyton Manninget verve nyert Super Bowlt, majd amikor az a csapat szétesett pár év múlva, nekiállt egy újjáépítésnek, és felépített újra egy nyerő kultúrát.

Sean Payton nem tökéletes. Nem is lehetne messzebb a tökéletestől. Nagyképű, szemtelen, sokszor túlságosan is magabiztos, makacs és bizony sokszor rossz értelemben maximalista. De 16 év alatt sokat változott, és ami a legfontosabb, hogy ez a csapat és ez a város sokat köszönhet neki. Sokszor felállhatott volna egyébként, és sokan lehet fel is állnak, vagy nem írnak alá ennyire hosszú szerződést ezzel a franchise-zal. Nem túl szexi piac, egy olyan város, ami hamarosan elsüllyed. Ő maradt. Nyilván nem szívességből, és nem kívánom felkenni ezért, de racionálisan azért vannak vonzóbb helyek New Orleans-nál.

Sean Payton zsenije egyértelmű, hozzáértése a játékhoz megkérdőjelezhetetlen. De igazi ereje mindig is abban volt, hogy motiválni tudta a srácokat, össze tudott rakni egy csapatot, fel tudott építeni egy közösséget. A legtöbb játékos, aki elment innen, nem tudott rosszat mondani (Eli Apple te meg kapd be), és ez főleg Payton érdeme.

Nekem hiányozni fog. Nem azért, mert hogy a csapat most jó lesz vagy sem, hanem azért mert ő a Sean Payton. Ő a főedzőnk, ő az ember, akivel azonosulni tudok szurkolóként, ő az, aki nélkül még nem teljesen tudom, hogy miként fogom rávenni magam, hogy meccseket nézzek.

Bassza meg, még mindig abban bízok, hogy csak viccelt.

Szerkesztette: Gyurma Pappa