Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 4 éve
Mr.Breaker 1 933
Közben a Sky sports boldog karácsonyt kívánt mindenkinek ezzel a videóval...
 youtu.be/TzoJu0WXCJE

Azért az sem semmi Verstappennek milyen médianyomással kell megbírkóznia így az utolsó futamokon, főleg amit kap a brit médiától. Indult az Autosport által kiadott nyílt levéllel, hogy meg ne próbáljon ütközni Hamiltonnal, mert annak rossz vége lesz, erre jön Masi nyilatkozata a pontlevonásokkal és a többi hasonszőrű cikkekkel. Lényegében még egy kört sem mentek, de már azt sulykolják , ha Verstappen és Hamilton bármely formában ütköznek, az csak a holland hibája és felelőssége lehet, más forgatókönyv elképzelhetetlen.
több mint 4 éve
Mr.Breaker 1 933
Első szabadedzés:
1 Max VERSTAPPEN 1:25.009
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

Nyilván semmit nem jelent még, de Max nagyot mehetett...
clbass
főleg hogy most nappal mentek, FP2 mérvadóbb lesz
Heisman
Hamiltonnál bizoty az ócska motor van bent, majd időmérőre megy a bika.
Toca
Ment az a masodikon is.
Coolearie
igen eleg komoly kor volt de versenytempon Max kb fel mpt vert Hamire.
csebi
A vége felé mikor kirakták az aktuális versenytempókat, a Red Bullok 2 körös gumin voltak, a Mercedesek 12 körül.
csipkelli
Wébernek az ilyen jellegű "elemzéseit" sosem tudtam hová rakni. 2 körös közepes "etap" után ilyen következtetést levonni, hogy RB versenytempója közel azonos, vagy még jobb is, mint a Mercié. 😅

Ami érdekesebb lehet és inkább erről beszéltek volna, hogy az RB két setupot tesztelt most. Verstappen nagyobb leszorítóerős csomaggal körözött, Pereznél viszont egy sokkal kisebb szárnyállást próbáltak ki. Érdekes lesz melyiket fogják végül választani.
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

clbass
Heisman
Toca
Ment az a masodikon is.
Coolearie
csebi
A vége felé mikor kirakták az aktuális versenytempókat, a Red Bullok 2 körös gumin voltak, a Mercedesek 12 körül.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 990 — Lucas Scott
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

clbass
Heisman
Toca
Ment az a masodikon is.
Coolearie

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 462 — . . .
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

clbass
Heisman
Toca
Ment az a masodikon is.
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 226
Mintha valami gameplay videó lenne. 😀

twitter.com/scuderiaferrari/status/1469264608452038659?s=21
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 168 — Vikings fan
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

clbass
Heisman
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 213 — "Montoya por favor!"
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

clbass

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 165 — Saints fan
Első szabadedzés:
2 Valtteri BOTTAS +0.196
3 Lewis HAMILTON +0.346

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 990 — Lucas Scott
Masi kijelentéséhez egyébként mit szóltok, hogy a két éllovas esetleges ütközése esetén akár pontlevonással is büntetni fogják őket. Kicsit nekem visszás ez a kijelentése, tegyük fel összehoznak egy versenybalesetet ahol kiesnek mindketten, de a bírák kihozzák Verstappent 60-40%ban bűnösnek, akkor levonnak majd tőle 5-10 pontot, vagy ha Verstappen tovább tud menni, akkor a helyezésért kapott pontok +1 egységet fognak levonni, hogy Hamilton legyen a VB? És itt kezdődnének el a problémák, mivel lenne ez súlyosabb vétség mondjuk a Silverstone-i esetnél, ott még szóba sem került a pontlevonás, +10 mp-vel megúszta Hamilton, pedig így utólag visszatekintve, ez lehetett a VB cím egyik döntő momentuma.
Nyilván ilyen helyzetben nem lehet majd olyan döntést hozni ami mind a két felet kielégítené, az sem lenne egy sokkal jobb megoldás, ha a bírák nevetséges módon adnának a következő futamra (2022 szezonra) egy 3/5/X rajthelyes büntetést a szerintük vétkes félnek.
Mr.Breaker
ez azert jo nagy baromsag ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Tetszenek a kanyarmódosítások. Szedjék elő a 2010-es kocsikat, és fussák újra az utolsó versenyt.
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 46 985 — Whoops, looks like something went wrong.
Azert tok vicces, hogy Schumacher kapcsan valahogy mindenki elfelejti, hogy o meg a het vb-cimebol legalabb otot teljesen egyertelmu Ferrari-dominancia kozepette nyert meg. De tudom, ez ilyenkor mit sem szamit. 😊
Stez
Sok ember kezében kinyílt a bicska most, azt hiszem.
Mikey
Igen, az igazsag sokaknak faj. 🙂

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 947 — Cowboys fan
Nyugalom! Legyetek türelmesek: már csak pár nap és ha minden jól megy, kétséget kizáróan kijelenthető lesz, hogy ki minden idők legjobbja!
Szokol
Fangio, nem is kérdés
slowmotion
Jim Clark
Cowboykarcsi90
múltkor olvastam valami elemzést, ahol kiszámolták, hogy ki tette hozzá a legtöbbet a kocsihoz, és asszem Fangio nem kicsit végzett az élen
slowmotion
Jó az mèg annyira a hőskor volt, ezèrt is marha nehéz ezt összehasonlítani, eldönteni. Nekem bárki bármit mond Senna volt ès marad is no1 de ez nem von le semmit a többiek èrdemeiből attól mèg hogy nem csïpem őket (főleg pl szegèny Schumit nem szerett nagyon sosem)
dande
Ja, hát természetesen én is a da Silva fiúnak szorítottam....
több mint 4 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 418 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Látom jó pár helyen átalakítótták a pályát!
Sztem még jobban csökkent az esély Verstappennek! Már egyáltalán nem látom h ő h lenne Világbajnok!
több mint 4 éve
Nyugalom! Legyetek türelmesek: már csak pár nap és ha minden jól megy, kétséget kizáróan kijelenthető lesz, hogy ki minden idők legjobbja!
Szokol
Fangio, nem is kérdés
slowmotion
Jim Clark
Cowboykarcsi90
múltkor olvastam valami elemzést, ahol kiszámolták, hogy ki tette hozzá a legtöbbet a kocsihoz, és asszem Fangio nem kicsit végzett az élen
slowmotion
Mondjuk szerintem nem lehet összehasonlítani pl Fangiot és Schumit. Egyik egy benzintartályt, másik meg az egy formula autót vezetett.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 436 — Így remélem megfelelek nektek.....
Szokol
Fangio, nem is kérdés
slowmotion
Jim Clark
Cowboykarcsi90
slowmotion
Jó az mèg annyira a hőskor volt, ezèrt is marha nehéz ezt összehasonlítani, eldönteni. Nekem bárki bármit mond Senna volt ès marad is no1 de ez nem von le semmit a többiek èrdemeiből attól mèg hogy nem csïpem őket (főleg pl szegèny Schumit nem szerett nagyon sosem)
több mint 4 éve
Mr.Breaker 1 933
Masi kijelentéséhez egyébként mit szóltok, hogy a két éllovas esetleges ütközése esetén akár pontlevonással is büntetni fogják őket. Kicsit nekem visszás ez a kijelentése, tegyük fel összehoznak egy versenybalesetet ahol kiesnek mindketten, de a bírák kihozzák Verstappent 60-40%ban bűnösnek, akkor levonnak majd tőle 5-10 pontot, vagy ha Verstappen tovább tud menni, akkor a helyezésért kapott pontok +1 egységet fognak levonni, hogy Hamilton legyen a VB? És itt kezdődnének el a problémák, mivel lenne ez súlyosabb vétség mondjuk a Silverstone-i esetnél, ott még szóba sem került a pontlevonás, +10 mp-vel megúszta Hamilton, pedig így utólag visszatekintve, ez lehetett a VB cím egyik döntő momentuma.
Nyilván ilyen helyzetben nem lehet majd olyan döntést hozni ami mind a két felet kielégítené, az sem lenne egy sokkal jobb megoldás, ha a bírák nevetséges módon adnának a következő futamra (2022 szezonra) egy 3/5/X rajthelyes büntetést a szerintük vétkes félnek.

Szerkesztette: Mr.Breaker
több mint 4 éve
Szokol
Fangio, nem is kérdés
slowmotion
Jim Clark
Cowboykarcsi90
több mint 4 éve
Cowboykarcsi90 3 471 — …not me…Im in my prime!
Szokol
Fangio, nem is kérdés
slowmotion
Jim Clark

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 4 éve
Szokol
Fangio, nem is kérdés
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 097 — Lájkold a zsűrit!
Mindig a jobb autó nyer, ha a pilóta el nem bassza.
Hamilton nem igazán bassza el, ez az érdeme.
Ha annak idején Schumacher és Baumgartner autót cserél, akkor mindig Zsolt végzett volna előrebb.
Kb. ilyen egyszerű a Forma1.
Sobri Jóska
Amúgy idén harmadjára baszhatja el karrierje során, hogy nem bajnok a legjobb autóval. Ezzel a többi legenda hogy áll?
Jughead
Nem tudom, de mit számít, vagy változtat azon az állításon, hogy mindig a jobb autó nyer, ha a pilóta el nem bassza?
Sobri Jóska
Ezért volt jó időszak a 2000-es évek vége, mert akkor n volt egyértelműen legjobb autó 😊

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
2007 nem számít, nem is fáj hiába drukkolok Hamiltonnak, mert Kimi nyerte végül, és neki kijárt rendesen. 2008-ban meg behúzta egyből utána 😊

több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Rosberg vb-t nyert. Úgy, hogy Hamilton nem bottasos idényt tolt. Plusz a visszatérő Schumacherrel is elversenyezgetett.
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 226
Mindig a jobb autó nyer, ha a pilóta el nem bassza.
Hamilton nem igazán bassza el, ez az érdeme.
Ha annak idején Schumacher és Baumgartner autót cserél, akkor mindig Zsolt végzett volna előrebb.
Kb. ilyen egyszerű a Forma1.
Sobri Jóska
Amúgy idén harmadjára baszhatja el karrierje során, hogy nem bajnok a legjobb autóval. Ezzel a többi legenda hogy áll?
Jughead
Nem tudom, de mit számít, vagy változtat azon az állításon, hogy mindig a jobb autó nyer, ha a pilóta el nem bassza?
Sobri Jóska
Semmit, nem is mondtam, hogy ez változtat az állításod helyességén. Egy kérdést tettem fel, valamennyi topik olvasónak, ami erről az elbaszasról jutott eszembe, mert érdekel a válasz és hátha tud valaki válaszolni. 😊
Jughead
Gondolom a Rosberges évre gondolsz, mint egyik elbaszás. A másik év meg amikor Alonso volt a csapattársa a McLarennél? Nem mondanám, hogy elbaszta, szerintem inkább annyi, hogy nem volt csapatutasítás azokban az években a csapatnál.

Szerintem Barrichello is lehetett volna VB a Ferkával, illetve Webber is az RBR-el, ha engedik őket menni a csapattárs ellen. Rosberget és Alonsot engedték. Rubenst határozottan nem, de nekem úgy rémlik, hogy Webbert is becsicskították a csapatnál.
Duff
2007-ben Japán után 12 ponttal ment 2 versennyel a vége előtt, majd Kínában a boxutcába menet beragadt a sóderágyba, míg Brazíliában egészen szarul menve 7. lett (rá egy évre megint majdnem elcseszte amúgy). Nem Alonson ment el, hanem azon, hogy az utolsó két versenyen 2 pontot szerzett, holott 4-gyel világbajnok lett volna (eközben Alonso pl. 14-et szerzett).

Az meg, hogy 2016-ban Rosberg erőből megverte nem mentség, kivéve, ha Rosberget azonos szintre helyezzük, mint Lewist, viszont akkor vagy Hamilton túlértékelt vagy Rosberg alulértékelt (én pl. nem teszem őket azonos polcra, ezért sem örültem, hogy Rosberg nyert és ezért gondolom, hogy azt bizony Hamilton baszta el). 😊

Szerkesztette: Jughead
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 365 — Steelers fan