Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra, köszi a türelmet!

Politika

68 feliratkozó

6 perce
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 906
"Én nem adom fel, soha, soha, soha, soha nem adom fel" OV

"Még soha, de soha nem voltam ilyen eltökélt!" Az Uralkodó a sith-ek bosszújaból
23 perce
Jughead Dallas Cowboys 6 725
Kevés kártékonyabb dolog van Fidesz szempontból, mint Orbán. Nekem eddig se volt sok bajom a Tisza-val (jogszabályt írni mondjuk nem tudnak, ami gáz, mert úgy gondoltam, hogy ez nem nagy feladat), de most jött Orbán belenéztem és rájöttem, hogy de jó, hogy nem ez a nyomorult az ország miniszterelnöke.
24 perce
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 816 — Lucas Scott
Ha ezt tudom akkor a Fideszre szavaztam volna

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
31 perce
Lúdas Solymi New England Patriots 9 447
OV mar terel is.
Ok nem atvagjak az EU-t, hanem kitaktikazzak 😀

telex.hu/belfold/2026/06/13/orban-viktor-tisztujito-kongresszus

Persze, meg nem lopnak, hanem atcsoportositjak a vagyont.
38 perce
Ez eddig eleg katyvasz es nem latom h fingatnak Fityeszt vele.
Beki
Ezzel sehogy.
Vártam, hogy a migrációs témával meg a táborral jönnek elő.
Gondolom ez annak szól, hogy ezt a témát akarja vinni a Fidesz, aztán igazából most debunkolják az egészet, adva egy kis gondolkodnivalót a kongresszushoz.

Azért is gondolom ezt, mert ezek az infók nagyjából tudottak voltak, cikk is jelent meg (talán megint) egy hete/a héten, és ugye ezen a héten kezdett ezzel kampányolni az ellenzék.
Ez meg itt volt tarsolyban és várták, hogy mikor dobhatják be, hogy megnyerjék a napot, de legalábbis ne az legyen, hogy csak a Fidesz kongresszussal foglalkozzanak, hanem belevigyék az adott témát is.

Volt már ilyen, úgymond semmi extra bejelentése már, ahol kiderülnek a részletek, amik azért lehetnek jelentősek.
Lúdas Solymi
Igen, de ez is olyan, mint sok más téma, hogy ismert volt, újságírók is írtak róla stb., de most mindezt a kormány támasztja alá hivatalos papírokkal, aminek nagyobb a súlya. Új infó volt? Nem feltétlen, de az számít, hogy honnan jött most a megerősítés.
Továbbá kicsit tematizál, megint.
bogjosi
Persze, ez egyértelmű.
Nem véletlenül adják ezt elő kormányszinten, mert más az ha az állam mondja ki és más amikor újságírók, akik médiumait esetleg nem követik, így viszont nagyobb az elérhetőség és a közmédiába is bekerül.

Aztán persze lehet, hogy ezeket az infókat mostanában szedték össze, mert monitorozták, hogy mi lehet majd az ellenzéki téma.

Nekem, aki majdnem napi szinten követi a politika fogyaszthatóbb részét meg olvasok független médiát, ez nem okoz akkora meglepetést, a volt és még mindig Fidesz-szavazóknak ez lehet újdonság.

Az látszik, hogy tematizálásban jók, fölényben vannak a szociális médiában és erre építenek is, mert áttöri az emberek buborékját.

Az viszont érdekes, hogy MP megint elmondta, hogy van belsős hírforrása, ami paranoiássá teheti OV-t, lefagyaszthatja, boríthatja a kongresszusra felépített tervet és kereshetnek új témát, amivel ekézhetnék a Tiszát, mert a migrációs paktummal már nehezen jöhetnek ezután.
41 perce
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 505 — #neverpunt
"A hivatalos feljegyzésben az is szerepelt, hogy a választás évére ki kell élezni a migrációs konfliktust."

Ezt azért majd elolvasnám a feltöltött doksikban 😀 Miként volt ez fogalmazva

50 perce
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 801
Beki
Én nem vártam mást, egyszerűen bemutatják hogy mekkora állszent hazugok. Simán csak kifogják a szelet a Fidesz mai napjából.
Nomac
hazudtak reggel, délben meg este.
1 órája
bogjosi New England Patriots 2 292
Beki
Ezzel sehogy.
Gondolom ez annak szól, hogy ezt a témát akarja vinni a Fidesz, aztán igazából most debunkolják az egészet, adva egy kis gondolkodnivalót a kongresszushoz.

Azért is gondolom ezt, mert ezek az infók nagyjából tudottak voltak, cikk is jelent meg (talán megint) egy hete/a héten, és ugye ezen a héten kezdett ezzel kampányolni az ellenzék.
Ez meg itt volt tarsolyban és várták, hogy mikor dobhatják be, hogy megnyerjék a napot, de legalábbis ne az legyen, hogy csak a Fidesz kongresszussal foglalkozzanak, hanem belevigyék az adott témát is.

Volt már ilyen, úgymond semmi extra bejelentése már, ahol kiderülnek a részletek, amik azért lehetnek jelentősek.
Lúdas Solymi
Igen, de ez is olyan, mint sok más téma, hogy ismert volt, újságírók is írtak róla stb., de most mindezt a kormány támasztja alá hivatalos papírokkal, aminek nagyobb a súlya. Új infó volt? Nem feltétlen, de az számít, hogy honnan jött most a megerősítés.
Továbbá kicsit tematizál, megint.

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 órája
Beki New York Jets 2 818
Mondjuk az emberkereskedok efajta kiengedese is meger egy miset, de osszessegeben nem volt ez akkora bumm.
Az egybites amoba Fityesz szavazok agyilag ugysem kepesek feldolgozni az elhangzottakat.

Sztem a narancsok a mai ujitasi dontesekkel inkabb adnak lecsaphato atombombakat MPeknek.
1 órája
Beki
Ezzel sehogy.

1 órája
Beki New York Jets 2 818
Beki
Én nem vártam mást, egyszerűen bemutatják hogy mekkora állszent hazugok. Simán csak kifogják a szelet a Fidesz mai napjából.
Nomac
Igen, turelmetlen voltam, kezd kibontakozni a kep
1 órája
Nomac New England Patriots 4 512 — balazs.t85@gmail.com
Beki
1 órája
Beki New York Jets 2 818
1 órája
Apa, kezdődik! 😀

Na, nézzük mit mondanak, hogy nyerjék a napok?

MP most elég komolynak tűnik, nem a szokásosnak.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
12 órája
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 191 — #NoStress
MP begerjesztette a népet egy holnap reggeli rendkívüli bejelentéssel. Remélem nem lesz nagyobb a füstje, mint a lángja.
dugo93
Mindig nagyobb a füst, mint a láng. Ez a politikai kommunikáció lényege.
Eléggé béna lenne ha fordítva lenne.

12 órája
KeyG Baltimore Ravens 14 580
Mondok egy egyszerű példát, még ha nem is egyformán használható minden ágazatban. Itt ferihegyen régen takarítónénik, nem nagy pénzért dolgoztak, de azért ezt-azt félretéve maguknak, teljesen jól elvégezték a munkát. A céget (B+N) zavarta, hogy ők már a garantált bérminimum fölötti fizetésért dolgoztak, ezért elküldték őket és elkezdtek előbb közel vidékieket, majd borsodiakat, majd végül nyirségieket alkalmazni, de rövid idő alatt rájöttek, hogy annyira nem is alkalmasak, másrészt a garantált bérminimumok miatt kezdtek azok is drágák lenni nekik. Most már magyar csak elvétve van, mindenhol ázsiaiak. Ez az olcsó megoldás és pont leszarják, hogy milyen a munka minősége. De azért a B+N-nek elég jól megy, hogy rohadna el az összes krumplijuk. Ez csak a cégeken múlik és amíg azt tapasztalják, hogy van kibújási lehetőség, addig mindent meg is tesznek majd az olcsóságért. Pont ilyenek ezek a 1-2 nap alatt meggazdagodott cégvezetők. Persze nyilván nyugaton is a profit az első, de az ami itt megy, az szerintem már tarthatatlan.
Klaci79
Mondok én is egy példát, és ez a győri Audi, ahol a csirkés cégnek a 2.5x-ese az átlagos fizetés, a portást is beszámítva: az Audi is döntően munkaerő-szervező alvállalkozókkal tölteti fel az állományt, mert így nem ő foglalkoztatja az embereket, hanem az alvállalkozó, akinek máról holnapra, végkielégítés és egyéb problémák nélkül azt lehet mondani, hogy holnaptól 100 ember helyett 50 ember kell ebbe és ebbe a csarnokba.

Ez egy nagy hagyományokkal rendelkező német cég, nem egy balkáni körülmények között szocializálódott hazai újvállalkozó. A munkavállalói jogok durva megnyirbálása, a munkaerőpiaci erőviszonyok munkáltató irányba való erős eltolása a teljes piacot torzítja, nem csak a tízmilliárdos yachton két dolcsis kávét szürcsölgető újgazdagok lesznek ilyenné. Ha felszántják a foci pályát, előbb-utóbb te is alkalmazkodni fogsz a szántás nyomokhoz, ha tükör pályán szeretnél focizni, ha nem.

(Amúgy csodálkozom, hogy Ferihegyen még direktben alkalmazzák a takarítókat. Azt hittem már régen lenyúlta a bizniszt valamelyik NER-es cég aki alvállalkozóként - maláj vendégmunkásokat alkalmazva - csinálja. 😊 )
peterk2005 udvari bolond
Szerinted az emlitett B+N milyen cég?
slowmotion
Hadd ne tippeljek. 😊
peterk2005 udvari bolond
Kis-Szölgyémi Ferenc

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
12 órája
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 919 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondok egy egyszerű példát, még ha nem is egyformán használható minden ágazatban. Itt ferihegyen régen takarítónénik, nem nagy pénzért dolgoztak, de azért ezt-azt félretéve maguknak, teljesen jól elvégezték a munkát. A céget (B+N) zavarta, hogy ők már a garantált bérminimum fölötti fizetésért dolgoztak, ezért elküldték őket és elkezdtek előbb közel vidékieket, majd borsodiakat, majd végül nyirségieket alkalmazni, de rövid idő alatt rájöttek, hogy annyira nem is alkalmasak, másrészt a garantált bérminimumok miatt kezdtek azok is drágák lenni nekik. Most már magyar csak elvétve van, mindenhol ázsiaiak. Ez az olcsó megoldás és pont leszarják, hogy milyen a munka minősége. De azért a B+N-nek elég jól megy, hogy rohadna el az összes krumplijuk. Ez csak a cégeken múlik és amíg azt tapasztalják, hogy van kibújási lehetőség, addig mindent meg is tesznek majd az olcsóságért. Pont ilyenek ezek a 1-2 nap alatt meggazdagodott cégvezetők. Persze nyilván nyugaton is a profit az első, de az ami itt megy, az szerintem már tarthatatlan.
Klaci79
Mondok én is egy példát, és ez a győri Audi, ahol a csirkés cégnek a 2.5x-ese az átlagos fizetés, a portást is beszámítva: az Audi is döntően munkaerő-szervező alvállalkozókkal tölteti fel az állományt, mert így nem ő foglalkoztatja az embereket, hanem az alvállalkozó, akinek máról holnapra, végkielégítés és egyéb problémák nélkül azt lehet mondani, hogy holnaptól 100 ember helyett 50 ember kell ebbe és ebbe a csarnokba.

Ez egy nagy hagyományokkal rendelkező német cég, nem egy balkáni körülmények között szocializálódott hazai újvállalkozó. A munkavállalói jogok durva megnyirbálása, a munkaerőpiaci erőviszonyok munkáltató irányba való erős eltolása a teljes piacot torzítja, nem csak a tízmilliárdos yachton két dolcsis kávét szürcsölgető újgazdagok lesznek ilyenné. Ha felszántják a foci pályát, előbb-utóbb te is alkalmazkodni fogsz a szántás nyomokhoz, ha tükör pályán szeretnél focizni, ha nem.

(Amúgy csodálkozom, hogy Ferihegyen még direktben alkalmazzák a takarítókat. Azt hittem már régen lenyúlta a bizniszt valamelyik NER-es cég aki alvállalkozóként - maláj vendégmunkásokat alkalmazva - csinálja. 😊 )
peterk2005 udvari bolond
slowmotion
Hadd ne tippeljek. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
12 órája
Beki New York Jets 2 818
 444.hu/2026/06/12/vege-az-mtva-nak-a-teljes-kozmedia-atalakul-jon-a-sajtoalap-es-a-fuggetlen-kozmedia-testulet
12 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 685 — The Mathematician
MP begerjesztette a népet egy holnap reggeli rendkívüli bejelentéssel. Remélem nem lesz nagyobb a füstje, mint a lángja.
dugo93
A fing elszáll?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
12 órája
dugo93 Indianapolis Colts 4 704

13 órája
slowmotion Dallas Cowboys 28 032 — Cowboys fan
Klaci79

peterk2005 udvari bolond
13 órája
 24.hu/belfold/2026/06/06/deak-daniel-megafon/
Beki
Ha mostantól kormányfüggetlen, akkor eddig...?
Idézném Kovi tanácsát Geronazzo Mária felé: " Fogjad a faszokat!"
Tactful Cactus
Fuhh hallod, milyen nőt láttunk ma a Bazilikánál... Anorexiás test, a mellei egyenként nagyobbak voltak mint a fejem, a szája meg legalább kétszer akkora volt, mint Geronazzónak 😳😱
warr_b
Baj Angelika?
deyell
Fú, baszki, ma láttam a Westendnél a csajt.
A szája se semmi, de azok a mellnek hívott képződmények.

Tényleg megsajnáltam szegényt, hogy ott valami nagyon nincs rendben fejben, ha ennyire ki akar tűnni, valamiben különlegesnek lenni.
13 órája
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 19 073 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Úgy látom Toro nyert és a Meta lekönyökölt
StormST
Konkrétan ez mit jelent, mit kap Toroczkai?
szaba
Lófaszt a seggêbe vagy a pofájaba....

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
14 órája
szaba Los Angeles Chargers 12 862
StormST
szaba
Vicc volt csak, mert kb 1 órára teljesen leállt a Facebook. Na de vissza a read only módba 😊
r.baggio
Na jó, akkor visszamegyek.
15 órája
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 083 — no es importante
StormST
szaba
Vicc volt csak, mert kb 1 órára teljesen leállt a Facebook. Na de vissza a read only módba 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal