Politika
66 feliratkozó
több mint 1 éve
Akkor az a probléma, hogy a sógorod meg a kollégák még csodát várnak.Mit kellett mérni? Hogy szavazatot vesztett?De tényleg értem, amit írsz, ahogy működik a dolog. Csak már 1 nappal később is szavazókat vesztett, mert nem nyert. Mert volt aki ezért szavazott, mert ezt szedte ki a kavalkádból, posztmodernből, hogy most itt aztán hajajajajaj mi lesz. Neki nem lett semmi, miközben nagy eredmény. Elvesztette. 1 nap alatt. Hónapok alatt még többet fog, ha nem sikerül ezt a politikai térbe is megugrani, amit mozgalomként sikerült felépíteni. A kettő nem ugyanaz, hiába is akarod összemosni.Ezt a závecz mérte neked?
topin
r.baggio
Hát idejött a sógorom és habzó szájjal ezt mondta, hogy átverte MP, nem lett itt semmi váltás és dögöljön meg ha még egyszer így átveri. Ráadásul az Auchanban ahol dolgozik további 4 kollégája helyeselt és hergelte egymást a messenger beszélgetésükben. Ezért mondom, nem magatokból kell kiindulni, meg azt hinni hogy itt mindenki azt látja amit ti. Ettől még nem az egysejtű sógoromnak lesz igaza, de a szavazata ugyanannyit ér mint a tietek, és hiányozhat a végén.
Engem is elveszít ha nem virít, a feleségemet, és a cégben kb mindenkit. Az ott 50 fő, és úgy fest mind ezt gondolják a beszélgetések alapján.
Ha szűk kört venném alapnak, akkor akik most rá szavaztak, azoknak a 50-70%-a nem fogja ezt megtenni ha csak pofázni fog, vagy szarul szavazgatnak a Tiszások. (szigorúan ránk nézem a közvélemény kutatást, mások biztos okosabbak és leszarják ezt)
topin
Esetleg egy kurzusra be lehetne őket íratni Sobrival, ahol elmagyarázza nekik, de legalábbis megpróbálja, hogy mi a posztmodern és mit várjanak.
És ez nem arról szól, hogy ki kiből indul ki, hanem, hogy kinek van realitásérzéke.
Akinek nincs, azzal meg nem tudsz mit kezdeni, mert vagy lemorzsolódik vagy megpróbál reálisan látni.
Meg aki most vár nagy változásokat, az mit akar a szürke hétköznapoktól, ahogy te írtad?
Ez egy hosszú folyamat lesz minimum 22 hónapon keresztül.
Ha ennyit nem tudnak ezek az emberek kivárni, követni, akkor mit várnak?
Hogy egy klasszikust idézzek kicsit másképpen:
"Ember, most jövök a választásról"
több mint 1 éve
Ja már hogy az Egon az MP-nek, hogy hazudik mert igenis hívták?Átadott egy mappát, mennyit foglalkoztak vele, mikor mennyiszer hívták. Aztán gyors eszkaláció 😊MP otthagyta Rónai Egont.Igen de akkor az egész ennyi volt? Hát ez kemény 😀
-Ne basztasd az ATV-t.
-Van-e kérdés?
-Ne basztasd az ATV-t
-Viszlát!
csipkelli
Eazzy
csipkelli
Multkor is sms-eket akart a szemüveges luvnya mutatni, az se tetszett MP-nek…lehet tényleg hazudik egy politikus? Á tuti nem…
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
😊 csodás diskurzus volt
több mint 1 éve
Igen, magyar Trump.Bazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.Csinálja a showt. Most ez lesz két évig. Posztmodern politikai kommuniáció.
Eazzy
Vagy megbasz mindenkit vagy őt basszák meg. És a személyiségszerkezete az előbbi felé tolja.
Az átlagszavazónak, rajongóknak, hívőknek mindig erőt kell mutatni, ahhoz meg MP elég arrogáns és impulzív.
Őszentsége Sobri Jóska
Nekem Javier Milei stílusa jobban tetszik (viccesebb), de félek, hogy a láncfűrészt nem engednék be itthon.
több mint 1 éve
Nekem MC írásában az nem tetszett, hogy úgy állította be ezt az egészet, mintha ez egy tökéletesen demokratikus, mindenki számára egyenlő feltételeket biztosító választás lett volna. Ezzel szemben a Fidesz forint milliárdokat költött el (igen bazmeg az ÉN PÉNZEMBŐL) lejárató kampányra, a programjuk abból állt, hogy legyen béka, zsarolták a városokat, hogy ha ellenzéki nyer nincs pénz meg ha nem őrá szavaznak, akkor itt atomháború lesz.Egy jó fajta Lynx és ha tudnám használni a Viktorral együtt a komplett Fidesz vezérkart már kukacok zabálnák...
Pl itt Pécsen péntek éjjel az összes független képviselő plakátjára DK-s matricát ragasztottak a Fideszesek.
Nah ezért hányok én ettől a rendszertől és tényleg nekem már tök mindegy ki, de takarítsa el ezeket a mocskokat.
NB2
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
Nyugi Egon majd ma este az ÖT-ben a független kollégák kielemzik. 😀Ő a fideszes HitGyüli TV arca, mindig lelkesen basztatta a nemNER-eseket. Kiesett ebből a szerepből?
Amúgy vicces volt, Egon kicsit szerepet tévesztett.
Jughead
több mint 1 éve
Nekem MC írásában az nem tetszett, hogy úgy állította be ezt az egészet, mintha ez egy tökéletesen demokratikus, mindenki számára egyenlő feltételeket biztosító választás lett volna. Ezzel szemben a Fidesz forint milliárdokat költött el (igen bazmeg az ÉN PÉNZEMBŐL) lejárató kampányra, a programjuk abból állt, hogy legyen béka, zsarolták a városokat, hogy ha ellenzéki nyer nincs pénz meg ha nem őrá szavaznak, akkor itt atomháború lesz.Pl itt Pécsen péntek éjjel az összes független képviselő plakátjára DK-s matricát ragasztottak a Fideszesek.
Nah ezért hányok én ettől a rendszertől és tényleg nekem már tök mindegy ki, de takarítsa el ezeket a mocskokat.
több mint 1 éve
90-ben lett 5%-a, a többi történelem.És neki bejött?Orbán ugyanezt csinálta az első állami tv-s riportjábanBazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.Csinálja a showt. Most ez lesz két évig. Posztmodern politikai kommuniáció.
Eazzy
Vagy megbasz mindenkit vagy őt basszák meg. És a személyiségszerkezete az előbbi felé tolja.
Az átlagszavazónak, rajongóknak, hívőknek mindig erőt kell mutatni, ahhoz meg MP elég arrogáns és impulzív.
Őszentsége Sobri Jóska
"Nem azt kérdezi, amire válaszolni akarok!"
Willie Parker
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
És neki bejött?Orbán ugyanezt csinálta az első állami tv-s riportjábanBazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.Csinálja a showt. Most ez lesz két évig. Posztmodern politikai kommuniáció.
Eazzy
Őszentsége Sobri Jóska
Willie Parker
több mint 1 éve
tényekkel provokáltákÁtadott egy mappát, mennyit foglalkoztak vele, mikor mennyiszer hívták. Aztán gyors eszkaláció 😊MP otthagyta Rónai Egont.Igen de akkor az egész ennyi volt? Hát ez kemény 😀
-Ne basztasd az ATV-t.
-Van-e kérdés?
-Ne basztasd az ATV-t
-Viszlát!
csipkelli
Eazzy
csipkelli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Orbán ugyanezt csinálta az első állami tv-s riportjábanBazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.Csinálja a showt. Most ez lesz két évig. Posztmodern politikai kommuniáció.
Eazzy
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
Átadott egy mappát, mennyit foglalkoztak vele, mikor mennyiszer hívták. Aztán gyors eszkaláció 😊MP otthagyta Rónai Egont.Igen de akkor az egész ennyi volt? Hát ez kemény 😀
-Ne basztasd az ATV-t.
-Van-e kérdés?
-Ne basztasd az ATV-t
-Viszlát!
csipkelli
Eazzy
több mint 1 éve
Bazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.Csinálja a showt. Most ez lesz két évig. Posztmodern politikai kommuniáció.
Eazzy
több mint 1 éve
MP otthagyta Rónai Egont.Igen de akkor az egész ennyi volt? Hát ez kemény 😀
-Ne basztasd az ATV-t.
-Van-e kérdés?
-Ne basztasd az ATV-t
-Viszlát!
csipkelli
több mint 1 éve
😆😆😆😆

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
MP otthagyta Rónai Egont.-Ne basztasd az ATV-t.
-Van-e kérdés?
-Ne basztasd az ATV-t
-Viszlát!
több mint 1 éve
Bazki ez mi volt MP? Pont lemaradtam csak hogy Egonnal veszekszik és kimegy.
több mint 1 éve
Hát idejött a sógorom és habzó szájjal ezt mondta, hogy átverte MP, nem lett itt semmi váltás és dögöljön meg ha még egyszer így átveri.www.youtube.com/watch?v=3bbgFO3hyt0
topin
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Van tartalma a mondanivalónak, mégpedig az, hogy a NER leváltható.Én ezeket értem, csak rám mint szavazóra nem hatnak. És nem csak rám. Nyilván kisebbségbe vagyok ezzel az MP bandwagonon, csak én már épp leestem volna róla ha még pár hónap van a választásig, mert nálam kifulladt a mondanivaló tartalomnélkülisége. Felpattantam én is, mert hangzatos hívószavak voltak, nagy ígéretekkel, aztán ezek úgy is maradtak. Nekem nem elég dumálnia, így engem el fog veszteni ha nem vírit, vagy rossz irányba kódorog. Meg másokat is abból a nagy színes bandából amit most összerakott. Míg a másik tábor nem lesz kisebb sokkal 26ban meg 30ban sem.De már nincs valójában jobbos meg balos.Ellenzéki gondolkodók egy éve: “Az első lépés a rendszerellenzék leváltása.”Én speciel nem ezt mondom..így szavaztam, örülök a változásnak, de a jövő ködbe burkolózik, mert baromi olyan jobbos, amiből én nem kérnék. És valszeg még páran így érzik. Ezért az én szavazatom nem végítéletig szól MP felé, mint a fidesz táboré Viktor felé. Így most el kell kezdeni virítani..
Ellenzéki gondolkodók most: “Jajj de ne így!!!”
Jughead
topin
Minden pártnál van olyan elem, ami régen balos lett volna, meg olyan is, ami jobbosnak számított.
De a posztmodern politikai kommunikációban a bal/jobb az annyit tesz -attól függően épp ki mondja-, hogy jó/rossz, mi/ők. Identitáspolitika van, nem szociális, így ahogy Orbán se jobbos, se balos, hanem turbopopulista, úgy MP se balos, se jobbos, hanem szinten fullba nyomja a populizmust.
És nem kell virítania semmit, csak meg kell jelenítenie -posztmodern politikai kommunikáció- azt, hogy mekkorát virít. Abban meg elég jó volt eddig is, és jó lesz ezután is. Ahogy Orbán is el tud bármit adni az ő hívőinek, úgy MP is. És a politika már hitbéli dolog lett, nem gazdasági racionalitások és ideológiai világmegváltások küzdőtere. És az nyer, akinek többen hisznek.
Ha már pókeres példa, akkor képzeld el úgy a politikát, mintha úgy játszanánk hu cg-t, hogy mindkettőnknek végtelen pénze lenne. Minden nap toljuk orrvérzésig, majd néha beszamolunk a rajongóinknak, hogy mennyit nyertünk, milyen jó blöfföt fogtunk, mennyire faszán dobattunk jobb lapot. Ők meg majd eldöntik az elmondásunk alapján, hogy ki nyert.
Őszentsége Sobri Jóska
A pókeres példádnál maradva, mivel nem lesz nyertes csak pofázunk, a végén csak a közeli rajongókat fogja érdekelni és máshoz nem jut el a sok rizsa. Egy széljegyzet lesz a partink, amin már rég túlhaladtak..
De tényleg értem, amit írsz, ahogy működik a dolog. Csak már 1 nappal később is szavazókat vesztett, mert nem nyert. Mert volt aki ezért szavazott, mert ezt szedte ki a kavalkádból, posztmodernből, hogy most itt aztán hajajajajaj mi lesz. Neki nem lett semmi, miközben nagy eredmény. Elvesztette. 1 nap alatt. Hónapok alatt még többet fog, ha nem sikerül ezt a politikai térbe is megugrani, amit mozgalomként sikerült felépíteni. A kettő nem ugyanaz, hiába is akarod összemosni.
Mint mozgalom teljes mértékben melléálltam, mint politikai erő, na úgy meg elvárásaim vannak. És mindegy hogy én vagyok szarul bekötve, a lényeg a szavazatom. Illetve nem csak az enyém, hanem a többi rosszul bekötött emberé, amit most megkapott, ha nem virít, akkor meg elveszti.
topin
Lehet ez így nem igaz, de attól még ezt tartalmazza.
Nem annyi, hogy Orbán geci, mert az igaz, csak nem következik belőle semmi. De a leválthatóságból egy csomó minden. Pl. egyelőre 7 EU parlamenti, és 10 FK-i hely.
Én is értelek, csak nem értek veled egyet.
Aki 26-ban változást akar, az mind rá fog szavazni, mert ugyan ki másra? Akár virít addig, akár nem. Ráadásul lesz 22 hónapja, az még egy csomó idő, ötlet, történés, akció, esemény, cselekvés, kampány, állítás, ígéret. Vagyis virítani fog. Legfeljebb számodra nem eleget. És? Ha elmész szavazni, és nem akarsz NER-t te is rá fogsz szavazni. Még ha kétségeid is vannak, hogy lehet ő is NER-t csinál. Merthogy Orbán azt csinál, az bizonyosság. Mindenki más addigra meg nem lesz valós alternatíva. Úgyhogy jogosak a kétségeid, de ha valakit nem akarsz, mert rossz, akkor arra szavazol, aki legyőzheti, még akkoris, ha csak minimálisan is lehetséges, hogy jobb.
több mint 1 éve
Mikó kaptá jurót? nemisemléxe, szomoniba, szumba meg manatba megy minden...Ezt süti szokta megírni, én meg továbbítom a teljiget a Lendvaiba. Elég sok karakter lett, szóval párszáz (ezer?) euróra számítok süti, ha érted hogy mondom…Jó de azt megismétlik majd mások.Legalább ez megy még, nem estem ki a rutinból. Az is valami. (Amit írtam kb. köszönő viszonyban nincs a központ narratívájától de ez ne zavarjon össze)Néhány gondolat a tegnap esti eredmények kapcsán.Bravó, nagyon szépen felmondtad a központi narratívát.
1. Teljesen tök mindegy, hány megyei jogú város lett ellenzéki, vagy fideszes. A közgyűlések full narancsa is édesmindegy. Hatáskör szempontjából nem többek ezek, mint az éves iskolai záróünnepségen könyvet átadó kedves bácsik és nénik az igazgató mellett. Az önkormányzatiság mint olyan, nem létezik, így a vezetői is lényegtelen szereplők. El lehet lamentálni oldalakon át, hogy "de ügyes a Pintér győrött" (nem különösebben az, Borkainak küldhet kurvákat, nélkülde 60%-al nyer Dézsi) vagy, hogy "de béna az ellenzék Debrecenben" (50 % alatti fideszes polgármester a szívcsakrában, ez elképesztően durva) de ezek is lényegtelen dolgok. Egyetlen közepesen lényegtelen dolog a föváros, mégiscsak az a legnagyobb meg minden, de az egy shitshow lesz a következő években, amit nagy örömmel lehet követni, borzasztó szórakoztató lesz. És hajrá Gergő a 12-ben.
...
3. A Fidesz kampánya a saját metodikája szerint - és szerintem is - sikeres volt. A target lejött, 2 millió embert akartak elvinni - pipa, a belső elvárás minimum 45%-volt - pipa (azt a 0,28% minuszt elnézi a főnök ), minimum 11 mandátum - pipa (a kegyelmi botrány, meg Magyar felfutás közepén volt olyan időszak, amikor a 9-10 is elfogadható eredményt lett volna a központból, ezt módosították pár hete minimum 11-re). Soha ennyi ember nem szavazott még egy pártra EP választáson, mint most a Fideszre.
...
MC12
Jan
MC12
Viszont te kőkemény eurokert irkalsz úgyis ide. Ez is mennyit ért? | irony on |
csebi
MC12

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Mit kellett mérni? Hogy szavazatot vesztett?De tényleg értem, amit írsz, ahogy működik a dolog. Csak már 1 nappal később is szavazókat vesztett, mert nem nyert. Mert volt aki ezért szavazott, mert ezt szedte ki a kavalkádból, posztmodernből, hogy most itt aztán hajajajajaj mi lesz. Neki nem lett semmi, miközben nagy eredmény. Elvesztette. 1 nap alatt. Hónapok alatt még többet fog, ha nem sikerül ezt a politikai térbe is megugrani, amit mozgalomként sikerült felépíteni. A kettő nem ugyanaz, hiába is akarod összemosni.Ezt a závecz mérte neked?
topin
r.baggio
Hát idejött a sógorom és habzó szájjal ezt mondta, hogy átverte MP, nem lett itt semmi váltás és dögöljön meg ha még egyszer így átveri. Ráadásul az Auchanban ahol dolgozik további 4 kollégája helyeselt és hergelte egymást a messenger beszélgetésükben. Ezért mondom, nem magatokból kell kiindulni, meg azt hinni hogy itt mindenki azt látja amit ti. Ettől még nem az egysejtű sógoromnak lesz igaza, de a szavazata ugyanannyit ér mint a tietek, és hiányozhat a végén.
Engem is elveszít ha nem virít, a feleségemet, és a cégben kb mindenkit. Az ott 50 fő, és úgy fest mind ezt gondolják a beszélgetések alapján.
Ha szűk kört venném alapnak, akkor akik most rá szavaztak, azoknak a 50-70%-a nem fogja ezt megtenni ha csak pofázni fog, vagy szarul szavazgatnak a Tiszások. (szigorúan ránk nézem a közvélemény kutatást, mások biztos okosabbak és leszarják ezt)
több mint 1 éve
Én most egy kicsit kiszállok, mert elfárasztott ez a hercehurca, utálom és untat is.Majd szóljatok 2026 márciusa körül!
Thx