Heti körkép - 16. hét

Az utolsó előtti játéknap legfontosabb történéseiről sem kell lemaradnotok.

Heti körkép - 16. hét

AFC East

Buffalo Bills
@ Miami Dolphins, 10-24

+ CJ Spiller hétről hétre bizonyítja, hogy minden körülmények között a legjobb futók között kell számon tartani
+ A passzvédelem átlagon felüli módon működött, különösen a secondary érdemel dicséretet

- Ryan Fitzpatrick botrányosan kezdett, megalapozta a meccs hangulatát
- A futókkal nem tudtak mit kezdeni a védők
- Nem vigyázott a csapat a labdákra
- Scott Chandler és Dorin Dickerson is lesérült

Miami Dolphins
vs. Buffalo Bills, 24-10

+ Halad a csapat az ötven százalékos mérleg irányába
+ Ryan Tannehill bemutatta a game manager irányítók oktatófilmjét
+ Reggie Bush év vége felé ismét belelendült a játékba
+ A támadófal dominánsa volt
+ A védők sorra szerezték a labdákat

- CJ Spiller kifogott Dansby-ékon
- A Rishard Matthews-vezette elkapósor a várakozásoknak megfelelően halovány volt

New England Patriots
@ Jacksonville Jaguars, 23-17

+ A győzelemmel még van esély a playoff első körében szabadnapot szereznie a csapatnak
+ A Welker-Lloyd duó egy ilyen kevéssé pörgős meccsen is jó volt
+ A védelem hozta a labdaszerzéseket, amikor azokra szükség volt

- Motiválatlan volt az egész csapat, Brady-vel az élen
- A passzvédelem kevéssé rettegett elkapók ellen szerencsétlenkedett
- A futásvédelem kevéssé rettegett futók ellen szerencsétlenkedett

New York Jets
vs. San Diego Charges, 17-27

+ Ígéretesen kezdett a csapat
+ Shonn Greene és a futójáték, valamint a Wildcat legtöbbször jól működött

- Greg McElroy nem az ideális megváltó: kiderült, hogy ő sem jobb a többi opciónál, lassú volt és pontatlan az egész meccs folyamán
- Tim Tebow elkezdett siránkozni, ez már a világvége jele
- A támadófal már elkezdte a vakációt
- A passzvédelem általában jól működött, de mégis elnéztek két hosszú TD-t
- Általánosságban azt érezni az egész csapaton, hogy vágják a centit a szilveszteri buliig

Rajnai Gergely (Rajna)

 

AFC North

Baltimore Ravens
vs. New York Giants - 33-14

+ Az elmúlt hetekben csak szenvedő Ravens kiütéses sikert aratott a playoffért harcoló, regnáló bajnok Giants ellen, így a hollók biztosították csoportgyőzelmüket. A Baltimore-iak számára komoly önbizalomnövelő lehet ez a diadal a rájátszás előtt.
+ Joe Flacco karrierje egyik legjobb meccsét játszotta. 36 passzkísérletéből 25-öt célba juttatott, ezek összesen 309 yardot és 2 touchdownt értek. Nyomás alatt különösen jól teljesített az irányító, nagyobb pontossággal passzolt (11/14), mint amikor nem tudták siettetni a Giants védői.
+ A passzjáték mellett a futójáték is sziporkázott, Ray Rice és Bernard Pierce egyaránt 100+ yardot ért el a földön (utóbbi NFL-karrierje során először).
+ Eli Manninget a pass playek csaknem felében nyomás alá tudták helyezni a védők.
+ Egyre megbízhatóbban teljesítenek a sérülések miatt kényszerből nagyobb szerepet kapó defensive backek. A másodéves Chykie Brown például csak két elkapást engedett, összesen 27 yardért, és három passzt leütött.

- Aggasztó lehet a Ravens szurkolói számára, hogy Terrell Suggs továbbra sincs jó formában, ezúttal például 25 pass rush snap alatt képtelen volt pressure-t generálni.

Pittsburgh Steelers
vs. Cincinnati Bengals - 10-13

+ A védelem - az elsőszámú cornerback, Ike Taylor nélkül is - idei talán legjobb teljesítményét nyújtotta. 6 kapott pont, a Bengals csapatszinten mindössze 14 yardot futott, a pass rusherek folyamatosan nyomást tudtak generálni a liga egyik, ha nem a legjobb támadófala ellen, és ezúttal a labdaszerzések sem hiányoztak.

- Vereségével a Steelers biztosan lemarad a playoffról, és a Tomlin-éra első nem pozitív mérlegű idényét zárja a csapat.
- Egy big play-t leszámítva a teljes offense csődöt mondott.
- Ben Roethlisberger hibái ismét sorsdöntőnek bizonyultak, interceptionjei után 10 pontot szerzett a Bengals, beleértve a meccset eldöntő field goalt.
- Passzblokkolásnál a támadófalnak esélye sem volt Geno Atkinsékkel szemben, és a futójátékhoz sem tudtak megfelelő támogatást biztosítani.
- Mike Tomlin ugyanazt az edzői hibát követte el, amivel az idei szezonban egyszer már nagyot bukott a Steelers: a mérkőzés végén ahelyett, hogy puntoltak volna vagy nekimentek volna negyedik kísérletre, field goalt rúgatott 53 (a Titans ellen 52) yardról, ami nem sikerült, az ellenfél pedig a kedvező mezőnypozíciót kihasználva győztes drive-ot vezetett.

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers 13-10

+ A Cincinnati Bengals története során először jutott, két egymást követő teljes szezonban a rájátszásba, azaz nyugodtan állítható, hogy történelmi volt a pittsburgh-i 13-10 arányú győzelem.
+ Elsősorban a védelem vitte a hátán az együttest, lényegében egyetlen playt írt rájuk a Steelers támadóegység. Antonio Brown testcselét ette meg Adam Jones, ami a félidő előtt egy nagy TD-t eredményezett, de azon kívül szinte semmit nem tudott felmutatni az ellenfél. A Pittsburgh az egész NFL legjobbja a harmadik kísérletek megoldásában, ezen az estén azonban nem sok sót ettek meg a kritikus downon.
+ Leon Hallt sokan féltették, hogy Achilles szakadása után nem lesz már ugyanolyan, mint annak előtte, de ezen a mérkőzésen ismét bizonyította, hogy posztján a legjobbak közé tartozik. Remekül vette le aktuális ellenfelét, legyen az szélsebes WR vagy fizikai fölényben lévő TE, Hall megoldotta. Sőt, a Bengals egyetlen TD-ját is ő szerezte, amikor Roethlisberger passzát lehalászva, meg sem állt a célterületig.
+ Geno Atkins neve talán már mindenki számára ismert, amennyiben nem, úgy érdemes beszerezni ezt a mérkőzést, és megnézni, hogy mire is képes a harmadéves DT. Kritikus helyzetekben nagy játékok, és kierőszakolt labdavesztés. 12.5 sacket gyűjtött eddig az AFC all-stars kezdőjátékosa.

- A futójáték az egyik nagy erőssége volt az elmúlt hetekben a Bengalsnak, amiből semmi sem látszott a Steelers ellen, jóllehet az ellenfél nem éppen gyenge a játék ezen elemében. Azt azonban kevesen gondolhatták, hogy 14 futott yard (16 kísérletből) elegendő lesz a győzelemhez, de az lett.
- Andy Dalton nem igazán találta a ritmust, a passzjátékok nem igazán akartak sikerülni, a célterületre sem jutottak be a vendégek, de két interceptiont azért felírt a táblára a fiatal irányító. Mentségére legyen mondva, amikor nagy szükség volt rá, akkor bemutatta a Bengals a nagy játékokat, mint a döntő pillanatban, AJ Greenhez eljuttatott kulcsfontosságú átadás.
+ A Steelers elleni győzelemmel (és a Ravens győzelmével) biztossá vált, hogy a 6. kiemelt helyen kerül a Cincinnati Bengals az AFC rájátszásába, az azonban még kérdés, hogy kivel találkoznak az első körben.

Cleveland Browns vs Denver Broncos 12-34

+ Nehéz pozitívumokat sorolni a Browns találkozásáról Peyton Manninggel, az biztosan jó, hogy a Pat Shurmur érából már csak egy mérkőzés van hátra.
- A mérkőzés mellett a kezdő irányítót Brandon Weedent, illetve Trent Richardson is elveszítette a Cleveland. Weeden idén már biztos nem játszik, de Richardson sérülése sem tűnik átmenetinek. Külön pech, hogy az újonc futójátékos attól sérült meg, hogy a csere QB Colt McCoy ráesett.
- Shurmur döntései is érthetetlennek bizonyultak a mérkőzés végén, amikor behozhatatlan hátrányban mélyítette csapata szenvedését, folyamatosan hosszú passzokat hívva. Ennek is köszönhető, hogy az egyébként jó erőkből álló támadófal, 6 sacket engedélyezett a második félidőben a Broncosnak, amely az említett sérülésekben csúcsosodott ki.
- A védelem a kapott 34 pont ellenére nem mondható, hogy borzasztóan játszott volna, de egy sebészi pontosságú Manningre egyszerűen nem volt válasz. Hiába voltak az elkapókon szorosan a védők, ha egyetlen pici ablak volt, ahova Peyton be tudta dobni a labdát, akkor megtette. Az a teljesítmény amit láttunk a Browns hátsó alakzatától a liga 80%-a ellen elég lett volna egy szoros meccshez, itt azonban a mérkőzésben maradáshoz sem volt az.

+ Az eredmények egyáltalán nem mutatják azt, hogy milyen lehetőségek vannak középtávon a Cleveland Brownsban, amely tehetséges keretet tudhat magáénak, és bár persze vannak hiányposztok, de egyáltalán nem megoldhatatlan a feladat. Dick Jauron jó munkát végez, de a vezetőedző illetve a támadó-koordinátor frissítése nagyon időszerűnek tűnik.
+ A Steelers ellen, Colt McCoy kezébe kerül a karmesteri pálca, két csalódott csapat küzdelmében a minimum elvárás, hogy pozitívan zárják az évet Ohio északi részén. Sok kérdés nyitva van még, így Weeden személye és helye is, de ez a Browns már nem az a csapat, akin csak úgy túl lehet nézni, és jövőre még inkább így lesz ez.

Vass Ádám (vassadi) és Zandler Gábor (gabtsi)

 

AFC West 

Kansas City Chiefs vs. Indianapolis Colts 13-20
+ 352 yardot futottak. Sajnos ez a valaha volt legtöbb egy NFL-mérkőzésen, amivel ki sikerült kapni
+ A támadófal jó munkát végzett futásnál és passznál is
+ 288 yardot és 20 pontot kapott a védelem, nem rajtuk múlott, hogy vereség lett ebből a meccsből
+ Brandon Flowersről köztudott, hogy kiváló cornerback, ezen a meccsen viszont új oldaláról ismertük meg, ugyanis megszerezte NFL-pályafutása első sackjét

- Brady Quinn újabb rettenetes mérkőzést zárt: 10/22 162 yard 0 TD 2 INT, pedig a Colts secondary eléggé sebezhető
- Gyenge volt a 3rd down offense, a kísérleteik mindössze 20%-át váltották first downra
- 2-szer jártak red zone-ban és 0 touchdownt szereztek

Oakland Raiders @ Carolina Panthers 6-17
+ Megnyerték a turnover-csatát
+ Jó volt a védelem a 271 bekapott yard és az engedélyezett 17 pont is olyan statisztika, ami mellett könnyedén lehetne meccset nyerni
+ Az újonc Miles Burris kiváló meccset zárt, 7 tackle, 0.5 sack és 1 interception állt a neve mellett
+ Shane Lechler az idény végére visszanyerte a korábbi formáját, ezen a meccsen az 5 puntjából 4 az ellenfél 20 yardosán belül ért földet, a punt átlaga 41 yard volt

- Kulcsszituációkban rendre megállították a támadókat
- Az utóbbi hetekben éledező futójáték teljes csőd volt a Carolina nem éppen acélos rush defense-e ellen
- Carson Palmer bordája megsérült hála Greg Hardynak, így az utolsó fordulóban nem játszhat

San Diego Chargers @ New York Jets 27-17
+ Michael Spurlock 63 yardos punt return touchdownja révén már az első negyedben a San Diegohoz került a momentum
+ 11 (!) sacket szereztek ezen az egy meccsen
+ Leginkább az újonc Kendall Reyest kell dícsérni az 5 szerelése mellé 3.5 sacket szerzett. Tényleg igazuk lesz azoknak akik JJ Watthoz hasonlítják a játékát?
+ 11 harmadik kísérletből mindössze 2 first downt szerzett az ellenfél

- A támadók nem tudtak konstans haladni, mindkét touchdownjuk egy hosszú játéknak köszönhető
- Az elakadás a gyenge third down játéknak is köszönhető volt, 12 próbálkozásból kétszer értek el first downt
- 3 red zone látogatásból 0 TD, ez elfogadhatatlan Riversék részéről
- Az újonc safety Brandon Taylor élete első kezdőként lejátszott meccsen ACL-szakadást szenvedett

Denver Broncos vs. Cleveland Browns 34-12
+ Peyton Manning kiváló meccset zárt, majdnem 70%-os pontossággal dobott 339 yardot
+ Ezen a meccsen Demaryius Thomas volt a kedvenc célpontja, 9 elkapásból 102 yardot és 1 TD-t szerzett a Georgia Tech egyetem egykori elkapója
+ 60%-os mutató a harmadik kísérleteknél a támadók részéről, egészen imponáló adat
+ A védelem is rendre jól működött kulcshelyzetekben
+ 6 sacket elérni az egyébként elég jó Browns támadófal ellen nagy dolog
+ Ezúttal Elvis Dumervil volt a főletéteményes, 2 sacket szerzett a 4 szerelése mellé

- Ha nem került volna korán hátrányba a Cleveland bajban lehetett volna a Denver, ugyanis 5.1-es átlagot hoztak a barnák a földön
- Knowshon Morenonak ezúttal csendesebb meccse volt, a 3.5-es átlaggal megtett 78 yard kevés lesz a rájátszásban
- Koncentrációs hiba van a special teamben, Trindon Holiday és Jim Leonhard is kiejtette a felé szálló labdát a visszahordás megkezdése előtt, szerencséjükre mindkétszer a Broncosnál maradt a labda

Papp Gábor (empty taxi)

 

AFC South

Eredmények:
Titans @ Packers 7-55
Patriots @ Jaguars 23-16
Colts @ Chiefs 20-13
Vikings @ Texans 23-6

Indianapolis Colts

+ Bejutottak a playoffba, 5. kiemeltként.
+ Andrew Luck megdöntötte Newton tavalyi újonc rekordját a passzolt yardokat illetően. A 4. negyedben egy Wayne-nek adott TD passzal a meccset eldöntő akcióban is részt vett.
+ Reggie Wayne lett a 14. NFL játékos aki 13 000 yard fölé jut. Sőt, a 100 elkapás is összejött neki idén.
+ Megállították Brady Quinnt 4. és centiknél, így visszakerült a labda Luckhoz 13-13-as állásnál.
+ Darius Butler 32 yardos picksix gazdájaként bizonyította ismét fontosságát. Kicsivel később Vontae Davis is labdát szerzett, méghozzá saját célterületén belül.

- Jamaal Charles 226 yardot futott, nincs mit hozzáfűzni. A második félidő egy 86 yardos TD-vel indult a részéről.
- Peyton Hillis is 100 yard fölé került.
- Lucknak volt egy szériája, ahol 13-ből 1 passza sikerült.

Jacksonville Jaguars

+ Az első negyedben két labdát szereztek Brady-től. Hat meccse alatt most volt a legrosszabb napja a Jax ellen.
+ 2004 óta nem volt ennyi néző hazai Jaguars meccsen. Zach Potter panaszkodott is a zajra, amit a New England drukkerek keltettek.
+ Több mint egy év után, már az első támadásból touchdownt szereztek. Justin Blackmon méghozzá.

- Hétszer voltak a Patriots 25 yardos vonalán belül. Az eredmény 1 TD és 3 FG ezekből.
- 10 pontos előnyből kaptak ki.
- Egy TD hátrányban az 1 yardos vonalon, 3. kísérletre Zach Potter bemozdult, majd Hennét sackelték. 4.és 10-re Chandler Jones megütötte az irányítót, aki így Chunghoz passzolt, interception.
- Kivédekezték a Patriots utolsó támadását, Toney Clemons majd Jordan Shipley elkapásával a 12 yardos vonalon jártak amikor Chung megszerezte Henne második labdáját a célterület közepén.
- Franchise rekord a 13 vereség egy szezon alatt.
- Uche Nwaneri és Cecil Shorts is agyrázkódást szenvedett, számukra véget ért az idény.

Tennessee Titans

+ Megúszták a nullázást, 1:39-cel a vége előtt jött Britt touchdownja.

- Hét sacket nyelt be az Amano, Harris, Hutchinson, Stewart, Matthews és Otto nélkül kiálló támadófal.
- Lockernek esélye sem volt bármit csinálni, Kendall Wright sem állt rendelkezésre.
- Első 12 támadásából 9 pontszerzéssel ért véget a Packers részéről, az egyik azért nem mert véget ért az első félidő.
- Chris Johnsont 28 futott yardon tartották.
- Aaron Rodgers szezoncsúcsot passzolt ellenük, pedig a 4. negyedben már a padon pihent.
- Ez már a hetedik vereség volt 14+ pont különbséggel.
- Majdnem 20 éve nem tömött senkit ennyire a Green Bay.

Houston Texans

+ Andre Johnson itteni első elkapása volt a 800. pályafutása során. Nála gyorsabban csak Marvin Harrison jutott el ehhez mérföldkőhöz (137 ill. 131 meccs).
+ Annak is örülhetett Johnson, hogy a 100 elkapása is megvan az idényben. Az NFL történelem 5. játékosa akinek négynél több szezonban összejött ennyi.
+ JJ Watt csinált egy sacket így valamivel közelebb került a rekordhoz. Ez ráadásul fumble-t is ért.

- Petersont 86 yardra limitálták, mégis kikaptak. Nem volt egy valószínű szcenárió.
- 2006 óta nem volt rá példa, hogy ne csináljanak egy meccset touchdownt.
- Christian Ponder több yardot futott mint a Texans összesen.
- Arian Fostert szívritmus zavarok miatt a 3. negyedben le kellett cserélni.
- A 3rd down kihasználás 1/11.
- A Vikings egy yardosán csináltak egy incomplete pass - 0 yardos futás - sack kombinációt egymás után.

Herczeg Ádám (Höri) 

 

NFC East

Dallas Cowboys
vs. New Orleans Saints 31 – 34 (hosszabbítás után)

+ Szívszorító vereség ide vagy oda, a sorsuk a kezükben maradt, egy győzelemre van a rájátszás.
+ Dez Bryant vezérletével jól működött a passzjáték, 416 yardot és 4 TD-t is így szereztek, a fent említett WR egymaga kapta el ezeknek a felét.
+ Önmagukhoz képest kevés ki nem kényszerített hiba: 5 büntetés és 1 turnover.

- Murray teljesítményével a futások jelentősége is visszaesett, 40 yardot, két first downt és egy elvesztett labdát sikerült összehozni a liga egyik legrosszabb védelme ellen, ez még egy ilyen támadófallal is rendkívül kevés.
- Nem bírta tovább a védelem, a rengeteg sérülés eredményeként darabokra szedték őket, több mint félezer yardot és 34 pontot kapni még Brees ellen sem PO-kaliber, de az aggasztó inkább, hogy konzisztensen rosszak voltak, esély sem látszott a javulásra.
- Ware megsérült, az eddig sem túl hatásos pass-rush így szinte nullára esett vissza, képtelenek voltak nyomást gyakorolni, ennek a Redskins ellen muszáj javulnia, ha nyerni szeretnének.
- Fele annyi időt töltöttek a pályán, mint az ellenfél, balszerencséjük volt és így is csak egy „L” betűt ért a küzdés, lélektanilag nem eshetett jól a csapatnak.


New York Giants
@ Baltimore Ravens 14 – 33

+ Újabb botrányosan gyenge meccsen vannak túl a Kékek, ha muszáj kiemelni valamit, akkor az az, hogy egyszer sem adták el a labdát.

- Minden mást viszont fel lehet írni a negatívumokhoz: 186 total yardot haladtak az 533 ellenében, a 3rd downokat nem sikerült sem megcsinálni sem kivédekezni, mindössze 20 percet volt náluk a labda, négyszer annyit puntoltak, de a legkiábrándítóbb a lélektelen játék lehetett a szurkolók számára.
- A futás elleni védekezés most sem ment, két running backet is 100 yard fölé engedtek, de a gyakori elhibázott szerelési kísérletek miatt végig benne volt a Ravens játékában egy újabb big play.
- Flacco egyik legjobb meccsét hozta ellenük, négy fő célpontjából egyet sem sikerült tisztességesen levédekezni, komoly nyomásnak pedig csak elvétve tették ki.
- Corey Webster és Ahmad Bradshaw különösen gyenge napot fogott ki, megfelelő csapatmunka esetén is elmehetett volna rajtuk meccs.


Philadelphia Eagles
vs. Washington Redskins 20 – 27

+ Hosszú idő után életképesnek tűnt a támadósor, rengeteg hiba és borzalmas támadófal ellenére szorgoskodtak össze 411 yardot.
+ Jeremy Maclin kezdi összeszedni magát, meccsek óta tartó jó formája most 116 yardra és egy TD elkapásra volt elég.
+ Rangadó ellenére is fegyelmezett maradt a társaság, 30 yardnyi büntetésük volt, ezek közül egyik sem ért első kísérletet.

- Foles-on meglátszik, hogy újonc, nem képes összerakni egy komplett meccset, csapata mindkét turnovere az ő nevéhez fűződik és végig pontatlanul dobált.
- Most sem lehet szó nélkül elmenni az O-Line mellett, a csapat egyértelműen leggyengébb egysége most sem bírt a pass-rusherekkel és a belső futások blokkolásában sem lehetett rájuk számítani.
- A Bengals elleni fellángolás nemhogy örökké, de két meccsig sem tartott ki, hiába nem a legjobb matchup RG3 ellen játszania egy védőfalnak, kifejezetten kevésszer tudták megközelíteni és a futások levédekezésében sem jeleskedtek.


Washington Redskins
@ Philadelphia Eagles 27 – 20

+ Rég nem látott önbizalom övezi a szurkolókat és játékosokat egyaránt, ennek megfelelően a 3-6-os kezdés utáni hat győzelem már egy meccses előnyt jelent az NFC Keleti csoportjában.
+ A támadók számai ugyan most nem olyan lenyűgözőek, sőt a játékuk is akadozott, de konstans jó teljesítményt nyújtó Griffin-Garcon-Morris triónak most is volt megfelelő társa egy-egy hosszabb TD passz erejére.
+ A front-seven jobb meccsei közé tartozik ez is, a remek futás elleni védelem mellé most kifejezetten jó pass-rush párosult, bár valamelyest veszít az értékéből, hogy a liga legrosszabb támadófala ellen érték el mindezt.
+ Az első negyedet leszámítva végig uralták a meccset, kiszámíthatóak voltak ugyan, de ez inkább a stabil védelmet, fegyelmezett játékot és határozott labdatartást jelentett.
+ Kai Forbath csak szezon közben érkezett így az egyik legalulértékeltebb (viszont annál fontosabb) erősítése volt a csapatnak, most sem hibázott a fiatal rúgó.

- Összességében hiába kaptak csak 20 pontot, a rájátszásban jobb támadósorokkal fognak találkozni, akik hatékonyabb RZ-O#-el rendelkeznek, így mindkét egységüknél javulásra van szükség, ha az utószezonban is győzelemre törekednek.

Varga Kristóf (kristof)

 

NFC West 

St. Louis Rams
@ Tampa Bay Buccaneers: 28 – 13

+ Janoris Jenkins idei negyed interceptionjét szerezte és a harmadikat vitte vissza TD-ra.
+ Trumaine Johnson Cortland Finnegan sérülésének köszönhetően több lehetőséget kapott és interceptionnel hálálta meg, ami a második volt az idei szezonban.
+ Lance Kendrick 80 yardos TD-al nyitotta a második félidőt és összesen 119 yardot kapott el.
+ Quintion Mikell sokszor volt fent a line of scrimmige-en és neki is köszönhető hogy Doug Martint 62 yardon tartotta a védelem.
+ William Hayes szerezte a csapat legtöbb sackjét, kettőt. Rajta kívül Mikell, Chris Long és Kendall Langford sackelték Freemant.

- Sam Bradford interceptionje a Buccaneers endzonejában.
- Mike Williams (132 yard, TD) és Vincent Jackson (108 yard) is 100 yard felett kapott el a találkozón.
- Kilenc büntetés, amivel 64 yardot veszítettek.


Arizona Cardinals
vs. Chicago Bears: 13 – 28

+ Calais Campbell ismét tényező volt a védekező falban. A Cards egyetlen sackjét szerezte, valamint volt nyolc tackleje és egy-egy labdaleütése és irányító megütése.
+ Larry Fitzgerald (111 yard) idén csupán másodszor jutott 100 elkapott yard fölé.
+ Justin Bethel 82 yardos TD-t szerzett Adrian Wilson blokkolt mezőnygól kísérletéből.

- Beanie Wells a saját két yardos vonalán ejtette ki a labdát, amiből TD-t szerzett a Bears.
- Ryan Lindley újabb interceptiont dobott idén már a hetediket és 171 passzkísérletéből nem dobott TD-t.
- 4&10-re fake FG még akkor is, ha meg kellett próbálni, hogy legalább így első kísérletet érjen el a Cards.
- Összesen 29 futott yard a három futótól.

Seattle Seahawks - San Francisco 49ers: 42 – 13

Az igazi csoportrangadó majdnem alázásba ment át. A Seahawks a játék minden elemében felülmúlta az NFC Westet még mindig vezető 49erst.
A Seahawks gyors rajtot vett és nem is engedték ki a kezükből a vezetést. Russell Wilson néha teljesen hülyét csinált a Frisco védőiből amikor nem talált üres elkapót és időt nyerve kimozgott előlük. Négy TD átadással járult hozzá a győzelemhez és bejelentkezett az Év Támadó Újonca címért is. Az idén finoman szólva halvány teljesítményt nyújtó Doug Baldwin két touchdown elkapással mutatott életjelet. Marshawn Lynch 111 yardot futott és futott, valamint elkapott TD-ja is volt. A támadófal levette a pályáról a 49ers védőfalát. Russell Okung ellen nem szerzett sacket Aldon Smith és a futójátékban is remek munkát végzett. A védelem teljesen elnyomta a 49ers támadóit. A liga legjobb futószekcióját 82 yardon tartották. Kam Chancellor romboló üzemmódba kapcsolt. Kiütötte (szabályosan, de érthető módon zászlót kapva) Vernon Davist a meccsből, de Bruce Miller és Frank Gore is kapott tőle egy kis karácsonyi ajándékot. Red Bryant blokkolt egy mezőnygólt, amit Richard Sherman TD-ra vitt vissza. Bryantnek ez volt a negyedik mezőnygól blokkja az elmúlt két évben. Sherman még egy interceptiont is szerzett a találkozón.

A 49ers oldalán kevés pozitív dolgot lehet megemlíteni. Patrick Willis vetődős interceptionje mondjuk ide tartozik. Ezen kívül még azt lehet megemlíteni, hogy a secondary nem engedett csak két 20 yardnál hosszabb passzt. Negatív kritikákból már több van. A remek futóegység nem volt hatékony, igaz a korai hátrány miatt nem is tudtak annyit futtatni a labdát, mint szokták. Colin Kaepernicknek első mérkőzése volt a seattel-i katlanban. Több delay of game büntetést hozott össze és az időkéréseket is elszórták amiatt, hogy nem tudták időben elindítani a játékot. Az eddig jól működő futás elleni védelem 176 yardot engedett. Aldon Smith nem szerzett sacket és a csapat is csak egyszer tudta földre vinni Wilsont Isaac Sopoaga jóvoltából.


A csoport állása:
1. San Francisco 49ers (10-4-1)
2. Seattle Seahawks (10-5)
3. St. Louis Rams (7-7-1)
4. Arizona Cardinals (5-10)

Kiss Ferenc (Fucu)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?
több mint 10 éve
SgLeo 1
Nagyon korrekt!
több mint 10 éve
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?GoPackers
Igazad van!
több mint 10 éve
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?GoPackers
És nem lett említve az NFC South se. Mindig késik, vagy nincs is.
több mint 10 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 25 — Bears & Illinois fan
Bocs, egy kis kekeckedés: A Cleveland és a Denver is megnyerte 34-12-re a meccset? Egyébként ezen a héten is jó a körkép.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
shawnka Atlanta Falcons Auburn Tigers 26 — Tyrone Creek
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?GoPackers
És nem lett említve az NFC South se. Mindig késik, vagy nincs is.levente falcons
szerintem idáig csak kétszer maradt el. 😊

több mint 10 éve
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?GoPackers
És nem lett említve az NFC South se. Mindig késik, vagy nincs is.levente falcons
szerintem idáig csak kétszer maradt el. 😊shawnka
Szerintem meg kétszer volt eddig....
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Cleveland Browns vs Denver Broncos 34-12

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Megint nincs NFC North mi a bajotok ezzel a csoporttal?GoPackers
És nem lett említve az NFC South se. Mindig késik, vagy nincs is.levente falcons
sajnos a mi kapacitásunk is véges, elnézést érte.


Bocs, egy kis kekeckedés: A Cleveland és a Denver is megnyerte 34-12-re a meccset? Egyébként ezen a héten is jó a körkép.csi77
köszi az észrevételt, javítva.
több mint 10 éve
ilaris Green Bay Packers 2
Már elnézést a "kapacitás" nem lehet kifogás .Legalábbis a korrekt véleményezés szerint minden csoport /csapat egyenrangú.
Mint magánember lehetnek kedvezményezetteim . Mint KOZ ÍRÓ NEM KATEGÓRIZÁLHATOK:. Alapvető újságírói tétel.....

több mint 10 éve
Én mivel már nem leszek, boldog újévet kívánok mindenkinek, és gratulálok az idei munkához a Bowl.hu szerkesztőségének. Pazarul meg lett ez csinálva. BUÉK!