Politika
68 feliratkozó
1 hónapja
indul a visszaszámlálás 😊3 éve Magyar Péter még fideszes igazságügyi miniszter férje volt.
www.reddit.com/r/hungary/comments/1t720z0/leend%C5%91_igazs%C3%A1g%C3%BCgyi_miniszter_3_%C3%A9ve_m%C3%A9g_fideszes/
NB2
1 hónapja
indul a visszaszámlálás 😊www.reddit.com/r/hungary/comments/1t720z0/leend%C5%91_igazs%C3%A1g%C3%BCgyi_miniszter_3_%C3%A9ve_m%C3%A9g_fideszes/
1 hónapja
Értem és igazad van, de mi magyarok mikor voltunk jók domináns sportágakban?Magyarországon a sport nem fog működni állami pénz nélkül. Ha kiveszünk mindet, kártyavárként omlik össze.A sport állami támogatása (túlzás nélkül) egy száz éves hagyomány. Nem véletlenül vagyunk még mindig top 10-ben olimpia érmekben, ez nem megy egyszerű tehetséggel.
Ha már ez a b...i Fidesz fölhúzott edzőközpontokat, stadionokat, akkor azokat könnyebben megóvhatjuk, ha lesz pénz a fenntartásukra, nem pedig hagyjuk lerohadni, hogy majd 20 év múlva 5x ennyit kelljen rákölteni.
A kulcs az elszámolhatóság, ész nélkül ne öntsünk már bele pénzeket, hanem tudatosan használjuk fel. Azért ez a fórum is elsődlegesen a sportról szól, mind örülünk 1-1 magyar sikernek, azért ahhoz igenis kellett pénz
NB2
Viszont.
Történelmileg a magyar sport sikerei olyan sportágakban jöttek, melyek alapvetően nem tekinthetőek világszinten divatos sportnak. Vívás, öttusa, úszás (jó, ott ugye az USA és Kína gyógyszerészeti előnye az utóbbi 20-30 évben nyomasztóvá vált), vízilabda stb. Ebből kifolyólag erőfeszítés/eredményesség mutatóban (nem az egyén szintjén, mielőtt valaki félreérti, hanem össznemzeti szinten), kiválóan teljesítettünk.
A NER bűne a sportfinanszírozásban az, hogy olyan sportágakat és úgy finanszírozott, hogy ott ez a megtérülés-mutató nagyon elromlott. Hiába kézilabda sikerek, ezek nagyon sok adófizetői pénzbe kerültek (a válogatott meg közben talán története egyik mélypontját élte, mindkét nemben, persze ez is relatív mélypont). Hiába a fociba öntött pénz, két EB részvétel, egy majdnem VB részvétel amit feltudott mutatni a sportág.
Szóval igen és nem. Igen, kell a pénz a sportba, mert egy vívóversenyen soha nem lesz elég fizető néző. De egy foci vagy kézilabda csapat tartsa el magát a piacról, szponzorok, tv-s díjat, akármi. Ha ez nem megy, le kell vonni a következtetéseket, és olyan helyre kell tolni a pénzeket, ahol a hatékonyság elérhető - pl. az utánpótlás nevelésbe. Sehol nincs a horvát nemzeti bajnokság, de a horvátok játszottak világversenyen a legjobbak között, csak hogy egy példát hozzak. De persze a NER-nek az akadémia rendszert is sikerült eltorzítania..
Gyurma Pappa
Egy jó bicóssal, 0 teniszezővel, golfossal, atlétával nem rúgsz labdába. Mi nem leszünk jó atlétikában soha, meg a nép nem is rajong érte. Egy csapatsport olimpiai szereplés nagyon összerántja az országot. Azért tetszik, nem tetszik kis nemzet vagyunk, nyilván nekünk ilyen vívás, öttusa meg fiszem-faszom sportok maradnak. Box és birkóból már kiszorultunk.
1 hónapja
4 eve kellett, de nem ult be a Parlamentbe.telex.hu/belfold/2026/05/08/hadhazy-akos-kepviselo-bucsu-parlament-tisza-part-fidesz-ellenzekmenetrend szerint hozza a sértődött liberális karaktert.
azert Hadhazy tovabbra sem szall le a vonatrol. o vilagaban sosincsen ellenzek a Parlamentben 😀 hatalmas arc.
csebi
Szemét, hülye szavazóknak nem kellettem, brühühü.
resistance is futile
most nem kellett, ezert egyparti Parlament lett.
van rajta sapka az a baj, nincs rajta sapka az a baj.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/05/08/hadhazy-akos-kepviselo-bucsu-parlament-tisza-part-fidesz-ellenzekmenetrend szerint hozza a sértődött liberális karaktert.
azert Hadhazy tovabbra sem szall le a vonatrol. o vilagaban sosincsen ellenzek a Parlamentben 😀 hatalmas arc.
csebi
Szemét, hülye szavazóknak nem kellettem, brühühü.
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/05/08/hadhazy-akos-kepviselo-bucsu-parlament-tisza-part-fidesz-ellenzekhadházy se érti
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/05/08/hadhazy-akos-kepviselo-bucsu-parlament-tisza-part-fidesz-ellenzekazert Hadhazy tovabbra sem szall le a vonatrol. o vilagaban sosincsen ellenzek a Parlamentben 😀 hatalmas arc.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
nekem Melléthei-Barna jobban tetszett volna.GAAAAAAAY! 😀
deyell
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
nekem Melléthei-Barna jobban tetszett volna.Te szakmailag mit szólsz hozzá?remélem átmegy a pankotailili teszten.görl powákiccsajszi már jóváhagyta?
bogjosi
viccen kívül, mivel én szakmán kívüli vagyok, nekem ő is teljesen jó
slowmotion
resistance is futile
Bruce
built for this shit
1 hónapja
Munkatársam most mondja, hogy unokabáttyának a felesége a nő, alapvetően kedves, jó humorú, jófej embernek ismerte meg. Igaz ez nem szakmai, de alapvetően jó alapok. 😀
1 hónapja
remélem átmegy a pankotailili teszten.Remelem igy mar az utolso akadaly is elharul az elso lezart, teljesitett egyetemi feleve elol❤️
resistance is futile
Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
Nem ismerem. A magyar jogi karokról azt kell tudni, hogy a helyben tanító oktatók mindig - ott helyben - a szakma csúcsának vannak elkönyvelve. Ezért a magyar jognak is van legalább 9 koronázatlan királynője, az ELTE-n Fazekas Marianna viselte ezt a korona nélküli tisztet.Te szakmailag mit szólsz hozzá?remélem átmegy a pankotailili teszten.görl powákiccsajszi már jóváhagyta?
bogjosi
slowmotion
resistance is futile
Bruce
Valószínűleg jó elméleti szakember, elvezet egy jogi kart, szóval van valami dunsztja róla, hogy hogy működik egy szervezet. Ennyi. Ha jó CEO, akkor a többit megoldja az állomány, amit fel fog tudni tölteni azáltal, hogy mozog a tudományos közegben (volt mindenki demonstrátor, tdk versenyző, stb, aki szakmailag ér valamit vagy ismer valakit, aki ilyet nem csinált, de ér valamit = van kapcsolati hálója).
1 hónapja
tetszik, hogy nők kapnak komoly szerepet.Ertem en h mikent szeretned erteni, de ez a komment igy nagyon szexista es soviniszta.
ezt az erő és/vagy a magabiztosság jeleként értékelem
rva
Azert o kapja, mert megfelelo jelolt.
Es igen, ettol fuggetlenul novelni kell a nok aranyat a Parlamentben.
1 hónapja
Te szakmailag mit szólsz hozzá?remélem átmegy a pankotailili teszten.görl powákiccsajszi már jóváhagyta?
bogjosi
slowmotion
resistance is futile
1 hónapja
remélem átmegy a pankotailili teszten.görl powákiccsajszi már jóváhagyta?
bogjosi
slowmotion
1 hónapja
görl powákiccsajszi már jóváhagyta?
bogjosi
1 hónapja
tetszik, hogy nők kapnak komoly szerepet.ezt az erő és/vagy a magabiztosság jeleként értékelem
1 hónapja
piaci szereplő meg akar élni a piacból a piacgazdaságban....WTF?! 😱Én így látom, Te/Ti pedig úgy.De miből gondolod, hogy csak a saját zsebét tömi? Azért mert meghatározott bizonyos összegeket, ami mellett amúgy bármennyit adhatsz neki, mert van erre is lehetőség?
steelwolf
Illetve mi alapján határozod meg, hogy az adott pénz ami befolyik az mire megy el?
Gondolom nem egyedül csinálja, van mögötte egy stáb, dolgozik emberekkel együtt, utánamennek dolgoknak, támogatnak másokat, stb., amik mind pénzbe kerülnek.
Lúdas Solymi
btw. számomra sokkal visszásabb volt (sőt, az visszás volt, Áronnal semmi gond sztem), mikor Hadházy kezdett el kuncsorogni 2-3M-ért, hogy kifizesse a büntit amit kövér kiosztott neki, holott kapja a 2-3-4M havi fizuját, amiből simán kitelne...
Szerkesztette: bogjosi
1 hónapja
De miből gondolod, hogy csak a saját zsebét tömi? Azért mert meghatározott bizonyos összegeket, ami mellett amúgy bármennyit adhatsz neki, mert van erre is lehetőség?Tavaly amikor behozta ezt a támogatást és x×y + z×u ~3.000.000 ft kezdésnek, nekem az ugrott be h ő is csak a saját zsebét tömi.Persze nem kötelez arra, hogy támogassam. Csak nekem az elején nagyon szimpatikus volt azokkal a „reakcióvideókkal”, amelyekben viccesen és szarkasztikusan reagált a magyar közélet egyes dolgaira.A fickó baromi sokat tett a rendszerváltásért. Gyakorlatilag egy csomó helyen capelte a lehetőségeit a kiállásával. A munkaidejét fordította arra, hogy a rendszer megbukjon. Hogy ezért cserébe lehetőség ad támogatásra az miért kelt rossz érzést valakiben, az érthetetlen.
..és akkor ő is beemelte ezt a támogatási rendszer.
Értem, hogy mindenki a saját zsebét tömi.
Csak nekem a kevesebb néha több. Valahogy amíg nem ment ennyire a támogatáskérés, szimpatikusabb volt a szememben.
Az undorítót pedig a ,tarifára' értettem.
Kb 1 éve 2-3-5000 ft volt, most 5-8-20000 ft.
steelwolf
De a százados kiáll és összedobnak neki több 100 milliót, mert elvesztette az állását, de el tud menni mást dolgozni, az rendben van. Áron kiállt, évek óta nyeli a savat, gründolja a váltást, az emberekre bízza hogy ezért támogatják-e vagy sem, a bevételből újabb műsorokat gyárt, amik hatékonyan segítik a társadalmi gondolkodást, de ez valamiért rossz.
Nem hiszem, hogy Áronnal van a baj ebben az esetben. Ha azt írod nem bírod a stílusát, az érthető. Ha ellenszenvesnek tartod a faszit az is. De hogy egy tartalomgyártót, aki értéket teremt, meg hatalmas szerepe volt a rendszerváltásban, azért elutasítani mert nem koldusként futja be ezt az utat, az elég fura.
Amúgy üdv 2026-ban, amikor az online világ átveszi a teret és mindenből is pénzt lehet csinálni. Akkor is szart tol az illető, meg akkor is ha értékes tartalmat.
Támogatási értéket (árat) meg ne merjen emelni senki inflációs helyzetben, mert még a végén megkiabálják 😊
Ráadásul azok, akik ingyen kedvelik amíg ezt nem teszi meg és utána se kötelezi őket fizetésre.
topin
Utána már nem is nézegettem, akkoriban fb-re max napi 5 reakcióvideó jött ki, 15 percnél nem több.
Én ezt akkor úgy láttam, h váltsuk le a kormányt, de azért tömjük meg a zsebünket is.
Lehet h ez előítéletes, de én akkor ezt így éreztem.
Tudom azóta még több energiát tesz bele a munkába.
Nem vagyok ellene, de vele sem!
A századost nem én hoztam ide, de egyetértünk abban h vicc mennyi pénzt dobtak össze neki.
Én így látom, Te/Ti pedig úgy.
steelwolf
Illetve mi alapján határozod meg, hogy az adott pénz ami befolyik az mire megy el?
Gondolom nem egyedül csinálja, van mögötte egy stáb, dolgozik emberekkel együtt, utánamennek dolgoknak, támogatnak másokat, stb., amik mind pénzbe kerülnek.
1 hónapja
én is fel vagyok háborodva, mert nekem se köszönte meg név szerint MP! irgumburgum.....most komolyan, mi szükség ezekre a megnyilvánulásokra?
arról nem is beszélve, hogy kb nonstop tolta/tolja a köszönömöket, nagy általánosban...
+ ugyanitt:
444.hu/2026/05/08/hvg-gyurko-szilvia-allamtitkari-posztot-kap-a-tisza-kormanyban
Szerkesztette: bogjosi
1 hónapja
Rövid helyzetjelentés a szombati fórumtalálkozóról (Tóth Kocsma): a mostani állapot szerint zacknorb, fake.id, vpi biztos, warr_b kétesélyes, én pedig 8 után biztos. Josszi beugrik.Jó ásványvizezést nektek!
Hat helyre foglaltam, szóval feel free to join 😊
Dzsokijuing
1 hónapja
Pont erre gondoltam èn is tegnap csak nem írtam le 😛 a nagyobb baj amikor valaki annak látszik de nem az 😏Tudom örök elégedetlenkedő vagyok, de azért ennél határozottabbnak kéne lenni… Ha szakmai alapon kiválasztunk valakit, akkor ne a - hozzá nem értő - nép döntse már el, hogy ki lehet a miniszter.nem eleg tisztessegesnek lenni. annak is kell latszani.
Jughead
csebi
1 hónapja
Tudom örök elégedetlenkedő vagyok, de azért ennél határozottabbnak kéne lenni… Ha szakmai alapon kiválasztunk valakit, akkor ne a - hozzá nem értő - nép döntse már el, hogy ki lehet a miniszter.nem eleg tisztessegesnek lenni. annak is kell latszani.
Jughead
1 hónapja
Magyarországon a sport nem fog működni állami pénz nélkül. Ha kiveszünk mindet, kártyavárként omlik össze.A sport állami támogatása (túlzás nélkül) egy száz éves hagyomány. Nem véletlenül vagyunk még mindig top 10-ben olimpia érmekben, ez nem megy egyszerű tehetséggel.
Ha már ez a b...i Fidesz fölhúzott edzőközpontokat, stadionokat, akkor azokat könnyebben megóvhatjuk, ha lesz pénz a fenntartásukra, nem pedig hagyjuk lerohadni, hogy majd 20 év múlva 5x ennyit kelljen rákölteni.
A kulcs az elszámolhatóság, ész nélkül ne öntsünk már bele pénzeket, hanem tudatosan használjuk fel. Azért ez a fórum is elsődlegesen a sportról szól, mind örülünk 1-1 magyar sikernek, azért ahhoz igenis kellett pénz
NB2
Viszont.
Történelmileg a magyar sport sikerei olyan sportágakban jöttek, melyek alapvetően nem tekinthetőek világszinten divatos sportnak. Vívás, öttusa, úszás (jó, ott ugye az USA és Kína gyógyszerészeti előnye az utóbbi 20-30 évben nyomasztóvá vált), vízilabda stb. Ebből kifolyólag erőfeszítés/eredményesség mutatóban (nem az egyén szintjén, mielőtt valaki félreérti, hanem össznemzeti szinten), kiválóan teljesítettünk.
A NER bűne a sportfinanszírozásban az, hogy olyan sportágakat és úgy finanszírozott, hogy ott ez a megtérülés-mutató nagyon elromlott. Hiába kézilabda sikerek, ezek nagyon sok adófizetői pénzbe kerültek (a válogatott meg közben talán története egyik mélypontját élte, mindkét nemben, persze ez is relatív mélypont). Hiába a fociba öntött pénz, két EB részvétel, egy majdnem VB részvétel amit feltudott mutatni a sportág.
Szóval igen és nem. Igen, kell a pénz a sportba, mert egy vívóversenyen soha nem lesz elég fizető néző. De egy foci vagy kézilabda csapat tartsa el magát a piacról, szponzorok, tv-s díjat, akármi. Ha ez nem megy, le kell vonni a következtetéseket, és olyan helyre kell tolni a pénzeket, ahol a hatékonyság elérhető - pl. az utánpótlás nevelésbe. Sehol nincs a horvát nemzeti bajnokság, de a horvátok játszottak világversenyen a legjobbak között, csak hogy egy példát hozzak. De persze a NER-nek az akadémia rendszert is sikerült eltorzítania..