Politika

66 feliratkozó

1 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 611
nem mellékesen kurva sokan erre szavaztunk.
resistance is futile
Ez a lényeg. Amikor Havasi azt mondja hogy MP elmebeteg, az nem többségi vélemény és élmény, hanem egy kisebbség lagymatag próbálkozása.
Gyurma Pappa
Ha kurva sokan arra szavaznak, hogy ne legyen adó, akkor ne legyen? Amin a péntek esti sörözésen majd lehet (fogok is!!) lamentálni az nem Sulyok eltakarítása, hanem a módszer (egy platformra kerültem az Amnestyvel, tejóég).
A Fidesz csinált egy rossz precedenst, a Tisza pedig azt négyzetre emelte, a közt. elnök indok nélküli leváltása - mert nincs indoka, csak politikai lózungok - megteremti azt, hogy a következő 2/3 szintén bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá, aztán a következő is bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá és így tovább.
Jelenleg egyetlen dolgoban lehet bízni, hogy olyan választási tv. készül, amivel kb. lehetetlen lesz egyeduralmat szerezni és közben bízni Ruff-ban meg a háttérben abban a néhány arcban, akikről elhiszi az ember, hogy felállnának, ha MP/Tisza elkezdene olyan irányba menni, mint a Fidesz. De érted, ez egy bizalmi dolog, semmi köze a joghoz, a jogállamhoz amiről egyébként szólnia kéne.

A Baka/bírók életkora-ügyek (melyekben veszített a Fidesz nemzetközi fronton, el lett ítélve, elbukta a kötelezettségszegési eljárást - tehát bűnt követett el na 😀 ) , mint hivatkozási alap arra, hogy a Tisza ezt megetheti semmi egyéb, mintha arra hivatkozna bárki, hogy "hádde ő is megtette akkor nekem is lehet". Nem. Attól, hogy valaki elkövet egy bűncselekményt, neked nem lehet elkövetni, még egy vélt vagy valós "magasabb jó" ügyében sem.

Szerkesztette: MC12

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 174 — zászló zászló szív
 atlatszo.hu/kozugy/2026/06/23/kivette-a-tisza-az-atlatszo-altal-is-kifogasolt-reszt-a-torvenymodosito-javaslatok-kozul/
Nomac
szóval akkor ez továbbra sem NER 2.0, haladjunk, haladjunk

1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 952
😀

telex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-media
dande2
Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
somoskovig
 telex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-media

hahahahaha
resistance is futile
Imádom, hogy Navra felszólítja az oligarchákat a támogatásra.

Tedd bele a saját pénzed, kötsög.

Vagy most így finoman kéri Viktort, hogy szóljon mán Lölőnek meg a többinek?
Lúdas Solymi
Igazából Navra így Veszprémben igazán megkérdezhetné a Lajost, hogy ugyan miért nem fog többé senki pénzt rakni a sajátjából a fideszes médiába.
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 622

Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 hónapja
😀

dande2
Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
somoskovig

hahahahaha
resistance is futile
Imádom, hogy Navra felszólítja az oligarchákat a támogatásra.

Tedd bele a saját pénzed, kötsög.

Vagy most így finoman kéri Viktort, hogy szóljon mán Lölőnek meg a többinek?
1 hónapja
Ebben a választási rendszerben (meg az előzőben is) az egyéni jelölt nem szólt másról, mint arról, hogy a pártja miatt nyerte a körzetét, aztán utána azon dolgozott, hogy kiépítse a maga "hűbéri" rendszerét. Polgármesterek, helyi vállalkozók csoportjait, akiket tömött pénzzel, cserébe a polgármesterek és vállalkozók nyomták róla a propagandát, választások idején meg főzték a gulyást, osztották a krumplit, stb. A NER ezt elvitte az extremitásig, de ez így ment kevésbé extrémben korábban is. Ennek az egyéni képviseletnek kurvára semmi értelme. Tegye fel a kezét, aki élete során bármikor is tudta, hogy a saját egyéni képviselője mikor tart fogadó órát, tart-e egyáltalán, elérhető-e sima polgár számára, stb. Erősen kétlem, hogy akár az itteni fórumtagok 10%-a fel tudná tenni a kezét, pedig ez a társaság az átlagosnál tanultabb, a közélet után jobban érdeklődik, stb.
peterk2005 udvari bolond
de ez nem a rendszer alapvető része hanem egy bug/hack eredeménye
és szerintem erre a válasz az hogy ellenőrizzük azt hogy ne tudja kiépíteni ezt a rendszert és ami csurran cseppen arra legyen hivatal ami utána megy ezeknek a dolgoknak
Negritis, a vajda
Nem véletlenül akarnak a szavazókra építeni, mert bármilyen rendszer meghekkelhető.
Szülők indíttatnak gyerekeket, rokonokat, haveri kör váltogatja egymást, stb.
Ezek csak akkor fognak változni ha a szavazók ezeket figyelemmel követik, jelentik és bízhatnak az államban, hogy megvédi őket.

Tegnap Rónai Egon bedobta, hogy ne legyen egyáltalán listás képviselet, legyen mindenki egyéni, hisz ha vki megnyeri a körzetét, akkor az biztos jó.
Erre mondta MP, hogy a borsodiak tudnának mesélni és meg is nevezett valakit, hogy ezek a kiskirályságok meg fognak szűnni.

Vagy ott volt az Ötpontban Tóth Ildikóval aki elmesélte, hogy milyen kiskirályságok vannak vidéken. Polgármesterek villákat, uradalmakat húztak fel uniós pénzből ahol a falubeliek dolgoznak.

Én a képviselők mellett azt várom, hogy ezeket a polgikat is rács mögé dugják, a vagyont meg elvegyék, ha kiderül, hogy lopták a pénzt.
Lúdas Solymi
Igen, de ahhoz hogy ez ne szülessen meg nem kell a limit
És hiába van limit még kiepulhet

Szal a fékek és egyensúlyok kellenek meg hogy a szabályokat bevasaljak meszarosekon is ne csak Marika nenin akkor nem ad blokkot a piacon
Negritis, a vajda
Valóban nem kell a limit, de jelenleg ezt én inkább érzem annak létrehozásához, hogy ezt az "elitet", akik kialakították a maguk kis birodalmát, ki lehessen takarítani.

És ha akkor még lesz Fidesz, akkor mit kezdenek egy Takáccsal, Póccsal? Elmegy megyei elnöknek vagy vmi? Vajon az ott lévők ezt mennyire fogják engedni? Ez arra is jó, hogy erősítse az ellenzék belső megosztottságát illetve elgondolkoztassa a fiatal arcokat, akik erre akarnak megélhetési karriert építeni.

Mert amúgy azzal nincsen baj ha valaki egész életében képvisel, csak akkor az arról szóljon.
Nem gondolom amúgy, hogy ez a törvény annyira hosszútávú lesz, szerintem 8-12 év múlva, ha valóban kialakult egy normális parlamenti képviselet az új alkotmány és választási rendszer alatt, akkor egyhangúlag eltörlik.

Aztán lehet, hogy ez marad, az egy érdekes kísérlet lesz, szóval emiatt se venném ezt annyira szigorúan.

Tegnap Rónai Egon bedobta, hogy ne legyen egyáltalán listás képviselet, legyen mindenki egyéni, hisz ha vki megnyeri a körzetét, akkor az biztos jó.
Erre mondta MP, hogy a borsodiak tudnának mesélni és meg is nevezett valakit, hogy ezek a kiskirályságok meg fognak szűnni.
Lúdas Solymi
Ezt MP félre értette, Egon azt mondta, hogy egyéniben ne legyen korlát, hiszen ha valakit 12 év után is akar a nép, akkor lehessen. Csak MP közbe vágott, és végül a csak listán való képviselő jelöltségről beszélt, de aztán átment nála is, és arra hozta fel a megfélemlítésről a példát, hogy egyéniben is lehet hajlítani a teret.
szaba
Ja, lehet én értettem amúgy félre, de igen limittel vagy limit nélkül ez ugyanúgy ki tud alakulni, látjuk nem egy vidéki polgármesteri irodánál, amikor ott ül benn az egész család, rokonok, haverok.
1 hónapja

hahahahaha
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 701 — Így remélem megfelelek nektek.....
Remélem ezek a strómanok is megkapják a megfelelő büntetésüket.

www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid06y187vUqMdxLzikJq9s27SYnmfxPNstfsPAeoXbXPRnyTSsmBmEksZju5RRcsbxAl
Nomac
Mindjárt megoldódhat a munkaerőhiány a földeken, igaz a logisztikát meg kell oldani a böriből 😄
1 hónapja
Nomac New England Patriots 4 644 — balazs.t85@gmail.com
 atlatszo.hu/kozugy/2026/06/23/kivette-a-tisza-az-atlatszo-altal-is-kifogasolt-reszt-a-torvenymodosito-javaslatok-kozul/
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 076 — The Mathematician
Ebben a választási rendszerben (meg az előzőben is) az egyéni jelölt nem szólt másról, mint arról, hogy a pártja miatt nyerte a körzetét, aztán utána azon dolgozott, hogy kiépítse a maga "hűbéri" rendszerét. Polgármesterek, helyi vállalkozók csoportjait, akiket tömött pénzzel, cserébe a polgármesterek és vállalkozók nyomták róla a propagandát, választások idején meg főzték a gulyást, osztották a krumplit, stb. A NER ezt elvitte az extremitásig, de ez így ment kevésbé extrémben korábban is. Ennek az egyéni képviseletnek kurvára semmi értelme. Tegye fel a kezét, aki élete során bármikor is tudta, hogy a saját egyéni képviselője mikor tart fogadó órát, tart-e egyáltalán, elérhető-e sima polgár számára, stb. Erősen kétlem, hogy akár az itteni fórumtagok 10%-a fel tudná tenni a kezét, pedig ez a társaság az átlagosnál tanultabb, a közélet után jobban érdeklődik, stb.
peterk2005 udvari bolond
és szerintem erre a válasz az hogy ellenőrizzük azt hogy ne tudja kiépíteni ezt a rendszert és ami csurran cseppen arra legyen hivatal ami utána megy ezeknek a dolgoknak
Negritis, a vajda
Nem véletlenül akarnak a szavazókra építeni, mert bármilyen rendszer meghekkelhető.
Ezek csak akkor fognak változni ha a szavazók ezeket figyelemmel követik, jelentik és bízhatnak az államban, hogy megvédi őket.

Vagy ott volt az Ötpontban Tóth Ildikóval aki elmesélte, hogy milyen kiskirályságok vannak vidéken. Polgármesterek villákat, uradalmakat húztak fel uniós pénzből ahol a falubeliek dolgoznak.

Én a képviselők mellett azt várom, hogy ezeket a polgikat is rács mögé dugják, a vagyont meg elvegyék, ha kiderül, hogy lopták a pénzt.
Lúdas Solymi
Igen, de ahhoz hogy ez ne szülessen meg nem kell a limit
És hiába van limit még kiepulhet

Szal a fékek és egyensúlyok kellenek meg hogy a szabályokat bevasaljak meszarosekon is ne csak Marika nenin akkor nem ad blokkot a piacon

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Nem tudom, ki hogy áll vele, de nekem kimondottan szórakoztató látni a periférián Hadházy vergődését.
szaba
Azt láttam hogy volt Friderikusznal
De nem izgatott különösebben

Meg talán a DW csinált vele egy kis interjút ahogy állatokat kezel
Negritis, a vajda
Most épp azért morzsolt könnyet, mert nem indulhat a vagyonhivatal elnöki posztjáért. Neki is lassan megy át, hogy nem róla szól a dolog.
szaba
Rakerestem és sztem ha nem keresi meg a telex meg a többi olcsó kattintásért akkor leszarja

1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 13 099
Lúdas Solymi
Ezt MP félre értette, Egon azt mondta, hogy egyéniben ne legyen korlát, hiszen ha valakit 12 év után is akar a nép, akkor lehessen. Csak MP közbe vágott, és végül a csak listán való képviselő jelöltségről beszélt, de aztán átment nála is, és arra hozta fel a megfélemlítésről a példát, hogy egyéniben is lehet hajlítani a teret.
1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 652 — Chiefs GM
😀

dande2

1 hónapja
Nomac New England Patriots 4 644 — balazs.t85@gmail.com
Remélem ezek a strómanok is megkapják a megfelelő büntetésüket.

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.99422-6/728213122_1756623522020800_7547556540511029243_n.png?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx2048x1717&ctp=p600x600&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=cae128&_nc_ohc=9tFfQgKMVXoQ7kNvwHQ4TgS&_nc_oc=Adr5PaRmt6rt_OB6S5og6m9ASkQKCN7U8JfndXWNNKrKIycLvE9lLHadm2rBBgPfB-k&_nc_zt=14&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=yUyk19D3rkCLZdZTO9sCYA&_nc_ss=7b20f&oh=00_AQEN4r5dCiT6A_Hcc1_qEW4K5svVrB1Gi1A0p2ABlGe36A&oe=6A72AB82
KARD
Így nézett ki egy fideszes kifizető hely. Az alkalmazottak kétharmada csak a pénzt vette fel a semmire, a többiek pedig propaganda szennyet gyártottak. Komplett családok és kapcsolati hálójuk...
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond
Negritis, a vajda

1 hónapja
Nem tudom, ki hogy áll vele, de nekem kimondottan szórakoztató látni a periférián Hadházy vergődését.
szaba

Negritis, a vajda
Most épp azért morzsolt könnyet, mert nem indulhat a vagyonhivatal elnöki posztjáért. Neki is lassan megy át, hogy nem róla szól a dolog.
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 701 — Így remélem megfelelek nektek.....
😀

1 hónapja
szaba

1 hónapja
1 hónapja
StormST Denver Broncos 13 224 — SB 50 Champion @ Grund
Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀
StormST
Az USA legfelsőbb bíróságának (supreme court) tagjait élethossziglanra választják. Nálunk is válasszuk élethossziglanra akkor? 😊
peterk2005 udvari bolond
A választók választják őket közvetlenül? 😮 😮 😮 😮

Ja, nem...

Az egyetlen olyan közvetlenül választott (tegyük félre az elektori rendszert) akiről tudok, hogy limitálva van, az az amerikai elnök, de egyrészt ott egy sokkal komolyabb konszenzus után lett meg a limit (az USA-ban az államok 75%-ban kell a törvényhozásnak megszavazni, miután a Congress és a Senate is átengedte 2/3-al), másrészt azért egy amerikai elnök és egy magyar parlamenti képviselő hatalmát nehéz lenne összehasonlítani...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
resistance is futile
Ez a lényeg. Amikor Havasi azt mondja hogy MP elmebeteg, az nem többségi vélemény és élmény, hanem egy kisebbség lagymatag próbálkozása.
Gyurma Pappa
engem az sem zavar, ha elmebeteg.

Kifejezetten tetszik ez a progresszív Sulla-i gondolat, hogy eltakaritanak, aztán bekorlátozzák a saját hatalmukat.

Ennek az országnak erre volt szüksége, még akkor is, ha ez Bercinek meg Dezse Balázsnak kellemetlen, de megmondta annak idején Fenyő János, vannak vesztesei az életnek.
1 hónapja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 928 — capitaine du château de Vienne 1487
Valaki írja má be nekik, hogy a világvégezetéig zárják má be a megyei közgyűléseket

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
1 hónapja
Heti Ede
 youtu.be/9zY6YdwfZkE?is=kyGDeKXr36L626hq

1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 174 — zászló zászló szív
resistance is futile

1 hónapja
peterk2005 udvari bolond