Muzikális kulturálódás
16 feliratkozó
4 perce
A The Funk Brothers tagjai voltak a zenetörténet legnévtelenül is legsikeresebb zenészei. Ez a detroiti session-zenész csoport játszotta fel szinte az összes Motown-slágert 1959-től 1972-ig.Bár a nevüket sokáig nem írták fel a lemezborítókra, több #1 slágeren játszottak, mint a Beatles, Elvis Presley, a Rolling Stones és a Beach Boys összesen.
Évtizedekig tartó névtelenség után a 2002-es "Standing in the Shadows of Motown" című dokumentumfilm hozta meg nekik a világhírnevet és a megérdemelt tiszteletet.
Szerkesztette: ozibozi
1 napja
Rendszerváltó Rave:www.youtube.com/watch?v=RZhAyN99tFE
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
3 napja
Gondolom nem kell bizonygatnom, hogy nem vagyok italodisco fan, de rohadt vicces és hallgatható a Mind Enterprises digó duó. 100% 80-90-es évek diszkó esztétika és hangzás, nem mellesleg az európai politikai ellenállás és büszkeség szimbólumai lettek, egyik legmenőbb mém éppen.Vicces sztori, lengyel idegenlégiósunk visszatért a köréről, épp őket hallgattam. Egyből megörült a zenének és ezt ki is nyilvánította (egyúttal beszólt nekem a sludge metállal kapcsolatban). Megnéztem spotin hol népszerű a duó. Mind az 5 város természetesen európai, egyik se olasz, és a jelenleg 3. helyezett Párizson kívül MIND LENGYEL! 😀 Kb. 120'000 polák hallgatja őket hetente, nagyon betalált náluk az italo disco retro hullám, futárunk pedig ékes példája a kollektív zenei ízlésnek.
MAGA: Europeans will suffer if Orban loses the elections!
— 🇪🇺 🇺🇦 Borg Fella 🇺🇦 🇪🇺 (@BorgFella420) April 11, 2026
Europeans when Orban loses the election: pic.twitter.com/1Szc3vs5lA
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
5 napja
Nem láttam hogy lett volna valahol említve, tegnapelőtt elhunyt Czigány György. Remélem nagyon sokaknak éget bele az agykérgébe a munkássága! RIPMa már nem nyer senki. Meg holnap se.
gyeek
6 napja
Nem láttam hogy lett volna valahol említve, tegnapelőtt elhunyt Czigány György. Remélem nagyon sokaknak éget bele az agykérgébe a munkássága! RIP
6 napja
youtu.be/AKI-YlBPmMQ?is=P_LWJd155z8ihscSEzt csak úgy itthagyom.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
15 napja
Ákosnak speciálban: recorder.blog.hu/2026/03/29/_ha_semmim_nincs_akkor_is_rappelnek_beton_hofi-interjuKorábban már volt itt, hogy az Interregnum erős lett, igen.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
16 napja
offmedia.hu/akos-nem-tudja-megkulonboztetni-azahriah-es-beton-hofi-dalait-es-szerinte-semmirol-sem-szolnak/Brit tudósok már bebizonyították, hogy a kisujj eltartása negatívan hat a kognitív képességekre
zenesz es nem tudja megkulinboztetni?
pedig azi es beton kozott nincs is atfedes
YoungZeeZee
16 napja
offmedia.hu/akos-nem-tudja-megkulonboztetni-azahriah-es-beton-hofi-dalait-es-szerinte-semmirol-sem-szolnak/Nyilván pontosan meg tudja.
zenesz es nem tudja megkulinboztetni?
YoungZeeZee
De ez politikai kinyilatkoztatás tőle, nem szakmai.
16 napja
Ha már szimfonikus metal, pár napja készült el ez a metal opera agymenésem 😊www.youtube.com/watch?v=Lrr45xePmlY
16 napja
YoungZeeZee
9 558
offmedia.hu/akos-nem-tudja-megkulonboztetni-azahriah-es-beton-hofi-dalait-es-szerinte-semmirol-sem-szolnak/zenesz es nem tudja megkulinboztetni?
18 napja
Nálam ez mindent visz:www.youtube.com/watch?v=N4UMwF5zIqw&list=RDN4UMwF5zIqw&start_radio=1&t=644s
Amúgy is imádom a szimfonikus-metal keverést. Kezdődött ez a Metallica S&M-el.
De ez a black metal-szimfo keverés mesteri.
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
26 napja
Pont ezen a csatornán vizsgàlták, kamerát nyelt, tűket szúrtak a nyakába, h vizsgáljàk az izomfeszìtéseit meg hasonlók.Annyira nem szoktam ilyenekbe belemélyedni, de állítólag neki ledugtak dokik mikrofont a torkán, mondván megnézik hogy csinálja, merthogy elvileg ez az énektechnika, amit kifejlesztett, ezt nem a klasszikus módon generálja a hangszálaival, vagymiszar, bár mondom, nem vagyok expert a témában.Will Ramos elég sokat lóg a Charismatic Voice nevű yt csatornán, vannak érdekes énektechnikai cuccok, elemzések veleyoutu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.Erről pofáztam korábban. 😊
Brouwerij van de Vrij
Vótá koncerten, és ha nem, miért nem? Elbaszott jó volt. Abszolút kedvenc a Glenwood, meg a Lionheart, de igazából a Ramos-os témák majd mindegyike zseniális- Pedig alapvetően nem ez én irányvonalam.
Annyira beszippantott a koncsertó, hogy már pólót is vettem. 😀 Néztem is a koncert előtt, hogy mi a picsa ez a k nagy tömörülés a merchandise bolt előtt, de után megértettem.
kishaszi
youtu.be/JkBV8GoPWXY?is=VJT_LqqmEYhe9cIf
Willie Parker
kishaszi
26 napja
Sajna nem. Nevre megvoltak, csak ido hianyaban nem tudtam meg elmerulni bennuk. A stilus alapvetoen nem all mar annyira kozel hozzam, de a Glenwood akkora kedvenc lett hogy muszaj lesz veluk probalkoznom. Foleg a melodikusabb szamaikkal. 😀youtu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.Erről pofáztam korábban. 😊
Brouwerij van de Vrij
Vótá koncerten, és ha nem, miért nem? Elbaszott jó volt. Abszolút kedvenc a Glenwood, meg a Lionheart, de igazából a Ramos-os témák majd mindegyike zseniális- Pedig alapvetően nem ez én irányvonalam.
Annyira beszippantott a koncsertó, hogy már pólót is vettem. 😀 Néztem is a koncert előtt, hogy mi a picsa ez a k nagy tömörülés a merchandise bolt előtt, de után megértettem.
kishaszi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
26 napja
tiktok-on jött szembe, nem tudom AI vagy mi ez, de jól szól 😊26 napja
Annyira nem szoktam ilyenekbe belemélyedni, de állítólag neki ledugtak dokik mikrofont a torkán, mondván megnézik hogy csinálja, merthogy elvileg ez az énektechnika, amit kifejlesztett, ezt nem a klasszikus módon generálja a hangszálaival, vagymiszar, bár mondom, nem vagyok expert a témában.Will Ramos elég sokat lóg a Charismatic Voice nevű yt csatornán, vannak érdekes énektechnikai cuccok, elemzések veleyoutu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.Erről pofáztam korábban. 😊
Brouwerij van de Vrij
kishaszi
Willie Parker
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
26 napja
Will Ramos elég sokat lóg a Charismatic Voice nevű yt csatornán, vannak érdekes énektechnikai cuccok, elemzések veleyoutu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.Erről pofáztam korábban. 😊
Brouwerij van de Vrij
kishaszi
26 napja
youtu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.Erről pofáztam korábban. 😊
Brouwerij van de Vrij
Szerkesztette: kishaszi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
26 napja
youtu.be/2pScWD7ay1I?is=zfYK5_W__Cqm1x74 hát régen baszott meg ennyire egy szám, mint ez. Egesz nap ez pörög.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
27 napja
Szerintem az egész új Bongor album zseniális, de nem az a fajta, amit az ember rongyosra hallgat. Nem "bulizene".
27 napja
na jó ez a szám eddig elment mellettem de ez tényleg kurva jónem tudok nyilatkozni bongorrol. egy tracket hallottam tole.apam a cime. szovegileg,tartalmilag fasza,zeneileg nem az en vilagom volt.Új Gege (6363) album szerintem az utóbbi 10 év legjobb magyar hip-hop lemeze, de mindenképp top5 nekem.Egyszer láttam bongyort élőben - nem az volt a fő szám, meg nyilván kurtául nem is érdekel a hipihopp, de én csak annyit tudok mondani erre, hogy szerintem itthon rettenet nagy igény van minden trash-re. 😀 😀 😀
www.youtube.com/watch?v=F6ZukzUJuIE&list=OLAK5uy_m-RfYcsRzf5M54cZ-Tgu0jJIofif-2Kwg
Még bongor sem tudta elrontani, aki számomra annyira idegesítő, hogy nincsenek szavak. Ezt valaki elmagyarázhatná, hogy ő miért ekkora szám, szövegileg átlag max, a stílusa, flow-ja rendkívül erőltetett. @YoungZeeZee szakértői segítségre van szükségem, ha van pár perced 😀
dancogo
kishaszi
keves magyart hallgatok,sot szinte semmit.
amugy jott ki deego,big mack es aza&tirpa is lazado trackkel
YoungZeeZee
27 napja
YoungZeeZee
9 558
nem tudok nyilatkozni bongorrol. egy tracket hallottam tole.apam a cime. szovegileg,tartalmilag fasza,zeneileg nem az en vilagom volt.Új Gege (6363) album szerintem az utóbbi 10 év legjobb magyar hip-hop lemeze, de mindenképp top5 nekem.Egyszer láttam bongyort élőben - nem az volt a fő szám, meg nyilván kurtául nem is érdekel a hipihopp, de én csak annyit tudok mondani erre, hogy szerintem itthon rettenet nagy igény van minden trash-re. 😀 😀 😀
www.youtube.com/watch?v=F6ZukzUJuIE&list=OLAK5uy_m-RfYcsRzf5M54cZ-Tgu0jJIofif-2Kwg
Még bongor sem tudta elrontani, aki számomra annyira idegesítő, hogy nincsenek szavak. Ezt valaki elmagyarázhatná, hogy ő miért ekkora szám, szövegileg átlag max, a stílusa, flow-ja rendkívül erőltetett. @YoungZeeZee szakértői segítségre van szükségem, ha van pár perced 😀
dancogo
kishaszi
keves magyart hallgatok,sot szinte semmit.
amugy jott ki deego,big mack es aza&tirpa is lazado trackkel
27 napja
Új Gege (6363) album szerintem az utóbbi 10 év legjobb magyar hip-hop lemeze, de mindenképp top5 nekem.Egyszer láttam bongyort élőben - nem az volt a fő szám, meg nyilván kurtául nem is érdekel a hipihopp, de én csak annyit tudok mondani erre, hogy szerintem itthon rettenet nagy igény van minden trash-re. 😀 😀 😀
dancogo