Gyurma Pappa

New Orleans Saints Tulane Green Wave

Gyurma Pappa
Lakhely
Pécs
Utoljára láttuk
4 órája
Regisztrált
több mint 14 éve
Fórum hozzászólások
10 192Utolsó 10 fórum hozzászólás

11 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Nem tudjátok, hogy mikor érdemes a harmadik oltást beadatni? Júni 4.-én kaptam a másodikat.
Amadeus
Oltásokhoz értő ismerős azt mondta, hogy elég 6 hónap után.

13 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
...
csebi
Újra elmondom, amit már korábban is: ilyen a politika. Amit most látunk, az semmi extra szerintem, csak borzasztóan elszokott tőle mindenki.

Tudom, hogy alapvetően egy racionálisan gondolkodó ember vagy, de kérj meg valakit, hogy nézze végig a hsz-eidet, szerintem fel fog tűnni, amit mondom 😊

14 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Eszméletlen vicces, ahogy egyre jobban belelovalljátok magatokat. Van egy érzelmi döntésetek (utáljátok a MZP-t), és eljutottunk oda, hogy Ő, csakis Ő az egyetlen, aki miatt az ellenzék szétesik, mert Ő, csakis Ő hazudik, nem tartja, amit mondd, és MZP maga a minden ami rossz, de egyébként mindegy is mit csinál, mert folyamatosan racionalizálni akarjátok majd, hogy miért is rossz ő.

Én sem vagyok híve Péternek, fura is lenne, hogy egy balos, agnosztikus ember egy jobbos, keresztény politikusért rajongjon, de nem is is nézem ennyire rossz szemmel minden mozdulatát mi ti ketten.

Félreértés ne essék, én jól szórakozok, gyakorlatilag olyan mélyen benne vagytok a saját véleményspirálotokban, hogy mindegy mit mondd bárki más, mindig lesz válaszotok.

Csak egy felvetés: ha hátrébb lépnétek 2-t, és megnéznétek a saját álláspontotokat, lehet hogy segíteni feloldódni...

15 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
neki már megvan 😉
csebi
Szerinted, hány mp-be kerülne MZP-nek átültetni?
Gyurma Pappa
nullának nyilván. csak akkor megint odajutunk, hogy itt emberek vállaltak vmit, írásba adták, majd lényegében 0 perc alatt semmibe veszik, és btw őszintén szólva Mellárnak amúgy nem tök mindegy, hogy hol ül? mi lesz, amikor igazán fontos ügyek jönnek?
csebi
Vita, veszekedés, konszenzus vagy szétesés. Manőverek, szövetségek, azok felbomlása, ideiglenes partnerségek. ellentétek.

Politika.

Elfogult vagy, továbbra is. Nincs ezzel nekem bajom, csak szólok.

(BTW: még egyszer MZP nem írta alá a 6 párti egyezményt, és ez 7. frakció bedobása már a játszma része, ahol a helykeresés megy. Szerintem tök jól időzített és a hurrá hangulat közben a közbeszédben semmit nem rontó kijelentés)

15 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
neki már megvan 😉
csebi
Szerinted, hány mp-be kerülne MZP-nek átültetni?

16 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Ahogy Helmut is írta: dózer. Nem néz se jobbra, se balra, csak eltapos mindent és mindenkit maga előtt. Azt is, akit nem kellene.
Amadeus
És azt hogyan? Statáriumot vezet be? Mert máshogy nem fog tudni "taposni", ha a parlamentben nem nyomják meg hozzá elegen a gombot...
peterk2005
Szerk. Törölve
OK, de ne feltételezzük a legrosszabbat, és lépjünk vissza a mához.
Mi van, ha Ferenc lázad a jelenlegi közel 60-40-es leosztásnál, és .....akkor innentől kezdve lázad akármiben is ?!
Ő és a pártja fogja viselni azt a skarlát-betüt, amelyet eddig Ferenc, és a pártja osztogatott. És neki nincs több lövése. Senki nem akar a macskás néni unokája lenni.
Megváltozott az erőtér.
Helmut Zimmer
(Nem láttam mi volt a törölt részben, gondolom semmi fontos, 😊 )
Gyurcsány egy komoly fekete ló. Nem tudom, hogy mit tervez, és őt veszélynek látom az egész ellenzékre nézve. Meg Jakabot / a Jobbikot is. A Momentum és az MSZP szerintem be fognak állni a sorba. A Momentum azért, mert ők szerintem örülnének is, ha MZP a jelöltjük lehetne, az MSZP meg bárki mögé beáll - mindig is beállt - ha azzal egy kicsit közelebb lehetnek a tűz melegéhez. És amúgy is az utolsó napjaikat számlálják, már csak azt kell kinézniük, hogy kihez / mihez csapódnak majd a teljes leolvadás során.

Szóval Gyurcsány jó kérdés, nincs rá válaszom. Illetve féligmeddig az a válaszom, amit pár napja írtam: szerintem őket nem lehet csak úgy leküldeni a térképről, őket csak fel lehet szalámizni. Mint az egykori FKGP-t. Hogy sikerül-e vagy sem? Majd kiderül.

MZP-re viszont az a válaszom, hogy én éppenséggel azt furcsállnám, ha nem akarna magának frakciót. Én a magánéletemben és a vállalkozásom vitelében is egy elég laza pórázas, sokat engedő, kevés hatalomhoz ragaszkodó típus vagyok, de ha miniszterelnök jelölt lennék, az első kérdésem lenne, hogy oké, de ki fog ebben engem támogatni .... a megválasztásom után is? És egy ilyen sokpárti szivárvány gyülekezet esetén a válaszom az lenne, hogy senkiben nem lehetek biztos. Azaz vagy csinálok magamnak / csinálnak nekem, vagy nem vállalom, mert díszpinty nem leszek. MZP elvállalta, tehát ő nálam áthúzta a második opciót, és dolgozik az elsőn. Amiben én nem hatalom éhességet látok, hanem józan észt. Ha 4 évig akar kormányozni, akkor ezt kell csinálnia.
peterk2005
Attól tudna 4 évig kormányozni, hogy hirtelen összehoz magának egy pár fős frakciót? Ugyanmár.
ender1112
MzP frakció nélkül kis túlzással tehetetlen a Parlamentben, akinek azt szavaz meg a 6 frakció amit akar. De ha van neki egy saját, és mondjuk csak 1-2-3-4-5 mandátumos többsége van egy leendő kormánynak, ami nagyonis elképzelhető bármelyik oldalról, akkor bizony egy saját frakció az zsarolási potenciál. Mert akkor nélküle nem lehet megszavazni semmit és ellenében sem lehet megszavazni semmit, csinálhat a 6 párt amit akar - mehetnek a Fideszhez támogatásért. Ezt hívnák mexikói felállásnak 😊

Egy frakcióval nem kormányozni tudna, hanem pont ellenkezőleg, zsarolni tud mindenkit, hogyha nem kapja meg amit akar - akkor nincs kormányzás. Egyébként hatalomtechnikai oldalról abszolút logikus MzP szándéka és logikus lenne, hogy a többiek azt mondják, hogy a nagy faszt 😀 kérdés, hogy ebben a közhangulatban be merik-e ezt mondani.
MC12
De hát itt az összes frakció tud zsarolni mindenki mást, szóval az, hogy ő lesz a hetedik zsarolópartner, az gyakorlatilag semmit nem jelent, úgy is meg kell egyezni mindig mindenkivel.
ender1112
Dehogynem, az gyakorlatilag nagyon sokat jelent, ugyanis frakció nélkül Ő nem tud részt venni ebben a zsarolós játékban, csak elég korlátozottan 😊 nem mindegy, hogy üldögélsz a pálya szélén és várod a meccs erdményét, vagy te is játszol.
MC12
Plusz így Mellár profnak lenne helye. Nem elhanyagolható!

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
és akkor fel akarja rúgni azokat a szabályokat, amikbe beleegyezett:

 24.hu/belfold/2021/10/18/marki-zay-peter-elovalasztas-ellenzek-frakcio/
csebi
Téged nagyon megbánthatott valamivel Péter. Kb úgy haragszol rá mintha 12 éve ő lenne a miniszterelnök és a programja nem állna másból csak Soros, migráns, Gyurcsány. Oh wait.
Bazzani
igen, egy lapra helyezem sok szempontból OV-val jól látod. le is írtam a problémáimat vele, nagyjából senki sem tudta megcáfolni, hogy ezek miért nem legitim érvek ...
csebi
Azt leszámítva, hogy Orbán esetén ezek tapasztalatok, míg MZP esetén benyomások. Elég rendesen leszavazott rá Csongrád megye, ahol azért látják közelről X éve (persze lehet, hogy mindenki retteg tőle, azért).

Ettől még simán lehet igazad, nem tudni, kire hogyan hat a hatalom. Én egyébként úgy gondolom, hogy Orbán egy pragmatikus maffiózó, akinek az összes kérdéses/felháborító dolga ebből a racionális megközelítésből fakad. MZP ezzel szemben szerintem tényleg egy küldetéstudatos, kicsit ilyen "szent őrült" kategória, akinek az összes kétséges lépése abból fakad, hogy meg van győződve róla, hogy neki ez a dolga, hogy megszabadítsa az országot a NER-től. Abban biztos vagyok, hogy ha nyer, akkor tényleg az lesz a fő célja, hogy lebontsa ezt a jelenlegi rendszert, az lehet, hogy ehhez néhány fejet szívesen lecsapdosna a nyaktilóval...
somoskovig
Ahogy írtam: inkább a tudatos maffiózó geci, mint a "szent" őrült.

Amadeus
Szerintem meg inkább egy szent őrült egy hat(hét)párti koalíció élén, folyamatos kompromisszumkényszerrel kordában tartva, mint egy egyszemélyes egyeduralom egy tudatos maffiózó által, aki maga alá rendezte lassan a fingásügyi alapítványi kurátort is államtól kimentett vagyonnal, 9-10 éves kinevezésekkel. De erre írtam, hoyg egyéni ízlések különböznek.
somoskovig
Pont ez a lényeg: a szent őrült le fogja szarni, hogyan akarja korlátozni, mert nem racionálisan gondolkodik. Ezért életveszély közhatalmat adni a kezébe, akár még úgyis, hogy koalícióban kormányoz. Ez a típus nem tűri a korlátozást. Vagy őt törik be, vagy ő veri szét a koalíciót és jelenleg bőven az utóbbira tippelek.

Ahogy Helmut is írta: dózer. Nem néz se jobbra, se balra, csak eltapos mindent és mindenkit maga előtt. Azt is, akit nem kellene.
Amadeus
Sokadszorra is leírom, mert úgy látszik, hogy nehezen jön át: MZP roppantmód adatvezérelten vitte végig a kampány, a manírjai, az elmondott mondatai tudatosan lettek felépítve. Ezért (is) hasonlítják Trumphoz. Látszólag ő is sokszor mondott olyan dolgokat, amiknek semmi köze semmihez, de akkor épp tudta vele uralni a közbeszédet, és csak ez számít a post truth korszakában.

Röviden: MZP tudatosan ilyen.

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
 telex.hu/defacto/2021/10/19/a-minimalber-novelheti-a-foglalkoztatottsagot
Neolib hazugságok, szevasztok!
Gyurma Pappa
Tegyük azért hozzá, hogy a növelheti-hez általában szükséges, hogy a minimálbér terhei is minimálisak legyenek. Európa legmagasabb minimálbér-terheivel azért a mikro/kényszervállalkozások környékén inkább várható foglalkoztatás csökkentés.

(A következtetés ebből nem az, mielőtt valakinek eszébe jutna, hogy akkor ne emeljünk minimálbért, hanem az, hogy akkor csökkentsük a terheit. 😊 )
peterk2005
Tény. De mellékkörülmény. Ugye az a lényeg, hogy a munkaerőpiacon nem igazak a Nagy Piaci Törvényszerűségek, és ebben áll a neolibek nagy hazugsága, hogy elhitették mindenkivel, hogy de. Már az ingatlanpiacon sem igazak a klasszikus Marshall-kereszt szabályai, pláne nem a munkaerőpiacon.

(A linkek YT videók, az egyik legjobb kis csatornáról az Unlearning Economics oldaláról. Az első 20 perces, az utóbbi 1:08 óra)
Gyurma Pappa
Ahogy "öregszem", úgy kezdem egyre inkább azt gondolni, hogy nagyjából semmi nem igaz a neolibek Nagy Piaci Törvényszerűségeiből...
peterk2005
A mainstream közgazdaságtan egyik fő problémája, hogy mindig azzal kezdi, hogy egyszerűsít. Kihagyjuk ezt, elhagyjuk azt, feltételezzük ezt, éééés már igazunk is van.

Alap piaci mechanizmusok működnek, mondjuk olyan helyeken, mint a termelői piac: sokan keresik az almámat, emelem az árát, addig amíg megveszik. Kijön még 4 másik árus ugyanolyan almával, elkezdjük csökkenteni az árakat. Stb.

Amint belekerül a képletbe egy vagy több olyan szereplő, aki nem racionális, vagy vannak más érdekei is, borul minden. De az elméleti közgazdaságtan ezt úgy kezeli, hogy "akkor tegyük fel, csak ez változik". És innen indul a a kalamajka.

Az elméleti közgazdaságtan mainstream irányzata (főleg USA-ról beszélek) egy köldökbámulós önkielégítés kibukott matematikusok számára. Amikor függvényeket rajzolgatnak elképzelt piacokon és termékeken, akkor abból nem is lesz valós eredmény, amit a gyakorlat is fel tud használni. A viselkedési közgazdaságtan mainstreambe kerülése mozdította el a szakmát a holtpontról, de még a policy alkotás során ma is a liberális/neoliberális dogmán dominálnak.

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
 telex.hu/defacto/2021/10/19/a-minimalber-novelheti-a-foglalkoztatottsagot
Neolib hazugságok, szevasztok!
Gyurma Pappa
Tegyük azért hozzá, hogy a növelheti-hez általában szükséges, hogy a minimálbér terhei is minimálisak legyenek. Európa legmagasabb minimálbér-terheivel azért a mikro/kényszervállalkozások környékén inkább várható foglalkoztatás csökkentés.

(A következtetés ebből nem az, mielőtt valakinek eszébe jutna, hogy akkor ne emeljünk minimálbért, hanem az, hogy akkor csökkentsük a terheit. 😊 )
peterk2005
Tény. De mellékkörülmény. Ugye az a lényeg, hogy a munkaerőpiacon nem igazak a Nagy Piaci Törvényszerűségek, és ebben áll a neolibek nagy hazugsága, hogy elhitették mindenkivel, hogy de. Már az ingatlanpiacon sem igazak a klasszikus Marshall-kereszt szabályai, pláne nem a munkaerőpiacon.

(A linkek YT videók, az egyik legjobb kis csatornáról az Unlearning Economics oldaláról. Az első 20 perces, az utóbbi 1:08 óra)

1 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
 telex.hu/defacto/2021/10/19/a-minimalber-novelheti-a-foglalkoztatottsagot

Neolib hazugságok, szevasztok!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Megszületett a negyedik fiam, majd 4kg, csodálatosan jól van mindenki, én már rendeltem marhaoldalast, vettem normális faszenet, szóval én is lassan csodálatosan leszek 😀

9 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Sokadszor mondom: sok csapat szurkolói mindenüket odaadnák ezért a 15 évért. 4 éve még csodával határos módon fordítottunk a Vikes ellen, aztán csodával vesztettük el, 3 éve inkább hagyjuk, tavaly és idén pedig egyértelműen Brees hanyatlásán ment el a meccs (mondjuk teszem hozzá, hogy 3 éve is meg kellett volna nyerni 2 TD előnyből). Idén egyértelműen contender csapat volt, jövőre meglátjuk. Ezen a meccsen is, annyi minden pattanhatott volna másképp, annak ellenére hogy Brees nem játszott jól, hogy még akár nyerhettünk is volna. De őszintén szólva majdnem mindegy, mert semennyire sem hiszem, hogy Packers idén verhető az NFC-ben. | (Mondjuk Ariansnál idegesítőbb edző továbbra sincs az egész ligában, és hogy megint el fogja hinni mindenki, hogy mekkora zseni, közben meg... De ennél többet nem akarok vele foglalkozni.) |

Az biztos, hogy nem véletlenül nem voltunk hajnaldóak Irelandet odaadni senkinek, ha el is vesztünk játékosokat FA szakaszban, drafton nagy hangsúly lesz.

Mindegy is. Féltem mi lesz majd Brees után, hogy majd újra szerelembe kell esnem a csapattal, de ez a védelem, Kamara, az OL, Thomas ha egészséges könnyedén megnyertek maguknak. Sokat kritizáltam Paytont a 7-9-es évekért, de igazából ez a csapat legalább annyira szól róla, mint Breesről, ha nem jobban. nyilván Seant sokkal nehezebb egy független szurkolónak kedvelni, így jogosan Brees volt a csapat arca mindig is, aki egy nagyon pozitív hős, egy idol, egy feddhetetlen személyiség. És csak hogy ne én mondjam:Az első meccs, amit kvázi véletlenül láttam a Falcons elleni homecoming meccs volt, akkor még semmit nem tudtam a sportról, de az energia, ami a Domeból a tévén keresztül is átjött, az fenomális volt. Az első meccs, amit szándékosan néztem meg az Eagles elleni dívizió kör volt, aztán meg a Bears elleni konferencia döntő (utána a SB, de arra nem vagyok büszke). Utána kezdtem el én is játszani, 91-es számban, és rendeltem meg a Deuce meg Bush mezemet, aztán egy 9est is, természetesen. 2007-2008-ban kocameccs nézés volt, illetve főleg tenyardtorrent, aztán rájöttem a streamelésre (köszi, itt mindenekinek ezért), és gyakorlatilag 2009-től 2018-ig majd minden meccset élőben néztem, keltem, szenvedtem stb. A mai napig nem tudok nem felkelni, ahogy látszik, illetve nagyon meg kell erőszakolnom magam, hogy tudjak aludni, ha Saints meccs van, bár az NFL maga már évek óta nem köt le annyira. Nem tudom, hogy ez meg fog-e változni jövőre, amikor már nem a Kapitány irányít, de azt tudom, hogy sokkal idegenebb lesz a csapat. Most is fura, ha nem a 9-es van a center alatt, az hogy abszolút ne ő legyen ott, elképzelhetetlen egyelőre.
Annyiban revidiálom magam, hogy nekünk, szurkolóknak, annyiból jobb volt, hogy visszatért még 2 évre, mert így könnyebb a váltás. Ha 2018-ban a Rams meccs után visszavonul, biztos nagyobb lett volna az űr. Ez az év messze nem volt tökéletes, sérülések, COVID, szurkolók nélküli meccsek, mind nagyon szarul jöttek ki, ha az előző 3-ből csak az egyik nincs, sokkal simább lett volna az alapszakasz is. De mégis ez a Kapitány utolsó éve, szóval erre azért annyira rossz szájízzel nehéz emlékezni.
A Saints, New Orleans, de szerintem az egész liga sokat köszönhet Breesnek, és szerintem mi, itt a fórumon, főleg akik 10-13 éve itt vannak, elmondhatjuk ugyanezt.

Viszlát Kapitány! WHO DAT

(És ha azok után, hogy ennyit gépeltem, nem vonul vissza, akkor már tényleg ideges leszek)

több mint 7 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Megint ide írom: megszületett a második gyermekem, alig egy órája 😊

több mint 7 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Kisfiam:Sosem mutattam neki, hogy így, de hát őstehetség az őstehetség 😊

14 órája
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Eszméletlen vicces, ahogy egyre jobban belelovalljátok magatokat. Van egy érzelmi döntésetek (utáljátok a MZP-t), és eljutottunk oda, hogy Ő, csakis Ő az egyetlen, aki miatt az ellenzék szétesik, mert Ő, csakis Ő hazudik, nem tartja, amit mondd, és MZP maga a minden ami rossz, de egyébként mindegy is mit csinál, mert folyamatosan racionalizálni akarjátok majd, hogy miért is rossz ő.

Én sem vagyok híve Péternek, fura is lenne, hogy egy balos, agnosztikus ember egy jobbos, keresztény politikusért rajongjon, de nem is is nézem ennyire rossz szemmel minden mozdulatát mi ti ketten.

Félreértés ne essék, én jól szórakozok, gyakorlatilag olyan mélyen benne vagytok a saját véleményspirálotokban, hogy mindegy mit mondd bárki más, mindig lesz válaszotok.

Csak egy felvetés: ha hátrébb lépnétek 2-t, és megnéznétek a saját álláspontotokat, lehet hogy segíteni feloldódni...

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
nos, igyekszem nagyon hasonlítani a Kapitányra, de mivel olyan irányító már nem leszek, szóval marad a gyerekszám 😊

péntek hajnalban megszületett a harmadik fiam 😊

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Ebben zseniális Orbán, hogy megtalálja a megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el.
Sobri Jóska
Ne má'. Ezt most azért te sem hiszed el, hogy a "30 km-es határátlépés" egy megvalósítható protokoll.

Orbán abban zseniális, hogy ELHITETI, hogy "megvalósítható, végrehajtható ügymenetek határát, és pragmatikusan addig megy el". 1,5 m-es távolságtartás volt előírva, de a fodrász nyitva lehetett. 😀

Orbán és kommunikációs terének zsenije abban rejlik, hogy az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy csinálnak valamit. Közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt munkahely védelem, közben meg nem. Azt hiszik, hogy volt mikrovállalkozás mentés, közben meg nem. És lehetetlen bizonyítani az ellenkezőjét, úgy hogy azt széles tömegek is megértsék.

NA ebben zseniális Orbán Viktor, nem a pragmatizmusban. Abban te vagy zseniális, már ne vedd tolakodásnak. | (magamat még sem írhatom 😛 ) |

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Na ez van. Nem akartam előre károgni, de kb. erre az eredményre számítottam. Zimmer nagyon jól ismeri Paytont, és pontosan tudta miként kell tönkretenni a játékunkat.

Jó idény volt, örülök, hogy visszajöttem fórumozni.

Ki kell emelni, hogy egész jó volt a bíráskodás, ez így fair, ha ezt is leírjuk. Persze, lehet károgni egy-egy meg nem dobott holdingért vagy egy-egy egyéb szabálytalanságért, de az mindig van.

Sok franchise ölne ezért a 13 évért. Lehet sírni a kihagyott lehetőségeken, de ezen a meccsen nem tudok dühöngeni (ahogy a két évvel ezelőtti Vikes meccset is meg tudtam emészteni, gyorsabban, mint a tavalyit), ezt mi vesztettük el. Csalódott vagyok-e? Igen. Többet vártam? Igen. Ezt meg kellett volna nyerni? Igen. De nem sikerült.

Nem fogom playról playra, meg játékosról játékosra elemezni, hogy ki mit baszott el, aki látta a meccset, az tudja.

Na, WHO DAT.

3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys


tűpontos

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 10 192 — Proud Father of Four Boys
Aki kint volt, egy kis élménybeszámolót elfogadunk! 😊

krixtofer
Mi a párommal lecsúsztunk a Regent Street nagy részéről, végülis 17:30-ra értünk oda a tervezett 15:00 helyett, de így is látszott, hogy nagy tömeg volt, elég sok programmal, lehetőségekkel stb.

Másnap a meccs helyszínre elég korán kimentünk (11:00 körül ott voltunk), zavartalan volt a kijutás a metróból, simán eljutottunk a stadionig. Az Offical Tailgate-nél volt egy kis sorban állás a biztonsági motozás miatt, meg aztán "kicsit" hosszabb a shopnál, de végül tudtunk vásárolni egy-egy ereklyét a feleségemmel. A tailgate jól meg volt szervezve, voltak programot is szép számmal, bár mi annyira nem voltunk erre kíváncsiak, az erre érzékenyek biztos jól érezték magukat. Elmentünk kajálni, utána irány a meccs.

Féltünk, hogy mennyi idő lesz bejutni, hát kb. semmi idő nem volt nagyon gyorsan és hatékonyan működik a beléptetés, könnyen megtaláltuk a helyünket, minden király volt, pedig az 5.-en ültünk.

Most lehet, hogy nem ez volt az évszázad meccse, de pl. a Crawley INT pont előttünk történt, később a Kamara TD is, szóval én azért elégedett voltam. Épp azt mondtam a többieknek a meccs után, hogy ha minden héten játszunk egy ilyen unalmas 20-0-át én nagyon jól el leszek akár a Super Bowlig is, őszintén szólva annyira nem vágyom izgalmakra az elmúlt évek meccsei után.

Végig NO-i családok előtt ültünk, jókat kommentáltak, elröhögtünk velük, ment a mini whodat chant, szóval elég jól éreztük magunkat a középszar meccs ellenére is. Én még nem láttam élőben NFL meccset, nekem egy csomó minden új, de legalább már tudom, hogy mi megy a stadionban a Dodge Ram meg a Papa John's reklámok alatt.

Láttam élőben mozogni a srácokat, láttam dobálózni a Kapitányt, Jordan sack dance-t, a pálya szélén ugráló Sean Paytont stb. Azt tudtam, hogy egészen más, mint TV-n keresztül (azért 3 szezont én is "játszottam", "edzésködtem"), de az egész atmoszféra nekem tetszik. Sajnáltam (de a feleségem jobban le lett lombozva ettől), hogy a Miami volt a hazai csapat, de legalább biztossá vált, hogy előbb-utóbb el kell mennem a Superdome-ba meccset nézni (bár eddig sem volt ez igazán kérdés).

Amit még el kell mondanom a meccsről, hogy a kiléptetés az valami nagyon király volt. Voltam nem egy több tízezres rendezvényen, de ennyire simán kijutni még sehonnan sem sikerült. Mindenhol volt valami bottle neck (Prágában a metró, Spielbergben a sár miatti lassú haladás, Budapesten ugye egy koncert lényegesen kisebb), de London ezt nagyon profin oldotta meg. Lassítás nélkül értünk el a metróig, ott egy kicsi tumultus volt, de az első szerelvényre simán felszálltunk, nem volt tömegnyomor stb. De megállni, várni stb. sehol nem kellett.

Ezután elmentünk egy sportbárba, ott ittunk bár sör a Fórumos csapattal, megnéztük a esti (délutáni) meccsek végét, mi pedig mentünk haza aludni a nejemmel, reggel 4:40-kor már mentünk a Stanstead felé, szóval hiába szerettünk volna nagyon maradni, nem lehetett (így is 16:30-ra értünk haza Pécsre).

Összességében, ha valaki gondolkodik rajta, hogy jövőre menjen esetleg más csapat meccsére, én nagyon ajánlom, jó élmény, London szintén fasza hely turistáskodni (élni nem tudom milyen, turistaként nagyon királyul bántak velünk mindenhol), az NFL és a helyi szervezők is jó munkát végeznek. Az, hogy esik, meg borús meg fúj a szél, whatever. 😊

Szerkesztette: Gyurma Pappa