Politika
64 feliratkozó
1 hónapja
Csípőből beugrott a Kádár-rendszer leghíresebb üzemi balesete 😊Remélem nem sok energiát fektettél ebbe 😀Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lyi_P%C3%A9ter?wprov=sfla1
Matthew99
Dzsokijuing
Matthew99
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Remélem nem sok energiát fektettél ebbe 😀Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lyi_P%C3%A9ter?wprov=sfla1
Matthew99
Dzsokijuing

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Továbbgondoltam egy pár hete már itt a fórumon kifejtett számolgatásomat és eszmefuttatásomat, no és arra jutottam, hogy ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni az egészet, akkor az áprilisi választásokat az dönti el, hogy 23 „csatatér” OEVK-ban élő kb. 200.000 Fideszből kiábrándult szavazó, illetve ezen OEVK-ban élő kb. 70.000 DK és Kutya szavazó hogyan fog szavazni az egyéni jelöltekre.köszönöm ezt a részletes elemzést, még csak forgatom a fejem és próbálom értelmezni, ha összegezned kéne a döntő körzetek szavazói létszámát akik szerinted még bizonytalanok vagy motiválatlanok hogy elmenjenek kb hány emberen múlhat a dolog?
Változatlanul az az alapvetés, hogy a 106 OEVK-ban fog eldőlni az április választás, mivel listán vélhetően ugyanazon arányban kap mandátumot a Fidesz és a Tisza (43-43 Tisza és Fidesz, 6 Mi Hazánk + 1 német nemzetiségi Fideszes).
Azt gondolom, hogy a 2022 OGY választás a 2024-es EP választás eredményei alapján már most be lehet sorolni 83 OEVK-t, hogy fixen Fidesz vagy fixen Tisza.
Az ugyanis eldőlt, hogy a ’24-es EP választáson a kormányváltást akaró pártok (ezek a pártok: Tisza, Momentum, DK-MSZP-P, Kutyák, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Jobbik, 2RK, LMP) közül DK és a Kutyákon kívül a többiek nem fognak indulni a ’26-os választáson. Éppen ezért ha a ’24-ben a kormányváltást akaró pártokra leadott voksok mennyiségét összesítjük, akkor kb. megkapjuk a Tisza várható OEVK eredményét. (Disclaimer: a ’24-es EP választás eredménye nincs fenn OEVK-ra bontva, településenkénti és szavazókörönkénti táblázat érhető el: www.valasztas.hu/letoltheto-es-feldolgozhato-adatok-ep2024, így ahhoz, hogy az OEVK eredményét meg kapjuk, meg kell nézni, hogy mely települések (szavazókörök) tartoznak az egyes OEVK-hoz, és azokat kell összesíteni ezen táblázatból). Aki ’24-ben vette a fáradtságot és elment leszavazni valamely kormányváltó pártra egy ellenzéki pártok szempontjából „átmeneti hangulatú” választáson (erősödik a még ismeretlen Tisza és az „óellenzék” még élénken ott vannak a fejekben), akkor az jó eséllyel két eléggé turbulens évvel később, ennyire a Tisza-uralta közhangulat közepette, ’26-ban le fog szavazni a Tisza jelöltjére.
Az is egyértelmű a közvélemény-kutatások alapján, hogy ’24 óta csökkent valamennyit a Fidesz népszerűsége, hiszen akkor ’24-es EP választáson 44%-ot szereztek a választáson részt vevő, pártot választani tudó szavazók között, most pedig a kutatások átlaga szerint kb. olyan 38%-on állhatnak ezen rétegben. Szerintem a Fidesz az április választáson a kutatásokhoz képest jobb eredményt fog hozni és reálisabb az, hogy csak 3%-ot buktak ’24-es választási eredményükből. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a 21 Kutatóközpontnak ezen tavaly júniusi kutatása ( www.21kutatokozpont.hu/szavazatvandorlas.html) alapján ’24-ben a Fideszre szavazók szemmel látható mennyiségben mehetnek át a Tiszához, szóval a Fidesz népszerűségvesztése nem csak azt jelenti, hogy rengetegen lesznek bizonytalanok, hanem ezzel párhuzamosan valamekkora mértékben növekedett is a Tisza szavazótábora.
A lenti táblázatokba beleszámoltam az „Ellenzék” közé a DK és Kutyákat is két okból. Egyrészt a DK „koalícióban” indult ’24-ben, nem lehet meghatározni azt, hogy amúgy mennyi is ebből a DK „magtábora”. Illetve amúgy is nyilván a DK-s szavazók jókora része '24 óta már Tiszára szavazna. Ha a DK nem is áll 1%-on -- ahova pár közvéleménykutató mérte -- de szerintem maximum 3%-k körül lehet a népszerűsége. Másrészt, ha megnézzük a számokat, azért még ha tegyük fel, hogy a DK és a Kutyák jelöltje 3-3%-ot is kapnának egyéniben és ezért levonnánk az ellenzéki szavazati arányból 6%-ot, de amúgy a kormányváltást akaró többi választó leszavaz a Tiszára, még akkor is megverhetik a Fideszt (különösen amiatt, mivel a Fidesz is csökkent olyan 3%-ot ’24 óta). Illetve szerintem úgy is az lesz, mint ’22-es OGY választáson, hogy a DK és a Kutya szavazók egy része át fog szavazni a Tisza egyéni jelöltjére és csak a listán szavaz a pártra. Négy éve OEVK-tól függően a Kutya szavazók olyan 12-25 %-a szavazott át az Összefogás egyéni jelöltjére (ha nem indult Kutya jelölt az OEVK-ban, akkor akár ez olyan 60+% is lehetett), szerintem a mostani politikai ökoszisztémában (pl. átlag Kutya szavazó kevésbé elutasító a Tiszával szemben, mint '22-ben az Összefogással szemben) és választási tét mellett ez valamivel magasabb fog lenni, talán olyan minimum 30 % körül fog alakulni. Ha pedig áprilisban a DK és a Kutya szavazóinak 30 %-a leszavaz a Tiszára egyéniben, akkor az kb. +1%-ot fog még jelenteni a Tiszás jelöltnek a Fidesz jelöltjével szemben (megint csak OEVK-tól függően, hogy mennyien is szavaznak).
Nyilván, amibe a Fidesz tud kapaszkodni, az az, hogy a ’24-es választási eredményekre nem feltétlenül lehet ezen szemüvegen keresztül nézni, hanem hozzá kell nézni azt, hogy hány fő is ment el választani. Ugyanis ’24-ben jellemzően 6-8-10 ezer emberrel kevesebb ment el szavazni, és a Fidesz is kb. 6-8-10 ezer szavazattal kapott kevesebbet. Épp emiatt mondhatják azt, hogy voltaképp csak „mozgósítási probléma” van a Fidesz táborban, hiszen csak úgy nem tűnhet el a „semmibe” (bizonytalanok közé) sokszor 9-10 ezer Fidesznyi szavazó, csak épp valami miatt nem mentek el ’24-ben.
És voltaképp, ez a leginkább a lényeg, amelyről szerintem senkinek fogalma sincsen (még talán a Fidesznek se). Mi az oka annak, hogy -– most találomra kiválasztva –- Hajdú 02-ben (Debrecen 45%-a) '22-ben 27.000-en szavaznak a Fideszre, majd mindössze két év elteltével már csak 15.500-an? És ennek ellenére a kormányváltást akarók szavazatmennyisége ugyanezen OEVK-ban egy éppenhogycsak csökkent (19.500-ról, 19.000-re), miközben amúgy 12.000-el kevesebben mentek el szavazni. Az elképesztően valószínűtlennek tartom, hogy mind a 12.000 ember, aki nem ment el szavazni, az amúgy potenciális Fidesz szavazó, ez egy vágyálom a Fidesz szempontjából.
Személy szerint baromi kíváncsi lennék, mondjuk egy olyan abszolút erre fókuszált kutatásra, hogy ezen 11.000 Fideszes szavazó, aki ’22-ben behúzta az X-et a Fidesz mellé, az 2 évvel később miért nem ment el szavazni ’24-ben a Fideszre? Azt nem feltétlenül igaz, hogy hát ez csak egy senkit nem érdeklő EP választás volt, hiszen ugyebár az önkormányzati választás is épp ekkor volt, ami pedig nyilván „motiválóbb tényező” volt arra, hogy menjenek el és szavazzanak le a Fideszre (hiszen be kell juttatni az adott Fideszes potentátokat az önkormányzatba). Illetve hát a Fidesz nyilván ezen ’24-es választásból is „élet-halál” harcot csinált, a Fidesz teljes gőzzel mozgósítani akarta minden szavazóját ezen választásra is és ennek ellenére lettek ezek a brutális szavazatmennyiség-csökkenések.
Összegezve, szóval úgy gondolom, hogy már most van 45 OEVK, amit már most oda lehet adni a Tiszának, és van 38 olyan OEVK, amit meg a Fidesznek. Ebben a 83 OEVK-ban tök mindegy, hogy mekkora mértékben képes mozgósítani a Fidesz a ’22-es szavazóit, vagy mennyivel többen ábrándulnak még ki a Fideszből és hogy javul + néhány százalékot a Tisza, ezeknek nincs komolyabb jelentősége: egyik-másik pártnak van akkora szavazóbázisa, hogy be fogja húzni ezen OEVK-t a másikkal szemben.
FuckYoElonMusk
¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
Marad tehát 23 „csatatér” OEVK, ahol az egész április választás végkimenetele majd el fog dőlni. Itt abból érdemes kiindulni, hogy ezen 23 OEVK-ban lesz majd kb. 1,2 millió érvényes szavazat és abból kb. 450-450.000 betonbiztos, a pártválasztásuktól tántoríthatatlan szavazója mindkét pártnak. Őket szintén ki lehet venni a „képletből”.A kutyás választó konkrétan szembe menne a pártja ajánlásával.
Ugyanakkor ezen 23 OEVK-ban összesen kb. 200.000 kevesebb szavazatot kapott a Fidesz ’24-ben, mint ’22-ben, és szerintem ezt a választást leginkább az dönti el, hogy az a 200.000 ember, aki ’22-ben még a Fideszre szavazott, de ’24-ben már nem, azokat vajon Fidesz „mozgósítással” vissza tudja-e csábítani magához, vagy pedig a Tiszára fognak átváltani (avagy – és ez is a jó a Tisza szempontjából – nem mennek el szavazni).
Emellett, mivel minden szavazat számít, nyilván az is fontos, hogy ezen 23 OEVK-ban van kb. 70.000 DK és Kutyapárt szavazó összesen (azzal számolva, lesz majd 1,2 millió szavazó és azok 3-3 %-a választaná ezt a két pártot). Amint az már az előző kommentben említettem, a Tisza szempontjából pedig az a kérdés, hogy vajon őket akár a Tisza, akár egyfajta „közösségi nyomás” képes-e arra rávenni, hogy egyéniben a Tisza jelöltjére szavazzanak (még ha listán be is húzzák az adott pártot), és ha igen, akkor milyen százalékban.
Tehát konkrétan szerintem ezen kb. 270.000 ember kezében van a kormányváltás sorsa áprilisban.
Végszóként annyit, hogy szerintem ha egy Budapesten vagy Szegeden élő DK-s vagy Kutya választó, ha egyéniben leszavaz a DK vagy a Kutya jelöltjére, azzal nem érdemes igazán foglalkozni. Személy szerint én nem tartom helyesnek és racionálisnak, ez a Fidesznek lesz +2 szavazat listán, de nem okoz semmilyen kárt OEVK szintjén, hiszen mondjuk konkrétan ezen OEVK-kat így is +25%-kal vagy +30%-kal fogja megnyerni a Tisza.
De ha ezen 23 OEVK-ban amúgy tényleg kormányváltást akaró DK-s vagy Kutya szavazó pusztán azért, mert neki nem szimpatikus a Magyar Péter meg a Tisza Párt, vagy más hasonló egyéni szubjektív értékítéletére hagyatkozva, ahelyett, hogy a Tisza jelöltjére szavazna, elmegy és a DK-s vagy a Kutya egyéni jelöltjére szavaz, na az konkrétan egy idióta barom. Túldimenzionálja a saját szavazatának értékét, mintha az az életének legértékesebb vagyontárgya lenne vagy mintha konkrétan testi-fizikai fájdalmat okozna a számára, ha nem a DK / Kutya jelöltre adhatná le az ő drága voksát, hanem a Tiszás jelölt mellé kellene behúznia kettő egymást metsző vonalat. Ezek tipikusan önérzetes, „nekem-ne-mondja-meg-senki”, bármilyen kooperációra alkalmatlan, racionalitást teljességgel nélkülöző, saját kitalált gondolatvilágukba berögzült észlények, akik pont olyanok, mint a Fideszesek. Csak ők valamilyen erkölcsi-lelkiismereti felsőbbrendűségi maszlagba csomagolják azt, hogy ők miért is cselekszenek a leghelyesebben. Ezt pont így csinálja egy átlag Fideszes szavazó is (mínusz erkölcs, mínusz lelkiismeret) és nem lesznek különbek tőlük.
FuckYoElonMusk
A DK-sok struccok, ott sztem egy részük mindkét voksot a saját pártjukra adják.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Nekem inkább az jön le, hogy TG szerint sima többség a fidess-nek, de nem 2/3.Most akkor behozhatatlan az előny vagy a fidess nyarni fog? Nem értem TG-t, teljesen összezavar.Itt én úgy értem, hogy azt mondja, Tisza győzelem lesz de nem 2/3
hvg.hu/itthon/20260205_torok-gabor-fidesz-valasztas-elorejelzes-ebx
KB23
vpi
1 hónapja
Most akkor behozhatatlan az előny vagy a fidess nyarni fog? Nem értem TG-t, teljesen összezavar.Itt én úgy értem, hogy azt mondja, Tisza győzelem lesz de nem 2/3
hvg.hu/itthon/20260205_torok-gabor-fidesz-valasztas-elorejelzes-ebx
KB23
1 hónapja
Most akkor behozhatatlan az előny vagy a fidess nyarni fog? Nem értem TG-t, teljesen összezavar.hvg.hu/itthon/20260205_torok-gabor-fidesz-valasztas-elorejelzes-ebx
1 hónapja
Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lyi_P%C3%A9ter?wprov=sfla1
Matthew99
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Marad tehát 23 „csatatér” OEVK, ahol az egész április választás végkimenetele majd el fog dőlni. Itt abból érdemes kiindulni, hogy ezen 23 OEVK-ban lesz majd kb. 1,2 millió érvényes szavazat és abból kb. 450-450.000 betonbiztos, a pártválasztásuktól tántoríthatatlan szavazója mindkét pártnak. Őket szintén ki lehet venni a „képletből”. Ugyanakkor ezen 23 OEVK-ban összesen kb. 200.000 kevesebb szavazatot kapott a Fidesz ’24-ben, mint ’22-ben, és szerintem ezt a választást leginkább az dönti el, hogy az a 200.000 ember, aki ’22-ben még a Fideszre szavazott, de ’24-ben már nem, azokat vajon Fidesz „mozgósítással” vissza tudja-e csábítani magához, vagy pedig a Tiszára fognak átváltani (avagy – és ez is a jó a Tisza szempontjából – nem mennek el szavazni).
Emellett, mivel minden szavazat számít, nyilván az is fontos, hogy ezen 23 OEVK-ban van kb. 70.000 DK és Kutyapárt szavazó összesen (azzal számolva, lesz majd 1,2 millió szavazó és azok 3-3 %-a választaná ezt a két pártot). Amint az már az előző kommentben említettem, a Tisza szempontjából pedig az a kérdés, hogy vajon őket akár a Tisza, akár egyfajta „közösségi nyomás” képes-e arra rávenni, hogy egyéniben a Tisza jelöltjére szavazzanak (még ha listán be is húzzák az adott pártot), és ha igen, akkor milyen százalékban.
Tehát konkrétan szerintem ezen kb. 270.000 ember kezében van a kormányváltás sorsa áprilisban.
Végszóként annyit, hogy szerintem ha egy Budapesten vagy Szegeden élő DK-s vagy Kutya választó, ha egyéniben leszavaz a DK vagy a Kutya jelöltjére, azzal nem érdemes igazán foglalkozni. Személy szerint én nem tartom helyesnek és racionálisnak, ez a Fidesznek lesz +2 szavazat listán, de nem okoz semmilyen kárt OEVK szintjén, hiszen mondjuk konkrétan ezen OEVK-kat így is +25%-kal vagy +30%-kal fogja megnyerni a Tisza.
De ha ezen 23 OEVK-ban amúgy tényleg kormányváltást akaró DK-s vagy Kutya szavazó pusztán azért, mert neki nem szimpatikus a Magyar Péter meg a Tisza Párt, vagy más hasonló egyéni szubjektív értékítéletére hagyatkozva, ahelyett, hogy a Tisza jelöltjére szavazna, elmegy és a DK-s vagy a Kutya egyéni jelöltjére szavaz, na az konkrétan egy idióta barom. Túldimenzionálja a saját szavazatának értékét, mintha az az életének legértékesebb vagyontárgya lenne vagy mintha konkrétan testi-fizikai fájdalmat okozna a számára, ha nem a DK / Kutya jelöltre adhatná le az ő drága voksát, hanem a Tiszás jelölt mellé kellene behúznia kettő egymást metsző vonalat. Ezek tipikusan önérzetes, „nekem-ne-mondja-meg-senki”, bármilyen kooperációra alkalmatlan, racionalitást teljességgel nélkülöző, saját kitalált gondolatvilágukba berögzült észlények, akik pont olyanok, mint a Fideszesek. Csak ők valamilyen erkölcsi-lelkiismereti felsőbbrendűségi maszlagba csomagolják azt, hogy ők miért is cselekszenek a leghelyesebben. Ezt pont így csinálja egy átlag Fideszes szavazó is (mínusz erkölcs, mínusz lelkiismeret) és nem lesznek különbek tőlük.
1 hónapja
Továbbgondoltam egy pár hete már itt a fórumon kifejtett számolgatásomat és eszmefuttatásomat, no és arra jutottam, hogy ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni az egészet, akkor az áprilisi választásokat az dönti el, hogy 23 „csatatér” OEVK-ban élő kb. 200.000 Fideszből kiábrándult szavazó, illetve ezen OEVK-ban élő kb. 70.000 DK és Kutya szavazó hogyan fog szavazni az egyéni jelöltekre. Változatlanul az az alapvetés, hogy a 106 OEVK-ban fog eldőlni az április választás, mivel listán vélhetően ugyanazon arányban kap mandátumot a Fidesz és a Tisza (43-43 Tisza és Fidesz, 6 Mi Hazánk + 1 német nemzetiségi Fideszes).
Azt gondolom, hogy a 2022 OGY választás a 2024-es EP választás eredményei alapján már most be lehet sorolni 83 OEVK-t, hogy fixen Fidesz vagy fixen Tisza.
Az ugyanis eldőlt, hogy a ’24-es EP választáson a kormányváltást akaró pártok (ezek a pártok: Tisza, Momentum, DK-MSZP-P, Kutyák, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Jobbik, 2RK, LMP) közül DK és a Kutyákon kívül a többiek nem fognak indulni a ’26-os választáson. Éppen ezért ha a ’24-ben a kormányváltást akaró pártokra leadott voksok mennyiségét összesítjük, akkor kb. megkapjuk a Tisza várható OEVK eredményét. (Disclaimer: a ’24-es EP választás eredménye nincs fenn OEVK-ra bontva, településenkénti és szavazókörönkénti táblázat érhető el: www.valasztas.hu/letoltheto-es-feldolgozhato-adatok-ep2024, így ahhoz, hogy az OEVK eredményét meg kapjuk, meg kell nézni, hogy mely települések (szavazókörök) tartoznak az egyes OEVK-hoz, és azokat kell összesíteni ezen táblázatból). Aki ’24-ben vette a fáradtságot és elment leszavazni valamely kormányváltó pártra egy ellenzéki pártok szempontjából „átmeneti hangulatú” választáson (erősödik a még ismeretlen Tisza és az „óellenzék” még élénken ott vannak a fejekben), akkor az jó eséllyel két eléggé turbulens évvel később, ennyire a Tisza-uralta közhangulat közepette, ’26-ban le fog szavazni a Tisza jelöltjére.
Az is egyértelmű a közvélemény-kutatások alapján, hogy ’24 óta csökkent valamennyit a Fidesz népszerűsége, hiszen akkor ’24-es EP választáson 44%-ot szereztek a választáson részt vevő, pártot választani tudó szavazók között, most pedig a kutatások átlaga szerint kb. olyan 38%-on állhatnak ezen rétegben. Szerintem a Fidesz az április választáson a kutatásokhoz képest jobb eredményt fog hozni és reálisabb az, hogy csak 3%-ot buktak ’24-es választási eredményükből. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a 21 Kutatóközpontnak ezen tavaly júniusi kutatása ( www.21kutatokozpont.hu/szavazatvandorlas.html) alapján ’24-ben a Fideszre szavazók szemmel látható mennyiségben mehetnek át a Tiszához, szóval a Fidesz népszerűségvesztése nem csak azt jelenti, hogy rengetegen lesznek bizonytalanok, hanem ezzel párhuzamosan valamekkora mértékben növekedett is a Tisza szavazótábora.
A lenti táblázatokba beleszámoltam az „Ellenzék” közé a DK és Kutyákat is két okból. Egyrészt a DK „koalícióban” indult ’24-ben, nem lehet meghatározni azt, hogy amúgy mennyi is ebből a DK „magtábora”. Illetve amúgy is nyilván a DK-s szavazók jókora része '24 óta már Tiszára szavazna. Ha a DK nem is áll 1%-on -- ahova pár közvéleménykutató mérte -- de szerintem maximum 3%-k körül lehet a népszerűsége. Másrészt, ha megnézzük a számokat, azért még ha tegyük fel, hogy a DK és a Kutyák jelöltje 3-3%-ot is kapnának egyéniben és ezért levonnánk az ellenzéki szavazati arányból 6%-ot, de amúgy a kormányváltást akaró többi választó leszavaz a Tiszára, még akkor is megverhetik a Fideszt (különösen amiatt, mivel a Fidesz is csökkent olyan 3%-ot ’24 óta). Illetve szerintem úgy is az lesz, mint ’22-es OGY választáson, hogy a DK és a Kutya szavazók egy része át fog szavazni a Tisza egyéni jelöltjére és csak a listán szavaz a pártra. Négy éve OEVK-tól függően a Kutya szavazók olyan 12-25 %-a szavazott át az Összefogás egyéni jelöltjére (ha nem indult Kutya jelölt az OEVK-ban, akkor akár ez olyan 60+% is lehetett), szerintem a mostani politikai ökoszisztémában (pl. átlag Kutya szavazó kevésbé elutasító a Tiszával szemben, mint '22-ben az Összefogással szemben) és választási tét mellett ez valamivel magasabb fog lenni, talán olyan minimum 30 % körül fog alakulni. Ha pedig áprilisban a DK és a Kutya szavazóinak 30 %-a leszavaz a Tiszára egyéniben, akkor az kb. +1%-ot fog még jelenteni a Tiszás jelöltnek a Fidesz jelöltjével szemben (megint csak OEVK-tól függően, hogy mennyien is szavaznak).
Nyilván, amibe a Fidesz tud kapaszkodni, az az, hogy a ’24-es választási eredményekre nem feltétlenül lehet ezen szemüvegen keresztül nézni, hanem hozzá kell nézni azt, hogy hány fő is ment el választani. Ugyanis ’24-ben jellemzően 6-8-10 ezer emberrel kevesebb ment el szavazni, és a Fidesz is kb. 6-8-10 ezer szavazattal kapott kevesebbet. Épp emiatt mondhatják azt, hogy voltaképp csak „mozgósítási probléma” van a Fidesz táborban, hiszen csak úgy nem tűnhet el a „semmibe” (bizonytalanok közé) sokszor 9-10 ezer Fidesznyi szavazó, csak épp valami miatt nem mentek el ’24-ben.
És voltaképp, ez a leginkább a lényeg, amelyről szerintem senkinek fogalma sincsen (még talán a Fidesznek se). Mi az oka annak, hogy -– most találomra kiválasztva –- Hajdú 02-ben (Debrecen 45%-a) '22-ben 27.000-en szavaznak a Fideszre, majd mindössze két év elteltével már csak 15.500-an? És ennek ellenére a kormányváltást akarók szavazatmennyisége ugyanezen OEVK-ban egy éppenhogycsak csökkent (19.500-ról, 19.000-re), miközben amúgy 12.000-el kevesebben mentek el szavazni. Az elképesztően valószínűtlennek tartom, hogy mind a 12.000 ember, aki nem ment el szavazni, az amúgy potenciális Fidesz szavazó, ez egy vágyálom a Fidesz szempontjából.
Személy szerint baromi kíváncsi lennék, mondjuk egy olyan abszolút erre fókuszált kutatásra, hogy ezen 11.000 Fideszes szavazó, aki ’22-ben behúzta az X-et a Fidesz mellé, az 2 évvel később miért nem ment el szavazni ’24-ben a Fideszre? Azt nem feltétlenül igaz, hogy hát ez csak egy senkit nem érdeklő EP választás volt, hiszen ugyebár az önkormányzati választás is épp ekkor volt, ami pedig nyilván „motiválóbb tényező” volt arra, hogy menjenek el és szavazzanak le a Fideszre (hiszen be kell juttatni az adott Fideszes potentátokat az önkormányzatba). Illetve hát a Fidesz nyilván ezen ’24-es választásból is „élet-halál” harcot csinált, a Fidesz teljes gőzzel mozgósítani akarta minden szavazóját ezen választásra is és ennek ellenére lettek ezek a brutális szavazatmennyiség-csökkenések.
Összegezve, szóval úgy gondolom, hogy már most van 45 OEVK, amit már most oda lehet adni a Tiszának, és van 38 olyan OEVK, amit meg a Fidesznek. Ebben a 83 OEVK-ban tök mindegy, hogy mekkora mértékben képes mozgósítani a Fidesz a ’22-es szavazóit, vagy mennyivel többen ábrándulnak még ki a Fideszből és hogy javul + néhány százalékot a Tisza, ezeknek nincs komolyabb jelentősége: egyik-másik pártnak van akkora szavazóbázisa, hogy be fogja húzni ezen OEVK-t a másikkal szemben.
1 hónapja
Maga a föni mondta ki, hogy ellenzékben is maradni fognak. Nem is tudom mikor vette a szájára utoljára, hogy ők is lehetnek még ellenzékben. Szóval meg lesz ez a választás tartva és azért készülnek a fiúk az ellenzéki szerepre is.Vitezy szerint tegnappal 114 milliard forintos EU-s forrast buktunk egy szarul kiirt hev tender miatt. Taps bazdmeg.@Őszentsége Sobri Jóska
JéBé
ez a példa szemlélteti miért nem tudják elcsalni a választást. egyszerűen egy pályazatot nem tudnak már normálisan kiírni, nemhogy egy ekkora volumenű manővert végre hajtani. nincs meg hozzá a tudás, nincs meg hozzá az ember anyag ráadásul a burok is repedezik, egyből kiderülne ha sumákolnak.
azt, hogy nem tartják meg a választást azt el tudom képzelni, de szerintem annak az lenne a vége, hogy menekülnie kell amit meg nem fog merni bevállalni
peach
„Mi vagyunk, itt maradunk, itt leszünk, ellenzékben, kormánypárton, jó időben, rossz időben, [ha] esik, [ha] fúj. Ez egy közösség.”
1 hónapja
"Sose szakítsd félbe az ellenséget, ha éppen hibát követ el."Néda a pattogó kis malac, hogy ugrál 😀 Még ő akar parancsolni a világ egyik, ha nem legbefolyásosabb vezetőjének, még akkor is ha ez a ezető egy degenelárt vadbarom, de azért a dagatd is megtanulharná, hol a helye.A mandineres videó kommentjeinél megtaláltam volt munkatársamat, akit közvetve emlegettem már itt, úgyhogy a kör bezárult 😊 (és olyan gyönyörűen megfogalmazzák egyesek, hogy ők nem is fideszesek, hanem orbánisták, ezt a rendszert tényleg csak az ov-kultusz tartja egybe)
444.hu/2026/02/04/orban-szerint-trump-tartozik-a-magyaroknak-azzal-hogy-idejon
KB23
Ami viszont pozitívum, hogy még mindig orbánbalázs viktor fő tanácsadója, természetesen nem képesek tanulni a hibáikból, hadd csinálja csak tovább ő is ezt a remek munkát.
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Vitezy szerint tegnappal 114 milliard forintos EU-s forrast buktunk egy szarul kiirt hev tender miatt. Taps bazdmeg.@Őszentsége Sobri Jóska
JéBé
ez a példa szemlélteti miért nem tudják elcsalni a választást. egyszerűen egy pályazatot nem tudnak már normálisan kiírni, nemhogy egy ekkora volumenű manővert végre hajtani. nincs meg hozzá a tudás, nincs meg hozzá az ember anyag ráadásul a burok is repedezik, egyből kiderülne ha sumákolnak.
azt, hogy nem tartják meg a választást azt el tudom képzelni, de szerintem annak az lenne a vége, hogy menekülnie kell amit meg nem fog merni bevállalni
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
1 hónapja
Amugy se kell piszkos penz Brusszelbol, majd kiirjuk ujra a tendert normalisan ha lesz sajat (Tiborcz) cegunk aki palyazik.jól mondod! most akartam lázítani de meggondoltam magam 😀Vitezy szerint tegnappal 114 milliard forintos EU-s forrast buktunk egy szarul kiirt hev tender miatt. Taps bazdmeg.de van rezsistop? 😀 tudtál fűteni, nem úgy mint a haldokló nyugaton..😀 fegyverpénz, 25.havi nyugdíj, ezek ám a lényeges dolgok, amikről máshol csak álmodoznak..
JéBé
Pep71
Josszi
Szerkesztette: JéBé
1 hónapja
Néda a pattogó kis malac, hogy ugrál 😀 Még ő akar parancsolni a világ egyik, ha nem legbefolyásosabb vezetőjének, még akkor is ha ez a ezető egy degenelárt vadbarom, de azért a dagatd is megtanulharná, hol a helye.A mandineres videó kommentjeinél megtaláltam volt munkatársamat, akit közvetve emlegettem már itt, úgyhogy a kör bezárult 😊 (és olyan gyönyörűen megfogalmazzák egyesek, hogy ők nem is fideszesek, hanem orbánisták, ezt a rendszert tényleg csak az ov-kultusz tartja egybe)
444.hu/2026/02/04/orban-szerint-trump-tartozik-a-magyaroknak-azzal-hogy-idejon
KB23
Ami viszont pozitívum, hogy még mindig orbánbalázs viktor fő tanácsadója, természetesen nem képesek tanulni a hibáikból, hadd csinálja csak tovább ő is ezt a remek munkát.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
jól mondod! most akartam lázítani de meggondoltam magam 😀Vitezy szerint tegnappal 114 milliard forintos EU-s forrast buktunk egy szarul kiirt hev tender miatt. Taps bazdmeg.de van rezsistop? 😀 tudtál fűteni, nem úgy mint a haldokló nyugaton..😀 fegyverpénz, 25.havi nyugdíj, ezek ám a lényeges dolgok, amikről máshol csak álmodoznak..
JéBé
Pep71
¯\_(ツ)_/¯
1 hónapja
Néda a pattogó kis malac, hogy ugrál 😀 Még ő akar parancsolni a világ egyik, ha nem legbefolyásosabb vezetőjének, még akkor is ha ez a ezető egy degenelárt vadbarom, de azért a dagatd is megtanulharná, hol a helye.444.hu/2026/02/04/orban-szerint-trump-tartozik-a-magyaroknak-azzal-hogy-idejon
Szerkesztette: KB23
1 hónapja
Egyértelmű, hogy ez szintlépés, de működik, a libsik visítanak és addig sem a cigányozás lesz terítékén.Meglepne, ha ez az újabb Budapest szivatása lépés a kormány részéről nem arra menne ki, hogy elterelje a témát a cigányozásról. Budapesti szavatokat nem nagyon tud már bukni a Fidesz, cigány szavazatokat viszont igen.Az a baj, hogy ez a tegnapi nem csak Budapestről szól, hanem a jogállam leépítéséről, ahhoz kemény lépés, hogy terelés legyen...
ervinator
StormST
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
Vitezy szerint tegnappal 114 milliard forintos EU-s forrast buktunk egy szarul kiirt hev tender miatt. Taps bazdmeg.de van rezsistop? 😀 tudtál fűteni, nem úgy mint a haldokló nyugaton..😀 fegyverpénz, 25.havi nyugdíj, ezek ám a lényeges dolgok, amikről máshol csak álmodoznak..
JéBé
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/02/04/orban-viktor-mandiner-klubest-mozgositas

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Ma jön Kakadu Petiminiszter betonönteni a Paks2-höz. Remélem ünnepélyesen odavezetik az előkészített helyéhez.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Több mint 8 ezren nézték este 22:30-kor. Komoly.Nagyon nagy baj van sajnos, de reméljük valami csoda folytán eljon a változás április 12 után.
1 hónapja
Nézem még, ha nem ebben az országban élnék, akkor jókat nevetnék rajta.Jó kis idegrángásom lett ettől, de nagyon tanulságos, remélem sokan nézték. A sarokba szorított patkánynál nincs veszélyesebb...Most megy élőben a közgyűlésNem tudja megmondani a vezérigazgató, hogy hol a pénz, mert este tízkor a munkatársai nem dolgoznak, majd holnap írásban válaszol.
www.youtube.com/live/WoaoVgiTBUA?si=CtDqz9yecKvzTIuG
r.baggio
Ez már kabarénak is rossz.
r.baggio
r.baggio
Úgy látom Győrben is van Rezsi Szilárd alterego, van olyan aki kipontózodhatott (?) az ülésről mert szürkével van a neve -- Borkai Zsolt.
1 hónapja
Jó kis idegrángásom lett ettől, de nagyon tanulságos, remélem sokan nézték. A sarokba szorított patkánynál nincs veszélyesebb...Most megy élőben a közgyűlésNem tudja megmondani a vezérigazgató, hogy hol a pénz, mert este tízkor a munkatársai nem dolgoznak, majd holnap írásban válaszol.
www.youtube.com/live/WoaoVgiTBUA?si=CtDqz9yecKvzTIuG
r.baggio
Ez már kabarénak is rossz.
r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal