Gyurma Pappa

New Orleans Saints Tulane Green Wave

Gyurma Pappa
Lakhely
Pécs
Utoljára láttuk
21 perce
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
12 849Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Zach Strief elhagyott minket. Ő volt az utolsó exjátékos, aki ha már játékosként nem, de legalább edzőként a Saintsnél volt a SB győztes csapatból (Dennis Allen segédedző volt, szóval ő nem számít ebből a szempontból, ahogy Carmicheal sem. Mondjuk utóbbi mehetne, Allennel nincs akkora bajom)

2 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Zach Strief az új OL coach. Payton kedvenc játékosa volt, visszavonulása után ast OL coach volt a Saintsnél. Onnan érkezik.
Cruyffista
Szakkommentátor volt a visszavonulása után a helyi rádiónál, 21-22-ben volt OL coach, tehát alapvetően még elég "zöldfülű". Az egyik legjobb mentalitású játékos volt a Saints-es pályafutása alatt, edzőként sem lehet róla rosszat hallani.

3 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
 telex.hu/kulfold/2023/02/05/kina-egyesult-allamok-kapitalizmus-allamkapitalizmus-biztonsagi-dilemma-szankcio-exportkorlatozas-hideghaboru

Ezt pofázom 2018 óta, pedig nem ebből élek.

A későkapitalozmus három politikai kifutása a szociális állam (EU, főleg Skandináv térség), a populista önbecsapás (az elit remarketingje, a neoliberális politika továbbfejlesztett változata, lásd USA, UK, és minden erősen neoliberális állam) és az államkapitalizmus (Kína). Előbbi csak lassan skálázható, a második a cégek túlhatalma miatt előbb utóbb vagy az első irányba mozdul el vagy a harmadikba, ami azonban még nem tisztázott, hogy hova is fog kifutni.

5 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Azt csiripelik a madarak, hogy Dereck Carr a qb kiszemeltünk. Még adnánk is érte pickeket! Akár a friss elsőkörünket. Mit gondoltok Carról, illetve van-e értelme adni érte valamit, azelőtt, hogy februárban kivágnák a Raiderstől?
Viktoár
Pletyka ott bukik h 1. kort adnatok erte. Ha ennyit kernek erte, majd FAn kuzdhetnek erte.
Beki
Biztos, hogy senki nem ad érte első kört. Nyilvánvaló, hogy kivágják, minek bármit áldozni.

FA-n még nem fog idejönni, túl sok mindent nem tudunk kínálni. Egy hmmm edgy franchiseból egy romokban lévőbe nem fog eljönni.

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
 444.hu/2023/02/03/en-nem-szerepeltem-putyin-valasztasi-listajan-de-on-gyurcsanyen-igen

Tordai Bence, az ellenzék nagy reménysége. Dömötör Csaba úgy vitatkozik, mint a 10 éves fiam. Ezen a vitán Tordai a 6 éves fiam szintjét hozta.
Gyurma Pappa
mikor volt ő a nagy reménység? egy olyan pártban van, amely legkésőbb 2026ban el fog tűnni. sosem volt érdemi szavazóbázis mögöttük.
csebi
Irónia csebi, irónia.

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
 hvg.hu/itthon/20230202_Pressman_Magyarorszag_Amerika_NATO

ennek kemény pofon lesz a vége.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ugyan, ugyan

 telex.hu/belfold/2023/02/02/szijjarto-peter-kulugyminiszter-david-peressman-oroszorszag
warr_b
@ MC12 van vmi megfejtésed? Ezt így nem értem. Itt azért nem az ukrán nagykövetrol van szó. Oké értem h demokraták meg a csávó lbtqi csoport de azért ez igy merész.
csebi
Szerintem peti tökmindegy ebben a kérdésben, ő reagált - ezt a diskurzust nem ő kezdte - ahogy megszokható volt, lehet most egy fokkal erősebben, de itt most nem ez az érdekes, hanem sokkal inkább a másik fél.

Az USA bürokrácia a külügyben nem érti, vagy nem akarja érteni, vagy nem érdekli, hogy ez a finom - vagyhát már nemigazán finom de még mindig abszolút diplomatikus - kifejezésmód egyszerűen nem hatásos. Elmondhatja Pressman még 10szer, hogy "ejej, igazán nem szép dolog Putyin-támogatónak lenni itt nyugaton", de akkor 10szer ilyen válasz jön ami petiminisztertől jött.

Ha tippelnem kéne, akkor az van, hogy nem tudják az usa külügyben, hogy mi a faszt csináljanak velünk, ezért húzzák az időt és meglátják mi lesz, (Ov-val, az ellenzékkel stb.) mert amit OV csinál, az az ő szempontjukból illogikus. Értelmetlen. De egy Nato szövetséges, EU tagállammal mégse bánhatsz úgy, mint valami harmadik országbeli banánköztársasággal, miközben egyébként a nemzetközi súlyunk is csekély. Egyszerre kelle a helyiértékén kezelni Magyaroszágot (nem különösebben jelentős perifériaállam) és és esetleg odabaszni neki, de azért mégiscsak egy szövetséges ország, akinek mégse baszhatsz oda olyan látványosan, mert ez precedenst teremt, akkor máshova is oda kéne baszni stb. Kurva nehéz kérdés ez usa szemszögből, hogy hol van az, amikor már lépni kell valami konkrétat (mondom konkrétat, nem Pressmann-féle beszólogatást), miközben mégiscsak egy közel jelentéktelen kelet-európai kis országról van szó, amit a világ többi részének 99%-a a térképen se tud megjelölni. Nem egyszerű dolog a diplomácia.

Ilyenkor kellene ugye a potens ellenzék, akit szanaszét tömhetsz lóvéval, tanácsadóval, megnyeretsz vele egy választást stb. (nem, nem így mint mostani választásokon, a tavalyi lóvét és szakértőket nem az adminisztráció küldte, maximum tudott róla és nem akadályozta meg, de nem próbálta amolyan jóféle usa-módon, rendesen befolyásolni a választást)
MC12
az, hogy erre reagál vki a fideszből az teljesen tök mindegy, és az USAnak is. a probléma, hogy itt egy kormánytag, sőt a külügyminiszter reagál ebben a stílusban. ha ezt Kocsis Máté mondja el, azon nem szisszenek fel. azonban ez így sztem nagyon káros.

azt azért kétlem, hogy ne tudnák mit csináljanak velünk az USA külügyben. Pressman nem véletlenül ír egy ilyet (és nem mondja, hanem európai szinten az egyik legolvasottabb hír portálon teszi közzé). megvannak a lépcsőfokok, szépen kiszámolva ott, hogy mikor mit vetnek be. nagyon rossz jel, ha már itt tartunk, ez már sokadik lépcső (előbb vannak a zárt bilatok kisebb szinten, aztán nagyobb szinten, aztán jönnek a szóbeli cuccok majd stb). ha azt látják, hogy nem érnek el velünk semmit szép szóval akkor utána nem lesz túl kedves szó már, sőt tett jön. ráadásul sztem nagyon nem mindegy, hogy milyen stílusban megy a kommunikáció, azért erre Washingtonban is felkaphatják a fejüket.
csebi
Plusz egy adalek:

Szijjasnak azert ilyen nagy a szaja, mert a verbalis dorgalas eszkoztara teljesen veszelytelen az orbani rendszerre. Emlekeztek meg 2014-re amikor valasztasok utan, -amikor mar annyira nem is szamit a kozvelemeny, mert van 4 eved ujra-tematizalni- Habonyek, Vidaek meg Roganek hogyan reagaltak a kitiltasi botranyra? Akkor meg defenziven, volt kis jelentosege, pedig mar a 2. kormanyt alakitottak az Orban-korszakban.

Viszont akkor meg volt valamilyen eselye, hogy ez megmozgatja az embereket. Azota eltelt majdnem 10 ev, evek ota nyugat-ellenes retorika megy, az akkor meg "demokracia zaszloshajoja" amerika mostanra a valasztok fejeben mar "haborus agresszor" amerika lett. Teljesen mindegy mit mond az amerikai nagykovet, mar a fidesz birodalomhoz tartozik a media, nincs jelentosege, nem jut el senkihez a mondandoja, az ellenzek nem profital belole semmit, az emberek ingerkuszobet sem uti meg.

Csere lehet Lavrovnak mutogatni, hogy "latod fonok, en is oda mertem szolni". Itt mar errol van szo.
Gazdasagilag meg nemet gyarmat vagyunk, amerikai nem nagyon tud "artani" (persze azert tud, de vannak nagyobb feladatai is), raadasul a nemetek is csorteznek az amerikaiakkal, a tnak ugyben pl allitolag elegge elfajult a vita es az amerikai diplomaciai apparatus kemenyen beleszallt a nemetekbe.

Szoval ez egy nagyon low risk manover Szijjastol. Az USA-Europa kapcsolat is konfliktusokkal terhelt, a megitelesunk amugy is a beke segge alatt, belpolitikailag nem art, sot, megkockaztatom, az elozo par ev agymosasa utan meg hasznal is nekik, a nagy "honvedo" imidzs taplalasaban.

USA meg igazabol lesz@rja mi van itt, rovid tavon nem tud valtoztatni, hosszu tavon meg annyi valtozo van globalisan, toljak a szokasos demokracia-parti, intelmekkel teli soft-diplomaciat, aztan ennyi.
undisputedly
Ezt gondolta Borisov is. 😀

De veled értek egyet: M.o. bolhapöcs és pattanás relációban van a valódi problémákkal USA-nál. Akkor lesz érdekes, ha Scholznak lesz valamilyen okból elege OV-ból. Egyébként a kormánymédia "németek is akkumulátor gyárat akarnak" narratívának van igazságalapja. Ha sérülni fognak a kínaik miatt a német érdekek, könnyen lehet olyan helyzet, hogy OV szembetalálja magát a két nagyhatalommal.

Igazából ez a diplomácia pálya, a kínai gyárak fő veszélye, nem a Petiminiszter magamutogatása.

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
 444.hu/2023/02/03/en-nem-szerepeltem-putyin-valasztasi-listajan-de-on-gyurcsanyen-igen

Tordai Bence, az ellenzék nagy reménysége. Dömötör Csaba úgy vitatkozik, mint a 10 éves fiam. Ezen a vitán Tordai a 6 éves fiam szintjét hozta.

- Ha egy jelentős tömeg fog látványosan rosszabbul élni, mint a 2010-es években (amikor hirtelen sokan kezdtek jobban élni, mint a 2000-es években)

- Ha Orbántól is kijön egy őszödi beszéd szerű rant (több Orbánnal foglalkozó könyv leírta már csak pár mondat erejéig, hogy ez miért teljesen valószínűtlen)

Ezt a kettőt tartom lehetőségnek, az első nyilván sosem kizárható, a második alighanem igen.
Kampman
- Ha önmagát felfalja a rendszer (lásd Szlovákia)

- Jelentős külföldi beavatkozás (lásd Bulgária)

Az a baj, hogy mindegy. A rendszer nem tud megváltozni, a kelet-európai populizmus marad. Bulgária nem nem változik meg, az egy NER, csak konkrét verőemberekkel. Szlovákiában működnek a fékek és ellensúlyok, de az első Smer kétharmadig... Bárki jönne itthon a Fidesz helyett, csak bele akar ülni kész rendszerbe, szó sincs itt arról, hogy bárki mást akarna csinálni. A DK a kék Fidesz, ne legyen kérdés.

friss poll adatok:
Bulgária:  www.politico.eu/europe-poll-of-polls/bulgaria/ (Borisov pártja a legnépszerűbb)
Szlovákia:  www.politico.eu/europe-poll-of-polls/slovakia/ (Smer a második legnépszerűbb, a Hlas gyakorlatilag a "tiszta" volt Smeres politikusok)

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Nagyon remélem, hogy itt pozitív lesz az irány, "odahaza" nem sok jót remélek

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.
Gyurma Pappa
Nem haragszom, arról írj, amiről szívesen írsz. A hasonló hozzászólások miatt szoktam ide 15+ éve a fórumra, és régebben én is szívesen írtam a Broncos történelméről, szerintem nagyon pozitív a fogadtatása az írásodnak és merő rosszindulatként is értelmezhetted volna tőlem a Karinthy hasonlatot/átiratott, köszönöm, hogy nem tetted vagy nem adtál neki hangot.

Nekem jó pár pozitív élményre lenne szükségem, hogy újra hinni tudjak bárkiben az első meccse előtt vagy hogy bármi féle - akár jogos - magyarázat valamire ne szakítson fel egyszerre nagyon sok sebet az elmúlt 6 évből és az ne tükröződjön a hozzászólásomban

Megyek, viszem máshova a negatív hullámokat, amíg nem borít ki a stáb első új tagja...
Black_Adder
Dehogy vettem magamra, beszélgetünk.

Egyébként kimondottan tetszett, bár harmadszorra értettem meg mindent 😂

6 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Másrészt ha csillagozzuk a vereségeket, akkor csillagozzuk a győzelmeket is. Vagy ha egyátalán nem volt egyetlen olyan győzelme sem, amit meg az ellenfél nyert meg gyakorlatilag csak történt valami, akkor az nagyobb említést érdemel mint amúgy a vereségek magyarázata.
Black_Adder
Nagyon szívesen megteszem: a SB évben ha Favre nem akkora ego bajnok, és a rendes játékidő végén kisétál 2 yard futással passz helyett, akkor más a történelem. Azt a meccset sokkal simábban le lehetett volna hozni. 2017-ban a Panthers ellen, Camre dobtak egy minimum kétséges, de inkább simán teljesen hibás groundingot, egy 30 yardos FG-vel egyenlített volna a Carolina, pedig már 2-szer megvertük abban az évben őket.

Az L az L, mindösszesen árnyalni akarom a képet. Egyébként a VIkes vereség után sem verte rá Marcusra a meccset. Igazából a 8 PO vereségből 3-ra mondom azt, hogy Payton részéről nem lehetett sokkal többet tenni a végkifejlet tekintetében, de előtte kihozta, és nyerhető pozícióba rakta a csapatot. Kétszer a védelem égette meg, egyszer a bírók. A két 'Hawks elleni vereség, a Vikes és a Bears elleni zakó és ugye a TB elleni elhullásnál is jeleztem, hogy én is az ő felelősségének tartom. Hol simán nagy volt a kabát hol meg rossz döntéseket hozott a meccsben.

Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

10 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Akkor csak én vagyok mazochista, eszembe sem jut elmenni.

Imádom, amikor karizmatikus egyház tagja képmutatással vádol, ennél soha semmi nem viccesebb. De hadd válaszoljak hosszabban.

Bezzeg csendben vannak, amikor felveszik a CSOK-ot, meg babavárót, meg autótámogatást, SZJA-visszatérítést, családi adókedvezményt, hagy ne soroljam.#JC6
És akkor ellenzékiként kötelezően 100-ast tankoljak ezentúl? Vagy esetleg fizessek több adót, csak mert ellenzéki vagyok? Így kell lázadni a rendszer ellen?

Az örök kedvencem: amikor azt mondtam a neoliberalizmus felkent papjainak (Pécsi Közgáz oktató gárda), hogy bizony a baloldali gazdaságpolitika és a kapitalizmus kritika igenis helyén való, akkor azt kaptam vissza, hogy majd akkor pofázzak, ha dolgoztam. Most, hogy 20 éve dolgozom, azt kapom, hogy mit balosozok én, hát vállalkozó vagyok, osszam szét a cégem. Sosem tudok megfelelni senkinek 😕

Ez a toposz, hogy csak az a jó baloldali/ellenzéki aki éhezik, és szenved, mert a cél ezt kívánja, annak visszakérdeznék, hogy nem az a jó keresztény, aki szegény? Most ez hogy is van? Miért van az, hogy az újegyházak papjai pont a szegénységi fogadalmat hagyják ki mindig. Ki is az álszent?

Biztos, az ellenzékiek tehetnek arról, hogy a CSOK beleépült a piaci árakba, ahogy a babaváró is. Biztos az ellenzékiek tehetnek arról, hogy az SZJA visszatérítést hozzánk vágták (amit én egyébként egyből továbbutaltam az Emberség Erejével Alapítványnak, mert azok a srácok tényleg tesznek valamit). Itt élünk, az a reális elvárás, hogy "ohh ellenzéki vagyok, akkor fizetek több adót, rohadjon meg az állam"? Ezt így hogy képzeled?

Aztán, amikor visszanyal a fagyi, akkor maga vagy a sátán meg ugye az ország narancsos fele csakis agyhalottakból, írástudatlanokból áll, mert olvastak pár kommentet meg a 444-et, ahol fullba nyomták, hogy mennyire elmaradott a vidék. #JC6
Féligazság, féligazság mindenhol. Olvass már vissza, hányszor írtuk le, hogy a Nagykörúton belülről nem lehet választást nyerni? Hányszor kell még leírni, hogy a Jámbor Andris az egyetlen értelmes politikus, aki tényleg belátta, hogy végig kell gyalogolni a körzetet, hogy működjön.

0/24-ben siránkoznak, hogy mennyire szar meg elvannak képedve, hogy hogy lehet megint 2/3-ad, pedig ők elmentek szavazni, azon kívül viszont szart sem csináltak, nem álltak be aktivistának, nem kampányoltak, nem tolták a baloldal szekerét, sem anyagilag, sem semmilyen más módon, csak okoskodtak egy amerikai foci fórumon, mert itt királyok lehetnek. Otthon maradt 2 millió ember. Miért nem nyertétek meg őket?
Nevetséges. A nagy liberálisok oldalakon keresztül csak sírni tudnak, meg másokat ekézni, meg nekik semmi sem jó. Hát Feritek elmondta: el lehet menni. Menjetek, ne csak a klaviatúrán keresztül legyen nagy a szátok. #JC6
Ez nettó baromság. A politikai aktivizmus nem ott kezdődik, hogy lemész, és járod az utcákat. Azzal, hogy a Mércét támogatom, vagy hogy a Szikrát támogatom, azzal, hogy itt leírom, hogy mit gondol a világról aki valóban baloldali (a fórum a 90%-a jobbközép liberális, leginkább a francia-europér vonalhoz tartozik). A politikai aktivizmus számos formát felvehet, Zizek elhíresült mondása, hogy "Don't act. Just think." vagy Chomsky, aki azt mondta, hogy "First think, then act".

Itt lehetünk királyok? Ember, 17 család megélhetése függ tőlem, 4 gyerekem van, rendszeresen írok véleményeket balos szervezeteknek, amikor kérdeznek, saját időmben viszem el az adományokat az Igazgyöngynek, befogadtunk már a negyedik ukrán menekült családot egy-egy hétre, 39 évemből 10 évet önkénteskedtem, dolgoztam áldozatsegítésen, drogprevención, segítettem a szcientológia áldozatainak visszaintegrálódni. Minden évben elmegyünk egy közeli árvaházba, ahol a gyerekeim a saját játékaikat adják oda, én meg félévente leviszem a tankönyveket, amit az iskolában kidobtak volna, mert nekik ez is segítség. Ez nagyrészt mind aktivizmus. Az abba vetett hit, hogy egy jobb jövő akkor jön el, ha az elesetteket segítjük. De nem random, hanem célirányosan.

Az elmúlt 3 évben átálltam arra, hogy anyagilag támogatok szervezeteket, ügyeket, ez tény, ezt hívják egyébként gazdasági aktivizmusnak.

Jelenleg nincs olyan párt, aki szívesen támogatnék munkával vagy pénzzel. A Szikrásoknak adtam egy szemmel látható összeget, de ők nem párt.

3 országban van cégem, elmehettem volna többször is, de maradtam. Engem érdekel a nyomor, és érdekel, hogy embereket kihozzunk onnan.

Nem ismersz te senkit, csak sértegetsz névtelenül egy fórumon. Nagy király vagy, mert le bírod írni, hogy mindenki hülye.

Álszentek vagytok és képmutatók.
UFF.
#JC6
Mesélj, kérlek. 137 mp-be került beírni az Ungár posztra, hogy "kis homo". Képmutatás, pff.

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Megszületett a negyedik fiam, majd 4kg, csodálatosan jól van mindenki, én már rendeltem marhaoldalast, vettem normális faszenet, szóval én is lassan csodálatosan leszek 😀

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Sokadszor mondom: sok csapat szurkolói mindenüket odaadnák ezért a 15 évért. 4 éve még csodával határos módon fordítottunk a Vikes ellen, aztán csodával vesztettük el, 3 éve inkább hagyjuk, tavaly és idén pedig egyértelműen Brees hanyatlásán ment el a meccs (mondjuk teszem hozzá, hogy 3 éve is meg kellett volna nyerni 2 TD előnyből). Idén egyértelműen contender csapat volt, jövőre meglátjuk. Ezen a meccsen is, annyi minden pattanhatott volna másképp, annak ellenére hogy Brees nem játszott jól, hogy még akár nyerhettünk is volna. De őszintén szólva majdnem mindegy, mert semennyire sem hiszem, hogy Packers idén verhető az NFC-ben. | (Mondjuk Ariansnál idegesítőbb edző továbbra sincs az egész ligában, és hogy megint el fogja hinni mindenki, hogy mekkora zseni, közben meg... De ennél többet nem akarok vele foglalkozni.) |

Az biztos, hogy nem véletlenül nem voltunk hajnaldóak Irelandet odaadni senkinek, ha el is vesztünk játékosokat FA szakaszban, drafton nagy hangsúly lesz.

Mindegy is. Féltem mi lesz majd Brees után, hogy majd újra szerelembe kell esnem a csapattal, de ez a védelem, Kamara, az OL, Thomas ha egészséges könnyedén megnyertek maguknak. Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség. És csak hogy ne én mondjam:Az első meccs, amit kvázi véletlenül láttam a Falcons elleni homecoming meccs volt, akkor még semmit nem tudtam a sportról, de az energia, ami a Domeból a tévén keresztül is átjött, az fenomális volt. Az első meccs, amit szándékosan néztem meg az Eagles elleni dívizió kör volt, aztán meg a Bears elleni konferencia döntő (utána a SB, de arra nem vagyok büszke). Utána kezdtem el én is játszani, 91-es számban, és rendeltem meg a Deuce meg Bush mezemet, aztán egy 9est is, természetesen. 2007-2008-ban kocameccs nézés volt, illetve főleg tenyardtorrent, aztán rájöttem a streamelésre (köszi, itt mindenekinek ezért), és gyakorlatilag 2009-től 2018-ig majd minden meccset élőben néztem, keltem, szenvedtem stb. A mai napig nem tudok nem felkelni, ahogy látszik, illetve nagyon meg kell erőszakolnom magam, hogy tudjak aludni, ha Saints meccs van, bár az NFL maga már évek óta nem köt le annyira. Nem tudom, hogy ez meg fog-e változni jövőre, amikor már nem a Kapitány irányít, de azt tudom, hogy sokkal idegenebb lesz a csapat. Most is fura, ha nem a 9-es van a center alatt, az hogy abszolút ne ő legyen ott, elképzelhetetlen egyelőre.
Annyiban revidiálom magam, hogy nekünk, szurkolóknak, annyiból jobb volt, hogy visszatért még 2 évre, mert így könnyebb a váltás. Ha 2018-ban a Rams meccs után visszavonul, biztos nagyobb lett volna az űr. Ez az év messze nem volt tökéletes, sérülések, COVID, szurkolók nélküli meccsek, mind nagyon szarul jöttek ki, ha az előző 3-ből csak az egyik nincs, sokkal simább lett volna az alapszakasz is. De mégis ez a Kapitány utolsó éve, szóval erre azért annyira rossz szájízzel nehéz emlékezni.
A Saints, New Orleans, de szerintem az egész liga sokat köszönhet Breesnek, és szerintem mi, itt a fórumon, főleg akik 10-13 éve itt vannak, elmondhatjuk ugyanezt.

Viszlát Kapitány! WHO DAT

(És ha azok után, hogy ennyit gépeltem, nem vonul vissza, akkor már tényleg ideges leszek)

több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Megint ide írom: megszületett a második gyermekem, alig egy órája 😊

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Eszméletlen vicces, ahogy egyre jobban belelovalljátok magatokat. Van egy érzelmi döntésetek (utáljátok a MZP-t), és eljutottunk oda, hogy Ő, csakis Ő az egyetlen, aki miatt az ellenzék szétesik, mert Ő, csakis Ő hazudik, nem tartja, amit mondd, és MZP maga a minden ami rossz, de egyébként mindegy is mit csinál, mert folyamatosan racionalizálni akarjátok majd, hogy miért is rossz ő.

Én sem vagyok híve Péternek, fura is lenne, hogy egy balos, agnosztikus ember egy jobbos, keresztény politikusért rajongjon, de nem is is nézem ennyire rossz szemmel minden mozdulatát mi ti ketten.

Félreértés ne essék, én jól szórakozok, gyakorlatilag olyan mélyen benne vagytok a saját véleményspirálotokban, hogy mindegy mit mondd bárki más, mindig lesz válaszotok.

Csak egy felvetés: ha hátrébb lépnétek 2-t, és megnéznétek a saját álláspontotokat, lehet hogy segíteni feloldódni...

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Kisfiam:Sosem mutattam neki, hogy így, de hát őstehetség az őstehetség 😊

több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
nos, igyekszem nagyon hasonlítani a Kapitányra, de mivel olyan irányító már nem leszek, szóval marad a gyerekszám 😊

péntek hajnalban megszületett a harmadik fiam 😊

7 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Megígérem, visszafogom magam. Disclaimer: talán a profil képem alapján nem sejthető, ezért elmondom, hogy én az egyik legnagyobb Sean Payton rajongó vagyok az egész világon. Ennek ellenére vagy talán épp ezért nagyon igyekszem objektív maradni.

Ha már Helmut tartott történelem órát, tartok én is.
2006-ban Sean Payton és Drew Brees egy lesajnáló mosolyt kaptak az idény elején - nyilván nem ok nélkül. Aztán Payton tudott húzni valami egészen meglepő O-t, ami akkor nem volt még különösebben divatos: elkapó RB-k, PA-k hegyek, Drew Brees földöntúli pontosságának kihasználása stb. Már ebben az évben is látszott, hogy nehéz eset: rábaszta a telefon Bush ügynökére, kvázi nyíltan összeveszett a csapat legnagyobb sztárjával (Horn), kezdő HC-hez képest igen nyersen bánt az újságírókkal stb. De a játékosai szerint kiváló motivátor, értette a játékosait és első perctől kezdve jól kijött Brees-zel. Akkor az a Bears D túl nagy falat volt, a hideg sem tetszett, már az NFC döntő is hatalmas eredmény volt azzal a csapattal.

Aztán jött a 2007-2008-as szezon, a meglepetés ereje alább hagyott, és Payton elkezdte kiépíteni apránként a csapatot. Itt muszáj beszélni egy fontos dologról, ami a Payton és a Saints kezdeti sikereihez hozzájárult: az egyetemi scouting. Jahri Evans, Carl Nick, Colston, csak hogy legismertebb meglepő draftokat mondjam. Később voltak ennek a mentalitásnak visszafelé elsült elemei (Davenport, Payton Turner, csak hogy a menő elsőkörös DE projekt draftokat mondjam), de a korai sikereihez nagyban hozzájárult, hogy talált olyan játékosokat kulcs pozíciókra, akiken mások átnéztek. Brees 2008-ban majdnem megdöntötte Marino rekordját, tehát nem az O-val volt a baj, hanem a semmilyen D-vel.

És akkor megérkezett Greg Williams. | nem akarok a bountryról beszélni, meggyőződésem, és az azóta megismert tények is ezt támasztják alá, hogy semmi olyan nem történt, ami más csapatnál ne lenne, sőt a Saints volt az egyik legkevésbé büntetett csapat a ligába, szóval csináljunk úgy, hogy nem volt | Összerakott egy elég jó védelmet, felismerte, hogy a fő erénye a labdaszerzés lesz, és be is jött. Egyébként a SB év Brees közel sem legjobb éve volt, de nem is számított ez annyit.

2010, SB hangover, nagy nehezen beverekedte magát a PO-ba a csapat, egy kínszenvedés volt sok szempontból az az év, és el is jutunk Payton NFL karrierjén első igazán nagy buktájához, a Seahawks elleni vereség. Ha lehet olyan mondani, itt kezdődött a negatív legenda, és nem ok nélkül, ez a meccs, a sokkal gyengébb Seattle ellen nagyrészt Payton és az egoja hibája volt. Hagyta magát belevinni egy olyan meccsbe, ami nem a Saintsnek kedvezett, lement a porba birkózni, beleállt hogy megmutassa, neki nagyobb - mindezt úgy hogy az utolsó héten a kezdők fele lesérült, 0 egészséges RB és egy nagyon fáradt D állt rendelkezésre.

2011, talán a valaha volt legdominánsabb O teljesítmény a Saints életében, de a ligában is top5 örök ranglista szerintem (nem néztem meg, lényegtelen, hadd legyek elfogult) - de az egy olyan év volt, hogy a 13-3 is csak egy 3. helyre elég. Így látogattunk egy SF, a korszak legerősebb védelméhez, ki is fújták a meccs elején Payton és Brees orrát, 17-0, 6 eladott labda, ennek ellenére 2 perccel a vége előtt a Saints vezetett 32-29, de Williams akkor talán először bemutatta élete nagy mutatványát a 8 emberes blitzet, amikor az ellenfélnek egyetlen értékelhető elkapója van, akire ráállított egy futás ellen jó S-t. Ezt a meccset Payton a maga részéről megnyerte...

2012 nem történt meg.

2013-ban új D koord, a kevésbé ismert és szeretett Ryan tesó, meglepetés ereje beüt, az akkori középszerű játékosokból álló D képes elég jó lenni Payton O-jához képest, PO-ba jut a megváltás évben, de sajnos a későbbi SB győztes Seahawks túl jó volt már akkor is, bár még így is kevésbé kapott ki, mint három héttel később a Broncos. (bocs)

2014-ben nagy meglepetésre Ryan nem képes megismételni az előző év teljesítményét, de más gondok is voltak. Aztán a szezon végén robbant a bomba, Payton elkezdte kipuccolni a problémás játékosokat a rosterről. Sosem lett kimondva a rebuild, de lényegében ez történik, 2015-2016-ban legendásan rossz volt a védelem, de Brees vezette O azért nem volt annyira szörnyű.

Aztán jött a beérett 2017, Ireland érkezése után elkezdődött az új Payton korszak. Kamara, MT, új fal, stb. Nem fogom leírni, korábban bekerült már a lista, hogy minden nehézség, Brees öregedése stb. ellenére a Saints domináns tudott maradni, de beszéljünk arról, amiről mindenki szeret, a PO vereségekről.

2017-ben 7 pontos underdogként mentünk a Vikingshez, ennek ellenére Payton megnyerte a meccset, és az egyébként az egyik legbiztosabb szerelő játékos kihagyott egy szerelést, és így még sem mi mentünk tovább. 2018-ban a Rams 3,5 pontos favoritként jött a Dome-ba, de no call előtti drive-ban állva hagyta a Rams-t Payton, nyilván nem kellett volna összeesni, de alapvetően egy erős csapat ellen nyerő pozícióba tudta navigálni a csapatot. 2019 viszont már egyértelműen Payton hibája volt. Zimm kifújta az orrát, kihúzta a Saints O méregfogát (OL), és képtelen volt Payton változtatni, ez a vereség egyértelműen az ő hibája. 2020-ban azt gondolom, hogy ha védelem leszedi a labdákat, amiket Brady a kezükbe dobott, vagy talán az is elég, ha Cook nem dobja el a fumble, nyilván nincsen ha. Ez az a meccs, amiről nem tudom eldönteni, hogy Payton nem volt képes nyerő pozícióba manőverezni a csapatot vagy Brees személyes hanyatlása volt a gond. A Bucs se, volt túl jó, de ők nyertek.

2021-ben, kórház csapattal, gyakorlatilag egyetlen meccsen múlt a PO, azt gondolom, hogy nincs az a HC aki abból az évből többet hoz ki.

Szóval ennyit a történelmi áttekintésről. Véleményem szerint Payton nem vesztette el a mojot, sőt van abban a tankban még. Hogy jót fog-e tenni neki a levegő változás vagy sem, azt nem tudom megmondani. Az, hogy mit hoz ki RW-ből, még kevésbé. de ha valaki képes megfordítani egy franchise-t, és fenntartani évtizeden át, akkor az ő lesz.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Ebben zseniális Orbán, hogy megtalálja a megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el.
Sobri Jóska
Ne má'. Ezt most azért te sem hiszed el, hogy a "30 km-es határátlépés" egy megvalósítható protokoll.

Orbán abban zseniális, hogy ELHITETI, hogy "megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el". 1,5 m-es távolságtartás volt előírva, de a fodrász nyitva lehetett. 😀

Orbán és kommunikációs terének zsenije abban rejlik, hogy az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy csinálnak valamit. Közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt munkahely védelem, közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt mikrovállalkozás mentés, közben meg nem. És lehetetlen bizonyítani az ellenkezőjét, úgy hogy azt széles tömegek is megértsék.

NA ebben zseniális Orbán Viktor, nem a pragmatizmusban. Abban te vagy zseniális, már ne vedd tolakodásnak. | (magamat még sem írhatom 😛 ) |

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 12 849 — Egyéb témák lakó
Egy évvel ezelőtt, amikor Brees visszavonult, ezt írtam:
Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség.
Gyurma Pappa
Nem sok minden változott meg bennem. El lehet kezdeni merengeni, hogy miért pont most miért amikor szarban van a csapat (egyébként csak szerződés alakítgatással tudunk csinálni 100m pluszt, nem én mondom, főoldalon volt a cikk), de szerintem aki látta az elmúlt két évet, látta Paytont az oldalvonal mellett, annak nem kell túlmagyarázni. Talán a Dolphins elleni hazai volt az, ahol az arcán volt minden fájdalom és fáradtság, és meg is értem.

De most tök őszintén szólva, kicsit sem érdekelnek a független, racionális merengések a csapat jövőjéről. Egyrészt too soon, a szakítás után sem sétálsz oda a haverodhoz, és mondod, hogy "pont most, amikor születésnapod lesz egy hét múlva" (megtörtént eset), mert ez pont nem érdekli a haverodat épp. Másrészt meg nem is érdekel.

Sean Payton 2006-ban úgy jött NOLA-ban, hogy semmi nem volt a csapatból és a városból sem. Idehozott egy irányítót, akiről lemondott a liga, felépített egy csapatot, amelyik a legendás Peyton Manninget verve nyert Super Bowlt, majd amikor az a csapat szétesett pár év múlva, nekiállt egy újjáépítésnek, és felépített újra egy nyerő kultúrát.

Sean Payton nem tökéletes. Nem is lehetne messzebb a tökéletestől. Nagyképű, szemtelen, sokszor túlságosan is magabiztos, makacs és bizony sokszor rossz értelemben maximalista. De 16 év alatt sokat változott, és ami a legfontosabb, hogy ez a csapat és ez a város sokat köszönhet neki. Sokszor felállhatott volna egyébként, és sokan lehet fel is állnak, vagy nem írnak alá ennyire hosszú szerződést ezzel a franchise-zal. Nem túl szexi piac, egy olyan város, ami hamarosan elsüllyed. Ő maradt. Nyilván nem szívességből, és nem kívánom felkenni ezért, de racionálisan azért vannak vonzóbb helyek New Orleans-nál.

Sean Payton zsenije egyértelmű, hozzáértése a játékhoz megkérdőjelezhetetlen. De igazi ereje mindig is abban volt, hogy motiválni tudta a srácokat, össze tudott rakni egy csapatot, fel tudott építeni egy közösséget. A legtöbb játékos, aki elment innen, nem tudott rosszat mondani (Eli Apple te meg kapd be), és ez főleg Payton érdeme.

Nekem hiányozni fog. Nem azért, mert hogy a csapat most jó lesz vagy sem, hanem azért mert ő a Sean Payton. Ő a főedzőnk, ő az ember, akivel azonosulni tudok szurkolóként, ő az, aki nélkül még nem teljesen tudom, hogy miként fogom rávenni magam, hogy meccseket nézzek.

Bassza meg, még mindig abban bízok, hogy csak viccelt.

Szerkesztette: Gyurma Pappa