Politika
66 feliratkozó
1 hónapja
A várakozásoknak megfelelően 6%-ra csökken a jegybanki alapkamat. Kíváncsi vagyok, mennyit fog ez mozdítani a forinton, de szerintem 360 fölé nem fog menni 1 euró. Egyelőre minden téren átlátható a stratégia a kormány oldaláról, szerintem sikerülni fog stabilizálni rövidtávon a folyamatokat, és folytatódhat a kamatcsökkentés.
1 hónapja
bár még csak 6,5 éves, a fiam szerintem komolyabb és koherensebb érvrendszert rakna össze annak az ellenkezősére, amit ez a szőrös göb állít.„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
444.hu/2026/06/23/orban-balazs-nem-nekem-kell-valtozni-hanem-a-valosag-fogja-raboritani-az-ajtot-a-tisza-kormany-politikajara
KB23
Gyurma Pappa
1 hónapja
Egyszerűen nem tudom végigolvasni...egyszerűen annyira retardált az összes érve, hogy az valami borzalom.„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
444.hu/2026/06/23/orban-balazs-nem-nekem-kell-valtozni-hanem-a-valosag-fogja-raboritani-az-ajtot-a-tisza-kormany-politikajara
KB23
Gyurma Pappa
Én nagyon remélem, hogy ránéznek majd a doktorijára aztán szépen visszavonják.
1 hónapja
24.hu/fn/gazdasag/2026/06/23/mnb-buntetes-mol-bennfentes-kereskedes-hivatali-visszaeles-24extra/na, Vargának sikerül vajon a betonbiztos, nyugatról támogatott pozícióját is eldobni?
1 hónapja
Hát nem egy Besenyő Pista bácsi, az biztos.„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
KB23
Gyurma Pappa
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"Mindég az állat első bennetek,
És csak midőn ezt el birád csitítni,
Eszmél az ember, hogy nagy-gőgösen
Megvesse azt, mi első lényege."
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Szerintem mindenkinek volt olyan kicsit retard, kicsit büdös, kicsit gáz osztálytársa, aki órákon mindig hangoztatta a nagy igazságait, meg nyalt a tanároknál, szünetben meg egyedül álldogált a folyosó valami sötétebb sarkában. Senki nem bántotta, inkább csak szánta. Na, ez a profil Balázsunk.Én nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ezzel az emberrel majd prusszelben, és majd utána.„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
KB23
Gyurma Pappa
KB23
1 hónapja
Én nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ezzel az emberrel majd prusszelben, és majd utána.„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
KB23
Gyurma Pappa
1 hónapja
„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”ez zseni. végig biztos nem hallgatom végig, de a leirat alapján, az ember, akinek soha semmiben nem volt még igaza, bizonygatja, hogy igaza lesz, az egészen elképesztően vicces.
KB23

1 hónapja
„Lehet, hogy egy régi iskolához tartozom, de nem nekem kell változni, hanem a valóság fogja ráborítani az ajtót arra a politikára.”444.hu/2026/06/23/orban-balazs-nem-nekem-kell-valtozni-hanem-a-valosag-fogja-raboritani-az-ajtot-a-tisza-kormany-politikajara
1 hónapja
Panyima újabb Szidzsarto-Lavrov felvételHol?
resistance is futile
bcsarli, Udvari Főkóstoló
1 hónapja
ma újabb Szidzsarto-Lavrov felvételHol?
resistance is futile
1 hónapja
aza kérdés elvesztette-e?Gondolom onnantól, hogy elveszti a "közpénz jellegét" 😀Mennyi idő után számít a lopott pénz sajátnak? 😉😀Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
telex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-media
dande2
somoskovigtelex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-mediaImádom, hogy Navra felszólítja az oligarchákat a támogatásra.
hahahahaha
resistance is futile
Tedd bele a saját pénzed, kötsög.
Vagy most így finoman kéri Viktort, hogy szóljon mán Lölőnek meg a többinek?
Lúdas Solymi
ender1112
KB23

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
1 hónapja
ma újabb Szidzsarto-Lavrov felvétel
1 hónapja
Thaiföld, ha jól tudom Chile, hadd ne kezdjek bogarászni példákat. Vannak. De ismétlem, engem nem érdekel, hogy van-e példa. Minden jó és rossz dolog is a történelemben úgy kezdődik egyszer, hogy valaki első alkalommal megcsinálta, vagyis nem volt előtte rá példa. Vagyis önmagából ettől még lehet a legjobb lépés is a világon, meg a leg-ördögibb is.Tehát ha szart hozol fel, akkor az költői kérdés volt? Értelek... 😀Akkor kérdezem máshogy: a világon sehol nem korlátozzák a választhatóságot, az amerikaiak miért különutaskodnak akkor? 😊 Engedjék Trumpnak a harmadik ciklust is, ha a nép azt akarja, Én ezeket a hand picked példákat nem szeretem, mert mindenre van példa és ellenpélda is általában.A választók választják őket közvetlenül? 😮 😮 😮 😮Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀Az USA legfelsőbb bíróságának (supreme court) tagjait élethossziglanra választják. Nálunk is válasszuk élethossziglanra akkor? 😊
StormST
peterk2005 udvari bolond
Ja, nem...
Az egyetlen olyan közvetlenül választott (tegyük félre az elektori rendszert) akiről tudok, hogy limitálva van, az az amerikai elnök, de egyrészt ott egy sokkal komolyabb konszenzus után lett meg a limit (az USA-ban az államok 75%-ban kell a törvényhozásnak megszavazni, miután a Congress és a Senate is átengedte 2/3-al), másrészt azért egy amerikai elnök és egy magyar parlamenti képviselő hatalmát nehéz lenne összehasonlítani...
StormST
(Egyébként a kérdésem most is költői - a saját magam visszakérdezését is invalidálva -, mert bőven van még ország ahol van korlát. Főleg szintén elnökre - pl. Mexikóban egyetlen 6 éves ciklus a limit, Dél-Korea szintén. A finn, román, lengyel, francia elnök 2 ciklusos max, mint az amcsi. És vannak miniszterelnökre sőt képviselőkre is korlát példák, de kevesebb, mint elnökre. De akár van példa akár nincs, szerintem ez nem érv vagy ellenérv, hogy nálunk legyen vagy ne legyen.)
peterk2005 udvari bolond
De továbbra se hoztál olyan példát, ahol sima képviselők, tehát nem vezető tisztségviselők megválaszthatósága van limitálva....
StormST
Én azt nézem, hogy mit adna, vagy mit venne el tőlünk. És azt gondolom, hogy amíg úgy működik a képviselő, ahogy jelenleg működik - képviseleti demokrácia szempontjából kb. sehogy, pont a képviselet része a legkevésbé jellemző - semmit nem vesz el. De talán csökkenti annak az esélyét, hogy helyi hűbérúrrá lehessen általa válni. Viszont mivel ez utóbbiról se vagyok meggyőződve, nekem az egész ügy irreleváns. Tök mindegy.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Gondolom onnantól, hogy elveszti a "közpénz jellegét" 😀Mennyi idő után számít a lopott pénz sajátnak? 😉😀Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
telex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-media
dande2
somoskovigtelex.hu/belfold/2026/06/23/navracsics-tibor-ferencz-orsolya-nyilt-level-jobboldali-toke-mediaImádom, hogy Navra felszólítja az oligarchákat a támogatásra.
hahahahaha
resistance is futile
Lúdas Solymi
ender1112
1 hónapja
Amíg az igazi gazdája meg nem találjaMennyi idő után számít a lopott pénz sajátnak? 😉😀Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
dande2
hahahahaha
resistance is futile
Lúdas Solymi
ender1112
1 hónapja
Mennyi idő után számít a lopott pénz sajátnak? 😉😀Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
dande2
hahahahaha
resistance is futile
Lúdas Solymi
1 hónapja
Ez kb. olyan, mint amikor Völner Pál sopánkodott a tárgyalóban, hogy itthon nincs jogállam.Ha kurva sokan arra szavaznak, hogy ne legyen adó, akkor ne legyen? Amin a péntek esti sörözésen majd lehet (fogok is!!) lamentálni az nem Sulyok eltakarítása, hanem a módszer (egy platformra kerültem az Amnestyvel, tejóég).nem mellékesen kurva sokan erre szavaztunk.Ez a lényeg. Amikor Havasi azt mondja hogy MP elmebeteg, az nem többségi vélemény és élmény, hanem egy kisebbség lagymatag próbálkozása.
resistance is futile
Gyurma Pappa
A Fidesz csinált egy rossz precedenst, a Tisza pedig azt négyzetre emelte, a közt. elnök indok nélküli leváltása - mert nincs indoka, csak politikai lózungok - megteremti azt, hogy a következő 2/3 szintén bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá, aztán a következő is bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá és így tovább.
Jelenleg egyetlen dolgoban lehet bízni, hogy olyan választási tv. készül, amivel kb. lehetetlen lesz egyeduralmat szerezni és közben bízni Ruff-ban meg a háttérben abban a néhány arcban, akikről elhiszi az ember, hogy felállnának, ha MP/Tisza elkezdene olyan irányba menni, mint a Fidesz. De érted, ez egy bizalmi dolog, semmi köze a joghoz, a jogállamhoz amiről egyébként szólnia kéne.
A Baka/bírók életkora-ügyek (melyekben veszített a Fidesz nemzetközi fronton, el lett ítélve, elbukta a kötelezettségszegési eljárást - tehát bűnt követett el na 😀 ) , mint hivatkozási alap arra, hogy a Tisza ezt megetheti semmi egyéb, mintha arra hivatkozna bárki, hogy "hádde ő is megtette akkor nekem is lehet". Nem. Attól, hogy valaki elkövet egy bűncselekményt, neked nem lehet elkövetni, még egy vélt vagy valós "magasabb jó" ügyében sem.
MC12
Ennyi erővel Ceaucescu agyonlövése sem volt jogállami, gondolom az sem tetszett az Amensty Internationalnek, sőt a berlini fal lebontása is - deiure - rongálás/valami random államhatár elleni komcsi bűncselekmény volt, nem történelmi esemény, meg Nagy Imrét sem kellett volna újratemetni. Rossz precedensek, fúj.
Amúgy már nem azért, de ez egy classic - igazi vintage - óellenzéki nyavalygás, valid alternatíva és életképesség nélkül.
1 hónapja
Ha kurva sokan arra szavaznak, hogy ne legyen adó, akkor ne legyen? Amin a péntek esti sörözésen majd lehet (fogok is!!) lamentálni az nem Sulyok eltakarítása, hanem a módszer (egy platformra kerültem az Amnestyvel, tejóég).Ez egy nagyon érdekes kérdés. Mert jogilag teljesen igazad van. Morálisan pedig teljesen nincs. És most az morálon nem valami univerzális izét értek, hanem a választói akarat megnyilvánulását, mely szerint a Tiszának azért szavaztak bizalmat, hogy mindenáron eltakarítsa a Fidesz maradványait. A Tisza pedig szétteszi a kezét, és annyit mond, hogy "ezt akartátok, én csak szolgálok".
A Fidesz csinált egy rossz precedenst, a Tisza pedig azt négyzetre emelte,
...
Attól, hogy valaki elkövet egy bűncselekményt, neked nem lehet elkövetni, még egy vélt vagy valós "magasabb jó" ügyében sem.
MC12
Nem, én sem értek egyet az eljárásokkal (mondjuk a bírók önrendelkezése példaértékűen demokratikus, és ennek megfelelő nagyon nem praktikus, de ez egy másik kérdés). Egy platformon vagyunk. Csak addig, amíg a választói akaratot maga mögött érzi Magyar Péter, addig nem fog leállni.
Bízhatunk-e abban, hogy ez nem lesz NER 2.0? Megfordítom a kérdést: egyébként tehetünk-e mást, mint hogy bízunk benne? Az egész képviseleti demokrácia arról szól, hogy bizalmat szavazunk valakinek, aki vagy él vele vagy nem.
Megértem a módszert, de annyira nem vagyok vele megértő. Van bizalmam továbbra is Ruff ereje felé, és bízom benne, hogy nem lesz NER 2.0, de azért Sulyok/Polt eltakarítása után szeretném, ha nem lenne több meglepetés..

1 hónapja
Nem értek egyet a megközelítéssel. A jogállam / demokrácia nem azzal van abuzálva, hogy jogi kiskapukat használnak ki alkalmanként, sőt még azzal sem feltétlenül, hogy a többség a kisebbség figyelembe vétele nélkül dönt. Minden attól függ, hogy ezt MIÉRT, MILYEN CÉLLAL csinálják? Ha a Tisza békén hagyná Sulyokot még három évig, aztán megválasztana egy full extrás tisza csicskát utódnak, akkor alkotmányosabb, demokratikusabb lenne? Szerintem egy frászt lenn. Sőt. Éppen akkor lenne pontosan olyan, akkor játszana demokrácia színházat, ha ezt tenné. Ezzel szemben, ha előre megkéri rá a szavazói felhatalmazást, majd azt megkapva kihackeli szatyor fingot a székéből, aztán egy demokratikus, transzparens kiválasztási folyamattal talál egy olyan új elnököt, aki dísze lesz az intézményének, akkor szintet ugrottunk demokráciában. Szerintem.Ha kurva sokan arra szavaznak, hogy ne legyen adó, akkor ne legyen? Amin a péntek esti sörözésen majd lehet (fogok is!!) lamentálni az nem Sulyok eltakarítása, hanem a módszer (egy platformra kerültem az Amnestyvel, tejóég).nem mellékesen kurva sokan erre szavaztunk.Ez a lényeg. Amikor Havasi azt mondja hogy MP elmebeteg, az nem többségi vélemény és élmény, hanem egy kisebbség lagymatag próbálkozása.
resistance is futile
Gyurma Pappa
A Fidesz csinált egy rossz precedenst, a Tisza pedig azt négyzetre emelte, a közt. elnök indok nélküli leváltása - mert nincs indoka, csak politikai lózungok - megteremti azt, hogy a következő 2/3 szintén bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá, aztán a következő is bárkit leváltson, mert kurva sokan szavaztak rá és így tovább.
Jelenleg egyetlen dolgoban lehet bízni, hogy olyan választási tv. készül, amivel kb. lehetetlen lesz egyeduralmat szerezni és közben bízni Ruff-ban meg a háttérben abban a néhány arcban, akikről elhiszi az ember, hogy felállnának, ha MP/Tisza elkezdene olyan irányba menni, mint a Fidesz. De érted, ez egy bizalmi dolog, semmi köze a joghoz, a jogállamhoz amiről egyébként szólnia kéne.MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Tehát ha szart hozol fel, akkor az költői kérdés volt? Értelek... 😀Akkor kérdezem máshogy: a világon sehol nem korlátozzák a választhatóságot, az amerikaiak miért különutaskodnak akkor? 😊 Engedjék Trumpnak a harmadik ciklust is, ha a nép azt akarja, Én ezeket a hand picked példákat nem szeretem, mert mindenre van példa és ellenpélda is általában.A választók választják őket közvetlenül? 😮 😮 😮 😮Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀Az USA legfelsőbb bíróságának (supreme court) tagjait élethossziglanra választják. Nálunk is válasszuk élethossziglanra akkor? 😊
StormST
peterk2005 udvari bolond
Ja, nem...
Az egyetlen olyan közvetlenül választott (tegyük félre az elektori rendszert) akiről tudok, hogy limitálva van, az az amerikai elnök, de egyrészt ott egy sokkal komolyabb konszenzus után lett meg a limit (az USA-ban az államok 75%-ban kell a törvényhozásnak megszavazni, miután a Congress és a Senate is átengedte 2/3-al), másrészt azért egy amerikai elnök és egy magyar parlamenti képviselő hatalmát nehéz lenne összehasonlítani...
StormST
(Egyébként a kérdésem most is költői - a saját magam visszakérdezését is invalidálva -, mert bőven van még ország ahol van korlát. Főleg szintén elnökre - pl. Mexikóban egyetlen 6 éves ciklus a limit, Dél-Korea szintén. A finn, román, lengyel, francia elnök 2 ciklusos max, mint az amcsi. És vannak miniszterelnökre sőt képviselőkre is korlát példák, de kevesebb, mint elnökre. De akár van példa akár nincs, szerintem ez nem érv vagy ellenérv, hogy nálunk legyen vagy ne legyen.)
peterk2005 udvari bolond
De továbbra se hoztál olyan példát, ahol sima képviselők, tehát nem vezető tisztségviselők megválaszthatósága van limitálva....
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
Akkor kérdezem máshogy: a világon sehol nem korlátozzák a választhatóságot, az amerikaiak miért különutaskodnak akkor? 😊 Engedjék Trumpnak a harmadik ciklust is, ha a nép azt akarja, Én ezeket a hand picked példákat nem szeretem, mert mindenre van példa és ellenpélda is általában.A választók választják őket közvetlenül? 😮 😮 😮 😮Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀Az USA legfelsőbb bíróságának (supreme court) tagjait élethossziglanra választják. Nálunk is válasszuk élethossziglanra akkor? 😊
StormST
peterk2005 udvari bolond
Ja, nem...
StormST

1 hónapja
Attól, hogy valaki elkövet egy bűncselekményt, neked nem lehet elkövetni, még egy vélt vagy valós "magasabb jó" ügyében sem.alapvetően teljesen egyetértek veled a többiben és ebben is, de ez azért nem teljesen igaz. pont erre találták fel a köztársasági elnök kegyelme nevű eljárást . azért az sem járja, hogy ölbe tett kézzel nézzük végig, hogy polt 2037-ig legyen az ab elnöke. igazából csak visszacsinálnak egy olyan korlátot a korhatárral, amit pont a fidesz változtatott meg, hogy ezzel is foglyul tudja ejteni az államot.
MC12
a kulcs szerintem a választási törvény lesz, ha az olyanra sikerül ami arányosabb képviseletet ad minden valasztónak, akkor egy jópár grízes alkotmánymódosítás legitimitást nyerhetne, ha pedig hasonlóan egyoldalú lesz, akkor pedig nincs miről beszélni
what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
1 hónapja
Ki jött be a szavazás közben a fideszbe, akit megtapsoltak?
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
Pont pár hete láttam őket együtt sétálni az Óváros téren. Vajon mi lehetett a téma?Igazából Navra így Veszprémben igazán megkérdezhetné a Lajost, hogy ugyan miért nem fog többé senki pénzt rakni a sajátjából a fideszes médiába.😀Ez valami eufémizmus lehet: a „minőségi jobboldali médiaportfólió”. Mondjuk ennek finanszírozását én is vállalom, azt a havi 300 forintot kibírom. 😀
dande2
hahahahaha
resistance is futile
Lúdas Solymi
resistance is futile
Szerkesztette: KB23