Politika

66 feliratkozó

több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 203
Mert itt már többen is leírták, hogy már egy konszolidáció is eredmény...
Lúdas Solymi
a konszolidáció eredmény?
végülis milyen jól járt az ország azzal hogy Kádár konszolidált
Negritis, a vajda
Attól függ mit tekintünk konszolidációnak, a rendszerváltás is lehet az.
Én nem mondom, hogy örülnék neki, de h lenne egy 180 fokos fordulat, az se reális.
Lúdas Solymi
Lefordítom: attól tartanak sokan, h átbasztak minket MP-vel, de ez csak 26-ban derül ki.
Mint a SzisziSzandi VitézyDave sakkozás.
Willie Parker
nem, én MP esetében nem tartok attól hogy Fideszes lenne
attól tartok hogy Ő a Fidesz 2.0 és minden ízében írtózok ettől
Negritis, a vajda
Nem te, hanem pl a szhelyi értelmiség zöme, azok akik személyesen is ismerik, gyerek, egyetemista, aktivista, politikai celeb korszakokból.
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 203
Ellenzéki gondolkodók egy éve: “Az első lépés a rendszerellenzék leváltása.”

Ellenzéki gondolkodók most: “Jajj de ne így!!!”
Jughead
Én speciel nem ezt mondom..így szavaztam, örülök a változásnak, de a jövő ködbe burkolózik, mert baromi olyan jobbos, amiből én nem kérnék. És valszeg még páran így érzik. Ezért az én szavazatom nem végítéletig szól MP felé, mint a fidesz táboré Viktor felé. Így most el kell kezdeni virítani..
topin
De már nincs valójában jobbos meg balos.
Minden pártnál van olyan elem, ami régen balos lett volna, meg olyan is, ami jobbosnak számított.
De a posztmodern politikai kommunikációban a bal/jobb az annyit tesz -attól függően épp ki mondja-, hogy jó/rossz, mi/ők. Identitáspolitika van, nem szociális, így ahogy Orbán se jobbos, se balos, hanem turbopopulista, úgy MP se balos, se jobbos, hanem szinten fullba nyomja a populizmust.

És nem kell virítania semmit, csak meg kell jelenítenie -posztmodern politikai kommunikáció- azt, hogy mekkorát virít. Abban meg elég jó volt eddig is, és jó lesz ezután is. Ahogy Orbán is el tud bármit adni az ő hívőinek, úgy MP is. És a politika már hitbéli dolog lett, nem gazdasági racionalitások és ideológiai világmegváltások küzdőtere. És az nyer, akinek többen hisznek.

Ha már pókeres példa, akkor képzeld el úgy a politikát, mintha úgy játszanánk hu cg-t, hogy mindkettőnknek végtelen pénze lenne. Minden nap toljuk orrvérzésig, majd néha beszamolunk a rajongóinknak, hogy mennyit nyertünk, milyen jó blöfföt fogtunk, mennyire faszán dobattunk jobb lapot. Ők meg majd eldöntik az elmondásunk alapján, hogy ki nyert.
Őszentsége Sobri Jóska
Én ezeket értem, csak rám mint szavazóra nem hatnak. És nem csak rám. Nyilván kisebbségbe vagyok ezzel az MP bandwagonon, csak én már épp leestem volna róla ha még pár hónap van a választásig, mert nálam kifulladt a mondanivaló tartalomnélkülisége. Felpattantam én is, mert hangzatos hívószavak voltak, nagy ígéretekkel, aztán ezek úgy is maradtak. Nekem nem elég dumálnia, így engem el fog veszteni ha nem vírit, vagy rossz irányba kódorog. Meg másokat is abból a nagy színes bandából amit most összerakott. Míg a másik tábor nem lesz kisebb sokkal 26ban meg 30ban sem.

A pókeres példádnál maradva, mivel nem lesz nyertes csak pofázunk, a végén csak a közeli rajongókat fogja érdekelni és máshoz nem jut el a sok rizsa. Egy széljegyzet lesz a partink, amin már rég túlhaladtak..

De tényleg értem, amit írsz, ahogy működik a dolog. Csak már 1 nappal később is szavazókat vesztett, mert nem nyert. Mert volt aki ezért szavazott, mert ezt szedte ki a kavalkádból, posztmodernből, hogy most itt aztán hajajajajaj mi lesz. Neki nem lett semmi, miközben nagy eredmény. Elvesztette. 1 nap alatt. Hónapok alatt még többet fog, ha nem sikerül ezt a politikai térbe is megugrani, amit mozgalomként sikerült felépíteni. A kettő nem ugyanaz, hiába is akarod összemosni.

Mint mozgalom teljes mértékben melléálltam, mint politikai erő, na úgy meg elvárásaim vannak. És mindegy hogy én vagyok szarul bekötve, a lényeg a szavazatom. Illetve nem csak az enyém, hanem a többi rosszul bekötött emberé, amit most megkapott, ha nem virít, akkor meg elveszti.
topin
Egy mondatban: Magyarnak reménykedői vannak, Orbánnak hívői
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 950 — no es importante
De tényleg értem, amit írsz, ahogy működik a dolog. Csak már 1 nappal később is szavazókat vesztett, mert nem nyert. Mert volt aki ezért szavazott, mert ezt szedte ki a kavalkádból, posztmodernből, hogy most itt aztán hajajajajaj mi lesz. Neki nem lett semmi, miközben nagy eredmény. Elvesztette. 1 nap alatt. Hónapok alatt még többet fog, ha nem sikerül ezt a politikai térbe is megugrani, amit mozgalomként sikerült felépíteni. A kettő nem ugyanaz, hiába is akarod összemosni.
topin
Ezt a závecz mérte neked?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
topin New England Patriots 2 288

Jughead
Én speciel nem ezt mondom..így szavaztam, örülök a változásnak, de a jövő ködbe burkolózik, mert baromi olyan jobbos, amiből én nem kérnék. És valszeg még páran így érzik. Ezért az én szavazatom nem végítéletig szól MP felé, mint a fidesz táboré Viktor felé. Így most el kell kezdeni virítani..
topin
Minden pártnál van olyan elem, ami régen balos lett volna, meg olyan is, ami jobbosnak számított.
De a posztmodern politikai kommunikációban a bal/jobb az annyit tesz -attól függően épp ki mondja-, hogy jó/rossz, mi/ők. Identitáspolitika van, nem szociális, így ahogy Orbán se jobbos, se balos, hanem turbopopulista, úgy MP se balos, se jobbos, hanem szinten fullba nyomja a populizmust.

És nem kell virítania semmit, csak meg kell jelenítenie -posztmodern politikai kommunikáció- azt, hogy mekkorát virít. Abban meg elég jó volt eddig is, és jó lesz ezután is. Ahogy Orbán is el tud bármit adni az ő hívőinek, úgy MP is. És a politika már hitbéli dolog lett, nem gazdasági racionalitások és ideológiai világmegváltások küzdőtere. És az nyer, akinek többen hisznek.

Ha már pókeres példa, akkor képzeld el úgy a politikát, mintha úgy játszanánk hu cg-t, hogy mindkettőnknek végtelen pénze lenne. Minden nap toljuk orrvérzésig, majd néha beszamolunk a rajongóinknak, hogy mennyit nyertünk, milyen jó blöfföt fogtunk, mennyire faszán dobattunk jobb lapot. Ők meg majd eldöntik az elmondásunk alapján, hogy ki nyert.
Őszentsége Sobri Jóska
Én ezeket értem, csak rám mint szavazóra nem hatnak. És nem csak rám. Nyilván kisebbségbe vagyok ezzel az MP bandwagonon, csak én már épp leestem volna róla ha még pár hónap van a választásig, mert nálam kifulladt a mondanivaló tartalomnélkülisége. Felpattantam én is, mert hangzatos hívószavak voltak, nagy ígéretekkel, aztán ezek úgy is maradtak. Nekem nem elég dumálnia, így engem el fog veszteni ha nem vírit, vagy rossz irányba kódorog. Meg másokat is abból a nagy színes bandából amit most összerakott. Míg a másik tábor nem lesz kisebb sokkal 26ban meg 30ban sem.

A pókeres példádnál maradva, mivel nem lesz nyertes csak pofázunk, a végén csak a közeli rajongókat fogja érdekelni és máshoz nem jut el a sok rizsa. Egy széljegyzet lesz a partink, amin már rég túlhaladtak..

Mint mozgalom teljes mértékben melléálltam, mint politikai erő, na úgy meg elvárásaim vannak. És mindegy hogy én vagyok szarul bekötve, a lényeg a szavazatom. Illetve nem csak az enyém, hanem a többi rosszul bekötött emberé, amit most megkapott, ha nem virít, akkor meg elveszti.
több mint 1 éve
csipkelli 4 010
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/484487805_1266161498205746_6154756008088412684_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx1080x514&ctp=s1080x514&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=NT1ydTkIkAkQ7kNvwEbERi0&_nc_oc=AdrUTvCIJWuOAW5iM7GRSEjRsZ82j9KOLS5SbDomrJvk71EgfHaIMAur4rbExYUPlPM&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=gBVp7Aiwnr7z4dG5OKIn-g&_nc_ss=7a30f&oh=00_Afy6m0zkqc_8m2NxtxXWNYE485lINaNAtA7JEp1m_y0j2Q&oe=69C54734
Dr. Molnár Csaba
Magyar Péter egy friss közvélemény-kutatásról szóló hír alatt (amiben az ellenzék nőtt, a Fidesz csökkent) a következő, emelkedett gondolatokat osztotta meg a nemzettel: „Szerintem a DK nem 26%,...

Április végefele 😊

Szerkesztette: csipkelli
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 566
 24.hu/belfold/2024/06/10/alkotmanybirosag-uj-elnok-titkos-szavazas-juhasz-imre/

😃

Mi van, Patyi nem vállalta?
több mint 1 éve
Néhány gondolat a tegnap esti eredmények kapcsán.

1. Teljesen tök mindegy, hány megyei jogú város lett ellenzéki, vagy fideszes. A közgyűlések full narancsa is édesmindegy. Hatáskör szempontjából nem többek ezek, mint az éves iskolai záróünnepségen könyvet átadó kedves bácsik és nénik az igazgató mellett. Az önkormányzatiság mint olyan, nem létezik, így a vezetői is lényegtelen szereplők. El lehet lamentálni oldalakon át, hogy "de ügyes a Pintér győrött" (nem különösebben az, Borkainak küldhet kurvákat, nélkülde 60%-al nyer Dézsi) vagy, hogy "de béna az ellenzék Debrecenben" (50 % alatti fideszes polgármester a szívcsakrában, ez elképesztően durva) de ezek is lényegtelen dolgok. Egyetlen közepesen lényegtelen dolog a föváros, mégiscsak az a legnagyobb meg minden, de az egy shitshow lesz a következő években, amit nagy örömmel lehet követni, borzasztó szórakoztató lesz. És hajrá Gergő a 12-ben.
...
3. A Fidesz kampánya a saját metodikája szerint - és szerintem is - sikeres volt. A target lejött, 2 millió embert akartak elvinni - pipa, a belső elvárás minimum 45%-volt - pipa (azt a 0,28% minuszt elnézi a főnök ), minimum 11 mandátum - pipa (a kegyelmi botrány, meg Magyar felfutás közepén volt olyan időszak, amikor a 9-10 is elfogadható eredményt lett volna a központból, ezt módosították pár hete minimum 11-re). Soha ennyi ember nem szavazott még egy pártra EP választáson, mint most a Fideszre.

...
MC12
Bravó, nagyon szépen felmondtad a központi narratívát.
Jan
Legalább ez megy még, nem estem ki a rutinból. Az is valami. (Amit írtam kb. köszönő viszonyban nincs a központ narratívájától de ez ne zavarjon össze)
MC12
Jó de azt megismétlik majd mások.
Viszont te kőkemény eurokert irkalsz úgyis ide. Ez is mennyit ért? | irony on |
csebi
Ezt süti szokta megírni, én meg továbbítom a teljiget a Lendvaiba. Elég sok karakter lett, szóval párszáz (ezer?) euróra számítok süti, ha érted hogy mondom…
MC12
Ha van “meggyőzött ellenzéki” prémiumod, akkor engem beírhatsz nyugodtan. Aztán felezünk.

(Többször is meggyőzhetsz)

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 1 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 281 — Keep pounding
"Dobrev Klára szerint maradnak, akik voltak."

😀😀😀DD
Amadeus von Dollárbaloldal
balfaszok?
Kenny
Szerintem zseniális öngólokat rúgnak ma még így a levezető körben.
Minden pofon jó helyre megy

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 428

1. Teljesen tök mindegy, hány megyei jogú város lett ellenzéki, vagy fideszes. A közgyűlések full narancsa is édesmindegy. Hatáskör szempontjából nem többek ezek, mint az éves iskolai záróünnepségen könyvet átadó kedves bácsik és nénik az igazgató mellett. Az önkormányzatiság mint olyan, nem létezik, így a vezetői is lényegtelen szereplők. El lehet lamentálni oldalakon át, hogy "de ügyes a Pintér győrött" (nem különösebben az, Borkainak küldhet kurvákat, nélkülde 60%-al nyer Dézsi) vagy, hogy "de béna az ellenzék Debrecenben" (50 % alatti fideszes polgármester a szívcsakrában, ez elképesztően durva) de ezek is lényegtelen dolgok. Egyetlen közepesen lényegtelen dolog a föváros, mégiscsak az a legnagyobb meg minden, de az egy shitshow lesz a következő években, amit nagy örömmel lehet követni, borzasztó szórakoztató lesz. És hajrá Gergő a 12-ben.
...
3. A Fidesz kampánya a saját metodikája szerint - és szerintem is - sikeres volt. A target lejött, 2 millió embert akartak elvinni - pipa, a belső elvárás minimum 45%-volt - pipa (azt a 0,28% minuszt elnézi a főnök ), minimum 11 mandátum - pipa (a kegyelmi botrány, meg Magyar felfutás közepén volt olyan időszak, amikor a 9-10 is elfogadható eredményt lett volna a központból, ezt módosították pár hete minimum 11-re). Soha ennyi ember nem szavazott még egy pártra EP választáson, mint most a Fideszre.

...
MC12
Jan
Legalább ez megy még, nem estem ki a rutinból. Az is valami. (Amit írtam kb. köszönő viszonyban nincs a központ narratívájától de ez ne zavarjon össze)
MC12
csebi
Ezt süti szokta megírni, én meg továbbítom a teljiget a Lendvaiba. Elég sok karakter lett, szóval párszáz (ezer?) euróra számítok süti, ha érted hogy mondom…

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 567 — Steelers fan

...

...
MC12
Jan
MC12
Mondhatsz mást bármilyen nyilvános felületen?
több mint 1 éve

😀😀😀DD
balfaszok?
Kenny
Szerintem zseniális öngólokat rúgnak ma még így a levezető körben.
több mint 1 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 660 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
 youtu.be/B_UxvodhkAE?si=TmiZBKCnJmZqBrpo
több mint 1 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 546 — Omar's Coming Yo!

😀😀😀DD
balfaszok?

több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 364 — #NoStress
Hamár Szikra, én azt hittem Sudár Orsolya népszerű azért, erre pont ő bukta el az EVK-t, a zuglóiak tudnak erről írni pár mondatot, hogy miért lehet? (Vagy bárki, aki jobban otthon van a Szikrával kapcsolatban)
zacknorb
Végülis nem csinált semmit, nem mondott semmit, a vk-ben leadott kb. négyezer szavaztból kapott kb. ezret, kétszázzal második lett a fideszes mögött. Nincs benne nagy megfejtés, pártra szavaztak abban az egyéni választókerületben, és nem az övére.
Én pl. életemben nem hallottam még eleddig róla, pedig sok közéletet fogyasztok.

több mint 1 éve

😀😀😀DD
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 364 — #NoStress

Jughead
topin

több mint 1 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 649 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Hamár Szikra, én azt hittem Sudár Orsolya népszerű azért, erre pont ő bukta el az EVK-t, a zuglóiak tudnak erről írni pár mondatot, hogy miért lehet? (Vagy bárki, aki jobban otthon van a Szikrával kapcsolatban)
zacknorb
szar körzetben indult, 200 szavazattal bukott, az ál-MSZP-s csávóra 700-an szavaztak (az mkkp-sra 450-en)

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 1 éve
beltazor Michigan Wolverines 2 929 — Pfizer & Moderna fan
Am Vitezy csapatabol voltak vajon szavazatszamlalok? Ha igen veluk erdemes lenne atbeszelni hol mit tamadnak meg. Az en szavazokoromben( es ismeroseimeben is) magas volt az ervenytelen szavazat. Volt jo par akik Szandira Xeltek, de ami kettes volt az KariGerire ment.

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 906 — Lucas Scott

...

...
MC12
Jan
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 360 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
mondja az akinek nem volt büdös a fideszre szavazni
Negritis, a vajda
Nem mentem el végül szavazni
r.baggio
Ezzel, mint tudjuk, a Fideszes szavaztál 😁

Amúgy itt az MC-nek hosszan íróknak az megvan, hogy tegnap részletesen leírta, hol kire szavazott, és a fidesz még véletlenül sem volt köztük?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 428

...

...
MC12
Jan

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
YoungZeeZee 9 525
egy titter

Nem fogok beállni a sorba, nem fogom azt írni, hogy a Tisza bármit is elért azzal, hogy kikapott a Fidesztől. A Fidesz 11 mandátumot szerzett, amely elegendő nekik a TÖBBSÉGRE, így az elkövetkező 5 évben ugyanúgy Ők fogják eldönteni, hogy Magyarország hová szavazzon az EP-ben.

Mindenféle fikciók nélkül lássuk a számokat:
• Ha ez az Parlementi választás lett volna, akkor 2/3-ot szerez a Fidesz. Országos listáról 39, az egyéni választókerületekből pedig 96, összesen pedig 136 országgyűlési képviselői helyet szereztek volna.
• Az 55%-os részvételi arány hiába volt kiemelkedő az EP-választások viszonylatában, mindenhol máshol gyenge volt. A 2022-es választáson 66% vett részt, a 2018-as választáson pedig az emberek 68 százaléka.
• A Fidesznek 6 polgármestere lett Budapesten, és Vitézyvel közösen megszorongatták Karácsonyt és a közgyűlésben 11 jelöltje lett a Fidesznek az LMP 4 emberével.
• A megyei jogú városokban Zalaegerszegen, Veszprémben, Baján, Szekszárdon, Székesfehérváron, Sopronban, Salgótarjánban, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben és Debrecenben is Fideszes képviselő nyerte a polgármesteri választást. 2-vel több, mint 2019-ben.
• Az egész ország területén mindössze 6 olyan polgármester nyert, aki bármelyik baloldali párt színeiben indult.
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 024 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 950 — no es importante
mondja az akinek nem volt büdös a fideszre szavazni
Negritis, a vajda
Nem mentem el végül szavazni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 024 — Kinek mit intézett a kormánya
Janek betekintése a Momentum színfalai mögé:

Poloska vagyok.