Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
azért Ike sem volt hülye hogy Európában nekimenjen a SZUnak. Már Szueznél is komoly lehetősége volt a 3.VHnak.
56-ban éppen hogy az Oroszok voltak hadi fölényben. Nem technikaiban, hanem számszerűben. Az USA előtte pár évvel jött ki a Koreai háborúból amibe iszonyatos összegeket öltek. Emberáldozatban is , de főleg anyagilag. És ők egy olyan ország voltak, ahol vannak következmények, illetve az emberek akarata, ellentétben a SZU-val, ahol semmi következménye nem volt ha eltapsoltad a GDP felét valami háborúban vagy kinyírattál 1 millió embert, mert akkor sem bukott volna meg a választáson Hruscsov, mert nem volt választás. Viszont Ike belebukott volna abban a pillanatban ha Korea után 3 évvel megint nagyszabású hadműveletekbe kezd. Ráadásul a NATO akkor még egy eléggé fantom szervezet volt. Lényegében mindent az USA adott abba.

Ami itt el lett baszva, hogy pont a szuezi baszás közelében azt hozták fel Nagy Imréék hogy kilépés a VSZ-ből. Ezt nem hagyhatta a SZU abban a világpolitikai helyzetben.
Ha ezt nem lépik meg, akkor belementek volna abba hogy Nagy Imre legyen és a lájt kommerkedés, mint ahogy belementek a lengyeleknél is Gomulkába. Csak hát itt ahány ember annyi dolgot akart és Nagy Imre meg a tipikusan tehetetlen fasz volt aki nem tudta reálisan felmérni a dolgokat.
több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 232 — Saturday Night Lights
a témához,
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊Black_Adder
56-ban fegyveres segítséget nem kaptunk a Nyugattól, de a "gulyáskommunizmus" finanszírozásába már rendesen besegítettek csodálatos hiteleikkel, melyeket a mai napig folyósítanak a kelet-európai periféria társadalmi békéjének fenntartásáért. Ez nem rendszerfüggő.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 961 — we almost always almost win
a témához,
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6
Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1gvadibandi
Írni is akartam, de nem mertem 😊
több mint 14 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6
Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1g

több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
a témához,
Azért 56-ban összesen 7 év kemény kommunizmus után még más állapotban volt a társadalom, mást várt az államtól, mint a kádári összekacsintós, korrupt szocializmusban való sok évtizedes puhulást követően.

Kádárral és a rendszerével pont az volt a baj, hogy olyan úton és módszerekkel próbálta konszolidálni a hatalmát, amit könnyű volt megszokni, és hosszú távon lehetetlen volt fenntartani.

több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
a témához,
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀
több mint 14 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.atapapa
Horthy átszólt Portugáliából és Franco rögtön ugrott 😀

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.atapapa
És bojkottálták az 56-os Olimpiát emiatt.

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 14 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.

több mint 14 éve
Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerle
Ja, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...Black_Adder
Adom 😊JC6
Az 1955-ös osztrák államszerződés azért jól példázza, hogy egy hidegháborús szovjet kivonuláshoz milyen ütőkártyákkal kellett egy pöttöm közép-európai államnak rendelkeznie ahhoz, hogy a nagyhatalmak is mozgásba lendüljenek.
http://www.grotius.hu/doc/pub/IYJUHE/osztrak_allamszerzodes_1955.pdf

56-ban ráadásul előttünk a lengyelek lázadoztak, velünk egyidőben Szuez, ez így túl sok volt az amcsiknak.

A téma iránt érdeklődőknek alapkönyv: http://bookline.hu/product/home.action?id=6831&type=22&_v=Gaddis_John_Lewis_Most_mar_tudjuk

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6
Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerle
Ja, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...Black_Adder
Adom 😊
több mint 14 éve
az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6
Ja, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...

több mint 14 éve
kzol Philadelphia Eagles 746 — Eagles fan
Váááááááááááááááá Britt kurva Brittet nem tudtuk leszedni a mocskos K életbe.
több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 489 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
jövőhéten ZH HÉT... a HÉT-en van a hangsúly, ismétlem ZH HÉT, és bekúrnak szerdára 3, csütörtökre 2 ZH-t... szakadjanak megfele...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Ahogy a mostani Baracké is az 😀
több mint 14 éve
gerle 185 — Buckeye
Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.

több mint 14 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 538
korrekt
de a kettőt szétválasztására a magyar közgondolkodás már soha - vagy legalábbis belátható időn belül - nem lesz képes.atapapa
Ez elég nagy baj, mert semmi köze egymáshoz. Az a gáz, hogy alapfogalmakat nem sem tanítják meg történelem órákon!catattack
(Ha tanítanák se tanulnák meg)
több mint 14 éve
catattack 3 520
korrekt
de a kettőt szétválasztására a magyar közgondolkodás már soha - vagy legalábbis belátható időn belül - nem lesz képes.atapapa
Ez elég nagy baj, mert semmi köze egymáshoz. Az a gáz, hogy alapfogalmakat nem sem tanítják meg történelem órákon!
több mint 14 éve
Erről eszembe jut az, amikor 2006-ban voltak ezek az utcai harcok. A tisztes megemlékezés helyett láttátok mit művelt a csőcselék. Pár nappal később olvastam, hogy az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6
Ez történik, ha úgy tartod magadat hatalomban, hogy félrevezeted a tevékenységedről az embereket.
Mondom ezt úgy, hogy a várost szétverőkkel a legkevésbé se tudok azonosulni és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb városbontót nem a politikai véleménye, hanem a balhé reménye vitte az utcára.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Erről eszembe jut az, amikor 2006-ban voltak ezek az utcai harcok. A tisztes megemlékezés helyett láttátok mit művelt a csőcselék. Pár nappal később olvastam, hogy az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.
több mint 14 éve
gyeek LSU Tigers 8 185 — Stromfeld Aurél fan
Okés, szó nélkül hagyni. De én fizikailag értettem. Kár keseregni a múlton, és azon kívül, hogy a gyűlöletet magadban hordozod, szóval azon kívül mi mást tudsz csinálni?JC6
Fizikailag? Honvédelem! 😀 Viccet félretéve (vagy mésem), nem gyűlölöm se Szlovákiát, se azt a szúnyogot aki az én káromra akarja szaporodását elősegíteni. A múlton nem keseregni kell, hanem példát lehet venni róla. A magyart sosem húzták ki más népek a szarból mint mondjuk a franczúzokat és mégis megmaradt több mint ezer éven keresztül, nem kevés genocídiumot követően. Keseregni azon tudnék, ha a magyar a saját hazájában szégyellné kilétét.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 14 éve
Északi szomszédaink kapcsán még egy észrevétel: a kettőskereszt a keresztény király hatalmát jelképezi. Először Szent Lászó használta, hangsúlyozva ezzel apostoli királyi státuszát (ami jogokkal és a pápa felé kötelezettségekkel járt) az ország és hatalma stabilizálása érdekében, ugyanezért igyekeztek minél több korai keresztény magyart szentté avatni (Szent István, Imre, Gellért), így a keresztény Magyarország nyugaton is elismert állammá válhatott. Kiváncsi vagyok mit keres viszont a szlovánok címerében...
gyeek
A szlovákok szerint azokat mi loptuk. A kettős kereszttel a történelmükön egy bő ezeréves lyukat is befoltoztak (szerintük).atapapa
Oly könnyű a számítógép elől, messze a határtól okoskodni....JC6
Nem szívesen vitatkozok, de:
Nyelvtörvény, zászlóégetés, magyarverés, a köztársasági elnökünket be se engedik az 'országukba', stb...
Ami a legidegesítőbb, h a számtalan nacionalista törvényhozataluk mellett, Orbánt és egész Magyarországot egyfolytában neonácizzák és fasisztázzák, stb...
Nem akarlak megbántani, de Szlovákia elég sokat tett azért, hogy utálják őket a magyarok, akárhol is laknak. Biztos ők fordítva érzik, a gyűlölet általában kölcsönös bármely két fél között.

No offense...

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
kit érdekel mennyire vagy a határtól. Szlovákia az űrből is annyira fantasy nation mint a komáromi híd közepéről.

Pedig én aztán nehezen vagyok vádolható nacionalizmussalharomt
De nem tudsz vele mit csinálni, nem? Akkor mi a ráknak kell gyűlölködni, meg gyűlöletet szítani? Ez van, el kell fogadni. Persze most nem rád célzok.JC6
Nekem erősen karcolja a igazságérzetemet és nem fogom a ferdítéseket és hazugságokat szó nélkül hagyni. Rájuk hagyni ezeket a dolgokat olyan mint igazat adni nekik.gyeek
Okés, szó nélkül hagyni. De én fizikailag értettem. Kár keseregni a múlton, és azon kívül, hogy a gyűlöletet magadban hordozod, szóval azon kívül mi mást tudsz csinálni?