Politika

66 feliratkozó

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 906 — Lucas Scott
Menczer:
Tegnap nem is alakulhatott volna jobban.

via GIFER

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 967 — The Mathematician
Ellenzéki gondolkodók egy éve: “Az első lépés a rendszerellenzék leváltása.”

Ellenzéki gondolkodók most: “Jajj de ne így!!!”
Jughead
Abban a tételmondatban szerintem minden benne van, hogy ha pl dk-sok választhatnának, hogy orbán bukik 2 év múlva, de nem általuk, vagy csak 20 év múlva, viszont ők alakítanak akkor kormányt, akkor kivétel nélkül az utóbbit favorizálnák.

14 év korlátlan hatalom, rákosista propaganda és oroszbaráttá szeretett ország után ugyanúgy megy a finnyáskodás, mintha itt a szociáldemokratizmus vs keresztény-konzervativizmus és annak árnyalatai lennének a fő kérdések... na de majd a szikra!
r.baggio
mondja az akinek nem volt büdös a fideszre szavazni

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 950 — no es importante

Jughead
Abban a tételmondatban szerintem minden benne van, hogy ha pl dk-sok választhatnának, hogy orbán bukik 2 év múlva, de nem általuk, vagy csak 20 év múlva, viszont ők alakítanak akkor kormányt, akkor kivétel nélkül az utóbbit favorizálnák.

14 év korlátlan hatalom, rákosista propaganda és oroszbaráttá szeretett ország után ugyanúgy megy a finnyáskodás, mintha itt a szociáldemokratizmus vs keresztény-konzervativizmus és annak árnyalatai lennének a fő kérdések... na de majd a szikra!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
topin New England Patriots 2 288

Jughead
Én speciel nem ezt mondom..így szavaztam, örülök a változásnak, de a jövő ködbe burkolózik, mert baromi olyan jobbos, amiből én nem kérnék. És valszeg még páran így érzik. Ezért az én szavazatom nem végítéletig szól MP felé, mint a fidesz táboré Viktor felé. Így most el kell kezdeni virítani..
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 567 — Steelers fan
Néhány gondolat a tegnap esti eredmények kapcsán.

1. Teljesen tök mindegy, hány megyei jogú város lett ellenzéki, vagy fideszes. A közgyűlések full narancsa is édesmindegy. Hatáskör szempontjából nem többek ezek, mint az éves iskolai záróünnepségen könyvet átadó kedves bácsik és nénik az igazgató mellett. Az önkormányzatiság mint olyan, nem létezik, így a vezetői is lényegtelen szereplők. El lehet lamentálni oldalakon át, hogy "de ügyes a Pintér győrött" (nem különösebben az, Borkainak küldhet kurvákat, nélkülde 60%-al nyer Dézsi) vagy, hogy "de béna az ellenzék Debrecenben" (50 % alatti fideszes polgármester a szívcsakrában, ez elképesztően durva) de ezek is lényegtelen dolgok. Egyetlen közepesen lényegtelen dolog a föváros, mégiscsak az a legnagyobb meg minden, de az egy shitshow lesz a következő években, amit nagy örömmel lehet követni, borzasztó szórakoztató lesz. És hajrá Gergő a 12-ben.
...
3. A Fidesz kampánya a saját metodikája szerint - és szerintem is - sikeres volt. A target lejött, 2 millió embert akartak elvinni - pipa, a belső elvárás minimum 45%-volt - pipa (azt a 0,28% minuszt elnézi a főnök ), minimum 11 mandátum - pipa (a kegyelmi botrány, meg Magyar felfutás közepén volt olyan időszak, amikor a 9-10 is elfogadható eredményt lett volna a központból, ezt módosították pár hete minimum 11-re). Soha ennyi ember nem szavazott még egy pártra EP választáson, mint most a Fideszre.

...
MC12
Bravó, nagyon szépen felmondtad a központi narratívát.

1.Ahol a fidesz veszít, az mind lényegtelen. A települési önkormányzatok, a megyei jogú városok, a közgyűlések, nem érdekesek.
Gondolom azért mentek milliárdok a kampányba, pár ezres településekig lemenőleg a plakátolásban, az ellen jelöltek lejáratásába, soc médiás poszt-tengerbe, mert nem érdekes, mert "teljesen tök mindegy".

Másrészt, a fidesz sikeres volt. Nyilván. Mi más lehet?

Az hogy 2009-óta most küldi a fidesz a legkevesebb képviselőt az EP-be: siker.
A legutóbbi választáshoz képest 7-8% -os visszaesés: siker.
A legrosszabb eredmény az önkormányzati választásokon vagy 15 évre visszamenőleg: siker.

Köszönöm hogy ezt megosztottad velünk, de ha megnézem az m1-et vagy az origót, pontosan ugyanezt kapom. Ezért kár volt ennyit pötyögni.

Én mindenesetre további hasonló sikereket kívánok.

Illetve azt még megjegyezném, hogy a tegnap esti értékelőn a vezérkar arca nem pont azt mutatta, amiről te próbálod meggyőzni a nagyérdeműt.
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 397

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 977

1. Teljesen tök mindegy, hány megyei jogú város lett ellenzéki, vagy fideszes. A közgyűlések full narancsa is édesmindegy. Hatáskör szempontjából nem többek ezek, mint az éves iskolai záróünnepségen könyvet átadó kedves bácsik és nénik az igazgató mellett. Az önkormányzatiság mint olyan, nem létezik, így a vezetői is lényegtelen szereplők. El lehet lamentálni oldalakon át, hogy "de ügyes a Pintér győrött" (nem különösebben az, Borkainak küldhet kurvákat, nélkülde 60%-al nyer Dézsi) vagy, hogy "de béna az ellenzék Debrecenben" (50 % alatti fideszes polgármester a szívcsakrában, ez elképesztően durva) de ezek is lényegtelen dolgok. Egyetlen közepesen lényegtelen dolog a föváros, mégiscsak az a legnagyobb meg minden, de az egy shitshow lesz a következő években, amit nagy örömmel lehet követni, borzasztó szórakoztató lesz. És hajrá Gergő a 12-ben.

2. Ami nem mindegy, azok a számok. El is indult a mindenféle elemzés és el is fog tartani egy jódarabig a pontos kép összerakása, de az biztos, hogy Fidesz szinte minden településtípuson veszített szavazókat, a legtöbbet a megyei jogúkban és a 20+ ezer fős településeken. Az biztos - több vk-ból mondták - hogy bizony a Fidesztől is több szavazót vett el a Tisza mint gondolták. Nézzünk rá Cserpa vagy Balaicz eredményére, de akár a Szitáéra is, és nézzük össze, mennyit kapott ep listán ugyanitt a fidesz. Ezek az emberek persze általában többet kapnak, mint a fidesz lista, de ez arány most _sokkal_ nagyobb, illetve a fidesz _sokkal_ kevesebb.

Az volt a mondás errefelé, hogy a Tisza 15% körül lehet, amit az ellenzéktől hoz, és 5% körül, amit a fidesztől, így jön ki a 20% körüli tisza. Na ez módosítani kell, mégpedig kb. úgy, hogy a 20%-a van az ellenzéki megsemmisülésből és elhozott kb 10% fideszest. És akkor a porszívó most fog beindulni: jöhet ehhez még azonnal 2-3% a momotól, 2-3 a kutyáktól és 2-3 egyéb 1% körüli pártóktól. Ez simán benne van, az pedig már 35% könyéke.

3. A Fidesz kampánya a saját metodikája szerint - és szerintem is - sikeres volt. A target lejött, 2 millió embert akartak elvinni - pipa, a belső elvárás minimum 45%-volt - pipa (azt a 0,28% minuszt elnézi a főnök ), minimum 11 mandátum - pipa (a kegyelmi botrány, meg Magyar felfutás közepén volt olyan időszak, amikor a 9-10 is elfogadható eredményt lett volna a központból, ezt módosították pár hete minimum 11-re). Soha ennyi ember nem szavazott még egy pártra EP választáson, mint most a Fideszre.
És akkor álljunk meg egy pillanatra: 2 évnyi inflációs cunami, gazdasági válságok sorozata, kegyelmi botrány, MP, nulla osztogatás, minden szar amit egyébként csinálnak, mi az eredmény? A Fidesz magasan és simán veri a mezőnyt. Elvileg és ránézésre is most vannak a legrosszabb állapotban. Mi lesz, ha csak egy kicsit jobb gazdasági klíma jön, a híresen pénztárcával szavazó magyar lakosságnál? Tudom, tudom, hirtelen morális fordulat jön, meg világosság és elzavarják a csúnya kormányt. Ásít, lapoz.

4. Azért érdekes nézni általában is, meg itt is az MP jelenséget. Akkor számszerűsítsük, hogy minek is örül, aki örül. Ha elhisszük, hogy MP felfutása tart még, és elhisszük, hogy a fidesz nem omlik össze két év alatt (mindkettőnek erősen hihetünk) akkor mi lehet két év múlva: 35-45% közötti Tisza, 40-45% közötti Fidesz, 5-10% közötti Kláriferi, 5-10% közötti Mi Hazánk, pár százalék resztli. Slussz. Ennyi. Ez azt jelenti, hogy a Parlament 90-95%a populista jobboldali, széljobboldali és nácipárti képivelőkből fog állni meg Feri. Ez már a ner leváltása? 😊 Pontosan mire is? Vagy majd ezután az eredmény után jönnek 2030-ban a nyugati értelemben vett kultúrpártok? Igaza lehet Gyurmának, ez a lengyel út, ahol lehet jobboldali, szélsőjobboldali meg extrém jobboldali pártot választani - a kommunisták mellett.

Másrészről többször leírtam, és ez nem is változott, én nem kedvelem MP-t, se mint politikust se mint embert. De nála egyáltalán nincs meg az az érzésem és tudásom, mint MZP-nél, hogy ő ner-t kívánja leváltalni. A ner-ből jön, ner-es eszközöket, arculatot, kampánytechnikát használ, ner-es kapcsolatai, barátai stb. vannak, és hát finoman fogalmazva sem beszél vagyonelkobzásról, felcsúti perről, meg mindenféle ilyesmiről. MzP fanatikus volt, Mp nem az. MzP-vel nem lehetett kiegyezni, Mp-vel ki tudna a ner-elit és viszont. Ez nem földindulás, ez a ner konszolidációja.
MC12
Nagyon szép összetett gondolatsor, amely kb leírja ha jól értem a fidesz hozzáállását ehhez a tegnapihoz. Én egyet kívánok, legyen tényleg ilyen a fidesz hozzáállása a Tisza párthoz. Ki se mondják a nevét inkább, ez különösen tetszik. Ellentétben veled, nekem viszont az az érzésem, hogy olyan ez, mint a Harry Potter filmekben. Ha nem mondjuk ki a nevét, nem történhet rossz velünk. Az 1,7 Milliárdot nem azért költötték el, mert magabiztosak lennének abban, hogy 2026-ban itt nem lehet proléma. Ezt a pénzt azért költötték el, mert félnek.
Én nem tudom, hogy mik azok a ner-es kampánytechnikák, amiket Magyar használ, mert a nertől csak a félelemkeltést, a külső és belső ellenségképek gyártását látom fullba, míg Magyartól pont a bner leváltását hallom rendszeresen, legújabban már azt is, hogy bátran jelentkezhet az, aki el szeretné kerülni a börtönt. Nemrég belinkeltem egy videóüt, ami tegnap a partizánban volt, ott pont ezt mondja el, hogy nem fogják elkerülni akit el tudnak kapni, és bár amíg egy Keller Lacikát küldtek rájuk, addig csak megmosolyogtató volt ez az elképzelés, valahogy Magyar szájából hitelesebb, mert ő tényleg tudja, hogy működik a rendszer.

A tegnapi napon MP úgy vágott bele, ahogy Te is pontosan leírod. 20% már jó. De 2 hónapja azt sem tudta az ország, hogy ki ez az ürge, míg most mindenki látja, hogy ő valódi ellenfele lehet a ner-nek és akkor már tényleg csak az a kérdés, hogy 2 év múlva is elhiszik e ezt az emberek, mert két év nagy idő...

Lehet persze majd osztogatni, csak most éppen várjuk már meg a megszorításokat, amik jönni fognak, mert az államháztartás hiánya már áprilisban meghaladta az éves szintet. Ezen persze lehet javítani és az is tény, hogy két évig nem lesz választás, tehát lehet szorítani a nadrágszíjon, aztán majd elengedni 2026 februárjában, de ha a fidesz népszerűsége bezuhan, vagy inkább a tisza mérései erősödnek be, akkor ott lesz a zabszem a seggekben.

A fidesz még nem nyert választást potens ellenféllel szemben. '98-ban egy bokros csomag tette tönkre a kormánypártok támogatását, '10-ről pedig ne is beszéljünk (a többit le se írok). Vagyis az én olvasatomban, ha Magyar tudja tartani magát és bevonzani a Momentum/Kutya/stb szavazókat, annyira közel juthat a fideszhez, hogy akár már a viták sem kerülhetőek el. Abban pedig nem tűnik a fideszes elit túl erősnek.

Vagyis bár több dologban is egyetértek veled, csak remélni tudom, hogy a fidesz megmarad ezen az ovis szinten, hogy nem vesz tudomást arról, hogy az ellenzéket most végre leváltották és sokan, akik eddig úgy voltak, ezeket úgyse lehet leváltani, most elgondolkodnak majd, ami pedig elég lehet. Nyilván majd újra átnézik a térképeket, hogy lehetne újrarajzolni ezt/azt, hogy lehetne hasonló listás szavazásokkal elintézni mást is, ahogy a közgyűlést most elintézték.
több mint 1 éve
topin New England Patriots 2 288
De az embereknek, a nagyon nagy többségnek soha nem a konkrét döntésről van véleménye, hanem a döntések interpretációjához viszonyulnak érzelmileg. Orbán is minden Oroszország elleni szankciót megszavazott, de a viszonyulás nem ezen konkrétumokhoz van, hanem az ezekről folyó diskurzushoz. És arra való a politikai kommunikáció, hogy ezeket irányba rakja, szavazatokra váltsa, függetlenül a valódi jelentőségüktől, értelmezésüktől. Pláne a posztmodernben.
Nem ugyanazt fogja számodra, -és még pár százaléknyi értelmiségi számára- jelenteni egy tartózkodás, elhatárolódás, kurvaanyázás, mint a 98 százaléknyi nagyon nagy többségnek.
Ne magadból indulj ki azzal kapcsolatban, hogy mi a hasznos és mi a haszontalan akkor, ha valaki választást akar nyerni, hanem a plebszből. Posztmodern, hahó.

Őszentsége Sobri Jóska
Ez oké, csak már most volt olyan a távoli ismerősi körben aki azzal jött, fasznak szavaztam erre, amikor nem tudta megverni a fideszt, Nem változott semmi.

Szóval én nem magamból indulok ki, de akkor te se a saját gondolatokban találj támaszt, hanem a 98% nagyon szélében, közelebbi szélében, meg a közepétől balra lévőből. Mint pókerben egy bet ellen a range alja mikor kiesik a callnál..

MP-t nem mindenki úgy látja ahogy te. És ezzel nem azt mondom, hogy rosszul látod, sőt lehet te látod jól. De akik felöltöztették őt valami hacukába a saját elveik mentén, azok abban is szeretnék látni. És rájuk fog hatni a propaganda, meg esetleg egy EU szankció. És azért azt nehéz lesz eladni ezeknek, hogy nézzétek már, megint a Brüsszel meg a Soros meg a buzik, pedig mi már nem is lopunk.. Eddig megverte a feleségét volt, nem volt bizonyíték, meg dollárbaloldal, nem volt bizonyíték. De most ott lesz a szavazat, a vétó, a tartózkodás. Lesz konkrét cselekvés amit látnak, érzékelnek az emberek, mert a szemük előtt történik. Ez nem fog 100%.ban leperegni, hiába van Messiás feeling..

Az emberek nem úgy látják 100%ban MP-t ahogy te. Ezért a teljes szavazóbázisát tekintve, aminek egy nagy része balos, igenis érdekelni fogja mit mond majd gender témában, migrációban EU ügyekben, és hogyan szavaz miután azt kimondta a kis száján. ORbán aláírhatta a mindent is, de eladta hogy megharcolt azért az aláírásért. Küzdött, rúgott, harapott, de végül a túlerő meg a gonoszok zsarnoksága csak térdre kényszerítette, de ő még úgy is beléjük csípett mert meg kellett védeni a magyarokat. És meg is tette. Ha most ugyanezt akarja eladni MP akkor annak szavazatvesztés a vége. Ráadásul kéz a kézben a Fidesz szavazóival fog ugyanarra szavazni az EU ellen?

Lehet tudja pótolni máshonnan, de nagyon sok embert (nem csak engem) bizony érdekelni fog, hogy most amikor nem lehet Rógánra mutogatni egy EP szavazáson, akkor merre fordul az a plató amiről nagyokat lehetett mondani. És itt ezzel csak a hurráhangulatot szeretném tompítani, mert nem az van, hogy ez a "horda" lépésről-lépésre erősebb lesz, mert szerintem ez az út eddig tartott. Amíg dumával lehetett nyerni és gyarapodni, meg utat mutatni szavakkal, addig nagyon tuti volt a buli. Most meg odaért ahhoz a részhez, amikor el kell indulni és vezetni kell a bandát. Valósat kell lépni és menni előre azon az úton amelyikre rálépett. Az ígérgetés innentől a nagypályán már nem elég. Most nem a büféből mondja az okosságot, amire bőszen bólogat bárki és mögé áll hogy mindenki takarodjon mert ez szar. Hanem be kell állni és konkrétan meg kell mutatni, hogy amit mond a mögött van valami. Aztán ahogy az lenni szokott, sokaknak majd nem tetszik az irány, mert fáznak, éheznek, fúj a szél, esik az eső, vagy bármi, amiről előtte nem volt szó. Mert ugye itt minden csak abból ered, hogy van egy szép nagy közös cél, amihez adott volt nagyon közeli dátummal egy választás. Ha most az EP után jön MP, akkor nem lehet ekkorára fújni, mert 2 évig ez a 8-10 jelmondat egyszerűen nem elég. Ráadásul nem is mond olyat, amit az eddigiek nem mondtak. Csak hát belülről jött, nagy szenzáció mert ilyen még nem volt. Eladta, hogy van atombomba, de csak vízipisztoly volt. Jó hangosat szólt, a holdról is lehetett hallani. De most 2 évig nincs harcikészültség, nem elég a Rógán menekülj 700 napon át.

A rózsaszín köd oszlik majd a szürke hétköznapokkal, amikor nem tud utcára vinni embereket, mert nincs kampány, nem vevők erre 700 napig az emberek. És amikor a köd oszlik aztán odafingik, akkor lehet mégse az a herceg lesz akinek a rózsaszín szemcsibe a felvert izgalmi helyzetben, a reménnyel eladta magát. Ez a tábor azért hízott, mert közel volt a választás, nagy volt a slung, sok a keseredett ember, aki rezonált erre. És most jönne az, hogy oké tessék megnézni mire szavaztak..és ezért mondom, hogy ez nem egy homogén tábor, mint a másik 2 millió, amelyik hóban-sárban fagyban átbaszva is megy és szavaz vakon bármire amire rámutatnak neki.

Itt nincs ilyen massza, a változásba vetett hit az összetartó erő. De most nincs kampány már, nem lehet hevíteni az érzelmeket, ilyenkor kell úgy cselekedni hogy a tábor egyben maradjon. Na ez lesz neki nehéz és ezért gondolom vízválasztónak mit kommunikál és hogyan politizál. Mert eddig csak mozgalmár volt.
több mint 1 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 281 — Keep pounding
Dobrev Klára a Facebookon bejelentette, hogy az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér. A DK EP-képviselője és eddigi árnyék-miniszterelnöke azt ígéri, teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak eddig is: „elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”.

😔

Le kell menni vidékre.
Amadeus von Dollárbaloldal
Szintén idézet Bödőcstől.
Le kéne menni vidékre. De, ááá szemetel az eső... Majd holnap...

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 566
Dobrev Klára a Facebookon bejelentette, hogy az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér. A DK EP-képviselője és eddigi árnyék-miniszterelnöke azt ígéri, teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak eddig is: „elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”.

😔

Le kell menni vidékre.
több mint 1 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 740 — capitaine du château de Vienne 1487

2. Ami nem mindegy, azok a számok. El is indult a mindenféle elemzés és el is fog tartani egy jódarabig a pontos kép összerakása, de az biztos, hogy Fidesz szinte minden településtípuson veszített szavazókat, a legtöbbet a megyei jogúkban és a 20+ ezer fős településeken. Az biztos - több vk-ból mondták - hogy bizony a Fidesztől is több szavazót vett el a Tisza mint gondolták. Nézzünk rá Cserpa vagy Balaicz eredményére, de akár a Szitáéra is, és nézzük össze, mennyit kapott ep listán ugyanitt a fidesz. Ezek az emberek persze általában többet kapnak, mint a fidesz lista, de ez arány most _sokkal_ nagyobb, illetve a fidesz _sokkal_ kevesebb.

Az volt a mondás errefelé, hogy a Tisza 15% körül lehet, amit az ellenzéktől hoz, és 5% körül, amit a fidesztől, így jön ki a 20% körüli tisza. Na ez módosítani kell, mégpedig kb. úgy, hogy a 20%-a van az ellenzéki megsemmisülésből és elhozott kb 10% fideszest. És akkor a porszívó most fog beindulni: jöhet ehhez még azonnal 2-3% a momotól, 2-3 a kutyáktól és 2-3 egyéb 1% körüli pártóktól. Ez simán benne van, az pedig már 35% könyéke.

És akkor álljunk meg egy pillanatra: 2 évnyi inflációs cunami, gazdasági válságok sorozata, kegyelmi botrány, MP, nulla osztogatás, minden szar amit egyébként csinálnak, mi az eredmény? A Fidesz magasan és simán veri a mezőnyt. Elvileg és ránézésre is most vannak a legrosszabb állapotban. Mi lesz, ha csak egy kicsit jobb gazdasági klíma jön, a híresen pénztárcával szavazó magyar lakosságnál? Tudom, tudom, hirtelen morális fordulat jön, meg világosság és elzavarják a csúnya kormányt. Ásít, lapoz.

4. Azért érdekes nézni általában is, meg itt is az MP jelenséget. Akkor számszerűsítsük, hogy minek is örül, aki örül. Ha elhisszük, hogy MP felfutása tart még, és elhisszük, hogy a fidesz nem omlik össze két év alatt (mindkettőnek erősen hihetünk) akkor mi lehet két év múlva: 35-45% közötti Tisza, 40-45% közötti Fidesz, 5-10% közötti Kláriferi, 5-10% közötti Mi Hazánk, pár százalék resztli. Slussz. Ennyi. Ez azt jelenti, hogy a Parlament 90-95%a populista jobboldali, széljobboldali és nácipárti képivelőkből fog állni meg Feri. Ez már a ner leváltása? 😊 Pontosan mire is? Vagy majd ezután az eredmény után jönnek 2030-ban a nyugati értelemben vett kultúrpártok? Igaza lehet Gyurmának, ez a lengyel út, ahol lehet jobboldali, szélsőjobboldali meg extrém jobboldali pártot választani - a kommunisták mellett.

Másrészről többször leírtam, és ez nem is változott, én nem kedvelem MP-t, se mint politikust se mint embert. De nála egyáltalán nincs meg az az érzésem és tudásom, mint MZP-nél, hogy ő ner-t kívánja leváltalni. A ner-ből jön, ner-es eszközöket, arculatot, kampánytechnikát használ, ner-es kapcsolatai, barátai stb. vannak, és hát finoman fogalmazva sem beszél vagyonelkobzásról, felcsúti perről, meg mindenféle ilyesmiről. MzP fanatikus volt, Mp nem az. MzP-vel nem lehetett kiegyezni, Mp-vel ki tudna a ner-elit és viszont. Ez nem földindulás, ez a ner konszolidációja.
MC12
Az egy dolog, hogy végletekig cinikus - deha semmiképpen nem lehet szép vége, akkor be lehet biztosítani, hogy ne is legyen. Hátvanpuszta égni fog, és ez ennek a végletekig cinikus megalázó pofátlan kommunikációnak is az eredménye.

Mi a faszom az hogy soha senki nem kapott ennyit? Tényleg abszte totálhüjének nem kéne nézni senkit, 2 millió voksra, baszki az 11 hej a 720ból, mongyam vagy mutassam? A paksimogyoró a végbél környékén MÁSFÉLSZÁZALÉK, annyit a katalán absztinens front is összekapar 3 perc alatt. Az hogy a 44% még nagyobb mint a 19es 52% hátbabám - nemhijába indulatból beszélgetnek a NERrel mert mindig a győzelem...

Szerintem jó hogy Ferit kizökkentették a Patásördög szerepből, mer nincs mire alkudoznia, hogy ő a vezető erő a sötétbe.

De a NER szépen erodeálódik, azok a középkáderhejek hiányozni fognak, mer nekik járna a hej hamá megdolgoztak érte. Valamint már nem megy a totális letámadás - ha Sexárdot lenyomják, elveszik Paks - ha Füredet megvédjük, kifordult Almádi

MP remélem fölismeri, hogy az ő ereje az influ-tüntetés ereje - S az a szimpátia, ahogy jött úgy el is megyen

Merez egy gizda-politikai ország, a ninfomániás szavazók oda dörgölöznek, ahol a nagyobb faszt érzik, és mikor a Sivatagi sas meg a zsugorodó gojók jönnek bizony elpárolognak a dögök, akár MP, akár Figyelsz...

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Gerichill Denver Broncos 547
A "jó lenne, ha Gyurcsány eltűnhetne a politikából" felvetéssel teljes mértékben egyetértek, ugyanakkor felvetül bennem az a lehetőség, hogy amennyiben ez megtörténne (hivatalosan is visszavonulna), attól még nem szűnne meg a Gyurcsányozás. Csupán csak átalakulna arra, hogy a háttérből irányítja a dolgokat (aka Soros). Szvsz hatalmas különbségeket nem feltétlen jelentene a jelenlegi viszonyokhoz képest. Erről a gondolatról mi a véleményetek?
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 360 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
"Ez az áradó tömeg pont azért vette a fáradságot, mert semmibe vettétek. És most követeli a tizenötmilliós tatyó számláját. Jobb lesz előkeresni. Vélemény.

Minden idők legnagyobb mozgósítása, a mozgósítás európai rekordja szűk kétmillió szavazót fogott. Évtizedek óta vezetett listákkal, százmilliárdos törvénytelen propagandával, megfélemlítéssel, a csaló trükkök minden válfajával. Mindezek nélkül, egy kisteherautóval és pár száz elvarázsolt ministránssal zárkózott fel a nyakukra egy két hónapja létező párt. Annak ez a felszálló ága, mégpedig az eleje – és ez a Fideszről nem mondható el. A többség elveszett.

És ha lehántjuk erről az eredményről a csalás hagymahéjait, ugyan mi marad? Mennyi lenne ez fair versenyben, az állami költségvetés eltérítése, a kampánykormányzás nélkül? Nem, ti nem vagytok a nemzet. Részei vagytok. Csak ti próbáltok abból kiszavazni mindenki mást – de ahhoz már nincs erőtök. Ha kérhetjük – még kér a nép – egy picit lehetne súlyba állítani a pofát ez ügyben mostantól, köszike. Ez nem egy kétmilliós nemzet. Ez egy nemzet, amiben van kétmillió… hát, erről is beszélnünk kell. Hogy azok kik..." (Tóta W.)

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 020
Mert itt már többen is leírták, hogy már egy konszolidáció is eredmény...
Lúdas Solymi
a konszolidáció eredmény?
végülis milyen jól járt az ország azzal hogy Kádár konszolidált
Negritis, a vajda
Attól függ mit tekintünk konszolidációnak, a rendszerváltás is lehet az.
Én nem mondom, hogy örülnék neki, de h lenne egy 180 fokos fordulat, az se reális.
Lúdas Solymi
Lefordítom: attól tartanak sokan, h átbasztak minket MP-vel, de ez csak 26-ban derül ki.
Mint a SzisziSzandi VitézyDave sakkozás.
Willie Parker
nem, én MP esetében nem tartok attól hogy Fideszes lenne
attól tartok hogy Ő a Fidesz 2.0 és minden ízében írtózok ettől
Negritis, a vajda
Hosszú az út '26-ig és utána is lehet fordulat, meglátjuk mi lesz.
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 364 — #NoStress
Ez nem földindulás, ez a ner konszolidációja.
MC12
A NER konszolidációja maga a földindulás.
Ahogy a 89-90-es rendszerváltásnak hívott esemény is a Kádár-korszak konszolidációja volt "csupán", mégis nagyságrendekkel élhetőbb országot eredményezett. És ennyi a maximum, amit az ember a saját életére vonatkoztatva a politikától várhat, a többi az már a saját ügyességén, cselekvésein, egyéni életdöntésein múlik.

Ez akkor lenne igaz, ha most ez EP-ben nem kellene majd szavaznia ebben a 2 évben a Tiszának. De kell. Ahpgy a Fővárosban is kell, mert az is egy szavazás, ha tartózkodik, amit Sobri írt. Az embereknek pedig meglesz a véleményük a döntéseikről, mert eddig döntéseik nem voltak, csak hangzatos kijelentések mindenféle saját módon választott témában, amibe bárki be tudott tagozódni.
topin
De az embereknek, a nagyon nagy többségnek soha nem a konkrét döntésről van véleménye, hanem a döntések interpretációjához viszonyulnak érzelmileg. Orbán is minden Oroszország elleni szankciót megszavazott, de a viszonyulás nem ezen konkrétumokhoz van, hanem az ezekről folyó diskurzushoz. És arra való a politikai kommunikáció, hogy ezeket irányba rakja, szavazatokra váltsa, függetlenül a valódi jelentőségüktől, értelmezésüktől. Pláne a posztmodernben.
Nem ugyanazt fogja számodra, -és még pár százaléknyi értelmiségi számára- jelenteni egy tartózkodás, elhatárolódás, kurvaanyázás, mint a 98 százaléknyi nagyon nagy többségnek.
Ne magadból indulj ki azzal kapcsolatban, hogy mi a hasznos és mi a haszontalan akkor, ha valaki választást akar nyerni, hanem a plebszből. Posztmodern, hahó.

Csak most mindenki a Tiszát lesi majd, mert látni akarják végre, hogy mit tesz, nem csak, hogy mit mond.
ender1112
Ez a mindenki 1-2 százalék. A többinek elég, hogy mit mond. Sőt, egy idő után -van akinél ez 3 perc, van akinél 3 nap, van akinél 3 hónap- még ez se releváns. Elég a hit.

több mint 1 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 855 — Colts Fan
Hálátlan g*cik ezek a csepeliek is, by Pacal Kapitány FB:

"Tudomásul veszem, hogy a csepeli választók többsége nem Orbán Viktor jelöltjeire, nem a Fidesz-KDNP békepolitikájára és nem Dudás Zoltán – kormány által is támogatott – programjára szavazott. Pedig az elmúlt öt évben 37 milliárd forint kormányzati támogatást harcoltam ki és szereztem meg a csepeli utak, járdák, oktatási, egészségügyi, szociális, sport- és kulturális intézmények, játszóterek, parkok megépítésére, megújítására. Csepel kapta a kerületek közül toronymagasan a legnagyobb kormányzati Covid- és energiaválság-kompenzációt.

Tegnap azonban világos üzenetet kaptunk: mindennek ellenére az elkövetkezendőkben Borbély Lénárd és új, Fidesz-ellenes pártja, a Közösen Csepelért Polgári Párt, illetve Magyar Péter és a Tisza Párt kell. Pedig ránk Csepel mindig számíthat!
"
somoskovig
Kíváncsi vagyok, ebből a 37 milliárdból mennyi folyt a saját és a haverok zsebébe, hány bogrács pacalpörkölt főtt belőle, mennyi került leosztásra (közbeszerzésbe/alapítványba), stb. Lehet hogy ott kellene keresnie a bukásuk okait.
több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 218 — Chiefs GM
8,08% után levonták a konzekvenciákat, megszűnik az árnyékormány. 😀
xrace77
Jöhet az árnyék ellenzék 😊

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 967 — The Mathematician
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
Én nem mondom, hogy örülnék neki, de h lenne egy 180 fokos fordulat, az se reális.
Lúdas Solymi
Lefordítom: attól tartanak sokan, h átbasztak minket MP-vel, de ez csak 26-ban derül ki.
Willie Parker
nem, én MP esetében nem tartok attól hogy Fideszes lenne
attól tartok hogy Ő a Fidesz 2.0 és minden ízében írtózok ettől

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
xrace77 Denver Broncos 4 672
8,08% után levonták a konzekvenciákat, megszűnik az árnyékkormány. 😀

Szerkesztette: xrace77
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 419 — Saturday Night Lights

"Tudomásul veszem, hogy a csepeli választók többsége nem Orbán Viktor jelöltjeire, nem a Fidesz-KDNP békepolitikájára és nem Dudás Zoltán – kormány által is támogatott – programjára szavazott. Pedig az elmúlt öt évben 37 milliárd forint kormányzati támogatást harcoltam ki és szereztem meg a csepeli utak, járdák, oktatási, egészségügyi, szociális, sport- és kulturális intézmények, játszóterek, parkok megépítésére, megújítására. Csepel kapta a kerületek közül toronymagasan a legnagyobb kormányzati Covid- és energiaválság-kompenzációt.

Tegnap azonban világos üzenetet kaptunk: mindennek ellenére az elkövetkezendőkben Borbély Lénárd és új, Fidesz-ellenes pártja, a Közösen Csepelért Polgári Párt, illetve Magyar Péter és a Tisza Párt kell. Pedig ránk Csepel mindig számíthat!
"
somoskovig
Csepeliként mondom, hogy jól jön a pénze, de imidzsproblémái vannak.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 203
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 020
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 203
Összegezve a tegnapi eredményeket.

Nagyjából bejött, amit Sobrival többször is említettünk, hogy itt valóban Fidesz vs MP kérdés van és minél több szavazatot kap MP, annál nagyobb zűrzavart lehet okozni a rendszerben és a Kutyák, Momentum stb szavazatok elvesztek,

Gyanítom, hogyha most vasárnap lenne még egy választás (a tegnapi eredmény ismeretében), akkor még szorosabb lenne a meccs, mert most már azok is látják MP-ben a potenciált, akik eddig részben apátia, részben megszokás miatt nem hitték el, hogy ez valós lehet. És valójában pont erre volt jó a tegnapi eredményt, hogy valós reményt adott az emberek számára, hogy ez a rendszer megbuktatható.

Ebből kell építkeznie az elkövetkezendő 2 évben és minél több olyan embert becsatornáznia, aki a nép számára még hiteles emberként eladható. Megbukott ellenzéki / fideszes politikus nem ilyen, így én nem is számítok rá, hogy elkezdi majd feltölteni ilyen emberekkel a pártot.

A baloldal lényegében megszűnt, a DK 8%-a gyanítom a hardcore fanatikus mag, ami gyakorlatilag mozdíthatatlan, de ezzel már érdemben nem is kell foglalkoznia. Eddig mindkét oldalt támadta, de ezután a DK-t már nincs értelme érdemben támadnia, onnan már szavazatokat nem nagyon tud elhozni és felesleges is napirenden tartania őket, elég annyi, ha továbbra is elhatárolódik tőlük.

Most jön a nehezebb része, a Fidesztől kell több szavazatot elhoznia, ezt pedig alighanem csak úgy fog menni, ha nagyjából ugyanazt mondja/képviseli, amit egyébként a Fidesz, csak mindent sokkal konszolidáltabb formában.

Van két épe felépítenie ezt és közben felépíteni egy olyan hálózatot, amivel képes lehet 26-ban kormányt buktatni, az alapokat megteremtette hozzá.
ervinator
Ez akkor lenne igaz, ha most ez EP-ben nem kellene majd szavaznia ebben a 2 évben a Tiszának. De kell. Ahpgy a Fővárosban is kell, mert az is egy szavazás, ha tartózkodik, amit Sobri írt. Az embereknek pedig meglesz a véleményük a döntéseikről, mert eddig döntéseik nem voltak, csak hangzatos kijelentések mindenféle saját módon választott témában, amibe bárki be tudott tagozódni.

De onnantól, hogy majd baszakodik az Unióval, lesz akinek nem tetszik amit csinál és azt mondja, hogy na ez is a Vityával szavaz..

Eddig burokba volt MP, szépen felfújta, tényleg le a kalappal. De olyan metodika mentén fújta ami közös volt. Innentől viszont nincs közös dolog, egyik oldal van vagy a másik és mivel ez nem egy 30 éves szerelem, így gyors kiábrándulók is lehetnek.
topin
Hány olyan topikot tudsz felsorolni, ahol pontosan emlékszel hogy melyik párt mire szavazott az EP-ben?
Az EP annyira megfoghatatlan az átlagpolgár számára, hogy semmilyen ráhatása nem lesz a választási preferenciákra annak, hogy a Tisza hogyan szavaz majd az EP-ben.
ervinator
Csak most mindenki a Tiszát lesi majd, mert látni akarják végre, hogy mit tesz, nem csak, hogy mit mond.
ender1112
Rogánnak ez nagy lehetőség, h 22 hónapig pörgesse az arcodba
több mint 1 éve
Most akkor bevettük Brüsszelt, és most már úgy táncolnak, ahogy mi fütyülünk?
Vagy továbbra is maradunk vétónagyhatalom?
Go Vikings!
Mivel ma már béke van, így nincs mit vétózni, nem?
somoskovig
Biztos h béke van?
Megjött a távirat Moszkvából?
Lúdas Solymi
Nyert a Fidesz, azt hittem, ez innentől automatikus.

több mint 1 éve

"