Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 235 — Saturday Night Lights
Eddig túl volt lihegve ez szerintem, az alkotmánybíróságot is fideszcsapatnak írta le az ellenzék, most mégis az összes tag a törvényük ellen szavazott.
De alkotmányt farigcsálni napi politikai érdekek mentén nem kéneatapapa
mégis mit vártál, hogy nem fogják megtenni?
haromt
igen, azt vártamatapapa
Ezt nem mondod komolyan. És most nem a Fidesz ellen beszélek, hanem a kétharmad logikájából indulok ki. BÁRMIT megtehetnek. Az országgyűlési szakbizottság kormánypárti tagjai a parlamenti folyosón dumálták le, hogy azért mégse legyen prezidenciális rendszer. És ez komoly.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
már a Lázár féle ? semmi különlegeset nem látok benne, kb ennyire vették eddig is komolyan a fékek és ellensúlyok rendszerét. ha így nem működik, majd megváltoztatjuk. főleg a 2/3-ad birtokában.gabtsi
Eddig túl volt lihegve ez szerintem, az alkotmánybíróságot is fideszcsapatnak írta le az ellenzék, most mégis az összes tag a törvényük ellen szavazott.
haromt
igen, azt vártam

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
már a Lázár féle ? semmi különlegeset nem látok benne, kb ennyire vették eddig is komolyan a fékek és ellensúlyok rendszerét. ha így nem működik, majd megváltoztatjuk. főleg a 2/3-ad birtokában.gabtsi
ez az egész gigaszánalmas. Főleg az az arogancia ami ebből a tuskó Lázárból árad.
több mint 14 éve
De alkotmányt farigcsálni napi politikai érdekek mentén nem kéne

több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
már a Lázár féle ? semmi különlegeset nem látok benne, kb ennyire vették eddig is komolyan a fékek és ellensúlyok rendszerét. ha így nem működik, majd megváltoztatjuk. főleg a 2/3-ad birtokában.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/26/az_ab_elmeszelte_a_98_-os_adot/
na ez a fideszes reagálás nálam is kicsapta a biztosítékot

több mint 14 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 5 487 — Steelers fan
elolvastad miről szól?
hogyan figyeled a népírtást? elolvasod az ugandai sajtót, amiben biztos le lesz írva hogy Joseph Kony és az LRA éppen arra készül hogy kiírtson egy falunyi embert...
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...haromt
persze, elolvastam

Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá, de falvak kiirtása nem ott kezdődik, hogy egyik napról a másikra eltűnik a semmibe 1000 ember, hanem azzal, hogy faji, vallási, törzsi villongások vannak, ezek mentén alapvető emberi jogokat nem tartanak be, e jogsértések állami szinten intézményesülnek, stb.
E folyamatokat figyelve és elemezve azért valamennyire előrejelezhetőek a problémák.

És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.atapapa
igazából ezen nincs mit megfigyelni. Kultúrhelyeken nem lesz népírtás, afrikával meg csinálhatsz akármit és monitorozhatod az ottani helyeket, akkor is kinyírnak néha egy falut mindenféle előjel nélkül. Semmiféle ideológia nem kell hozzá.
Kutatni sem kell ezek után nagyon, csak ránézel a térképre. Afrikában lényegében 4-5 országon kívül bármikor lehet etnikai tisztogatás vagy bármilyen népírtás. Megakadályozni úgysem tudja ezt sem az EU sem a NATO.

Szóval fölösleges arra intézetet alapítani, x milliárdból, hogy kijelentsék, hogy a szomáli etióp határon élni nem túl jó mert könnyen népírtás áldozata lehetsz.
attól hogy megfigyeled még a hadurakat nem igazán fogja zavarni ez a kedvenc szórakozásukbanharomt
ööö nem is cél a rendbetétel...ööö annál nincs jobb biznisz, mint szegénységben, nyomorban tartani országokat, mivel az függőséget okoz. Irányíthatod.

A legjobb az éhezés téma. Mindig megjelennek a drámai képek a natgeoban az éhezőkről. VOlt az a díjnyertes kép, amikor a farkas várja, hogy végre megehesse a gyerkőcöt.
Nos, a helyzet az, hogy bőven elég termőföld van a földön ahhoz, hogy simán ki lehessen rántani nem csak egész Afrikát a szarból, hanem az egész bolgyót az éhezésből. Még hozzá nem is kéne hozzá sokat tenni. Csak ez miért lenne érdeke a nagyhatalmaknak? Viszont a folyamatos függőséget jobb fenntartani.

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
Erről eszembe jut az, amikor 2006-ban voltak ezek az utcai harcok. A tisztes megemlékezés helyett láttátok mit művelt a csőcselék. Pár nappal később olvastam, hogy az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6
Ez történik, ha úgy tartod magadat hatalomban, hogy félrevezeted a tevékenységedről az embereket.
Mondom ezt úgy, hogy a várost szétverőkkel a legkevésbé se tudok azonosulni és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb városbontót nem a politikai véleménye, hanem a balhé reménye vitte az utcára.atapapa
Az hagyján, de a csőcselék az pár száz ember volt, a több tízezres tüntető közül, és még lehetne sorolni a dolgokat.

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
Északi szomszédaink kapcsán még egy észrevétel: a kettőskereszt a keresztény király hatalmát jelképezi. Először Szent Lászó használta, hangsúlyozva ezzel apostoli királyi státuszát (ami jogokkal és a pápa felé kötelezettségekkel járt) az ország és hatalma stabilizálása érdekében, ugyanezért igyekeztek minél több korai keresztény magyart szentté avatni (Szent István, Imre, Gellért), így a keresztény Magyarország nyugaton is elismert állammá válhatott. Kiváncsi vagyok mit keres viszont a szlovánok címerében...
gyeek
A szlovákok szerint azokat mi loptuk. A kettős kereszttel a történelmükön egy bő ezeréves lyukat is befoltoztak (szerintük).atapapa
Persze, pár éve kitalálták, hogy II. Rákóczit is mi loptuk tőlük, mert ő valójában Frantisek Ragóczki... Ismerős erre annyit mondott mosolyogva: és milyen jól tettük😀😀😀D

több mint 14 éve
De miért, van, fetomy?_😊

Teljesen függetlenül a témától én még nem találkoztam eggyel sem. Persze láttam már buszon bakancsos, feketekabátos, kopasz majmot, sörrel a kezében, aki osztotta az észt a néger figuráról, de bocsánat, nekem ettől még nem lesz valaki fasiszta. Mivel az illető maga se tudja, hogy mi az.kishaszi
természetesen van fasiszta, a környezetemben is akad 1-2, sőt nem is kell olyan messzire menni, de a fasizmust ne keverjük már a rasszizmussal 😊...eaglesmcnabb
Akkor nagyon el vannak bújva, mert nem nagyon látni azt a veszélyt, amivel a rettegőmédia hergeli a népet.

több mint 14 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 374 — Wrath of Khan
Én meg a double/triple postokat 😛
több mint 14 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
GyűlölömGRAFI
a többszörösGRAFI
idézeteket!!!!
több mint 14 éve
GyűlölömGRAFI
a többszörös
több mint 14 éve
Gyűlölöm
több mint 14 éve
elolvastad miről szól?
hogyan figyeled a népírtást? elolvasod az ugandai sajtót, amiben biztos le lesz írva hogy Joseph Kony és az LRA éppen arra készül hogy kiírtson egy falunyi embert...
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...haromt
persze, elolvastam

Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá, de falvak kiirtása nem ott kezdődik, hogy egyik napról a másikra eltűnik a semmibe 1000 ember, hanem azzal, hogy faji, vallási, törzsi villongások vannak, ezek mentén alapvető emberi jogokat nem tartanak be, e jogsértések állami szinten intézményesülnek, stb.
E folyamatokat figyelve és elemezve azért valamennyire előrejelezhetőek a problémák.

És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.atapapa
igazából ezen nincs mit megfigyelni. Kultúrhelyeken nem lesz népírtás, afrikával meg csinálhatsz akármit és monitorozhatod az ottani helyeket, akkor is kinyírnak néha egy falut mindenféle előjel nélkül. Semmiféle ideológia nem kell hozzá.
Kutatni sem kell ezek után nagyon, csak ránézel a térképre. Afrikában lényegében 4-5 országon kívül bármikor lehet etnikai tisztogatás vagy bármilyen népírtás. Megakadályozni úgysem tudja ezt sem az EU sem a NATO.

Szóval fölösleges arra intézetet alapítani, x milliárdból, hogy kijelentsék, hogy a szomáli etióp határon élni nem túl jó mert könnyen népírtás áldozata lehetsz.
attól hogy megfigyeled még a hadurakat nem igazán fogja zavarni ez a kedvenc szórakozásukbanharomt
Igen, abban egyetértünk hogy bizonyos területeket a térképen be lehet satírozni és évtizedekig úgy hagyni.
De hányan gondolták mondjuk 1988-ban, hogy pár éven belül Európában a jugók háborúzni fognak és ennek apropóján kölcsönösen etnikai tisztogatják egymást? Tőlünk néhány kilométerre?

Megértem az aggályaitokat, benne van a pakliban hogy gittegyletrágás lesz a vége.
Meg bevallom elfogult is vagyok, ahogy meghallottam a hírt, rögtön beindult a nyálelválasztásom: esetleg néhány elismertebb nemzetközi jogász idejön dolgozni, egyetemi hallgatók mehetnek ide gyakorlatra, lesznek nagy adatbázisok, amiket kutatni lehet, több szakon (nemzetközi kapcsolatok, alkotmányjog, nemzetközi jog, történész szak) jó kis szellemi pezsgést indíthatna be, amiből persze a kívülállók vajmi keveset érzékelnének vagy éppen feleslegesnek gondolnának.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
előbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is voltatapapa
elolvastad miről szól?
persze, elolvastam

attól hogy megfigyeled még a hadurakat nem igazán fogja zavarni ez a kedvenc szórakozásukban
több mint 14 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 346 — no es importante
ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagyJJ Tiller
emiatt? 😀

Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá.atapapa
Höri
is, de hihetetlen, hogy ugyanúgy képes minden dolgot megmagyarázni, a katasztrófa pedig ott van, mikor kettejük álláspontja ütközik, ennek szemléltetésére elég csak belenézni az nfl csevegőbe 😊

és csak szólok, hogy Saints-Steelers lesz a következő fordulóban, Isten irgalmazzon minket, hogy valami vitás eset legyen azon a meccsen 😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagyJJ Tiller
emiatt? 😀

Nem fogok okoskodni, mert nem értek hozzá.atapapa

több mint 14 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 346 — no es importante
ata én egyre jobban azt érzem, hogy te Soldados tökéletes ellenpólusa vagy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
elolvastad miről szól?
persze, elolvastam

És ne abból induljunk ki hogy mi volt Ruandában, mit műveltek a szerbek, mivel pont ezek hatására változott meg az egész terület megítélése az elmúlt évtizedben és kezdte el az ENSZ, a NATO komolyan venni ezeket a dolgokat, maguk is sokkal jobban felkészültek szervezetileg az ilyenek lereagálására.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
elolvastad miről szól?
Jaj Ugandában népírtás van. Jaj. Most mit tegyünk. Írjunk róla jelentést az EU-nak, aki majd szól, hogy kedves Joseph légyszives ne ölj, mert ölni rossz...
több mint 14 éve
előbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is volt

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
😊
Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.

Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.

Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)atapapa
ata ez egy tökéletesen felesleges fantomintézmény.
több mint 14 éve
😊
Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.

Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.

Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Olyan jó, hogy ilyen fontos dolgokra van pénz... http://vastagbor.blog.hu/2010/10/25/megvalosul_goncz_kinga_nagy_otlete
Általában atapapa érthetően meg szokta magyarázni a dolgaikat, de erre nem nagyon tudok elképzelni épkézláb magyarázatot.