Politika
64 feliratkozó
29 napja
Miért engedi Orbán a szabad, demokratikus választásokat 26 áprilisában?Ezt sokan elfelejtik. Nem nagyon kérdés, hogy kormányváltás lesz, de nem kétharmaddal, ami hatalmas probléma. Mert szinte garantált, hogy a Fidesz visszajön legkésőbb 2030-ban. Kétharmad nélkül adókat kell emelniük (2021-ben az előválasztási viták során nagyon szépen elfecsegték ezt márki-karácsonyék is miért), a NER világ alkalmazottjai elkezdenek szarabbul keresni (azért rengeteg tiszára szavazó dolgozik ner-hez köthető helyen), számos iparágban gazdasági rekedés lesz -> stagnáló vagy szarabb bérek.
5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést, illetve/vagyis demokráciabábozás, hogy lehessen egy szép nagy Fidesz comeback.
Őszentsége Sobri Jóska
Hosszútávon nézve Orbánnak csak az orvosi kartonjáról kell aggódni, amíg nem lesz meg a kétharmad az ellenzéknek, addig csak ideig-óráig kell átadnia a székét. Ez a realitás, ezt építették az elmúlt 16 évben.
29 napja
persze. sőt, ez lesz. minden le van papírozva. mészáros cégcsoport és minden hasonló konglomerátum maximum az által lesz kisebb méretben és értékben is, hogy piaci versenyben kéne majd részt venniük és nem lesznek privilegizált helyzetben. de ettől még az elmúlt években felhalmozott ingatlanvagyonukat, különböző alapkezelőkben eldugott pénzeket, befektetéseket jogszerűen esélytelen visszaeinstandolni tőlük. és akkor ne kezdjem el sorolni a különböző egyetemi alapítványoknak ajándékozott vagyonelemeket, ahol nyilván nem véletlenül ül egy hadseregnyi fideszes pártember vagy minden ehhez hasonló dolgot. kurvára nem lesz egy reménybeli tisza kétharmad esetén se itt pénzügyi, közjogi szempontból kánaán egy jó darabig, sőt. csakhát valahol megkéne nég ettől fordulni azon a kurva damaszkuszi úton, mert szarbán teljhatalma még ennél is rosszabb opcióOlyan forgatókönyv lehet hogy a lehető legtöbb pénzt biztonságba viszik és élik életüket vígan megpihenve?BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBENÉn ennél nagyobb különbséget hallottam, ráadásul 49 év alatt háromszoros, 39 alatt négyszeres előnyt, ezért lettem kiváncsi arra, hogy ilyen opciókkal miért lenne választás.
petey
Én biztos nem tartanék. Mondjuk nekem nincs is több milliárdom, euróban, szóval nem mérvadó az én logikám.
Őszentsége Sobri Jóska
Janek
29 napja
Nagyon szépen köszönöm, nem is mertem remélni, hogy elfogadod érvnek. Igazán megtisztelő!🙂Olyan forgatókönyv lehet hogy a lehető legtöbb pénzt biztonságba viszik és élik életüket vígan megpihenve?Minden lehet.
Janek
Orbánnak szüksége van a legitimációra (a legitimáció látszatára), különben kártyavárként omlik össze a rendszere. A legitimációt (a legitimáció látszatát) a választás jelenti.Elfogadom ezt is egy érvnek.
nagylaza, főpohárnok
Miért engedi Orbán a szabad, demokratikus választásokat 26 áprilisában?
1. Az EU megakadályozná az elhalasztásukat.
2. Balfaszok hozzá, hogy megoldják, hogy ne legyenek.
3. Hogy ne zuhanjon meg a gazdaság, ami neki a legrosszabb.
4. Orbán demokrataként tekint magára, és ezen önképének fenntartása fontosabb számára, minthogy bármi áron megtartsa a hatalmat.
5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést, illetve/vagyis demokráciabábozás, hogy lehessen egy szép nagy Fidesz comeback.
6. Megpihennek.
7. Orbánnak szüksége van legitimációra, ami maga a választás.
Őszentsége Sobri Jóska
29 napja
Olyan forgatókönyv lehet hogy a lehető legtöbb pénzt biztonságba viszik és élik életüket vígan megpihenve?Minden lehet.
Janek
Orbánnak szüksége van a legitimációra (a legitimáció látszatára), különben kártyavárként omlik össze a rendszere. A legitimációt (a legitimáció látszatát) a választás jelenti.Elfogadom ezt is egy érvnek.
nagylaza, főpohárnok
2. Balfaszok hozzá, hogy megoldják, hogy ne legyenek.
4. Orbán demokrataként tekint magára, és ezen önképének fenntartása fontosabb számára, minthogy bármi áron megtartsa a hatalmat.
6. Megpihennek.
7. Orbánnak szüksége van legitimációra, ami maga a választás.
29 napja
Ilyen hely nem sok van a világon. A ruszkikhoz mehetnének, ha fogadják majd őket. Azért oda sem mehet akárki védettségért.Olyan forgatókönyv lehet hogy a lehető legtöbb pénzt biztonságba viszik és élik életüket vígan megpihenve?BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBENÉn ennél nagyobb különbséget hallottam, ráadásul 49 év alatt háromszoros, 39 alatt négyszeres előnyt, ezért lettem kiváncsi arra, hogy ilyen opciókkal miért lenne választás.
petey
Én biztos nem tartanék. Mondjuk nekem nincs is több milliárdom, euróban, szóval nem mérvadó az én logikám.
Őszentsége Sobri Jóska
Janek
Steelers fan
29 napja
Orbánnak szüksége van a legitimációra (a legitimáció látszatára), különben kártyavárként omlik össze a rendszere. A legitimációt (a legitimáció látszatát) a választás jelenti. Választás előtt - vagy akár a választás napján - a Fidesz minden nemtelen eszközt bevet, úgy csal, ahogyan a csövön kifér, de maga a választási procedúra eddig is törvényes volt. Választást még Oroszországban is tartanak (persze: olyat, amilyet). Orbán egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy megakadályozza választást. Ezt a szélsőjobbos haverjai gyomra se venné be, de még a félhülye fideszes táborának a jelentős része sem. Aztán itt vannak az állami erőszakszervek, amelyek tagjai felesküdtek az alkotmányra. Velük szemben a TEK édeskevés. Szóval, lehet azon rugózni, hogy nem lesz választás, csak nem érdemes.BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBENÉn ennél nagyobb különbséget hallottam, ráadásul 49 év alatt háromszoros, 39 alatt négyszeres előnyt, ezért lettem kiváncsi arra, hogy ilyen opciókkal miért lenne választás.
petey
Őszentsége Sobri Jóska
29 napja
Olyan forgatókönyv lehet hogy a lehető legtöbb pénzt biztonságba viszik és élik életüket vígan megpihenve?BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBENÉn ennél nagyobb különbséget hallottam, ráadásul 49 év alatt háromszoros, 39 alatt négyszeres előnyt, ezért lettem kiváncsi arra, hogy ilyen opciókkal miért lenne választás.
petey
Őszentsége Sobri Jóska
29 napja
Nem vagyok az a finom gyerek😊 De ez igaz szinte mindenre, ha váltás lesz a választásokon. Akarat és szándék kérdése az egész. Márpedig ha váltás lesz, akkor akik oda szavaznak azoknak a legfontosabb feltétel , hogy mindenkit megbüntessenek akik a rendszer részei voltak.Gyakorlatilag én is ezt gondolom, de nem írtam ennyire sarkosanNem értem ,hogy miért kellene fél év? Ahogy megkapják a hatalmat már másnap ki lehet végezni a mostani közmédiát. Csak szándék kell hozzá szerintem.Bárkivel fogadni mernék, hogyha kormányváltás lesz, max fél év és más fog menni a közmédián.erről már értekeztünk korábban, akkor az maradt a konszenzus, hogy a Tisza 2029-ig nehezen veszi át teljesen a közmédiát.Miért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
4. Orbán demokrataként tekint magára, és ezen önképének fenntartása fontosabb számára, minthogy megtartsa a hatalmat.
Mondjuk még ezt tudom eddig leginkább akceptálni.
Nem logikus, nem racionális, dehát a személyiségzavar ilyen, valóban.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
rva
(Nehogy már azt gondoljuk, hogy mindenki forradalmár, főleg azok akiknek elveik sincsenek.)
zinedine5
pfefe8
zinedine5
Steelers fan
29 napja
Gyakorlatilag én is ezt gondolom, de nem írtam ennyire sarkosanNem értem ,hogy miért kellene fél év? Ahogy megkapják a hatalmat már másnap ki lehet végezni a mostani közmédiát. Csak szándék kell hozzá szerintem.Bárkivel fogadni mernék, hogyha kormányváltás lesz, max fél év és más fog menni a közmédián.erről már értekeztünk korábban, akkor az maradt a konszenzus, hogy a Tisza 2029-ig nehezen veszi át teljesen a közmédiát.Miért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
4. Orbán demokrataként tekint magára, és ezen önképének fenntartása fontosabb számára, minthogy megtartsa a hatalmat.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
rva
(Nehogy már azt gondoljuk, hogy mindenki forradalmár, főleg azok akiknek elveik sincsenek.)
zinedine5
pfefe8
29 napja
Nem értem ,hogy miért kellene fél év? Ahogy megkapják a hatalmat már másnap ki lehet végezni a mostani közmédiát. Csak szándék kell hozzá szerintem.Bárkivel fogadni mernék, hogyha kormányváltás lesz, max fél év és más fog menni a közmédián.erről már értekeztünk korábban, akkor az maradt a konszenzus, hogy a Tisza 2029-ig nehezen veszi át teljesen a közmédiát.Miért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
rva
zinedine5
Steelers fan
29 napja
BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBENÉn ennél nagyobb különbséget hallottam, ráadásul 49 év alatt háromszoros, 39 alatt négyszeres előnyt, ezért lettem kiváncsi arra, hogy ilyen opciókkal miért lenne választás.
petey
29 napja
www.reddit.com/r/hungary/comments/1qwy3ah/bels%C5%91_fideszes_m%C3%A9r%C3%A9s_4131_a_tisz%C3%A1nak_teljes/?share_id=YsYazO1iCMJoJBgjxvpIU&utm_content=1&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_source=share&utm_term=9Őszintén szólva el tudok képzelni ekkora különbséget már, amennyi gerinctelen dolgokat megengednek ezek maguknak. Abban bízom, hogy még pár megnyilvánulás áprilisig és a nyugdíjas + egybites szavazó tábor nem tudja életben tartani a narancsos rohadékokat.
mótvá?
BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBEN
petey
29 napja
www.reddit.com/r/hungary/comments/1qwy3ah/bels%C5%91_fideszes_m%C3%A9r%C3%A9s_4131_a_tisz%C3%A1nak_teljes/?share_id=YsYazO1iCMJoJBgjxvpIU&utm_content=1&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_source=share&utm_term=9mótvá?
BELSŐ FIDESZES MÉRÉS: 41–31 A TISZÁNAK TELJES NÉPESSÉGBEN
29 napja
24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/Akkor ideje lenne visszaállítani a két fordulós szavazást és mondjuk kiegyenlíteni az esélyeket és talán, de csak talán javulna a kép a fonokrol és a pártról.
"A választásokon is úgy szereztünk mindig kétharmadot, hogy a különbség az ellenzék és közöttünk nem volt kétharmad, mert a választási rendszer, az olyan, hogy a végén a kis győzelmet is fölnagyítja, és elbillenti a győztes felé. Nehogy véletlenül azt higgyék, hogy a megelőző választásokon mi olyan arányban nyertük meg a választást, mint amit a mandátumszám mutat a parlamentben. A valóságos támogatottság, hogy hány ember állt ide és hány velünk szemben, az mindig kisebb volt, mint a mandátumarányú fölényünk"
- Orbán Viktor, 2026. február 6.
resistance is futile
29 napja
Zseniális válasz tőle, komolyan.24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/De azért 16 éve hirdetik, hogy ők 2/3-os felhatalmazásúak, az egész NÉP mögöttük áll...
"A választásokon is úgy szereztünk mindig kétharmadot, hogy a különbség az ellenzék és közöttünk nem volt kétharmad, mert a választási rendszer, az olyan, hogy a végén a kis győzelmet is fölnagyítja, és elbillenti a győztes felé. Nehogy véletlenül azt higgyék, hogy a megelőző választásokon mi olyan arányban nyertük meg a választást, mint amit a mandátumszám mutat a parlamentben. A valóságos támogatottság, hogy hány ember állt ide és hány velünk szemben, az mindig kisebb volt, mint a mandátumarányú fölényünk"
resistance is futile
StormST
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
29 napja
Bárkivel fogadni mernék, hogyha kormányváltás lesz, max fél év és más fog menni a közmédián.erről már értekeztünk korábban, akkor az maradt a konszenzus, hogy a Tisza 2029-ig nehezen veszi át teljesen a közmédiát.Miért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
rva
29 napja
Nézd, aki képes lesz a kutyákra szavazni bármelyik opcióban, az utána a köv. 4 évben semmiképpen ne hőzöngjön semmilyen nyilvános fórumon vagy tüntessen az utcán azért mert maradt a fidesz és nem tetszik neki ahogy kormányoz a későbbiekben. Áprilisban lesz itt a lehetőség ezt megtenni, nem utána. Akkor már késő bánat ébredezni meg vonyítani. Attól még kutya marad mindegyik szavazójuk, hogy most egy nagyobb jót választ.Nos, ilyet nem mondott.Ne kényszeríts arra, hogy Egyenes Beszédet kelljen néznem 😊Ezt követően az egyenes beszédben már mondta, hogy nem ezt mondta, aki MKKP szavazó az szavazzon rájuk egyéniben is. Azóta is ezt képviselik mindenhol.hvg.hu/itthon/20260127_mkkp-kampany-lista-egyeni-nagy-david#mlaocjpy324hnf0gkspKemény dolog a kognitív disszonancia.Az mkkp-s csoki (aki bizonyos körökben ismert, azt hiszem a jólvanezígyben volt anno) már ott tart, hogy a tiszát vádolja a kispártok felszalámizásával.Az egyéni körzetek döntik el a választást, a Kutyák már azzal mindent megtesznek a rendszerváltásért, hogy a Tisza evk jelöltjeihez irányítják a szimpatizánsaikat.De hát nem irányítják oda.
Dzsokijuing
Jughead
Tone deaf.
r.baggio
Gyurma Pappa
Ebből mi mást lehet kiolvasni, mint az egyéniben Tisza-támogatást?
Persze, lehet gyúrni a színjobbos parlamentre, amire még nem volt példa a rendszerváltás óta, ilyen állatfaj még úgysem volt.
Dzsokijuing
Jughead
(Visszanézem.)
Dzsokijuing
Azt mondta, a HVG és a Telex pontatlanul idézett, ők elindulnak egyéniben annyi helyen, amennyi kell az országos listához, nem mindenhol, mint a DK és a MH és mellette körbeudvarolta MP-t: "Péter is elmondta, hogy 22-ben majdnem ránk szavazott és azóta is következetesen megkülönböztet bennünket az óbaloldaltól."
Dzsokijuing
Egy max 2, nagy jó indulattal 3%-os pártért vergődni egészen döbbenetes dolog a mostani helyzetben.
Én se MP-s, se tiszás nem vagyok, de tisztában vagyok vele, ha nem tetszik amerre az ország megy hogy tudok rálépni a fékre olyan módon ami tőlem megtehető. Egyelőre ez a nulladik lépés, hogy a szakadékba száguldás álljon meg. Aztán majd lehet azon szarakodni, hogy a fék után, ha irányba álltunk, akkor hányan fogják az a nyomorult kormányt meg ki nyomja a pedált.
De egy országos szinten nem létező pártra szavazni bárhol egy ennyire létfontosságú szavazásnál az valami egyéni fétis kielégítése. És ha nem lenne ekkora baj ebben a nyomorult országban, akkor senkit nem is érdekelne ez. Ha meg otthon maradnak a kutyahívők, akkor azzal tudjuk kire szavaznak. Okosak akkor nagyon.
És 4 éve is volt lehetősége mindenkinek X-elni, aki nem tette, annak semmi keresnivalója nem volt a tüntetéseken, hiszen amikor tehette akkor beleszart a kérdésbe, de mindenkinek akinek gondja van valamivel annak kutya kötelessége most értelmesen szavazni. Nem szívvel kell dönteni, ez nem a helyzet. Nincs még 4 éve ennek az országnak. Mármint annak, amilyennek mi szeretnénk látni.
29 napja
„Nem akarom háttérbe szorítani a nőket sem, de igazából a férfiak dolga ez. Ha már véleménye van bárkinek, pláne egy nőnek, nagy tisztelettel kérem, válogassa meg azt, hogyan és mit ír ki, vagy mit mond.”Szerencsére megszólalt Aba-Horváth István is (Országos Roma Önkormányzat, ugye ez plusz egy fidesz mandátum lehet áprilisban).
29 napja
24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/De azért 16 éve hirdetik, hogy ők 2/3-os felhatalmazásúak, az egész NÉP mögöttük áll...
resistance is futile

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
29 napja
Erre azért nem fogadnék nagy tétekben, de ma tartok egy rögtönzött, aprómintás felmérést a haveri körben 😊Azért azzal egyetértesz, hogy ellentétben a joggal visszalépett kispártokkal, nekik van érdemi társadalmi támogatottságuk.Nem hiszem hogy egy kutya szavazó otthon fog maradni ha nem indulna a pártja
Ha a Humanisták visszalépnek, fű se rebben, de százezres nagyságrendnél egy ilyen lépés azt (is) kockáztatná, hogy ezek a választók otthon maradnak. És ez evk-kba kerülhetne.
Dzsokijuing
atapapa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
29 napja
24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/Huhh.
resistance is futile
Amúgy ne mondja már, hogy szeptember óta nem mértek abban a vk-ben 😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
29 napja
24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/az derék. így szerintem újfent meggondolom magam és mégis inkább a kutyapártra fogok szavazni
resistance is futile
29 napja
24.hu/belfold/2026/02/06/orban-viktor-mezotur-ketharmad/"A választásokon is úgy szereztünk mindig kétharmadot, hogy a különbség az ellenzék és közöttünk nem volt kétharmad, mert a választási rendszer, az olyan, hogy a végén a kis győzelmet is fölnagyítja, és elbillenti a győztes felé. Nehogy véletlenül azt higgyék, hogy a megelőző választásokon mi olyan arányban nyertük meg a választást, mint amit a mandátumszám mutat a parlamentben. A valóságos támogatottság, hogy hány ember állt ide és hány velünk szemben, az mindig kisebb volt, mint a mandátumarányú fölényünk"
29 napja
erről már értekeztünk korábban, akkor az maradt a konszenzus, hogy a Tisza 2029-ig nehezen veszi át teljesen a közmédiát.Miért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
29 napja
Nyilván azért lettek odatéve, hogyha kormányváltás van, akkor akadályozzanak, ahogy tudnak. De egyrészt egyszerű többséggel is sok mindent vissza lehet terelni a normalitás irányába. Másrészt a Fidesz egy maffiarendszert épített, amit bemutatva a szavazóik egy részének lehullik a hályog a szeméről. Plusz, ha a főnök bukik, akkor a vidéki feudális rendszer is részben borul és a kliens szavazókat (romák, közmunkások, stb.) valószínűleg át fogják terelni a Tiszához.meglátjuk majd a gyakorlatba mi hogy fog történniA Költségvetési Tanács mandátuma arról szól, hogy abból a szempontból kell véleményezniük a tervezett büdzsét, hogy az reális és fenntartható-e. Például a jövő évit átengedték, de leírták, hogy egyensúlyba kell hozni, és ennek érdekében kb. 1000 milliárddal javítani kell az egyenleget. Ha a Tisza azt mondja, hogy meghallgattuk a Tanács korábbi ajánlását és ennek alapján a közmédia a jövőben nem 200, hanem 20 milliárd forintból kell, hogy működjön, akkor a KT nem tehet semmit. Amúgy amit az MTVA-ban csinálnak az szakmailag egy vicc, tehát a vezetést egyszerűen szakmai okokra hivatkozva ki lehet rúgni, szinte biztos, hogy egy ilyen lépés egy munkaügyi bíróságon is védhető lenne. A hírolvasók, alsó polcon levők meg vagy elmennek önként, vagy csinálják amit kiadnak nekik. Hírhamisítás nélkül csak a tényekre támaszkodva egy éven keresztül lehetne nyomni arról sztorikat, hogy milyen felháborító módon szerezte Mészáros, Tiborc, Lázár, Rogán stb. a vagyonát., hogy a nemzeti érdekek helyett magánérdekek mentén működött Orbán az elmúlt 16 évben, stb. Persze ezek után is biztos maradna egy demens és szellemileg deprivált tábor, de töredéke lenne a mostani szavazóbázisnak.az is 2/3ados mert a ktg tanácson át kell verniA ktgvetés viszont feles. Nem kell pénzt adni oszt jó napot.a médiahatósági törvényhez 2/3ad kellMiért szavaznák meg ezek után őket? Egy olyan választáson, ahol már a közmédia a Tisza Párté, ahonnan tökéletesen lehet kommunikálni az agymosott rétegnek is, hogy a Fidesz szabotál, míg a mostani Tisza szavazók ezt nyilván tudnák maguktól is. A választást meg már a Tisza koordinálná így csalni se nagyon lehetne.5. Egyszerűbb visszajönni egy év múlva, miután a költségvetési tanács megvétózta a központi költségvetést és Sulyok feloszlatta az országgyűlést.szerintem meg azért, mert teljesen tudathasadásos/személyiségzavaros módon orbán magát még mindig egy igazi demokratának tartja.Akkor ezt is felírom.
fake.id
2. Balfaszok hozzá.
Őszentsége Sobri Jóska
resistance is futile
Jughead
Negritis, a vajda
vpi
Negritis, a vajda
munoz
és az AB, szatyorfing meg a különböző bizottságok mennyire tudnak gáncoslni
Negritis, a vajda