Politika

66 feliratkozó

2 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 690 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
4 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 509 — Saturday Night Lights
Én pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Ne sértődj meg, de ezt most durva volt olvasni 😕
NB2
Én 39 vagyok és még soha nem szavaztam
Dagobert bácsi
Coming outolnak a politika topik apolitikusai 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 055
Lassan megebred Tramp meg Venszike, aztan elso hirek egyike amit kapnak h jobaratjuk, Viktornak kulugyminisztere, Pjotr az oroszoknak jelent.
Azert ez lehet aggalyos nekik.

Bar, ha OV tudna rola, biztos nem engedne.
Lúdas Solymi
Ha ezzel a Lavrov-Szijjártó kapcsolattal nincsenek tisztában az USAban, akkor az MKKP-Mi hazánk koalíció valós eséllyel indulhat a kétharmados többségért...
bobi0092
Tudni tudtak róla, csak most ha nyíltan kiállnak mellettük meg idejön Venszinke, az nem veszi ki jól magát otthon.
Bár, lehet nem érdekli ez őket.
4 napja
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 039
Aki fidesz ellenes zenére szeretne menni dolgozni annak ajánlom ezt a számot ... Nekünk kollegaval bejött, mutogattak nekünk rá nyuggerek a hungarian pirosnal 😆😆🫣https://youtu.be/FylQf1N9Zig?is=1cjTOucRvq33cmYa
Raider89
 youtu.be/rsLGHLtGD54?is=kPqP-tC1yQGjIhYI

Én végig szoktam üvölteni egész Rákoscsabán hazafele, lehúzott ablakokkal, még ha szarrá fagyok is.

Sokan mosolyognak 😂
4 napja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 400 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Én pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.
NB2
Miért?
90-ben éreztem a változás lehetőségét, most is érzem, és akarom.
Közben se országgyűlésire, se önkormányzatira, sem Europa Parlamentire nem mentem el.
Én vissza kérdeznék szerinted nem durva, hogy 36 évben kivontad magad az összes szavazásból?
Toca
Nem volt kire. Most van!

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

4 napja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 789
Lassan megebred Tramp meg Venszike, aztan elso hirek egyike amit kapnak h jobaratjuk, Viktornak kulugyminisztere, Pjotr az oroszoknak jelent.

Lúdas Solymi
Ha ezzel a Lavrov-Szijjártó kapcsolattal nincsenek tisztában az USAban, akkor az MKKP-Mi hazánk koalíció valós eséllyel indulhat a kétharmados többségért...

Szerkesztette: bobi0092
4 napja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 400 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
NB2
Dagobert bácsi
És most fogsz?

4 napja
Raider89 Las Vegas Raiders 631 — C-lver'N'Blacc
Aki fidesz ellenes zenére szeretne menni dolgozni annak ajánlom ezt a számot ... Nekünk kollegaval bejött, mutogattak nekünk rá nyuggerek a hungarian pirosnal 😆😆🫣https://youtu.be/FylQf1N9Zig?is=1cjTOucRvq33cmYa

Just Win Baby!
4 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 055

4 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 676 — zászló zászló szív
Sajnos/szerencsére sikeresen beállítottam a FB-t, hogy ne kapjak propagandát, de ami átjut hozzám, abból úgy tűnik, mintha nem igazán tudna mit kezdeni most egyelőre a Fidesz gépezet Gundalf interjúval? Próbálják kinevetni, azt látom a fantom profiljaimra ránézve (ugye a kutatói fiókban lévő userek nem valódiak, csak szimuláltak, de ennek ellenére látom azokat a tartalmakat, amiket egy megfelelően "trénelt" user látna), de ez kevés, ha átmegy a híveknek (láttam jeleket, hogy néhány feedben feltűnt már), akkor ezt kezelni kell.

4 napja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 700
Tordai visszalépettne. Hadházy várat magára?
KB23
 hvg.hu/itthon/20260331_visszalep-tordai-bence-koncz-aron

azért még nem
Negritis, a vajda
Hát ha azt várja hogy a Tisza visszalép, akkor nagyon el van tévedve.
4 napja
Raider89 Las Vegas Raiders 631 — C-lver'N'Blacc
 youtu.be/OxOkLhjAL90?is=LVTEoFvtFQGA9GaU félig off de fidesz beef 😎

Just Win Baby!
4 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 074 — The Mathematician
Tordai visszalépettne. Hadházy várat magára?
KB23
 hvg.hu/itthon/20260331_visszalep-tordai-bence-koncz-aron

azért még nem

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 napja
Tordai visszalépett. Hadházy várat magára?
4 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 074 — The Mathematician
Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!
Gyurma Pappa
le akarnak szakadni az orosz gázról? b+ és ez szerintük a negatív?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 676 — zászló zászló szív
Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!

4 napja
Toca Minnesota Vikings 20 358 — Vikings fan
NB2
Miért?
Közben se országgyűlésire, se önkormányzatira, sem Europa Parlamentire nem mentem el.
Én vissza kérdeznék szerinted nem durva, hogy 36 évben kivontad magad az összes szavazásból?
4 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 939 — Lucas Scott
Ma -majdnem szoszerint- belefutottam Gyurcsanyba. Fulig ert a szaja valamiert.
undisputedly
Ha belemfutnal én is kiugornek a borombol 😉

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
4 napja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 613
Klárika shitshowt nézte/nézi valaki a telexen?

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
4 napja
undisputedly
Oh hogy hiányzik nekem most egy jó Feri a kém plakát 😄
4 napja
Tegnap beszélgettem két 40-45 között lévő emberrel, és érdekes módon megismertem a régen Fidesz-es volt, de már "kiábrándult" kategóriát én is egyikükben. Ez persze nem jelenti azt, hogy instant TISZA szavazóvá vált volna mert (szerintem nagyon is helyesen) szkeptikus MP-vel szemben, de ő valószínűleg behúzza oda.

A másikban pedig megtestült a hithű FIDESZ szavazó, aki egyébként ki is jelenti, hogy gyakorlatilag nem tud olyan dolog történni igazából, hogy ő ne oda húzza az X-et.
Mielőtt bárkiben felmerül: se nem iskolázatlan, se nem vidéki, se nem hírektől elzárt (olvas Telexet meg 444-et is) és nem ostoba ember, a szakmájában kifejezetten jól dolgozó vezető beosztású mérnökről beszélünk (nem a kapcsolatai miatt lett vezető, több pénzügyileg sikeres projekt is áll mögötte amit ő irányított), jó problémamegoldó, több nyelven beszélő fővárosi lakos, feleséggel, két gyerekkel.

Mindig írok itt a párhuzamos valóságokról. A Szabó Bence százados ügyre mivel reagált pl?
-Az, hogy valaki egy ilyet lenyilatkozik arccal névvel, az még nem bizonyít semmit, semmilyen dokumentumot nem mutatott fel amivel bizonyítja hogy amiket állít azok úgy vannak.
A kormány is állít valamit két narratíva, ő meg a kormányét hiszi el.

Kognitív disszonancia feloldva.

Ha felépítesz magadnak egy világot, amiben a hit ilyen erős, akkor úgyis úgy fogod értelmezni a dolgokat, ahogy a te világképednek megfelelően működik. Úgyis lesz olyan értelmezése a kormány oldaláról a dolgoknak amibe belekapaszkodsz és megnyugtat.
És ehhez nem kell az ország peremvidékén élő, aluliskolázott, tájékozatlan embernek lenni.

Ez nem jelenti az, hogy nincsenek "változások a gondolkodásmódban az évek alatt". ld első résztvevő (pontosan ilyen paraméterekkel rendelkező mérnök ember mint a kettes), csak mint érdekességként írtam ezt most le.

És a 2-es emberke is tud hüledezni úgy mint egy ellenzéki, a másik oldalon állókról, idézem: "Hogy írhat le egy felnőtt értelmesen és felelősen gondolkodó normális ember olyat hogy egy lyukas vödörre is leszavazok akár, csak ne Orbán legyen az?"
bobi0092
Czabán Samunak van egy-két jó podcastja ami értékválasztásról szól, választási preferenciákról tényleg semmi nem fekete-fehér, meg hát egy mérnök nem gyakorlati szakember elöbb hisz egy manualnak vagy egy elméletnek mint hogy a sorjás kalapács vágta el a kezét 😉

4 napja
NB2
Miért?
te vagy az Konokpéter? 😀

4 napja
undisputedly
gondolom felbukkan egy MP forumon és megköszöni a szinpadra felugorva hogy támogatja a tisza párt a titkos tervét

4 napja
undisputedly Seattle Seahawks 12 878 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
4 napja
Dagobert bácsi 263
NB2
4 napja
NB2
Miért?

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló