Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

Politika

68 feliratkozó

1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 703 — Vikings fan
És akkor van még az én kedvencem, csak durva a stíllusában, ezért nem reklámozom a Vadhajtások. Nyelvileg durva, de az a kurucok sarka. A Nemzeti Sport mellett az a második igeforrásom, amit mindennap meg kell nézzek. De ha odamegyek, akkor is bezárom magam egy szűk hallgatóságba” – mondta OV.
Persze tudjuk, hogy nem az, de a híveinek igen, ezért ezt kell mondania.
Ez már a gödör alja alá ásás.
Dzsokijuing
Egyrészt továbbra is jó az irány, nem értik és nem is akarjak megérteni.
Másrészt aggasztó is ha elmegy ebbe a rasszista szélső irányba mert a lejtőn nincs megállás.
csebi
Számomra, inkább felemelő azon a lejtőn látni, pláne fék nélkül. 😊
1 hónapja
ozibozi New York Giants 21 715
Ahova tart oda nem követi majd 2.000.000 szavazó—menjen csak
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 865 — Lucas Scott
És akkor van még az én kedvencem, csak durva a stíllusában, ezért nem reklámozom a Vadhajtások. Nyelvileg durva, de az a kurucok sarka. A Nemzeti Sport mellett az a második igeforrásom, amit mindennap meg kell nézzek. De ha odamegyek, akkor is bezárom magam egy szűk hallgatóságba” – mondta OV.
Persze tudjuk, hogy nem az, de a híveinek igen, ezért ezt kell mondania.
Ez már a gödör alja alá ásás.
Dzsokijuing
Egyrészt továbbra is jó az irány, nem értik és nem is akarjak megérteni.
Másrészt aggasztó is ha elmegy ebbe a rasszista szélső irányba mert a lejtőn nincs megállás.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
 telex.hu/belfold/2026/05/08/dopeman-orban-vadhajtasok

Ez kb eddig a legérthetőbb ok, miért kaptak ki így.
zacknorb
Éppen tegnap néztem bele Dopeman youtube-os élő csatornájába. Azigazidopeman a csati neve, nem tudom, hogy mi a viszony a Vadhajtások és eközött. Mindenesetre ez a pince mélye. Eddig azt gondoltam, hogy a farrájtádám meg kopaszoszt féléknél nem lehet lejjebb. Hát lehet. Dopeman megcsinálja. Pedig amúgy ő nem hülye, sőt. És mégis.

Orbán meg veszett ügy. Két hónapja még hozzátettem volna, hogy sajnos, mert kéne egy potens tisza ellenzék a térképre, akkor is, ha amúgy nyilván a hátam közepére se kívánom őt. De a politikai verseny fontosabb, mint az ízlésem. Szóval hozzátettem volna, de látva a választások után történteket, én nem látom a Fideszt ebből visszajönni. Itt valami új jobb (és bal) erő jöhet majd esetleg, akkor meg nem oszt, nem szoroz, hogy Orbánnal mi van. Úgyhogy veszett ügy, és ennyi. Az ösztönei még dolgoznak, és ez a nagy szerencséje, mert a jó isten jó politikai ösztönöket adott neki. De így is tempósan galoppozik a saját hamis világát megépítő és azt valóságnak képzelő vénülő hülye felé. Sok minden mellett ezt se gondoltam volna, hogy megtörténik.
peterk2005 udvari bolond
Szerintem ez az utóbbi évek alapjan elkerülhetetlen volt.
A meglepő számomra, hogy ilyen hamar.
Toca
Update: ugyanaz a csatorna, amit tegnap néztem. Beszarás.
Hozzáteszem, a mai azért sokkal jobb volt, mint az átlagos szokott lenni. De így is érthetetlen. Kiválaszthatná bármelyik jobboldali politológust, elemzőt, bárkit az országban, mind rohanna leülni vele beszélgetni, elemezni, volt miniszterelnökhöz méltó színvonalon. Erre "az utolsó munkanapján" elmegy Dopemanhez kocsmai beszéljükki-zni.
peterk2005 udvari bolond
2002: a róla szóló könyv végén leült Debreczeni Józseffel (vele mi lehet?) átbeszélni a vereség okait. Debreczeni próbálkozott, hogy a polgári tábor sokszínű, több párt, egyeztetni kell. OV rövidre zárta, hogy "egy a tábor, egy a zászló", majd kinyírt mindenkit.
Ez 24 éve volt, ő már nem fog megváltozni és észérvekre hallgatni.
Dzsokijuing
Sokat boncgattuk, hogy csak színjáték vagy valóban elvesztette a kapcsolódását a realitással.
Úgy tűnik akik a második az igaz. Nem tudja és nem is akarja megérteni a problémát.
Ennek a jó oldala, hogy így legalább soha nem is fog felállni ebből.

Amikor a single source of truth a Vadhajtások és az NSO külön témákban, ott komoly a gond.
Szijjártó legalább nem olvas semmit! 😀
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 013 — Saturday Night Lights

zacknorb
Éppen tegnap néztem bele Dopeman youtube-os élő csatornájába. Azigazidopeman a csati neve, nem tudom, hogy mi a viszony a Vadhajtások és eközött. Mindenesetre ez a pince mélye. Eddig azt gondoltam, hogy a farrájtádám meg kopaszoszt féléknél nem lehet lejjebb. Hát lehet. Dopeman megcsinálja. Pedig amúgy ő nem hülye, sőt. És mégis.

Orbán meg veszett ügy. Két hónapja még hozzátettem volna, hogy sajnos, mert kéne egy potens tisza ellenzék a térképre, akkor is, ha amúgy nyilván a hátam közepére se kívánom őt. De a politikai verseny fontosabb, mint az ízlésem. Szóval hozzátettem volna, de látva a választások után történteket, én nem látom a Fideszt ebből visszajönni. Itt valami új jobb (és bal) erő jöhet majd esetleg, akkor meg nem oszt, nem szoroz, hogy Orbánnal mi van. Úgyhogy veszett ügy, és ennyi. Az ösztönei még dolgoznak, és ez a nagy szerencséje, mert a jó isten jó politikai ösztönöket adott neki. De így is tempósan galoppozik a saját hamis világát megépítő és azt valóságnak képzelő vénülő hülye felé. Sok minden mellett ezt se gondoltam volna, hogy megtörténik.
peterk2005 udvari bolond
Toca
Hozzáteszem, a mai azért sokkal jobb volt, mint az átlagos szokott lenni. De így is érthetetlen. Kiválaszthatná bármelyik jobboldali politológust, elemzőt, bárkit az országban, mind rohanna leülni vele beszélgetni, elemezni, volt miniszterelnökhöz méltó színvonalon. Erre "az utolsó munkanapján" elmegy Dopemanhez kocsmai beszéljükki-zni.
peterk2005 udvari bolond
2002: a róla szóló könyv végén leült Debreczeni Józseffel (vele mi lehet?) átbeszélni a vereség okait. Debreczeni próbálkozott, hogy a polgári tábor sokszínű, több párt, egyeztetni kell. OV rövidre zárta, hogy "egy a tábor, egy a zászló", majd kinyírt mindenkit.
Ez 24 éve volt, ő már nem fog megváltozni és észérvekre hallgatni.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 871
Megkönnyítik a leiratkozást, búcsúajándék gyanánt:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tájékoztatjuk, hogy mostantól a leiratkozas.kormanytajekoztato@mk.gov.hu e-mail-címen történő leiratkozás mellett lehetősége van az alábbi Leiratkozom gombra kattintással is leiratkozni Magyarország Kormánya hírleveleiről.

Amennyiben leiratkozik, kérjük, kattintson a Leiratkozom gombra, ezt követően a felugró ablakban adja meg a jelen hírlevél alján található, korábban regisztrált e-mail-címét és erősítse meg törlési szándékát a leiratkozom a hírlevélről gombra kattintással.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 933 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sok minden mellett ezt se gondoltam volna, hogy megtörténik.
peterk2005 udvari bolond
Szerinted rossz most Orbánnak?
Végtelen pénze van, még nyüzsög pár évet, kontrollálgatja az exiteléset, aztán ha megússza a 16 év szabadrablást sitt nélkül, akkor megkaphatja a mindenidők maffiafőnöke díj gyemántfokozatát.
Simicska is csak a pénzre ment, amihez az APEH-vezetés csak egy szükséges állomás volt.
Vagy azt gondolod, hogy Orbán csak mellékesen tett félre egy kis költőpénzt, és a miniszterelnöksége nem csak egy eszköz volt ehhez?
Azzal, hogy ilyen simán el tudta engedni a hatalmat, én is revideálom a róla kialakult hatalommániás, autokráciafüggő, önjelölt, nárcisztikus diktátor meglátásomat. Nálam ez az elengedés az "én azt nem gondoltam volna" momentumom.
A politika valószínűleg az eszköz volt, nem a cél.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem nem ennyire cinikus-racionális, mint te vagy.
Viszont azt sem hiszem, hogy otthon megsavanyodna a csalódástól. Össze fogja ő ezt rakni magának úgy, hogy ő továbbra is küzd a "szent célért". Ha Dopemannél, kocsmai smalltalk formában, akkor úgy. Akkor az lesz a "nemzeti" cselekedet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 933 — The only discipline that lasts, is self discipline
Orbánt nem érdekli a pénz olyan mértékben mint itt sokan gondolják, a hatalom egyik fontos támaszaként tekintett rá.
Nagyon szarul érzi most magát, szeretett volna egy horthyba oltott Kádár lenni, akit pl a magyarok még a 2000-es években is Szent Istvánnal egy kategóriában szavaztak meg nem egy választáson, de csak egy fejezet lesz a történelem könyvekben, akinek a nosztalgia faktor Nem segíteni hanem ártani fog.
Megmérettetett és könnyűnek találtatott.
Összefoglalva: ő most qrva szarul érzi magát, az élete főműve konkrétan semmivé foszlott, hiába próbálják az ellenkezőjét sugallni.
ozibozi
Kár érte. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen esélyünk, melyik korábbi politikusunk kapott ekkorát. Szabad döntési lehetőség, 10 év konjunktúrális környezet miközben gdp arányosan évi 5-6% nettó beáramló finanszírozás. Komolyabb mint a marshall segély volt. Nem tudom, hogy felfogja-e egyáltalán, hogy milyen esélyt kapott és mit szalasztott el....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 841 — Víí veeer dö cseempjönsz.
peterk2005 udvari bolond
Végtelen pénze van, még nyüzsög pár évet, kontrollálgatja az exiteléset, aztán ha megússza a 16 év szabadrablást sitt nélkül, akkor megkaphatja a mindenidők maffiafőnöke díj gyemántfokozatát.
Simicska is csak a pénzre ment, amihez az APEH-vezetés csak egy szükséges állomás volt.
Vagy azt gondolod, hogy Orbán csak mellékesen tett félre egy kis költőpénzt, és a miniszterelnöksége nem csak egy eszköz volt ehhez?
Azzal, hogy ilyen simán el tudta engedni a hatalmat, én is revideálom a róla kialakult hatalommániás, autokráciafüggő, önjelölt, nárcisztikus diktátor meglátásomat. Nálam ez az elengedés az "én azt nem gondoltam volna" momentumom.
Őszentsége Sobri Jóska
Szvsz ne revideálj, ozi eggyel feletted leírta azt, ami OV valójában most, egy dolgot kihagyva: kiöregedett és megfáradt, ennyire telik már csak neki (szerencsére).

Szerkesztette: ender1112
1 hónapja
ozibozi New York Giants 21 715
Orbánt nem érdekli a pénz olyan mértékben mint itt sokan gondolják, a hatalom egyik fontos támaszaként tekintett rá.
Nagyon szarul érzi most magát, szeretett volna egy horthyba oltott Kádár lenni, akit pl a magyarok még a 2000-es években is Szent Istvánnal egy kategóriában szavaztak meg nem egy választáson, de csak egy fejezet lesz a történelem könyvekben, akinek a nosztalgia faktor Nem segíteni hanem ártani fog.
Megmérettetett és könnyűnek találtatott.
Összefoglalva: ő most qrva szarul érzi magát, az élete főműve konkrétan semmivé foszlott, hiába próbálják az ellenkezőjét sugallni.

Szerkesztette: ozibozi
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 292 — #NoStress
peterk2005 udvari bolond

1 hónapja

zacknorb

peterk2005 udvari bolond
Toca

1 hónapja
Cowboykarcsi90 3 577 — …not me…Im in my prime!

zacknorb

peterk2005 udvari bolond
A politikai ösztöne is nagyon durván kezdi cserben hagyni, legalább az elmúlt két évben de lehet keveset mondok.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 938
Na megjött a bohóc is. Most hogy már biztos a helye a parlamentben, bátrabb lett a kis Pö(ó)cs, csak kar hogy kutya nem hisz már ennek a mocsoknak.

24.hu/belfold/2026/05/08/pocs-janos-zsolti-bacsi-tisza-part/
1 hónapja
Ha MP nem válik be, én őt szeretném helyette!

1 hónapja

zacknorb

peterk2005 udvari bolond
1 hónapja

zacknorb

1 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 925 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Pankotai Lili is jóváhagyta🫡
resistance is futile
Tökéletes köztársasági elnök lehetne! Nem lenne aláirógép, mint Szatyorfing és tsai. 😀
1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 24 581 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 24 581 — Kinek mit intézett a kormánya
Mondjuk Lili legalább a héten egy epic dolgot összehozott, amiért konkrétan pénzt fogok neki fizetni

Poloska vagyok.
1 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 530 — Ajmo Vatreni
Nem az a baj, hogy nem vagyunk jok a csapataportokban, hanem az, hogy ugy nem vagyunk jok, hogy tobb penzt rakunk bele, mint azok, akik meg a vilagon a legjobbak. Lasd kezilabda (elsosorban nem a focira gondolok, bar arrol is lehetne ertekezni, mert amilyen zse belekerult, az szerintem vilagviszonylatban ott van mondjuk hasrautesre a top25 orszag kozott, aztan vagyunk barhol is?), de lehetne ide a sorolni a kosarlabdat is, sot, akar a vizilabdat is, mert oke, hogy jatszogatunk dontoket (kivetel olimpian, fura modon, amit mindenki nagyon komolyan vesz, ott jo ideje kevesbe rugunk labdaba, es maradnak nekunk az Eb-k meg a vilagkupak), de amennyi kess ott is volt, uralnunk kene a sportagat, es nem elodontokig jutni szamtalan alkalommal (a Fradi siman a vilag masodik legnagyobb koltsegvetesevel bir szerintem a Recco mogott).

Es akkor az egyeni sportagakat ne emlitsuk, mert most mutogathatunk az uszokra, de mondjuk a Gyurta-fele generacio nem az elmult 16 evben lett klasszis, Hosszu meg sosem lett volna az, ha nem megy ki Amerikaba, mert itthon kb a kukaban vegezte volna, annyira nagy szakertelem vette korul. Mutathatunk egy Milakot, de rajta kivul peldaul most nevet is alig lehet talalni, akit az elmult 16 ev nevelt volna ki ugy rendesen (Kost felig-meddig veszem ide, mert o szerintem a legjobbak kozott lenne a szamaiban, de nem sima arany, tehat benne a potencial megvolt, az teny, de tokeletes gepezette kint valt). Viszont rajtuk kivul alig talalni nevet az uj generacioban, aki tenyleg kiemelkedne. Pedig amilyen penz es tamogatas van, azzal szerintem kb az uszo nagyhatalmak mogott lehetunk a listan, akik az Eb-ken nincsenek is ott, aztan mi megsem tudjuk egy-ket kivetellel szallitani az ermeket. De amugy itt ez az extrem sportag, a mukorcsolya is, amit a szovetseg a Fradin keresztul elkezdett meghekkelni, hogy Liuek tavozasa utan sorozatban elkezdte honositani a kint kukazott azsiaiakat, akik nem talalkoztak meg Budapesttel, nem itt edzenek, angolul is alig tudnak (van, aki nem is tud), de kapjak a sulyos penzeket a felkeszulesre, hogy aztan elmenjenek barmelyik nemzetkozi versenyre, es sokszor meg csak ne is jussanak es dontoig. Es hat lehetne sorolni reggelig az ilyen dolgokat. Abban teljesen igazad van, hogy amugy a sportsikerek osszehozzak az embereket, es pozitiv hatassal vannak, ezzel nincs is gond szerintem, inkabb azzal van, hogy szamos sportsikerunk nem azert szuletik, mert ennyi penz van benne, hanem azert, mert egyszeruen adott sportolok zsenik. Vagy azert, mert a penzt amugy hozzajuk vagjuk, az igaz, de magat az alap szakertelmet mar nem itthon kapjak meg, hanem mashol. Szamos esetben pont az a baj, hogy megvan a potencial, a penz is megvolt, de a szakertelem meg nem, es csak ment a penzegetes ertelmetlenul. Meg persze a kiskapuk, hogy ha a magyar nem jo, akkor honositsuk az oroszt, az azsiait, a nemetet, barki mast, aki meg jo. Nem az van, hogy megnezzuk, miert nem jo a magyar, es ezt a problemat akarjuk megoldani, hanem kihagyva az utanpotlas es a kepzes kozott hat lepest, inkabb idehozunk kulfoldrol sportolot. Erre is pelda peldaul csodas birkozo valogatottunk, ami tele van oroszokkal meg dagesztani arcokkal, aztan igazabol ha visszanezzuk peldaul az elmult par ev eredmenyeit, akkor latjuk, hogy amugy a tenyleges magyarjaink meg tobb ermet is hoztak, mint a nyilvan nem ingyen honositott sztarok.
Stez
Annyit mindenképpen hozzátennék, hogy ez a "a sportsikerek összehozzák az embereket" nem tudom mennyire áll meg egy orosz vagy ázsiai, magyar mezben született sportsiker következtében?
Mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Muszukajev sikerei ugyanannyit érnek társadalmi szinten mint mondjuk Gulyás Michellé vagy Rasovszky-é?
zinedine5
Szerintem ez korulmeny fuggo. Mert akiket emlitesz, azok peldaul egy olimpian alkottak valami nagyot, a leges legnagyobb es legfontosabb versenyen a sportagukban. Muszukajev meg olimpiakon rendre eltunt. Aki az olimpian valami nagyot alkot, azert arra mas szemmel es megitelessel neznek sokan, hiaba mutogatja a vb vagy Eb cimet, mert adott sportagban a csucs az mindig is a nyari olimpia lesz. Ha meg ott leszerepel, akkor mas polcra kerul azert sokak szemeben.

Erre mondom, hogy korulmeny fuggo, mert peldaul a ket orosz(-magyar) koris elkepeszto pozitiv fogadtatast kapott meg ugy is, hogy nem nyertek ermet a teli olimpian, hanem negyedikek lettek. Persze kaptak kritikakat, de kozel sem sokat szerintem a pozitiv oldal mellett. Mert hat az o sportagukban a csucsversenyen nem csak nagyon jok voltak, de el is mondhatjuk, hogy igazabol azert ott a pontozas is fura volt, es realisabb lett volna a bronz.
Stez
Természetesen körülményfüggő, de szerintem az a körülmény, hogy ezek a sportolók nem magyarok annyira erős körülmény, hogy egyik győzelme sem érne fel azzal az eufóriával mint amit egy "igazi" magyar sport siker ad.

Engem pl. az sem izgat, hogy a Fradi bejut e a csoportkörne nemzetközi kupában, a Bramac meddig jut a kézi BL-ben, vagy a Győr hányadszor nyeri a BL-t. Egyszerűen annyira nem "magyarok" hogy irrelevánssá vált számomra.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 30 254 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/belfold/2026/05/08/orosz-hirszerzo-mcc-ah-kiutasitas/

VSquare: orosz hírszerzőt utasított ki az Alkotmányvédelmi Hivatal – az MCC, a Külügyi Intézet voltak a célpontjai

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
VanillaSky 1 696
Az ország 16 évig volt teljhatalmú fura-urának maradt egy senkiházi régnemvoltzenész youtube csatornája, ahol a pöffeteg polgárpukkasztó megszólalásával fúj ki, hogy őt az NS és Vadhajtások magvas gondolatai foglalkoztatják nap, mint nap. Végtelenül szánalmat keltő és nevetséges is egyben, a sértettség a saját médiája felé pedig egyértelmű, nem lennék ezen helyeken dolgozó, mert itt bizony még a stabil anyagi háttér ellenére sem lesz túlélés.

Szerkesztette: VanillaSky

"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 292 — #NoStress
azért itt virtue signallingolsz keményen. leírod hogy annyira felnőtt vagy, hogy nem minősítgeted, közben egy hsz-szel lejjebb azt írtad hogy kurva idegesítő a vibe-ja. mellesleg én arra próbáltam választ adni, hogy miért van az, hogy ekkora ellenszenvet vált ki ennyi, vele amúgy politikailag hasonló platformon lévő emberből. én nem írtam róla itt korábban, nem volt olyan hsz-em ami arról szólt hogy kussoljon el, vagy hogy idegesítene. arra próbáltam rámutatni, hogy a pszichológia úgy működik, hogy még az itteni magasan képzett toleráns emberek is társadalmilag kondicionálva vannak arra, hogy egy bizonyos típusba tartozó embertől milyen viselkedést várnak el. és ha az adott ember nem úgy viselkedik, akkor jön a kognitív disszonancia és az ennek hatására fellépő ellenszenv. többek között nálad is ez történt, különben nem írtad volna, hogy kurva idegesítő lenne. a magasan képzett toleráns emberek sem tudnak teljesen mentesek lenni az előítéletektől, bármennyire is elfogadónak hiszik magukat.
deyell
Pont fordítva.
Akkor jönne a kognitív disszonancia, ha amiatt mert nekem az az érzésem, hogy idegesít a vibeja, az lenne az erre adott válaszom, hogy idegesítő, negatív az egész lány. Én szét tudom választani a benyomásaimat a gondolataimtól, pláne a mondandómtól, ezért van az, hogy nem kedvelem, nem szimpatizálok vele (ugye ez az érzelmi rész), de tolerálom, elfogadom, elismerem (ez meg a kognitív).
Sok ilyen van, de az ellenkezője is.
Ismerem a Benjamin Franklin-effektust, nem kerülök miatta kognitív disszonanciába.

1 hónapja
Stez SMU Mustangs 49 035 — Whoops, looks like something went wrong.
Nem az a baj, hogy nem vagyunk jok a csapataportokban, hanem az, hogy ugy nem vagyunk jok, hogy tobb penzt rakunk bele, mint azok, akik meg a vilagon a legjobbak. Lasd kezilabda (elsosorban nem a focira gondolok, bar arrol is lehetne ertekezni, mert amilyen zse belekerult, az szerintem vilagviszonylatban ott van mondjuk hasrautesre a top25 orszag kozott, aztan vagyunk barhol is?), de lehetne ide a sorolni a kosarlabdat is, sot, akar a vizilabdat is, mert oke, hogy jatszogatunk dontoket (kivetel olimpian, fura modon, amit mindenki nagyon komolyan vesz, ott jo ideje kevesbe rugunk labdaba, es maradnak nekunk az Eb-k meg a vilagkupak), de amennyi kess ott is volt, uralnunk kene a sportagat, es nem elodontokig jutni szamtalan alkalommal (a Fradi siman a vilag masodik legnagyobb koltsegvetesevel bir szerintem a Recco mogott).

Es akkor az egyeni sportagakat ne emlitsuk, mert most mutogathatunk az uszokra, de mondjuk a Gyurta-fele generacio nem az elmult 16 evben lett klasszis, Hosszu meg sosem lett volna az, ha nem megy ki Amerikaba, mert itthon kb a kukaban vegezte volna, annyira nagy szakertelem vette korul. Mutathatunk egy Milakot, de rajta kivul peldaul most nevet is alig lehet talalni, akit az elmult 16 ev nevelt volna ki ugy rendesen (Kost felig-meddig veszem ide, mert o szerintem a legjobbak kozott lenne a szamaiban, de nem sima arany, tehat benne a potencial megvolt, az teny, de tokeletes gepezette kint valt). Viszont rajtuk kivul alig talalni nevet az uj generacioban, aki tenyleg kiemelkedne. Pedig amilyen penz es tamogatas van, azzal szerintem kb az uszo nagyhatalmak mogott lehetunk a listan, akik az Eb-ken nincsenek is ott, aztan mi megsem tudjuk egy-ket kivetellel szallitani az ermeket. De amugy itt ez az extrem sportag, a mukorcsolya is, amit a szovetseg a Fradin keresztul elkezdett meghekkelni, hogy Liuek tavozasa utan sorozatban elkezdte honositani a kint kukazott azsiaiakat, akik nem talalkoztak meg Budapesttel, nem itt edzenek, angolul is alig tudnak (van, aki nem is tud), de kapjak a sulyos penzeket a felkeszulesre, hogy aztan elmenjenek barmelyik nemzetkozi versenyre, es sokszor meg csak ne is jussanak es dontoig. Es hat lehetne sorolni reggelig az ilyen dolgokat. Abban teljesen igazad van, hogy amugy a sportsikerek osszehozzak az embereket, es pozitiv hatassal vannak, ezzel nincs is gond szerintem, inkabb azzal van, hogy szamos sportsikerunk nem azert szuletik, mert ennyi penz van benne, hanem azert, mert egyszeruen adott sportolok zsenik. Vagy azert, mert a penzt amugy hozzajuk vagjuk, az igaz, de magat az alap szakertelmet mar nem itthon kapjak meg, hanem mashol. Szamos esetben pont az a baj, hogy megvan a potencial, a penz is megvolt, de a szakertelem meg nem, es csak ment a penzegetes ertelmetlenul. Meg persze a kiskapuk, hogy ha a magyar nem jo, akkor honositsuk az oroszt, az azsiait, a nemetet, barki mast, aki meg jo. Nem az van, hogy megnezzuk, miert nem jo a magyar, es ezt a problemat akarjuk megoldani, hanem kihagyva az utanpotlas es a kepzes kozott hat lepest, inkabb idehozunk kulfoldrol sportolot. Erre is pelda peldaul csodas birkozo valogatottunk, ami tele van oroszokkal meg dagesztani arcokkal, aztan igazabol ha visszanezzuk peldaul az elmult par ev eredmenyeit, akkor latjuk, hogy amugy a tenyleges magyarjaink meg tobb ermet is hoztak, mint a nyilvan nem ingyen honositott sztarok.
Stez
Annyit mindenképpen hozzátennék, hogy ez a "a sportsikerek összehozzák az embereket" nem tudom mennyire áll meg egy orosz vagy ázsiai, magyar mezben született sportsiker következtében?
Mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Muszukajev sikerei ugyanannyit érnek társadalmi szinten mint mondjuk Gulyás Michellé vagy Rasovszky-é?
zinedine5
Szerintem ez korulmeny fuggo. Mert akiket emlitesz, azok peldaul egy olimpian alkottak valami nagyot, a leges legnagyobb es legfontosabb versenyen a sportagukban. Muszukajev meg olimpiakon rendre eltunt. Aki az olimpian valami nagyot alkot, azert arra mas szemmel es megitelessel neznek sokan, hiaba mutogatja a vb vagy Eb cimet, mert adott sportagban a csucs az mindig is a nyari olimpia lesz. Ha meg ott leszerepel, akkor mas polcra kerul azert sokak szemeben.

Erre mondom, hogy korulmeny fuggo, mert peldaul a ket orosz(-magyar) koris elkepeszto pozitiv fogadtatast kapott meg ugy is, hogy nem nyertek ermet a teli olimpian, hanem negyedikek lettek. Persze kaptak kritikakat, de kozel sem sokat szerintem a pozitiv oldal mellett. Mert hat az o sportagukban a csucsversenyen nem csak nagyon jok voltak, de el is mondhatjuk, hogy igazabol azert ott a pontozas is fura volt, es realisabb lett volna a bronz.