Politika
66 feliratkozó
1 hónapja
Megjegyezném: ezt a vitát ne csak itt folytassátok. A legjobb haverommal most írtunk SZK ügyben egy-egy javaslatot.

1 hónapja
de ezt miért tesszük kötelezővé?Szerinted a mai világban nem reális hogy legalább egyszer karriert váltasz életed során?Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.oké hogy munkahelyet váltasz, de itt konkrétan karriert kell változtatni
Nomac
Negritis, a vajda
Nomac
nem azt mondom, hogy jó az hogy listán beülnek életük végéig a semjén félék
de bőven szükség lenne itt nüanszokra
pl az egyéni választókerületi győzelmet máshogy kezelni mint a listát
ha 12 év után "kiül" 4 évet akkor mehessen még 1-2 ciklust
mit kezdünk az önkormányzati/megyei szinten lévő képviselettel?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
De miért ne akarja? Miért akarod eltántorítani az embereket attól, hogy karrierpolitikusnak menjenek? Akkor mondjuk ne menjen bírónak, ügyésznek, rendőrnek se senki, váltsunk le mindenki 12 év után? Én értem, ha valaki utálja a politikusokat, de szerintem igenis szép dolog, ha valaki a HAZÁJÁÉRT akar dolgozni egész életében. Nem a lopásért, hanem azért, hogy jobb legyen az országa...Miért csak 50+ mehetne? Bárki mehet 20,30,40 évesen is, de ne erre akarja építeni az életét, ez 12 év, dolgozzon a hazájáért, majd vissza a való világba.Mert miért ne tehetné? Miért akarunk csak 50+-os embereket a parlamentbe? Nyilván sarkítás, de ez oda vezet. Szerintem jobb az, ha fiatalok is vannak ott. Ha valamit megtanulhatott volna a magyar politikai elit idén az az, hogy azok, akik a fiatalokhoz nem szólnak, azok maguk ellen játszanak...Azt emeltem ki, de arra gondolok hogy miért kéne valakinek fitalon feltenni arra az életét hogy ő politikus legyen? Legyen, van 12 éve, és utána kezdjen valamit az életével, de a politikai pálya soha nem a fiatalokról szólt, ne is legyen célja egy fiatalnak hogy erre teszi fel az életét. Szerezzen tapasztaltot, majd x év után tegyen a hazáért. 40 évet dolgozol normál esetben, ha ehhez viszonyítjuk, szerintem az a 12 év elég sok, majdnem 30% a teljes aktív idejének.Hogy miért kéne? Mert 12 év után nem ülhet be újra? Vagy most te mire gondolsz, mert lehet te valami más vitában veszel részt, mint amire én írtam... 😀Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
Az meg egy másik dolog, hogy kis pártoknak 12 évente kinevelni új embert azért nem olyan könnyű, mint a nagyoknak. Lehet mondani, hogy most nincsenek kis pártok, de nem is az a normális, ami most van...
StormST
Nomac
StormST
Nomac
StormST
Nomac
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
igen, ez a legmeglepobb, hogy erre azert OV anno a helyszinen is mindig jol raerzett, hogy olyan temaban veletlenul sem szolalt meg semmit a Parlementben meg foleg nem, amiben nem tudta, hogy megvan nekik az 50%+1 szavazojuk. ez a mostani brigad meg esz nelkul probal hiszterizalni, de meg az oellenzekhez kepest is gyatra szinvonalon.Ezek jelenleg 80%-os ügyek. Nem értik, de nem baj. Ők vannak kisebbségben, és ez nagyon fura nekikRétvári Bence a leghatározottabban visszautasítja azt a hangot, amit Magyar Péter megengednem erti meg mindig.
Bencus... Ezért küldte oda 3,5 millió ember.
Gyurma Pappa
de Gulyas is: diktaturat epit Magyar Peter.
most jelent meg a kozlonyben, ami alapjan max 8 eve van miniszterelnokkent, most jelentette be, hogy a Parlamentben is max 12 eve lenne, de o epit diktaturat 😀 imadom.
csebi
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Miért csak 50+ mehetne? Bárki mehet 20,30,40 évesen is, de ne erre akarja építeni az életét, ez 12 év, dolgozzon a hazájáért, majd vissza a való világba.Mert miért ne tehetné? Miért akarunk csak 50+-os embereket a parlamentbe? Nyilván sarkítás, de ez oda vezet. Szerintem jobb az, ha fiatalok is vannak ott. Ha valamit megtanulhatott volna a magyar politikai elit idén az az, hogy azok, akik a fiatalokhoz nem szólnak, azok maguk ellen játszanak...Azt emeltem ki, de arra gondolok hogy miért kéne valakinek fitalon feltenni arra az életét hogy ő politikus legyen? Legyen, van 12 éve, és utána kezdjen valamit az életével, de a politikai pálya soha nem a fiatalokról szólt, ne is legyen célja egy fiatalnak hogy erre teszi fel az életét. Szerezzen tapasztaltot, majd x év után tegyen a hazáért. 40 évet dolgozol normál esetben, ha ehhez viszonyítjuk, szerintem az a 12 év elég sok, majdnem 30% a teljes aktív idejének.Hogy miért kéne? Mert 12 év után nem ülhet be újra? Vagy most te mire gondolsz, mert lehet te valami más vitában veszel részt, mint amire én írtam... 😀Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
Az meg egy másik dolog, hogy kis pártoknak 12 évente kinevelni új embert azért nem olyan könnyű, mint a nagyoknak. Lehet mondani, hogy most nincsenek kis pártok, de nem is az a normális, ami most van...
StormST
Nomac
StormST
Nomac
StormST
1 hónapja
Ezek jelenleg 80%-os ügyek. Nem értik, de nem baj. Ők vannak kisebbségben, és ez nagyon fura nekikRétvári Bence a leghatározottabban visszautasítja azt a hangot, amit Magyar Péter megengednem erti meg mindig.
Gyurma Pappa
most jelent meg a kozlonyben, ami alapjan max 8 eve van miniszterelnokkent, most jelentette be, hogy a Parlamentben is max 12 eve lenne, de o epit diktaturat 😀 imadom.
csebi

1 hónapja
Gergőt várom szeretettel a kollégák csoportban.Rétvári Bence a leghatározottabban visszautasítja azt a hangot, amit Magyar Péter megengednem erti meg mindig.
Gyurma Pappa
csebi
1 hónapja
Mert miért ne tehetné? Miért akarunk csak 50+-os embereket a parlamentbe? Nyilván sarkítás, de ez oda vezet. Szerintem jobb az, ha fiatalok is vannak ott. Ha valamit megtanulhatott volna a magyar politikai elit idén az az, hogy azok, akik a fiatalokhoz nem szólnak, azok maguk ellen játszanak...Azt emeltem ki, de arra gondolok hogy miért kéne valakinek fitalon feltenni arra az életét hogy ő politikus legyen? Legyen, van 12 éve, és utána kezdjen valamit az életével, de a politikai pálya soha nem a fiatalokról szólt, ne is legyen célja egy fiatalnak hogy erre teszi fel az életét. Szerezzen tapasztaltot, majd x év után tegyen a hazáért. 40 évet dolgozol normál esetben, ha ehhez viszonyítjuk, szerintem az a 12 év elég sok, majdnem 30% a teljes aktív idejének.Hogy miért kéne? Mert 12 év után nem ülhet be újra? Vagy most te mire gondolsz, mert lehet te valami más vitában veszel részt, mint amire én írtam... 😀Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
StormST
Nomac
StormST
Nomac
1 hónapja
Rétvári Bence a leghatározottabban visszautasítja azt a hangot, amit Magyar Péter megengednem erti meg mindig.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Szerinted a mai világban nem reális hogy legalább egyszer karriert váltasz életed során?Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.oké hogy munkahelyet váltasz, de itt konkrétan karriert kell változtatni
Nomac
Negritis, a vajda
1 hónapja
tegyuk fel hogy ezt igy teljes mertekben elfogadom.Kérdés, hogy mennyire a nép volt ennek a közhatalomnak a forrása. Ebben az országban egy hűbéri rendszer működött, egzisztenciális kiszolgáltatottság állapotában "szavaztak" emberek arra, akire "kellett", hogy legyen mit enniük. Ilyen közállapotok mellett igen is passzív oldalról szabályozni kell a választójogi legitimációt.A kozhatalom forrasat mi alapjan veded meg sajat magatol? nekem tovabbra sem tetszik ez, es alapvetoen az is picit tulzas, hogy ez egy szelsosegesen bantalmazo kapcsolat volt a fidesz szavazoknak. minden valasztason megvolt az indokuk, hogy miert a fideszt valasztjak.Saját magától védi meg a népet. Ez a nép 2 évtizedet húzott le egy szélsőségesen bántalmazó kapcsolatban. Szükség van arra, hogy minden a politikai gondolkodás, mint a választók mentális állapota regenerálódni tudjon. Ehhez pedig szükséges az előző rendszer kitakarítása a politikai életből, valamint a politika megújulási folyamatának újraindítása. A 12 éves korlátozás rá fogja kényszeríteni a pártokat arra, hogy valódi pártokként működjenek.dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem. ha igen akkor nem szavazzak meg ujra, ha nem akkor meg miert korlatozod a nepet?Ha ügyes, képes megtalálni a helyét a piacon is. Ha nem, akkor ne a politikában ügyetlenkedjen, hanem éjjeli őrként.de most mki olyan naiv, hogy egy politikus amugy ezt nem a megelheteseert is csinalja? tenyleg hany olyan politikust tudunk, aki ezt tarsadalmi meloban nyomta?Nekem így elsőre a 12 éves maximum közvetlenül választott tisztviselőkre nem tetszik, hadd mondhassák már azt az emberek, hogy "eddig jó volt, ez után is jó lesz nekünk"...Egyetértek veled, de pont ez az egyik legjobb módszer arra hogy végett vessünk megélhetési politizálásnak. Ezzel majd más gondok jönnek, de nekem inkább tele a pohár.
StormST
Nomac
oke Kapitany meg anno Feri lemondott a fizurol, de ez a ritka.
vhogy el kellene fogadni, hogy ez is egy 'szakma', es azert vmien szinten az ember csak a fizetesert csinalja ezt.
csebi
szaba
csebi
resistance is futile
azert mert az elmult 16 ev ellenzeki politikaja 80%ban minosithetetlen volt abbol ne azt vonjuk le kovetkezteteskent, hogy a nep a hulye.
nem a nep nem volt hulye, most sem hulye es a jovoben sem lesz hulye.
azt el tudom fogadni, hogy mondjuk listarol ne lehessen 3nal tobb valasztasrol bejutni. de egyeni jeloltkent sosem korlatoznek senkit.
csebi
resistance is futile
ez a szabalyozas visszaveszi ezt a rendszert? nem kizarologason. akkor lesz majd igazi huberi rendszer. 12 evig lesz apu, utana 12 evet az egyik gyerek, masik 12 evet a masik gyerek. ugy, hogy kozben vegig apu iranyit mindent, beleertve a kampanyt is. nem fogja ez feltetlenul megoldani a helyzetet.
1 hónapja
Rétvári Bence a leghatározottabban visszautasítja azt a hangot, amit Magyar Péter megengedBencus... Ezért küldte oda 3,5 millió ember.

1 hónapja
Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.oké hogy munkahelyet váltasz, de itt konkrétan karriert kell változtatni
Nomac
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Azt emeltem ki, de arra gondolok hogy miért kéne valakinek fitalon feltenni arra az életét hogy ő politikus legyen? Legyen, van 12 éve, és utána kezdjen valamit az életével, de a politikai pálya soha nem a fiatalokról szólt, ne is legyen célja egy fiatalnak hogy erre teszi fel az életét. Szerezzen tapasztaltot, majd x év után tegyen a hazáért. 40 évet dolgozol normál esetben, ha ehhez viszonyítjuk, szerintem az a 12 év elég sok, majdnem 30% a teljes aktív idejének.Hogy miért kéne? Mert 12 év után nem ülhet be újra? Vagy most te mire gondolsz, mert lehet te valami más vitában veszel részt, mint amire én írtam... 😀Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
StormST
Nomac
StormST
1 hónapja
Toroczkai:Szerinte a parlamentben egyetlen frakció van, akiket ténylegesen ért fenyegetés: az ukrán terroristák évek óta felrobbantással fenyegetik a Mi Hazánkat.Látom csurran-cseppen nekik még a guruló rubel. XD
kurva ég...
Beki
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"Mindég az állat első bennetek,
És csak midőn ezt el birád csitítni,
Eszmél az ember, hogy nagy-gőgösen
Megvesse azt, mi első lényege."
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Kérdés, hogy mennyire a nép volt ennek a közhatalomnak a forrása. Ebben az országban egy hűbéri rendszer működött, egzisztenciális kiszolgáltatottság állapotában "szavaztak" emberek arra, akire "kellett", hogy legyen mit enniük. Ilyen közállapotok mellett igen is passzív oldalról szabályozni kell a választójogi legitimációt.A kozhatalom forrasat mi alapjan veded meg sajat magatol? nekem tovabbra sem tetszik ez, es alapvetoen az is picit tulzas, hogy ez egy szelsosegesen bantalmazo kapcsolat volt a fidesz szavazoknak. minden valasztason megvolt az indokuk, hogy miert a fideszt valasztjak.Saját magától védi meg a népet. Ez a nép 2 évtizedet húzott le egy szélsőségesen bántalmazó kapcsolatban. Szükség van arra, hogy minden a politikai gondolkodás, mint a választók mentális állapota regenerálódni tudjon. Ehhez pedig szükséges az előző rendszer kitakarítása a politikai életből, valamint a politika megújulási folyamatának újraindítása. A 12 éves korlátozás rá fogja kényszeríteni a pártokat arra, hogy valódi pártokként működjenek.dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem. ha igen akkor nem szavazzak meg ujra, ha nem akkor meg miert korlatozod a nepet?Ha ügyes, képes megtalálni a helyét a piacon is. Ha nem, akkor ne a politikában ügyetlenkedjen, hanem éjjeli őrként.de most mki olyan naiv, hogy egy politikus amugy ezt nem a megelheteseert is csinalja? tenyleg hany olyan politikust tudunk, aki ezt tarsadalmi meloban nyomta?Nekem így elsőre a 12 éves maximum közvetlenül választott tisztviselőkre nem tetszik, hadd mondhassák már azt az emberek, hogy "eddig jó volt, ez után is jó lesz nekünk"...Egyetértek veled, de pont ez az egyik legjobb módszer arra hogy végett vessünk megélhetési politizálásnak. Ezzel majd más gondok jönnek, de nekem inkább tele a pohár.
StormST
Nomac
vhogy el kellene fogadni, hogy ez is egy 'szakma', es azert vmien szinten az ember csak a fizetesert csinalja ezt.
csebi
szaba
csebi
resistance is futile
azert mert az elmult 16 ev ellenzeki politikaja 80%ban minosithetetlen volt abbol ne azt vonjuk le kovetkezteteskent, hogy a nep a hulye.
azt el tudom fogadni, hogy mondjuk listarol ne lehessen 3nal tobb valasztasrol bejutni. de egyeni jeloltkent sosem korlatoznek senkit.
csebi
1 hónapja
Mondjuk ebből az lehet, hogy aki ügyes, az eleve nem gondolkodik politikában, hanem a megy a piacra sokszoros pénzért.Ha ügyes, képes megtalálni a helyét a piacon is. Ha nem, akkor ne a politikában ügyetlenkedjen, hanem éjjeli őrként.de most mki olyan naiv, hogy egy politikus amugy ezt nem a megelheteseert is csinalja? tenyleg hany olyan politikust tudunk, aki ezt tarsadalmi meloban nyomta?Nekem így elsőre a 12 éves maximum közvetlenül választott tisztviselőkre nem tetszik, hadd mondhassák már azt az emberek, hogy "eddig jó volt, ez után is jó lesz nekünk"...Egyetértek veled, de pont ez az egyik legjobb módszer arra hogy végett vessünk megélhetési politizálásnak. Ezzel majd más gondok jönnek, de nekem inkább tele a pohár.
StormST
Nomac
csebi
szaba
Akkor ki marad politikusnak: aki nem elég jó a piacra. Remek kilátás.
1 hónapja
Hogy miért kéne? Mert 12 év után nem ülhet be újra? Vagy most te mire gondolsz, mert lehet te valami más vitában veszel részt, mint amire én írtam... 😀Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
StormST
Nomac
1 hónapja
Toroczkai:Szerinte a parlamentben egyetlen frakció van, akiket ténylegesen ért fenyegetés: az ukrán terroristák évek óta felrobbantással fenyegetik a Mi Hazánkat.kurva ég...
1 hónapja
A kozhatalom forrasat mi alapjan veded meg sajat magatol? nekem tovabbra sem tetszik ez, es alapvetoen az is picit tulzas, hogy ez egy szelsosegesen bantalmazo kapcsolat volt a fidesz szavazoknak. minden valasztason megvolt az indokuk, hogy miert a fideszt valasztjak.Saját magától védi meg a népet. Ez a nép 2 évtizedet húzott le egy szélsőségesen bántalmazó kapcsolatban. Szükség van arra, hogy minden a politikai gondolkodás, mint a választók mentális állapota regenerálódni tudjon. Ehhez pedig szükséges az előző rendszer kitakarítása a politikai életből, valamint a politika megújulási folyamatának újraindítása. A 12 éves korlátozás rá fogja kényszeríteni a pártokat arra, hogy valódi pártokként működjenek.dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem. ha igen akkor nem szavazzak meg ujra, ha nem akkor meg miert korlatozod a nepet?Ha ügyes, képes megtalálni a helyét a piacon is. Ha nem, akkor ne a politikában ügyetlenkedjen, hanem éjjeli őrként.de most mki olyan naiv, hogy egy politikus amugy ezt nem a megelheteseert is csinalja? tenyleg hany olyan politikust tudunk, aki ezt tarsadalmi meloban nyomta?Nekem így elsőre a 12 éves maximum közvetlenül választott tisztviselőkre nem tetszik, hadd mondhassák már azt az emberek, hogy "eddig jó volt, ez után is jó lesz nekünk"...Egyetértek veled, de pont ez az egyik legjobb módszer arra hogy végett vessünk megélhetési politizálásnak. Ezzel majd más gondok jönnek, de nekem inkább tele a pohár.
StormST
Nomac
csebi
szaba
csebi
resistance is futile
1 hónapja
Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Miért kellene kinevelni? Ez egy 12 éves karrier, de inkább 14+ Szerintem ritka az olyan ember a mai világban aki ennyi időt eltölt egy helyen. Ez pont a mai világ trendjébe illeszkedik. Kezdhet valaki multinál, dolgozik ott 15 évet, és 40 évesen beáll politikusnak, vagy 30 évet, és a nyugdíj előtt teszi.
StormST
1 hónapja
nem.dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem.Na EZ a naivitás.
csebi
szaba
ez meg mindig az a felfogas, hogy az agyhalottak szavaztak meg a fideszt. ami nem igaz.
nep igenis el tudja donteni, hogy ugyetlenkednek-e vagy nem. ha nem tudna akkor most OV beszelni miniszterelnokkent meg mindig, es nem lenne magyar kormanyunk.
1 hónapja
Saját magától védi meg a népet. Ez a nép 2 évtizedet húzott le egy szélsőségesen bántalmazó kapcsolatban. Szükség van arra, hogy minden a politikai gondolkodás, mint a választók mentális állapota regenerálódni tudjon. Ehhez pedig szükséges az előző rendszer kitakarítása a politikai életből, valamint a politika megújulási folyamatának újraindítása. A 12 éves korlátozás rá fogja kényszeríteni a pártokat arra, hogy valódi pártokként működjenek.dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem. ha igen akkor nem szavazzak meg ujra, ha nem akkor meg miert korlatozod a nepet?Ha ügyes, képes megtalálni a helyét a piacon is. Ha nem, akkor ne a politikában ügyetlenkedjen, hanem éjjeli őrként.de most mki olyan naiv, hogy egy politikus amugy ezt nem a megelheteseert is csinalja? tenyleg hany olyan politikust tudunk, aki ezt tarsadalmi meloban nyomta?Nekem így elsőre a 12 éves maximum közvetlenül választott tisztviselőkre nem tetszik, hadd mondhassák már azt az emberek, hogy "eddig jó volt, ez után is jó lesz nekünk"...Egyetértek veled, de pont ez az egyik legjobb módszer arra hogy végett vessünk megélhetési politizálásnak. Ezzel majd más gondok jönnek, de nekem inkább tele a pohár.
StormST
Nomac
csebi
szaba
csebi
1 hónapja
dehat epp ezert van a nep, hogy el tudja donteni, hogy ugyetlenkedik-e v nem.Na EZ a naivitás.
csebi
1 hónapja
Én így elsőre azt nem látom, hogy innentől hogy várhatjuk el, hogy valaki fiatalon parlamenti politikusi ambíciókat dédelgessen. Bekerülsz 30-35 évesen a parlamentbe és 42-47 évesen mehetsz mindenképp új karriert keresni, én nem látom ezzel hogy nem ártunk a mindenkori vérfrissítésnek. Persze nem baj az, ha piaci tapasztalattal mennek emberek képviselőnek, de azért ez inkább a ritka kivétel (mint a mostani választások), de nem egy normális politikai élet működése...Az meg egy másik dolog, hogy kis pártoknak 12 évente kinevelni új embert azért nem olyan könnyű, mint a nagyoknak. Lehet mondani, hogy most nincsenek kis pártok, de nem is az a normális, ami most van...