Baseball
42 feliratkozó
több mint 5 éve
Kedvenc MLB csapat: Athletics (deyell), Blue Jays (ZoliMP), Brewers (gamerkr), Cardinals (Al), Cubs (Shawn84), Dodgers (KeyG, slowmotion, danyly), Diamondbacks (Kampman, Löfli), Giants (nagir, zavi27), Indians (labo7), Mariners (Dzsokijuing, Maka), Marlins (adamfaragoo), Orioles (Ray_bp_Lewis, robiroboter), Padres (lol, P@trik), Phillies (dande), Pirates (Fast Willie, Gergőke), Rays (Sobri, Wester), Red Sox (Bruschi85, zemanla), Reds (Jakehomer), Tigers (Johnnyblaze), Twins (Heisman), Yankees (csebi, Darksun3, kapitnono, Matthew99, shawnka, Tito05), White Sox (baggio, Mikey)
Szerkesztette: Löfli
több mint 9 éve
Aszongyahogy mennyi is... ja igen... 14!twitter.com/whitesox/status/749382212852649984
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 9 éve
Nem értem, hogy egy alapszakaszmeccset hogy engedhetnek a 19. inningig elmenni. Olyasmi kéne, mint ami Japánban van. 12 inning után döntetlen.
több mint 9 éve
és megcsinálják a bases loaded double playt, zseniális 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 9 éve
most hogy már Goinsnak kell dobálnia, azért könnyebb dolga lesz a Clevelandnek

Don't blink!
több mint 9 éve
Nem adják könnyen azt a 14. győzelmet. 😊
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 9 éve
Nem használ ma DH-t a Giants, MadBum fog ütni is. Oké, hogy lassan már nincs egészséges ütőjük, de akkor is cool 😊
Tepper takarodj!
több mint 9 éve
Corbin blackmon hr-je óta nem találta a zónát, de azért jó, hogy bent hagytuk még 2 inningen keresztül... mondjuk a bullpen se volt acélos mostanában

Don't blink!
több mint 9 éve
baseball.physics.illinois.edu/knuckleball.html
Adam Jones Theory of Everything: Sometimes you suck.
több mint 9 éve
Nem optikai csalódás, tényleg irányt változtat menet közben, ami azért lehetséges, mert gyakorlatilag nulla spin van a labdában (ha megnézed, a saját tengelye körül alig fordul a labda), na de innentől kezdve én se teljesen értem a jelenség fizikáját 😊azért írtam az optikai csalódást, mert nem pontosan a dobás tengelyében van a kamera (sem szélességben, sem magasságban), és így elképzelhetőnek tartom, hogy több irányváltást látok bele, mint amennyi van benne. magyarra fordítva: nem lehetséges, hogy a labda magasságának változása tűnik oldalirányú mozgásnak a kamera nézőpontjából?
Jakehomer
több mint 9 éve
Nem optikai csalódás, tényleg irányt változtat menet közben, ami azért lehetséges, mert gyakorlatilag nulla spin van a labdában (ha megnézed, a saját tengelye körül alig fordul a labda), na de innentől kezdve én se teljesen értem a jelenség fizikáját 😊Persze, más a labda, más a liga, de ugyanezzel a fizikával szórakoznak a srácok:sőt, be lehetne tenni a Roberto Carlos szabadrúgást is a '97-es Konföderációs Kupáról is. de ezek láthatóan csak egy irányba csavarodnak.
robiroboter
mondjuk persze lenti gifen optikai csalódás van valszeg, azért tűnik imbolygónak a labda.
slowmotion
Fociban is van knuckleball
www.youtube.com/watch?v=8fxEClOXk90
Tepper takarodj!
több mint 9 éve
Ja, és ha már labdavarázslók, íme, ahogy a legnagyobb mágus hat labdát tart öt ujjal 😀m.mlb.com/video/topic/6479266/v831446183/millad-kershaw-holds-six-baseballs-in-one-hand
több mint 9 éve
Ha nem fizika lenne, nem dobta volna, hanem odavarázsolja Harry Potter meg Hermione 😀 Persze, nem mindenki képes rá, azért volt a holy molly 😀 Meg azért nézzük mi is 😀 Ettől függetlenül a gömbtestek kegyetlenül tudnak tekeredni, pláne ha baseballlabdák, amiken pedig csak öt ujjat kombinálgatnak így meg úgy meg némi lendület. Csíra Otani pl. hogy a pékbe csűri meg 100 kmh felett? A másik véglet Yu eephusa, közte a repertoár meg végtelen, és nézhetjük a szuper dobópárbajokat évek óta.Még szerencse, hogy pont egy olyan csapatnak drukkolok, ahol nem túl gyakori az efféle vudú dobómágia, de ha ilyet látnak a srácok, kivágják a francba a varázslatot az Eutaw Streetre 😀 Kár, hogy nálunk is járt már Knucklepuck, 'szt kétszer is kiette a szemünket 😕
több mint 9 éve
Persze, más a labda, más a liga, de ugyanezzel a fizikával szórakoznak a srácok:sőt, be lehetne tenni a Roberto Carlos szabadrúgást is a '97-es Konföderációs Kupáról is. de ezek láthatóan csak egy irányba csavarodnak.
robiroboter
mondjuk persze lenti gifen optikai csalódás van valszeg, azért tűnik imbolygónak a labda.
több mint 9 éve
nem vagyok fizikus, de a logika azt mondatná, hogy ha egyfajta irányban pörög a labda, akkor a csavarodás is egy adott csigavonalon megy végbe - márpedig egy labdát nem lehet úgy eldobni, hogy a pörgés iránya megváltozzon.A régi szép időkben a fodball-labda is bőrből volt, mégis tekergett, mert az is gömb 😉 Magnus-hatásnak hívják a jelenséget. Nem kellett volna csajozni a középiskolai fizikaórák helyett 😀 (Én is azt tettem, de azóta lett wikipédia 😀 😀 😀)igen, csak ez nem gumilabdaHoly mollyPirlo szabadrúgásait idéző dobás
gfycat.com/ThatQuarrelsomeHeterodontosaurus
Jakehomer
Kampman
slowmotion
robiroboter
na most ha megnézed a gifet, csak a P és a C között mintha egy kisebb szinuszgörbét csinálna (először jobbra kanyarodik, aztán balra). az meg szerintem nem fér össze az elmélettel.
több mint 9 éve
Persze, más a labda, más a liga, de ugyanezzel a fizikával szórakoznak a srácok: www.youtube.com/watch?v=0HefV4XQFcc
több mint 9 éve
A régi szép időkben a fodball-labda is bőrből volt, mégis tekergett, mert az is gömb 😉 Magnus-hatásnak hívják a jelenséget. Nem kellett volna csajozni a középiskolai fizikaórák helyett 😀 (Én is azt tettem, de azóta lett wikipédia 😀 😀 😀)igen, csak ez nem gumilabdaHoly mollyPirlo szabadrúgásait idéző dobás
Jakehomer
Kampman
slowmotion
több mint 9 éve
Holy mollyMagától is botrány gyenge a Sox, szóval teljesen felesleges ennyire cifrázni a dolgokat.
Jakehomer
több mint 9 éve
igen, csak ez nem gumilabdaHoly mollyPirlo szabadrúgásait idéző dobás
Jakehomer
Kampman
több mint 9 éve
Holy mollyPirlo szabadrúgásait idéző dobás
Jakehomer
több mint 9 éve
Mindig csak ezek a negatív hullámok 😊Tessék, DBacks fanek, Shelby dominált a visszatérő meccsén.Reméljük, hogy egy erősebb csapat ellen is sikerülni fog,
Jakehomer
Kampman
Tepper takarodj!
több mint 9 éve
Az ESPN oldaláról, kommentár nélkül.Including his last game with the Padres, Shields is the first pitcher to give up seven-plus runs in four straight starts since Albie Lopez of the Rays in 2001.
több mint 9 éve
Tessék, DBacks fanek, Shelby dominált a visszatérő meccsén.Reméljük, hogy egy erősebb csapat ellen is sikerülni fog,
Jakehomer
több mint 9 éve
Tessék, DBacks fanek, Shelby dominált a visszatérő meccsén.
Tepper takarodj!
több mint 9 éve
amikor a relief pitchered kapja a W-t, a harmadik inninges pályára lépése miatt... priceless