Muzikális kulturálódás
16 feliratkozó
18 órája
YoungZeeZee
9 876
Harry Mack - igazi freestly mc4 baszott jo video es h persze "mindenki tud reppelni"
youtube.com/shorts/XNXUdXu-D_k?si=hRw216jqk94oe_3j
kulonbozo flow
youtube.com/shorts/EqnXtH8x-js?si=10XEfZijJfnsQbbU
mas utemre freestyleban
www.youtube.com/watch?v=XKEe0vomPpg
random emeberektol szavakat
van celeb resze is random szavak, nba all star
www.youtube.com/watch?v=yWNf0lrxynY
benne az a durva h tenyleg freestyle lehet hallani a szovegen h az aktualis dolgokrol tolja
Szerkesztette: YoungZeeZee
2 napja
Nagy Tisztelője vagyok Makó Dávidnak egy ideje. Évek óta vártam hogy fog a Devil's Trade kikerekedni. Szépen építgeti a maga morózus tempójában, tökéletes introvertált megfontolt művészet. A szememben a doom stílus Thy Catafalque-ja, ez az album is olyan hogy akkor is megfogja a figyelmem amikor nem aktívan hallgatom. www.youtube.com/watch?v=bLSBFRBQ-aY&list=RDbLSBFRBQ-aY&start_radio=1
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
2 napja
YoungZeeZee
9 876
Azahriah - utemasztem ez mindenidok egyik legjobb nota MO-n.
nem vagyok fanja.
nem tudom h nyult-e vmit zeneileg, szovegileg DE
a szoveg mint tartalom az egy dolog, de ahogy meg van irva a dallam, ritmika, ahogy neha felezve van majd duplazva parade kulonleges.
a zene is nagy piros pont ahogy fel van epitve, ahogy van katarzis eszmeletlen
remelem h minden sajat otlet, mert akkor a gyerek tenyleg ritka nagy tehetsg.
egy dolgot hianyolok es azt kb minden magyartol. a katarzisnal nem lep fel senki sem egy oktavval.
lehet nevetni regen sok z+ neztem es a barbee nevu eloado nyalas tini vmit tolt, kicsit pink beutessel de ott a szovegiro neha baromi jo ritmikaval, dallammal irta meg a notait
2 napja
Nem gondoltam, hogy '26-ban ez a két zenekar tud még érdekes lenni a számomra. Új albumaikat biztos meghallgatom majd. 4 napja
YoungZeeZee
9 876
nota ha nincs is de ket kultikus album igenKultikusnak ezeket nem mondanám, inkább kedvencek hamár Bébé kérte - nekem a 90-es évek legtöbb magyar zenéje gagyi, akkor én már Mos Def, Eric B. & Rakim meg A Tribe Called Quest fan voltam és ezek csak másoltak mindent. Ezek a nevek egyediek szerintem.Én sem tudok kultikusnak nevezni magyar hip-hop vagy rap számokat, mert olyan jellegű hype sosem övezte a szférát, mint a klasszikus slágereket, a popszámokat vagy a rockot/metált.
Bobafett - Nénike/Na szevasz Laci
Krúbi - Másnap
Újonc - Benedekelek
trAnzKaPHka - Kodein - újonc megérdemel még egy helyet
Bankos - És
dancogo
Hozok inkább kedvenc előadókat, bár én elfogult vagyok, mert a ny mo-i előadók közül nagyon sokakat személyesen ismerek/találkoztam velük többször/együtt buliztunk.
A 90-es évek végén 2000-es évek elején én Tibbah produkcióin nőttem fel, gyakorlatilag rajta és a zenéin keresztül ismertem meg a műfajt (előtte inkább csak metált hallgattam).
Tibbah, Deego, Tkyd, Phat, Cof, SOG, Knyght Ry'DRS, SISKA, Sikztah, Jiffo, Norba zenéi voltak a mindennapjaim. Aztán később jöttek ezekhez a COnnecTions, Barbárfivárek, MSQUAD közreműködéseik.
Később ismerkedtem meg már a korai NKS-sel, Bankossal és Firmával, Rydu-val, a Vészkijárattal, Gerinccel, DSP-vel. Sub Bass-sel, AKPH-val.
A kedvenc albumaim:
- a legelső amit hallottam: 1998 Tibbahnation Compilation
- Tibbahtól: a 2000-es Knyght Ry'DRS - A Második Felvonás
2011 Barbárfivérek - Úthenger
2012 Barbárfivérek - Mennydörgés
- Siskától a 2007-es Dühkúr meg a 2009-es Tkydes kollab, a Silent Hill
- Bankostól Rapmotel (2003), meg a Norbával közös Minden Lében Két Kanál 2005-ből
- NKS-tól meg az Ötcsillag 2006-2007-ből,
- Norbától az Agykontroll
- AKPH-tól nyilván a 2003-as Akkezdet
- DSP.től a 2011-es Elmezaj
- TKYD-től 2004-es Szürke Angyal, a 2010-es a Boldogság Kék Madara és a 2013-as Heavy Mentál
A Kartelt bírtam, a Helldorado szerintem kurva jól sikerült, de nem hallgattam őket sokszor.
Willie Parker
bankos rapmotel es az AKPH elso lemeze, de inkabb a demo
nekem egyik sem huu kategoria, de elismerem es ertem miert.
Tibbah 1 is klasszik, nagyot ment anno szethallgattam es mikor a tibbah 3-ra felkert kozremukodni baromira orultem neki, de aztan ahogy kezelve lett az mar nem tetszett
4 napja
Kultikusnak ezeket nem mondanám, inkább kedvencek hamár Bébé kérte - nekem a 90-es évek legtöbb magyar zenéje gagyi, akkor én már Mos Def, Eric B. & Rakim meg A Tribe Called Quest fan voltam és ezek csak másoltak mindent. Ezek a nevek egyediek szerintem.Én sem tudok kultikusnak nevezni magyar hip-hop vagy rap számokat, mert olyan jellegű hype sosem övezte a szférát, mint a klasszikus slágereket, a popszámokat vagy a rockot/metált.
Krúbi - Másnap
Újonc - Benedekelek
Bankos - És
dancogo
Hozok inkább kedvenc előadókat, bár én elfogult vagyok, mert a ny mo-i előadók közül nagyon sokakat személyesen ismerek/találkoztam velük többször/együtt buliztunk.
A 90-es évek végén 2000-es évek elején én Tibbah produkcióin nőttem fel, gyakorlatilag rajta és a zenéin keresztül ismertem meg a műfajt (előtte inkább csak metált hallgattam).
Tibbah, Deego, Tkyd, Phat, Cof, SOG, Knyght Ry'DRS, SISKA, Sikztah, Jiffo, Norba zenéi voltak a mindennapjaim. Aztán később jöttek ezekhez a COnnecTions, Barbárfivárek, MSQUAD közreműködéseik.
Később ismerkedtem meg már a korai NKS-sel, Bankossal és Firmával, Rydu-val, a Vészkijárattal, Gerinccel, DSP-vel. Sub Bass-sel, AKPH-val.
A kedvenc albumaim:
- a legelső amit hallottam: 1998 Tibbahnation Compilation
- Tibbahtól: a 2000-es Knyght Ry'DRS - A Második Felvonás
2011 Barbárfivérek - Úthenger
2012 Barbárfivérek - Mennydörgés
- Siskától a 2007-es Dühkúr meg a 2009-es Tkydes kollab, a Silent Hill
- Bankostól Rapmotel (2003), meg a Norbával közös Minden Lében Két Kanál 2005-ből
- NKS-tól meg az Ötcsillag 2006-2007-ből,
- Norbától az Agykontroll
- AKPH-tól nyilván a 2003-as Akkezdet
- DSP.től a 2011-es Elmezaj
- TKYD-től 2004-es Szürke Angyal, a 2010-es a Boldogság Kék Madara és a 2013-as Heavy Mentál
A Kartelt bírtam, a Helldorado szerintem kurva jól sikerült, de nem hallgattam őket sokszor.
4 napja
Igen, erre utaltam. Néha feldobja a yt valamelyik videójat, egyre inkább szétment a csóka.Sajnos nagyon szét van csúszva. A legutóbbi koncertje is élvezhetetlen volt számomra úgy 2018 körül. A számok között tolta az 5 perces megfejtéseit ami az első 2 alkalommal elment, de a koncert végére iszonyat fárasztó és idegesítő volt.Bobafett hazajöhetne Izraelből, már nagyon kell egy koncert.Nem láttad mostanában valamelyik videóját?
Dzsokijuing
Neki már teljesen elmentek otthonról, gondolom szétszívta az agyát.
Nem gondolom, hogy valaha fel fog még lépni.
Őszentsége Sobri Jóska
Sebii
4 napja
Ha tehetitek hallgassatok bele kedves testvéremék projektjébe. Már elkészült a nagylemez, ha az égiek is úgy akarják akkor 1-2 hónap múlva már hallgatható lesz.www.youtube.com/watch?v=uSxS-ql3weo
4 napja
Sajnos nagyon szét van csúszva. A legutóbbi koncertje is élvezhetetlen volt számomra úgy 2018 körül. A számok között tolta az 5 perces megfejtéseit ami az első 2 alkalommal elment, de a koncert végére iszonyat fárasztó és idegesítő volt.Bobafett hazajöhetne Izraelből, már nagyon kell egy koncert.Nem láttad mostanában valamelyik videóját?
Dzsokijuing
Őszentsége Sobri Jóska
5 napja
Bobafett hazajöhetne Izraelből, már nagyon kell egy koncert.Nem láttad mostanában valamelyik videóját?
Dzsokijuing
5 napja
Kultikusnak ezeket nem mondanám, inkább kedvencek hamár Bébé kérte - nekem a 90-es évek legtöbb magyar zenéje gagyi, akkor én már Mos Def, Eric B. & Rakim meg A Tribe Called Quest fan voltam és ezek csak másoltak mindent. Ezek a nevek egyediek szerintem.Bobafett hazajöhetne Izraelből, már nagyon kell egy koncert.
Krúbi - Másnap
Újonc - Benedekelek
Bankos - És
dancogo
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 napja
Kultikusnak ezeket nem mondanám, inkább kedvencek hamár Bébé kérte - nekem a 90-es évek legtöbb magyar zenéje gagyi, akkor én már Mos Def, Eric B. & Rakim meg A Tribe Called Quest fan voltam és ezek csak másoltak mindent. Ezek a nevek egyediek szerintem.Bobafett - Nénike/Na szevasz Laci
Krúbi - Másnap
Újonc - Benedekelek
Bankos - És
5 napja
Talán. Bár nem biztos, hogy a kultikus szót jól értelmezem. 😀 | Nagyon remélem, hogy Anonim MC-t valaki megemlíti majd. 😀 |
AC - amire a legtöbb szavazat jön, helyük van a listán
Kartel - amire a legtöbb szavazat jön, helyük van a listán
SBM - amire a legtöbb szavazat jön, helye van a listán
AKPH - amire a legtöbb szavazat jön, helyük van a listán
Majka - Belehalok ( | fájó, de | elvitathatatlan a
Pilvakert is valahogy be akartam nyomni, mert Erkelt/Arenat többször telerakták és írtó jó kezdeményezés volt, de összességében nem fér be.
Ha kérhetem írjatok légyszi Top5 kedvencet is, hátha lelek új kincsekre. 😀
| Emiatt most Top Five Chris Rock filmet is újra kellene nézzem valamikor. 😀 |
5 napja
Azáriától egy dalt hallgattam a közepéig, én sem vagyok nagy expert.Mariones 😊 én is azt hittem ők, de utóbbi jobban tetszett 😛
es vki koppintja az enekstylot valami marioanne vagy ki.🤣
YoungZeeZee
Szerkesztette: kishaszi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
5 napja
YoungZeeZee
9 876
objektive kerdezed vagy szubjetive.mi a magyar rap/hiphop 5 legkultikusabb száma? én arra jutottam, hogy sajnos, de ezek nélkül nem lenne teljes a lore és azért 5, hogy mindenképp fájjon az 1 rapülők/ac és 1 kartel után a maradék 3 helyre legalább 8 olyan számot mondani, amiből a kimaradóknál nagyon nehéz érvelni miért pont az nincs a listán. nálam szempont, hogy ne egy időszakból válogassak, hanem 1992-2026 között próbáljak meg nagyjából mindent lefedni ug vagy mainstreamre való tekintet nélkül (bár ez nyilván képtelenség)AKPH - Mivel játszol
animal cannibals-józsefváros
egy hozzájuk képest kevésbé bugyuta és a hiphophoz közelebb álló dalt akartam az egész életművükből
ganxsta zolee és a kartel-keleti oldal nyugati oldal
a west coastos epik sample és a jégre teszlek lemez rapszíntéri szintemelése miatt. kurvajó zenék vannak a helldoradon is, de erről akartam mindenképp választani és nekem ez néha még mindig pörög
akph-mivel játszol
a refrén sora nélkül nincs magyar rapszcéna. azt, hogy valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene, 50 alatt nincs ember, aki ne hallotta volna. itt szívesen írtam volna az árral szembent is, de ilyen listán sajnos vagy/vagy
pko feat tirpa-másnaposok
legnagyobb bebaszás utáni fetrengős zene evör. elfogult vagyok, mert pkoval, tirpával és producer azával egy suliba és évfolyamra jártam. amúgy pkot valszeg nem is tudnám ki a manó, mert ő csak hobbiból egyetlen albumot kalapált össze. pedig sztem nagyon jó flowja van és a szövegek sem teljesen vállalhatatlanok 2010-11-hez képest.
mulató aztékok-füligér
balzac utca reprezent. nekem azért nagy kedvencem, mert nem teljesen bölcsészhiphop, de messze van a feszengős prosztó szartól. nekem a gyerekkorom a fele szöveg meg a videoklip helyszínei. igazi feelgood, ne vedd túl komolyan az életet lazulgatás. és tink miatt így kicsit sikerül ide rakni a slow villaget, a balzac utca miatt pedig a szintén kerületi séfet, akiket nehezen hagytam ki
fake.id
AKPH - Zenebuddhizmus
Bankos - ABC
NKS - Oh-la-la
Belga - Nemzeti Hip-Hop
deyell
nem tudok mit kezdeni a repulokkel es a ganxstaval sem.
92-ot emlitesz, de onnan meg nincs is nagyon magyar repp.
kultikus?
mega sound systemtol kb barmi, nem jok, de legendak
AC- mindenkiv-vott van benne AC, magyar ug es dopeman
nks - mi a fontos
bankostol talan a penz vagy a terratorium
kezdet - mivel jatszol
5. most nem jut eszembe
11 napja
Ha már a teljes elmúlt 40 évet bele kell venni:Neurotic - Break
Sub Bass Monster - 4 ütem
Fekete Vonat - Forró a vérem
Belga - Nemzeti hip-hop
Beton.Hofi - Bagira
11 napja
mi a magyar rap/hiphop 5 legkultikusabb száma? én arra jutottam, hogy sajnos, de ezek nélkül nem lenne teljes a lore és azért 5, hogy mindenképp fájjon az 1 rapülők/ac és 1 kartel után a maradék 3 helyre legalább 8 olyan számot mondani, amiből a kimaradóknál nagyon nehéz érvelni miért pont az nincs a listán. nálam szempont, hogy ne egy időszakból válogassak, hanem 1992-2026 között próbáljak meg nagyjából mindent lefedni ug vagy mainstreamre való tekintet nélkül (bár ez nyilván képtelenség)AKPH - Mivel játszol
animal cannibals-józsefváros
egy hozzájuk képest kevésbé bugyuta és a hiphophoz közelebb álló dalt akartam az egész életművükből
a west coastos epik sample és a jégre teszlek lemez rapszíntéri szintemelése miatt. kurvajó zenék vannak a helldoradon is, de erről akartam mindenképp választani és nekem ez néha még mindig pörög
akph-mivel játszol
a refrén sora nélkül nincs magyar rapszcéna. azt, hogy valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene, 50 alatt nincs ember, aki ne hallotta volna. itt szívesen írtam volna az árral szembent is, de ilyen listán sajnos vagy/vagy
legnagyobb bebaszás utáni fetrengős zene evör. elfogult vagyok, mert pkoval, tirpával és producer azával egy suliba és évfolyamra jártam. amúgy pkot valszeg nem is tudnám ki a manó, mert ő csak hobbiból egyetlen albumot kalapált össze. pedig sztem nagyon jó flowja van és a szövegek sem teljesen vállalhatatlanok 2010-11-hez képest.
mulató aztékok-füligér
balzac utca reprezent. nekem azért nagy kedvencem, mert nem teljesen bölcsészhiphop, de messze van a feszengős prosztó szartól. nekem a gyerekkorom a fele szöveg meg a videoklip helyszínei. igazi feelgood, ne vedd túl komolyan az életet lazulgatás. és tink miatt így kicsit sikerül ide rakni a slow villaget, a balzac utca miatt pedig a szintén kerületi séfet, akiket nehezen hagytam ki
fake.id
AKPH - Zenebuddhizmus
Bankos - ABC
NKS - Oh-la-la
Belga - Nemzeti Hip-Hop
built for this shit
11 napja
mi a magyar rap/hiphop 5 legkultikusabb száma? én arra jutottam, hogy sajnos, de ezek nélkül nem lenne teljes a lore és azért 5, hogy mindenképp fájjon az 1 rapülők/ac és 1 kartel után a maradék 3 helyre legalább 8 olyan számot mondani, amiből a kimaradóknál nagyon nehéz érvelni miért pont az nincs a listán. nálam szempont, hogy ne egy időszakból válogassak, hanem 1992-2026 között próbáljak meg nagyjából mindent lefedni ug vagy mainstreamre való tekintet nélkül (bár ez nyilván képtelenség)animal cannibals-józsefváros
akph-mivel játszol
mulató aztékok-füligér
balzac utca reprezent. azért nagy kedvencem, mert nem teljesen bölcsészhiphop, de messze van a feszengős prosztó szartól. nekem a gyerekkorom a fele szöveg meg a videoklip helyszínei. igazi feelgood, ne vedd túl komolyan az életet lazulgatás. és tink miatt így kicsit sikerül ide rakni a slow villaget, a balzac utca miatt pedig a szintén kerületi séfet, akiket nehezen hagytam ki
Szerkesztette: fake.id
what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
14 napja
444.hu/2026/06/22/meghalt-a-rozsaszin-pittbull-gitarosaMéhn... 😥
NB2
Szólján hát az emlékére ez a régi szar!
www.youtube.com/watch?v=vFilFaeR8a4&list=RDvFilFaeR8a4&start_radio=1
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
17 napja
20 napja
Zseni Metallica koncert után előszedtem az anno általam alig hallgatott utolsó 72 Seasons lemezt, és most napok óta azt pörgetem.😊
26 napja
Tilos:www.youtube.com/shorts/MiLLtivBQjo?feature=share
26 napja
Szerintem erre gondolt.Ma 5 éves az egyik legerősebb magyar debut album.es mi az?
zacknorb
YoungZeeZee