Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
ez nagyon jó kis cikk lett erről
http://mandiner.blog.hu/2010/10/26/kotmany
több mint 14 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 961 — we almost always almost win
Valószínűleg fogunk mi még itt beszélgetni, mert -véleményem szerint- ez a stílus fog folytatódni, mivel nincs igazi erő aki fellépne ellene.zinedine5
Azért nincs kinek fellépni ellenük, mert akik felléphetnének azok akkora faszok voltak 8 éven át, h csak a teljesen elvakult, beszámíthatatlan emberek szavaztak rájuk. /*Pedig 8 évig mindent szarul csináltak a 9.-ben biztos jól csinálnák 😛*/
Persze ott vannak a kisebb pártok, azokra sokan nem mernek szavazni, mert félnek, h kárba megy a szavazatuk, vagy mert új párt és még nem tudja mire számítson vagy nem is ismeri őket, nem is tud róluk, stb.
A lényeg az, h a többség ezt akarta, ezért van ez. Akárki van hatalmon mindig van akinek nem tetszik. /*Most ráadásul 8évet kellett várni a 4 helyett a váltásra, úgyh sokaknak 8évig nem tetszett, neked egyelőre csak 4et kell kibírni*/

Mindenkitől elnézést, akit megbántottam.

És ha ez már a gyűlölködjünk topic: Utálom h egy profilját tekintve 'sport' vagy milyen oldalon is politizálni kell. Ne értsétek félre a gyűlölködjünk topicban ez nem off, és nem kell elolvasni, de attól utálni még lehet. És ebben benne van az a helyzet is, mert ha békés politikai élet lenne, akkor itt se politizálnánk...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 14 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 538
Fantasy benchen 115 pont (2 bye weekest meg egy eltiltottat belevéve...)
több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Tényleg értékelem, hogy lehet veled normális hangnemben vitatkozni (sok fórumon, ezért már büdös komcsi lennék) és tényleg sok mindenben egyetértünk (pl. a Gyurcsány kormány teljes alkalmatlansága), de úgy érzem, hogy nem látod, azt, hogy gyakorlatilag ugyanazt csináljlák (a nyugdíj lóvé nem pénzbeszedés?). A hülyéknek beigérnek fűt, fát (kétségtelen a Fidesz a választás elött már tolatott kifelé a zsákutcából), azok pedig megszavaztak nekik mindent biankóba.

Valószínűleg fogunk mi még itt beszélgetni, mert -véleményem szerint- ez a stílus fog folytatódni, mivel nincs igazi erő aki fellépne ellene.zinedine5
A nyugdíjkérdés sokkal bonyolultabb annál, minthogy rásüssük az egyszerű pénzbeszedés bélyegét.
Kezdve ott, hogy ebben a pillanatban nem is tudni, hogy a magánnyugdíj-pénztári pénzek továbbutalása milyen jogcímen van felfüggesztve, és hogy azt pótolni fogja-e a kormány, ha igen, milyen formában.
Nem világos az sem, hogy az EU miként engedi majd elszámolni ezeket az összegeket, mind a mostani bevételi, mind a 14 hónap múlva esedékes - már ha visszaadják - kiadási oldalon.
Az EU ezzel kapcsolatban hozott egy nagyon szerencsétlen szabályozást és szerintem az Orbánék ezt akarják most kijátszani. Nem a saját zsebükre, hanem annak érdekében hogy a hiánycélt teljesítsük, ha már az EU nem volt abban partner, hogy a költségvetést évente terhelő százmilliárdos nyugdíjreformi kiadásokat a hiányból le lehessen írni.

Ezzel párhuzamosan akkor már el is bizonytalanítják az embereket, hátha sokan visszalépnek az állami rendszerbe, ami ismét sok bevételhez juttatná most az államot.

több mint 14 éve
neuw 271 — Patriots fan
Jaja, most is összvissz annyi történt a parlamenti pártok részéről hogy nyilatkozatban elítélik. Egyedül az LMP próbál majd összehozni egy néma tiltakozást novemberben azt hiszem az AB épülete előtt. De ezektől tényleg semmi nem fog változni, sajnos :S

--------------------------------------------------
több mint 14 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 5 487 — Steelers fan
Tényleg értékelem, hogy lehet veled normális hangnemben vitatkozni (sok fórumon, ezért már büdös komcsi lennék) és tényleg sok mindenben egyetértünk (pl. a Gyurcsány kormány teljes alkalmatlansága), de úgy érzem, hogy nem látod, azt, hogy gyakorlatilag ugyanazt csináljlák (a nyugdíj lóvé nem pénzbeszedés?). A hülyéknek beigérnek fűt, fát (kétségtelen a Fidesz a választás elött már tolatott kifelé a zsákutcából), azok pedig megszavaztak nekik mindent biankóba.

"öö ööö, egyszer nem mondta, hogy én.---"

A nyugdíj lóvé nem "beszedés". Lépni kell, döntéseket kell hozni, mert a gazdaság mindettől függetlenül még fos. Ráadásul mi maradt, a semmi. Pedig dübörgött a gazdaság, meg ugye válság se volt😛 /persze az ugye megér egy misét, hogy ha a fikusz végig azt ekézte, hogy mennyire fos minden, akkor saját magát miért nem vette komolyan, de ez már egy másik sztori.../

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 526 — Ajmo Vatreni
ezt írtam: a világnézetileg hozzám közelebb álló

Néhány számomra fontos kérdés, amiben nagyon közel áll hozzám a Fidesz: konzervatív társadalmi modell, ami a családot és nem az egyént tekinti a társadalom alapegységének, ennek megfelelő családtámogatás, a munka és munkavállalás indirekt támogatása, alacsony adók, csökkenő szociális szerepvállalás, a piacgazdaság elismerése de egyben szükséges korlátozása.atapapa
Gondolom nem voltál az országban a népszavazáskor.zinedine5
Újrafuthatunk pár kört, amit anno megbeszéltünk itt.
Én is a bevezetett intézkedések ellen szavaztam, két okból
Egyszer azért, mert a feltett kérdések az áthazudozott és letagadott választási ígéretek, és az így nyert választás pontos szimbólumai voltak. Nem lesz tandíj, nem lesz vizitdíj, vonja vissza elnök úr ezt a hazugságot, etc.
Másrészt azért, mert azok az intézkedések csak a bevétel növelésére koncentráltak, egyszerű pénzbeszedés volt.
Ha a szocik akkor automatikusan megszüntetik azt a 13. havi nyugdíjat, ami egy az egyben hitelből volt finanszírozva, vagy csökkentenek egy hangyányit a TB-járulékon, akkor elgondolkodtam volna azon, hogy másképp szavazzak.

Hidd el, 3 év múlva a szocik nagy statisztikákkal fognak azzal kampányolni, hogy a szociális kiadások reálértéke milyen mértékben csökkent. Mert csökkenni fog, az biztos.atapapa

Valószínűleg fogunk mi még itt beszélgetni, mert -véleményem szerint- ez a stílus fog folytatódni, mivel nincs igazi erő aki fellépne ellene.
több mint 14 éve
Meg úgy témán kívűl, mégis milyen világnézet, mert azért a Fideszt nehéz követni?zinedine5

Néhány számomra fontos kérdés, amiben nagyon közel áll hozzám a Fidesz: konzervatív társadalmi modell, ami a családot és nem az egyént tekinti a társadalom alapegységének, ennek megfelelő családtámogatás, a munka és munkavállalás indirekt támogatása, alacsony adók, csökkenő szociális szerepvállalás, a piacgazdaság elismerése de egyben szükséges korlátozása.atapapa
Gondolom nem voltál az országban a népszavazáskor.zinedine5
Újrafuthatunk pár kört, amit anno megbeszéltünk itt.
Én is a bevezetett intézkedések ellen szavaztam, két okból
Egyszer azért, mert a feltett kérdések az áthazudozott és letagadott választási ígéretek, és az így nyert választás pontos szimbólumai voltak. Nem lesz tandíj, nem lesz vizitdíj, vonja vissza elnök úr ezt a hazugságot, etc.
Másrészt azért, mert azok az intézkedések csak a bevétel növelésére koncentráltak, egyszerű pénzbeszedés volt.
Ha a szocik akkor automatikusan megszüntetik azt a 13. havi nyugdíjat, ami egy az egyben hitelből volt finanszírozva, vagy csökkentenek egy hangyányit a TB-járulékon, akkor elgondolkodtam volna azon, hogy másképp szavazzak.

Hidd el, 3 év múlva a szocik nagy statisztikákkal fognak azzal kampányolni, hogy a szociális kiadások reálértéke milyen mértékben csökkent. Mert csökkenni fog, az biztos.

több mint 14 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 360 — No 1 Zhang Yufei fan
A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált"
vulkánforró.gabtsi
😂 😂 😂 nem tudom, hogy sirjak/rohogjek kinomban...
Ettol fuggetlenul sztem ez csak megint egy-ket "szakerto", ugyanakkora egoman uriember "produkcioja" (es nincs jo kommunikacios emberuk 😛) - nem hiszem el hogy ezt konstans modon csinalni fogjak, allandoan, fix programkent.. mert csunyan megegetik magukat vele.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
Meg úgy témán kívűl, mégis milyen világnézet, mert azért a Fideszt nehéz követni?zinedine5

Gondolom nem voltál az országban a népszavazáskor.
több mint 14 éve
Ergo elviseled azt (most az jutott eszembe, hogy sárba tiporják a jogállamiságot, de ezt meghagyom Bauer Tamásnak), hogy leszarják azt, hogy mi a jogos, ha jó döntéseket hoznak.
zinedine5
Nem.
ismétlem:
A Fidesz eddigi tevékenysége letámadta az egész pályát, teljesen kompromisszumképtelen volt, de a jogállamiság talaján állt.

Amit eddig tettek, az belefért a jogállami, de ha ez a szó nem tetszik, akkor használom a szinonimáját, az alkotmányos keretekbe, stílustól függetlenül.
A mai már nem.

több mint 14 éve

Néhány számomra fontos kérdés, amiben nagyon közel áll hozzám a Fidesz: konzervatív társadalmi modell, ami a családot és nem az egyént tekinti a társadalom alapegységének, ennek megfelelő családtámogatás, a munka és munkavállalás indirekt támogatása, alacsony adók, csökkenő szociális szerepvállalás, a piacgazdaság elismerése de egyben szükséges korlátozása.

több mint 14 éve
Látom, csak nem zavar. 8 ilyen év után a legkevésbé a stílus érdekel. Tegyék, amit tenni kell, azzal az eszközzel, ami rendelkezésre áll, minél hatékonyabban.
De még a világnézetileg hozzám közelebb álló kormánytól se viselem el azt, ha az alkotmányos berendezkedést úgy hajtogatja a pillanatnyi igényeihez, mint egy papírhajótatapapa
Most akkor nem fog zavarni, ha ezt folytatják, vagy nem viseled el?zinedine5
Nem érted
Török Gáborral tudok egyet érteni a kérdésben: a Fidesz eddigi tevékenysége letámadta az egész pályát, teljesen kompromisszumképtelen volt, de a jogállamiság talaján állt.
Máig.

De ettől függetlenül hozhatnak nagyon jó és hatásos gazdasági, társadalompolitikai döntéseket a jövőre vonatkozóan.atapapa
Ergo elviseled azt (most az jutott eszembe, hogy sárba tiporják a jogállamiságot, de ezt meghagyom Bauer Tamásnak), hogy leszarják azt, hogy mi a jogos, ha jó döntéseket hoznak.

Ha jól gondolom és emlékeim szerint konzervatív szemléletű vagy, akkor ez hogy a picsába fér meg ezzel a kormányzástechnikával?

Elfelejted, hogy ez a garnitúra ment AB-re meg népszavazni a költségvetés bevételeit firtató kérdésekről az előző kormány idején?

Ha az én kutyám kölyke teszi, akkor OK, de ha más azt zavarjuk el?
több mint 14 éve
Bocs, nem igazán volt jó a szóválasztás.
Úgy mondanám, hogy neked csak egy döntés nem tetszik és nem látod a kormányzásnak ezt az agresszív, ellentmondást nem tűrő módját, ami még csak most kezd kibontakozni.zinedine5
Látom, csak nem zavar. 8 ilyen év után a legkevésbé a stílus érdekel. Tegyék, amit tenni kell, azzal az eszközzel, ami rendelkezésre áll, minél hatékonyabban.
De még a világnézetileg hozzám közelebb álló kormánytól se viselem el azt, ha az alkotmányos berendezkedést úgy hajtogatja a pillanatnyi igényeihez, mint egy papírhajótatapapa
Most akkor nem fog zavarni, ha ezt folytatják, vagy nem viseled el?zinedine5
Nem érted
Török Gáborral tudok egyet érteni a kérdésben: a Fidesz eddigi tevékenysége letámadta az egész pályát, teljesen kompromisszumképtelen volt, de a jogállamiság talaján állt.
Máig.

De ettől függetlenül hozhatnak nagyon jó és hatásos gazdasági, társadalompolitikai döntéseket a jövőre vonatkozóan.

több mint 14 éve
mit védtem?atapapa
Úgy mondanám, hogy neked csak egy döntés nem tetszik és nem látod a kormányzásnak ezt az agresszív, ellentmondást nem tűrő módját, ami még csak most kezd kibontakozni.zinedine5
Most akkor nem fog zavarni, ha ezt folytatják, vagy nem viseled el?

Meg úgy témán kívűl, mégis milyen világnézet, mert azért a Fideszt nehéz követni?
több mint 14 éve
Esküszöm atapapa véleményére voltam kiváncsi amikor olvastam erről és látom (nem megbántásból) még védi a mundér becsületét, de ez már neki sem tetszik.
zinedine5
mit védtem?atapapa
De még a világnézetileg hozzám közelebb álló kormánytól se viselem el azt, ha az alkotmányos berendezkedést úgy hajtogatja a pillanatnyi igényeihez, mint egy papírhajót

több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
minden bizonnyal igazad van atapapa.

most olvasom, hogy a nyugdíjpénztárak is ab-hez szeretnének fordulni, és Lázár indítványából kiderül, hogy elfogadás esetén a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni szeretnék az új törvényt.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
nem akarták ezek ezt nyírbálni szerintem elsőre.
Odabaszták mr.vaníliás karikát KE-nek + Stumpfékat az AB-be és gondolta OV, hogy ez elég lesz, majd szolgaian kiszolgálták.
Smitt esetében ez ment is, előzetes normakontrol, minek az én vagyok a motor.
de szerencsére még a Stupf sem akkora senkiházi, hogy egy full alkotmány ellenes cuccot átengedjen. Most már úgyse tudja leváltani viktorka.

Így marad a diktatórikus megoldás. A lényeg hogy az legyen amit ők akarnak, még ha az mindenféle normába ütközik is ebben az esetben.

Kiváncsi vagyok akkor mi lesz ha az EU bassza vissza. Kilépünk?haromt
átgondolva kicsit szerintem pont nem erről van szó.

Ez a 98%-os adó teljesen nulla tétel. Ha egy utolsó jogászt megkérdezel a visszaható hatályról, ő is tudja hogy elhalt ötlet a törvény (az adójog területéhez alig van köze az EU-nak különben). Viszont a hozzá nem értők felé jól lehet kommunikálni.

Szerintem a Fidesz ezt a kérdést csak cassus belliként használja, olyan nagyobb falatoknak vágva az utat, mint a nyugdíjtörvény,

több mint 14 éve
az a baj ezzel, hogy max azt a írástudó néhány százalékot érdekli.

amíg nem kell fizetni az iskolában meg az orvosnál, addig semmilyen komoly felháborodás nem lesz egy ilyen "ügyből".

több mint 14 éve
Esküszöm atapapa véleményére voltam kiváncsi amikor olvastam erről és látom (nem megbántásból) még védi a mundér becsületét, de ez már neki sem tetszik.
zinedine5
mit védtem?atapapa
Úgy mondanám, hogy neked csak egy döntés nem tetszik és nem látod a kormányzásnak ezt az agresszív, ellentmondást nem tűrő módját, ami még csak most kezd kibontakozni.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
nem akarták ezek ezt nyírbálni szerintem elsőre.
Odabaszták mr.vaníliás karikát KE-nek + Stumpfékat az AB-be és gondolta OV, hogy ez elég lesz, majd szolgaian kiszolgálták.
Smitt esetében ez ment is, előzetes normakontrol, minek az én vagyok a motor.
de szerencsére még a Stupf sem akkora senkiházi, hogy egy full alkotmány ellenes cuccot átengedjen. Most már úgyse tudja leváltani viktorka.

Így marad a diktatórikus megoldás. A lényeg hogy az legyen amit ők akarnak, még ha az mindenféle normába ütközik is ebben az esetben.

Kiváncsi vagyok akkor mi lesz ha az EU bassza vissza. Kilépünk?
több mint 14 éve
zinedine5
mit védtem?

több mint 14 éve
De a kétharmados lehetőségből nem következik egyenesen, hogy olyan, viszonylag jól működő alkotmányos intézményt meg KELLJEN nyirbálni, mint az AB. atapapa
http://www.parlament.hu/irom39/01446/01446.pdf

"Az Alkotmánybíróság nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően széleskörű hatáskört
gyakorolva vizsgálja a jogszabályok alkotmányosságát. A rendszerváltást követően eltelt években, a
jogállam első időszakában nagy szükség volt az Alkotmánybíróság jogfejleszt ő alkotmányos
szerepére. A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált"

vulkánforró.

több mint 14 éve

Lesz ez még rosszab is.
Az a legszörnyübb, hogy lehetne ekkora felhatalmazással jól és jót is csinálni, ehhez képest ami van, felháborító. Ennél kevesebbért is folyamat Szijártó-show volt a TV-ben.
több mint 14 éve
mégis mit vártál, hogy nem fogják megtenni?
haromt
igen, azt vártamatapapa
Ezt nem mondod komolyan. És most nem a Fidesz ellen beszélek, hanem a kétharmad logikájából indulok ki. BÁRMIT megtehetnekDzsokijuing
Magyarországon nemzetközi összehasonlításban viszonylag sok a kétharmados törvény, tehát ha hatékonyabb országot akar csinálni a kormány, akkor azt használja ki.
De a kétharmados lehetőségből nem következik egyenesen, hogy olyan, viszonylag jól működő alkotmányos intézményt meg KELLJEN nyirbálni, mint az AB.
A magánnyugdíjpénztárak esetében még elnéztem volna egy alkotmánymódosítást, mert geci volt az EU és hatalmas pénzről van szó.
De a rohadt 98%-os populista adó miatt ilyet tenni... az csak szar erőfitogtatás.