Politika

64 feliratkozó

1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 177 — nabege2@yahoo.com
 telex.hu/belfold/2026/02/05/fovros-birosag-allam-szolidaritasi-hozzajarulas-alkotmany-jogallam
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
ez hogy áll viszonyban azzal, hogy nem TESZNEK ki az EU-ból?
van olyan pont, amit átlépve már VAN nemzetközi válasz? picsogáson kívül, ofkorsz
rva
Senkit se lehet kitenni a EU-ból, ez tény.

Nincs olyan pont, mert Orbán nem hülye, a világ kb. leszar minket, Putyinnak mindegy egy kis demokráciadeficit, Trump fel se fogja, de ha szépen mondja Orbán, akkor elhiszi, az EU meg béna kacsa. Ki van még aki nemzetközileg megválaszolna egy kis politikai bindzsizést egy picsányi, jelentéktelen országban?
Őszentsége Sobri Jóska
Ezen logika mentén ki van még, aki nemzetközileg megválaszolna egy kis bindzsizést (erővel eltávolított kormányt, majd választás kiírását és megtartását) egy picsányi, jelentéktelen országban?
Nemes samu09
Az EU. De ezt már írtam.
Mert az EU-ban vannak jogi mechanizmusok egy erőszakkal eltávolított demokratikusan választott vezetést elsöprő rezsim szankcionálására. De nincs egy demokratikusan választott, amellett kommunikációban kitartó, de a valóságban hackelgető, huncutkodó ellen.

Illetve visszakérdezek: te kinézed ma Magyarországon a forradalmat ebből a társadalomból?
Mikor mindenki úgy van vele, hogy többet veszíthet, mint nyerhet, vagy csak simán konformista, szervilis, buta, nekemcsaládommunkámvan, ésatöbbi.
Ez az ország még a jelenleginél sokkal rosszabb Kádár-rendszerben is úgy érezte, hogy ez milyen fasza, olyannyira, hogy a nemforradalmi (ön)leváltása után 4 évvel még hatalomba szavazták az utódpártot.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 245 — Saturday Night Lights
van olyan pont, amit átlépve már VAN nemzetközi válasz? picsogáson kívül, ofkorsz
rva

Nincs olyan pont, mert Orbán nem hülye, a világ kb. leszar minket, Putyinnak mindegy egy kis demokráciadeficit, Trump fel se fogja, de ha szépen mondja Orbán, akkor elhiszi, az EU meg béna kacsa. Ki van még aki nemzetközileg megválaszolna egy kis politikai bindzsizést egy picsányi, jelentéktelen országban?
Őszentsége Sobri Jóska
Ezen logika mentén ki van még, aki nemzetközileg megválaszolna egy kis bindzsizést (erővel eltávolított kormányt, majd választás kiírását és megtartását) egy picsányi, jelentéktelen országban?
Nemes samu09
Ennek a logikának a végén egy Trumpot követő balpopulista amerikai elnök kommandósokkal raboltatja el Orbánt a Karmelitából.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
rva

Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
rva

Mert ne fekete-fehérben képzeljük a "nem lesz választást", hanem jó magyar orbános módon.
Nem kiáll és kikiáltja magát császárnak, hanem pont az a lényeg, hogy "hát persze hogy lesz választás, mindjárt lesz, most kicsit csúszik, a háború, meg a szuverenitás alábontása és a nemzetközi konnektivitás miatt, de lesz nyilván, nem olyannak ismernek, hogy ne lenne, eddig is mindig volt, nem? de!, dehogy lépünk ki az EU-ból, persze csináljuk mindjárt, én szeretném legjobban a felhatalmazás kibővítésének megerősítését, addig is van Nemzeti Konzultáció, ahol mindenki elmondhatja, hogy jó e ami van, vagy nem rossz, szabadon, demokratikusan, és már mindjárt választunk, hiszen 2038-at írunk, az AI is megmondta, hogy az lowkeyhellyeah, így mondják most a fiatalok, nem? de! igazam volt vagy igazam lett, naugye, hogy lesz."

1 hónapja
A Sobri féle elmaradt/elcsalt választás után olyan meredeken megzuhanna a gazdaság hogy azt nem bírja ki a rendszer…márpedig a nernek a hatalom és a pénz fontos semmi más…
Janek
Azért lesznek szabad, demokratikus választások áprilisban, hogy ne zuhanjon meg a gazdaság?
Ez jó érv, ha valami rendszeridegen metodikával nem lenne. De ha NER-kompátilis módon? Vagyis posztmodern "persze, hogy lesznek nemsokára" vagy "most kicsit nem, de aztán majd igen" módon.
Vagy szerinted a német multik, a távolkeleti akkugyárak vagy Putyin, az orosz energiahordozókkal ezt rossz néven venné? Mert kb. ez a gazdaságunk.
A megzuhanó gazdaságot nem bírja ki a rendszer, való igaz.
De miért zuhanna meg a gazdaság attól, ha most áprilisban nem lesz választás?

És köszi, hogy te legalább írtál valami konkrétat.
Eddig ez a harmadik érv, rögzítem:
Miért engedi Orbán a szabad, demokratikus választásokat 26 áprilisában?
1. Az EU megakadályozná az elhalasztásukat.
2. Balfaszok hozzá.
3. Hogy ne zuhanjon meg a gazdaság, ami neki a legrosszabb.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
 www.facebook.com/photo/?fbid=122202198830373479&set=a.122142281318373479
NB2
Mondjuk ennek nincs sok köze a szavazatmegosztáshoz.
Btw, mindenki tudja, elmondták sokszor, hogy a Kutyák bejutás és MP-győzelem esetén is kívülről támogatnák a Tisza-kormányt.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 880 — Apu ökölbeszorított keze
A Sobri féle elmaradt/elcsalt választás után olyan meredeken megzuhanna a gazdaság hogy azt nem bírja ki a rendszer…márpedig a nernek a hatalom és a pénz fontos semmi más…

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 707 — Lucas Scott
Magyarország termékenységi rátája mindössze két év alatt 1,51-ről 1,31-re esett vissza. A születések száma meredeken zuhant: a 2023-as 85 000-ről 2025-re 72 000-re.

Tudjátok mikor volt utoljára közel ilyen alacsony? 2012-ben. Alacsonyabb 2010-ben volt.

Ilyen a béke
Gyurma Pappa
ez mar a Malta szintje btw.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 546 — zászló zászló szív
Magyarország termékenységi rátája mindössze két év alatt 1,51-ről 1,31-re esett vissza. A születések száma meredeken zuhant: a 2023-as 85 000-ről 2025-re 72 000-re.

Tudjátok mikor volt utoljára közel ilyen alacsony? 2012-ben. Alacsonyabb 2010-ben volt.

Ilyen a béke

1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 22 827 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 177 — nabege2@yahoo.com
 www.facebook.com/photo/?fbid=122202198830373479&set=a.122142281318373479
1 hónapja
Most akkor behozhatatlan az előny vagy a fidess nyarni fog? Nem értem TG-t, teljesen összezavar.

hvg.hu/itthon/20260205_torok-gabor-fidesz-valasztas-elorejelzes-ebx
KB23
Itt én úgy értem, hogy azt mondja, Tisza győzelem lesz de nem 2/3
vpi
Nekem inkább az jön le, hogy TG szerint sima többség a fidess-nek, de nem 2/3.
KB23
vpi
Amúgy ez anyagilag éri meg Török Gábornak - bár tudtommal ami eddig itt elhangzott ő eléldegél a piacon - vagy inkább csak ilyen szereplési vágy / szellemi maszturbáció ?
Gyakorlatilag megint semmit nem állított a cikk.

bobi0092
A szar elmaszatolasa. Néha böfög valamit aztán ezen ragodik napig a sajtó. Én nálam ott lett hiteltelen amikor a gömbivel fényképezkedett.
KB23
Ez olyan, mint Pottyondy dedikált kötete.
Mindkettő menlevél a börtöntől.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
 nepszava.hu/3310799_hadhazy-akos-sajat-part-median-felmeres-kozvelemeny-kutatas-zuglo

„Tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen, hipotetikus kérdést feltevő kutatás eredménye nem jelenti azt, hogy egy általam vezetett párt automatikusan be is jutna a parlamentbe, de igazán megtisztelő, erőt ad, és felelősséggel jár, hogy ilyen sokan bíznak bennem, értékelik az elmúlt több mint egy évtizedben végzett munkát. Ennek ellenére a fentebb említett érvek miatt úgy ítéltem meg, hogy a jelenlegi politikai helyzetben nem szabad ilyesmivel foglalkozni” – írta Hadházy.

Várjuk ki a végét. Csillingelhet még a telefon az utalásról. Én úgy érzem az utóbbi időben több kárt okozott ő mint hasznot hozott.
KB23
A közepesnél nagyobb valószínűséggel 😀, ezt valahogy kihagyta az önelemzésből.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
fake.id 1 705 — tush push aficionado
rva
nem tehetnek ki, eus alapszerződésben sehol sem szerepel ilyen opció. innen mindenki csak önként tud távozni, párosláb nem játszik. ezért is megy azon a polémia már pár éve, hogy kétsebességessé lehetne-e tenni európát egy olyan eu-val, amit újonnan alapítanának és így kiüresíthetik az orbán-féle folyton vétózó és baszakodó magyarországgal felálló eu-t. illetve aktualizálhatnának számtalan olyan feltételt és eljárást, amire még a lisszaboni szerződés idején sem gondoltak. mint pl, hogy valakit bármilyen többséggel egyszerűen ki tudjanak a szervezetből hajítani

Szerkesztette: fake.id
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 623 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 623 — The Mathematician
 merce.hu/2026/02/03/kepzos-szexualis-eroszak-az-egyetem-csak-akkor-vedi-meg-a-hallgatoit-ha-rakenyszeritik/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 577
 nepszava.hu/3310799_hadhazy-akos-sajat-part-median-felmeres-kozvelemeny-kutatas-zuglo

„Tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen, hipotetikus kérdést feltevő kutatás eredménye nem jelenti azt, hogy egy általam vezetett párt automatikusan be is jutna a parlamentbe, de igazán megtisztelő, erőt ad, és felelősséggel jár, hogy ilyen sokan bíznak bennem, értékelik az elmúlt több mint egy évtizedben végzett munkát. Ennek ellenére a fentebb említett érvek miatt úgy ítéltem meg, hogy a jelenlegi politikai helyzetben nem szabad ilyesmivel foglalkozni” – írta Hadházy.

Várjuk ki a végét. Csillingelhet még a telefon az utalásról. Én úgy érzem az utóbbi időben több kárt okozott ő mint hasznot hozott.
1 hónapja
rva 4 592 — Me for President!
Jó, de akkor mi lesz? Mi a ti elképzelésetek?
warr_b
Én leírtam mi lesz, mi az én elképzelésem.
Nem lesz szabad, demokratikus választás.
Hogy technikailag miként, az irreleváns. Háborúba keveredünk valakivel, vészhelyzet, veszélyhelyzet, lehet bármi, és eltolják fél évvel, majd megint fél évvel. Vagy Philip számolja a szavazatokat. Vagy bármi aminek a végén a lehető legkevésbbé kombatáns módon májusban is Orbán a vezető. Meg júniusban. És így tovább.
Nem kell senkit letartóztatni, semmit betiltani, egyszerűen nem kell olyan választást kreálni, amit nem Orbán nyer meg.

És pont azt kérdeztem, hogy ugyan miért lenne szabad és demokratikus választás áprilisban, ha Orbán nem akarja elveszteni és meg is tudja akadályozni?
Tehát egyrészt nem érdeke, másrészt módjában áll, hogy meg se történjen, ami nem érdeke.
Ilyen alapvetésből miért lenne szabad demokratikus választás áprilisban?
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 577
Most akkor behozhatatlan az előny vagy a fidess nyarni fog? Nem értem TG-t, teljesen összezavar.

KB23
vpi
KB23
vpi
Amúgy ez anyagilag éri meg Török Gábornak - bár tudtommal ami eddig itt elhangzott ő eléldegél a piacon - vagy inkább csak ilyen szereplési vágy / szellemi maszturbáció ?

bobi0092
A szar elmaszatolasa. Néha böfög valamit aztán ezen ragodik napig a sajtó. Én nálam ott lett hiteltelen amikor a gömbivel fényképezkedett.
1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 723

KB23
vpi
KB23
vpi

Szerkesztette: bobi0092
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 445
Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.
Matthew99
 hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lyi_P%C3%A9ter?wprov=sfla1
Dzsokijuing
Remélem nem sok energiát fektettél ebbe 😀
Matthew99
Csípőből beugrott a Kádár-rendszer leghíresebb üzemi balesete 😊
Dzsokijuing
az olvadt fémes?
Josszi
Sajnos rossz hírem van mindenkinek. Peti nem koszolta össze a cipőjét, hanem hotelből egy gomb megnyomásával indította a 3 négyzetméter betonozását, így nem sikerült belekerülnie.
Matthew99

¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 271 — Invisible man
Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.
Matthew99
Dzsokijuing
Matthew99
Dzsokijuing
az olvadt fémes?
Josszi
Sajnos rossz hírem van mindenkinek. Peti nem koszolta össze a cipőjét, hanem hotelből egy gomb megnyomásával indította a 3 négyzetméter betonozását, így nem sikerült belekerülnie.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 521 — Patriot

KB23
vpi
KB23
A lehetséges opciók:

1. Tisza kétharmad (legalább 133 mandátum) (21,6%)
2. Tisza sima többség (100-132 mandátum) (56,2%)
3. Nincs többség (senkinek sincs egyedül 100 mandátuma) (7,9%)
4. Fidesz sima többség (100-132 mandátum) (12,1%)
5. Fidesz kétharmad (legalább 133 mandátum) (2,2%)

TG: "Én például az itt láthatónál lényegesen nagyobb esélyt adnék még most is a negyedik forgatókönyvnek, de biztosan határozottan többet, mint az elsőnek"
Tehát A Fidesz sima többségnek nagyobb esély ad, mint a Tisza kétharmadnak.

Szerkesztette: vpi
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 445
Matthew99
Dzsokijuing
Matthew99
Dzsokijuing
az olvadt fémes?

¯\_(ツ)_/¯