2012-es prospect ismertetők

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
SAFETY

Mark Barron


Poszt: S
Egyetem: Alabama
Szül: 1989. október 27. (Mobile, Alabama)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 215 lb (98 kg)

Erősségek:
Impresszív méret és erő. Hibrid pozícióban szerepelt Alabamában, számos pontján feltűnt a pályának. A rengeteg szerepkör megmutatta, hogy mennyire sokoldalú játékos. Szerzett rutint FS és SS poszton is, sőt a LoS-hoz közelebb, extra linebackerként is használták. A sebessége és az ereje is adott hozzá, hogy eredményesen blitzeljen. Nagyokat üt, amik akár labdaszerzéssel is járhatnak. Labdával a kezében is ügyes. Nagyszerűen olvassa az irányító szándékát, és helyezkedik úgy, hogy játékba tudjon avatkozni, ha a pálya közepét bízzák rá. A magassága előnyt jelent a legtöbb safety-hez képest, hiszen mikor közel áll a LoS-hoz, látja a backfieldet, nem veszi le a szemét a labdás emberről és olyan pozíciót vesz fel, hogy el tudja kapni.

Gyengeségek:
Kiszámíthatatlan szerelő, olykor túl agresszív - a kiütésre megy rá a biztos szerelés helyett. A sebessége megfelelő, de nem kiemelkedő, így a profik között lehetnek bajai emberfogás ügyben. 2010-ben mellizom-szakadás miatt kellett pihennie. Szintén 2010-ben eljárás indult ellene, amiért félrevezette a nyomozókat egy autóbaleset ügyében.

Összegzés:
Barron egy gyenge safety class legnagyobb reménysége. Ha láttuk az Alabama védelmét, Barron sokoldalúsága azonnal szembetűnő lehetett, a pálya összes pontján. Nick Saban védelmében szerzett vezéri tapasztalata vonzó tényező egy olyan első kör végi, második kör eleji csapatnak, amelynek komoly gondja van strong safety poszton. Nem számít elit atlétának, emiatt Eric Berry-től vagy Earl Thomas-tól elmarad értékét illetően, de megbízható kezdő és Pro Bowl potenciál rejtőzik a játékában.

Video:
2011 vs LSU

Harrison Smith

Poszt: S
Egyetem: Notre Dame
Szül: 1989. február 2. (Knoxville, Tennessee)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6-2 (188 cm)
Súly: 215 lb (98 kg)

Erősségek:
A strong safety pozícióhoz tökéletes a felépítése és az ereje. Okos játékos, a saját feladatát remekül elvégzi, nehéz megtéveszteni. Van tapasztalata az irányító siettetésében is. A szabad területeken jól válik le a blokkolójáról. Mindig jó irányíból közelíti meg a szerelni kívánt ellenfelet a futások megállításánál. A szemével a backfieldet figyeli és jó reagál az eseményekre. Az irányító szemeit is nézi és reagál rá. A sebessége megfelelő.

Gyengeségei:
Hiába szerzett 7 labdát junior évében nem az a ballhawk típusú játékos. Átlagos az atletikussága emiatt a jobb tight endek és futók levédekezésével gondjai lehetnek. Hiába a jó technikája, néha elhibáz szereléseket.

Összegzés:
Érdekes tehetség, aki azonnal segítséget tud majd nyújtani a speciális csapategységben és később akár még kezdővé safety is válhat belőle. Kétség kívül a futások ellen sokal jobban teljesít ezért a megfelelő védekező rendszerben megbízható kezdő lehet, de nem minden csapatban.

Video:
2011 vs. Stanford

Antonio Allen

Poszt: S
Egyetem: South Carolina
Szül: 1988. szeptember 23. (Ocala, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 202 lb (92 kg)

Erősségek:
Átlagos méretéhez képest könnyedén tör át a tömegen. Harcos játékos, aki nem ilyed meg a nagyobb, fizikális ellenfelektől. Érzi a labdát, interception szerzéseket is lehet tőle várni. Van rutinja pass rusherként; sebessége miatt jól robban be az üres területre és rendszeresen jár a backfielden. Magas fordulatszámon pörgő járékos, aki minden playbe belead minden tőle telhetőt. Az egész pályát bejátsza, és rengeteg üldözésben vesz rsézt.

Gyengeségek:
Rendszeresen állt fel linebackernek a Gamecocks-ban, de a mérete miatt a profik közt csak safety lehet. Önállósága csak átlagos, nem tudja a labdáson tartani a szemét és sok jó lehetőséget kihagy mert túl későn reagál. Kevés rutinja van emberfogásban. Nagyon igyekszik segíteni a futás ellen, de szerelési teknikája hanyag. Nem egy biztos szerelő, olykor túl mélyen van a karja, de az is előfordul, hogy a nagy ütésre megy. Sokat hezitál a zónázáskor és megeszi a pump fake-t. Csak késve tudta elkezdeni az egyetemi futballt, mert tanulmányi gondok miatt a Hargrave katonai akadémián kezdett, és újoncként is keveset játszott, hogy több ideje jusson a tanulásra. 2009-ben agyrázkódást szenvedett. 2010-ben combhajlító sérülés miatt 2 meccset hagyott ki. 2011-ben nyakfájdalom miatt pihent.

Összegzés:
Allen nagyon nyers, de nem hibáztatható a gyengéi miatt. A South Carolina eleinte gyenge oldali linebackerként alkalmazta, aztán egy hybrid LB/S posztot találtak neki. Emiatt a safetyk között elit futás elleni védőnek számít, de a zónázás kevésbé megy neki. A legtöbb probléma a rutin hiányával magyarázható, és idővel orvosolható. Hosszú távú projekt, de egyértelmű, hogy van annyi tehetsége, hogy megbízható játékossá lehessen nevelni. Intenzitása miatt a pályán, a speciális csapatrészben is nagy hasznot hozhat.

Video:
2011 vs Nebraska
2011 vs Auburn
2011 vs East Carolina

George Iloka

Poszt: S
Egyetem: Boise State
Szül: 1990. március 31. (Houston, Texas)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 213 lb (97 kg)

Erősségek:
Impresszív méret. Mindenben jóféle atléta. Otthonosan mozog a zónázásban, ilyen mérettel is. Több mint elegendő az ereje és mérete, hogy javítani lehessen szerelési képességén. Magas súlypontemelkedés, nagy fegyver lehet a red zone védekezésnél.

Gyengeségek:
Egyszerűen túl sok szerelést ront el. Nem tudja hogyan ragadja meg az embert, és küldje földre, csak kalimpál. Nem túl labdaérzékeny, alig van interception-je. Nem mindig találja a labdát és van akcióközelben. Pályafutása elején többször összetűzésbe került Chris Petersen mesterrel, de az évek során beérett az edzői szerint.

Összegzés:
Látva atletikusságát és méretét, Iloka nagyon kiábrándító prospect. Mindene megvan, amit nem lehet tanítani, mégse látni ezt rajta a pályán. Fizikális szempontból rengeteg dolgot lehet benne kedvelni, és nyilvánvalóan lehet belőle egy kezdő szintű FS-t vagy SS-t is nevelni, de a játék minden elemében fejlődnie kell. Iloka egy boom-or-bust prospect, aki alighanem csak a 3. napon fog gazdára találni.

Trenton Robinson

Poszt: S
Egyetem: Michigan State
Szül: 1990. február 16. (Bay City, Michigan)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 195 lb (88 kg)

Erősségek:
Jól mozog a pálya közepén. Zónázáskor képes olvasni az irányító mozdulataiból. Le tudja fogni a tight endet, komoly súlypontemelkedése miatt magasságbeli hátránya is ledolgozható. Van rutinja emberfogásban elkapók ellen is, de a zónában jobb. Be szokott segíteni futás ellen, képzett szerelő. Nagy ütéseket is osztogat. Nagy tiszteletnek örvend társai és edzői között. Híresen keményen dolgozik a pályán kívül is.

Gyengeségek:
Alulméretezett a magasságát és a tömegét nézve is. Hiába jó a szerelési teknikája, csak közepes hatékonysággal dolgozik a futás ellen, mert a futók könnyen hibára késztetik. Emberfogásban kockázatos használni, mert sebessége miatt hosszú távon verhető, és a fürge elkapók rövid távon is el tudnak tőle szakadni.

Összegzés:
Robinson igazi free safety, aki akár kezdhet is magasabb szinten. Az viszont csökkenti a fejlődési lehetőségét, hogy kicsi és lassú. Sémafüggő a megítélése az NFL csapatok között. Akkor a leghasznosabb ha elég mélyen zónázhat. Ha ilyen játékost keresnek, és eltekintenek futás elleni hiányosságaitól, akkor be lehet rá ruházni 3-4. körben.

Video:
2011 vs Wisconsin
2011 vs Wisconsin (Big Ten döntő)
2011 vs Minnesota

Janzen Jackson

Poszt: S
Egyetem: McNeese State
Szül: 1991. (Lake Charles, Louisiana)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 187 lb (85 kg)

Erősségek:
Született atléta. Remekül használja a testét; be tud menni a tömegbe és akrobatikus mozdulatokkal a labdához férni. Jó keze van a defensive backek között, megcsinálja az interceptiont ha olyan helyzetbe kerül. Nagyot üt, akár labdaszerzést érőt is. Van némi cornerback rutinja; otthonosan mozog a zónázásban, kifinomult atléta hozzá, hogy az elkapón maradjon. Komoly súlypontemelkedése miatt a magasabb elkapók/tight endek ellen is van esélye a labdához jutni.

Gyengeségek:
Korábban a Tennessee Volunteers-ben játszott. 2009-ben eltiltották 1 meccsre a csapatszabályok megsértése miatt. 2011 elején ki akart lépni saját akaratából a csapatból, a szezon előtt nem sokkal viszont ki is rúgták. A hírek szerint többször is rongáláson kapták az egyetemen, de ezen ügyekből nem sok minden szivárgott ki. Átlag alatti az ereje és mérete. Sok szerelést hibázik, nem megbízható szerelő, inkább a nagy ütközésre megy rá. A futás ellen NFL szinten nem nagy segítség.

Összegzés:
Nehéz úgy megítélni Jackson értékét, hogy nem hozták nyilvánosságra, hogy végül miért rúgták ki a Tennessee-ről; a csapatok minden bizonnyal majd rákérdeznek erre a személyes interjúk alatt. Ha csak a nyers tehetséget nézzük, Jackson érdekes prospect, aki a pálya közepén mászkáló FS szerepkörben nagy erőssége lehet csapatának. Nem elég gyors, hogy cornerbacket játszon, de alapvető zónázási képessége és labdaérzéke miatt nagyot alkothat coverageben mint free safety.

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
CORNERBACK

Morris Claiborne

Poszt: CB
Egyetem: LSU
Szül: 1990. február 7. (Shreveport, Louisiana)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 188 lb (85 kg)

Erősségek:
Elit atléta. Komoly playmaker, mindig olyan helyzetbe hozza magát, hogy meg tudja csinálni a játékot. Átlag feletti keze van a defensive backek között, karrierjét elkapóként kezdte. 2011-ben rengeteget játszott 1-1ezve, kevés segítséget kapva a safety-től; bíztak benne edzői, és nem is verték meg soha csúnyán. Jól mozgatja a fejét és figyeli a labdát, nem csak az elkapó követését jelenti a játéka. Az átlagnál kicsit jobb sebesség. Méretéhez képest meglepően fizikális, nem fél nekimenni akárkinek a LoS-on.

Gyengeségek:
Nincsenek elit méretei, bajba kerülhet nagyobb, fizikálisabb elkapókkal szemben a következő szinten. Még tanulja a posztot, főleg elit ösztönei és atletikussága miatt élte túl a tanulási fázist. Futás ellen nem sokat segít, igyekszik kimaradni a kontaktból. Hiányzik az ereje és a teknikája, hogy megbízható szerelő legyen.

Összegzés:
Claiborne a 2010-es évnek nyers játékosként vágott neki, de gyorsan kellett tanulnia egy olyan csapatban, ahol Patrick Peterson figyel a másik oldalon. Még nem kész játékos, és nem is ér annyit, mint Peterson tavaly, de a potenciál adott hozzá, hogy elit játékos legyen az NFL-ben is. Lehet kell hozzá 2-3 év fejlődés, hogy a poszt minden nüanszát elsajátítsa és kicsit erősödjön, de idővel nagy játékossá válhat.

Dre Kirkpatrick

Poszt: CB
Egyetem: Alabama
Szül: 1989. október 26. (Gadsden, Alabama)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 186 lb (84 kg)

Erősségek:
Impresszív magasság. Összességében jó méretek és erő. Elit atléta, sebességének és mozgékonyságának hála minden elkapóra rá tud ragadni. Agresszív, fizikális cornerback. Hajlandó előlépni és besegíteni a futás ellen. Remekül csinálja azt, ahogy az irányítót nézi, és érez rá, hogy melyik játék nem az ő irányába fog jönni. Idegesítő ellenfél; nem olyan erős, hogy kimozdítson valakit a route-jából, de pont annyit tesz, hogy meghiusítsa a játékot. Játékstílusával hajlamos zavarttá tenni az elkapót.

Gyengeségek:
Szerelési teknikája hagy kívánni valót maga után; ritkán viszi le a labdást, majdnem mindig a nagy ütésre megy rá és túl sűrűn hibázza el. A játék alapjait hanyagul tanulta meg, puszta atletizmusára épít, ami bajba sodorhatja a magasabb szinten. Elég mozgékony, hogy távolabb álljon emberétől és segítsen a futás ellen - ezzel viszont csapdába csalható a fake játékoknál. Minden tekintetben okosabban kell játszani, és nagyobb fegyelemmel. Tanulmányi okok miatt késve érkezett meg az Alabamához, de ottani karrierje alatt nem volt több ilyen gondja. 2012 januárjában marijuana birtoklás miatt vitték be a rendőrök.

Összegzés:
Kirkpatricknak elit fizikai adottságai vannak és kiemelkedően eredményes volt a nemzet tán legjobb védelmében. Ettől függetlenül még eléggé nyers és a játék minden elemében fejlődnie kell, mert nincsenek meg az alapjai. A fegyelmezetlensége elrettentő lehet, hozzátéve, hogy olyan edző alatt (Nick Saban) játszott, aki ezt nem tűri, Kirkpatrick mégis alapember volt. Lehet csak az edzőjén múlt? Ez egy olyan kérdés, amit a csapatoknak ki kell deríteni az interjúk alatt.

Video:
2011 vs Penn State
2011 vs Arkansas

Janoris Jenkins

Poszt: CB
Egyetem: North Alabama
Szül: 1988. október 29. (Pahokee, Florida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 183 lb (83 kg)

Erősségek:
Impresszív atléta. Sebessége alapján bármely elkapóra rá tud ragadni. Elit mozgékonyság és helyváltoztató képesség - igazi "cover corner". Igyekszik segíteni a futás ellen, méretéhez képest biztos szerelő. Nem fél nagyobb elkapóra rámenni, és meg is szokta őket jammelni a LoS-nál. Otthonosan mozog a zónában, nem hagyja el a sajátját és az irányítót figyeli. Floridában rendszeresen használták corner blitzre. Idegesítő ellenfél, mindig ott van az elkapó arcában, még akkor is lökdösi, ha nyilvánvaló, hogy nem arra megy a játék - amíg észnél van, ez jó tulajdonság. 2010-ben sérült vállal játszott. Playmaker a speciális egységben, az idei osztály egyik legjobb visszahordója. Hatalmas rutinja van elit csapatok ellen (Floridában 37 meccsen volt kezdő.)

Gyengeségek:
Szembeötlő karakter problémák. 2009-ben egy verekedés miatt vették őrizetbe. 2010-ben kétszer vitték be marijuana birtoklás miatt 4 hónapon belül. A Florida egyetemről kirúgták utóbbi miatt és így a North Alabamára íratkozott be. 2011-ben kiállították egy meccsről, mert megütötte ellenfelét. Kissé alulméretezett, a nagyobb elkapók elnyomhatják. Lobbanékony a pályán, előfordul, hogy túl nagy kockázatot vállal. A szerelési teknikája lehetne kiforrottabb, de az igyekezet dícsérendő. Futásnál a legtöbb elkapó le tudja blokkolni. A 2010-es Bowl meccset vállsérülés miatt kihagyta.

Összegzés:
Ha csak a tehetséget nézzük, Jenkins egyértelmű első körös prospect, sőt, akár top10-es tehetség. Ugyanakkor, pályán kívüli dolgai miatt sokat gyengül értéke, és néhány csapat eleve nem is számol vele. Végignézve a balhéit, ami North Alabámban sem maradt abba, komoly rizikó rákölteni egy 1. kört. Hozzátéve, hogy karakter gondjai nem rosszabbak, mint 2011-ben Jimmy Smith-nél, akit első körben vitt el a Ravens. Az a fajta játékos, akitől a gyenge csapatoknak jobb óvakodni, de egy erős gárdának beleférhet a kockázat.

Video:
2010 vs Georgia, Alabama (A.J. Green, Julio Jones)
2011 highlights (North Alabama)

Stephon Gilmore

Poszt: CB
Egyetem: South Carolina
Szül: 1990. szeptember 19. (Rock Hill, South Carolina)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 188 lb (85 kg)

Erősségek:
Impresszív magasság és felépítés összességében. Megfelelő atléta, főleg a méretéhez képest. A sebessége elegendő a legtöbb elkapóval tartani a lépést. Képes kiütést jelentő ütközést okozni. A futás ellen is be tud segíteni, ha mindent belead. A még repülő labdákra is rá tud csapni. Jó keze van, ha olyan a helyzet, akkor megcsinálja az interceptiont. Az edzői nagyra tartják munkamorálját és vezetői képességeit.

Gyengeségek:
Lassan reagál a futójátékokra, úgy tűnik nem mindegyik playbe akar belekeveredni. Megbízható szerelő lehetne, ha nem akarna a nagy ütközésre rámenni olyan gyakran, ahelyett, hogy egyszerűen levinné a labdást, fel akarja borítani. Nehezen búlyik ki a blokkok közül, még elkapók ellen is. Hajlamos bealudni a zónájában, túlságosan bízik az atletizmusában, és a sebességében, pedig ennyire nem kiemelkedő. Végsebessége közepes. A zónázás számos részletében vannak hiányosságai, például, hogy úgy tudjon helyezkedni, hogy el tudja ütni a labdát.

Összegzés:
Értékes prospect a mérete és atletizmusa miatt, mert egyszerűen kevés az olyan játékos, aki hasonló felmérési eredményekkel bír. Így is sokat kell viszont dolgoznia, hogy a következő szinten húzóember legyen. A potenciál adott, hogy kezdőcsapatba kerüljön, de a játék alapjait még nem sajátította el a karrierje ezen szakaszában. Ami a legidegesítőbb kérdés vele kapcsolatban, az a futás elleni kiszámíthatatlansága. A felépítése miatt a játék ezen elemében fölénőhetne corner társainak, de túl sokszor hezitál, hogy elég fizikális legyen. Lehet, hogy a közepes sebessége és méretei miatt néhány csapat Free Safety poszton is számol vele.

Video:
2011 vs Nebraska

Jayron Hosley

Poszt: CB
Egyetem: Virginia Tech
Szül: 1990. szeptember 18. (Boynton Beach, Florida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 171 lb (78 kg)

Erősségek:
Elit atléta. Hatalmas játékmester, remek kezekkel; 2010-ben az ország legtöbb interception-jét fogta. Méretéhez képest szívós, igyekszik a LoS-hoz közel állni, és felvenni a harcot a nagyobb elkapókkal. Rutinos, elit zónázó, aki jól lát a pályán. Remekül olvassa az irányítót, tudja mikor kell elindulni a labdára, agresszív, de nem vállal túlzott kockázatot. Ha lehetséges, akkor mindig a labdát akarja megszerezni, nem az elkapóra koncentrál. Amennyire mérete megengedi, igyekszik segíteni a futó ellen. Rutinos kirúgás és punt visszahordó.

Gyengeségek:
Alulméretezett. Nem egy megbízható szerelő; hiányzik belőle az erő, és összességében a felépítés, hogy komoly tényező legyen a futás ellen. Hajlamos megijedni, ha támogatni akarja a futás elleni védekezést és szembetalálja magát egy falemberrel; szeret az üres területen maradni. Nem mindig üldözi jó szögben a labdást. 2011-ben agyrázkódást szenvedett. Ugyancsak ekkor combhajlító-izom sérüléssel játszott. Túl sokat kockáztat a special teamben, fel kell ismernie, hogy mikor érdemes véget vetni a játéknak.

Összegzés:
Ha nagyobb lenne valamivel, első körös tehetség. Agresszív playmaker, akiben minden fontos tulajdonság adott, hogy értékes cover corner legyen a profik között. A mérete viszont probléma, ami számos elkapó ellen limitálja eredményességét az NFL-ben. Lehet, hogy kezdő lesz majd, de nehéz elképzelni ilyen felépítéssel valakit 1. számú CB-nek. Arra alkalmas, hogy egy kisebb első számú receiverre ráálljon (például Mike Wallace), de abban ne nagyon reménykedjünk, hogy Calvin Johnson vagy Larry Fitzgerald méretű embereket kikapcsol majd.

Video:
2011 vs Clemson
2010 vs N.C. State
2010 vs UNC and Stanford (bowl game)

Alfonzo Dennard

Poszt: CB
Egyetem: Nebraska
Szül: 1989. szeptember 9. (Rochelle, Georgia)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 205 lb (93 kg)

Erősségek:
Méretéhez képest erős, öszességében jó felépítésű. Remekül fordul, és olyan helyzetbe hozza magát, hogy meg tudja a labdát játszani. Átlag feletti az egyenes vonalú sebessége, ezzel a hibáit is javítani tudja. Nagyobb elkapókkal is szembeáll a LoS-on. Meglepően fizikális a játékstílusa, ahhoz képest, hogy cornerback és hogy csak ekkora.

Gyengeségek:
Alulméretezett - nem olyan magas, mint azt a csapatok elvárják a legjobb cornerüktől. Szoros emberfogásban meg szokták verni az elkapók mert túl sok rossz lépést csinál - amit sebességgel ki szokott javítani,de ezt magasabb szinten nem mindig tudja majd megcsinálni. Gyors, de nem robbanékony. Nem egy elképesztő szerelő, általában a karjával szerel és szereti elkerülni a fejkontaktokat. Nem veszélyes a labdára; sokszor találkozik vele, de kevés interception van belőle. Elég sérülékeny. 2009-ben válla, 2010-ben agyrázkódás miatt pihent, 2011-ben pedig a lábában volt izomhúzódás, ami 3 meccsébe került.

Összegzés:
Dennard egy eredményes egyetemi cornerback volt, de nem lépett szintet a játéka senior évében. Képességei alapján helye van az NFL-ben, és a kezdő pozícióért is megküzdhet majd, de nincsenek meg azok a tulajdonságai, amivel azonnal berobbanhatna a ligába.

Chase Minnifield

Poszt: CB
Egyetem: Virginia
Szül: 1989. március 21. (Lexington, Kentucky)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 185 lb (84 kg)

Erősségek:
A magassága megfelelő, méretéhez képest az ereje is korrekt. Fizikális corner, ott van az elkapó arcában, még akkor is ha az nagyobb és fizikálisabb nála. Komoly tényező a futás ellen, sok szerelést csinál a backfielden és blitzelni is szokták küldeni. Okos játékos, aki elég ritán helyezkedik rosszul. Elit atléta, jól használja a testét és törekszik a labda megjátszására, ahelyett, hogy az elkapó mozgását reagálná le. Veszélyes a labdával. Vérében van a futball, édesapja, Frank 4-szeres Pro Bowler a Browns színeiben, a '80-as évek végén.

Gyengeségek:
Kissé alulméretezett, hasznára válna még némi tömeg. Nem sok elit csapattal találkozott; 2 évig kezdett az ACC-ben, ahol kevés az elit receiver. Hajlmaos rossz testtartással, túl magasan játszani, így pedig nehéz a mozgékony NFL elkapókhoz közel maradni.

Összegzés:
Minnifieldnek nincsenek kiemelkedő mért eredményei (méret, sebesség), de kiegyensúlyozott playmakerként játszott az elmúlt 2 évben Virginiában. Fejlődési lehetőség nem sok van benne, de elég biztonságos választás, akiből legrosszabb esetben is egy hasznos nickelback lehet. Intelligens játékos, amit csak fokoz, hogy NFL családból származik. Akár az első naptól kezdve bevethető.

Video:
2011 vs Miami
2011 vs Georgia Tech
2010 vs USC

Leonard Johnson

Poszt: CB
Egyetem: Iowa State
Szül: 1990. március 30. (Clearwater, Florida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 202 lb (92 kg)

Erősségek:
Fizikális cornerback, aki sosem hátrál meg. Szeret felállni a LoS-ra és jammelni az elkapót. Remek atléta, középiskolában még quarterback volt. Jól mozog zónázáskor, elég türelmes és fegyelmezett. Jól nyúl hozzá a labdához mikor helyzetben van, és csinálja meg a játékot. Mérete és ereje alapján a futás ellen is be tud segíteni.

Gyengeségek:
Jobban kéne fordulnia és észrevenni, hogy hol a labda; képes ottmaradni az elkapó nyomában, de rendre megverik ha fel kell ugrani a labdáért, mert főleg azzal van elfoglalva, hogy a WR mozgását kövesse, nem a labdát figyeli. Magassága szintén hátrány ha ugrani kell a labdáért. Futás ellen csak a show miatt segít be, annyit megtesz, hogy a képbe bekerüljön, de sokan nem tesz hozzá - a blokkon átjutva nagy játékot csinálni nem vall rá. Agresszív játéka büntetéseket hoz magával.

Összegzés:
Ha Johnson 2 inch-csel magasabb lenne, első körös tehetségként beszélnénk róla, de a magassábeli hátrány épp elég hozzá, hogy a 2-3. körös csoportba kerüljön. A legnagyobb hiányossága, hogy az utolsó másodpercig a WR-t követi, nem a labdát. Az ő fizikális stílusával ez sok büntetést vonhat maga után az NFL-ben. Ettől függetlenül, ez csak teknikai kérdés és könnyen kijavítható.

Video:
2011 vs Oklahoma State

Ron Brooks

Poszt: CB
Egyetem: LSU
Szül: 1988. október 16. (Irving, Texas)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5-10 (178 cm)
Súly: 190 lb (86 kg)

Erősségek:
Kiemelkedő az atletikussága. Megvan a sebessége, hogy bármelyik elkapóval tartsa a versenyt. Gyakran blitzelt a szélről kihasználva sebességét. A széleken és a slot védekezésben is van tapasztalata, ahogyan a special team védekezésben is. A méretéhez képest megbízhatóan szerel. Annak ellenére, hogy más iskolában kezdő lehetett volna, ő türelmesen játszott Patrick Peterson, Morris Claiborne és Tyrann Mathieu mögött.

Gyengeségek:
Kevés tapasztalta van az igazán kiemelkedő elkapókkal szemben, mivel egyetemen csak csereként kapott lehetőséget. A magassága csak átlagos. Ember elleni védekezésben jobb, mint zónázásban. Türelmetlenné válik a zónavédekezésben, nem mindig figyeli az irányító szemeit és lassan reagál. Az irányítókat és elkapókat könnyebben szereli, mint a nagyobb termetű, fizikálisabb futókat.

Összegzés:
Minden adottsága megvan, hogy a következő szinten játsszon, de nem volt igazán letesztelve az NFL-be is jól helytálló elkapók ellen. Elsősorban nickel cornerként volt használva, de az átlagosnál többször küldték blitzelni. Van benne lehetőség, de mivel nem bizonyított még egyetemi szinten sem, így igazán egy boom or bust prospect.

Video:
2011 vs Ole Miss és Arkansas

Josh Robinson

Poszt: CB
Egyetem: Central Florida
Szül: 1991. (Sunrise, Florida)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 199 lb (90 kg)

Erősségek:
Elit sebesség és atletizmus összességében. Kényelmesen mozog hátrafelé, laza csípője miatt képes tartani a lépést elkapójával. Megbízhatóan szerel, ha rászánja magát. Igyekszik játékban tartani a labdát, ha van rá esély. Súlypont-emelkedése remek, emiatt nemérződik magasságbeli hátránya. Terület védésben remekel, nem hagyja el a területét, és az irányítón tartja a szemét. Rutinos visszahordó.

Gyengeségek:
Túl nagy teret hagy az elkapóknak; nem szeret a LoS-on szembeállni emberével. Nem túl fizikális, inkább sebességére és fürgeségére épít. Kerüli a kontaktot futás ellen, nem erőlködik, hogy minden áron ő vigye le a labdást. Visszahordásnál volt pár fumble-ja.

Összegzés:
Robinson egy elit atléta, de túlságosan is a sebességére és az agilitására támaszkodik. Az NFL elit cornerei tudnak fizikálisan is játszani, ha szükséges, még akkor is ha nem kedvez nekik az ellenfél személye. Robinson egyelőre nem bizonyította, hogy kellően kemény is tud lenni. Ezzel együtt, Robinsonnak olyan atletikussági előnyei vannak, amit nem lehet tanítani, így érdekes prospectnek számít. Értékes fegyvernek számíthat majd, aki akár a ligaelitbe tartozó hosszú passzokra berendezkedő elkapóit is le tudja venni a pályáról.

Video:
2010 vs Georgia (A.J. Green)

Brandon Boykin

Poszt: CB
Egyetem: Georgia
Szül: 1990. július 13. (Fayetteville, Georgia)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 183 lb (83 kg)

Erősségek:
Rutinos visszahordó - ha semmi mást nem csinálna, akkor is top100-as értékű játékos. Erős ütköző, főleg egy ekkora méretű defensive backhez képest. Remekül lát a pályán zónázás közben, szemét az irányítón tartja és alkalmazkodik. Okos védő, aki bízik ösztöneiben. Komoly rutinja van a legjobbak ellen, például Alshon Jeffery és Reuben Randle is megszenvedett vele. Remek labdaérzék; ha olyan a helyzet, megcsinálja az interceptiont. Vezéralak a pályán és azon kívül.

Gyengeségek:
Alulméretezett; magassága és ereje is kevés hozzá, hogy magasabb, fizikális elkapókra rá lehessen állítani. Igyekszik segíteni a futás ellen, de kevés szerelése van, mert nem nagyon kerül a labdás közelébe. Egyszerűen nem tud kiszabadulni a blokkból ilyen mérettel és erővel.

Összegzés:
Ha kicsivel nagyobb lenne Boykin, egyértelműen első körös tehetségként számolnánk vele. Elég eredményes egyetemi corner volt, de nem lehet eltekinteni fizikai korlátai fölött. Képességei alapján nagszerű nickelback és visszahordó lehet, de ezek nem olyan posztok, amire magas draftjogot szánnak a csapatok, ergo a kiválasztási száma nem lesz szinkronban az NCAA-ben nyújtott teljesítményével.

Video:
2011 vs Michigan State

Josh Norman

Poszt: CB
Egyetem: Coastal Carolina
Szül: 1987. december 15. (Greenwood, South Carolina)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 197 lb (89 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság és méret összességében. Remek labdaérzék, nagy tömegben is feltalálja magát. Született atléta, remekül használja a testét, érzi a labdát és nagy játékokat csinál. Megy neki a szoros emberfogás, elég fizikálisan játszik a LoS-on, és a szívós ellenfelekkel is felveszi a versenyt. Cornerbackhez képest megbízhatóan szerel.

Gyengeségek:
Túlságosan a nyers atletizmusára épít, sokat lép feleslegesen és nehezen alkalmazkodik a körülményekhez. Magasabb szinten a pontos route futók lerázhatják. Sebessége maximum átlagos, a leggyorsabb profikkal meggyűlhet a baja. Figyelembe kell venni, hogy a másodosztályban játszott. 2009-ben letartóztatták mert bevont jogosítvánnyal vezetett. Állítólag nem mindig hallgatott az edzői utasításokra, és még érnie kell mielőtt kijöhetne belőle a teljes tudása.

Összegzés:
Norman atletikussága és mérete alapján kinevelhető egy minőségi kezdő cornerré, de még túl nyers hozzá, hogy magas picket rászánjanak. Olyan csapat fogja elvinni 3-4. körben, akinek belefér, hogy 2-3 évig fejleszti. Tekintve visszafogott gyorsaságát és labdaérzékenységét, néhány csapat akár free safety-t is láthat benne.

Casey Hayward

Poszt: CB
Egyetem: Vanderbilt
Szül: 1989. szeptember 9. (Perry, Georgia)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 188 lb (85 kg)

Erősségek:
Minden tekintetben jól mozgó atléta, aki zónázni és embert fogni is tud. Otthonosan mozog területvédésben, jól olvassa az irányítót és reagál ha elindult a labda a levegőbe. Mindenhez jók az ösztönei. Mérete ellenére sem fér harcolni a LoS-on. Gyorsan elindul ha menni kell segíteni a futás ellen. Remek labdaérzék, ha felé megy a játékszer, gyorsan elkapóvá válik. Komoly rutin elit csapatok ellen. Special teamben is rutinos, nem visszahordóként.

Gyengeségek:
Mérete hátrány lehet, átlagos a magassága, tömege pedig kevés. Eddig elboldogult velük, de lehet, hogy az NFL nagyobb, fizikális elkapóival nem tudja majd felvenni a méretbeli és erőbeli versenyt. Próbál segíteni a futás ellen, de a jó blokkból nem jön ki, mert egyszerűen gyenge hozzá. Sebessége csak átlagos, így nem lesz könnyű kompenzálni magasságbeli hátrányát. 2009-ben migrénes fejfájás miatt hagyott ki meccseket.

Összegzés:
Hayward egy megbízható cornerback, aki mindent jól csinál, de nincsenek olyan számadatai, ami alapján többre lehet taksálni egy "gyenge kezdő" cornernél. Mérete és ereje korlátozza fejlődési lehetőségét, ez már a Vanderbilten látszott. Például a South Carolina ellen többször állt fel Jeffery-vel szemben, de csak 1 olyan labda volt, amire ugraniuk kellett, pass interference lett a vége. Középső körös értékkel bír, és korrekt nickelback lehet belőle, de többet ne várjunk tőle.

Trumaine Johnson

Poszt: CB
Egyetem: Montana
Szül: 1990. január 1. (Stockton, California)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 204 lb (93 kg)

Erősségek:
Impresszív méret egy cornertől. Magassága még a possession WR-nek is gondot okozhat. Úgy mozog, hogy a labdát kövesse a teste, nem pedig az elkapót akarja utánozni. Otthonosan zónázik, az irányítón tartja a szemét. Zökkenőmentesen fut hátrafelé. Gyorsan indul a futás ellen. Van akkora ereje, hogy a gyengén blokkoló WR ne legyen neki akadály. Rendszeresen küldték a fal szélén pass rusholni. Veszélyes a labdával, elkapónak toborozták.

Gyengeségek:
2011 októberében egy csapattársával összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel egy késő éjszakai buliban, ellenkeztek az eljárásnak, így sokkolóval kellett lenyugtatni Johnsont. 2009-ben eltiltották mert a diákszövetség egyik buliján verekdésbe keveredett. 2009-ben eltört a karja, így ki kellett hanynia meccseket. 2008-ban nem hozták nyilvánosságra milyen sérülése van, de nem játszott. Nyilvánvaló kérdőjel nála, hogy a másodosztályban játszott. Szeret fellépni a futás ellen, de szerelési teknikája hanyag; ahelyett, hogy levinné, vagy szét akarja ütközni vagy a lábát kiüti a kezeivel. Ösztönei néha cserben hagyják, túlságosan bízik atletikusságában, ami hibákra készteti, ez magasabb szinten nem fér bele.

Összegzés:
Johnson érdekes játékos a mérete és atletikussága miatt, de a csapatoknak mérlegelni kell jellemproblémáit és korábbi sérüléseit is. Két komoly balhéja és számos sérülése körökkel vetheti vissza néhány csapat kívánságlistáján. A pályán elég nyers még, nem érzi a játékot igazán, de fizikai adottságaira alapozva kezdő szintűvé lehet nevelni, csak idő kell hozzá.

Video:
2011 vs Northern Iowa
2011 vs Central Arkansas

Jamell Fleming

Poszt: CB
Egyetem: Oklahoma
Szül: 1989. május 5. (Edinburg, Texas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 191 lb (87 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság, és jó általános felépítés. Egészen megbízhatóan szerel, és alapjaiban rendben van futás ellen; gyorsan vált a backfield irányába, és jól zárja a széleket. Alkalmanként küldték blitzre. Jó labdaérzék, különösen ha van lehetőség megfordulni, és látja érkezni a labdát. Megfelelő atletikusság; laza csípő, gyors láb segíti a fordulásban, és hogy az elkapóval maradjon. ST coverage-ben is tapasztalt játékos.

Gyengeségek:
Hajlandó felállni és press coverage-et játszatni, de hiányzik a gyorsaság, hogy igazán teljesítsen ezen a téren; túl gyakran teszi meg rossz ritmusban az első lépést. Nagyon sok lépést téveszt, amiből adódóan sokszor megragadja az elkapót, hogy vele tudjon maradni, aminek rengeteg zászló lesz az eredménye a következő szinten. Az ösztönei korlátozottak, megvan ugyan az atletikusság, hogy az ellenféllel maradjon, de hiányzik az anticipációs készsége, hogy egy lépéssel előre gondolkodjon. A sebessége csak átlagos, és nem tud visszatérni az akcióba, ha egyszer megverték. Inkább az elkapót próbálja követni, mintsem megfordulna, és a labdát játszaná meg.

Összegzés:
Flemingnek megvannak a méretei és az atletikussága, hogy a következő szinten játsszon, de még nyers. Jelenleg Fleming játéka semmi más, mint reagálni az elkapóra, ehhez megvannak a képessége, de javítania kell az anticipációs készségén. Egy CB-nek, különösen elit atletikusság híján, képesnek kell lennie egy lépéssel előre gondolkodni, de erre Fleming egyelőre nem. Ennek eredményeként jelenleg egy projekt játékos, de megvannak azok a nyers fizikai adottságai, amelyek szükségesek a fejlődéshez.

Video:
2011 vs Iowa

Dwight Bentley

Poszt: CB
Egyetem: Louisiana-Lafayette
Szül: 1989. május 16. (Miami, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 180 lb (82 kg)

Erősségek:
Mindenben ügyes atléta. Nagyon fürge, laza a csípője, és van olyan gyors, hogy az NFL legsebesebb elkapóira is rá tudjon tapadni; atletikussága miatt remek nickelback lehet, akit az alacsony, de gyors elkapókra lehet állítani. Mindig az irányítón tartja a szemét. Fel szokott lépni a futás ellen, meglepően szívós a méretéhez képest.

Gyengeségek:
Alulméretezett, a nagy és fizikális elkapók ellen nagy hátránya van alapból. Megfelelő atléta, de a méretbeli hátrányát nem tudja vele feledtetni. Segít a futás ellen, de a teknikája csiszolatlan, egyszerűen túl kicsi, hogy hatékonyan tudjon szerelni. Nincsenek jó ösztönei, a fake-ket meg szokta enni. Túlságosan atletikusságára épít, sokat lépked feleslegesen, ezt mindenképpen javítani kell mielőtt komoly játékidőt biztosítanak neki.

Összegzés:
Bentley nagyszerű atléta, de annyira nem, hogy méretét legyőzve elitnek számítson. Most még nagyon nyers és dolgozni kell a játéka alapjain mielőtt nagyobb feladatot rá lehetne bízni. Túlságosan atletizmusára épít, ami a Sunbelt konferenciában belefér, de magasabb szinten még a kevésbé kiforrott atléták is ki fogják használni a felesleges lépéseit. Összességében egyértelmű, hogy van benne NFL potenciál, de az is, hogy hosszú távú projekt.

Video:
2011 vs San Diego State

Ryan Steed

Poszt: CB
Egyetem: Furman
Szül: 1990. július 21. (Charleston, South Carolina)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 194 lb (88 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság és méret összességében. Hosszú karok és nagy kezek, főleg a magasságához képest - így playmaker lehet coverage-ben. Elég gyors, a legtöbb profi elkapóval felveszi a versenyt. Kapitánynak választották junior és senior évében, tisztelték társai és edzői a pályán és azon kívül nyújtott munkája miatt. A fizikális elkapókra is szorosan rá tud ragadni. Remek teljesítményt mutatott a Senior Bowlon.

Gyengeségek:
A másodosztályban játszott, kevésszer kellett bizonyítania, hosszú passzokat nem dobtak felé az elmúlt 2 évben. Gyenge volt a combine-on; a 40 yardja lassabbra sikerült a vártnál, és az átlagnál kisebbet ugrott, így el kell gondolkodni rajta, hogy csak azért tűnt kiemelkedőnek a meccseken, mert gyengék voltak az ellenfelek.

Összegzés:
Steed alapvető fizikális adottságai elegendők ahhoz, hogy NFL szinten játszon, de nehéz megítélni egy olyan alacsonyabb osztályú védőt, aki a combine-on megégett. Sok szerethető dolog van Steed játékában, de simán elképzelhető, hogy kiadta a maximumot magából, és a gyorsabb és fizikálisabb játék már nem fekszik majd neki. Megér egy 4-5. körös draftjogot, de boom-or-bustként kell rá tekinteni.

Omar Bolden

Poszt: CB
Egyetem: Arizona State
Szül: 1988. december 20. (Ontario, California)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 195 lb (88 kg)

Erősségek:
Összességében jó felépítés. Elég erős, így a szoros emberfogásnál jól használható. Gond nélkül mozog hátrafelé. Megbízható atléta minden tekintetben. Remekül fordul a levegőben lévő labda mozgásának függvényében. Jól olvassa az irányítót és alkalmazkodik hozzá zónázás során - ez jó hír az esetleg posztváltása miatt. Hajlandó segíteni a futás ellen. Jól szerel, a legtöbb helyzetben látszik rajta a képzettség. Van returner rutinja. Vezéralak a pályán és azon kívül, komoly tapasztalata van elit csapatok ellen.

Gyengeségek:
Elszakadt az ACL szalagja 2009-ben, majd 2011-ben újra. Sebessége legjobb esetben is átlagos, lehet, hogy az évek múlásával majd át kell állnia FS posztra. Túlságosan bízik atletizmusában és ez hanyagsághoz vezet. Nem valami veszélyes a labdára; jól figyeli a labda ívét, de olyan helyzetbe nem tudja magát hozni, hogy hozzá is jusson, interception-jei nagy részét ajándékba kapta. Valószínűleg a profik között nem fog visszahordani a sérülékenysége és a sebessége miatt. Zárt területen jól szerel, de ha nagy tér van előtte, ritkán ér oda.

Összegzés:
Ha nem lettek volna a térdsérülései, Bolden egy 2-3. körös tehetségként kezelnénk. Így viszont, hogy visszatérő térdsérülései vannak, és a teljes 2011-es idényt kihagyta, sőt a sebessége sem elit, nehéz elképzelni, hogy a 3. nap előtt elvigyék. Rengeteg kedvelhető dolog van a játékában, ha egészséges, de ilyen térdekkel nagyon nehéz lesz az NFL-ben maradni. Ha nem sérül le, megbízható nickelback lehet magasabb szinten is. Nincs kimagasló gyorsasága, de mozgékony és okos, így a slot receivereket is meg tudja fogni, főleg a west coast-ot játszó csapatok ellen.

Video:
2010 vs California
2010 vs Oregon

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
INSIDE LINEBACKER

Luke Kuechly

Poszt: ILB
Egyetem: Boston College
Szül: 1991. április 20. (Cincinnati, Ohio)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 242 lb (110 kg)

Erősségek:
Összességében jó méret és erő. Óriási rutin, true freshman évében már kezdő volt. Intelligens a pályán és azon kívül. Vezér a védelemben, a snap előtt ha észrevesz valamit, adja az utasításokat. Elit ösztönök és önállóság. Kényelmesen mozog a zónában, az irányítón tartja a szemét és olvassa a játékot. Az egész pályát bejátszó playmaker. Nem a leggyorsabb játékos, de kiváló ütemérzéke és jó helyezkedése miatt ez nem vehető észre. Nagyon megbízható, jó alapokkal rendelkező szerelő.

Gyengeségek:
Nem egy született atléta, így emberfogásban lehetnek gondjai. A következő szinten gondjai lehetnek a legtöbb elkapó tight end és running back ellen. Az ereje megfelelő, de ahhoz nem elég, hogy komoly pass rusher legyen középről indulva - ha egy belső falember elkapja, nem nagyon szabadul ki.

Összegzés:
Kuechly egy James Laurinaitis-klón. Semelyik fizikai paramétere sem hordozza magában, hogy elit NFL prospectnek tartsuk, de ezt simán ellensúlyozza felkészültségével és ösztöneivel. Annyira kész játékos, amennyire egy 20 éves belső linebackernél ez lehetséges, így nincs akadálya, hogy azonnal a kezdőcsapatba kerüljön.

Video:
2011 vs UCF
2011 vs Florida State
2010 vs Nevada (bowl game)
2010 vs Notre Dame
2010 vs Clemson

Dont'a Hightower

Poszt: ILB
Egyetem: Alabama
Szül: 1990. március 12. (Lewisburg, Tennessee)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 265 lb (120 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Fizikális védő, akinek arra is van ereje, hogy lerázza a blokkot. Megbízható szerelő, akitől kiütéseket is lehet várni. Fegyelmezetten játszik, szemét a backfielden tartja és nem hagyja el a zónáját. Vezéralak a pályán, ő ellenőrzi, hogy minden társa a helyén legyen. A pálya minden részén állt mát fel, volt ILB és OLB a 3-4-es rendszerben, néhány 4-3-as csomagban pedig DE-nek rakták be.

Gyengeségek:
2009-ben elszakadt az ACL és az MCL szalag is a térdében. Tudja, hogy hová helyezkedjen a zónában, de nem elég atletikus, hogy eredményes is legyen benne. A posztjához képest átlag alatti a sebessége; bajba kerülhet atletikus tight endek és futók ellen ha 1-1-ben kell őrizni. Nem túl robbanékony vagy agilis; nem tekinthető megbízható pass rushernek ha a szélre helyezkedik.

Összegzés:
Hightower egy érdekes, sokoldalú játékos, aki 3-4-es sémában mindkét linebacker poszton bevethető, sőt 4-3-as DE-nek is beillik. Ez a sokoldalúság szép, de kicsit tweenerré is teszi őt. Nem elég robbanékony, hogy megbízható pass rusher legyen, de ha zónázni kell, akkor meg az atletikussága hiányzik a megbízhatósághoz. Érdekes lenne látni, hogy a mozgékonysága és sebessége mennyit változik, ha lefogyna 245-250 font körülire.

Bobby Wagner

Poszt: ILB
Egyetem: Utah State
Szül: 1990. június 27. (Los Angeles, California)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 232 lb (105 kg)

Erősségek:
Átlag feletti atléta. Nagyon gyors a snap után. Nem sokszor blitzelt egyetemi évei alatt, de amikor igen, akkor remekül. Sebessége és nem túl nagy mérete miatt veszélyes szituációs pass rusher, mert az OT-nek nehéz fogást találni rajta. Jól mozog zónázásban, nem hagyja el a helyét és a backfieldet figyeli. Fizikális a LoS-on, ha embert kell fogni; nagyszerűen teszi kezét a tight endekre, lelassítva ezzel őket. Megbízhatóan szerel. A 4-3-as rendszer minden LB posztján szerepelt (alapvetően erős oldali). Csapatkapitány volt junior és senior évében. Négy évig kezdett.

Gyengeségek:
Mérete elriaszthat pár csapatot; nem minden sémába illik. Nincs ereje hozzá, hogy kiszabaduljon a blokkból ha egyszer elkapták. Megbízható szerelő, de néha hiányzik az ereje és a lendülete, hogy levigye a labdást egyedül. Nem mindig választ jó szöget az üldözéshez, bízik a sebességében, hogy azzal javítja hibáit. Kevés erős csapattal találkozott.

Összegzés:
Wagner kezdő képességű játékos egy szinttel feljebb is, de nem illik bele minden rendszerbe. Mérete miatt limitált számú csapat érdeklődik majd iránta, a mai NFL-ben nagyobb igény van az erős és nagy linebackerekre, mint a gyors és atletikus fajta képviselőire. Wagner fő hátránya a futás elleni védekezés, lerohanásnál eléggé súlytalan. Emiatt a 3-4-es és a 4-3-as rendszerben is inkább belül kéne szerepeltetni, ahol van helye mozogni és ritkábban jön már eleve szembe vele a futást blokkoló ellenfél.

Video:
2011 vs Auburn
2011 vs Nevada

Lavonte David

Poszt: ILB
Egyetem: Nebraska
Született: 1990. január 23. (Miami, Florida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 233 lb (106 kg)

Erősségek:
Lenyűgöző ösztönös atléta. Jól megy neki a coverage, gyors a lábmunkája és LB-hez képest impresszív az irányváltási képessége. Rengeteg tapasztalata van emberfogásban, illetve a kellő sebessége (átlag feletti e téren) és atletizmusa is meg van ahhoz, hogy a legtöbb TE és RB ellen hatásos legyen. Ráadásul alkalmanként slot elkapó ellen is felállt. Jól lép vissza saját zónájába, be tudja jól játszani, nem lép ki belőle, folyamatosan követi az irányítók szemmozgását. Elég jó, ha üldözni kell valakit. Nagyon megbízható tackler. A Nebraska 4-3-as védelmében játszott középen és szélen is többször.

Gyengeségek:
Több védelmi sémába alulméretezett. Több TE ellen is ki fog jönni magasságbeli hiányossága. Küzd a blokkok ellen is, ha egy OLine játékos, vagy egy FB fel tudja venni, akkor rendre nem tud leválni róluk. Megbízható tackler, de hiányzik belőle a képesség, hogy egy szempillantás alatt a földre küldje a labdás embert, többször is megvárja állva a futót, így biztosan leviszi, de 2-3 yardot feláldoz. Kevés a tapasztalata blitz esetén, de az ő méreteivel az NFL-ben nem is nagyon fog blitzelni. Nincs playmaker képessége, hiába jó cover esetén, labdákat nem szerez.

Összegzés:
David elit LB, ha zónázni kell vagy emberrel visszalépni, illetve futás ellen is következetes. Emiatt biztosan több csapat magasra fogja taksálni, főleg, ha illik az adott védelem sémájába. Az atletizmusa miatt a Tampa 2 rendszer prototípus LB-e, ott akár sztár is lehetne. De 3-4-es védelembe is elvihető, mint átmenet az ILB és OLB között, de ott inkább szituációs játékos lenne, köszönhetően, hogy futás ellen kissé lassan reagál. De még ha csak szituációs játékos lesz, akkor is ér 2. kört, hiszen ez egy passzorientált liga, így gyakran lehet felküldeni egy cover esetén nem elveszett LB-t.

Mychal Kendricks

Poszt: ILB
Egyetem: California
Szül: 1990. június 27. (Fresno, Califrnia)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 239 lb (108 kg)

Erősségek:
Szívós játékos, aki nagyot küzd, hogy átverekedje magát a LoS-on. Remekül húzza össze magát, hogy a kis lyukakon is átférjen a backfield felé. Van rutinja belső és gyenge oldali linebacker poszton is. Megbízhatóan szerel. Mozgékony a snap után, mérete ellenére veszélyes pass rusher, mert gyors, és alacsonyan van a súlypontja. Magas hőfokon égő játékos, aki sose adja fel és az egész pályát bejátsza.

Gyengeségek:
Ösztönei a zónázásban még nem a legjobbak; nyugtalan, nem marad türelemmel a saját helyén. Magasságbeli hátránya miatt a legtöbb tight end ellen nem tudja levédeni a passzt. Gyors, de nem robbanékony - hiába van remek sebessége egyenesen, ha helyváltoztató képessége csak közepes. Túl merev ahhoz, hogy jó zónázó legyen.

Összegzés:
Kendricks valószínűleg sokféle érték besorolást fog kapni az alacsonysága miatt. Egy megfelelő sémában kezdőjátékosnak is használható, de nem minden csapatba illik bele. Akkor a leghasznosabb, mikor a labdást támadja, vagy blitzel. Atletikussága alapján megtanulhatna zónázni rendesen, de még akkor is hatalmas hátrány lenne ha egy magasabb tight enddel kerül szembe. Néhány 4-3-as csapat akár gyenge oldali linebacker poszton is számolhat vele.

Video:
2011 vs Stanford
2011 vs USC

Vontaze Burfict

Poszt: ILB
Egyetem: Arizona State
Szül: 1990. szeptember 24. (Los Angeles, California)

Előrejelzés: undrafted
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 248 lb (112 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és erő. Erőteljes, jó alapokkal bíró szerelő. Képes akkorát ütni, hogy labdaszerzést hozzon össze. Méretéhez képest impresszív sebesség és atletizmus. Ha jó szöget vesz fel, közel tud kerülni a labdáshoz egy pillanat alatt és bevinni a nagy ütést. Elképesztő fejlődési potenciál van benne, ha elhagyja az agressziót és fegyelmezett, önálló játékossá tud válni.

Gyengeségek:
Egészségtelenül agresszívvá válik a fontos helyzetekben, folyamatosan kapja a zászlókat late hitek miatt. Alacsony futball intelligencia, nehezen veszi észre az irányváltásokat, és rendszerint rossz döntést hoz. Nem tudja a szemét a backfielden tartani és befejezni a játékot, ha blitzel. Szenved zónázás közben, egyértelmű passz szituációknál inkább le is cserélik, ha nem kell blitzelni. 2010-ben lefejelte a pályán Ryan Katzot, az Oregon State irányítót.

Összegzés:
Burfictet a nagy játékokról ismerhetjük, 2009-es megérkezése óta a Sun Devils-hez. Sajnos azóta igen minimális fejlődést mutatott. Ha Arizona State meccset nézünk, hamar feltűnik Burfict, mert minden szegletén feltűnik a pályának, ahol a labda van. Ha jobban megnézzük, akkor viszont feltűnő, hogy mennyire rossz ösztönei vannak és a fegyelmezettség teljesen hiányzik a játékából. Ismert a reputációja, mint "dirty player", és lehet, hogy a sípszó utáni ütései nem szándékosak, de ettől még borzalmasan nehéz helyzetbe hozza a csapatát rendszeresen. Rossz esetben alattomos játékos, jó esetben egyszerűen buta. Akármelyik is igaz, Burfict gyakran csak kerékkötője csapatának. A nyers tehetség alapján első körbe illene, de még nem mutatta meg, hogy érett rá, hogy ilyen státusszal illessük.

Video:
2011 vs USC
2011 vs Illinois
2011 vs Oregon

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
OUTSIDE LINEBACKER

Courtney Upshaw

Poszt: OLB
Egyetem: Alabama
Szül: 1989. december 13. (Eufaula, Alabama)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 272 lb (123 kg)

Erősségek:
Remek atléta a méretéhez képest, mobilitása jóval az átlagos DE felett van. Okos, fegyelmezett játékos, aki üldözéskor sem veszti el a fejét. Nem téveszti el a zónáját, szemét a backfielden tartja. Impresszív helyváltoztató képessége egy DE/OLB-hez képest. Dörzsölt játékos, nagyon aktív a keze, képes bolondot csinálni a meccs végére a támadófalemberből. Robbanékony a snap után. Remekül húzza össze magát mikor belül blitz-cel és a kis lyukon is átmegy. Sebessége és mozgékonysága miatt a szélről is veszélyes. Erőteljes ütköző. Van rutinja a 3-4-es OLB poszton és a 4-3-as DE-n is. Szívós védő, aki a sípszóig játszik.

Gyengeségek:
Kicsit tweener, akiről nem tudni, hogy DE vagy LB posztra illik. Futás során nehezen szabadul ki a blokkból. Sokkal jobb a futás ellen ha linebackernek áll be és van helye. A fizikálisan elit OT-k könnyen tolják félre, főleg ha felé megy a futás. 2009-ben eljárás indult ellene családon belüli erőszak miatt, de később ejtették a vádat.

Összegzés:
Upshaw egy nehezen értékelhető játékos, mert sémától függően minden csapat másként tekint rá. Képességei alapján hatékony kezdő pass rusher lehet a 3-4-es és a 4-3-as rendszerben is. Mivel a futás ellen nem olyan jó, így a 3-4-es OLB szerep jobban fekszik neki. Mikor van helye, akkor a futás ellen is sokkal jobban mozog, ezen a poszton 3-downos játékosnak számít.

Video:
2011 vs LSU (Nagydöntő)
2011 vs Auburn
2011 vs Florida

Shea McClellin

Poszt: OLB
Egyetem: Boise State
Szül: 1989. augusztus 1. (Caldwell, Idaho)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 255 lb (116 kg)

Erősségek:
3-4-es OLB prototípus. Hatalmas küzdő, magas fordulatszámon pörgő játékos. Szerepelt DE és linebacker poszton is. Megbízható szerelő. Méretéhez képest ritka agilis. Elég gyors, hogy üldözésbe bocsátkozzon. Erőteljes pass rusher a szélen, sebességével meg tudja verni az OT-ket, főleg ha állóhelyzetből indul. Nagyszerűen verekszi át magát a tömegen ha belül kell blitzelni. Elég erős, hogy rendszeresen kiszabaduljon a blokkból.

Gyengeségek:
Nem mindig kapja el a snap pillanatát, nem elég robbanékony; néha remekül indul, máskor az összes falember beelőzi. Túl agresszív üldöző, mindent megtesz, de gyakran rossz irányba mozog, így kihagyja a lehetőségeket. Jobban kéne figyelni az irányítóra amikor blitzel, olykor csak azért marad eredménytelen, mert nem tud alkalmazkodni a történéshez. Újoncként lábsérülés miatt kellett pihennie.

Összegzés:
McClellin nem illik minden védelembe, de 3-4-es sémába, külső linebackernek tökéletes. Karrierje ezen pontján túl agresszív és kiszámíthatatlan, de az összes szükséges fizikai képességnek birtokában van, hogy minőségi kezdőjátékossá neveljék ki.

Video:
2011 vs Nevada
2011 vs Arizona State
2010 vs Virginia Tech

Terrell Manning

Poszt: OLB
Egyetem: North Carolina State
Szül: ismeretlen dátum (Laurinburg, North Carolina)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 233 lb (106 kg)

Erősségek:
Kirobbanó atléta. Remek kezdősebesség és hamar eléri a végsebességét. Jó ösztönei vannak, hamar felismeri mi lesz a játék és alkalmazkodik hozzá. Igazi playmaker, aki a teljes pályát bejátsza. Erőteljes edge rusher, sebessége miatt a LoS-ra is fel mer állni és blitzelni, túl mozgékony a legtöbb OT-nek, hogy felvegye vele a lépést. Kis területen is remek a lábmunkája, emiatt a futó/fullback nem nagyon tudja megblokkolni. Nagyon gyorsan tud megindulni majd megállni. Tud játszani 4-3-as sémában középen és gyenge oldalon is, valamint 3-4-ben belül. Okos játékos, akit bevontak a védelem felállításába is.

Gyengeségek:
Néha túl vakmerően játszik; atletikussága komoly fegyver, de néha jobb lelassítani és fegyelmezettebbé válni. Nem mindig jó szögben indul az üldözésnek, jobban bízik a sebességében, mint az indokolt. Magasabb szinten már nem lesz elég a sebesség és az atletikusság a hibái javítására. Hajlamos elhibázni a szerelést, biztosabb munkát kéne végeznie a földrevitelben. 2011-ben térdműtét miatt kihagyott 2 meccset.

Összegzés:
Manning kicsit alulméretezett, de atletikussága bőven visszaadja azt, ami hiányzik tőle testi erőben. Ami leginkább kitűnik a játékában a sebességen kívül, hogy mennyire jól használja erősségeit a blokkok közüli kitörésre - méretéhez képest igen hatékony ilyen tekintetben. Nem minden csapat sémájába fér bele, de azokon magasan lesz a neve, amelyek szeretik az atletikus linebackereket.

Zach Brown

Poszt: OLB
Egyetem: North Carolina
Szül: 1989. október 23. (Columbia, Maryland)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 244 lb (111 kg)

Erősségek:
Elit atléta. Komoly sebesség a linebacker poszton, szerepelt az atlétika csapatban is. Otthonosan mozog a zónázásban - nagy rutinja is van benne, gyakran a LoS-tól 4-5 yardra állt fel, majd húzódott vissza zónázni, extra safety-ként szerepelve. Remekül tartja a szemét az irányítón és olvassa a játékot. Tapasztalt a külső és a belső LB poszton is. Sebessége miatt pass rusherként is okozhat problémát.

Gyengeségek:
Alulméretezett, magassága és tömege sem ideális. Szenved ha elkapja egy OLineman és ki kell szabadulni a blokkból; nincs ereje hozzá, hogy a LoS-on harcoljon. Egy tipikus NFL ILB-hez képest gyengék az ösztönei, nagyon könnyen benézi a fake játékokat. Statisztikái félrevezethetnek, sebessége miatt mindig ott volt a labda környékén, de nem mindig elsőként ért oda, gyengébb ösztönei miatt.

Összegzés:
Brown a puszta atletikussága alpján még kezdő is lehet az NFL-ben, de messze nem kész játékos. Sebessége kiemeli a mezőnyből, illetve a UNC védőkoordinátora/LB edzője, Art Kaufman úgy használta, hogy nagy hasznot csináljon, de saját erőből igen keveset tudna hozzátenni a játékhoz. A Clemson elleni felvételben remek példák vannak a félrevezető statokra - két sacket is szerzett azon a meccsen, de hozzá sem ért egy támadófal játékos sem. A clemsoniak elváltották magukat, a playhívás pedig kihasználta Brown sebességét. Óvatosnak kell lenni a csapatoknak, hogy ne kiáltsák ki Brownt 1. körös tehetségnek, mert a pályán látottak alapján inkább csak 3-4. körös kaliber.

Video:
2011 vs Clemson
2010 vs Tennessee (bowl game)

Bruce Irvin

Poszt: OLB
Egyetem: West Virginia
Szül: 1990. január 11. (Atlanta, Georgia)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 245 lb (111 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és atletizmus egy 3-4-es OLB-nek. Impresszív ahogy kirobban a snap pillanatában; adott a potenciál, hogy veszélyes edge rusher legyen. Meglepően erős és fizikális rövid távon. Remekül tartja lent a súlypontját, és így a nagyobb OT-k ellen is használni tudja erejét. Keményen dolgozott a karrierjén, hogy idáig eljusson.

Gyengeségek:
Egyetemen eddig DE posztra állt fel, de mérete és ereje is kevés hozzá, hogy a profik közt azt játszon. Túl agresszív, hajlamos túlpörögni, próbálja kitalálni a snap pillanatát, így be szokott ugrani offside-ra. Rendszeresen lehívják a pályáról ha futásra számítanak, nincs hozzá ereje (főleg az alsó testében), hogy ne rakják félre a lerohanásnál. Szinte kizárt, hogy 3 -downos játékos legyen az NFL-ben. Még mindig nyers és kevés rutinja van elit csapatok ellen.

Összegzés:
Irvin érdekes háttérrel bír. Nem érettségizett le középiskolában, de egy teszt megírásával felvételt nyert egy Junior College csapathoz, ahonnan elvitte később a West Virginia. Nincs meg a képessége, hogy állandó szereplő legyen a pályán, főleg karrierje első felében, de így is berobbanhat a köztudatba, mint szituációs pass rusher. A méretét és az atletikusságát szem előtt tartva, leginkább 3-4-es külső linebackerként érdemes foglalkoztatni.

Ronnell Lewis

Poszt: OLB
Egyetem: Oklahoma
Szül: 1990. szeptember 17. (Dewar, Oklahoma)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 253 lb (114 kg)

Erősségek:
Rendkívül sokoldalú játékos, aki szerepelt DE és erős oldali LB poszton is. Kirobbanó pass rusher, gyors a snap után és elég mélyen marad hozzá, hogy a magas OT-k ne tudják hatástalanítani, különösen ha a falból indul. Megbízható szerelő, aki kiütésre is képes. Gyorsasága miatt üldözésben is hatékony, jó szögben támad és ütemérzéke is segíti. Munkamorálját mindig dícsérik edzői és csapattársai, intenzív játéka miatt a "Kalapács" becenévvel illették.

Gyengeségek:
A sokoldalúság előny, de vele jár, hogy egyik poszton sincs kiemelkedő rutinja. Futás ellen szenved, főleg ha falból indul, nem csak ereje, de teknikája is hiányzik a lerohanás ellen - hajlamos meghátrálni, így könnyen beveszik a területét. Gyakorlatilag kizárólag pass rush-ra használták ha az ellenféltől passzt vártak. Nem sokat zónázott eddig, és nem is elég atletikus hozzá, hogy rábízzanak egy TE-t vagy egy RB-t egy az egyben.

Összegzés:
Lewis egy nehezen behatárolható prospect az Oklahomában látott szerepköre miatt. Főleg a falban állt fel, de nem nevezhető 3 downos DE-nek NFL szinten. A legjobb esélyei arra, hogy pályára kerüljön, 3-4-es OLB-ként vannak, ahol használhatják kizárólagos pass rush-ra és nem olyan feltűnő a futás elleni hiányossága, mert több helye van mielőtt szembetalálkozna egy blokkal. Akárhol elkelhet az első kör végétől a harmadik végéig, csak azon múlik, hogy a csapatok mennyire gondolják úgy, hogy beleillik a rendszerükbe, ugyanis az biztos, hogy az oklahomai szerepkörén változtatni kell.

Video:
2011 vs Texas

Nigel Bradham

Poszt: OLB
Egyetem: Florida State
Született: 1989. szeptember 4. (Crawfordville, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 241 lb (109 kg)

Erősségei:
Prototípus felépítés. Tudatosan játszik, jól lát a pályán, folyamatosan figyeli a backfieldet, illetve a labdás embert. Jól jön ki a LoS-en előforduló sokemberes tömörülésből, gyakran ő jut át rajta, átcsusszan a kis lyukakon. Türelmes és jó ösztönökkel bír, nem akar gyorsan szerelni, inkább jó szögből érkezik a labdás emberre. Blokkok ellen alacsonyan tartja a súlypontját és jól dolgozik ellenük. Edzői a munkamorálját kiemelték, mint pozitívumot.

Gyengeségei:
Még tanulnia kell, mikor és milyen helyzetben a pálya melyik részén kell lennie. Türelmességét is faragni kell, előbb kell a profik között felismerni honnan érkezzen a labdás emberre. Jobban kell mozognia oldalirányba, valamint gyorsabban is. Sokszor tesz felesleges lépést, amíg odaér rá a támadó falember és blokkolja. Inkonzisztens az emberfogásban, egy-egy atletikusabb TE-re vagy futóra nem tud ráragadni. Jobbnak kell fejben is lennie, egy-egy nagyobb blokk után hajlamos pár play erejéig csak azért küzdeni, hogy leváljon egy-egy blokkról. Tackle terén is inkonzisztens, hajlamos óriási hitet kiosztani, de képes arra is, hogy miután elkapta a labdás játékost, az kiszabaduljon a szerelésből. Erősítenie kellene az alsótestén, amivel eredményesebb lehetne a futójáték ellen.

Összegzés:
Bradhamnek meg van a felépítése, hogy hatékony LB legyen futás ellen a profik között, várhatólag 3-4-es sémában, mint külső LB. Ehhez ugyan kissé alulméretezett, de testfelépítése és ereje jobb, mint a súlya mutatja. Azonban jelenleg még nyers játékos, időre van szüksége, hogy a játék mentális és fizikális területein is fejlődjön. Ha ez sikeres lesz, akkor 2-3 év múlva akár kezdő is lehet. Ha nem, akkor el fog tűnni várhatólag a süllyesztőben.

Sean Spence

Poszt: OLB
Egyetem: Miami (FL)
Szül: 1989. január 17. (Miami, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 231 lb (105 kg)

Erősségek:
Okos, keményen dolgozó játékos. Rengeteg időt töltött a konditeremben eddigi pályafutása alatt, hogy megerősödjön. Kemény ütköző, labdaszerzésekre is képes. Hatalmas energiával játszik és minden akcióban mindent belead. Linebackerhez képest remek atléta.

Gyengeségek:
Nagyon alulméretezett, magassága és tömege is elmarad attól, amit egy csapat elvár a linebackereitől. Néhány 4-3-as csapat gyenge oldali LB-nek is kicsinek tarthatja. Ahhoz nem elég atletikus, hogy átképezzék safety-nek. Néha elveszíti a fonalat, körberohanja a pályát, de a labdással nem találkozik. Akkor se tudna kimenekülni egy blokkból, ha az élete múlna rajta, futásnál könnyű félrelökni, főleg ha a LoS-ra helyezkedik. Jobban kéne figyelnie a backfieldre, a trükkös játékokkal átverhető. 2011-ben 1 meccsre eltiltották amiért ajándékot fogadott el a játékáért cserébe.

Összegzés:
Spence eredményes egyetemi linebacker volt, de nincs posztja az NFL-ben. 4-3-as WLB-nek kicsi, strong safety-nek meg nem elég atletikus. Még ha valaki ki is próbálja gyenge oldali linebackernek, akkor se lesz 3 downos játékos. Csak csere és special team szerepkör juthat neki.

Video:
2011 vs Kansas State, Florida State

Keenan Robinson

Poszt: OLB
Egyetem: Texas
Született: 1989. július 7. (Omaha, Nebraska)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 240 lb (109 kg)

Erősségek:
Prototípus LB testfelépítés és erőség. Lenyűgöző a sebessége „üres” területen, meg tudja csinálni a playeket, ha üldöznie kell valakit. Elég nyers, – ha passz esetén vissza kell lépnie zónázni – mind sebesség, mind atletizmus területén. De megvannak benne a lehetőségek, hogy egy jó edző javítsa cover képességeit. Gyorsan ér oda az irányítóra, ha szélről érkezhet, de szép munkát végez, ha a fal közepén kell a blitzhez helyet találnia, jól préseli át magát a szűk réseken. Folyamatosan megy, akkor se áll le, ha sorba nagyobb falemberek blokkolják. A Texas 4-3-as védelmében játszott középen és szélen is.

Gyengeségek:
Nem elég ösztönös, sokszor lép ki a posztjáról is feleslegesen. Lassan reagál cover esetén az irányítók mozdulataira, nem igazán követi az irányító szemének mozgását. Szinte minden területen küzd, ami zóna: nem igazán lép vissza jó helyre, az ő területére belépő elkapókat gyakran hagyja szabadon. De egy atletikusabb TE-t vagy RB-t sem igazán tud felvenni. Jobbnak kell lennie a passzok lehúzásában is, illetve, ha felismeri, hogy hibázott, akkor irányt váltson, mert megvan hozzá a sebessége. Inkonzisztens a blokkok ellen is, gyakran játszik túl magasan futások esetén, így pedig könnyen ellökik a play útjából.

Összegzés:
Robinsonnak meg van a mérete és a nyers atletizmusa ahhoz, hogy tudjon játszani az NFL-ben, de szükséges fejleszteni az ösztöneit, helyzetfelismerését, hogy eredményes is legyen. Van benne annyi potenciál, hogy középső kört megérjen, de kezdetben biztosan nem lehet a mélyvízbe dobni azonnal. Ha mentálisan fejlődik, akkor bizony steal lehet.

Travis Lewis

Poszt: OLB
Egyetem: Oklahoma
Szül: 1988. január 15. (San Antonio, Texas)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 246 lb (112 kg)

Erősségek:
Összességében jó felépítés. Megfelelő erő. Megbízható szerelő nagyon, akár kiütésre is képes. Jól megy neki a zónázás, türelmes, nem hagyja el a helyét és az irányítót figyeli. A játék minden aspektusában érződik a rutinja. Vezéralak a pályán, okos játékos, aki tudja hova helyezkedjen és a társait is helyreigazítja. Négy évig kezdett.

Gyengeségek:
A sebesség egyértelmű hátrány, nem olyan gyors, hogy a teljes pályát be tudja játszani magasabb szinten. Szűk területen maximum közepes az agilitása, és pass rushernek se használható a limitált atletikussága/ereje/sebessége miatt. Nem elég fordulékony, hogy rá tudjon ragadni egy tight endre. Nagyon fizikális zónázó, amivel sebességbeli hátrányát igyekszik palástolni; ez lehet fegyver, de ha nem sikerül az átállás az NFL-re, sok büntetést hozhat. 2011-ben egy meccset hagyott ki mert eltört a lábujja.

Összegzés:
Lewis-nak vannak fizikális korlátai, de van akkora rutinja, és van olyan érett játékos fejben, hogy megtalálja a helyét NFL szinten. Legrosszabb esetben egy korrekt csere és special team játékos lesz belőle.

Video:
2010 vs Iowa State
2010 vs UConn
2010 vs Florida State, Missouri, Nebraska

Jonathan Massaquoi

Poszt: OLB
Egyetem: Troy
Szül: 1988. május 11. (Lawrenceville, Georgia)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 270 lb (122 kg)

Erősségek:
Fáradhatatlan, a sípszóig játszik és az egész playt végigorobotolja. Sebessége és atletikussága kiemelkedő a linebackerek között, egyértelműen 3-4-es OLB prospectnek tűnik. Sebességével üldözős játékokra is képes. Jól válik le a blokkból, aktív kezei miatt a nagyobb OT-k is nehezen bírnak vele. Számos pass rush manővert ismer, leghatékonyabb fegyvere a rip-move.

Gyengeségek:
Már 24 éves lesz májusban. Erdetileg DE volt egyetemen, de valószínűleg egy sorral hátrább kerül az NFL-ben. Kicsit zavaró, hogy kik ellen játszott, JuCo ligából került a Troyhoz. Változó, hogy miképp kapja el a snap pillanatát. Néha ész nélkül játszik, nem marad elég mélyen, így könnyen félrelökik a támadó falemberek. Futás ellen szenvedni szokott, alsóteste nem elég erős, hogy feltartóztassa a nagydarab ellenfél faljátékosokat.

Összegzés:
Massaquoi jó atléta, de ez néha a hátrányára válik. Túl atletikus volt a Sunbelt támadófalai számára, könnyű dolga miatt pedig kialakult pár rossz szokása. Nagyon aktív, de hajlamos kihagyni a figyelme, így könnyen a földön találhatja magát. Massaquoi jelen állapotában inkább projekt, mint kész játékos, de képességei alapján hatékony pass rusher lehet még az NFL-ben. Tán sose lesz 3 downos linebacker vagy falember, de hasznos tagjává válhat a rotációnak.

Video:
2011 vs Western Kentucky
2011 vs Arkansas State
2010-es szezon

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
DEFENSIVE TACKLE

Fletcher Cox

Poszt: DT
Egyetem: Mississippi State
Szül: 1990. december 13. (Yazoo City, Mississippi)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 298 lb (135 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és atletikusság 4-3-as DT-nek. Jól érzi a snap pillanatát. A backfielden tartja a szemét és levonja a következtetést. Sebessége üldözésre is alkalmas. Sosem fárad el. Nagyon aktív a keze, és a lába is folyamatosan jár. Több poszton is megfordult, játszott 4-3-as DT-t és 3-4-es DE-t is. Volt példa rá, hogy NT posztra állt be. Néha zónázni is elküldték. Domináns a special teamban, három rúgást is blokkolt már. Három évig kezdett.

Gyengeségek:
Hajlamos túl agresszíven játszani; elég egydimenziós pass rusher, emiatt érzékenyen érinti ha felé megy a futás. Nem sok pass rush mozdulatot ismer; majdnem mindig bull rusht csinál. Eltiltották 1 meccsre 2011-ben mert megszegte a csapat szabályait.

Összegzés:
Nehéz Coxhoz hasonló méretű és atletikusságú játékosokat találni, ami értékessé teszi őt. Hiányzik az ereje és a fegyelmezettsége, hogy hatékony legyen a futás ellen, de a mai passzra épülő ligában egyre több csapat használja egyik DT-jét csak arra, hogy minden snapben az irányítót terrorizálja. Egy 4-3-as csapatban Cox olyan szerepet tölthet be, mint Ndamukong Suh a Lions-ben. Arra is készen áll fizikálisan, hogy 3-4-es sémában a szélen szerepeljen.

video:
2011 vs Wake Forest

Dontari Poe

Poszt: DT
Egyetem: Memphis
Szül: 1990. augusztus 18. (Memphis, Tennessee)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 346 lb (157 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Felépítése prototípus Nose Tackle. Méretéhez képest meglepően jó atléta. Több üldözéses játékot csinál, mint az egy Nosetól elvárható. Erős alsótestének hála a kettőzéssel is boldogul. Fáradhatatlan, akkor is felkel és harcol tovább, ha már egyszer földrevitték - ritka tulajdonság ez egy ekkora embernél. Állóképessége nagyszerű.

Gyengeségek:
Az irányítóra nem jelent nagy fenyegetést. Ismer pár manővert, de alapvetően a nyers erejére épít, és így akar átjutni a falon, ami magasabb szinten már nem lesz olyan hatékony. Nem sok erős csapattal találkozott.

Összegzés:
Általában a Poe méretű emberek nem sok fejlődési potenciált kínálnak, mégis ritka értékesek, hiszen kevés ilyen erős, atletikus és nagy ember elérhető. Poet gyakran hasonlítják Phil Taylorhoz, de tőle pass rusherként mindenképp elmarad. NFL szinten Poe arra jó lesz, hogy nagy területet elfoglaljon, így az összefoglalókba nem nagyon fog bekerülni, de akármelyik 3-4-es csapat, amely javulást szeretne NT poszton, bizonyára magasan helyezi őt a kívánságlistáján.

Michael Brockers

Poszt: DT
Egyetem: LSU
Szül: 1990. december 21. (Houston, Texas)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 322 lb (146 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és méret. Méretéhez képest tehetséges atléta. 4-3-as rendszerben szerzett rutint, mint DT, de tud játszani 3-4-ben is. Remekül harcol a kettőzés ellen. Erőteljes belső pass rusht biztosít, mindössze 2 sack-je volt 2011-ben, de rendre ott volt az irányító arcában. Mozdulatok sokaságát tudja felmutatni, amivel kijön a blokkból, leginkább forogni szeret. Gyors a snap pillanatában, érzi mikor kell elindulni. Rajta tartja a szemét a backfielden, és tudja merre tart a labdás. Magassága és hosszú karjai segítik lezárni a passzsávot.

Gyengeségek:
Néha túl magasan játszik, így a támadófalnak könnyű kibillenteni az egyensúlyából, főleg ha futást hívnak. Sokkal képzettebb a passz ellen, mint a futás ellen momentán. Hiányzik belőle a domináns erő, ami a futás megállításánál lényeges.

Összegzés:
Pár éve Brockers nem lett volna ilyen sokra tartott játékos, de olyan irányba halad az NFL, hogy a hozzá hasonló belső falemberekre van igény. Egy passzra épülő ligában fontos, hogy belülről is tudjanak nyomást gyakorolni a védelmek az irányítóra, még akkor is ha a DT-k a futás ellen annyira nem jók. Ez tökéletesen illik Brockers-re. Atletikus nagy ember, aki nem fárad el és akár azonnali segítséget nyújthat. Talán sohasem lesz tökéletesen fölépített játékos, de megfelelő rendszerben meccseket is eldönthet akár.

Brandon Thompson

Poszt: DT
Egyetem: Clemson
Szül: 1989. október 19. (Thomasville, Georgia)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 310 lb (141 kg)

Erősségek:
Szívós, fizikális játékos, aki sose fárad el. Alacsonyan tartja a súlypontját, hogy ne lehessen eltolni. Erőteljes bull rusher, akire gyakran állítanak 2 embert. A magasabb támadó falemberek ellen a maga javára fordítja, hogy alacsonyabb. Gyors a snap pillanatában, kirobban előre, azonnal előnybe kerül, amit nehéz az ellenfélnek segítség nélkül megállítani. Méretéhez képest jó atléta, üldözésre is vállalkozik. Sípszóig játszik, azonnal felpattan földrekerülés után. Láthatóan mindent megtesz a sikerért. Az ereje alapján NT-nek is beillik.

Gyengeségek:
Nincs elit mérete, alacsonyabb mint a legtöbb DT. Limitált képességű pass rusher; nem sok mozdulatot ismer, amivel odaérhetne a backfieldre, ha nem sikerül már snap pillanatában megvernie emberét. Nincs domináns ereje ahhoz, hogy a kettőzésen túljusson, inkább csak kitölti a területet, de nagy dolgokat nem csinál.

Összegzés:
Thompsonnak nincsenek elit mért adatai ahhoz, hogy posztja top játékosai közé tegyük, de képességei alapján kezdőjátékos lehet az NFL-ben is. Intelligens játékos, a pályán és azon kívül is, akit kemény munkájáról és megállást nem ismerő játékstílusáról ismernek.

Jerel Worthy

Poszt: DT
Egyetem: Michigan State
Szül: 1990. április 26. (Huber Heights, Ohio)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 310 lb (141 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és erő. Nagyon gyors a snap után. Mérete alapján bármelyik belső falember posztra beállítható; ereje alapján lehetne NT, de kár volna atletikusságát erre pazarolni. Üldözésre is vállalkozik. Hangadó a pályán és azon kívül.

Gyengeségek:
Hajlamos csak arra figyelni, hogy odaérjen a backfieldre; jobban kéne tudni, hogy mikor maradjon a helyén, foglalja a területet és fogja meg a futást. Nem elég önálló a pályán, nem lát elég jól; túl sok faket eszik meg és nem találja a labdást. Nem olyan könnyen rázza le a blokkot, mint azt a mérete alapján hinnénk, ha a snap pillanatát nem kapja el, elég átlagos játékos. Állóképessége kérdéses, a meccs egyes pillanataiban elit munkát végez, de nem tudja állandósítani ezt. Előfordul, hogy elragadják az érzelmei és a nagy hévnek felesleges büntetések a velejárói.

Összegzés:
Megvillantotta, hogy tud dominánsan játszani, de mivel nem stabil a formája, nem ér első kört. Állóképessége mindenképpen gond lehet, az se biztos, hogy 3 downos játékosnak használható NFL szinten. Képességei alapján meccseket tud eldönteni, és rengeteg összefoglalóba illő mozdulatot láttunk már tőle. Az a fajta játékos, aki a közönségnek játszik. Nagyhangú játékos, aki mindent megtesz a pályán, de az apró hibái miatt nem számolhatunk vele az elit belső falemberek között.

Video:
2011 vs Georgia
2011 vs Wisconsin

Devon Still

Poszt: DT
Egyetem: Penn State
Szül: 1989. július 11. (Camden, New Jersey)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 303 lb (137 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és méret összességében. Erős, fizikális játékos. Bull rush-sal rendszeresen a backfieldre jut, akár kettőzésen túljutva. Hosszú, erős karjaival nagyon aktív amikor pass rusherkedik. Domináns játékra képes, nagyon nehéz 1-1-ben levédeni, ha odateszi magát. Két unokatestvére is korábbi NFL sztárjátékos, Art Still és Levon Kirkland.

Gyengeségek:
Kiszámíthatatlan. Túl gyakran nyomják vissza, kisebb tehetségek is. Méretéhez képest túl sokat van a földön. Szenved a futás ellen; kizökkentik egyensúlyából és máris tehetetlen a lerohanás ellen. Korlátozott atléta. Nem nagyon szokott üldözni. Nem mindig kapja el a snap pillanatát. Nem mindig hajt, lehet kondícionális gondjai vannak. A teljes 2007-es évet kihagyta ACL szakadás miatt. 2010-ben egy meccs egy részére padoztatták a csapatszabályok megszegése miatt.

Összegzés:
Stillben van kezdő potenciál, néha még Pro Bowl kalibert is mutat, de borzasztóan kiszámíthatatlan. 2010-ben mutatott fejlődési jeleket, de még mindig átpihen játékokat - aminek oka a kedvetlenség és az állóképesség gyengesége is lehet. Nem túl mozgékony és robbanékony, így limitált pass rusher, hozzátéve, hogy a futás ellen alapból nem jó, ez elég taszító kombináció. Still egyértelműen boom-or-bust játékos. Nagyot szakítanak vele, vagy azonnal süllyesztő.

Jared Crick

Poszt: DE
Egyetem: Nebraska
Szül: 1989. augusztus 21. (Cozad, Nebraska)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 285 lb (129 kg)

Erősségek:
Impresszív atléta a belső falemberek között. Elég gyors, hogy kiűzze az irányítót a zsebből, és csináljon pár üldözős playt. Atletikusságával tudja őrületbe kergetni a nagyobb, lassabb ellenfeleket a falban. Fáradhatatlan, sohasem adja fel, és tovább kergeti az ellenfelet, mint egy átlagos belső falember. Számos pass rush mozdulatot ismer, így nem csak akkor tud eljutni a backfieldre, ha a snap után előnybe kerül. Megbízható szerelő, aki kiütésre is képes. Vezéralak a pályán és azon kívül.

Gyengeségek:
Klasszikus tweener; kisebb mint egy átlagos DT, de nem elég atletikus hozzá, hogy DE legyen. Értékét csökkenti, hogy csak 3-4-es DE-nek illik be. Nagyon szenved a futás során a lerohanásnál, egyszerűen nincs ereje megtartani a területét. Nem minden sémában 3 downos játékos. A 2011-es holtszezonban térdsérülést szenvedett.

Összegzés:
Crick egy nagyon nehezen behatárolható prospect, mert minden csapat másként áll hozzá. Nem lenne meglepő, ha a 4-3-as csapatok csak a 3. napra tartogatnák a kiválasztását, mivel a futás ellen nem jó, viszont a 3-4-esek akár egy első kör végi tehetséget is láthatnak benne. Emiatt azon fog múlni a sikeressége a magasabb szinten, hogy új csapata meg tudja-e találni neki azt a szerepet, ami legjobban illik a képességeihez. Ha az NFL-ben csak rotációs játékossá tud válni, akkor sem lesz vele gond, hiszen hozzáállása és küzdeni akarása megbízható láncszemmé teszi.

Video:
2011 vs Washington
2010 vs Oklahoma

Mike Martin

Poszt: DT
Egyetem: Micihgan
Szül: 1990. szeptember 1. (Detroit, Michigan)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 299 lb (136 kg)

Erősségek:
Erős, fizikális falember. Alsó testi ereje elit, le tud vele horgonyozni, hogy ne tudja elnyomni futásnál a lerohanás. Erőteljes bull rusher, nagyszerűen tartja lent a súéypontját és tör utat a backfieldre. Fáradhatatlan, rengetegszer kettőzték az egyetemen, de mindig küzdött egészen a sípszóig. Talán ahhoz is van ereje, hogy 3-4-es Noset játszon. Keményen dolgozik a pályán és azon kívül. Vezéralak, akit tisztelnek csapattársai és edzői is.

Gyengeségek:
Limitált atléta. Nem jelent fenyegetést pass rusherként. Nincs meg a sebessége, hogy üldözésben faktor legyen. Magassága kevés hozzá, hogy bele tudjon állni a passzsávba. 2011-ben bokaficam miatt kellett kihagynia pár meccset.

Összegzés:
Martin csak kevés dolgot tud megcsinálni a pályán, de olyan ereje és mérete van, amit egyszerűen nem lehet megtanítani. Nem olyan nagy, mint egy NT prototípus, és lehet jobban ügyködne 4-3-ban, mint 3-4-ben, de az ereje adott, hogy több blokkolót rá kelljen állítani, és nagy területet elfoglaljon középen. Nem sok fejlődési lehetőség van benne, de az erényei nagyon értékesek egyes védelmi sémákban.

Josh Chapman

Poszt: DT
Egyetem: Alabama
Szül: 1989. június 10. (Hoover, Alabama)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 1 in (185 m)
Súly: 316 lb (142 kg)

Erősségek:
Prototipikus nose tackle. Nagy, fizikális monstrum a védőfal közepén, szó szerint kitölti a
teret. Nagy emberhez képest gyorsan kilő a snapnél. Igen jó a "bull rush"-a, két emberre van szükség a támadófalból a megfogásához. Jól használja ki a pozícióját, hogy a támadási pontból ne tudják kimozdítani. Ha üldözni kell a labdást, bár lassú, mindent megpróbál, ritkán adja fel. Kemény gyerek, végzős évének nagy részét szakadt keresztszalaggal játszotta végig.

Gyengeségek:
Fizikai képességek terén behatárolt, nem nagyon fogja hátulról utolérni a labdást, és az
irányítóig is ritkán jut el. Alacsony és tömzsi; nincs meg a magassága vagy a karhossza,
hogy lezárjon passzsávokat, és nem is nagyon erőlteti meg magát ilyen téren. Double
teamekkel könnyű meglassítani, nincs meg az igazán elit mérete vagy ereje ahhoz hogy
konzisztensen betörjön a backfieldre. Elszakadt a a keresztszalagja, amit műteni kellett januárban. Az egész 2007-es szezont kihagyta vállsérülése miatt.

Összegzés:
Chapman a mérete miatt érdeklődésre tarthat számot, és mindenképpen képes lehet nose tackle-t játszani a következő szinten, de nincsenek meg azok a mérőszámai, amik magas draftpozícióra predesztinálhatnák. Bár megvan az ereje, hogy egyszerre több blokkot vegyen fel, azok leküzdésével és ezután a backfielden való pusztítással már problémája van. Az a fajta játékos, aki mindent elfogadhatóan jól csinál, de semmi extra, és emiatt behatároltak a lehetőségei. Feltéve hogy a térde bírni fogja, elég biztos középső körös pick, de lehet hogy csak tartalék lesz az NFL-ben.

Video:
2010-es szezon

Kendall Reyes

Poszt: DT
Egyetem: Connecticut
Szül: 1989. szeptember 26. (Nashua, New Hempshire)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 299 lb (136 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és megfelelő méretek összességében. Hatékonyan játszik, alacsonyan maradva. Meglepően atletikus, eljut a backfieldig, és üldözni is szokott. Fáradhatatlan, sosem adja fel. Belső falemberhez képest kiváló az állóképessége, sokkal nagyobb távolságon át tudja kergetni a labdást, mint egy átlagos DT. Egyértelműen képes rá, hogy 4-3-as UT vagy 3-4-es DE-t játszon. Vezéralak a pályán és azon kívül, csapatkapitány volt junior és senior évében is.

Gyengeségei:
Nem mindig kapja el a snap pillanatát; oda tud érni a backfieldre bull rush-sal, de ritka, hogy olyan ütemben robban be, hogy megakadályozza a játékot. Emiatt nem is fogja talán elkápráztatni a 4-3-as csapatokat, meg azért sem mert a méret/erő aránya sem elég nose tackle-nek. 2008-ban bokasérüléssel bajlódott.

Összegzés:
Reyes az a fajta játékos, aki mindent jól csinál, de egyetlen területen sem emelkedik ki. Nem nagyon lehet kritizálni a játékát, de ezt vehetjük negatívumnak is, nem csak pozitívumnak. A jó oldala, hogy NFL-kész játékos, és aránylag biztonságos húzás. A rossz oldala, hogy talán már elérte a teljesítőképessége csúcsát. Nem túl rizikós húzás Reyes a 2-3. körben, de ha a fejlődési potenciált nézzük, a hasonló értékű riválisai mind előtte járnak.

Alameda Ta'amu

Poszt: DT
Egyetem: Washington
Szül: 1990. augusztus 23. (Kent, Washington)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 348 lb (158 kg)

Erősségek:
Prototípus NT méret, hatalmas helyet foglal el. Erős bull rusher, akire több embernek kell figyelnie egyszerre. Megmutatta, hogy a snap után gyorsan tud indulni. Meglepően nagy kezdősebesség.

Gyengeségek:
Folyamatosan súlyproblémákkal küzdött karrierje alatt, általában 400 font körül mozgott, de a szezonra lefogyott 350-360 körülire. Köpcös felépítés, nem egy jó atléta. Kiszámíthatatlan a snap utáni mozgékonysága, lehet kondícionális gondok miatt. Ha nem kapja el a snap pillanatát, könnyen kikapcsolják. Rövid távon elég fürge, de egy meccsen csak néhányszor aktivizálja magát. Nem játszik túl mélyen, pedig ezzel a magassággal alapból meg kéne oldani. Nagy helyet foglal, de sokat nem tesz hozzá a játékhoz. Nincs sebessége, állóképessége és atletikussága az üldözéshez. Nem egy nagy veszély a quarterback számára.

Összegzés:
Ta'amu egy valamit tud, amit nem lehet tanítani: egyszerűen nagy. Ennyi épp elég lesz hozzá, hogy elvigyék a 2-3. kör környékén. Ettől függetlenül kiszámíthatatlan játéka - ami valószínűleg gyenge kondíciója miatt van - elég nagy piros zászló vele kapcsolatban. Mai állapotában képtelenség, hogy 30 snapet legyen a pályán és végignyomjon egy meccset. Cserébe szituációs játékosnak veszélyes fegyver lehet. Akkor járna legjobban, ha olyan csapatba kerülne, ahol rotációs játékos lenne és csak limitált snap jutna neki. Ha friss, nehéz megblokkolni és kulcshelyzetekben sokat érne a játéka.

Video:
2011 vs Utah

Derek Wolfe

Poszt: DT
Egyetem: Cincinnati
Szül: 1990. február 24. (Lisbon, Ohio)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 295 lb (134 kg)

Erősségek:
Megfelelő méret és erő. Elég mélyen marad ahhoz, hogy ne tudják futásnál félrelökni. Átlagos termete ellenére kiváló bull rusher, erős lábai lehetővé teszi, hogy akkor is a backfieldre tolja a támadófalembert, ha az jó helyzetben van. Főleg 4-3-as DT-t játszott, de néha 3-4-es DE-nek is berakták.

Gyengeségek:
Rengeteg időt tölt a földön; túl sokszor vetődik a labdás után, ezzel teljesen kivonva magát a játékból, ahelyett, hogy üldözőbe venné. Az üldözéshez nincs megfelelő sebessége (vagy kondíciója?), ritkán siet a labdás ember után. A snap után igyekszik pass rusholni, de hamarabb feladja a játékot, mint a legtöbb belső falember tenné. A meccs előrehaladtával kiismerhető a játéka.

Összegzés:
Wolfe is egy DE/DT tweener. A 4-3-as csapatok DT-nek használnák, de nem olyan jó atléta, hogy olyan szinten hajkurássza az irányítót, mint azt mostanság elvárják. Emiatt a 3-4-es End poszt jobban feküdne neki, ahol a futás ellen kivenné a részét a játékból, és nem várnak el tőle annyi nyomásgyakorlást a quarterbackre.

Video:
2011 vs Vanderbilt

DaJohn Harris

Poszt: DT
Egyetem: USC
Szül: 1989. január 24. (Inglewood, California)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 310 lb (141 kg)

Erősségek:
Meglepően mozgékony a méretéhez képest. Van rutinja DE és DT poszton is 4-3-ban, de a profik közt biztos, hogy DT lesz. Remekül rakja bele a kezét a passzsávba. Elegendő a sebessége hozzá, hogy nyomást gyakoroljon az irányítóra, ha eljut a zsebbe. Ügyes swim move-jával rendszeresen a backfielden terem. Sokkal jobb belső pass rusher, mint azt a mért adatai alapján hinnénk. Meggyőző intenzitással játszik. Legnagyobb erőssége talán a hozzáállása, ha emellé a játéka alapjait is fejlesztené, akkor egy napon veszélyes playmakerré nőhetné ki magát.

Gyengeségek:
Limitált atléta, mindent megtesz az üldözéskor, de kevés eredménnyel jár. Nem mindig kapja el a snap pillanatát, így visszaeshet pass rusher hatékonysága az NFL-ben. Képzetlensége visszaüt több dologban is, túl magasan játszik, így nem elég hatékony, és a futásnál is könnyen megblokkolják. Végigharcolja a mérkőzéseket, de a végére hajlamos elfáradni és veszít koncentrációjából. 2008-ban tanulmányi gondok miatt hagyott ki meccseket.

Összegzés:
Harris kissé felületes játékos, akin látszódik, hogy nem ő a legképzettebb a pályán, de így is nagy bomlasztó erő tud lenni a fal közepén. Ha fejlődik a kondíciója és a teknikája, akkor még steal is lehet belőle a középső vagy hátsó körökből indulva.

Video:
2011 vs Utah
2011 vs California

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
DEFENSIVE END

Nick Perry

Poszt: DE
Egyetem: USC
Szül: 1990. április 12. (Detroit, Michigan)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 271 lb (123 kg)

Erősségek:
Megfelelő méret és erő. Kirobban a snap pillanatában. Ügyesen tolja el a falember kezét, így a sebességével megtámogatva veszélyes pass rushernek számít. Méretéhez képest remek atléta, aránylag gyorsan változtat helyet. Erős az alsó teste, komoly bull rusht tud generálni. A backfielden tartja a szemét, és alkalmazkodik ahhoz, amit lát. Olykor visszaküldték zónázni is, állóhelyzetből indulva. Legjobb meccseit a legerősebbek ellen vívta, legemlékezetesebb a Stanford (Jonathan Martin) elleni.

Gyengeségek:
Hajlamos túl agresszív lenni; teljes sebességgel rohan a backfieldre, kockáztatva azt, hogy a futás elmegy mellette. Szenved ha ki kell jönni a blokkból, csak akkor hatékony ha a snap után nem kapja el az OLineman. A 2010-es szezon előtt megsérült a térde. Ebben az évben bokafájdalom is hátráltatta, és egész szezonban valamilyen sérüléssel játszott. 2009-ben térdzúzódás miatt hagyott ki pár meccset.

Összegzés:
Perry az idei pass rusher felhozatal első számú embere, és képességei alapján hatékony 3 downos játékossá válhat. Az egyetlen nagy baj nála, hogy túlságosan a pass rush-ra épül a játéka, és nem olyan jó atléta, hogy az ebből adódó hátrányát kompenzálni tudja. Ha fegyelmezettebb lesz a pályán, sokkal komplettebb falemberré válhat, de már most is lehet tőle várni pass rusherként komoly momentumokat.

Video:
2011 vs Stanford
2011 vs Arizona
2011 vs Utah

Melvin Ingram

Poszt: DE
Egyetem: South Carolina
Szül: 1989. április 26. (Hamlet, North Carolina)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 264 lb (120 kg)

Erősségek:
Impresszív erő. Végigbrusztolja a meccset. Méretéhez képest nagyszerű sebesség és atletikusság. Sebessége és ereje miatt nehéz megblokkolni, oldalt is el tud húzni és belül is ki tudja erőszakolni, hogy a backfieldre jusson. Remek a lefordulós mozdulata. Meglepően hatékony zónázó. Megbízható szerelő és nagy ütköző. Van tapasztalata DE, DT és LB poszton is.

Gyengeségek:
Csak egy ávig volt kezdő. Furcsa atléta, talán előnyére válna, ha leadna pár fontot. Néha zavartan játszik, rossz szögben üldözi az embert. Nem mindig kiegyensúlyozott és hatékony a játéka. Túl sok időt tölt a földön. Jobban kéne figyelnie, hogy mi folyik a backfielden, túl sokszor téveszti el, hogy hol a labda. 2008-ban lábtörés miatt egy meccsen se játszott. 2010-ben eltört a keze, de nem hagyott egy találkozót sem.

Összegzés:
Ingramben komoly potenciál lakozik, így az elsö kör közepén vagy a végén gazdára fog találni. Emellett számos probléma felmerül, ami gátolhatja beilleszkedését a profik közé. South Carolinában számos helyen felbukkant a pályán, kihasználva erejét. Az ilyen típusú sokoldalúsággal együtt jár a komoly játékidő, de a kezdőjátékosok között kevés olyan van, aki meccs közben váltogatja a helyét. A sokoldalúsága, és összetett képességei alapján leginkább olyan csapatba illik be, amely egy hybrid jellegű védelmet játszik, és szüksége van olyan játékosokra, akik több poszton bevethetőek (ilyen például a Colts, Ravens, Jets, Patriots többek közt.) Ingramben komoly bust faktor van persze, hiszen a tehetsége egyértelmű, de nem tudni mire is lehetne használni az NFL-ben.

Video:
2011 vs Nebraska
2011 vs Auburn
2011 vs Georgia
2011 vs East Carolina

Quinton Coples

Poszt: DE
Egyetem: North Carolina
Szül: 1990. június 22. (Kinston, North Carolina)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 284 lb (129 kg)

Erősségek:
Ritkaság számba menő fizikum. Mérete és atletikussága remek kombináció. Minden fizikai képessége adott hozzá, hogy elit játékos legyen NFL szinten. Dominancia jeleit mutatja. Olyan ereje és fürgesége van, amivel a legtöbb egyetemista támadófalember nem tud mit kezdeni. Érzi a snap pillanatát. Van rutinja DT és DE poszton is (eredetileg belül játszott 2010-ben, 2011-re vitték ki a szélre). Néha 3-4-es DE-nek is beállt. Erős alsóteste van, kemény bull rusht produkál. Megbízható szerelő, hosszú karjaiból nem menekül ki a labdás.

Gyengeségek:
Rendkívül kiszámíthatatlan; egy kiábrándító, végig hullámzó végzős éven van túl. Nem hajtott annyira 2011-ben, mint tette azt juniorként. Nyers atletikussága nem köszön vissza a pályán; nem egy olyan Julius Peppers-jellegű elit pass rusher, amilyenre sokan számítottak tőle senior éve előtt. Nem sok pass rush mozdulatot használ, vagy sebességét kamatoztatja a szélen vagy bull rush. Nem elég hatékony, a testtartásán javítani kell - magassága olykor hátrány. Középiskolában tanulmányi gondjai voltak, a Hargrave katonai akadémiára vezetett az útja mielőtt eljutott North Carolinába. 2011 tavaszán felszínre került, hogy NCAA szabályszegéseket követett el, de nem kapott végül eltiltást.

Összegzés:
Az idei évben Coples korlátai vannak tán legmagasabban az összes játékos közül, de az mindig elgondolkodtató mikor egy ilyen fizikális szörnyeteg csalódást keltő végzős éven van túl - ez általában annak a jele, hogy nem adnak bele mindent, és nem akarnak a legjobb lenni. Coples-nak voltak nagy játékai seniorként is, de túl sokszor vette ki a játékból egy belső falember (a legemlékezetesebb Brandon Washington Miamiből.) Néha Ray Edwards juthat eszünkbe róla - limitált pass rush, de korrekt 3 downos falember - viszont Coples-ban komoly bust faktor is van. Talán top10-es tehetség, de nem éri meg a kockázatot. Sokkal biztosabb húzás az 1. kör második felében vagy akár a másodikban.

Video:
2011 vs Clemson
2011 vs Miami
2010 vs Tennessee (bowl game)
2010 vs Virginia Tech

Whitney Mercilus

Poszt: DE
Egyetem: Illinois
Szül: 1990. július 21. (Akron, Ohio)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 261 lb (118 kg)

Erősségek:
Prototípus mérete van 4-3 De-nek és 3-4-es külső linebackernek is. Sebességét kihasználva rendre ott terem a backfielden. Szemét az irányítón tartja, így bele tud állni a passzsávokba. Fáradhatatlan, gyakran ketten is őrzik, de mindig sípszóig hajt. Van rutinja több poszton, mert az Illinois hibrid védelmet alkalmaz, de a legjobb teljesítményt az OT külső oldaláról indulva nyújtja. Szerzett tapasztalatot álló helyből indulva is. Érett, vezéralak.

Gyengeségek:
Kiszámíthatatlan a snap pillanatában: ha elkapja az ütemet nagyon veszélyes, de gyakran az utolsó ember, aki elmozdul a vonalról. A futás ellen nehezen mozog ki a blokk elől, de a saját területét jól védi. Mindössze 1 év rutinja van kezdőként.

Összegzés:
Mercilus egy ritka prospect, mert Illinois-ban kipróbálták 4-3-as DE-nek és DT-nek, 3-4-es DE-nek és OLB-nek is, de akárhová állította edzője, meghálálta a bizalmat. Ami problémát jelent nála, hogy egy kiugró szezonja volt, sok NFL edző pedig nem szereti ha nincs meg az állandóság valaki játékában. Karrierje nagy részét földre tett kézzel játszotta le, de természetes a mozgása akkor is ha linebackerként kell mozognia. Ha megfelelő rendszerbe kerül, veszélyes pass rusher lehet már első naptól kezdve.

Video:
2011 vs Arizona State
2011 vs UCLA
2011 vs Northwestern
2011 vs Penn State

Andre Branch

Poszt: DE
Egyetem: Clemson
Szül: 1989. július 14. (Richmond, Virginia)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m
Súly: 260 lb (118 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Átlag feletti sebesség a posztján, üldözésre is képes. Otthonosan mozog a pályán, jól olvassa a játékot. Faáradhatatlan, sípszóig játszik és sose adja fel. Remekül olvassa, hogy passz vagy futás lesz, nem agresszívkodja túl a pass rush-t, okosan húzódik vissza és várja, hogy eljusson az irányába a játék. Remek állóképessége van, nagyszerűen méri fel a támadó falembereket tudását és a meccs előrehaladtával egyre hatékonyabb ellenük. Van némi rutinja álló helyzetből indulva, néhány csapat akár 3-4-es OLB-nek is kinézheti.

Gyengeségek:
Túl magas testtartással játszik, így a bull rush nem túl hatékony. Közepes pass rusher, nem elég robbanékony a snapnél ahhoz, hogy rendszeresen bejusson üres területre és az ereje sem akkora, hogy azzal érvényesülve a backfieldre jusson. Statisztikái félrevezetőek; legtöbb sack-je a sürgés-forgásban jött össze - keményen harcolt a blokkolóval és olykor beléakadtak. Túl gyakran akar nagyot húzni, ahelyett, hogy a biztos szerelést megcsinálná.

Összegzés:
Branch nem olyan robbanékony, mint egy elit pass rusher, de kiegyensúlyozott játékával ellenpontozza ezt. Vannak kisebb gondok, amiken dolgoznia kell, de ritka képzett játékos egyetemi szinten. A legimpresszívebb tulajdonsága a futás elleni védekezés - a legtöbb kortársa a DE poszton legszívesebben minden playben rohanna a backfieldre borítani az irányítót. Branch türelmes, és hátrál ha arra van szükség, és nagyon jól tudja, hogy mikor van rá szükség. Prototípus 4-3-as DE, de atletikussága alapján 3-4-es OLB-t is játszhat akár. Ha 3-4-be megy, akkor egy elit pass rusher kell a túloldalra, hogy Branch-re ne jusson akkora figyelem.

Video:
2011 vs Virginia Tech
2011 vs Auburn
2010 vs South Florida

Chandler Jones

Poszt: DE
Egyetem: Syracuse
Szül: 1990. február 27. (Rochester,NY)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 265 lb (120 kg)

Erősségek:
Prototípus felépítés egy pass rusher DE-nek: magas, karja hosszú és erős. Robbanékony a snap pillanatában, rendszeresen megveri az OT-t a szélen. Megbízható szerelő, aki kiütésre is képes. Szemét a backfielden tartja, a pálya egész területén önállóan mozog. Intenzív játékos, aki sose fárad el. Van némi rutinja zónázásban. Testvére, Arthur Jones a Ravens-ben játszik. Fejben is rendben van; edzői nagyon dícsérik vezetői kvalitásait. Intelligens a pályán és azon kívül.

Gyengeségek:
Szenved ha le kell válni a blokkról futás ellen - még lehet rá további súlyt pakolni, ami segítene az erősebb falemberek ellen. Több pass rush mozdulatot kéne alkalmaznia, túlságosan a sebességére és atletikusságára épít jelenleg. 2011-ben térdsérülés miatt 5 meccset kihagyott.

Összegzés:
Jones-nak nem ártott volna visszatérni az egyetemre, mert futás ellen még erősödnie kell, de így is kelthet érdeklődést a csapatokban az első kör vége felé pusztán potenciál alapján. Mérete, ereje és atletikussága is prototípusnak számít egy 4-3-as bal DE esetén, és elit 3 downos játékossá lehet nevelni. Pár 3-4-es csapat elgondolkodhat linebackerré alakításán, ahol azonnali berobbanást is hozhat, mint tiszta pass rusher. Ha visszatért volna senior évére, és fejlődött volna még egy évet, top10-es tehetségként beszélnénk róla. Most viszont, lehet belőle egy első kör végi vagy 2. körös steal.

Video:
2011 vs West Virginia

Vinny Curry

Poszt: DE
Egyetem: Marshall
Szül: 1988. június 30. (Neptune, New Jersey)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 263 lb (119 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság. Összességében jó méret. Okos, türelmes játékos. Úgy játszik, ahogy a helyzet megköveteli: nem törekszik agresszívan rá, hogy a backfieldre jusson, ellenben a legtöbb egyetemista DE-vel. Minden szituációban a pályán lehet tartani. Hatékony pass rusher, aki sok mozdulatot ismer. Elég gyors, hogy a sebességével verje meg emberét, és a bull rush-hoz is van ereje. Van rutinja a 3-4-es és a 4-3-as End posztján is. Az elit csapatok ellen sem esett vissza hatékonysága (az Ohio State ellen 2010-ben különösen nagyott játszott). Akár linebackert is játszhatna 3-4-ben.

Gyengeségek:
Nem túl jó atléta, szenvedni fog a zónázáskor ha beállítják linebackernek. Sebessége sem kiemelkedő. Az NFL-ben lehet, hogy nem lesz megbízható pass rusher. Gyorsaság hiányában nem nagy üldöző, de legalább mindent megtesz. Kisebb kérdőjel az eddig ellenfelei erőssége, nem kellett próbára tenni magát heti szinten a legjobbak ellen.

Összegzés:
Curry-nek nincsenek olyan mért eredményei, hogy elit prospectnek nevezhessük, de van egy jól összerakott játéka, ami alapján hatékony kezdő lehet az NFL-ben. Leginkább akkor járhat jól ha 4-3-ba viszik DE-nek, de valószínűleg a 3-4-es csapatok is elgondolkodnak rajta, mint OLB.

Jake Bequette

Poszt: DE
Egyetem: Arkansas
Szül: 1989. február 21. (Little Rock, Arkansas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 271 lb (123 kg)

Erősségek:
Prototípus méret 4-3 endnek. Van rutinja a 4-3 DE és a 3-4 OLB helyzetből indulva egyaránt. Valósággal kirobban a vonalról. Mélyen játszik és erős bull rusht generál. Fáradhatatlan, mindent megtesz a pályán, ha megállítják, újra nekiindul. Remekül kígyózik át a belső falban keletkező lyukakon, remekül használja a testét - ha lelassítják, megfontoltabb módszert választ.

Gyengeségek:
Nem túl agilis és a helyzetét se túl változtatja, eljut a backfieldre, de a mobilisabb irányítókat nem tudja hajkurászni. Nem elég kiegyensúlyozott, akkora elánnal indul a snap után, hogy könnyen földre lehet küldeni ha az OT egy gyors mozdulattal kibillenti egyensúlyából. Túl sok időt tölt a földön, túl agresszív természete miatt a fizikális falemberek könnyen eltaszítják. 2011-ben combhajlító sérülés miatt pihent.

Összegzés:
Bequette fizikálisan rendben van, de teknikáján és önállóságán még van mit csiszolni. Ahogy megindul a snap után, az impresszív, de azt is bizonyítja, hogy 1 dolog jár a fejében mindig (eljutni a backfieldre). Ha összetettebbjátékot láttunk volna tőle Arkanasas-ban, akkor valószínűleg kevesebb meccsösszefoglalóba fért volna bele. Mindenesetre a backfieldre törő képessége mindenképpen fegyver, de screen passznál vagy irányváltós játéknál bajban lesz. Ha megfelelő edző kezei alá kerül, akkor kezdőjátékossá nevelhető, de valószínűleg nem fog újoncként berobbanni.

Video:
2011 vs Ole Miss
2011 vs South Carolina
2010 vs Texas A&M

Billy Winn

Poszt: DE
Egyetem: Boise State
Szül: 1989. április 15. (Las Vegas, Nevada)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 300 lb (136 kg)

Erősségek:
Impresszív kombinációja a méretnek és atletikusságnak. Rendszeresen kirobban a snap után. Elég mélyen játszik hozzá, hogy eljusson a backfieldre. Dörzsölt játékos, aki rendre átverekszi magát a tömegen, hogy a backfieldre jusson és számos üldözős játékot csinál. Tudja hogyan húzza össze magát, hogy átcsússzon a kevésbé atletikus falemberek között. Van rutinja mint 3-4-es DE és mint 4-3-as DT is.

Gyengeségek:

Túl sok időt tölt a földön; mivel a snap után azonnal nekilendül, könnyen kibillen az egyensúlyából ha fizikálisabb támadófalemberrel kerül szembe. Nincs ereje, hogy hatékony legyen a futás ellen, könnyen félrepakolható és le kell venni a pályáról, ha egyértelműen futás jön, főleg ha 4-3 DT-t akarnak vele játszatni. Ha egyszer elkapta egy OT, akkor nem nagyon tud szabadulni tőle. 2008-ban megműtötték a lábát. A 2011-es holtszezonban bokasérülést szenvedett.

Összegzés:
Winn atletikussága ilyen mérettel mindenképp csábító, de ő klasszikus DE/DT tweener, akire a csapatok nem használnak el 2-3. körös picknél jobbat. Ahhoz, hogy állandóan pályán lehessen tartani, leginkább 3-4-es DE-ként kéne játszatni. Ha 4-3-as DT lesz, akkor szituációs pass rusherként okozhat veszélyt középről. Nem elég erős hozzá, hogy a futást megfogja, de a rotáció tagjaként hasznos láncszemmé válhat.

Video:
2011 vs Georgia

Trevor Guyton

Poszt: DE
Egyetem: California
Szül: 1990. január 9. (Woodinville, Washington)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 285 lb (129 kg)

Erősségek:
Impresszív méret és erő. Erőteljes bull rush, ügyesen marad mélyen és hatékonyan játszik. Lehet DE a 3-4-es és a 4-3-as rendszerben egyaránt, néhány csapat akár 4-3-as DT-nek is elviheti, aki pass rushra specializálódik. Alsó teste elég erős, hogy lehorgonyozzon a futás ellen. Edzői és társai nagyon dícsérik munkamorálját és vezetői kvalitásait.

Gyengeségek:
Limitált atléta, nem megbízható pass rusher a korlátozott gyorsasága miatt, és a snap után sem elég robbanékony. Átlag alatti helyzetváltoztató képességgel bír, ha elindul, akkor nincs benne egyensúlyérzék és agilitás hozzá, hogy változtasson az irányon, szóval nem egy komoly playmaker az üldözést tekintve.

Összegzés:
Guyton nem árul zsákbamacskát. Fizikálisan vannak korlátai, és valószínűleg sose lesz 3 downos falember az NFL-ben. Cserébe van benne potenciál mint szituációs játékos. Egy mély rotációban, 4-3-as rendszerben tud segíteni mint jobb oldali DE futás ellen, passzjátéknál pedig be tud húzódni középre.

Video:
2011 vs Stanford
2010 vs Texas

Cam Johnson

Poszt: DE
Egyetem: Virginia
Szül: 1990. május 24. (Washington, D.C.)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 268 lb (122 kg)

Erősségek:
Megfelelően atletikus. Robbanékony pass rusher. Remekül tartja alacsonyan a súlypontját, ahogy kijön a snapből, a magasabb OT-k számára nehézséget okoz fogást találni rajta. Az összes alapvető tulajdonsággal rendelkezik a poszthoz; tudja, hogyan maradjon folyamatosan aktív, és hogy ne engedje kiszorítani magát a játékból. Van némi tapasztalata coverage-ben is. Játszott 3-4ben, külső linebackerként, 4-3ban DE. Kemény játékos, aki a sípszóig küzd, folyamatosan. Megbízhatóan szerel.

Gyengeségek:
A teszteredmények nem igazán mutatkoznak meg a pályán, lassabban játszik, mint ahogy a mérésekből következne. Átlag alatt az újraindulási képessége; néhány lépést tennie kell, hogy előnyt szerezzen. Hiányzik az erő, hogy (folyamatosan) le tudjon válni a blokkról, ha megfogják. Egy mellizom szakadás miatt csak limitáltan vette ki részét a combine-ból. A sérülései problémát jelentenek, komoly gondja ugyan nem volt, de folyamatosan küzd valamivel. 2011-ben lábsérülés miatt hagyott ki, 2009-ben a vállát operálták, és bokasérülés miatt néhány mérkőzést 2008-ban is ki kellett hagynia.

Összegzés:
Johnsonban benne van a potenciál, hogy egy hatékony pass rusher legyen akár 3-4es kár 4-3as formációban. Hiányzik belőle az elit atletikusság, és erő, hogy kihagyhatatlan prospectként említsük, de kezdő potenciállal bír, ha képes kijavítani játéka néhány apró hibáját. Csak a tehetséget nézve 3-4. körös prospect, de a folyamatos sérülések miatt hátrébb szorulhat néhány boardon.

Video:
2011 vs Miami FL
2011 vs Georgia Tech

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
CENTER

Peter Konz

Poszt: C
Egyetem: Wisconsin
Szül: 1989. június 9. (Neenah, Wisconsin)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 314 lb (142 kg)

Erősségek:
Impresszív méret és erő. Kemény futásblokkoló, nagyon hatékony, főleg a magasságához képest. Erős alsó teste miatt fel tudja tartani a bull rushereket is. Fáradhatatlan, kellemetlen ellenfél, mindig befejezi a blokkjait. Elég önálló, jól mozgatja a fejét és észreveszi honnan jön a blitz. Jó alapjai vannak a passz protekcióban, testtartásával nincs gond, mozgékony, jó a lábmunkája. Belső falemberhez képest kiemelkedően mobilis. Korábban guard és tackle poszton is szerzett tapasztalatot. Három évig kezdett így hatalmas rutinja van, erős csapatok ellen.

Gyengeségek:
Volt néhány sérülése. Az elmúlt három szezonban egyaránt hagyott ki meccset bokafájás miatt. Néhány csapatnak probléma lehet a magassága, főleg olyanoknál, ahol alacsony az irányító.

Összegzés:
Konz a legképzettebb, és leginkább sokoldalú center prospect a drafton Nick Mangold 2006-os kiválasztása óta. Adott a képessége, hogy középen maradjon, de akár RT-ként is számolhat vele új csapata. Ha egészséges marad a draftig, akkor biztos 1. körös tehetség, de a visszatérő bokaproblémái eltántoríthatnak tőle pár gárdát.

Video:
2011 vs Ohio State
2011 vs Nebraska

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
OFFENSIVE GUARD

David DeCastro

Poszt: OG
Egyetem: Stanford
Szül: 1990. január 11. (Bellevue, Washington)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6-4 (193 cm)
Súly: 316 lb (145 kg)

Erősségek:
Eilt méretei és ereje van. Futásblokkolásban kiemelkedő, mivel a súlypontját alacsonyan tartja és tolja hátra az ellenfelét. Elegendően atletikus belső falember létére miatt alkalmas arra, hogy a védelem második szintjén is jól blokkoljon. Kiváló a munkamorálja. Bármilyen blokkolási rendszerbe tökéletesen beleillik.

Gyengeségek:
Passzblokkolásban nem elég meggyőző többször is áttörhetnek rajta, de folyamatosan harcol ellene.

Összegzés:
Három évig volt kezdő, tehát rengeteg tapasztalatot szerzett. Elit tehetség. A profik között gondot okozhat majd neki a kiemelkedő belső falemberek megtartása, de csak amíg ki nem tapasztalja, hogy a technikájával és erejével, hogyan tartsa fel őket.

Video:

2011 vs. UCLA
2011 vs. Notre Dame

Cordy Glenn

Poszt: OG
Egyetem: Georgia
Szül: 1989. szeptember 18. (Riverdale, Georgia)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 345 lb (156 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Impresszív felső testi ereje miatt könnyen félrelöki a kisebb pass rushereket is maga elől. Alsó testi erejével képes lehorgonyozni a bull rush előtt. Kiváló atléta a méretéhez képest, néhány csapat akár RT-nek is elviheti. Méretéhez képest gyorslábú. Könyörtelen futásblokkoló, aki bekebelezi a védőket. Gyorsabban ér a linebackerek vonalába, mint a legtöbb belső falember. Van rutinja Tackle és Guard poszton is, végzős évében LT-t játszott.

Gyengeségek:
Folyamatosan szenved a szélről jövő gyors pass rusherekkel; nem olyan mobilis, hogy versenyezzen a snap után a robbanékonyságukkal. Állóképessége okozhat gondot; ha meccs közben elfárad, akkor lankad a figyelme alapvető dolgokban, például túl magasan játszik.

Összegzés:
Glenn nem volt könnyű helyzetben mikor senior éve előtt kitették LT posztra. Meglepően hatékony maradt, de annyira nem atletikus, hogy az NFL-ben is ezen a poszton maradjon. Leginkább guardként tekintenek rá, ott pedig a liga legjobbjai közé emelkedhet. A futás orientált csapatok talán RT-nek is kipróbálhatják. Akármelyik poszt jut neki, első körös prospect, és már első naptól kezdve lehet vele számolni a kezdőcsapatban.

Video:
2011 vs LSU

Kevin Zeitler

Poszt: OG
Egyetem: Wisconsin
Szül: 1990. március 8. (Waukesha, Wisconsin)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 315 lb (143 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és erő. Fizikális futásblokkoló, aki hátra tudja tolni a védőket. Gyors a snap után, hamar pozícióba kerül és látszik a képzettsége mindenben. Erős alsó teste miatt le tud horgonyozni a bull rusher előtt. Keményen dolgozik a pályán és azon kívül, 2010-ben csapattársai őt választották a konditerem legjobbjának.

Gyengeségek:
Korlátozott atléta, ritkán jut el a linebacker vonalig. Egy hatalmas fához hasonlít, nem elég gyors a lába, így húzni vagy csapdázni kár elküldeni. Nem kifinomult passz protektor; ösztönei cserben hagyják, nem lát a pályán és a blitzet is ritkán veszi észre. Túlságosan kihúzza magát passzjátéknál, segítve a védőket. Az atletikus belső falemberek ellen gondban van, nem elég fürge, hogy reagáljon a pass rushra tőlük. 2010-ben bokaficama volt.

Összegzés:
Zeitler mérete és képessége alapján nagyszerű power run blocker lehet az NFL-ben. Egyértelműen kezdő kaliber, de nem illik minden sémába, mivel gyenge passz protektor. Mérete és ereje olykor erény, de mobilitását, mozgékonyságát fejleszteni kell a passznál, lehet le kéne adni pár fontot. Ha nem változik ez, akkor teknikailag Zeitler már nem nagyon tud fejleszteni a játékán.

Video:
2011 vs Nebraska (Konz video, Zeitler a 70-es)
2011 vs Ohio State

Brandon Washington

Poszt: OG
Egyetem: Miami (FL)
Szül: ismeretlen dátum (Miami, Florida)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 320 lb (145 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és erő. Impresszív mobilitás a belső falemberekhez képest, igaz 2011-ben LT volt. Komoly faktor lehet ha tolni kell a guard poszton. Hatalmas ereje van, ha elkapja az emberét, ott vége van, nem moccan a kezei közül. Nagyon mozgékony a snap után ha futást kell blokkolni, nagy helyet csinál. Jószemmel játszik ha passzblokkolás van, szívesen segít be a társának ha nem talál embert. Tackle és Guard poszton is van rutinja, néhány csapat láthat benne RT potenciált.

Gyengeségek:
Egyensúlyával adódnak problémák. A játék alapjaival akadnak gondjai, például a lábmunkája javításra szorul, ami a teljes performanszán nagyot dobna. Néha túl magasan játszik, így bull rush-sal verhető. Gyorsabban kell mozdulnia a snap után, mert mire felveszi a pozícióját, már rajta van az embere. El tud jutni a linebacker vonalig, de nem mindig jó irányban teszi, így hiábavaló a fáradozása, mert nem lesz belőle haszon.

Összegzés:
Washington klasszikus OT/OG tweener, aki inkább belül fog játszani a profik között, de talán RT-nek is kirpóbálja valaki. Belül az atletikussága nagy fegyver lehet. Sebessége és agilitása jól jön csapdázásnál, tolásnál, és mivel atletikus, így a veszélyes belső pass rusherekkel is felveszi a versenyt. Cserébe még mindig nyers és alapvető hibákra hajlamos. Emiatt Washingtonra nem tekinthetünk azonnali kezdőként, de értékes játékossá lehet nevelni a 3-4. körben kiválasztva.

Video:
2011 vs Virginia
2011 vs North Carolina

Kelechi Osemele

Poszt: OG
Egyetem: Iowa State
Szül: 1989. június 24. (Houston, Texas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 333 lb (151 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Fizikális blokkoló ha elkapja az embert. Domináns futásblokkolót lehet belőle nevelni. Négy évig kezdett, leginkább LT-t játszva. Vezéralak a pályán. Igyekszik eljutni a linebackerek vonalába.

Gyengeségek:
Nem elég atletikus, hogy bal tackle legyen a profik közt. Komoly probléma a snap utáni reakcióideje; lassan, komótosan veszi fel a pozícióját, ami nem Tackle-re vall. Oldalra mozogva sem olyan fürge, mint egy OT-nek kéne. Testtartása nem a legjobb, így teret nyernek ellene a bull rusherek magasabb szinten. Ha elnyúlik egy játék, akkor a végére már nem marad elég mélyen a testtartása. Ahhoz képest, hogy 4 éve kezdő, teknikája messze nem tökéletes. Bepánikol ha elveszíti az irányítást, és jönnek tőle a holdingok.

Összegzés:
Osemele mérete nagyon csábító, de óvatosnak kell lenni egy olyan játékossal, akinek már ekkora rutinja van, mégis gondok vannak a játékának alapjaival. Ha átképzik guardnak, akkor az atletikussági és mozgékonysági problémáit le lehet csökkenteni, de a testtartásbeli kérdőjelek nem múlnak el. Az NFL elit belső pass rusherei nagyon élni fognak mellette, ha ezen nem javít. Nem úgy kell rá tekinteni, mint azonnal bevethető kezdő, de idővel ki lehet belőle nevelni egy elit futásblokkolót.

Video:
2010 vs Oklahoma

Brandon Brooks

Poszt: OG
Egyetem: Miami (OH)
Szül: 1989. augusztus 19. (Milwaukee, Wisconsin)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 343 lb (156 kg)

Erősségek:
Impresszív méret és erő. Ha koncentrál, dominálni tudja párharcát. Remekül horgonyoz le a bull rush előtt; erős alsó teste miatt nehéz megmozdítani. Felső teste se gyenge, a kisebb falembereket simán félredobálja. Méretéhez képest jó atléta, akár RT-t is játszhatna, ha hozza a formáját és lead pár fontot. Intelligens a pályán kívül, 2011 decemberében pszichológiából diplomázott.

Gyengeségek:
Visszatérő súlyproblémákkal küzd, arra is volt példa, hogy 375 font feletti tömeggel ment fel a pályára. Nem mindig figyel eléggé, tekintve, hogy a MAC-ben játszott és mekkora a tömege, sokkal dominánsabb játékot várhattunk volna el tőle. Nagyobb erőbedobással a MAC sztárja lehetett volna, de nem tudott kiegyensúlyozottan jól teljesíteni. A súlyproblémái és az intenzivitás hiánya miatt kérdőjelek merülnek fel a munkamoráljával és elkötelezettségével a futball iránt. A csapatoknak el kell beszélgetni vele, hogy akar-e fejlődni, és nem árt a volt edzőivel is felvenni a kapcsolatot.

Összegzés:
Brooks nyilvánvaló, hogy fizikális a legmagasabb szintre való, de van bőven aggodalomra ok vele kapcsolatban. Az mindig riasztóan furcsa, ha egy olyan játékos, aki képességekben az ellenfelei fölött áll, visszasüllyed az ő szintjükre. Egy olyan prospect, aki már egyetemen sem tud folyamatosan jól teljesíteni és kordában tartani a súlyát, ritkán válik motiválhatóvá akkor, mikor még fizetést is kap.

Amini Silatolu

Poszt: OG
Egyetem: Midwestern State
Szül: 1988. szeptember 16. (Redwood City, California)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 311 lb (141 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Fizikális futásblokkoló. Akkora ereje van hogy be tudja fejezni a blokkot. Gyorsan mozog a snap után és hátra tudja tolni a védőt futásnál. Elég mélyen játszik, hogy ne használjon ellene a bull rush. Remek atléta belső falemberhez képest, egyetemen LT volt, el tud jutni a linebacker vonalig és húzásra, csapdázásra is használható.

Gyengeségek:
Egyértelmű hátrány, hogy harmadosztályban játszott. A Senior bowlt combhajlító sérülés miatt kihagyta. 2010-ben térdsérülés hátráltatta. Mért eredményei a combine-on közepesek voltak, csak 28 volt a súlyemelő teljesítménye. Karrierje elején gyenge pont lehet a passzjáték során, szenvedett a blitz felismeréssel a Div2-ben, így alighanem az NFL-ben se lesz jobb helyzetben. Nem elég gyors a lába, hogy eddigi posztján játszon a profik közt.

Összegzés:
Silatolu értékét nagyon nehéz megmondani, hiszen sose játszott erős csapatok ellen. Azzal, hogy kihagyta a Senior Bowlt, fogalmunk se lehet róla, hogy mit tud egy NFL méretű védőfalemberrel szemben. Az egyértelmű, hogy van akkora ereje, hogy megvédje a területét NFL szinten is, de az NCAA harmadosztályából az NFL-be ugrani sose könnyű váltás.

Video:
2011 vs Angelo State
2011 vs Texas A&M Kingsville

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
OFFENSIVE TACKLE

Matt Kalil

Poszt: OT
Egyetem: USC
Szül: 1989. július 6. (Corona, California)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 306 lb (139 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság. Összességében jó erő, erős, izmos felsőtest, amit jó alkata alapoz meg. Csodás atléta, ügyesen megy neki az üres területre lökés majd a nagy terület megnyitása. Képzett, jó alapokkal bír. Gyors a lába passzjátéknál, gyorsan elfoglalja a helyét és védi a területét. Erőteljes, szívós futásblokkoló. Testvére, Ryan a Panthers játékosa, édesapja a USFL-ben focizott.

Gyengeségek:
Ritkán fejezi be a blokkjait passzjáték során; távol tartja a pass rushereket az irányítótól, de nem teszi őket harcképtelenné. Nem rossz atléta, de nincs egy szinten azokkal, akiket az NFL elit LT-k között tartunk számon.

Összegzés:
Kalil egyetlen hibája, hogy nincsenek elit mért eredményei, viszont az egyik legjobb elérhető játékos idén, és kezdő LT lesz a ligában 10-12 évig. Valószínűleg nem lesz kiemlekedő a holtszezon megfigyelései során, de a meccseken mutatott játéka önmagáért beszél. Egyetemista játékoshoz képest kiemelkedő képzettséggel bír és zökkenőmentesen fog beilleszkedni az NFL mezőnyébe.

Riley Reiff

Poszt: OT
Egyetem: Iowa
Szül: 1988. december 1. (Parkston, South Dakota)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 313 lb (142 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és méret összességében. Jó alapokkal bír, mindig mélyen marad, így a jobb fizikális állapotban lévő védőjátékosok sem tudják eltolni a helyéről. Erős alsóteste miatt a bull rush sem hatásos ellene. Remek lábmunkája van, gyorsasága miatt javítani tudja ha a snapnél hátrányba kerül. Könyörtelen futásblokkoló, általában sikerül hátratolni az emberét. Jó atléta, a linebacker vonalig is eljut. Erős a keze és a karja, ügyesen harcol a pass rusherekkel, hála erős felsőtestének.

Gyengeségek:
Fejleszteni kell a snap utáni mozgékonyságán, mert ha megverik, azt majdnem mindig egy gyors DE teszi, aki már első lépésre előnybe kerül, mielőtt Reiff felvenné a helyét - emiatt néhány csapat RT-ként számolhat vele. Sokkal magabiztosabb ha futást kell blokkolni, ha passz van akkor hezitál és nem érzi magát kényelmesen. Az Iowa offense elég sematikus volt, kevés screen, csapda stb. olyan játék volt, ami nem megszokott, így kevesebbet kellett mozognia. 2008-ban letartóztatták mert ittasan egy közterület sikátorában vetkőzött, de ellenállt a rendőri intézkedésnek, gyalog elmenekült és csak 20 perc üldözés után kapták el.

Összegzés:
Reiffnek az összes képessége adott hozzá, hogy kezdő legyen az NFL-ben, akár LT poszton is. Ami miatt nem számít a szoros elitbe, az a limitált atletikussága; lehet néhány csapat a jobb oldalon használná. Mindegy, hogy a fal melyik helyére kerül, azonnal kezdőbe rakható játékos, aki egy évtizeden át ott is fog ragadni.

Video:
2011 vs Oklahoma (bowl game)
2011 vs Nebraska

Jonathan Martin

Poszt: OT
Egyetem: Stanford
Szül: 1989. december 28. (Los Angeles, California)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság 6-5 (196 cm)
Súly: 312 lb (142 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és felépítése van. Erős alsótestének köszönhetően a bull rusht jól tartja meg. Nagyon jó futásblokkoló. Remekül alacsonyan tartja a súlypontját és ezzel a védőket meg tudja tartani. Jól felismeri és lereagálja a blitzeket. Nem volt komoly sérülése.

Gyengeségek:
Atletikussága átlagos. Passzblokkolásnál a lábmunkája lassú. A gyors, szélen támadó védőket kevésbé hatékonyan blokkolja meg. A következő szinten gondjai lehetnek az elit pass rusherekkel. Nem biztos, hogy meg van minden képessége, hogy a vak oldalon játszon a profik között.

Összegzés:
Nagyjából Jeff Otah vagy Phil Loadholt kisebb megfelelője. Tudja az alapokat és az ereje is megvan, hogy bárkit megtartson, ha már ott van a közelében, de az igazán kiválló gyors pass rusherek folyamatosan gondot okozhatnak neki a széleken. Bal oldali tacklenek még nem azonnal bevethető, de a jobb oldalon vagy guardként már most kezdő szint. Már most NFL szinten is kiemelkedő futásblokkoló.

Video:

2011 vs. UCLA
2011 vs. Notre Dame

Mike Adams

Poszt: OT
Egyetem: Ohio State
Szül: 1990. március 10. (Dublin, Ohio)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 7 in (2.01 m)
Súly: 323 lb (147 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Prototípus bal tackle. Akkora, hogy a legtöbb DE-t elnyeli. Posztjához képest impresszív, született atléta. Jó alapokkal bír a passz protekcióban. Jól megtanulta hogyan horgonyozzon le a bull rush ellen. Gyorsan indul állóhelyzetből. Remek a lábmunkája, könnyen kimozog oldalra az edge rusherekhez. Könnyedén eljut a linebackerek sorába és azon túl is. Erős felsőteste nagy előny a kisebb pass rusherek ellen, gyakran elég egy döfés nekik, hogy kidőljenek. Mérete miatt domináns run blocker, és magassága ellenére elég mélyen játszik. Folyamatosan fejlődött karrierje alatt.

Gyengeségek:
Hiányzik belőle a gyilkos ösztön; távol tartja a pass rushert, de nem végez teljes munkát. Nem elég önálló, ha snap után nem kap el valakit, tanácstalanná válik; hamarabb kéne ráeszmélni, hogy mikor kell segíteni a guardnak és mikor mozogni a szélre. Eltiltották 5 meccsre az Ohio State tetoválós botránya miatt. 2009-ben 2 meccsre tiltották el, mert kábítószer tartozékokat találtak nála, de később ejtették a vádat. 2008-ban lábsérülése véget vetett a szezonjának. A '08-as holtszezonban megműtötték a vállát. 2009-ben térdműtét miatt hagyott ki meccseket.

Összegzés:
A teljesítménye alapján kevés dologba lehet belekötni Adams esetében. Fizikálisan mindene megvan, amit el lehet várni egy Left Tackle-től, és összességében egy képzett játékos. A legnagyobb kérdőjel nála a játék mentális részénél jön elő. Egyszerűen nem úgy játszik, mint aki a legjobb akar lenni. Mérete alapján dominálhatna a pályán, de ritkán fejezi be blokkjait, ehelyett mindig csak annyit csinál, hogy nagy baj ne legyen. Általában elvégzi amit rábíznak, de érdemes eltűnődni rajta, hogy mi gátolja meg abban, hogy a játéka szintet lépjen.

Video:
2011 vs Illinois (A video Mike Brewsterről szól, Adams 75-ös számmal látható)
2011 vs Michigan

Bobby Massie

Poszt: OT
Egyetem: Ole Miss
Szül: 1989. augusztus 1. (Lynchburg, Virginia)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 315 lb (143 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Elég mobilis, el tud jutni a második vonalig. Erős, fizikális blokkoló. Erős felső testével olyanokat is meg tud blokkolni, akik nála előnyösebb testtartással bírnak. Elég mélyen játszik, magassága ellenére. Képzettsége mindenben érződik. Gyors a snap után, remek a lábmunkája, így az atletikus edge rusherekre is tud figyelni.

Gyengeségek:
Nincs akkora ereje, hogy lehorgonyozzon a fizikális bull rusherek ellen az NFL-ben. Főleg RT volt az Ole Miss-ben, így valószínűleg a profik közt sem lehet máshol bevetni. Olyan passz protektor, aki hajlik, de nem törik - megoldja amit rábíznak, de általában csak centiken múlik a siker; ez magasabb szinten nem fér bele. A késleltetett blitzeket nem veszi észre, agilitása, atletizmusa kevés hozzá, hogy gyorsan alkalmazkodjon. Mindössze 1 teljes évig volt kezdő.

Összegzés:
Massie képességei alapján korrekt RT lehet a legmagasabb szinten. Ugyan mindent jól csinál, de elitnek nem nevezhető egyik tulajdonsága sem, így csak közepes kezdő szintet jósolhatunk neki. Egy dologra érdemes lenne válaszolnia az Ole Miss edzőinek: miért nem játszott Massie bal oldalon? A Rebels LT-je, Bradley Sowell egy átlag alatti egyetemi falember, nem is kérdés, hogy Massie jobban megoldotta volna azt a feladatot. Lehet, hogy van valami komoly kérdőjel nála, amit nem tudunk és ezért maradt végig a jobb oldalon?

Video:
2011 vs Alabama

Zebrie Sanders

Poszt: OT
Egyetem: Florida State
Szül: 1989. 12. 04. (Columbia, Dél-Karolina)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 320 lb (145 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság és méret. Impresszív atletikus képességek és fürgeség, könnyedén felér a linebackerekig és screeneknél, draw futásoknál is gyorsan a pálya mélyére jut. A gyorsasága lehetővé teszi hogy tartsa a lépést az atletikus pass rusherekkel. Egyértelműen megvannak a nyers képességei hogy bal tackle-t játsszon. Kitűnően lát a pályán, folyamatosan figyel és gyorsan lereagálja a blitzeket. A pályán kívül is keményen dolgozik, kitűnő tanuló, jól játszik hegedűn. Négy évig volt kezdő a Seminoles-ban.

Gyengeségek:
Nem stabil az alapállása, egy az egyben a fizikálisabb rusherek el tudják tolni. Az alapjai nincsenek teljesen rendben, az atletikus képességeiben bízik, a technikailag fejlettebb pass rusherek meg tudják verni. Nincs meg az ereje hogy befejezze a blokkokat, leginkább a "hajlik, de még nem törik" mottó jellemző rá pass protectionben. Hajlamos túlüldözni az emberét és túl sok időt tölt a földön.

Összegzés:
Sanders megfelelő a játék szinte minden területén, de nincs meg benne az a fajta plusz, amely a következő szintjére emelné a prospecteknek. Megvannak a fizikai képességei hogy bal tackle-t játsszon, de valószínűleg még nem áll készen arra, hogy kezdjen azonnal az NFL-ben. Nehéz ilyen atletikus és nagy játékosokat találni, és ez a tény magasabbra lökheti fel a listákon, mint az teljesítményéből következne egyébként. Idővel megfelelő kezdővé válhat, de ha egyből a mély vízbe dobják, az hosszú távú fejlődését hátráltathatja.

Video:
2011 vs Miami

Mitchell Schwartz

Poszt: OT
Egyetem: California
Szül: 1989. június 8. (Pacific Palisades, California)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 318 lb (144 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Ügyes atléta, screen passzoknál előre lehet küldeni. Ha felveszi a pozíciót, látszik rajta, hogy komoly alapokkal bír. Jól használja a kezét; ha ráteszi a védő mellkasára, biztos, hogy lelassul. Játszott a fal mindkét oldalán, akár egy meccsen belül is. Fizikális futás blokkoló, elég mélyen játszik és hátra tudja tolni emberét.

Gyengeségek:
Lassú a lábmunkája, a gyors edge rusherekkel nehezen boldogul. Összességében nem elég önálló a pályán, a snap előtt nem tudja felmérni honnan jön a blitz. Ha nem talál embert, elkóborol a zónájából és lehetőséget kínál a késleltetett blitzelőnek. Ha egyszerre többen is blitzelnek az oldaláról, hezitálni kezd és van, hogy az összes emberről lemarad. Nem tud lehorgonyozni eléggé, így visszanyomható a zsebbe. 2011-ben egy hátsérülést szenvedett el.

Összegzés:
Schwartz nem árul zsákbamacskát. Rendkívül képzett játékos, aki elég atletikus hozzá, hogy a profik között játszon (valószínűleg a jobb oldalon). Ha viszont a lábát kell használni, akkor jönnek a gondok. Késleltetett és túltöltött [overload] blitzekkel könnyen zavarbaejthető és hiányzik belőle az előrelátóság, hogy gyors döntéseket hozzon.

Video:
2011 vs Stanford
2011 vs USC
2011 vs Texas

Donald Stephenson

Poszt: OT
Egyetem: Oklahoma
Szül: 1988. szeptember 30. (Blue Springs, Missouri)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 315 lb (143 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság és méret összességében. Impresszív atléta, a combine-on a legjobbak között volt a gyorsaságot és agilitást mérő feladatokban. Elég gyors a lába, hogy LT-t játszhasson. Sebessége több mint elegendő hozzá, hogy eljusson a linebacker vonalig és screen passznál nagy területen blokkoljon. Kellemetlen futásblokkoló, aki ellen nem jó játszani. Elég mélyen játszik, hogy megbirkózzon a bull rush-sal, ami egy alulértékelt szempont egy ilyen tömeggel bíró Tackle esetében. Erős a felső teste, így könnyen ki tudja billenteni egyensúlyukból a kisebb pass rushereket.

Gyengeségek:
A teljes 2009-es idényt ki kellett hagynia tanulmányi gondok miatt. Aránylag kicsi a rutinja, két évig volt kezdő. A testcselekkel megzavarható, vagy csak belülre vagy csak kívülre figyel, a pass rusher első mozdulatától függ. Nem mindig sikerül gyorsan felállnia snap után, és a szélre se mozog ki olyan fürgén, hogy az edge rushert kikapcsolja.

Összegzés:
Stephenson érdekes prospect a mérete és az atletikussága miatt. A puszta adottságai elég ahhoz, hogy LT legyen a profik között, ami miatt hamarabb is elvihetik, mint azt eredményessége indokolná. Momentán a legnagyobb erénye, hogy nagyon intenzíven játszik. Ha ez az odaadás a pályán kívüli munkamoráljában is meglátszódik majd, akkor joggal hihetjük, hogy megbízható kezdővé lehet képezni.

Video:
2011 vs Texas
2011 vs Florida State

Jeff Allen

Poszt: OT
Egyetem: Illinois
Szül: 1990. január 8. (Chicago, Illinois)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 307 lb (139 kg)

Erősségek:
Erős, fizikális futásblokkoló; képes mélyen maradni és hátra tolni az emberét. Erős alsótestével le tud horgonyozni a bull rush előtt. Van rutinja jobb és bal oldalon is, előfordult, hogy egy meccsen belül váltott helyet. Ha átképzik guarddá, ott átlag feletti mozgékonysággal bír majd. Négy évig volt kezdő.

Gyengeségek:
Korlátozott atletikusság. Nem elég gyors a lába, hogy LT legyen, talán csak a Guard poszt felel meg neki. Nem elég önálló a pályán, hajlamos elveszíteni a fonalat és kivonni magát a játékból mikor elindul előre, hogy újabb blokkokat adjon. Összességében a felépítése nem kiemelkedő, és az évek múlásával lehetnek súlyproblémái vagy kondícionális gondjai. Hatalmas tapasztalata ellenére még mindig sok rookie hibát csinál. (Büntetések, zavarodottság).

Összegzés:
Allen egy korrekt középső körös választás RT vagy OG posztra. Tud játszani a legjobbak közt, de fejlődni nem sokat fog. Mivel nem elég atletikus, hogy OT-ként nincs sok esélye. Cserébe ha az erejét folyamatosan fejleszti, akkor hasznos kezdő guarddá lehet fejleszteni.

Andrew Datko

Poszt: OT
Egyetem: Florida State
Szül: 1990. augusztus 15. (Weston, Florida)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 315 lb (143 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Négy évig kezdett. Mindenhez jó alapokkal bír. Hamar felveszi a pozícióját. Elég gyors a lába, és a lábmunkája is dicséretes, oldalra is ki tud tolódni, hogy az edge rusher útjába álljon. Futásnál erőemberként tolja hátra a védőket; elég mélyen játszik. Ügyes atléta, eljut a linebacker vonalba, és screeneknél is előre lehet küldeni. Vezéralak, nagyszerűen kommunikál és látszódik, hogy ő a főnök a pályán.

Gyengeségek:
Nagyon sérülékeny. 2010-ben a szezon előtt vállsérülés hátráltatta, majd az alapszakasz során újra. A 2011-es idény előtt megműttette a vállát. A szezon elején rásérült és kihagyta a további meccseket, újra megműtötték a vállát. Megfelelő atléta, de az NFL elit pass rusherei ellen kevés lesz, ezért inkább jobb oldalon kell játszatni. Nincs kiemelkedő ereje, amit képzettségével palástol, de a legjobb bull rusherek majd egyszerűen el fogják nyomni.

Összegzés:
Ha egészséges, akkor Datko egy nagyon biztonságos középső körös húzás. Mivel nincsenek elit mért adatai vagy atletikussága, már most van egy kialakult játéka. Letisztult a játéka, és szorgalmas, emiatt legrosszabb esetben is egy korrekt cserejátékos lehet, aki a fal 4 posztján bevethető. Cserébe a vállsérülései (mindkét vállában, több helyen), amik rendre előjöttek eddigi pályafutása során, nagyon nagy hátránynak számítanak. Az orvosi vizsgálatok függvényében lehetséges, hogy néhány csapat csak mint undrafted játékos képzeli el Datkót.

Video:
2011 vs Oklahoma

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
TIGHT END

Dwayne Allen

Poszt: TE
Egyetem: Clemson
Szül: 1990. február 24. (Fayetteville, North Carolina)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6'4 (193 cm)
Súly: 255 lb (116 kg)

Erősségek:
Megfelelő méret, meggyőző mozgáskoordináció, remekül dolgozik a levegőben, nagy szorításban is képes leszedni a labdát a kezek közül. A vonal mellett is feltalálja magát. Kiváló route futó, tudja, hogy verje át a védőt irányváltásokkal, így kompenzálva, hogy nem igazán elit atléta. Elkapás után is keményen fut, hajlandó belemenni az ütközésekbe néhány extra yardért. Szűk területen is eredményes, üresre játssza magát, állandó célpontot jelent az irányító számára. Kiváló labdaérzék, a testétől távol érkező labdákat is képes megjátszani, és gyorsan behúzni. Átlag feletti blokkoló, az elkapó TE-k között különösen jónak mondható.

Gyengeségek:
Sebessége csak átlagos, nem jelenet mélységi veszélyt. Az atletikus képessége is átlagos, nem igazán gyors vagy robbanékony. A méretei nem teszik lehetővé, hogy domináns blokkolóvá váljon, főleg a nagyobb devensive endekkel szemben.

Összegzés:
Allen ugyan nem olyan atletikus, mint napjaink sztár TE-i, mégis az egyik legkomplettebb játékos, aki az elmúlt években a draftra jelentkezett. Nem lesz igazi nyerő ember a következő szinten, de egyértelműen megvannak az eszközei, hogy elkapóként eredményes legyen, és a blokkolási képesség fejlődésével, mindhárom down során alkalmazható TE váljon belőle.

Video:
2011 vs Auburn, FSU, Virginia Tech

Coby Fleener

Poszt: TE
Egyetem: Stanford
Szül: 1988. szeptember 20. (Lemont, Illinois)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 244 lb (111 kg)

Erősségei:
Prototipus méret, van rutinja a tradicionális tight end helyre felállni és elkapóként szintén. Átlag feletti sebesség nyílegyenes mozgásban. Lelkes blokkoló. Remekül mozog be a résbe a zónák között és nagy területet biztosít a QB-nak, hogy megtalálja. A labdával a kezében is veszélyes, mérete és atletikussága miatt nem egyszerű földrevinni. Megbízható kezei vannak, nem a testével akar elkapni és nem verik ki a kezéből. Már akkor megragadja a labdát, amikor magasan áll a levegőben, ezzel eldöntve párharcait. Az oldalvonal mellett is otthonosan mozog.

Gyengeségei:
Dolgoznia kell a route-futáson. Lassan fordul. A sebessége jó, de robbanékonysága, fürgesége nem az igazi. Nem tudja hirtelen mozdulatokkal megzavarni a védőket. A linebackerekkel elbánik, de a fizikálisabb DE-k elleni blokkolással már meggyúlik a baja. Ahhoz, hogy remekeljen a blokkolásnál, mélyebbre kéne helyezni a súlypontját.

Összegzés:
Fleener méret/sebesség kombinációja vonzó prospectté teszi, de nem biztos, hogy hasonlóan veszélyes fegyver lesz az NFL-ben is. Számos gyenge secondary ellen gálázott, akik nem hasonlíthatók az NFL fizikálisan is elit safety-jeihez, linebackereihez. Nem olyan förge, mint az NFL-ben elvárják, kevés olyan route van, amivel rendre tisztára tudja magát játszani. Ettől még lehet eredményes elkapó, de a játéka más lesz attól, mint amit egyetemen mutatott. Attól függ milyen rendszerbe kerül, de talán nem lesz 3 downos játékos a visszafogott blokkolási képessége miatt.

Video:
2011 vs Notre Dame
2010 vs Virginia Tech

Ladarius Green TE


Poszt: TE
Egyetem: Louisiana-Lafayette
Szül: 1990. május 29. (Pensacola, Florida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 236 lb (107 kg)

Erősségek:
Prototipikus magasság. Elit atléta ebben a pozícióban, lényegében egy túlméretezett elkapó. Meggyőző sebesség, elkapás után legalább olyan veszélyes, mint bármelyik TE. Remekül megy fel a labdáért, igazi rémálom a védelmek számára a red zone-ban. Biztos kézzel fogja meg a távolabb érkező labdákat is. Az egész egyetemi karrierje alatt rendkívül eredményes volt. Nagy erőfeszítéssel blokkol, a technikai alapok megvannak, de csak a kisebb lb-k, db-k ellen hatékony.

Gyengeségek:
Túl vékony, a fizikálisabb lb-k ellen gondjai lesznek a következő szinten. Mindenféleképpen megára kell szednie néhány plusz kilót, hogy több lehessen, mint egy szituációs elkapó / TE hibrid. A route futása nem mindig megfelelő, gyorsabbnak és ösztönösebbnek kell lennie. 2009-ben egy nyaksérülés, 2010-ben egy bokasérülés kényszerítette egy ideig az oldalvonalra.

Összegzés:
Green nem egy tradicionális TE, de tökéletesen illik napjaink profi támadó-gépezeteibe. Egyre több csapat vált a Jason Witten/Jeremy Shockey típusú (nagy, fizikális, de lassú) játékosról, a Jermichael Finley/Aaron Hernandez- féle, túlméretezett elkapóra. Green még mindig nyers, néhány csapat úgy fogja gondolni, hogy túl vékony, de egyértelműen lehet jövője a következő szinten, mint playmaker. A határai szinte végtelenek, ha elkötelezett, hogy nagyobbá, erősebbé váljon, úgy, hogy képes megtartani az atletikusságát, elit játékos lehet belőle. Még ha soha nem is lesz állandóan a pályán blokkolási nehézségei miatt, mindenképpen olyan fegyver, amelyet érdemes a keretben tartani.

Video:
2011 vs San Diego State (bowl game)

Michael Egnew

Poszt: TE
Egyetem: Missouri
Szül: ismeretlen dátum (Plainview, Texas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 242 lb (110 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Megbízható kéz, mindig testétől távol kapja el a labdát. Gyorsan biztonságba helyezi a játékszert és halad előre. Szívós futó labdával a kezében, belemegy az ütközésbe, hogy extra yardokat szerezzen. Komoly route futó, ügyesen találja meg a rést és kínál opciót az irányítónak. Nagy tömegben jól használja testi adottságait. Van rutinja slot helyzetből indulva. Némi tapasztalata reverse futásból is akad.

Gyengeségek:
Nem kiemelkedő atléta hozzá, hogy hosszú passzokkal keresni lehessen; gyors ha eléri végsebességét, de mivel nehezen indul a LoS-ról, erre kevés lehetőség van + nem elég mozgékony, hogy lerázza emberét. Limitált rutinja van blokkolásban, főleg extra elkapónak használták, nem belső blokkolásra. 2009-ben bokaficam miatt műteni is kellett.

Összegzés:
Egnew tulajdonképpen elkapó volt Missouriban, emiatt nem kész arra, hogy 3 downos játékos legyen az NFL-ben. Emellett, a mérete és az atletikussága jó alap hozzá, hogy faktor legyen a passzjátékban. Eredményessége a következő szinten azon múlik, hogy milyen rendszerbe kerül, akár azonnali javulást is hozhat egy Jimmy Graham-jellegű szerepkörben, ahol csak a route futására kell összpontosítani.

Video:
2011 vs Kansas State

Orson Charles

Poszt: TE
Egyetem: Georgia
Szül: 1991. január 27. (Tampa, Florida)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 241 lb (109 kg)

Erősségek:
Gyorsan kirobban a snap pillanatában. Jól verekszi ki magának a helyet szoros emberfogás ellen, elég mozgékony, hogy lerázza a zónázó linebackereket. Megbízható keze van, nagy tömegben a nehéz elkapást is megoldja. Nagyon jól tartja lent a súlypontját, így nehéz megblokkolni. Hatalmas rutinja van elit csapatok ellen, három évig volt kezdő.

Gyengeségek:
Nincs meg az ereje, hogy nagyot alkosson blokkolásban; hajlamos elkeseredni ha elveszíti az irányítást. Óvatlan a labdával a kezében, jobban kéne vigyáznia rá és lent tartani a súlypontját mikor túl akar jutni a ráakaszkodókon. Robbanékony, de nem gyors, rövid távon üresre játsza magát, de nagy területen ez nem fog menni neki magasabb szinten.

Összegzés:
Charles tulajdonságai jók ahhoz, hogy elboldoguljon az NFL-ben, de nem kiemelkedő semmiben, ez limitálja a fejlődési lehetőségét. Megbízható elkapó, de a magassága miatt ebben nem lesz nyerőember. Aránylag kevés olyan elkapó-TE van, aki 6'3" magas vagy alacsonyabb, és Charles nem olyan jó blokkoló, hogy ellensúlyozza magasságbeli hátrányát. Talán sose lesz rettegett elkapó tight end, de minőségi csere lehet, és akár 3. vagy 4. körös luxus pick egy olyan csapatnak, amelybe kell egy újabb fegyver.

Video:
2011 vs Georgia Tech

Taylor Thompson

Poszt: TE
Egyetem: SMU
Szül: 1989. október 19. (Proper, Texas)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 6 in (1.98 m)
Súly: 259 lb (117 kg)

Erősségek:
Impresszív méret/sebesség kombináció. Méretéhez képest elég impresszív számokat mutatott a Pro Day-en: 37 inch súlypontemelkedés, 4.55 negyen yard, 4.38 shuttle. Középiskola után a Rivals.com a 38. legjobb tight endként számolt vele.

Gyengeségek:
Egyáltalán nem játszott tight endet az egyetemen. Miután beiratkozott az SMU-ra, átképezték DE-nek.

Összegzés:
Thompson egy hátsó körös DE prospect volt, de a csapatok elkezdtek érdeklődni iránta, mint TE. Játékidő hiányában nehéz megjósolni a jövőjét, de a számai nagy lehetőséget mutatnak. Ahogy az elmúlt években láthattuk, a rutin már nem olyan fontos a tight endek esetében, Thompson pedig az edzéseken a riportok szerint jól mozgott. Tekintve a méretét és a felmérési adatait, egy próbát simán megér a középső körökben.

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
WIDE RECEIVER

Justin Blackmon

Poszt: WR
Egyetem: Oklahoma State
Szül: 1990. január 9. (Oceanside, California)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 1 in (1.85 m)
Súly: 207 lb (94 kg)

Erősségek:
Összességében jó méret, elit erő. Fizikális elkapó, aki könnyedén el tud szakadni a LoS-on őt feltartani kívánó védőtől. Nagy, erős kezei vannak. Nagy tömegben, nehéz elkapásokat is be szokott mutatni. Pontos route-futó; gyors, letisztult mozgással tud leválni emberéről. Szívós futó elkapás után, elviseli az ütéseket és képes magával vonszolni a védőt is. A pályán kívül is szorgos munkásként tartják számon.

Gyengeségek:
Nem mindig koncentrál és hajt teljes gőzzel; megcsinálja a nehéz elkapást, majd elejt egy könnyű labdát. Egy meccsre eltiltották ittas vezetés miatt 2010-ben. A sebessége megfelelő, de nem olyan robbanékony, hogy állandó veszély legyen a hosszú passzoknál.

Összegzés:
Blackmon legnagyobb feladata, hogy elhitesse a csapatokkal, hogy a karakterével kapcsolatos gondok - a pályán kívüli incidensek és az összpontosítás hiánya - nem lesznek az NFL-ben jellemzők rá. Hasonló képeségekkel bír, mint korábbi csapattársa, Dez Bryant, és az eredményessége ugyanabba a sémában biztosíték lehet arra, hogy formáját át tudja menteni a profik közé is. A pályán belüli átállás során sokkal inkább a possession receiver kategória felé kellene tendálnia. Az Oklahoma State spread offense lehetővé tette, hogy akkora helye legyen Blackmonnak, amire az NFL-ben nem lesz példa. Ne várjuk azt, hogy első naptól kezdve sztárként játszik majd, de 1 vagy 2 év alatt kinőheti magát Pro Bowl-szintű játékossá.

Video:
A Blackmon-akta

Kendall Wright

Poszt: WR
Egyetem: Baylor
Szül: 1989. november 12. (Mount Pleasant, Texas)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 190 lb (86 kg)

Erősségek:
Elit sebesség, rendre átszeli a pályát. Playmaker a labdával a kezében, mozgékony és cseles, nehéz elkapni. A rosszul megdobott labdákat is lehúzza. Rutinos, megbízható route futó; képes a sebességét kihasználva hosszú távon megiramodni, de fürgeségével rövid távon is üresre játszhatja magát. Méretéhez képest szívós, nem fél bemenni középre. Biztos kezei vannak, és képzett; nem a testével akar elkapni, gyorsan biztonságba helyezi a labdát. Jó alapokkal bír futás során is, vigyáz a labdára. Elit atléta minden tekintetben, újoncként kosarazott is.

Gyengeségek:
Alulméretezett - bajai lehetnek ha egy fizikális cornerback kerül vele szembe a LoS-on. A Baylor spread offense miatt sok helye volt az elkapáshoz, ritkán kellett bemenni a darálóba. Nem sok rutinja van a speciális egységben, ahol néhány NFL csapat kipróbálná.

Összegzés:
Wrightban ott a potenciál, hogy meccseket döntösn el vagy fordítson meg, egyetlen kérdőjel vele kapcsolatban a méret. Nagy szerencse, hogy jókor kerül a ligába. A mai, passz-vezérelt ligában a hozzá hasonló mozgású elkapók, mint Antonio Brown, Mike Wallace vagy DeSean Jackson, ligaszinten rettegett célpontnak számítanak. Wright is könnyen bekerülhet ebbe a névsorba, ha megfelelő rendszerbe kerül.

Video:
2011 vs Washington (bowl game)
2011 vs Texas
2011 vs Oklahoma
2011 vs TCU

Michael Floyd

Poszt: WR
Egyetem: Notre Dame
Szül: 1989. november 27. (Saint Paul, Minnesota)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6-3 (191 cm)
Súly: 220 lb (100 kg)

Erősségei:

Első számú elkapónak tökéletes magassággal rendelkezik. Összességében is kiemelkedő a felépítése és az ereje. Igazi fizikális elkapó, aki a pálya közepén is jól dolgozik. Testi adottságait jól használja ki, hogy leváljon a védőjétől. A magas labdákat is remekül meg tudja szelídíteni a megfelelő emelkedésének köszönhetően. Az alacsonyabb védőknek nagyon nehéz párharc főleg a redzoneban. Hatékonyan szerez még yardokat az elkapások után is.

Gyengeségei:

A profik között minden labdáért meg kell majd küzdenie. Nem szélvészgyors játékos, de megvan a mérete és az ereje, hogy ezt ellensúlyozza. Felépítése remek, hogy a futójátékban is hatékony legyen, de még sokat kell fejlődnie benne. Háromszor vették őrizetbe alkoholos ügyek miatt. Legutóbb a végzős éve előtt kapcsolták le ittas vezetésért. 2008-ban térdsérülés miatt, 2009-ben törött kulcscsontja miatt kellett mérkőzéseket kihagynia.

Összegzés:

Az adottságai megvannak, hogy első számú elkapó legyen az NFL-ben. Az alkohol problémáiból származó pályán kívüli ügyei nagy visszatartó erő lehet a csapatoknál. Meg kell vizsgálni alaposan ezeket, annak a csapatnak, aki első vagy második körben kívánja kiválasztani. Kérdéses, volt hogy egyáltalán top 50 játékos-e, de a végzős évében ezt bizonyította. Leginkább Anquan Boldinhoz lehetne hasonlítani. Nincs kimagasló sebessége, de fizikális és remekül futja a routeokat.

Video:
2011 vs. Stanford
2011 vs. South Florida

Alshon Jeffery

Poszt: WR
Egyetem: South Carolina
Szül: 1990. február 14. (St. Matthews, South Carolina)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 216 lb (98 kg)

Erősségek:
Elit méretek és sebesség, egy rémálom őt fogni a vörös zónában. Csodálatos kezei vannak. Remekül oldja meg, hogy elindul és lekapja a labdát, esélyt sem szokott hagyni a védőknek, hogy közbeavatkozzanak. Adott az ereje hozzá, hogy a szoros emberfogást is lerázza magáról. A legtöbb védőnek komoly gondot jelent földrevinni, a stiff arm mozdulatot is remekül használja. Méretéhez képest rendkívül eluzív. Blokkolóként nagyot tud ütni, megvan a képessége hozzá, hogy domináljon egy területet, ha odateszi magát.

Gyengeségek:
A játék alapvető elemeiben bír hiányosságokkal, route futás, blokkolás stb. A sebessége sem olyan kiugró, hogy állandóan üresre játsza magát, lefutni nem sok defensive backet tud. Nem szeret blokkolni, pedig jó lehetne benne, de az esetek felénél sem látszik rajta, hogy motiválná a dolog. Meg kell tanulnia futni a labdával, túl messze van a testéről, ami fumble veszélyes. Könnyen fel lehet idegesíteni a jammeléssel, ha fizikális corner jön vele szembe a LoS-nál. A 2012-es Capitol One Bowlról kiállították, mert összeverekedett Alfonzo Dennarddal. A 2010-es tavaszi edzőtábort kihagyta tanulmányi gondok miatt.

Összegzés:
Jeffery elég jó játékos hozzá, hogy NFL elitbe kerüljön, de van pár intő jel ami elgondolkodtathatja a csapatokat afelől, hogy kijön-e belőle a potenciál valaha. A South Carolina edzői mindig dícsérték hozzáállása és vezetői képességei miatt, de ha megnézzük a hiányosságait, nem biztos, hogy őszinte szavak voltak ezek. Ezekkel a méretekkel, sebességgel, atletikussággal, csak a motiválatlanság támasztja alá azt, hogy nem mennek neki olyan alapvető dolgok, mint a route futás vagy a blokkolás. Ha sztárrá akar válni, nem kérdés, hogy Jeffery alkotni fog az NFL-ben, viszont az NFL csapatok elöljáróinak először szót kell érteni vele, mielőtt rászánnak egy magas draftcédulát.

Video:
2011 vs Nebraska (bowl game)
2011 vs Auburn
2011 vs Kentucky

Stephen Hill

Poszt: WR
Egyetem: Georgia Tech
Szül: 1991. április 25. (Tucker, Georgia)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 215 lb (98 kg)

Erősségek:
Elit magasság. Erős testfelépítés, képes átverekedni magát az eléálló corneren. Hatalmasat ugrik, ami komoly fegyver az end zoneban. Remek keze van, nehéz elkapásokat is megcsinál a tömegben. Átlag feletti sebessége van egyenes vonaéban, főleg a méretéhez képest, így át tudja szelni a pályán. Meglepően hamar eléri végsebességét, így hamar ott tudja hagyni örzőjét, ha az nincs felkészülve rá. Jól szedi le a labdát a levegőből, még akkor is, ha gyenge a passz kivitelezése (a Georgia Tech edzésein rengeteget gyakorolta ezt.) Szívósan harcol az elkapás után, és küzd az extra yardokért. Van rutinja visszahordóként. A blokkoló tudása magasan az egyetemista elkapók fölött van.

Gyengeségek:
Csak kevés route-ot kellett ismernie, mivel a Georgia Tech triple optiont játszik. Felületes route-futó, nem elég laza ahhoz, hogy leváljon emberéről, ebben feltétlenül fejlődnie kell, ha boldogulni akar magasabb szinten. Statisztikái félrevezethetnek, számos hosszú passzt elkapott, de sokat profitált belőle, hogy a védők a futásra rendezkedtek be, és megfeledkeztek az elkapóról. Koncentrációs problémák előfordulhatnak, látványos elkapások után érthetetlen hibák.

Összegzés:
Ha csak a puszta tehetséget vesszük, Hill elit prospect. A született tehetsége adott hozzá, hogy 1. számú elkapó legyen a nagyok között. Egyelőre viszont nagyon nyers. A triple option miatt limitált a route ismerete, és ha meg is futotta az útvonalát, nem mindig tudta üresre játszani magát. A triple option előnye, hogy futásban és blokkolásban is az átlag felett jár. Ennek eredménye, hogy ha megtanul route-ot futni rendesen, kész játékos lesz. A fejlődési lehetőség miatt top50-es picknek jövendőlhető, de az első kör végén is lehet felé érdeklődés. Rizikós választás ilyen korán, és újoncként lehet nem is csinál majd sok mindent, de mondjuk 3 év múlva már akár stealként is tekinthetünk rá.

Video:
2011 vs UNC
2011 vs Georgia, Middle Tennessee

Mohamed Sanu

Poszt: WR
Egyetem: Rutgers
Szül: 1989. augusztus 22. (New Brunswick, New Jersey)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 218 lb (99 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság és méret összességében. Elkapás után nagyon veszélyes, gyorsan biztonságba helyezi a labdát és nyargal tovább. Szívós elkapó, ütközés után is halad tovább. Impresszív atléta, középiskolában irányító volt. Akrobatikus elkapásokra is képes. Rutinos elkapó a szélen és slot helyen is, sok gyors slant route-ot futott a slot WR helyén és csinált utána nagy játékot.

Gyengeségek:
Játéka alapján alacsonyabbnak tűnik, mint valójában. Nem az a fajta elkapó, aki folyamatosan megy be a darálóba és harcol a labdáért. Nem mindig értette meg magát az elkapójával (volt, hogy már földet ért a labda, mikor odafordult érte), nehéz megmondani, hogy ezeknél ki volt a hibás. Túl sokszor akarja testtel elkapni a labdát. Átlagos sebesség, a profik között nem fogja átszelni a pályát.

Összegzés:
Sanu jól játszott a Rutgers-nél, de lehet csak a felszínt kapargatták vele. Mérete és atletikussága alapján simán 1. számú elkapónak kéne lennie, a Rutgers viszont főleg slot helyzetben használta, sok slantet futtatva vele. A problémás QB helyzet miatt ez volt a legegyszerűbb módja, hogy a kezébe adják a labdát legveszélyesebb fegyverüknek. Sanunak jár a dícséret, amiért alárendelte magát a csapat sikerességének, de ártott saját magának, mert nem fejlődött, mint elkapó. Túl nagy és nem elég mozgékony ahhoz, hogy NFL szinten is elit slot WR legyen, igaz a rutin amit ott szerzett mindenképpen segíti. Időre van szüksége, hogy megtanulja miként tudja méretét a szélen kamatoztatni, de hatalmas fejlődési lehetőség van benne és a Rutgers volt edzője, Greg Schiano nagyon dícsérte a munkamorálját.

Video:
2011 vs Louisville
2011 vs Navy

Marvin Jones

Poszt: WR
Egyetem: California
Született: 1990. március 12. (Fontana, California)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 199 lb (90 kg)

Erősségei:
Meg van a megfelelő magassága és az erős testfelépítése a poszthoz. Az oldalvonal mellett nagyon jól kontrollálja a testét, érzi a pályát, jól igazodik a rosszabb dobásokhoz is. Méreteiből adódóan jól blokkol, kiválóan futja meg a rövid vagy közepes hosszúságú útvonalait, jól találja meg a zónák közötti gyenge pontokat. Megbízható kezekkel rendelkezik, testétől távol kapja el a labdát és nagyon gyorsan húzza magához. Jó az előre ívelt labdák lehúzásában, remek ütemérzékkel ugrik fel és az ugrás legmagasabb pontján szerzi meg a játékszert. Képes elképesztően atletikus elkapásokra a tömegben is, illetve az elkapás után is jól lát a pályán, gyorsak a lábai, igazi playmaker.

Gyengeségei:
Hosszú útvonalak során szenved, túl sok apró lépést tesz, mielőtt megindul előre, így a védőjének sok időt hagy, hogy felvegye a jobb pozíciót. Blokkolási technikája is fejlesztést igényel, kezeivel akarja csak megoldani a blokkokat, nem rakja bele igazán a teljes testsúlyát, így ha nem is rögtön, de egy erősebb corner eltolja. Inkább robbanékony, mint gyors, egyenes útvonalon is csak átlagos a sebessége. 2008-ban térdsérülés miatt egy időszakra kiesett, mint ahogyan a Senior Bowl során is térdsérülést szenvedett.

Összegzés:
Jonesnak csak limitálva vannak meg egyes képességei (nincs elit sebessége, nem feltűnően robbanékony, nem a legjobb blokkoló) de mindenben átlag feletti, így egy számára ideális rendszerben akár nagy sztár is lehet. A megbízható kezei és jó route futó képessége rövidebb útvonalakon előrevetíti, hogy West Coast sémába illene a leginkább, pontosabban annak a rendszernek az igazi prototípusa. Lehet, hogy sose lesz elsőszámú elkapó, de szilárd második opció lehet, illetve már újoncként azonnali erősítést jelenhet.

Videó:
2011 vs Stanford
2011 vs Texas

Brian Quick

Poszt: WR
Egyetem: Appalachian State
Szül: 1989. június 5. (Columbia, South Carolina)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 220 lb (100 kg)

Erősségek:
Elit méret és erő. Nagyon jó kezek. Remekül használja testét, jó ütemben ugrik fel, a legmagasabb ponton szedi le a labdát és a vonal mellett is megél. Keményen fut elkapás után, a kisebb defensive backek bajba kerülhetnek ellene. Be szokott menni köépre is, és nem ilyed meg az ütközéstől. Elkapóhoz képest kemény blokkoló és ebben mérete miatt még fejleszthető.

Gyengeségek:
Nincs kiugró sebessége, magasabb szinten nem fogja átvágtázni a pályát. Nem vigyáz eléggé a labdára, gyakran a testétől távol tartja. A másodosztályban játszott, így kevés olyan CB volt vele szembe, aki hasonló tudású. Kiszámíthatatlan rote futó, olykor a kedve is elmegy; az FCS-ben nem nagyon kellett küzdenie hozzá, hogy üresre játsza magát. 2007-ben hátsérülés miatt idő előtt véget ért a szezonja.

Összegzés:
Quick még nagyon nyers, és nem is találkozott elit csapatokkal, de képességei alapján elit elkapót lehet belőle nevelni az NFL-ben. Fő hiányossága a sebesség, de ha javul a route futása, akkor nem lesz gondja azzal, hogy üresre játsza magát. Nem egy biztos húzás, és első évében nagyot nem is fog domborítani, de a fejlődési lehetőség miatt egy 2. kört rá lehet szánni.

Video:
2011 vs Elon
2011 vs Maine

Rueben Randle

Poszt: WR
Egyetem: LSU
Szül: 1991. május 7. (Bastrop, Louisiana)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 210 lb (95 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság. Erős kezek; testétől távol kapja el a labdát és gyorsan biztonságba helyezi. Megbízható route futó. Aránylag gyorsak az irányváltásai, sebessége pedig megtévesztő - ha nem figyel rá eléggé a védő, ott tudja hagyni. Robbanékony a snap után, hamar eléri végsebességét. Van benne potenciál blokkolóként.

Gyengeségek:
Jobban kéne használni a testét, hogy távol tartsa magától a védőket szoros őrizetben. Túl puhány a méretéhez képest, hezitál ha lépteket hall és feladja a labdát ha tudja, hogy megütik miatta (lásd Miss State video). A fizikális defensive backek agyára mennek. Elkapás után nem komoly futó, mérete adott, hogy hibára késztesse a védőt, de nem tudja (vagy nem akarja tudni)
hogyan kell extra yardokat szerezni. Blokkolásban kiszámíthatatlan, nem használja ki a mérete adta előnyt.

Összegzés:
Randle képességei alapján eljátszhat majd az NFL-ben, de eddig nem jött ki a benne lévő potenciál. Legfőbb erénye a kezei, így nagyszerű possession receiver lehet. Cserébe a játék minden elemében fizikálisabb stílusra kell váltania. Magassága miatt előnyben van a legtöbb DB ellen, de úgy tűnik, hogy őt nem motiválja, hogy ezt kihasználja. A fizikálisság hiánya és a közepes sebessége eléggé lerontja az értékét, és sok csapatot elijeszt. Fel tud fejlődni egy 2. számú elkapóvá, de egyértelműen boom-or-bust játékos.

Video:
2011 vs Auburn, Mississippi State
2011 vs Arkansas

DeVier Posey

Poszt: WR
Egyetem: Ohio State
Szül: ismeretlen dátum (Redwood City, California)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 205 lb (93 kg)

Erősségek:
Jó magasság és méretek összességében. Impresszív kezek, a legnehezebb elkapásokra is képes. A lehető legmagasabb ponton kapja el a labdát. Szívós futó elkapás után, képes hibára késztetni az ellenfelet és harcol az extra yardokért. Remekül méri fel, hogy hová megy a labda. Képzett játékos, route-jait pontosan futja. Miután a 2011-es szezon nagy részét kihagyta, az utolsó 2 meccsre állt be, és nem érződött rajta a kihagyás - ezek szerint nincs gond a formaidőzítéssel.

Gyengeségek:
A 2011-es szezon nagy részére eltiltották mert ajándékokat kapott a játékáért cserébe. Nem elég robbanékony a LoS-on; időbe telik mire eléri végsebességét. A játék szinte minden elemében megbízható, de nem elit semmiben. Fejlődhetne blokkolásban, mérete és ereje alapján eredményesebb lehetne ebben, mint egyetemen volt.

Összegzés:
Posey a 2011-es szezon egyik elfeledett prospect-je, és a kihagyott idő miatt szembeötlő visszaesést mutat az értéke. Karrierje korábbi éveiben impresszív teljesítményt mutatott, ami alapján sok csapat tekinthet rá 2-3. körös tehetségként. Nincs elit mérete vagy sebessége, emiatt a fejlődési potenciálja is kicsi, de minden képessége adott hozzá, hogy hatékony kezdőjátékos legyen.

Video:
2010 vs Marshall, Miami, Arkansas

Jarius Wright

Poszt: WR
Egyetem: Arkansas
Született: 1989. november 25. (Warren, Arkansas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 180 lb (82 kg)

Erősségei:
Elit sebessége van és robbanékony, nyílt terepen megfoghatatlan, igazi mélységi fenyegetés. Kényelmesen mozog a vonal mellett, nagyszerű, ha hirtelen meg kell torpanni és a QB felé visszalépni. Pontatlanabb, rosszabb passzokhoz igazodik. Jó ütemben és magasra ugrik, így a tömegben is jobban boldogul, mint a hasonló méretekkel bíró elkapók. Jól találja meg a zónák gyenge pontjait is, van tapasztalata slot és szélső elkapóként is.

Gyengeségei:
Hajlamos testtel elkapni, kicsi, nem igazán tud kijönni egy tackleből sem, ha elkapták. A red zoneban nagyon limitált a hatékonysága, könnyen lehet a vonalon tartani jó jammeléssel. 2011-ben térdsérülés miatt hagyott ki mérkőzéseket.

Összegzés:
Wright egy robbanásveszélyes elkapó, köszönhetően a sebességének és atletizmusának, de akár hatékony slot elkapó is lehet. Szenved a fizikálisabb cornerek ellen a LoS-en, de a slot elkapón alapból felálló nickelek általában nem ilyen fizikálisak, ellenük robbanékonyságával ki tud jönni. Talán nincs meg a potenciál benne, hogy elsőszámú elkapóvá váljon, de nagyszerű és fontos darabkája lehet egy támadósornak az olyan játékos, mint Wright.

Videó:
2011 vs Texas A&M
2011 vs Mississippi State
2011 vs Vanderbilt

Joe Adams

Poszt: WR
Egyetem: Arkansas
Született: 1989. november 22. (Little Rock, Arkansas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 179 lb (81 kg)

Erősségek:
Életveszélyes, mint visszahordó (csak 2011-ben 4 puntreturn TD-je volt). Minden labda érintésében benne van a nagy játék lehetősége, köszönhetően a kiemelkedő irányváltási képességének, melyet rendkívül gyorsan kivitelezni is tud, ahogyan a lehetőséget felismeri. Jól lát a pályán; van tapasztalata, ha a backfieldről kell indulnia. Specialitása a válla felett lévő labdák lehúzása egy-egy mély route során. A pontatlanabb passzokra is képes odaérni.

Gyengeségek:
Kicsi. Hiányzik a fizikális képessége, hogy a tömegben is eredményes legyen. Kérdéses az állóképessége is profi védők ellen. 2009-ben enyhe stroke-ja volt. Útvonalait pontatlanul futja, próbál a sebességére építeni, de egy jobb zónavédekezés ellen nagyon szenved.

Összegzés:
Adams egy veszélyes fegyver, de limitált a lehetőségek száma, amikor használni is lehet. Bizonyos playekben, és főleg speciális egységben komoly fenyegetést jelent, de sose lesz olyan elkapó, aki a mérkőzés minden játékában veszélyt hordoz magában – kivéve, hacsak fejlődésnek nem indul a route futó képessége és pakol magára izmot. Ezt figyelembe véve kicsit luxus pick a harmadik körben, hiszen igazából rá kell építeni a játékot, de befogja ezt valaki vállalni.

Video:
2011 vs Ole Miss

T.Y. Hilton

Poszt: WR
Egyetem: Florida International
Szül: 1989. november 14. (Miami Springs, Florida)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 183 lb (83 kg)

Erősségek:
Veszélyes üres területen, kiemelkedően mozgékony és eluzív. Olyan sebessége van, hogy rendre át tudja rohanni a pályát. Pontos route futó, gyorsan áll meg és rázza le a védőjét, akiknek nincs olyan lábmunkájuk, hogy tartsák vele a lépést. Megbízható kezei vannak. Igyekszik blokkolni. Kirobbanó visszahordó. Keményen készül a pályán kívül is, nagyon tisztelik a társai és edzői.

Gyengeségek:
Alulméretezett. A profik közt nehéz dolga lesz a szoros emberfogás ellen. Kisebb probléma, hogy nem játszott elit csapatok ellen, nem találkozott olyan sebességű atlétákkal, mint a következő szinten fog.

Összegzés:
Hilton igazi slot receiver, aki nagy játékokra képes a fürgesége miatt. Néhány párosításban szenvedni fog az erő hiánya miatt, de 3. számú opciónak veszélyes fegyver, akit hosszú passzokkal lehet keresni, és elvon némi figyelmet a top elkapókról. Eszünkbe juthat róla Az-Zahir Hakim, aki remekelt a Rams-ben Torry Holt és Isaac Bruce árnyékában.

Video:
2011 vs Louisville
2011 vs Troy/Arkansas State

Eric Page

Poszt: WR
Egyetem: Toledo
Született: 1991. szeptember 23. (Toledo, Ohio)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 180 lb (82 kg)

Erősségei:
Robbanásveszélyes az elkapás után, életveszélyes labdával a kezében, olyan jól lát a pályán, mint egy futó. Jól fedezi a játékszert futás közben, nagyszerű a testkontrollja is. Kiváló útvonal futó, sebességbeli hiányát éles irányváltásokkal kompenzálja, jól használja ki a védők felesleges visszalépéseit is. Nagyon gyorsan tud döntést hozni, gyorsan vált irányt, a gyorsabb védőket is képes lerázni kis területen. Kezei elég megbízhatóak, jó technikával kap el, nem a testénél, hanem magától kellő távolságban és gyorsan húzza utána be a marhabőrt. Tapasztalt és rendkívül termékeny, mint kick- és puntreturner. Okos játékos, mind a pályán, mind azon kívül; edzői nagyon pozitívan beszélnek róla.

Gyengeségei:
Néhány lépéssel tovább tart elérnie a végsebességét, mint az átlagos elkapónak, illetve a profik közötti igazi mélységi fenyegetést nem fog jelenteni. Nem igazán dropolhat profik között is, itt még inkább szüksége lesz a jó technikára, ha ekkora méretekkel boldogulni akar. Pici, sosem lesz igazi első számú elkapó, de alapvetően aggodalomra ad okot 178 centiméteres magassága.

Összegzés:
Page elég limitált, köszönhetően méreteinek és átlagos sebességének, de kiváló technikája, illetve mivel az apró feladatokat is lelkiismeretes csinálja, ezt kompenzálja valamelyest. Sokaknak Wes Welker ugrik be róla, ami annyiban igaz, hogy Welker sem vert meg soha senkit sebességből, de képes a védőit jó mozgásával, gyors irányváltásaival lerázni. Illetve mindketten halálos fenyegetést jelentenek elkapás után is, köszönhetően fantasztikus térlátásuknak a pályán. Elképzelhető, hogy a 3. napig esik, de már a 4. körben is igzai steal lehet.

Videó:
2011 vs Northern Illinois
2011 vs Ball State

A.J. Jenkins

Poszt: WR
Egyetem: Illinois
Született: 1989. szeptember 30. (Jacksonville, Florida)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 190 lb (86 kg)

Erősségei:
Lenyűgöző sebessége van az egyenes futásokhoz, profik között is széjjel tudja majd húzni a védelmet. Elég megbízhatóak a kezei, nem a testével kap el és jól helyezi elkapás után biztos helyre a játékszert. Jók a rugói, sokkal jobban boldogul sok védő között, mint a méretei alapján várná tőle az ember. Az oldalvonal mellett is kényelmesen mozog, hatékony route futó, gyorsan tud megállni, visszavágni és újra elindulni. Az atlétikai képességei miatt akrobatikus elkapásokra is képes.

Gyengeségei:
Jobban kell „olvasnia” a labda ívét, sokszor rossz helyről akar felugrani érte. Nem fizikális elkapó, egy erősebb CB könnyen ki tudja zökkenteni, sőt, akár az egész playre ki tudja venni. Kicsit egy éves csoda, végzős éve előtt nem igazán mutatott sokat. Korábban sok labdát ejtett el, de végzősként elég megbízható lett. Edzőjével, Ron Zookkal időről időre vitája volt, Zook nem tolerálta nagyon Jenkins szerinte kissé „díva” viselkedését.

Összegzés:
Jenkin felépítése alapján egyáltalán nem prototípus No.1 elkapó, de fizikai hiányosságait jól pótolja a játék más területein. A legfontosabb Jenkins fejlődése szempontjából, hogy konzisztens elkapóvá váljon, aki nem csak egy kiugró évet tud felmutatni. Határozottan boom-or-bust játékos, de az alap ott van benne, hogy egy ideális rendszerbe jól illeszkedjen.

Videó:
2011 vs Northwestern

Dwight Jones

Poszt: WR
Egyetem: North Carolina
Szül: 1989. január 1. (Burlington, NC)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 225 lb (102 kg)

Erősségek:
Ideális magasság és tömeg összességében. Akkora ereje van, hogy könnyen átjut a LoS-on eléálló védőn. Méretéhez képest gyors. Jól használja a testét, hogy megvédje magát a védőktől. Jó keze van, csak nem mindig használja ki. A rosszul dobott labdával is tud mit kezdeni, rendszeresen kisegíti irányítóját. Szívósan fut a labdával, elkapás után is veszélyes, és sok ütést kihord lábon. Van rutinja a szélen és slot WR-ként is. Sok rövid, tight end-re jellemző route-ot futott, hogy kihasználják erényeit.

Gyengeségek:
Túl sokszor akar testtel ekapni és ez elejtett labdákhoz vezet, jobban kéne használni a kezét. Súlypontemelkedése közepes, így a magasságbeli előnye hiábavaló. Nem kiforrott route futó, ebben mindenképp fejlődnie kell, hogy ellensúlyozza sebességbeli hiányosságát. 2009-ben megműtötték a térdét és csak 5 meccsen tudott játszani.

Összegzés:
Egy magas, fizikális, possession receiver a UNC-ről nyilvánvaló, hogy Hakeem Nicks-t juttatja eszünkbe. Jones viszont nincs olyan kivételes kezekkel megáldva, ami Nickset sikeressé tette a profik közt. Lehet első számú elkapó az NFL-ben, de még nem kész játékos. Javítania kell alapdolgokon a játékában (route futás, elkapási teknika), mielőtt villogna a nagyok között. Sok mindent lehet kedvelni Jones-ban, de nem megnyugtató választás.

Video:
2011 vs Virginia Tech
2011 vs Louisville
2011 vs Georgia Tech

Nick Toon

Poszt: WR
Egyetem: Wisconsin
Szül: 1988. november 4. (Middleton, Wisconsin)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 215 lb (99 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és testfelépítés összességében. Remekül dolgozik a tömegben és csinálja meg a játékot. Tudja használni a testét, otthonosan mozog a vonal mellett. A gyengén dobott labdát is meg tudja szerezni. Szívós elkapó, nem fél bemenni középre. Biztos route futó, gyorsak az irányváltásai. Blokkolásban is igyekszik segíteni. Apja, Al Toon háromszoros All-Pro elkapó volt a Jets-ben.

Gyengeségek:
Egyenes vonalban nem gyors, hosszú passzokkal nem érdemes keresni. Nem elég fürge, hogy lerázza a védőt, lehet szenvedni fog a profik közt azzal, hogy üresre játsza magát és csak possession receiver lesz belőle. 2010-ben combcsont zúzódás és lábujj gondok miatt kellett pihennie.

Összegzés:
Toon se többet, se kevesebbet nem fog csinálni az NFL-ben, mint eddig. A gond az tehát vele, hogy kicsi a fejlődési lehetőség benne, viszont eléggé biztonságos húzás a középső körökben. Megbízható első számú WR volt egyetemen, de nincs benne semmi extra, hogy ezt NFL-ben is folytassa. Mindent elég jól csinál, de nem kiemelkedően. Toon hasznos játékos lehet magasabb szinten is, de a meccseket nem ő fogja megnyerni.

Video:
2011 vs Nebraska

Devon Wylie

Poszt: WR
Egyetem: Fresno State
Szül: 1988. szeptember 2. (Roseville, California)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 9 in (1.75 m)
Súly: 185 lb (84 kg)

Erősségek:
Elit sebesség; komoly fegyver hosszú passzoknál. Veszélyes futó elkapás után, hála gyorsaságának. Impresszív ahogy megáll majd fut tovább, igen nehéz levédeni üres területen. Remekül lát a pályán. Fürge route futó, gyorsan eléri végsebességét és pontosan hajtja végre irányváltásait. Rendkívül megbízható keze van. A szélen és slot WR-ként is állt fel. Rutinos kirúgás és punt visszahordó.

Gyengeségek:
Túl óvatlan néha labdával a kezében, nem kíméli testi épségét, így olyan ütéseket kaphat, ami sérüléssel jár. Túlságosan bízik saját magában, hajlamos hátrálni és rossz döntéseket hozni elkapás után és visszahordáskor is. Megbízható a keze, de túl sokszor akar testtel elkapni. 2008-ban lábfeje sérült. 2009-ben combhajlító izma miatt 4 meccset pihent. 2010-ben eltört a lába, így medical redshirt miatt nem játszott szinte semmit.

Összegzés:
Wylie nem lesz se első, se második számú WR az NFL-ben, de sebessége veszélyes játékossá teszi. Megfelelő rendszerben rettegett fegyver lehet a slot helyén, és azonnali berobbanást hozhat visszahordóként. Playmaker adottságainak hála, akár a 2. napon is elvihetik, ha van olyan csapat, aki nem sajnálja a luxus picket rá. Ha tovább csúszik, akkor az a sérüléseinek lesz köszönhető. Egyik sérülése sem volt durva, de 4 év alatt 3 kényszerpihenő már elgondolkodtató.

Video:
2011 vs Nebraska
2011 vs Nevada

Tommy Streeter

Poszt: WR
Egyetem: Miami (FL)
Szül: 1989. (Miami, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 5 in (1.96 m)
Súly: 215 lb (98 kg)

Erősségek:
Elit magasság. Felépítése egy első számú elkapójé. Megfelelő sebesség egyenes vonalban; a profik közt is át tudja szelni majd a pályát. Nyers tehetsége alapján 1. vagy 2. számú elkapóvá lehet nevelni.

Gyengeségek:
Kiszámíthatatlan kezek, nagyon könnyű elkapásokat is képes elejteni. A testével akar elkapni elég gyakran, de minden tekintetben látszik, hogy képzetlen, akkor is mikor rákészül az elkapásra. Gyors, de nem robbanékony, kis helyen nem túl eluzív, idő kell neki, hogy felgyorsuljon. Nem olyan jó nagy tömegben, mint a mérete alapján hinnénk, súlypontemelkedése közepes, és nem mindig sikerül jó ütemben felugrania, a legmagasabb pontot leszedni a labdát. Route futása lassú és kiszámítható, nem elég fürge, laza csípőjű, hogy lerázza a cornert.

Összegzés:
Streeternek a mérete figyelemfelkeltő lehet, és a sebessége is elég, hogy végigrohanjon a pályán. Ezen kívül viszont momentán semmit se tud felmutatni. A keze nem elég jó ahhoz, hogy possession receiver legyen, mért ideje pedig félrevezető. Hosszú távon gyors, de a routeokat hanyagul futja, és a zónát se tudja megbontani fürgeségével. Egyértelműen megár egy középső vagy hátsó kört a nyers adottságai miatt, és talán hasznos elkapóvá lehet nevelni, de az is valószínű, hogy a potenciálja miatt hamarabb fogják kiválasztani, mint amennyit valójában ér.

Video:
2011 vs Virginia

Ryan Broyles

Poszt: WR
Egyetem: Oklahoma
Szül: 1988. április 9. (Norman, Oklahoma)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 85 lb (188 kg)

Erősségek:
Jó keze van, nem testtel akar elkapni, gyorsan biztonságba helyezi a labdát és fut tovább. Robbanékony futó labdával a kezében. Jól lát a pályán és elég agilis, hogy hibára késztesse a védőt. Jól számítja ki, hogy merre megy a labda a levegőben. Remek atléta minden téren, jól használja a testét mikor bemegy a tömegbe a labdáért. Hatalmas rutin a slotban. Rengetegszer használták screen passznál, hogy előnyt fabrikáljanak elkapás utáni veszélyességéből.

Gyengeségek:
Nem olyan gyors, hogy igazi veszély legyen a hosszú passzoknál. Alacsonysága és közepe súlypontemelkedése miatt nehéz lesz megjátszani a tömegben. Eluzív futó, de nem valami szívós, könnyen lemegy a kontakt után, néha megijed az ütközéstől és túl korán kilép oldalt. A fizikálisabb cornerek könnyen kimozdítják az ideális route-ból. A magasabb szinten lehet, hogy kizárólag slot WR-nek lesz jó. 2007-ben bevitték az örsre, mert megpróbált gázolajat lopni egy bezárt benzinkútról. 2009-ben vállában tört csont, így meccseket kellett kihagynia, 2011-ben pedig ACL szalagja szakadt el.

Összegzés:
Broyles félelmetes playmaker volt Oklahomában, de se gyorsasága, se mérete nincs hozzá, hogy elit NFL prospectnek tekintsük. A legaggasztóbb dolog nála, hogy egyáltalán nem fizikális. Csak közepes a sebessége, így a védők jammelése után nehéz lesz üresre játszania magát. Szerencséjére nagyon jó keze van, és képzett futó elkapás után, így veszélyes fegyver lehet slot WR-ként, mint 3. vagy 4. számú opció.

Video:
2011 vs Missouri
2011 vs Texas
2011 vs Kansas State

Juron Criner

Poszt: WR
Egyetem: Arizona
Született: 1989. december 12. (Las Vegas, Nevada)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 224 lb (101 kg)

Erősségek:
Prototípus, elsőszámú elkapónak tökéletes méretek. Jól ismeri fel a zónavédekezések gyenge pontjait, ezzel megfelelő üres célpontot ad irányítójának saját személyében. A potenciál megvan benne, hogy minőségi possession elkapó legyen. Minden téren jó atléta, aki képes az elkapás után is yardokat, nagy játékokat szállítani, köszönhetően a jó látásának a pályán.

Gyengeségek:
Route-jait hajlamos hanyagul megfutni, nem igazán élesek az irányváltásai, a profik között szenvedni fog az emberfogás ellen. Elkapás után a játékszert szinte csak lóbálja, messze a testétől, ezt egy jó védő könnyen fumble-vé válthatja. Egy-egy rosszabbul megdobott passzt, még ha teljesen üresen is van, hajlamos elvéteni, nagyon inkonzisztens e téren. Ez az inkonzisztencia a kezeire is igaz, képes gyönyörű elkapásokra, de könnyű passzokat is elejt. Az elkapás során a labdát sokszor engedi egészen a testéig, amit az edzők nagyon nem szeretnek. Sebessége átlagos, mélységi fenyegetést nem jelent. Blokkolóként is változó, sokszor hanyagul blokkol. A 2011-es offseason során kórházban volt neurológiai vizsgálatokon, a nem hivatalos hírek szerint személyiségéhez kapcsolódó problémák miatt, de ez sosem lett nyilvánosságra hozva – valójában ez nem igazán lehet probléma, de lehet csapat, aki ezért tartózkodik tőle.

Összegzés:
Criner egy idegesítő játékos edzői szemmel. Megmutatta már a képességét a nagy játékokra, de azt is, hogy nagyon inkonzisztens. Elég hanyag minden olyan terén, mely nem a legfontosabb egy elkapó számára. Jobbnak kell lennie elsőnek a testétől messzebb való elkapásokban. Csökkentenie kell a dropok számát is, illetve az elkapás után jobban kell vigyáznia a játékszerre. Gyakran akar playmaker lenni, de ilyenkor inkább egy hanyag futballista látható a pályán, ha nincs nagy játékra lehetősége. A potenciál természetesen megvan Crinerben, hogy produktív elkapó legyen, de mindenképpen jelenleg csak egy hosszabb távú prospect.

Video:
2011 vs Oregon
2010 vs USC, Oregon, Oregon State

Chris Givens

Poszt: WR
Egyetem: Wake Forest
Szül: 1989. december 6. (Jackson, Mississippi)

Előrejelzés: 6. kör
Magasság: 6 ft (1.83 m)
Súly: 195 lb (88 kg)

Erősségek:
Meggyőző vertikális sebesség, legitim mélységi veszély. A megállás és gyors elindulás képessége lehetőséget jelenthet, hogy szabad területen elhibázott szereléseket erőszakoljon ki. Tapasztalt visszahordó, valószínűleg, leginkább ebben a szerepben lesz lehetősége alkotni a profik között

Gyengeségek:
A munkához való hozzáállását nyíltan megkérdőjelezte a Wake Forest vezetőedzője, Jim Grobe; a hírek szerint teljesen formán kívül jelent meg 2011-ben, melynek köszönhetően az szezon előtti felkészülésből, csak limitáltan vette ki a részét. Kétszer szakadt el a térdszalagja, a középiskolai pályafutása alatt, junior és végzős évében is. Túl sokszor használja a testét (is) az elkapásokhoz, ez valószínűleg a kis kézfeje miatt van, amely a második legkisebb, a combine-on résztvevő elkapók között. Egyenes vonalon nagyon sebességre képes, de hiányzik a fürgeség, gyorsaság, hogy folyamatosan hibára kényszerítse a védőket a szabad területen. Rendkívül gyengén alkalmazkodik a dobáshoz, sokal jobban kellene támadnia a labdát, ahelyett, hogy várná, hogy az elérkezzen hozzá. A route futási képessége megfelelő, de nem látni tőle éles váltásokat, túlzottan csak a sebességére hagyatkozik.

Összegzés:
Givens inkább egy sprinter, mint elkapó. Egyértelműen megvan a képessége, hogy megnyújtsa a területet, de minden más területen nagyon nyers, és köszönhetően a rossz hozzáállásnak, kevés ok van azt feltételezni, hogy a következő szintre tud fejlődni. Általános szabály, aki nem dolgozik keményen az egyetemen, nem válik hirtelen munkamániássá, mert fizetést kap érte.

Video:
2011 vs Florida State
2011 vs Virginia Tech

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
RUNNING BACK

Trent Richardson

Poszt: RB
Egyetem: Alabama
Szül: 1990. július 10. (Pensacola, Florida)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 5 ft 9 in (1.75 m)
Súly: 228 lb (103 kg)

Erősségek:
Prototípus méret és erő egy igásló futónak. Kiemelkedően jól lát, remekül olvassa a védelmet, és reagál a hibáikra. Erőteljes futó, aki úgy indul meg, mintha lejtőről lefelé futna, erős alsó teste miatt nem is tudják leszerelni pusztán karral, és gyakran löki félre az útjába kerülőket. Gyorslábú. Méretéhez képest gyorsan mozog oldalra, nem olyan futó, aki fejjel megy a falnak. Korrekt elkapó a backfielden túl, jó kezei vannak és gyorsan biztonságba helyezi a labdát, hogy ne lehessen kiütni a markából.

Gyengeségek:
Junior éve előtt nem ő kapta a főszerepet a futók között. Bizonyítania kell, hogy első számú opcióként is eredményes tud maradni, és túlnő Mark Ingram árnyékán. Sebessége jó, de nem kiemelkedő, nem olyan robbanékony, hogy folyamatos veszély legyen a szélen. Lelkes blokkoló, de a teknikája nem tankönyvbe illő. A futási stílusa rengeteg ütést hordoz magában, ami egy 16 találkozós alapszakaszban visszaüthet, ha meccsenként több, mint 20 labdát nyomnak a kezébe.

Összegzés:
Richardsonról eszünkbe juthat Steven Jackson. Nagy, fizikális futó, akinek pont elég a sebessége és fürgesége hozzá, hogy hibára késztesse a védőket. A legnagyobb erénye viszont az, hogy milyen jól lát a pályán. Az egész területet végignézve képes megtalálni a lyukakat, és azonnal berobbani a területre. Minden szükséges tulajdonsága adott hozzá, hogy elit NFL játékos legyen, és első naptól kezdve sztárként bizonyítson.

Videó:
A Richardson-akta

Doug Martin

Poszt: RB
Egyetem: Boise State
Szül: 1989. január 13. (Oakland, California)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 5 ft 9 in (1.75 m)
Súly: 223 lb (101 kg)

Erősségek:
Alacsony, tömzsi méret, amit nehéz levinni. Impresszív atléta, karrierje elején safety-t és linebackert is játszott! Kivételes egyensúlyérzék, nagyon jól használja ki testi adottságait, ha az első szerelés lecsúszik, azonnal visszaugrik alaphelyzetbe és rohan tovább. Hatékony elkapó a backfielden túl, aránylag megbízható keze van. Berobban a lyukba, ugyanis hamar eléri a végsebességét. Ravasz futó, kivételesen gyors lábbal. Hatalmas special team rutinja van, visszahordásban és cover csapatban is. Tapasztalt returnerként remekül lát a pályán.

Gyengeségek:
Bár az első kontakt nem viszi le, de akkora ereje nincs, hogy ha valaki ráakaszkodik, azt lerázza. Magassága limitálja szerepét a passzjátékban, a nagyobb linebackerek könnyen kiveszik a játékból, ha nem sikerül hamar elszakadni tőlük. Túlságosan bízik sebességében/atletikusságában így yardokat veszít mikor meg akarja hosszabbítani a játékot. Üres területen jó sebessége van, de nem egy olyan fegyver, aki bármikor elhúzhat a célterületig.

Összegzés:
Martint a csapattársai "izomhörcsögnek" becézik, felépítése egy bowling golyóra hasonlít, mint Maurice Jones-Drew vagy Ray Rice. Apró mérete eltántoríthat néhány csapatot, és sok helyen rá se fér így az 1. körös draft táblára, de egyértelmű, hogy az ereje, sebessége és látása olyan kombinációt ad, amivel a következő szinten is kezdő futóként lehet remekelni.

Video:

2011 vs Arizona State (bowl game)
2011 vs New Mexico

Lamar Miller

Poszt: RB
Egyetem: Miami (Florida)
Szül: 1991. 04. 25. MiamiFlorida)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 215 lb (97 kg)

Erősségek:
Kicsi, kompakt felépítése van, ez megnehezíti leszerelését. Erős alsóteste könnyedén lehetővé teszi hogy kiszabaduljon az "arm tackle-"ökből, amikor csak kézzel akarják levinni. Türelmes futó, jól követi a blokkokat és megvárja amíg kialakulnak a lyukak. Átlag feletti sebessége van, amikor kiszabadul, a lyukakat keményen támadja. Impresszív fürgeség és mozgáskoordináció, gyorsan vált irányt, és hamar eléri a csúcssebességét. Jól kap el a backfieldről elindulva. Van némi tapasztalata visszahordásban is.

Gyengeségek:
Néha már túl türelmes, sokszor túl sokat táncol a backfielden a lyukra várva, ami a következő szinten nem lesz oké. Nem erőfutó, gyengébb tackle-ökből ki tud szabadulni, de ha egyszer átfogták, le fog menni. Blokkolóként nem megfelelő a hozzáállása, sokszor el is véti a blokkokat. 2010-ben vállsérülése miatt hagyott ki meccseket. 2011-ben a Kansas State ellen ismét megsérült a válla, de ekkor nem hagyott ki.

Összegzés:
Millernek minden adottsága megvan ahhoz, hogy hatékony kezdő legyen az NFL-ben. Ezzel együtt, egyik téren sem kiemelkedő, ami behatárolja lehetőségeit bizonyos mértékben. Olyan típusú futó, aki hihetetlenül hatékony lehet, akár Pro Bowler szint, ha megfelelő társak veszik körül, de nem tudja a vállán hordozni a csapatot. Az elmúlt években egyértelműen elsőkörös tehetségként tekintettek rá, de maga a running back pozíció veszített az értékéből azóta. Ennek eredményeképp visszacsúszhat a második körbe, de mindenképpen potenciális kezdőként kell tekinteni rá.

Video:
2011 vs Ohio State
2011 vs Virginia Tech

David Wilson

Poszt: RB
Egyetem: Virginia Tech
Szül: 1991. június 15. (Danville, Virginia)

Előrejelzés: 2. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 205 lb (93 kg)

Erősségek:
Méretéhez képest jó felépítésű. Meglepően nehéz levinni. Remekül lát a pályán, az apró lyukakat is képes észrevenni az O. Tackle-k között. Gyorslábú, impresszív atléta, nehéz a védőknek nagy ütést mérni rá. Rutinos elkapó a backfielden túl, jó keze van. Kirúgás visszahordásban is van tapasztalata. Kiegyensúlyozott számokat szállított karrierje folyamán végig.

Gyengeségek:
Alulméretezett, nem fog elbírni annyi terhet, amennyit egy első számú futónak kéne. Néha túl sokat vállal. Döntéshozóképessége nem a legjobb. Nem túl hatékony blokkoló, le tud lassítani játékosokat, de megállítani nem, könnyű félrerakni. Megtévesztő a yard/carry mutatója, hiszen sokszor követte a 12 yardos kísérletét minusz, de az 5 yardos átlag így is kijött neki.

Összegzés:
Wilsonnak nyilvánvalóan adottak a képességei, hogy hatékony 3rd down futó legyen a legmagasabb szinten, sőt akár nagyobb szerepet is rá lehet bízni a megfelelő rendszerben. Nevezhetjük feature backnek, de csak abban az esetben ha leendő csapata rotációjában meccsenként csak 10-15 labdával kell elindulnia.

Video:
2011 vs Wake Forest
2011 vs Clemson

Robert Turbin

Poszt: RB
Egyetem: Utah State
Szül: 1989. 02. 12. (Fremont, Kalifornia)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 9 in (175 cm)
Súly: 216 lb (97 kg)

Erősségek:
Kicsi, tömzsi felépítése nehézzé teszi a földrevitelét. Megfelelő sebesség, képes kiszabadulni és tud nagy futásokat összehozni. Robbanékony futó, hamar eléri végsebességét. Méretéhez meglepő agilitás társul. Mikor egészséges, rendkívül produktív, dominálta ellenfeleit. Elkapóként is használható, megbízható kezei vannak. A pályán kívül is keményen hajt, úgy tért vissza keresztszalag-sérüléséből, mintha mi sem történt volna.

Gyengeségek:
Az egész 2010-es szezont kihagyta elszakadt keresztszalagja miatt. 2007-ben lábfejsérülése miatt hagyott ki meccseket. Kérdéseket vet fel a divízió szintje ahol játszott. A sebessége nagyon átlagos, képes pár hosszú futásra, de a nyílt terepen nem túl illékony. Nem olyan erőteljes, mint arra számíthatnánk; nincs meg az alsótesti ereje ahhoz hogy rövid yardos szituációkban előre tudja gyötörni magát.

Összegzés:
Turbint igen nehéz megítélni. Nem rendelkezik az elit prospectek mérőszámaival, de a pályán mutatott teljesítményét lehetetlen ignorálni. Ezzel együtt ritkán kellett top védelmek ellen játszania. Mindképen megér egy picket a középső körökben a jövőbeli fejlesztés reményében.

Video:
2011 vs San Jose State

Adonis Thomas


Poszt: RB
Egyetem: Toledo
Szül: 1989. 02. 25. (Newark, New Jersey)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (178 cm)
Súly: 185 lb (83 kg)

Erősségek:
Hihetetlenül mozgékony futó, nagyon jó érzékkel húzza össze magát, hogy a LOS-on keletkező kis lyukakon áttüremkedjen. Nagyon nehéz a nyílt terepen levinni, fürge lábai és kivételes megállási és újraindulási képességei vannak. Türelmes futó nagyszerű látással, számít a kinyíló lyukakra, és agresszíven durran is beléjük. Nagyszerű elkapó, keze nagyon jó, és az elkapás után igazán robbanékony (az elmúlt két év mindegyikében 30 fölötti elkapása és 10 yard fölötti elkapásonkénti yardátlaga volt). Van tapasztalata direct snapek fogadásában is. Nem hordott vissza rúgásokat egyetemen, de megvannak a képességei ahhoz, hogy az NFL-ben ezt megtegye.

Gyengeségek:
Alulméretezett. A csapatok talán biztosabbak lennének értékét, és az NFL-beli terhelhetőségét illetően, ha magára szedne 5-10 font izmot. 2011-ben törött karja miatt hagyott ki meccseket. Nincs meg a special team-beli tapasztalata, amelyet egy hozzá hasonló képességekkel rendelkező backtől elvárnánk. Néha túl sokat táncol a backfielden, egy nagy futás reményében ahelyett hogy beérné szerényebb yardmennyiséggel. Nincs meg az ereje, hogy blokkolóként túl sokat lehessen tőle várni. Elit ellenfelek ellen kevés tapasztalata van.

Összegzés:
Thomast alulértékelik kisebb mérete és amiatt hogy a MAC konferenciában játszott, de egyértelműen megvan a tehetsége az NFL-hez. Legalább olyan robbanékony mint a jóval ismertebb LaMichael James, de ami miatt magasabbra értékelhetjük nála, az a látása és a mozgáskoordinációja. Thomas egy igazán kifinomult futó, akinek megvannak az ösztönei és a látása hogy a tackle-k között fusson, de a robbanékonysága és a sebessége is, hogy nagy futásokat hozzon. Thomas nem játszott túl sok elit ellenfél ellen, de a Toledo Ohio State ellen majdnem meglepetést hozó meccsén megmutatta, hogy számolni kell vele ilyen szinten is.

Video:
2011 vs NIU

Ronnie Hillman

Poszt: RB
Egyetem: San Diego State
Született: 1991. szeptember 14. (Long Beach, California)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 9 in (1.75 m)
Súly: 200 lb (91 kg)

Erősségei:
Elit sebessége van, főleg, amikor kiszabadul a nyílt területre, ott megfoghatatlan. Gyorsasága és irányváltási készsége is magas szintű, nagyon jó a „hirtelen megállok, és azonnal indulok tovább” helyzetekben. A legkisebb lyukakat is meglátja a falemberei között és hihetetlen módon képes magát átpréselni rajtuk. Jól lát a pályán, ezt akkor lehet leginkább észrevenni, mikor a lyukba be akar lépni, de éppen bezárul. Ilyenkor nem ijed meg, nagyon jól improvizál és figyeli a védelem mozgását, keresi a megfelelő futási irányt. Kiváló elkapó akkor is, amikor ki kell lépnie a backfieldről, köszönhetően WR tapasztalatainak korábbról.

Gyengeségei:
Kissé alulméretezett. Ha elkapják, szinte azonnal le is megy, profik között szinte kizárt, hogy tackleből kibújjon. Korábban néha voltak fumble gondjai, profik között erre jobban kell figyelnie, kerülnie kell a nagy ütköző LB-kel való egy az egy elleni találkozásokat. Hajlamos néha a backfielden többször is irányt váltani, amíg nem talál nyíló lyukat. Ezeknek a vége az szokott lenni, hogy egy védő 2-4 mínusz yardon leviszi. Nem blokkol rosszul passz esetén, de nem igazán eredményes a méreteiből adódóan. 2011-es szezon egy részét bokasérülés miatt kihagyta, de 2 év után profinak kell állnia, ugyanis van egy 2 éves fia már.

Összegzés:
Hillman a prototípusa a 3. down futóknak. Nincs meg az ereje és mérete, hogy az állandó terhelést bírja, de meg van minden szükséges képessége, hogy megfelelő backup legyen. Igazán olyan csapatba passzolna, ahol van egy igazi erőfutó mellette.

Boom Herron

Poszt: RB
Egyetem: Ohio State
Szül: 1989. március 21. (Warren, Ohio)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 193 lb (88 kg)

Erősségek:
Erős, tömzsi test. Alacsony súlypontú, jól használja ki testi adottságait, így nehéz levinni, hacsak nem karolják át. Ha csak karral akarják megállítani, azon átfut. Jól lát a pályán, türelmes futó, aki gyorsan robban a lyukba. Sebességével ki tud törni oldalra. Remek helyváltozató képesség. Hatékony elkapó a backfielden túl, megbízható kezei vannak. Testvére, David is játszott az NFL-ben, 2007-ben undraftedként próbálkozott a ligában maradni.

Gyengeségek:
Kissé alulméretezett; méretéhez képest erős, de nincs akkora teste, hogy jól bírja a strapát. Magasabb szinten nem lesz teljes idős játékos. Nincs olyan elit sebessége, amit a csapatok elvárnak egy kisebb futótól. Eltiltották amiért ajándékokat fogadott el a játékért cserébe, 2011-ben. Ritkán kérték rá, hogy blokkoljon, nem is nagyon megy neki.

Összegzés:
Herron komolytalan méretének és átlagos sebességének hála, nem tartozik a sokra tartott játékosok közé. Ugyan nincsenek meg azon fizikális tulajdonságai, amire felfigyelnénk, minden apró dolgot jól csinál (kivéve a blokkolást). Sohasem lesz első számú futó, de 2 RB-s rendszerben lehet helye. Nem olyan csapatba kelhet el, akik belül akarják izmozni a labdát, hanem ami nagy területeket nyit, és van hely futni. Potenciál alapján lehet belőle középső vagy hátsó körös steal.

Bernard Pierce

Poszt: RB
Egyetem: Temple
Szül: 1991. május 10. (Ardmore, Pennsylvania)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 212 lb (96 kg)

Erősségek:
Összességében jó méret és erő. Erőteljes, szívós belső futó. Erős lábai miatt pusztán karral nem lehet szerelni. Gyorslábú, meglepően fürge kis területen a méretéhez képest. Ügyes a leforduló mozdulata, amivel számos ütközést el tud kerülni.

Gyengeségek:
Nem túl robbanékony. Sebessége átlagos. Nem készteti hibára a védőket, a profik közt sok ütést fog kapni. Túlságosan a lefordulásra épít, akkor is, ha kiszámítható. Nem nagyon használták elkapásra. Stabilan blokkol, de a blitz felismerésével vannak gondjai. Bokasérülés hátráltatta 2010-ben és 2011-ben. 2009-ben válla miatt kellett pihenni.

Összegzés:
Pierce mérete és ereje elég hozzá, hogy eredményes legyen az NFL-ben, sőt megbízható kezdőjátékossá is érhet. Cserébe komoly kétségek vannak, hogy egészséges tud-e maradni, ami kapcsolatba hozható a futási stílusával. Még akár fejlődhet is, ha nem jön közbe sérülés, de nem szabad tőle elvárni, hogy biztosan teljes munkaidős futó legyen.

Video:
2011 vs Wyoming (bowl game)
2011 vs Maryland

Chris Polk

Poszt: RB
Egyetem: Washington
Szül: 1989. december 16. (Redlands, California)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5-11 (180 cm)
Súly: 222 lb (101 kg)

Erősségei:

Tökéletes a felépítése és az ereje. A középen határozottan fut. A méreteihez képest eléggé gyors. Szabad területen hibázhatnak fele szemben a védők. A lábmunkája jó és az átlagosnál jobb az irányváltoztatási képessége. Megbízható elkapó, zónavédekezésnél jól találja meg az üres területeket, remek kezei vannak. Sebessége megfelelő. A futók közül az átlagosnál jobb blokkoló. Visszahordóként is van tapasztalata.

Gyengeségei:

Eléggé sérülékeny. 2008-ban vállműtét miatt hagyott ki jó pár meccset, majd 2009-ben másodszor is műteni kellett a vállát. Amikor szabad területen fut eléggé meggondolatlan stílusban teszi. Néha érthetetlenül ugrik fel a levegőbe és emiatt kaphat nagy ütéseket és veszítheti el a labdát. Többnyire magasan fut, ahelyett, hogy alacsony súlyponttal nekimenne a védőnek. Nem igazán jól látja meg a futósávokat. Kiválaszt egyet és teljes sebességgel próbál rajta átmenni. Néha észrevesz másik lehetőséget, de későn. Igaz, hogy nem megy le az első védő által, de nem is pattannak le róla gyakran, mint azt a méretéből várnánk.

Összegzés:

A testi adottságai megvannak, hogy elsőszámú futó legyen, de az, hogy nem mindig lát jól a pályán és hiányában van néhány alap dolognak, nehézzé teszi majd neki az átállást a profik világába. Idővel egy remek futó válhat belőle és nem azt látják most benne, hogy az első naptól kezdve nagy segítséget nyújtana csapatának. Valószínűleg majd több időbe telik neki kibontakoznia, mint a többi futónak.

Video:
2011 vs. Colorado
2011 vs. Nebraska

Chris Rainey

Poszt: RB
Egyetem: Florida
Szül: (Lakeland, Florida)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 8 in (1.73 m)
Súly: 180 lb (83 kg)


Erősségek:
Elit sebesség és irányváltó képesség. Bármelyik playben képes TD-t futni. Rutinos special team játékos és kizárólag visszahordói képességeinek köszönhetően is magas draft pick lehet. Gyakorlott elkapó a backfieldről kiindulva és slot receiverként is. Nagyon hatékony futó, nem sok fölösleges lépést tesz meg, és inkább előre megy, minthogy kockáztasson és yardokat veszítsen. Elég megbízható kezek és jó technika összességében, a labdát nem a testével kapja el. Fizikálisabb, mint hinnénk, képes belül is futni, és vezető blokkolóként is volt használva.

Gyengeségek:
Borzasztóan alulméretezett, nem lehet feature back a következő szinten, special teamekre és külön rá megtervezett offense playekre lesz korlátozva szerepe. Nincs meg a mérete hogy hatékony blokkoló legyen az NFL-ben. Hajlandó fizikálisan játszani és jóval nagyobb védőkbe is beleszállni és ez sérüléveszélyt hordoz magában a jövőre nézve. Néha gondjai voltak a labdabiztonsággal, kissé meggondolatlan futó, aki gyakran egy kezében a testétől eltartva hordja a labdát. Letartóztatták a volt barátnője zaklatásáért 2010-ben, ez 5 meccses eltiltáshoz vezetett. 2011-ben bokasérülése miatt hagyott ki meccseket.

Összegzés:
Rainey-ben megvan a lehetőség, hogy meccseket döntsön el, de nem tud végig a pályán lenni. Visszahordó képessége kétségkívül a leghasznosabb fegyvere, de a megfelelő rendszerben mecsenként 5-10-szer labdához juthat running backként és elkapóként is. Valószínűleg benne lesz az első 100 választottban, de csak olyan csapatoknak érdemes benne gondolkozni akiknek elég mély a kerete ahhoz, hogy egy ilyen luxuspicket jogossá tegyen.

LaMichael James

Poszt: RB
Egyetem: Oregon
Szül: 1989. október 22. (Texarkana, Texas)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 9 in (1.75 m)
Súly: 185 lb (84 kg)

Erősségek:
Elit sebesség és mozgékonyság összességében. Kivételes helyváltoztató-képesség. Bármikor benne van, hogy végigrohan. Rendszeresen hibára készteti a védőket, ha üres terület van előtte, ritkán tudja levinni az első ember. Mérete ellenére belső futásokra is használták. Hasznos elkapó a backfielden túl, aránylag jó keze van. Igyekszik blokkolni, ha az a feladata. Punt return rutinja is van.

Gyengeségek:
Alulméretezett, nincs meg a felépítése, hogy teljes munkaidős futó legyen NFL szinten. Nincs meg az ereje, hogy lerázza a blokkot, aki elkapja, az le is viszi. Elég vakmerő futó, ha felgyorsul végsebességre, nem ura a testének. Nem azok az erényei, amit egy NFL csapat a kezdőjátékosától elvár. Limitált special team rutin, összesen 16 rúgást vitt vissza. Eljárás indult ellene 2010-ben családon belüli erőszak vádjával. 2011-ben kiugrott a jobb könyöke, így 2 meccset kihagyott. 2011 szezonzáróján a bal könyöke ugrott ki. 2010-ben térdsérülés hátráltatta.

Összegzés:
James kirobbanó egyetemi játékos volt, de egy szinttel feljebb nehéz őt szituációs játékosnál többként elképzelni. Mindig van hely egy NFL csapatban olyan játékosnak, aki bármikor végigrohanhat a pályán, de méretbeli és erőbeli hátránya miatt csak limitált akcióban lehet hasznos. A legjobb összehasonlítási alap a közelmúltból Jerome Harrison, aki a Washington State-ről 2005-ben érkezett a ligába, mint a Pac-12 ásza, de a profik közt csak visszafogott eredményességgel dolgozik. Egy testhezálló támadósorban lehet LMJ egy fegyver, de húzóember sose lesz.

Video:
2011 vs LSU
2011 vs Arizona

Isaiah Pead

Poszt: RB
Egyetem: Cincinnati
Szül: 1989. december 14. (Columbus, Ohio)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 200 lb (91 kg)

Erősségek:
Nagyon mozgékony, jól változtat helyet. Ravasz futó, aki kellően össze tudja magát húzni, hogy beférjen az apró lyukakba az O.Tackle-k között. Hatékony elkapó a backfielden túl, van rutinja WR helyzetből indulva is. Átlag feletti egyenes vonalú sebesség, ha üres terület van előtte, bármikor végigroboghat.

Gyengeségek:
Alulméretezett. Nem elég erős belső futáshoz. Hajlamos az első kontakt után könnyen lemenni, ritkán harcol extra yardokért ütközés árán. Néha megriad az ütközéstől. Jobban kéne vigyázni a labdára. Nem sokat segít passz protekcióban. 2010-ben térdsérülés hátráltatta.

Összegzés:
Peadet nehéz beárazni. Elég jó atléta ahhoz, hogy boldoguljon magasabb szinten, de robbanékonysága, agilitása nem elit, így nem tudja palástolni méretbeli hátrányait. Akkor a legjobb ha van előtte terület, viszont az, hogy az első szerelésnél leáll, nagyon elgondolkodtató. Hasznos 3rd down futó lehet, de erre a szerepre minden évben vannak jobb opciók nála. Korrekt középső körös játékos, de nem kiemelkedő semmiben, ami naggyá tehetné.

Video:
2011 vs Vanderbilt
2010 vs Oklahoma

Tauren Poole

Poszt: RB
Egyetem: Tennessee
Született: 1989. október 19. (Toccoa, Georgia)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 215 lb (98 kg)

Erősségei:
Megfelelőek a méretei és az ereje is meg van a poszthoz. A pályán való jó látásban a legjobb, türelmesen képes megvárni, míg kialakulnak a blokkok és a lyukak, majd átrobban rajta. Megfelelő sebessége van, benne van egy-egy nagyobb futás. Ugyan alapvetőnek hangzik, de rá hatványozottan igaz: megfelelő kezei vannak, mint elkapó; és jól vigyáz a labdára, mint futó. Szilárd játékos, mint blokkoló, ugyan nem erős, de képes alacsonyan tartani a súlypontját, így kellő ideig tudja fogni a QB-ra rontó védőt. Van tapasztalata, mint FB, illetve speciális egységben is sokat játszott. Kitűnő tanulmányi eredményekkel fejezte be az egyetemet.

Gyengeségei:
Semmiben sem kiemelkedő: nem villámgyors, nem robbanékony, nincs igazán nagy játék fenyegetés személyében, nem elég erős egy igazi erőfutónak. Jobb lábmunkára van szüksége, az első kontakt után sokszor leviszik, mert nem tapos igazán tovább. Hajlamos túl sok kockázatot vállalni, a biztos 1-2 yard helyett inkább irányt próbál váltani, amiből sokszor születik 3-4 yard veszteség, illetve elkapásai után is nagy játékot akar, de nem tud igazán.

Összegzés:
Poole személyében, amit látsz, azt kapod. Nem csinál semmi különleges dolgot, de képes a poszt minden területén átlagos szintet hozni. Kérdéses, vajon fejlődhet-e még, várhatólag sosem lesz kezdő futó a profik között, de megfelelő backup futó lehet sok-sok éven át. Nem nagy kockázat középső körben behúzni, várhatólag 3. számú futóként és speciális egység tagként azonnal roster helyet fog kiharcolni magának.

Videó:
2010 vs Alabama

Cyrus Gray

Poszt: RB
Egyetem: Texas A&M
Született: 1989. november 18. (DeSoto, Texas)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 5 ft 10 in (1.78 m)
Súly: 206 lb (93 kg)

Erősségei:
Megfelelőek a méretei és az ereje is meg van a poszthoz. Jól lát a pályán, ritkán hoz rossz döntést a futás irányáról. Mélyen tartja a vállát, így a védők sokszor túl magasan vannak ahhoz, hogy elkapják. Megbízható kezei vannak, az elmúlt 2 szezon mindegyikében volt legalább 30 elkapása, többször is állt fel slot elkapóként a snapre. Van tapasztalata a kickoffok visszahordásában is, illetve 3 évig volt kezdő RB, melyből szintén sok tapasztalatra tett szert. A csapat vezetője a pályán és azon kívül is, edzői kiemelten dicsérték munkamorálját és vezetői képességeit.

Gyengeségei:
Nem gyors játékos, és nem is agilis, nem képes folyamatosan elkerülni a nyílt terepen a szereléseket, de a fizikalítása sincs meg ahhoz, hogy kijöjjön egy-egy tackleből. Nincs meg a sebessége, hogy jó legyen a szélső futásokban, sokszor nem is tudott mit csinálni, ha a fal nem nyitott középen lyukat. Az inkább fizikális játékstílusa, illetve a közel 700 labdaérintése miatt már sok mindent ki kellett állnia a testének, amik egyre inkább sérülések formájában is megjelentek (karrierje utolsó 2 meccsén sem tudott játszani vállsérülése miatt).

Összegzés:
Gray egy rendkívül produktív futó volt az egyetemi ligában, ahol 3 évig ő volt az Aggies elsőszámú opciója RB fronton, de nem igazán van meg az a fizikalitása, ami miatt a profik között is tudná hozni ezt a produktív játékot. Az átlagos sebessége és agilitása miatt Gray inkább erőfutó szeretne lenni, de ehhez hiányozni fog az igazi ereje az NFL-ben. Vannak képességei, amik fejleszthetőek, ezért hátsó körben megér egy picket, illetve speciális egységben, 3. kísérletek esetén az elkapói készségei miatt a csapat hasznos tagja lehet.

Videó:
2011 vs Kansas State
2011 vs SMU
2010 vs LSU

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
QUARTERBACK

Andrew Luck

Poszt: QB
Egyetem: Stanford
Szül: 1989. szeptember 12. (Washington, DC)

Előrejelzés: 1/1
Magasság: 6 ft 4 in (193 cm)
Súly: 235 lb (106 kg)

Erősségek:

Minden adottsága megvan, hogy kiváló játékos váljon belőle a profik között. Tökéletes a testi adottságai, igazi zsebirányító. Remekül mozog a zsebben és közben figyeli a pályát. Egyetemi irányítóhoz képest rendkívül nyugodt. Minden dobást képes megdobni, ami szükséges. Tökéletes spirálban dobja a labdákat, amik így könnyen elkaphatóak. Pontossága a jelenlegi NFL irányítók egy részénél is jobb. Méretéhez képest igen mobilis, játékokat képes meghosszabbítani emiatt és yardokat szerezni futásokból. Az átlagosnál könnyebb lesz neki az áttérés az egyetemi szintről a NFL-ébe. Intelligenciája átlagon felüli. A pályán és azon kívül is igazi vezér, a csapattársai tisztelik.

Gyengeségek:

Egy igazi 1/1-esnek nem nagyon vannak gyengeségei. Az egyetlen talán az, hogy néha túlságosan is erőlteti, hogy megtalálja a célpontját. A profik között okosabb lesz ilyenkor eldobni a labdát.

Összegzés:

Az elmúlt 10 évben nem igazán volt hasonlóan tehetséges irányító a drafton. Kétség megvannak az adottságai, hogy 10 évnél is több ideig egy franchise arca legyen.

Videó:
A Luck akta

Robert Griffin III

Poszt: QB
Egyetem: Baylor
Szül: 1990. február 12. (Okinawa, Japán)

Előrejelzés: 1. kör
Magasság: 6 ft 2 in (1.88 m)
Súly: 223 lb (101 kg)

Erősségek:
Megfelelő magasság, összességében jó méretek, megvan az ereje, hogy elviselje az ütéseket. Elit dobóerő. Gyorsan engedi el a labdát. Elit irányítóhoz méltón dob, tudja hogyan dobjon elkapható labdát és hogy mikor kell kilőnie. Ha biztosan áll, pontosak a passzai. Hosszú indításainak pontossága átlagon felüli. Ha fut, nagy játékokra képes, de néha túl korán indul meg. Türelmes a zsebben, megvárja míg lehet passzolni. Elragadó személyiség, edzői és csapattársai is felsőfokban beszélnek vezetői képességeiről. Intelligens a pályán és azon kívül is.

Gyengeségek:
Nem elég óvatos mikor nála van a labda, főleg futás közben. A mechanikája futás közben negatívan változik. Passz előtt biztosabban kéne megvetnie a lábát. A 2009-es év nagy részét ACL szalagszakadás miatt kihagyta. Agyrázkódást szenvedett a Texas Tech ellen, 2011-ben. Spread offenseből jön, új tipusú playbookot kell megtanulnia a profik közt.

Összegzés:
Griffin különleges játékos. Olyan atletizmussal van megáldva, mint Michael Vick vagy Cam Newton, de sokkal képzettebb zsebirányító, mint korábban akárki, a hozzá hasonló atléták közül. Talán a legimpresszívebb tulajdonsága, hogy teljes nyugalomban tud állni a zsebben, akkor is ha nagy nyomás van rajta (lásd az Oklahoma meccset lentebb) - ez ritka dolog a fiatal irányítóknál, ráadásul ő futással is képes veszélyt okozni, amire az NFL-ben is számíthatunk. Ráadásul olyan személyiséggel és intelligenciával bír, amit a csapatok elvárnak a quarterbackjüktől; ebben a korábbi évek atletikus prospectjei (Vick, Newton, Vince Young) nem voltak jók. Még kissé nyers, és idő kell, hogy tovább fejlődjön, de minden tehetsége adott hozzá, hogy meccseket eldöntő irányító legyen.

Video:
2011 vs Oklahoma
2011 vs Rice
2011 vs TCU
2011 vs Missouri
2011 vs Texas A&M
2011 vs Texas

Ryan Tannehill

Poszt: QB
Egyetem: Texas A&M
Szül: 1988. július 27. (Big Spring, Texas)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 222 lb (101 kg)

Erősségek:
Összességében impresszív méret és erő. Nagyon mobilis, ki tud mozogni a zsebből, hogy elkerülje a nyomást. Különösen jól megy neki a roll out. Veszélyes, mert ha összeomlik a terv, képes futással kompenzálni. Pontossága rövid- és középhosszú passzoknál nagyszerű. Végzősként jelentős szerep hárult rá, több játékot is a LoS-nál változtatott meg. Vezéralak a pályán és azon kívül, akit nagyrabecsülnek a csapattársai és az edzői is.

Gyengeségek:
Hajlamos minden áron annak passzolni, akit kigondolt és komoly őrizetbe odadobni a labdát. Türelmesebbnek kellene lennie, együtt élni a játékkal. Karja elég erős, de semmi különleges. Hosszú passzai pontossága kiszámíthatatlan, nehezen találja el a röppályát, hogy az elkapó válla fölé menjen a labda. Szokatlan dobó mozdulata van, ami nem nagy probléma, de sokat elvesz a magassága adta előnyből, és kapcsolatban állhat a hosszú passzai össze-visszaságával. Nyomás alatt gondjai vannak, rossz döntéseket hoz, és elsieti a passzait, ami a pontosság rovására megy. Mozgásból nehezen találja el a célpontjait.

Összegzés:
Tannehill képességei jók ahhoz, hogy pályára küldjék a legmagasabb szinten, és talán kezdő szintre is fejleszthető. Mérete, karjának erőssége és pontossága is adott ehhez. Ráadásul a hozzáállása és az intelligenciája is nagyban segítheti a játék fejben eldőlő aspektusában. Egy olyan csapat, amelynek égető szüksége van új irányítóra, akár az 1. kör végén, vagy a 2. elején rácsaphat. Az ideális az volna, ha 1 vagy 2 évet padozna. Az, hogy türelmetlen, és nem tudja megfelelően olvasni a védelmet, nagy gond lehet NFL szinten. Ha nem vetnék be azonnal, komfortosabban tudna majd pályára lépni, többet maradna a zsebben és jobb döntéseket hozna a labdával a kezében.

Video:
2011 vs Northwestern (bowl game)
2011 vs Baylor
2011 vs Arkansas

Brandon Weeden

Poszt: QB
Egyetem: Oklahoma State
Szül: 1983. október 14. (Oklahoma City, OK)

Előrejelzés: 3. kör
Magasság: 6 ft 4 in (1.93 m)
Súly: 220 lb (100 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság. Remek atléta, a foci előtt a Yankess egyik famrcsapatában volt pitcher. Nagyon mobilis, komfortosan forog ki a zsebből, képes időt nyerni a mozágásával a zsebben és futni is szokott olykor. Erős karja van, akármeddig eldob. Pontatlansága a lábmunkája miatt van, ez pedig könnyen javítható. Érett az újoncok között, a kora miatt. Vezáralak, csapattársai és edzői is tisztelik.

Gyengeségek:
Már 28 éves. Hajlamos pontatlanná válni mikor futás közben passzol. Jobb döntéseket kell hoznia, hajlamos kis üres helyre bedobni a labdát, főleg mikor Blackmon megjátszását erőlteti. Főleg shotgun snapeket kapott, nem olyan támadósorból jön, ami NFL-re emlékeztet, időre lehet szüksége egy profi playbook elsajátításához. Pontossága 15 yardon túl kiegyensúlyozatlan. Rossz mechanikával dob néha - ha van ideje nincs gond, de ha elsieti, akkor nem veti meg a lábát rendesen és hibázik. Baseball karrierjének egy vállsérülés vetett véget, saját elmondása szerint ha baseball labdát dob, mai napig fáj a válla, de a focinál nem. A korral ez a probléma változhat.

Összegzés:
Ha Weeden 22 éves lenne, potenciális 2. vagy 1. kör végi tehetségként beszélnénk róla, de kora nagyban gyengíti értékét. Ha egy 28 éves játékost választasz ki a 3-4. kör előtt, akkor biztosnak kell lenned benne, hogy kezdő kaliberű, azonnal bevethető játékos. Nos, sok minden kedvelhető van Weedenben (erős kar, vezéralak, munkamorál), de a lábmunkáján javítani kell, és nyomás alatt is jobb döntéseket kell hoznia. Egyértelműen bír kezdő potenciállal, de már 30 is elmúlik mire komoly faktorrá tudna válni.

Video:
2011 vs Stanford (bowl game)
2011 vs Oklahoma
2011 vs Iowa State

Brock Osweiler

Poszt: QB
Egyetem: Arizona State
Szül: 1990. november 22. (Kalispell, Montana)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: Height: 6 ft 7 in (2.01 m)
Súly: 242 lb (110 kg

Erősségek:
Impresszív magasság, összességében erős felépítéssel. Elit atléta ahhoz képest, hogy irányító, és ahhoz képest, hogy ilyen magas. Eredetileg a Gonzaga egyetem kosárcsapatába kötelezte el magát, mielőtt a foci felé fordult volna. Futással is veszélyeztethet, nehéz földrevinni. A rövid passzokat megbízhatóan megoldja. Erős karja van, akármeddig el tud dobni. Vezéralak, már juniorként kapitánynak választották.

Gyengeségek:
Testfelépítéséből adódóan hosszan tart mire elengedi a labdát, de ezt fokozza, hogy furcsa teknikával teszi mindezt. Változó a mechanikája is, egyszer így dob, egyszer úgy, nincs állandóság. Nyomás alatt hajlamos hibázni, nyugodtabbnak kéne lennie a zsebben. Sokáig tart mire rászánja magát a dobásra, ezzel magasságbeli előnye odavész. Jó atléta, de nem biztos, hogy tudja mit kéne kezdeni a testi lehetőségeivel. Rendre az első ötleténél ragad le, jelentős javulás kell abban, hogy érezze mi folyik a pályán. Pontossága 15 yardon túl bizonytalan. Az, hogy egy kezdőként eltöltött év után, ami nem volt kiemelkedő, már profinak áll, kérdéseket vet fel. (Lehet csak a pénzre megy?) - Elmondása szerint az Arizona State edzői kar kirúgása miatt hagyta el az egyetemet.

Összegzés:
Ha csak a potenciált nézzük, rengeteg dolgot lehet szeretni Osweilerben. Méretét, atletikusságát, erős karját és a vezetői kvalitása is nagy plusz, sőt pontossága is elfogadható. Ha viszont azt nézzük, hogy mennyire számít NFL késznek, akkor nehéz megérteni döntését, hogy profinak áll, és a motivációját ezzel kapcsolatban majd a csapatok is meg fogják kérdezni az interjúk alatt. Vannak momentumok, főleg amikor nyugodtan teheti a dolgát a zsebben, amikor Osweiler egy leendő sztárjátékosnak látszik. Sajnos azonban nincs benne meg az állandóság, ami egy magas draftpicktől elvárható. Olyan helyre illik, ahol megoldott a QB szituáció, és mást nem kell tennie, csak tanulni az oldalvonal mellett két évig. Korán bedobni a mély vízbe óriási problémát okozhat a hosszú távú karrierjét illetően.

Video:
2011 vs Boise State (bowl game)
2011 vs USC
2011 vs Illinois

Russell Wilson

Poszt: QB
Egyetem: Wisconsin
Szül: 1988. november 29. (Richmond, Virginia)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 5 ft 11 in (1.80 m)
Súly: 204 lb (93 kg)

Erősségek:
Ritka türelmes a zsebben. Nyugodt, szemét a célpontokon tartja, és akkor is egyenesen áll a zsebben, ha az elkezd beszakadni. Impresszív atléta, van minor ligás baseball tapasztalata is. Időt tud nyerni a mozgásával a zsebben, és veszélyeztethet futással is. Minden passza elég pontos. Karja nem elitbe tartozik, de elég erős, hogy minden dobást meg tudjon csinálni. Jól csinálja a play actiont és a pump faket. Hatalmas rutinja van, négy évig kezdett. Zökkenőmentesen illeszkedett be a North Carolina State-ből a Wisconsinba, gyorsan megtanulta az offense-t és azonnal eredményes volt. Jól képzett, szépen és magasan dob, így palástolni tudja alacsonyságát.

Gyengeségek:
Futás közben visszaesik a pontossága, üres célpontokat is képes elvéteni mikor kiforog a zsebből (lásd az első MSU meccs). Általában jó döntéshozó, de ha kiemelten nagy nyomás van rajta, akkor hajlamos megfontolatlan lenni. (Akkor követte el a legtöbb hibát, amikor a legjobb védelemmel nézett szembe karrierje folyamán, az Ohio State ellen.) Alulméretezett, csak egészen kevés irányító tudott boldogulni az NFL-ben ilyen magassággal.

Összegzés:
Wilson magassága nagy hátrány, de ha mondjuk 6'4" magas volna, akkor az első kör végéig csúszna maximum. Szerencséjére át tudja hidalni alacsonyságát a pontosságával és atletikusságával. Lehet, hogy sose lesz belőle kezdő, de csinálhat hosszú karriert, mert feltalálja magát a pályán és magas a futball intelligenciája. Legrosszabb esetben egy korrekt csere lehet, aki talán kezdővé fejleszthető. Leginkább Seneca Wallace-hoz hasonlítható képességekben és felépítésben is, nagyjából hasonló karriert futhat be az NFL-ben.

Video:
2011 vs Ohio State
2011 vs Michigan State

Kirk Cousins

Poszt: QB
Egyetem: Michigan State
Szül: 1989. augusztus 19. (Holland, Michigan)

Előrejelzés: 4. kör
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 202 lb (92 kg)

Erősségek:
Fejben erős. Vezéralak, akivel szívesen vannak a társai és tisztelnek edzői. Három évig volt csapatkapitány. Már fiatal korában tarthat eligazítást a huddle-ben. Folyamatosan előlépett a kulcs helyzetekben karrierje folyamán. Ügyes atléta, kellően mobilis, időt tud nyerni mozgásával a zsebben. Futás közben is szépen dob, jó alapokkal bír és pontos.

Gyengeségek:
Mindent jól csinál, de semmiben sem kiemelkedő. Karja maximum közepes erősségű. Pontossága elfogadható, de néha kiszámíthatatlan. Jobb döntéseket kéne hoznia. Túl kis területre igyekszik beerőszakolni a labdát túl gyakran, igaz, ez annak is lehet a következménye, hogy olyan elkapók nélkül dolgozott, akik üresre tudták volna játszani magukat.

Összegzés:
Nehéz Cousins-tól többet várni, mint hosszú távú cserejátékos, de ahhoz is merészség kell, hogy az ellen fogadjunk, hogy nem nevelnek belőle korrekt kezdőt. Ha egy nagyobb csapatban hozta volna a meccs végi hőstetteit, vezetői képességeivel és jellemével akár Tebow-szintű elismertséget szerezhetett volna a médiától. Olyan csapatnak, amely megbízható csereirányítót keres, akit 3-4 év múlva akar csak bevetni, Cousins tetszetős középső körös választás lehet.

Video:
2011 vs Ohio State
2010 vs Michigan
2010 vs Notre Dame

Nick Foles

Poszt: QB
Egyetem: Arizona
Szül: 1989. január 20. (Austin, Texas)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6-5 (196 cm)
Súly: 240 lb (109 kg)

Erősségek:
Magassága kiváló. A méreteihez képest megfelelően atletikus ez által el tud mozogni az őt támadó védők elől. Mozgásból is jól passzol. Technikailag képzett a dobómozdulata folytonos. Gyorsan engedi el a labdát. Az átlagosnál pontosabb a rövid és közepesen távoli passzoknál. Jó érzékkel végigmegy minden célpontján és nem fél biztonsági passzt adni. Jelentősen fejlődött a döntéshozásban a junior és a senior éve között. Lecsökkentette azon labdák számát, amiket szoros védekezésben lévő elkapónak adott.

Gyengeségei:
Hiába a gyors labdaelengedés, ha nyomás alatt van képes rossz döntéseket hozni és pontatlanul dobni. Nyomás alatt is nyugodtan és türelmesnek kell maradnia még akkor is, ha a támadófal gyengélkedik. Eléggé mobilis, de túl sok felesleges mozdulatot tesz és nem folytonos a mozgása a zsebben. Nagyon kiegyensúlyozatlan volt a végzős évének a második feléig.

Összegzés:
Jelen pillanatban nagyon nehéz lenne megállapítani Foles NFL-es jövőjét. Egyszer elveszettnek tűnik, máskor pedig a profi kezdő irányítók képességeit mutatja. Kiegyensúlyozottan csak a végzős éve második felében kezdett el játszani. Ez jó jel lehet, hogy a jó teljesítménye még előtte van. vagy az ellentettje, hogy pár jó meccs után visszatér a teljesen átlagos irányító szintjére. A méretei és, hogy fejlődött egy esélyt jelent neki, hogy bizonyítson.

Video:
2011 vs. Arizona State
2011 vs. Oklahoma State

Ryan Lindley

Poszt: QB
Egyetem: San Diego State
Szül: 1989. június 22. (San Diego, California)

Előrejelzés: 5. kör
Magasság: 6 ft 4 in (193 cm)
Súly: 230 lb (104 kg)

Erősségek:
Prototípus magasság, és méret. 4 évig volt kezdő, nagy tapasztalttal bír. Kiemelkedően erős karja van, könnyedén végrehajt bármilyen NFL dobást. Van tapasztalata a center alatti játékban, és „shotgun” felállásban is. Nem ragaszkodik mereven az első célpontjához, kitekint másra is. Három különböző vezetőedzővel és támadó koordinátorral dolgozott együtt egyetemi pályája során, melynek nagy szerepe van, a nem megfelelő mértékű fejlődésében, de úgy tűnt, jól kezelte a folyamatos átalakulást. Igazi vezér, aki keményen dolgozik, nagy tiszteletnek örvend, a csapattársak és az edzők részéről. Tudja melyek a gyenge pontjai, képes belátni a hibáit, és érti, hogy mit kell tennie a fejlődés érdekében – ami az érettség fontos jele.

Gyengeségek:
A pontossága nagy kérdés, nagyon inkonzisztens, és ez egész karrierje alatt jellemző volt. Nem egy jó atléta, a futásai nem jelentenek veszélyt. A dobásán van mit javítani, erős karja van, és szeret is tüzelni amint lehetséges, de szükséges, hogy képes legyen néha lassítani a dolgokat. Nem mindig látja át az egész pályát, az első célpont mindig a mélységi, ha nem elérhető, a legközelebbi emberhez passzol; ritkán tűnik úgy, hogy kettőnél több célpontot figyel, és jellemzően csak a pálya egyik oldalát követi. Egy vállsérülés miatt hagyott ki néhány mérkőzést, 2010-ben egy bokasérüléssel játszott végig.

Összegzés:
Lindleynek számtalan olyan adottsága van, amelyet nem lehet oktatni – méret, erős kar, vezetői készség -, de a pontossága erősen hátráltatja abban, hogy mint irányító előrelépjen. Minden kétséget kizáróan rendelkezik azokkal a megfoghatatlan tulajdonságokkal, ami egy QB-hoz szükséges, és hajlandó is dolgozni a fejlődésért, ezért lehet egy közép-, hátsókörös választás, mint projekt. Amennyiben azonban a pontossága nem javul, nem sokáig lesz a ligában.

Video:
2011 vs La-Lafayette (bowl game)
2011 vs Michigan

BJ Coleman

Poszt: QB
Egyetem: Tennessee-Chattanooga
Szül: 1989. május 29. (Chattanooga, TN)

Előrejelzés: undrafted
Magasság: 6 ft 3 in (1.91 m)
Súly: 232 lb (105 kg)

Erősségek:
Prototípus méret. Erős kar, akármeddig el tud dobni. Kellően alapos, ha nincs rajta nyomás. Szívós játékos, aki bírja az ütéseket, amik a zsebben érik.

Gyengeségek:
Nem túl jó atléta, gépies a mozgása, a dobómozdualta alapvetően szép, de szélsőséges megoldásokra is képes. Pontossága kiszámíthatatlan, főleg hosszú passzoknál. Ha futás közben kell dobnia, előfordul, hogy rosszul engedi el a labdát és a senki földjére passzol. Ha nyomás alá kerül, elkapkodja a passzait. Pass rush esetén nekiáll táncolni a zsebben, így nem lesz hatékony a dobása. Szeret az első meglátott célpontnál maradni. A végzős szezonja utolsó részét vállsérülés miatt kihagyta.

Összegzés:
Coleman fizikai adottságai jók hozzá, hogy magasabb szinten szerepeljen, de egyértelmű, hogy hosszú távú projekt. Otthonosoabban és megbízhatóbban kell mozognia a zsebben, és a pontosságát is javítani kell még mielőtt pályára kerülne az NFL-ben.

Video:
2011 vs Nebraska
2010 vs Auburn

Kellen Moore

Poszt: QB
Egyetem: Boise State
Szül: 1989. július 12. (Prosser, Washington)

Előrejelzés: undrafted
Magasság: 6 ft 0 in (1.83 m)
Súly: 191 lb (87 kg)

Erősségek:
Négy évig kezdett, a játék mentális részében bizonyította rátermettségét. Igazi vezér a pályán, aki feltalálja magát a tömegben is, és jó döntéseket hoz. Ügyes atléta, pontosan passzol mozgásból is.

Gyengeségek:
Annyival gyengébb volt a WAC csapatok egésze a Boise State-nél, hogy alig került olyan helyzetbe, hogy nyomás legyen rajta. Alulméretezett, ami csak azért nem okozott gondot neki, mert az ellenfeleknél tehetségesebb társai sok időt tudtak neki biztosítani - a profik között gyorsabban kell döntést hoznia, mert nem lesz rá alkalom, hogy mindig olyan helyzetbe hozza magát, hogy ne legyen gondja a magassága. Közepesen erős a karja, igaz így is meg tudja dobni a hosszú passzokat, de nem olyan gyorsak a labdái, amikkel szűk területen is kalkulálni lehet, a profik közt pedig ilyenek kellenek. Nem tökéletes a dobómozdulata. Kicsivel jobb csak a felépítése, mint a labdaszedőnek.

Összegzés:
Moore az elmúlt évek legdominánsabb egyetemi irányítói közé tartozik, de alapvető hiányosságai vannak ahhoz, hogy komoly NFL karrierben reménykedjen. A mérete is egy probléma, de sokkal inkább az, hogy nem tudja ezt kellően palástolni. Nem sokkal kisebb, mint Colt McCoy, akit 3. körben vittek el, és mutatott már életjeleket a profik közt. Pontosságban azonban nem lehet McCoyhoz hasonlítani. A kisebb irányítóknak, mint McCoy vagy Brees elit pontosságra van szükség a sikerességhez. McCoynak megvan a pontossága hozzá, Breesnek pedig a pontosság és a jó döntéshozó képesség is, ez választja őket külön csoportba. Karrierje ezen szakaszában Moore mindkettőben elmarad tőlük. Moore egy okos irányító, akinek lehet az öltözőben értéke, mint 3. számú QB, de nem nagyon lehet már fejleszteni.

Video:
2011 vs Georgia
2011 vs San Diego State

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Idén is van ilyen, kicsit később jutott rá sor, mert sokáig Wrightra vártunk, de ő ellustult az évek alatt, így másfelé kellett keresgélni. Emiatt új formátumot is kaptok a draftásznak köszönhetően, de csak minimális az eltérés.

Most kirakom posztonként sorban a már megírt ismertetőket, amik főleg az elit játékosokat tartalmazza, ha nem tévedek az összes 1. körös készen van, és 2. körös se sok hiányzik. Azt is felírom, hogy kik vannak készülőben, ugyanis naponta 3-4 új azért még fel fog kerülni, szóval ha minden jól megy, a draftig egész szép mennyiség össze fog jönni. Azt hogy a maradék milyen sorrendben érkezik, nem tudom megmondani.

Hozzászólás, észrevétel, javítás, ellentmondás nyugodtan jöhet, simán előfordulhat, hogy fásult állapotomban pár érthetetlen mondat benne maradt.